- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Yutani: Yutani Retró Hangkártyái: AdMOS AdWave 32
- user2: Kia Ceed Gold 160 1.5 T-GDI MY2024
- Kempingezés és sátrazás
Új hozzászólás Aktív témák
-
DNS_65
senior tag
Hali,
Van valakinek tapasztalata asus 5850 DirectCU hűtésével?
[link]
Ez valamennyire kifelé fujja a házbol a meleget vagy kellemesen felmelegíti (bár nem mondhato tul melegnek az 5850 széria) a házban lévő többi cuccot is? -
Bloodaxe
aktív tag
válasz
szekto #21192 üzenetére
A táp elviszi mind2-t bőven. én az 5830at ajánlom valamivel erősebb, és olcsóbb is. kis oc és máris 5850 szinten van 900Mhz körüli GPU-val. dx11 megegyezik, gondolom az Xtremet nézted ki annak meg a hűtése igen jó, és ha jól tudom 6xxx széria nyákra épül, de lehet h ez csak az 5850Xtreme-re igaz. A lényeg :5830Xtreme(Y)
-
cellpeti
nagyúr
Sapphire Trixx csinálta a gondot
-
szekto
aktív tag
Sziasztok!
Félig-meddig ehhez a témakörhöz is kapcsolódik a kérdésem, úgyhogy ideírom.
Felmerült bennem a napokban egy VGA kártya csere (no nem azért, mert nem lennék megelégedve a mostani - Radeon HD 4850), mivel láttam az egyik helyi boltba viszonylag olcsón Radeon HD 5830-at (28,5 ezer Ft). Kérdésem az lenne, hogy a következő konfig mellett, megérné-e megvennem ezt az 5830-at, vagy inkább ha van rá keret, egy 6790-re nevezzek be? Konfigom a kövi:
AMD Phenom II X4 945, 4 GB DDR3/1333 MHz RAM, Gigabyte alaplap, Corsair VX450 táp.
Őszintén szólva mostanság nem igazán figyelgettem a hardverteszteket, próbáltam beleolvasni 1-2-be, de elvesztettem kicsit a fonalat. (5830-at vagy 6790-et ugye ez a táp elvinné problémamentesen?)
Előre is köszönöm a segítséget!
-
Wukiwo
senior tag
lassan elköszönök az 5xxx topiktól
Használjátok egészséggel a kártyáitokat a sokáig -
hekkerman
tag
Csáó
visszább olvasva örömmel tapasztaltam, hogy aquából vett valaki akcijós msi 5850 twint-t és már szarakszik. Nos, énis megajándékozom magam ennek örömére egy ilyennel.
Mondta a csávó, hogy 2 db van már csak, dohány utcában.
Szerintetek jó vétel 38,9-ért?gtx 460 1g és ez között vacilálltam, de ez lett ahogy elnéztem a teszteket, illetve 1920-ba szinte mindenhol elveri.
-
cellpeti
nagyúr
válasz
csucsbicep #21176 üzenetére
lemezes, de most kaptam egy olyan infót, hogy valami frissítés van elb@szva a játékkal kapcsolatba
vga dirvert leszedjem és tegyem fel újra azért?
-
cellpeti
nagyúr
válasz
csucsbicep #21171 üzenetére
Battlefield Bad Company , csak abba csinálja, de nem tudom miért
-
cellpeti
nagyúr
Fagyogatt játék közben a 5830asom. Miért?
-
Hintalow
senior tag
Sziasztok!
Most szeretnék venni egy jóáras 5830-at (mint mindenki
)
A gépem: gigabyte 880GM-d2h (eddig ennek az alaplapi vga-ját használtam eddig)
Phenom X2 550 proci
1hdd, 1odd
Az lenne a kérdésem, hogy a gépemben lévő Chicony Hipro 430W táp, meg fog bírkozni ezután a bővítés után szerintetek a feladattal? -
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
Alister71 #21163 üzenetére
Mindenképpen felhívom őket holnap reggel.
Érdekes, hogy 15- 20 perce nyomom a Crysist (a Warheadet), de nem hibázik.... igaz, hogy most Fraps nélkül indítottam véletlenül... A Fraps nem okozhat hibát? Bár a zöld szemetelés pont sima Desktopon volt.... mondjuk azóta azt nem láttam
-
Bloodaxe
aktív tag
válasz
Bogyó bá' #21159 üzenetére
válaszoltam a kérdésedre, csak el kellett volna olvasni a hozzászólásomat. Driver hiba 99%ban kizárva, ugyan ez az esetem volt nekem is 5 éve, és mint említették valóban a memóriák okozzák. próbálj meg egy régebbi drivert, de biztos vagyok benne, hogy nem fog javulni.
-
Ribi
nagyúr
válasz
szamoki #21155 üzenetére
Mindenképp vedd vissza alapra a gépet.
Lehet a tuningot jól bírta a gyenge VGAval, de most hogy van ami meghajtsa, így már nem elég stabil.
Abszolute mindent alapra és úgy tesztelj mielőtt visszaviszed.
Esetleg valami rosszul lett beállítva tuning alkamával, amit még tolerált az előző vga, de ez már kevésbé. -
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
Alister71 #21154 üzenetére
Ezzel csak az a baj, hogy az én kis tetves Kalocsámban a 3 közül egy számtechboltban van 5850, mégpedig 75 ezer forintért. 1 azaz 1 darab tavalyról beragadt példány...
A 30 ezres Sapphire-ról lemaradtam, így pont kapóra jött a 38,9 ezres MSI. Egyébként 6850-et akartam venni ugyanott (Aqua), és az eladó srácok dumáltak rá az olcsóbb, de erősebb kártyára.
Most már 10 perce Crysis Warheadozok a géppel, de eddig még nem hibázik: pedig a Furmarkkal előtte azért szépen fel lett hevítve.... persze ez nem jelent semmit, csak furcsa.
Driverhiba kizárható? Legfrisebb Catalystról nincs rossz tapasztalat?1680x1050, minden fullra húzva...
-
-
szamoki
tag
válasz
Alpachino #21129 üzenetére
Másik táppal:
Gigabyte R460 -V1Hosszan ment azután dobott egy kék halált.
Bcode: 50Pedig már kezdtem örülni. Tehát eddig már volt többféle kékhalálom IRQ-tól kezdva a mostani 50-es ig. Volt több dirver nem vászol majd helyre állt üzenetes.
Nem kellene a kártyára gyanakodnom?
Maga a konfig eddig baj nélkül üzemelt. Csak most, hogy a NV8600GT helyett betettem ezt az ATI HD5830-at vannak ilyenek.
Vegyek vissza az túlhajtásból a gépen?
Azzal eddig nem volt gond. -
Alister71
nagyúr
válasz
Bogyó bá' #21150 üzenetére
Látod ezért jó a lakhelyeden venni hardvert. Én is vettem már hibás cuccot, 1 napot szenvedtem vele, másnap visszavittem. Kicserélték szó nélkül.
Erre szoktam mondani, mikor kiröhögnek, hogy 2-3 ezerrel drágábban vettem, mintha Iponból rendeltem volna, hogy a lakhelyemen vásárolt hardverhez, a garancia is oda szól. Nem kell idegeskednem ilyen esetekben. -
Bloodaxe
aktív tag
válasz
Bogyó bá' #21147 üzenetére
nekem anno a 7600Gt vel volt iylen problémám. Sajnos nem driver, hanem vga probléma. Gariztasd mindenképp, mert valami nem jó rajta. Nekem azonnal kciserélték, és másik ugyanolyan kártya, ugyanazzal a driverekkel ugyanazokkal a beállításokkal már nem produkált ilyeneket.
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
csucsbicep #21149 üzenetére
Az a bajom, hogy - mivel vidéki vagyok - és csak hetente egyszer tudok Pestre menni (illetve akkor kell) a 3 napból biztosan kiesek: kedden vettem, szerda este került haza, és csak ma tudtam igazán kipróbálni (tegnap késő este csak bepakoltam a gépbe)
A kártya szerintem is biztosan hibás, de mit tudok csinálni?!
Egyébként az előző hozzászólásom óta a netbookon ülök, a "nagygépen" meg pörög a Furmark, azon kívül, hogy 12 perc alatt szépen felment 73 C fokra, más nem történt...
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
Alister71 #21142 üzenetére
Nem, a kártya normálisan működik/-dött (?!). Délben kikapcsoltam egy órára a gépet, utána a Win7 desktop rögtön apró zöld "homokszemes" volt. Újraindítottam, minden rendben lévőnek tünt, majd 10-15 perc játék után ilyen kockásan szemetelt. Crysis Warhead. Aztán kiléptem a játékból, desktop hibátlan, elindítottam a Crysis 2-őt, és az már azonnal kockás lett. Kilépni sem tudtam belőle, mert a fekete háttéren csak az egérkurzor volt tologatható...
A kártya nem forró, vagy ilyesmi...
725MHz a GPU, 1000 (4000) a GDDR5.
A zöld "homokszemeket" azóta nem láttam.
-
Bogyó bá'
nagyúr
2 napja vásárolt, vadonatúj MSI 5850 TwinFrozr II vga-m ma az alábbi csodálatos képekkel "örvendeztetett meg"
Ez mi a sz*r lehet?
Windows vadifriss (mai telepítés), driver szintúgy a legújabb Catalyst, semmi nincs (és nem is volt) húzva...10-15 perc játék után így néz ki.... de néha nem ilyen, hanem apró zöld "homokszemekkel" van telihintve (akkor nem volt eszemben screenshotot készíteni)
-
Sandrew
őstag
válasz
DroiDMester #21110 üzenetére
Nem HLN ?
-
bodo753
tag
Üdv mindennkinek!
2 kérdésem lenne a Gigabyte gv-r585oc-1gd-mell kapcsolatban:
-Lehet-e valahogy feszt emelni benne?
-alapon 45%-on(~2500rpm) pörög,ezt ha leveszem 20%-ra akkor sem változik,viszont 70%-tól már gyórsul.Szóval ezt lehet-e lassítni? -
csucsbicep
nagyúr
válasz
dangerzone #21131 üzenetére
Az már igen szép teljesítmény.
Megy Pü -
dangerzone
addikt
válasz
csucsbicep #21127 üzenetére
Alapfeszen nekem megy 980/4900-on a gyári 800/4000 helyett. Ami elég szép.
Feszültséggel viszont annyival már nem megy többet 1,262V-on a gyári 1,163V helyett megy 1025/5000-ret.
Ahogy néztem topikban, ezeket az órajeleket eddig mind bírta +-30 mhz. -
csucsbicep
nagyúr
válasz
dangerzone #21126 üzenetére
Az nagyon rendben van. Tuningot egyébként, hogy bírják, ha már ilyen remek hűtés van rajtuk?
-
dangerzone
addikt
válasz
csucsbicep #21121 üzenetére
70 fok alatt van. Több, mint tökéletes.
-
chabeee
aktív tag
válasz
Motion_Blur #21120 üzenetére
eredeti, és automatán feldobta a patchet, dx11
-
hepibáb
tag
Sziasztok!
Lehet, hogy hülyeségeket kérdezek, de egy 4870X2 es kártya gyorsabb egy 5850esnél? -
troland26
őstag
válasz
csucsbicep #21114 üzenetére
szia
Én ma lettem egy ilyen kártya tulajdonosa..és azt kell mondanom az egyik leghalkabb aktív hűtésű kártya amivel eddig össze futottam . ( volt már néhány kártyám ). Szerintem nagyon halk pláne a legutóbbi msi 5850-emhez kápest .. , de a topikba olvashatsz még tapasztalatokat .
-
Bloodaxe
aktív tag
hellósztok szakik. Holnap közétek fogok tartozni, mivel boldog tulajdonosa leszek egy asus 5850 nek. a kérdésem az lenne hogy a direct cu, vagy a ref hűtőst ajánlanátok inkább. kb 300 hsz elolvastam, de erre nem találtam választ. Ha mégis lenne, bocsi, hogy nem találtam, csak már este van
előre is köszi -
csucsbicep
nagyúr
5830 Xtreme tulajoktól kérdezném, hogy a hűtése mennyire hangos és hatékony?
-
shteer
titán
válasz
DroiDMester #21110 üzenetére
coolink 450-es gyorsan tud fáradni
-
szamoki
tag
válasz
DroiDMester #21108 üzenetére
Nyomjak egy tesztet ezzel a OCCT Perestroika 4.0.0.b05 progival?
Van egy Gigabyte 450W-es tápom is itten éppen érdemes azzal megprószálnom?
-
-
cellpeti
nagyúr
válasz
DroiDMester #21108 üzenetére
Gigabyte SuperB 460W-os táppal simán megy
-
-
szamoki
tag
Feljebb vettem a ventillátort 50%-ra és úgyis futottam egy kört.
Most kék halál:
BCCode: a
Amire a valamilyen driver gondod van választ nyomják a fórumokban.
-
embe
nagyúr
Maghalt volna az alaplapom hangvezérlője? Mivel már feltettem egy új win7-et és nincs analóg hang a kimeneten továbbra sem.
-
kisza25
félisten
válasz
azoli09 #21103 üzenetére
itt van konkrétan ilyen teszt
mindössze ennyit írtam google-be: 5850 VS 5870 ez volt az első találata -
szamoki
tag
Hár mindenen túl vagyok előző uninstall. May16-os Hotfixes felrak.
Örül teljes húsz percig, mert ment a NFS mint áááállat.Azután csúnya semmi jelet nem adó (a monitor kiírása szerint no signal) feket képernyős elszállás.
Kezdjek azon gondolkodni, hogy megpróbáljam visszavinni az iponba?MB: Gigabyte P35-DS3
CPU C2D E6550
2*2GB RAM Kingstin HyperX DDR2
Sapphire exterme 5830
Coolink 450W táp (csinálhat ilyent ha gyenge az áram ellátása ??)Nemsokára átállok egy Sandys konfigra. Asrock P67 Pro3 alaplappal i5 2500K procival igazából a VGA-t is ahhoz vettem. Érdemes abban bízni, hogy abban nem lesz gond vagy vigyem máris vissza ahogy csak lehet?
Olyant is olvastam, hogy op újrarakás is segíthet ilyenkor. Lehet ebben valami?
-
azoli09
tag
Helló
Megtudnátok mondani hogy, meddig kell csökkentenem az órajeleket , az 5870 hogy 5850 szintű legyen ? azért szeretném mert jövő hónapban lesz meg a új monitorom ,a jelenlegi 1400-900 tud és ide bőven elég a lassúbb kártya , meg a difire is kiváncsi vagyok a 2 kártya közt -
GAbre
veterán
Basszus vki tolja a Witcher 2-őt 5850-el?
Nagyon kemény a gépigénye.... -
chabeee
aktív tag
sziasztok!
a következő a problémám akartam játszani egy kis f1-et az xfx 5850 be -mel de sajnos elég siralmas szenvedés lett belőle.
itt van pár kép, hogy lássátok mi is a problémám:ezt windows mode-ba csináltam ,de simán is ugyan ez a helyzet.
minden fajta beállítást megpróbáltam amit a játékon belül lehet állítani, próbáltam driver újratelepítésével, de nem változott.Ez kártya vagy játék hiba?
más játékokban nem jelentkezett ezért feltételezem hogy ez játék hiba. (cod2, dirt2, ac:b, fifa, codbo, tf2 <- ezeknél semmi problem)ha van ötleted rá vagy előfordult vkivel ilyen és megtudta oldani az írjon kérem.
a válaszokat előre is köszönöm
üdv
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- www.LicencAruhaz.hu OLCSÓ & LEGÁLIS SZOFTVEREK 0-24 KÉZBESÍTÉSSEL - Windows - Office - ÖRÖK GARANCIA
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A14/Samsung Galaxy A34/Samsung Galaxy A54
- Apple Watch SE 2 44mm, Újszerű, 1 Év Garanciával
- Csere-beszámítás! Számítógép PC Játékra! I3 14100F / RTX 3060 12GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest