- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Gurulunk, WAZE?!
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Yutani: Yutani Retró Hangkártyái: AdMOS AdWave 32
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
válasz
MZsoltee #23425 üzenetére
Tessék!
Nem jól emlékeztem mert 3D re 1,14375.V ot írtam a többi stimmel Ja még annyi a elsődleges kari egy referencia kártya azon lehet még igy +100.MHz el megemelt órajelekkel is alul feszelni 1,0875 helyett 1,050.el is megy 900.at! viszont 2D ben nem lehet annyira mint az Xtreme et!
u.i. : Nem kell félni a BIOS buherától nem lehet vele véglegesen elkúrni a kártyát még akkor se ha pl egy 5770.es BIOS -t erőszakolnál a 5850.re!
-
-
válasz
MZsoltee #23421 üzenetére
Eddig is lehetett én már kezdetek (április) óta úgy használom! (De csak 2D 0,875.v a gyári 0,95. helyett mert 3D -t 1,125.v ra írtam át) RBE progival kell átírni GPU Registers résznél! Természetesen az UVD -t is át lehet!
De melyik értéket akarod módosítani 2D vagy 3D?
-
Colos1
őstag
válasz
MZsoltee #23081 üzenetére
Az öcsémnél alighanem ez lehet, ő AfterBurnert használ. Nála naponta többször csinálta. Most újratette a wint, egyelőre csak a BC2 -vel, ő már nem fagy. Kíváncsi leszek, hogy mi lesz, ha visszateszi.
Viszont nálam nem csak ennél a játéknál fagy ki, hanem másnál is volt már gond. (AvP, Mass Effect 1)
Amit tegnap este megnéztem:
- A Crysis 2 max 54% -ban terheli a szünetmentest (850/1250), a BC2 most 55% -ban, (830/1250), amikor 850/1250 -en volt, akkor 57% -ban terhelte, de ekkor a crysis 55% volt, mert a proci picit túl volt feszelve. Azaz nem fogyaszt sokkal többet, a 2% = 20VA, ez kb. 15 watt.
A táp biztos hogy elbírja, viszont lehet egy kis instabilitás benne, így nem zárom ki Cybertrone ötletét.Tegnap csak 1 órát játszottam, de a hiba mindig hétvégén jött, amikor többet nyomtam. Mondjuk az érdekes, hogy toltam 1,5 órát (1000 ticketes pálya), utána 1 óra szünet, majd a következő menetnél - ugyanezen a pályán - 5..10 perc múlva fagyás.
ATT -vel teszteltem a VideoRAM stabilitását is, 1312 MHz -nél még stabil volt, feljebb nem mentem. Így szerintem enek instabilitása kizárható, meg amúgy is 1250 MHz -ra vannak hitelesítve a rajta taalálható RAM -ok.
-
Giot
addikt
válasz
MZsoltee #22664 üzenetére
A rev2-s 58XX PCB-re épülő 5830 hűtésének hatásosabbnak is kell lenni hisz ha jól láttam az Xtreme hűtése 3 hőcsővel rendelkezik míg az alap Sapphire 5830 5 hőcsővel.
(#22665) Sandrew: De most 58XX VGA-król beszélünk.
A ref 4890-hez képest lényegesen halkabb lehetett a Vapor. Másrészt ha nem megfelelő a házikó szellőzése bizony be tud durvulni bármely VGA hangja, és a szellőzés a Vapor féle kártyáknál különösen fontos. -
lama_lamm
aktív tag
-
kisza25
félisten
válasz
MZsoltee #20600 üzenetére
így szénné húzva, már kicsit jobban teljesít, mint 5850 alapon, azért ez sem rossz teljesítmény
de még jó, hogy 5850-et is lehet húzni
isten áldja FSP-t
: mióta megvan a vga néha cicergett a gép, na mondom frankó, nincsenek jóban a VGA kondijai a táp tekercseivel és ez okoz interferenciát, de nem ez történt, ma reggel bekapcsolom a gépet és mintha egy nagy légy/darázs döngicsélt volna, fülelek...b@sza meg ez a tápból jön
gép szétkap, táp szétkap minden rendben semmi nincs elszíneződve/ felpúposodvaközben házimozi ment egyszer csak igen furcsa hangok jöttek ki belőle elkezdett villogni/ vibrálni a kijelzője, majd kikapcsolt,
a történethez hozzá tartozik, hogy az épület kb 80 éves, tavaly átvezetékeltettem, de csak a ház egyik felét, (mert nem akartam tapétát bontani, ami előtte évben lett cserélve és festve)
hosszabbítóval hoztam áramot a kicserélt részről, házimozi bekapcs minden ok, visszadugtam a régibe remegés kikapcs, na mondom ez kapút,
50W-ot fogyaszt a házimozi, igaz ez még erősítős...
a lényeg a lényegbe, hogy megcsókolgattam az FSP tápom és a túlfesz védelmes elosztómat, mert ez a történet sokkal rosszabbul is végződhetett volna -
Zoo123
senior tag
-
kisza25
félisten
-
kisza25
félisten
-
kisza25
félisten
válasz
MZsoltee #20180 üzenetére
majdnem 880/1200
először procit is 4400Mhz-re felküldtem, de kaptam egy kéket a vége előtt, ezért visszament 4300Mhz-re, alapon is gyengébb volt a kártyám a tiednél ez a különbség meg is maradt +fesz alatt még talán nőt is egy kicsitneked jobb a karid, nekem jobb a procim,
-
kisza25
félisten
válasz
MZsoltee #20167 üzenetére
azt hitted...te tényleg azt hitted...de aranyos vagy
P4223
Sandrew: a CCC-t azt ne is rakd fel csak a drivert, amitől tuti nem károsodik az 1,163V, mert pl. HD5830 ennyit kap gyárilag párat visszaolvasol, de tényleg csak párat ott megtalálod mit írnak maxnak egy teszt erejéig -
válasz
MZsoltee #20146 üzenetére
Amiket teszteltem eddig az MSi HD5850 TWIN FROZR II volt aminek a legtöbbet kapott a GPU-ja! VALÓS 1,225.v amit ha vissza konvertálok a 5850 XTREME re hogy mikor kap ennyit TriXX ben (vagy akár BIOS ba átírva) 1,15.v ot beállítva kap kb ennyit valósan a GPU! de nem is a GPU val van a gond! Inkább a VRM -nek lesz melege! Nem valami nagy a hűtő bordája az fogja előbb beadni kulcsot (nem hal meg csak hibázni fog) és kikockásodik a kép! hasonlóan mint mikor a RAMOK vannak túlhúzva!
-
kisza25
félisten
válasz
MZsoltee #19994 üzenetére
shift1/hift2 utóbbi a régi kártyán egyáltalán nem volt játszható
Avatar, ez már régebb óta megvan, de lagolt a régi kártyán, természetesen, most mindent fulra lehet tolni és DIRT2 több játékra még nem jutott időm, meg csak régebbiek vannak, mert régi kártyához nem volt értelme a mostani újakat megvenni, de majd most -
Zoo123
senior tag
válasz
MZsoltee #19994 üzenetére
Az F1 2010 pont az a játék aminek nagyon kell a 4 mag, TDU 2 a másik.
Ha nem saját szememmel látom, nem hiszem el: E6750@3400 MHz-ről váltottam i7 930-ra és a fenti 2 játékban megduplázódtak az fps értékek:
F1 2010 30-40fps ---> 55-70,
TDU2 30-45fps --> 50-60!
És mindkettő játék ott gyorsult nagyon sokat ahol előtte lassú volt, nem mindegy hogy amikor verseny közben bennevagy az élbolyban és elered az eső akkor 28-30 fps-el előzgeted a versenyzőket, vagy fix 60 fps-el.
Azt hittem lefordulok a székről amikor megláttam, 4 magos processzort mindenkinek!Serf1:
Az 5870 Full HD-ban csak 15-20%-al lassabb mint egy 6970, úgyhogy szerintem jó vétel volt, hogy mennyire időtálló azt majd az idő eldönti, de szerintem még 1-2 évig használható kártya lesz.
-
Alpachino
veterán
válasz
MZsoltee #19987 üzenetére
Én másról beszélek...természetesen örüljünk mi tulajok ennek az akciónak, de nézzük a piac másik oldalát, aki most szeretne eladni pl. 5750,5770,GTS450....stb. vagy akár GTX460-at is....Ők biztosan nem örülnek, ennek az "akciónak"
De vannak olyanok is az aprókban, aki még ezen árakon is spórolna 20-ill.25K-s ajánlatokra vár az 5830, ill. 5850 esetében...
tehát teljesen felborult a VGA piac. persze így 5830 tulajként ezt csak úgy figyelő állásból szemlélem
Szerk.
De lehet ennél is olcsóbban
Mindenre 2év garral AM3 : Asrock N68, Sempron140@X2, 5830 1GB, 2x2GB kingston 1333MHz DDR3. TX2......
-
kutga
félisten
válasz
MZsoltee #19980 üzenetére
Tuningolni nem akarok, viszont múlt héten még sikerült rendelnem a jóárasított Sapphire-ból.
Örülök hogy azt mondod hogy halk, egy MSI GTS450 Cyclone volt az elődje ami szintén nagyon halkan működött.
6-pines PCI Express tápcsati elosztót adnak hozzá? Úgy tudom 2 db 6 pines kell hozzá.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Tőzsde és gazdaság
- Steam account lopás
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- HP notebook topic
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Everest / AIDA64 topik
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xbox Game Pass Ultimate kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól! - AUTOMATA BOLT
- AKCIÓ! Apple iPad Pro 11 2024 1TB WiFi + Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
- Honor 90 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Turbózd fel géped a jövő RAM-jával!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest