- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- bitblueduck: RTX 50-es széria PhysX támogatás nélkül. Tényleg akkora probléma?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- sellerbuyer: Milyen laptopot vegyek? Segítek: semmilyet!
- sh4d0w: Árnyékos sarok
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
csabika0001 #22496 üzenetére
Én sem azt mondtam, hogy nem viszi el, csak hogy ebben az árkategóriában van jobb választás is
-
Sandrew
őstag
válasz
csabika0001 #22491 üzenetére
Apróban van használt garis TX750 18k-ért. Azt vedd inkább.
5870 kb annyit eszik mint az 5830
-
finest
addikt
válasz
csabika0001 #22497 üzenetére
Jó lesz, nyugi!
-
csabika0001
senior tag
válasz
csabika0001 #22496 üzenetére
Nah jóvan tápos topikban azt mondják elmegy vele , nézegettem méréseket I7 920 4GHz en meg 2db 5870 es ilyen 435W ot zabált .Nekem nem lesznek ekkora étvágyú dolgok szal elvileg nem lehet gond.
-
válasz
csabika0001 #22493 üzenetére
Mennyiért vadászod a ctg 600 80p mert ahogy néztem olyan 15-16k környéke, és akkor ebben az árban már ezzel is jobban jársz pl
-
csabika0001
senior tag
Pénzügyileg így is a fellegekbe leszek, azért meghallgatom a tanácsot de valszeg ez a táp lesz .
25A ágai vannak mindegyik ágára megy 1 kari, proci meg azthiszem fesz emelés nélkül kb 125W TDP be esik bele. De ezek így is a maxos értékék valóságban nem hiszem hogy ennyire durván le fogom tudni terhelni hogy túllépjem ezt az 500W os két ágat. -
válasz
csabika0001 #22491 üzenetére
Szerintem ennél egy picit izmosabb táp nem ártana, főleg ha későbbiekben gondolkodsz komolyabb tuningon vagy akár majd upgrade-en. Főleg, hogy ez a táp bontott 12V-os ágakkal rendelkezik, amiknek az együttes terhelhetősége 500watt
-
csabika0001
senior tag
válasz
kisza25 #22488 üzenetére
Nah még egy utolsó kérdés mielőtt jóváhagyom a rendelést , ctg 600 80p megbírkózik ezzel ?
4GB 1 db modul Kingston Hyper X ram
AMD 955BE proci
Giga 990FXA-UD3
Hyper TX3
2db 5830 Xtreme kari
2vinyó , és kb 3-4 házventi .
Én ahogy számolgattam bőven fog szaladni csak kíváncsi vagyok véleményre .
Erősebb procit most nem akarok majd egy 8 magos bull lesz később. -
intercooler
őstag
válasz
kisza25 #22488 üzenetére
Igazad van csak enyyi hsznél nem szoktam visszaolvasgatni
gondolom erre céloztál Tehát ha jól veszem ki akkor működik az 1 gigás a 2 gigással csak nincs sok értelme
meg proci elég húzva.
-
kisza25
félisten
válasz
intercooler #22486 üzenetére
csak pár hozzászólást kell visszaolvasnod, majdnem ezt tárgyaltuk itt ...
Wukiwo: jól van rosszul fogalmaztam, jelenleg egy i5-2500K 46eFt(használtan sem olcsóbb) egy i5-760 25eFt szóval abból a 21k különbségből megvan az alaplap, vagy egy erősebb VGA és annyival nem jobb mint amennyivel többe kerül -
intercooler
őstag
Sziasztok!
Gondolkodok a CF-en van 1 xfx 5870-em 1gb-ás és mellé szeretnék, pl 1 giga 2gb-osat az így összepasszol? Meg az a kérdés az i5-750 birja-e a 2 kártyát? illetve a ram 4gb. Ja a táp meg 680W az gondolom nem jelent akadályt
Előre is köszönöm
-
-
-
válasz
csabika0001 #22478 üzenetére
Szerintem is csak (1155-ös) i5-re lenne érdemes váltanod, AMD-nél jelenleg nincs semmi, ami jobb lenne játékban, mint a Phenom II X4. De ha erre nincs keret, akkor megvárhatod a Bulldozert, hátha nem lesz olyan drága.
-
válasz
Ha már megvan a deszka alá, akkor a kis 955-es tökéletes lesz, vadássz belőle C3-ast, azok alapfesszel elmennek 3.8Ghz környékéig
-
Sandrew
őstag
válasz
Használt i5 750/760 25k körül kapható.
-
Sandrew
őstag
válasz
csabika0001 #22476 üzenetére
6Magos Phenom II-k néhol rosszabbul teljesítenek mint a 4Magos társaik. Akkor inkább I5 760 megkergetve 4Ghz-en bőven elég már.
-
kisza25
félisten
válasz
csabika0001 #22471 üzenetére
játékok alatt hány %-on van kihasználva a proci?
azért kérdezem, mert így lehetne tudni van még benne kraft,
pl. az én i7-esem 20-35%ban max -
Sandrew
őstag
válasz
csabika0001 #22471 üzenetére
Ha az a Phenom II Tud 4Ghz környékén járni akkor 1920*1080-ban elég lehet nekik. Az már más, hogy a u 5830CF nem nagyon éri meg.
-
csabika0001
senior tag
Szerintetek egy AMD 955 BE mellé megéri venni 2 db 5830 ast ?
Nem a 2db 5830 as erejére vagyok kíváncsi ugyanis azzal tisztában vagyok. Inkább a proci vga kapcsolatra vagyok kíváncsi !! -
Giot
addikt
válasz
peterson1190 #22468 üzenetére
Igen elég neki.
-
Mittu88
senior tag
válasz
peterson1190 #22468 üzenetére
az elég lesz, nekem 460-as gigabyte superb van, igaz, hogy 5830-as (aminek nagyobb a fogyasztása!, mint az 5850-nek), viszont egy 4magosított phenom II B55-tel, ami 3,2Ghzen van. A 460-as így épp hogy elég, 1 vinyóval 1 dvdíróval oszt' ennyi
-
peterson1190
tag
Lenne még valami most jutott eszembe.
550W-os Gigabyte superb jó neki ugye? -
Giot
addikt
válasz
peterson1190 #22465 üzenetére
Phenom2 X4 3Ghz felett. Vagy az i5 Intel oldalról ami erősebb mint az AMD, igaz drágább is.
-
Giot
addikt
válasz
peterson1190 #22463 üzenetére
Jól gondolod az erősen karcsú.
Alapból Phenom2 vagy i5 ajánlott mellé. Természetesen ez felbontástól is függ.
Esetedben milyen felbontásról lenne szó? -
peterson1190
tag
Sziasztok!
Hamarosan beszerzek egy XFX 5850 Black edition-t és azt szeretném megkérdezni hogy ehhez milyen procit ajánlotok mert van egy 5600+ -os Athlon a gépben (2,8 Ghz X2) de szerintem ez karcsú neki.
Választ előre is köszi! -
p87
senior tag
Milyenek mostanság a driverek CF-el? Használ itt valaki 2x5870-est?
Ismét elgondolkodtam, hogy kéne mégegy 5870-es és CF-be használnám, de nemtudom, a friss driverek, hogy muzsikálnak, ill. van-e micro lagg ? -
Giot
addikt
Ennek annyi az alapfesz. A sajátom: [link] (bár ez még az elsők között vettem és azok általában jobban mennek nekem is sikerült egy jobbat kifognom) a csíkozódás a memória miatt lehet. A GPU-nak mennie kellene fentebb is bár a másfél év alatt találkoztam már a Toxic-ok között antituningosabb darabokkal is. (Már a Toxic- ok között antituningos.
)
900Mhz környékével próbálkozz be a GPU-ra.
Ja hogy batár hát az! -
Ga
tag
A teszteket 860/1200-on futtattam, 1.09V-on kb ezt bírja. Viszont fél-1 óránkét egy-egy fagyást produkál (csíkozott képernyő), valsz melegedés miatt. RAM-ra gyanakszom. Főleg a hátlapiakra (mivel 2GB), mivel azokon csak egy hőelvezető lemez van.
De ettől eltekintve
4xSSAA nagyon ott van... (felbontás miatt eddig nem ment). a 8x-hoz már azért ebből is CF kell.Az Extreme-hez képest egy batár. +4-5 cm, majdnem elér az alaplap tartó tálca széléig.
-
Ga
tag
Üdv mindenkinek,
Végre megérkezett a várva-várt 2GB-os 5850 kártya az Extreme mellé/helyett.
Róla van szó.3.5MPixelt valóban sokkal jobban bírja, mint az 1GB-os verzió.
Heaven 2.5 4xSSAA, 16xAF
HL2 sem szaggat már 4xSSAA-val...CF-ben prímán működik az 1GB-os kártyával, viszont az 1GB miatt ekkora felbontásnál már nincs sok hozadéka. Illetve az átlag FPS-ben van, viszont gyakran megakad, úgyhogy nem sokat segít.
Bye,
Ga -
Cybertrone
veterán
válasz
Dtomka #22449 üzenetére
Hát ez vicces... én sem szoktam max új hardver bekerüléseko újrahúzni... és tegyük hozzá hogyha épp tuning van es egy nap kapok 10 fagyást vagy kékhalált akkor is megy utánna fagyás lassulás nélkül! Volt hogy meghüjült de egy visszaállítás csodákat művel! Plusz lehet eredeti wint kéne használni és ami fontos lefrissíteni néha... De am most csak magadat röhögteted ki...
-
kisza25
félisten
válasz
Dtomka #22442 üzenetére
a karbantartásról csak annyit, hogy fater gépén kb 8éve nem húztam újra a win xp-t és még mindig hibátlanul megy
a lényeg, hogy használni kell nem telepakolni szeméttel
na meg nem mindegy, hogy mivel távolítasz el dolgokat
szerintem lassan nevezhetek vele a leghosszabb ideje működő windows címre
(ASUS alap, Athlon XP 3000+ Giga GF6600GS 256MB(passzív zalman)2x512MB....) -
djculture
félisten
ghostolás már a win95 időkbe is volt,bár én se vettem rá magam sose pedig nem kéne újra telepíteni folyton az oprendszert.
-
Dtomka
veterán
válasz
Sandrew #22444 üzenetére
"Ha normálisan karban van tartva akkor nem lassul egyáltalán."
nincs igazad!mert tarthatod Te rendben a géped akármilyen registry meg ...pogikkal, de a formatálas és win újra telepítése a legjobb megoldás, ha az ember egy tiszta rendszert szeretne.....lehet vitatkozni okoskodni és mindenbe belekötni amit ír az ember de ebben nekem van igazam....
(#22446) Pug
nekem nem fáradság, 1 óra és szinte visszaállítom az eredeti állapotot- 15 perc a win telepítés a többi progik játékok ....
(#22447) TeeBee73
arra most nem volt pénz és még sokallom, majd egy 126 gb szeretnék venni, de akkor már nekem sem kell sűrűn win-t telepíteni
!
-
Sziasztok!
Tavaly novemberben vásároltam egy VTX3D 5850-est és mostanában érdekes dolgokat produkál. Játék alatt egyszer csak el kezd villódzni a kép, majd feketeség, majd a klasszikus szürke csíkos kép.
Húzni nem húzom a kártyát, 11.5-ös Catalyst van fent.
Ma már olyan is volt, hogy netezés közben kicsit szétesett a kép (bal alsó sarokban villogás).Mi lehet a gond? Kezd besz*rni a VGA, vagy szoftveres gond lehet?
Furmarkot futtattam és ott semmi gond nem volt, hőmérsékletek is rendben voltak.
Előre is köszönöm a segítséget
-
Mittu88
senior tag
válasz
sanyesz79 #22432 üzenetére
kicsi az esélye, de nálam ez történt: ugyanez a hiba volt, a régi hd4870-emet el is küldtem gariztatni, de mivel 3 hó az átfutása, vettem egy 5830-ast. azzal is ezt produkálta. haveromhoz elvittem, aki számítógép guru, finoman fogalmazva is olyanokat produkált nála, hogy nem hitte el. minden alkatrészt egyesével teszteltünk, még azt se tudtuk eldönteni, hogy melyik alkatrész a hibás. a végén már azzal poénkodtunk kínunkban, hogy a számítógépház lehet a szar (pcbontóba vettem ezeröté'
). A vége az lett, hogy elvittem szervizbe és beszarsz, hogy mi volt a hiba: a számítógépház. Ugyanis a bekapcsológomb kábele szétment (ennyit mondtak, nem is értettem hogy ez hogy lehetett ilyen hatással a gépre, de azóta frankón működik). Lehet, hogy a 4870-esem se ment szét
Mondjuk az én sztorim annyiban más, hogy reset-nél se adott képet, a végén már bios-ig se jutott el a gép.
-
bajaki
őstag
Huhúúú, megjött az 5830-am.
Eddig Dirt 3-mat futtattam vele, nagyon szépen fut.
Benchmark szerint 64 az átlag FPS maximális grafikai beállításokkal.
Na majd még tesztelek. -
Giot
addikt
válasz
krystman #22415 üzenetére
Nálam csont nélkül hoz valami 100fps felett nincs szaggatás a Duke Nukem-ben, igaz már száműztem a gépről, ronda szegény és elég gyenge lett a játék.
Inkább szoftveres gondod lehet.(#22412) Sandrew: Én is így voltam jó pár éven át folyamatos gépfejlesztés. Aztán tavaly összepakoltam, a mostanit, és jelenleg megelégedettséggel használom.
Igaz most már inkább lakás jár a fejemben, nem a PC.
De hogy kicsit kötekedjek veled. Venni kellene egy korrekt processzort, (Phenom2 vagy i5) és mellé egy jó vidkarit, ugye a minimum 5850/70 (de lehetne 68XX bár az 58XX több a tartalék) vagy 6950/70 nV oldaról GTX 560/70. Mindezt belökni 1920x1080-ra hogy a processzor kevésbé számítson és nyugodtan lehet tolni a játékot, akár magas részletesség mellett is.
Ha meg semmi sem elég építs CF et, vagy vegyél GTX 580-at.
Egyszer kell rászánni a pénzt és egy darabig el leszel vele............. -
kisza25
félisten
válasz
krystman #22422 üzenetére
igazából egy i5 is bőven jó hozzá(csak a HT a különbség) lényeg, hogy a mostani játékoknak már kell a 3-4mag egyX4 840 sokat fog dobni a min fps-en, pláne, ha tuninglod is
bajaki: nem lesz velük gondod, elég jó párosítás ár/érték arányban,
nagyjából pariban is lesznek az erőviszonyok,
lehet a procit bizonyos játékokhoz meg kell majd kicsit rángatni, de alapjában véve jó párosítás -
bajaki
őstag
szerintetek egy Athlon ii x4 640 és egy 5830 Xtreme párosból lesz valami probléma? Jól működhetnek egymással?
-
kisza25
félisten
válasz
krystman #22415 üzenetére
nekem egy i3-mal is proci limitem volt 3,6Ghz-en, 4Ghz már elégvolt a vga kiszolgálására, de a minimum fps-ek mindig nagyon elmaradtak a mostani alapórajeles i7-870-emhez képest és az akadás az bizony a min fps okozza, ha túl alacsony(legalább is a te esetedben)
Sandrew: na te úgy állsz le a gépfejlesztésről, ahogy én szoktam bár már egy hónapja nem vettem semmitigaz már van 3dolog amit akarok fejleszteni/cserélni
egyébként meg a folytonos gépfejlesztésről könnyű leszokni, tapasztalatból beszélek,
nekem már 3x sikerült -
-
krystman
őstag
válasz
philoxenia #22417 üzenetére
Warez??? A játék már megjelent, meg nem tudom mi volt ebben warez amit írtam!
-
philoxenia
MODERÁTOR
Nincs warez !
-
krystman
őstag
Hát nem tudom, hogy szerintetek ennyire proci limites lennék, hogy egy 5850-el és Phenom II-el 550 BE X2-es procival ami 3.6Ghz-en megy, a Duke Nukem Forever úgy szaggat, hogy néha azt hiszem befagy? Rendesen rángat az egész játék, olyan mintha valami 10ezres kártyával játszanám. Most ez a játék hibája szerintetek, vagy valami szar van a windows-ba? A legújabb driver van rajta. Igaz azóta nem tettem új rendszert a 4870-es kártyám óta, ez kb.3hónapja volt. Úgy tettem bele a 5850-et. A játékot Ultra beállítások mellett játszom, de azért ennek nincs ilyen grafikája, hogy ennyire meg kellene fognia szerintem! Ja és 1680x1050-be viszem, mert ekkora a monitor max felbontása.
-
TeeBee73
veterán
válasz
Sandrew #22410 üzenetére
Fog az a 480-on is szaggatni. Nem hiába a GTX590/HD6990 ajánlás.
Gonosz ON:
Ja, előbb fel kéne tudni rakni a DX11 patch-et.
Gonosz OFF.MOD2:
Amúgy, mi a bajod a mostani géppel? Szvsz. teljesen korrekt, ha nem akarsz mindent "fullhádéextrém"-ben nyomni. Mondjuk igaz, én is mindent azon akarok...
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S20 FE 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xbox Game Pass Ultimate előfizetések kedvező áron
- Bomba ár! Dell Latitude E7450 - i5-5GEN I 8GB I 256SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest