- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 1 – rizseshús másképp
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Lalikiraly: Astra kalandok @ Harmadik rész
- eBay-es kütyük kis pénzért
- LordAthis: AI Kérdés érkezett - 3600 soros Spagetti kód refaktorálása és budget
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Lalikiraly: Sencor SMC BS30 aktív hangfalszett bemutató
Új hozzászólás Aktív témák
-
Száni
tag
válasz
ADAM1337 #23496 üzenetére
A Gigabyte 5850OC hűtése elég jó, alapfordulaton (45%-2600rpm) gyepálásnál 47-48°C a GPU hőfok. A ventilátorzaj viszont - szerintem - magas, a fordulat 2600 alá nem vihető, fölfelé hőmérséklet függvényében emelkedik.
Ha nem zavar, hogy erősebb orgánumú a hűtése, akkor korrekt cucc, bár azt hozzá kell tenni, hogy a nevével ellentétben nem OC (nálam 980/1220MHz a vége alapfeszen).
Célszerű frissíteni a BIOS-át F8-ra (ha Hynix chipes a RAM, akkor F12-re), mert anélkül nem vált át 157/300MHz-re terheletlen állapotban, hanem fixen 765/1000MHz-en jár. -
ADAM1337
nagyúr
Milyen jó alternatívák vannak léghűtésre 5850-nél ?
3 Slotot is foglalhat csak hűtsön rendesen és hangszintje se legyen olyan mint a ref-é.
Lehet nemsokára beújítok még 1 hd5850-et túl jó szolgálatot tett eddig 1 is, a cf-el meg még nem fogtam soha se mellé.A giga kártyájáról mi a tapasztalat, csak mert elég jó árban van: [link]
Lehet ebből kéne 2db ha jó a hűtése anno volt ilyen hűtésű 460-aim azok nem melegedtek annyira. -
X Factor
addikt
válasz
Motion_Blur #23473 üzenetére
Nekem meg 1.3
Ebben a konfigba mindenből mellé nyúltam.
Sandrew Igen az.
-
Sandrew
őstag
válasz
Motion_Blur #23479 üzenetére
Kevered
Arctic Cooling Accelero Xtreme 5870-re gondol ő
Más:
Mafia 2 mindem maxon vsync on fix 60Fps. Gpu 70-80%. Ez így ok? -
Motion_Blur
félisten
válasz
DroiDMester #23474 üzenetére
Értem.
Nálam se valami hatalmas a VRM borda, még sincs problémaAnnyira régen foglalkoztam a témával hogy nem ugrott be hogy van sima 5870 és Xtreme is. Vagy nem így van
-
Gerisz
addikt
válasz
DroiDMester #23474 üzenetére
A VRM-R4 sem rossz
-
válasz
Motion_Blur #23467 üzenetére
Gyárilag nem adnak hozzá olyan süniket?
-
Sandrew
őstag
válasz
Motion_Blur #23473 üzenetére
Huh
Örülök. Víz volt rajta egészen ideáig. Ez közrejátszhat? Csak most megy megint léghűtéssel. De én is vizesíteni fogom rövid időn belül a gépemet.
DroiDMester:
Ilyen van hozzá. De sajnos kevés a levegő
Amit linkeltél viszont eléggé tetszetősittakary:
Hogy a viharba ne adtak volna -
válasz
Motion_Blur #23467 üzenetére
amit linkeltél AC borda szett -et az kb 1.FT ot sem ér! (TT Pro hoz is pont ezeket adják gyárilag!)
az AC Xtreme 5870. hűtőhöz sokkal komolyabb VRM hűtés van!
És a fenti eredmények be bizonyították hogy még ez sem képes kellően lehűteni!(mert túl kevés légáramlat éri a gyári AC ventikről sajnos pont eza gond a TT Pro val is!
)
58xx re Thermalright VRM-R3 ami ér is valamit! (csak nemigen lehet sehol beszerezni)
-
MZsoltee
veterán
válasz
- = Zk = - #23469 üzenetére
kb Nov 8.
-
Sandrew
őstag
Mafia2 alatt 30%-os ventivel nem megy 80c fölé egyik vrm érzékelő sem. Szerintem ez eléggé jó. Bordát adtak hozzá, kifejezettem 5870-re passzoló vrm bordát amit csavarozni kellett. Csak ugye ezt a levegő hűti míg a ref hűtőn az egész fém váz nyelte el a meleget.
Remélem érthető amit meg akartam fogalmazni.
-
Motion_Blur
félisten
válasz
DroiDMester #23466 üzenetére
Én is le lettem b@szva hogy minek cserélem a gyári hűtést VF3000A-ra..
Farag rá (vagy legrosszabb esetbe vesz 1K-ért szettet) egy bordát és minden rendben lesz..
-
-
-
intercooler
őstag
válasz
Motion_Blur #23462 üzenetére
Még jobban?
-
NielsX
tag
Ti milyen értékeket hoztatok ki az 5850-ből core/mem/fesz./gyári vagy 3rd party hűtéssel?
-
kisza25
félisten
válasz
intercooler #23457 üzenetére
igen, szerinted mire
-
kisza25
félisten
válasz
intercooler #23452 üzenetére
hát adjanak csak, egészségükre, legtutibb beállítás 24/7-re
aztán majd sírnak, hogy elfüstölt a karijuk -
Sandrew
őstag
válasz
intercooler #23452 üzenetére
Ha az 5850-nek adsz 1.35V-ot egy idő után szépen fog füstölni a kari
-
Sandrew
őstag
hoppáhoppá. azthittem még 5850-ről beszélünk. na igen, 5870-nek simán mehet
-
Sandrew
őstag
válasz
Motion_Blur #23440 üzenetére
Adnak ha minddn igaz. Sot tuti.
Gerisz:
Szerintem sehonnan -
dilipok
veterán
válasz
DroiDMester #23437 üzenetére
haaat, nem is tudom, nekem tokeletesen mukodik a twinturbo pro... az egvilagon semmi baja a VRMnek... Mellesleg kifejezetten ott van a weboldalon is h 5850-hez jo, akkor te honnan veszed hogy nem?
-
Sandrew
őstag
válasz
DroiDMester #23437 üzenetére
Süljön csak... Van rá gari.
-
-
válasz
MZsoltee #23425 üzenetére
Tessék!
Nem jól emlékeztem mert 3D re 1,14375.V ot írtam a többi stimmel Ja még annyi a elsődleges kari egy referencia kártya azon lehet még igy +100.MHz el megemelt órajelekkel is alul feszelni 1,0875 helyett 1,050.el is megy 900.at! viszont 2D ben nem lehet annyira mint az Xtreme et!
u.i. : Nem kell félni a BIOS buherától nem lehet vele véglegesen elkúrni a kártyát még akkor se ha pl egy 5770.es BIOS -t erőszakolnál a 5850.re!
-
MZsoltee
veterán
válasz
DroiDMester #23427 üzenetére
A biosmodot, inkább kihagynám!
ittakary: Addig elfogy nincs belőle raklapszám...
-
Sandrew
őstag
Ref Asus 5870-em re rendeltem egy AC Xtreme 5870-et 6k-ért. Remélem megérte
Csak félek, hogy nagyon lógni fog a kártya
-
Gerisz
addikt
válasz
intercooler #23418 üzenetére
Az Asus-om 1200/1400-at enged, ennyit azért nem megy.
Az MSI Twin Frozer meg megdöglik rögtön fesz emelés nélkül ha egy picit is emelek bármelyik órajelen. -
-
MZsoltee
veterán
válasz
DroiDMester #23423 üzenetére
Hát lehetőleg mind2-t és jó lenen tesztelni...
-
olta
aktív tag
válasz
DroiDMester #23423 üzenetére
Ujfajta xTreme kartyakon nem mukodik semmilyen uton.
2 fele van belole..
szerk.: Sandrew: a nyakamat tettem volna ra, hogy 5830-at kerdezett
-
válasz
MZsoltee #23421 üzenetére
Eddig is lehetett én már kezdetek (április) óta úgy használom! (De csak 2D 0,875.v a gyári 0,95. helyett mert 3D -t 1,125.v ra írtam át) RBE progival kell átírni GPU Registers résznél! Természetesen az UVD -t is át lehet!
De melyik értéket akarod módosítani 2D vagy 3D?
-
MZsoltee
veterán
Egy ideje nem nagyon nézem a topicot, az lenen a kérdésem, hogy alul lehet-e már valamivel feszelni az 5850 xtremeket?
-
kisza25
félisten
válasz
ez nem minden esetben igaz, mert pl. nekem enged 900/1250-et és csak 775/1200stabil fesz emelés nélkül és 880/1200 fesz emeléssel, igaz ez HD5850
-
embe
nagyúr
válasz
Ez a 850/1100 nem automata tuning a ccc-ben, hanem hasra ütésszerűen allitottam be , majd teszt .
-
-
embe
nagyúr
Hali!
Tudnátok egy olyan értéket mondani amire biztonsággal belehet állítani egy Sapphire HD5830 extreme karit? Mármint tuning értékekre gondolok. Most 850/1100-ra állítottam a catalystban. Ezzel működik szépen. Most nem egy szétégetés előtti utolsó értékre gondolok, hanem ami egy jó kiegyensúlyozott tuning érték.Köszi!
-
NielsX
tag
válasz
NielsX #23381 üzenetére
Kipróbáltam hogy 775/1125-n járatom az 5850-t ami ugye a sima overdrive értéke, és ha trixxel állítom akkor szétfagy a gép, ha simán ati driverrel akkor semmi gond nincs, nem fagy, nem restartol.
Lehetséges hogy valami gond van a Trixx-el?
Másik jelenség, sima overdrive-al, már egy ideje csinálja hogy amikor játszom néha pár másodpercre belassul 2-3 fps-re, szaggat nagyon, aztán megint szuperül megy. Ez mi? Kevés a memória (1gb) ? bc2 minden full/max 1680-as res.
-
Bandika84
csendes tag
Sziasztok!Szeretném a segítségetek kérni.Mennyivel járnék jobban egy hd5850-nel,mint egy gt 555-tel?Teljesítmény,melegedés érdekel legjobban.Üdv
-
olta
aktív tag
-
hekkerman
tag
válasz
dilipok #23401 üzenetére
azért nem kéket használok, mert feketét kaptam a boltba, és nincs pénzem már.
vga kábel meg azért, mert régi géphez van ez a monitor, amin csak vga csati van, és ne kelljen két külön kábelt használni. nálam csak ideiglenesen van pár hónapra.
csak érted, azt nem vágom, hogy ugyanúgy 15 pines ez is mint a "kék" és mégse ismeri fel a gép a monitort
illetve erre kellene valami szoftveres megoldás addig, valahogy lekorlátozni a felbontást. ahogy látszik a képen, próbáltam catalystbe lekorlátozni, de nem akarja
Új hozzászólás Aktív témák
- Kiemelkedően csendes ASUS VGA jött a Noctua közreműködésével
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Vigneau interaktív lokálblogja
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- BestBuy ruhás topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Renault, Dacia topik
- A lemondást javasolja az Intel vezetőjének Donald Trump
- Formula-1
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Amazon Kindle 10th Generation ébresztős tok
- Akció! Paidashu 10600MAH / 20700MAH Powerbank olcsón!
- ÁRCSÖKKENTÉS Menő retró konfig: Q9550, Gigabyte P43, 4GB RAM, ASUS GT730
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB Black Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3004
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest