- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Gurulunk, WAZE?!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 1 – rizseshús másképp
- Ndruu: Segíts kereshetővé tenni a PH-s arcképeket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
kojenci
csendes tag
Sziasztok!
Gigabyte 5870OC idleben 55-58 fokos, terhelés alatt 80.
Nekem kicsit melegnek tűnik, mik a normális értékek?Üdv,
kojenci -
Giot
addikt
válasz
cellpeti #20594 üzenetére
Alapbeállításon, automatán van. Így hőmérsékletfüggő a ventilátor fordulat.
Tuningtól függő mennyire kell felcsavarni a fordulatot, automatán is hagyhatod de egy bizonyos szintű tuning felett már kevés. Szóval hogy biztos legyél a dologban inkább lődd be 70%-ra így ki lehet zárni a túlmelegedésből fakadó hibát.
Sajnos 5830-hoz nem tudok neked körülbelüli órajelet mondani kb mennyit kellene bírnia a GPU-nak, mert 5850 karikban vagyok otthon. De azért 10-15% tuningal lehet indítani alapból és onnan szépen lépkedni felfele. A memók vége 1200-1250 között szokott lenni.
Alapból benchmark-okkal érdemes indítani. Pld 3dMark, Stalker ha ezek rendben lefutnak hiba nélkül (kockásodás, csíkozódás esetleg fagyás) akkor lehet egy kis stresszteszt pld Furmark.
Általában ezek elegek szoktak lenni. -
cellpeti
nagyúr
milyen progival tudom megnézni, hogy most mennyin megy a VGA? Illetve milyen progit ajánlotok az esetleges húzásához és teszteléséhez?
-
Giot
addikt
válasz
chabeee #20578 üzenetére
Ugyanaz mint a referencia felépítés, csak valószínűleg válogatott GPU-k csücsülnek rajta. (Persze az sem kizárt hogy utólag a komplett VGA-t tesztelik és akkor kerülnek ki a Black Edition verziók) Mivel amennyi XFX BE 5850-el találkoztam, vagy tesztben láttam az mind kiemelkedően jól ment!
(#20573) Sandrew: 6950-mod70 és el van felejtve a GTX480. Feltéve persze ha találsz még moddolható 6950-et.
-
F e Z o
veterán
válasz
csimpok #20567 üzenetére
Én még felsőkategóriás gyári hűtős VGA-ból nem láttam még olyat, ami terhelés alatt keveset fogyasztott volna és csendes is lett volna.
(#20588) sakal83 : Ezekkel a tesztekkel csak az a baj, hogy összpontszámot mutatnak, s nem csak graphics pontot. A húzott 5850-eddel kb 5870 szintjén vagy, ami azért elmarad a 6950-től. És akkor még a 2gb-s modokról nem is beszéltünk.
-
sakal83
addikt
válasz
csimpok #20567 üzenetére
azért annyira nem erőltetném a 6950-et. én 5850-em 950/1250-en 4760 pontot csinált, ami majdnem eléri a 6950-et.
-
kisza25
félisten
nyomatom a GTA4-et 1000-el (The lost and damned&The ballad of Gay Tony)
nem semmi 2éves játék(igaz ezek a kiegészítők, de ua motor), de hiába i3+HD5850 és magas felbontás 1920x1080 minden high-on,
proci nem volt elég mellé alapon, fel kellett húznom 3,5Ghz-re így már nem esik le a minimum fps 30alá, alapon 25alá is leesett
persze 40 és 55 között mozog, de bizonyos helyzetekbe meg is akadt a játék, így már nem
először azt hittem a vga kevés, de a vga-t húztam 850/1200-ra semmivel sem volt több az FPS, na mondom akkor ez CPU limit, na igen ez elég egyedi eset, mert ebben a játékban az számolja a fizikát
-
cellpeti
nagyúr
megjött a kicsike
-
Azoknál a játékoknál ahol jól skálázódik a CF teljesítménye valamivel a 5870.es felett fog teljesíteni!
***************************************************************************************
(#20578) chabeee : Semmi extra sima Referencia Rev1 Tégla hűtős kártya némileg emelt (765/1125) órajelekkel, amit kivétel nélkül mindegyik 5850.es tud fesz emelés nélkül! én inkább Sapphire Rev1 et vennék, vagy Asus DirectCU -t mind2 ből találsz az apróban hasonló áron! mint a XFX BE -
5830 CF kb mit jelentene egy kártyás verzióban erősségben?
-
chabeee
aktív tag
Sziasztok,
Szerintetek megérte megvenni egy XFX 5850 Black Edition kártyát 35-ért? még másfél év gari van rá. tudnátok mutattni egy testet, hogy mennyi van egy sima 5850 és e kártya között?
előre is köszi.
üdv -
Zoo123
senior tag
-
MZsoltee
veterán
Havernak rendeltem xtreme 5830-at, most vettem át és kicsit játszok vele.
1025/1200-on stabil a 3dmark eredményeket mindjárt hozom.
Sok időm nem volt vele foglalkozni adtam neki 1,256V-ot 1050-en hibázott, 1025-ön lefutott.
A memóriával meg nem vackoltam az 1200-ennek a karinak bőven elég.
Komolyan elgondolkodtam, hogy elég lett volna nekem ez is nem kellett volna az 5850-es, 7kval olcsóbban kijöttem volna! -
kisza25
félisten
válasz
csimpok #20572 üzenetére
az atomos gépem is viszi a 720p-s youtube videót akadozás mentesen és az 1080p-s videókat is, de ez a crystal HD gyorsítókártya miatt van
-
csimpok
aktív tag
válasz
dangerzone #20568 üzenetére
Hát jah, valószínűleg marad, végülis mostanában már nem is nagyon játszom, inkább csak netezgetek
Amúgy a lap nem CF-es, de úgyis ódzkodok a CF-től, a működés 90%-ában fölösleges pluszteljesítmény kontra folyamatosan nagyobb melegedés, fogyasztás és zaj, emellett esetleges kompatibilitási gondok... meg amúgy is, legyen elég 1 kártya... -
dangerzone
addikt
válasz
csimpok #20567 üzenetére
A te konfigodhoz radeon 8990-es passzolna. De hát olyan még nincs.
Szerintem 60-70-80.000-ért nem éri meg leváltani az 5850-et. De te tudod. Annyival nem jobb az a kártya. Kevesebbet meg nem eszik, mivel ugyanakkora a csíkszélesség, viszont több rajta a "cucc".Vegyél még egyet, aztán cf akkor már.
Aztán ha majd megunod, eladod nekem.
-
csimpok
aktív tag
válasz
Sandrew #20564 üzenetére
36-ért viszik? Akkor még lehet én is eladnám... Nem mintha bármi bajom lenne vele, de kicsit az az érzésem, hogy a konfigom többi részéhez képest ez a gyenge pont. Szerintem egy 2 gigás 6950 passzolna igazán hozzá. Csak azt nem tudom, hogy 6950-ből van-e hasonlóan csendes és kis fogyasztású verzió??
-
Sandrew
őstag
Nem lehet visszamondani? Elvileg elállhatsz a vásárlástol. iPon-ba 25k ha ma rendeled hétfőn veheted is át.
5850-em mégis csak eladom... 36-ért viszik El leszek egy darabig alaplapival aztán vagy GTX480 vagy nem tudom még
-
cellpeti
nagyúr
hétfőn mehetek az 5830 Xtreme-ért
-
Sandrew
őstag
Nekem aerox-van abba vettemmert az 50-es nem nagyon szerette a Délitől-Normafáig tartó utat
Ezzel sokkal jobban megy
Na de ez igencsak OFF...
-
mester32
csendes tag
Sziasztok!
Én a Sapphire Radeon HD5830 Extreme 1024MB -os vga méreteit szeretném megtudni.
Mert ilyen kártyát szeretnék venni,de nem tudom, hogy elfér -e a házban.
A segítséget előre is köszönöm! -
Mika1227
őstag
Úgy látom van még 5830 Extreme bőven!
-
cellpeti
nagyúr
Üdv!
Azokhoz szólnék, akik az Electrobox-ból rendelték a VGA-jukat. Hány nap alatt érkezett meg a kártya? Mert én 5.én rendeltem meg, de még semmi...és kezdek ideges lenni
Nem fizettem előre, csak azért jó lenne, ha itt lenne már
FurMark csak 32bit-re van?
-
nightsong
csendes tag
Sziasztok!
En is egy 5850 Xtreme boldog tulajdonosa lettem
Mar 10 napja megvan a kartya, de meg csak kiprobalni se tudtam, mert az alaplapom tonkrement. Garibol kaptam egy uj P5Q-t, uh tegnap ejjel vegre ossze tudtam rakni a gepet
A kartya hutesevel nagyon meg vagyok elegedve, hangtalanul, 70 fok alatt tartja.
A procim kicsit keves hozza, de folyamatban van a huzasa, csak tegnap nem volt idom, ejjel 3 korul kidoltemQ6600 (2.4Ghz) a kicsike, amit most 3.1 Ghz-en jaratok, fesz emeles nelkul, de meg fogom emelni ahogy lesz idom, 3.4-3.5 a cel.
A kartyaval alapfeszen 825/1100-ig jutottam el, 800-tol 5 mhz-enkent haladok, de meg nem dobott hibat a 3DMark11, kivancsi vagyok, h mennyi a vege.Majd jonnek a fejlemenyek
-
cellpeti
nagyúr
köszönöm, majd próbálkozom
-
Giot
addikt
válasz
cellpeti #20543 üzenetére
Így van ha alapfeszen megy a tuning nagy baj nem lehet. Max kifagy restart és mehet újra a próbálkozás.
Azt azért érdemes hozzátenni én jártam úgy, hogy, Furmark 20 percig beton stabilan ment majd 20 perc után nyomott a gép egy restart-ot, nem jött kocka vagy nem is csíkozott, simán restart, mondom ez mitől lehet??
Aztán még fentebb toltam a ventiket (hajszárítóeffekt) és gond nélkül ment egy órát:
[link]Véleményem szerint annyi történt hogy túlmelegedett a VRM és restartolt a kártya minden előzetes hiba nélkül.
Erre azért oda kell figyelni, mert pld ha stabilnak tűnik a cucc, és elkezd a delikvens játszani, majd 20 perc után restartol a gép igencsak sűrű pislogásba kezd az ember.(#20545) Sandrew: Jó reggelt! Látom nem csak én lépek be indulás előtt.
-
Sandrew
őstag
válasz
dangerzone #20542 üzenetére
20Perc Prime ment le
-
kisza25
félisten
válasz
cellpeti #20543 üzenetére
a vga igen egyszerű, pl.HD5850: elsőre beállítasz 800Mhz-et a GPU-nak elindítasz egy furmark bench-et,ha végig lefut akkor egy 3dmark11-et, ha sok a mark hibával leáll, ha lefut emelsz 810-re...ha itt elérted a maxot ue a memóriával aztán a 2-ő együtt kész
én a memóriát nem használom tuningolva, mert nincs rajta hűtő, a GPU-nak alapfeszen húzva nem lesz baja
és ettől semmi baja nem lehet persze nem kell 725Mhz-ről egyből 1000Mhz-re emelni...
a CPU az már más tészta, pláne a tiedet nem lehet húzni, csak a K szériát -
cellpeti
nagyúr
majd akkor lehet próbálkozom vele, csak valakit kell találnom aki segít, hogy mit hogyan...
-
kisza25
félisten
válasz
cellpeti #20539 üzenetére
ha nem szeretsz kockáztatni, nem emelsz feszültséget és úgy tuningolsz abból a legnagyobb gond egy fagyás vagy újraindulás lehet, de akár 20-25%plusz is, ingyen és bérmentve
pl. az előző VGA-m egy 5570 volt és alap feszen 650/4000-ről 860/4500Mhz-et, vagy a CPU-m megy 2,93@3,9Ghz feszültség emelés nélkül, a tied is menne ~4Ghz-et -
cellpeti
nagyúr
olvasok és csak kapkodom a fejem. Én nem húzok semmit.
1. nem értek hozzá
2. sztem nekem jó lesz így egy darabigPedig érdekelne a téma, de nincs kedvem tönkretenni a gépem
-
kisza25
félisten
válasz
Sandrew #20537 üzenetére
én is fogtam már ki pár jó cuccot, ez az X3 ment 4 maggal ez még 2009áprilisában volt mikor ezt még csak kevesen tudták(külföldi fórumokon olvastam), majd egy sempron 140-ben sikerült aktiválnom a 2.magot és megküldtem 2,7@3,84Ghz-en, aztán itt van a jelenlegi mini ITX lapomban megy a CPU 4,3Ghz-et stabilan 4,4Ghz-et már nem tudom lehűteni ezzel a kis szutyok hűtővel,
most, hogy visszaköltözött a gép egy nagyobb házba a HD5850 miatt szerintem ismét beszerzek egy AC freezert 130W-ot tud lehűteni a procim meg 73W IGP-vel, anno vettem 2x2GB noname DD3 RAM-ot simán megy 1800Mhz-et 1,56V-on... -
Wukiwo
senior tag
válasz
Motion_Blur #20533 üzenetére
az kemény......Pedig épp ma gondoltam én is rá ,hogy AB-t használok fesz emeléshez...
Szerencse,hogy időben észrevetted
Nekem a venti vezérlés elég gáz a karin mert játékok alatt 90 fok a kari :S
Manuálisan 45% -on használom ha játszom -
Motion_Blur
félisten
válasz
Wukiwo #20532 üzenetére
Most egyelőre pihizik a kártya. Feltettem legújabb Afterburnert, szépen átírtam .ini-t, stb. és beállítottam mindent ahogy kell. Aztán látom simán 2D-ben megy fel a hőmérséklet 60 fokra, mondom mi a f*sz lehet, a jó öreg afterburner adott neki 1.65V-t
egyből restart. Lepucoltam, felraktam egy másik AB-t. Megnyitottam csak monitorozás céljából, 1 perc alatt a játék menüjében nézem hogy 84 fokos a GPU amikor soha nem szokott 72-74 fok fölé menni és cicereg a kártya... leszedtem az AB-t, azóta semmi probléma, GPU-Z-val monitorozom a hőmérsékletet, minden oké. Lehet CCC-vel nem fér össze, vagy én nem tudom hogy mi lehet de nincs kedvem elküldeni a kártyát..
-
Wukiwo
senior tag
válasz
Motion_Blur #20530 üzenetére
mindenesetre tedd fel a hotfixet-nekem hozott pontot ,igaz CCC-m azóta sincs
-
kisza25
félisten
válasz
Sandrew #20524 üzenetére
nekem még a legelső szériás X3 710 lett 4magosítva és nem volt hajlandó 3,1Ghz fölé menni, de ez a lapom hibája volt, mert bacsis megküldte 2,6@4,16Ghz-re
Motion_Blur: driver? -
-
Wukiwo
senior tag
válasz
Motion_Blur #20526 üzenetére
a te GT1-ed miért több?
nyilván magamat hozom hülye helyzetbe de okosság off volt
-
Wukiwo
senior tag
válasz
Motion_Blur #20522 üzenetére
nálam ez változó mert volt már ,hogy lement 5Ghz-en is ..Sajna a mostani lapomnak elég gáz a feszelése (4.8 felett instabil )így majd lapcsere után próbálkozok
-
Wukiwo
senior tag
válasz
Motion_Blur #20519 üzenetére
vantage alatt meghal a proci 4.9 en ma :S
-
Giot
addikt
válasz
Motion_Blur #20517 üzenetére
-
Zolás
addikt
Üdv urak. Van egy MSI 5850Twin Frozer II kártyám. Most néztem, és van hozzá új bios. Megéri lecserélni szerintetek? Kaphatok ettől valami teljesítménytöbbletet?
-
cellpeti
nagyúr
üdv
hála isten nem kell eladnom az 5830amat. Ahogy olvastam róla 2db 6pines tápcsati kell hozzá?!
-
Giot
addikt
válasz
Motion_Blur #20492 üzenetére
Az a Zalmi hűtő az egyik legjobb a piacon.
Amikor ffodi meg Sárpac tesztjei jöttek elég sokat forgolódtam itt a topikban, és csak pozitív megnyilvánulás jött a részükről. Amúgy ffodi a moddolt 6950-ére is azt használja teljes megelégedettséggel. Egy pár hónappal ezelőtt beszéltem vele róla.
Az AC hűtőivel az a gond hogy kicsi légszállítású ventikkel szerelik őket, emiatt általában elhasalnak a VRM hűtésén.
Kíváncsi leszek a te véleményedre.(#20507) Sandrew: Ahogy előttem is írták ha mindenképp változtatni akarsz akkor GTX 570 vagy HD 6950 mod-70 és el van intézve.
-
Sandrew
őstag
Baj van, vinnék az 5850-et. Nem tudom mitévő legyek
-
Sandrew
őstag
válasz
kisza25 #20500 üzenetére
Ugye nekem sajna nincs meg eredetibe. Így 1.0.4 patch-ig van fent. Itt még nincs aaa lehetőség. Amúgy mindent ami lehet maxon van. Kivéve autók az 50-emn és a látótáv 42-n.
Fps... Átlagban nem megy 30Alá csak nagyon ritkán. Vsync megfogja 60-nál. De ami átlag az a 40-60 ig.
Beépített benchmark tudom gagyi de azért berakom:
Statistics
Average FPS: 68.32
Duration: 37.16 sec
CPU Usage: 70%
System memory usage: 54%
Video memory usage: 84%Graphics Settings
Video Mode: 1920 x 1080 (60 Hz)
Texture Quality: High
Texture Filter Quality: Highest
View Distance: 42
Detail Distance: 100Hardware
Microsoft Windows 7 Ultimate
Service Pack 1
Video Adapter: ATI Radeon HD 5800 Series
Video Driver version: 8.17.10.1072
Audio Adapter: Hangszórók (Realtek High Definition Audio)
AMD Phenom(tm) II X4 955 ProcessorFile ID: Benchmark.cli
Itt vsync offon volt.
GTX480 annyival lenne jobb, hogy maxra lehetne húzni mindent. Nem mintha szükség lenne rá mert pl soha nincs olyan, hogy előttem tölt be valamit. 1GB-os 4670-el annak idején sokszor volt ilyen -
kisza25
félisten
válasz
Motion_Blur #20501 üzenetére
ja azt tényleg nem
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen okostelefont vegyek?
- BestBuy topik
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- TP-LINK routerek
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- sziku69: Szólánc.
- További aktív témák...
- ÚJ MSI RTX5060 Ventus 2X OC 8Gb GDDR7 bontatlan, számla
- Több db Nvidia Quadro M4000 8GB GDDR5 videokártya számlával
- RTX 5070 Ti OC 16G/új, bontatlan/ garancia/ beszámítás/ ingyen foxpost
- ASUS RTX 5070 Ti 16GB GDDR7 PRIME OC Edition - Új, 3 év garancia - Eladó!
- XFX Speedster SWFT210 Radeon RX 6600 8GB Garanciával!
- HP Omen 80G8E9 - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDR 400 - USB Type-C
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L13 G1 - i5-10GEN I 16GB I 512SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Samsung Galaxy A55 5G / 8RAM 256 GB /Gyárifüggetlen / 12Hó Garancia
- HIBÁTLANiPhone XR 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3267, 96% Akkumulátor
- HP ZBook 15 G6 i7-9850H 16GB RAM 512GB SSD NVIDIA Quadro T2000 15.6 FHD 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: FOTC
Város: Budapest