- sziku69: Szólánc.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Geri Bátyó: Megint tahó voltam – SZEMÉLYISÉGFEJLŐDÉS
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- MasterDeeJay: Alacsony fogyasztású házi szerver a korábbi projektekből összeépítve
- Argos: Adjátok vissza a netet! - szeretnék elaludni!
- hcl: Döglött tabletből wifis kijelző kókány
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sandrew
őstag
válasz
Cybertrone #23599 üzenetére
Bocs
Csak Vantage alapján néztem
De viszont 1,5x annyit eszikmsi-n konkrétan nincs semmi a vrm-en...
-
válasz
Gaboman #23593 üzenetére
sajnos nem referencia nyákos! Fesz emelés VÉGLEG kilőve (se szoftveres se BIOS mod al nem megy) Hűtése se valami jó Automatán halk de sz@rul hűt! ha meg szoftveres módon vezérled akkor meg hangos de még úgysem hűt valami nagyon jól!
ezek az olcsósított (pl ez meg a giga dupla ventis OC ja) 5870.ek nem annyira jól sikerültek mint a Sapphire féle Xtreme verziók! mert itt az olcsósítás sajnos a minőség rovására ment!
-
Gaboman
nagyúr
A héten belépek a klubba egy XFX 5870 kártyával.
Nagyon kedvező áron lehet már venni őket, én is 38000ért 3 év garral jutok hozzá.
Aki ismeri ezt a típust mondhatna róla pár szót.
Hangosság terhelés alatt és alapon?
Tuning, mennyit mennek úgy általánosságban?
Gondolkodtam még a GTX 480on, de hát 50000alatt nincsen, annyival meg nem jobb teljesítményben mint amivel drágább. -
lanw
aktív tag
válasz
barack1997 #23589 üzenetére
hogy lehet ? Mert én még a regedit-ben is módosítgattam + msi cfg-t is átírtam , és nem nagyon lehet emelni...
-
lanw
aktív tag
-
CSorBA
őstag
Sziasztok!
Sapphire Xtrem 5850-em van. Mindig friss drivert rakok fel.
Felraktam a 11.8-at, minden játék szinte azonnal kifagy, a Furmark teszt is crashel. Visszaraktam egy korábbit, megint megy minden. Újra felraktam a 11.8-at, crashel minden. Szóval vmi bibi van vele, de láttam külföldi fórumokon is ilyen beszámolókat.. Addig meg használok egy picit régebbit.
-
Roland06
aktív tag
Üdv all!
Szeretnék segítséget kérni, hogy mit lehet kihozni a gyári hűtéssel a GV-R587UD-1GD
kártyából!? Kezdő vagyok a témában! Lehet állítani a fesz.-en? Mivel? Mennyit?
Szeretném egy kicsit húzni!
Előre is köszönöm! -
barack1997
senior tag
Jelenleg semennyi, mert processzorhűtővel kezdek. ( Mugen 2, Ninja 3, C14,D14, SpinQ)
-
Gerisz
addikt
válasz
barack1997 #23579 üzenetére
Mennyi pénzed van rá?
Az AC 5870 hűtője, VF-3000 a legkönnyebben beszerezhető.
TR Shaman még a nagyobbak közül, Alpenföhn Peter is esetleg, ezeket nehezebb beszerezni (ha nincs szerencséd) -
djculture
félisten
válasz
barack1997 #23576 üzenetére
Leszeded a matricáját a ventinek és ha van a gumi porvédőt aztán a zégergyűrűt vagy a műanyag karmos alátétet és utána ki tudod szedni a forgórészt.De szétszedni se muszáj sokszor elég ha a zéger/karmos alátéthez nyom az ember némi műszer olajat.Ha ugy is zajos akkor csere,lehet rá komplett hűtőket kapni.
-
Gerisz
addikt
válasz
barack1997 #23576 üzenetére
Kezdetben egy csomó ref kártyán megdöglött a venti ilyen módon, semmi csodálkozni való nincs rajta, ratyi és kész.(sajnos)
Nekem nem volt ideje megdögleni, mert pár hetet ment, míg megérkezett rá az új. -
barack1997
senior tag
válasz
djculture #23575 üzenetére
Nem csináltam semmit a VGA-val 3 hete ilyen a hangja, szerintem csapágyas, csak nem tudom honnan szerzek csereventit, vagy új hűtőt. De ha új hűtő lesz akkor nem gyári lesz az biztos. Már szedtem szét a VGA-t kitisztítottam ahogy tudtam, a venti is makulátlan, de biztosan juthatott a tekercsek közé is valamennyi mennyiségű por.
-
djculture
félisten
Nehezen tudom elképzelni hogy ennyi idő alatt elkopott volna a venti...Inkább televan porral.A forgórész meg így működik van egy bizonyos járása eleve,persze lehet feszegetni hátha eltörik és megoldóik ez akérdés végképp.Hozzánk ilyen kókányolások után szokott kerülni a kártya aztán csodálkozik az illető ha 2 órás szerviz óradíjjal kezdődik a költség aztán új venti.Eredetileg meg fél órába került volna venti nélkül.
-
válasz
barack1997 #23573 üzenetére
Helyesen: tudsz... még direkt sem erőszakoljuk meg szép magyar anyanyelvünket ennyire...
Lehet ajánlatos lesz ott egy venticsere. De hogy hogyan, honnan, mennyiért, az egy nagyon jó kérdés. A kotyogás _szerintem_ arra utal, hogy ott egy sima olajozással nem oldódik meg a probléma.
-
Sandrew
őstag
válasz
barack1997 #23571 üzenetére
Mert talán te a kérdést komolyan gondoltad?
-
Sandrew
őstag
válasz
barack1997 #23567 üzenetére
Nyomjál neki. De a kis tubus kevés lesz. Ajánlott egy a nagyból jó sokat befújni!
-
Gerisz
addikt
válasz
annyi, hogy ahová bemegy a WD40 oda 2000x jobban fog ragadni a por
-
válasz
Belőled jó szakember lesz
Ami mozog, arra jó a WD40, ami nem mozog, arra ott a szig.szalag
Szerk: én nem ajánlanám, ki tudja mit fújsz le :S Esetleg vedd le a hűtőt, és úgy, de ez sem egy életbiztosítás
-
barack1997
senior tag
Fura hangja van az 5870-es ventijének. Ha befújok neki WD-40-et attól lesz valami baja ? Vagy hagyjam a francba, mert csapágyas és cseréljem ki valahogy ?
-
Dtomka
veterán
válasz
cellpeti #23565 üzenetére
nézz be AMD Catalyst driverek topikja! itt biztosan fognak tudni neked segíteni!
-
cellpeti
nagyúr
Üdv
le akartam szedni a legújabb Catalystot, de azt írja ki ,hogy hiba a telepítésben. Mi a fene van?
-
embe
nagyúr
válasz
Dark KillerX #23559 üzenetére
Na megmérték, vagy szétkapjam a gépet, megmérjem?
Megmértem: 24,8 cm. ~ 25 cm. Ez a kártya hossza, és ebben nincs benne annak a lemeznek a vastagsága ( nem tudom mi a pontos neve ) amivel a gép hátlapjához rögzíted. A hűtés kicsit túl nyúlik.
Ez egy Sapphire HD5830Extreme kártya mérete. -
X Factor
addikt
válasz
Dark KillerX #23561 üzenetére
-
X Factor
addikt
válasz
Dark KillerX #23559 üzenetére
Asszem 239 mm.
-
Dark KillerX
addikt
Megtudná mondani vki,hogy mekkora a hossza egy Xtreme 5830-nak?Köszönöm,mert kerestem,de ennyi hsz-t végig nézni!
-
xigris
őstag
-
Sandrew
őstag
válasz
xigris #23553 üzenetére
Szeretem ha valaki kötözködik és próbál visszavágni de ez nem jött be.
Én próbáltam szólni, semmi gond. Tovább ne offojunk.DroiDMester:
Nem mérési hiba
Próbaképp egy pillanatra nyomtam a vga-nak 1.3V-ot meg a Procinak 1.6-ot és lám 585-595Watt között ugrált a fogyimérőIdle meg 120Watt.
Van ebbe tartalék hidd el
Vitt ez már 5850Cf-et X4-el 1.45V-on furmark+Prime alatt sem kapcsolt le és hasonló érték volt -
válasz
Sandrew #23550 üzenetére
CM GX450. se rossz Enhance beles táp (főleg a 12.e árával) de az a 600.W az mérési hiba valószínű! Mert hajszál pontosan 450.W nál tilt le benne az elektronika! (elég érdekes hogy semmi tartalék nincs benne pedig minden tesztnél ezt olvasni róla) 100.% os terhelésnél már csak ~80-81.% hatásfokkal üzemel ha vissza számolod a 600.W ot az 480.W lenne a táp számára annyit pedig nem tud De ettől függetlenül valóban kiváló táp jobb mint egy csifi CTG-450 és árban meg nem több!
de elég már a félig OFF ból.................
-
xigris
őstag
válasz
Sandrew #23552 üzenetére
Sajnos láttam már karón varjút.
Attól hogy márkás nem azt jelenti,hogy nem hibásodhat meg s nem ránthat magával semmit.
De gondolom mert valakinek már nem márkás valamije akkor az már csak rossz lehet.
Akkor gondoltam szólok cseréld le a procid mert nem a legjobb az intel jobban kihajtaná a karid,nehogy a tuning következtében baja legyen a hardvereknek -
xigris
őstag
válasz
DroiDMester #23549 üzenetére
Szia!
Igen róla van szó de őt akkor annyira nem vigasztalta,még szerencse,hogy csak a lakásban verte le az áramot s nem rántott magával semmit a gépből. -
Sandrew
őstag
válasz
DroiDMester #23549 üzenetére
Én a GX450-el kiszedtem 600Wattot a konnektorból
5850@1.3V+X4 1.6V
-
válasz
xigris #23545 üzenetére
Ha A-Data HM-650. táp volt az pedig a kategóriájában(20-22.e) abszolút BEST BUY
Bivaly erős, stabil megbízható CWT beles táp! valószínű kifogott egy hibás példányt belőle! Én már meg izzasztottam ilyen tápot 630.W(konnektorból) al ha vissza számolod a hatásfokával az ~520-530.W valós terhelés a tápnak csendben és stabilan viselte a kiképzést! És azóta is hibátlanul működik!
Egyetlen apró hibája van: elég merevek a kábelei (de az is kezelhető, ha nem türelmetlen hozzá az USER)
-
xigris
őstag
válasz
Sandrew #23543 üzenetére
Gondolkodtam egy adata 650w-os tápon de a szomszédom megvette és ment neki kemény 8 napot.
Régen egy 480w codegennel hajtottam egy 3870x2 karit, na az se arról volt híres hogy nincs tápigénye.
Ha majd sikerül az asszonyt megfűzni akkor talán de most le vagyok tiltva a gépfejlesztésről.
Egyenlőre szépen muzsikál eddig egy gtx 460-s karit hajtott.
Viszont a kari nagyon állat
Majd holnap ha otthon leszek linkelek eredményeket mire képes ezzel a satnya táppal. -
xigris
őstag
Sziasztok beléptem a klubba egy sapphire 5870-nel
A vantage hozott olyan 20000 pont környékén ahogy nézem akkor nem is olyan rossz eredmény.
Igaz a proci ami hajtja egy i7-870. -
Sandrew
őstag
válasz
DroiDMester #23540 üzenetére
Még 1is sok volt
5870-elég lesz egy ideig
ittakary:
nekem sima 690-ben kb 1cm hely még maradt mögötte -
-
válasz
Sandrew #23538 üzenetére
Találtam is
No így viszont már akkor sincs pánik, ha úgy döntök, hogy visszatérek a referenciához.
Ja azt el is felejtettem mondani, hogy tudtam bevarázsolni a házba ezt a csodát
A referencia hűtés pont úgy elfért a HDD keret mellett, hogy maradt kb 4-6mm hely [KÉP]. az Xtreme már tuti nem fért volna be, szóval byebye keret: viszont így az a probléma adódott, hogy az egyik HDD-mnek helyet kell találni, mert a rögzített keretbe csak 2 HDD fér el. Végül ide suvasztottam be:
Gyorskötözőből csináltam neki tartót
Hőmérsékletek tökéletesek, és ami a legjobb: nulla hangja van a HDD-nek.
-
válasz
DroiDMester #23535 üzenetére
Én is ezen agyaltam, ezért szétkaptam a ref hűtést is:
Nincs külön VRM hűtés: az egész alaptálca közvetlenül érintkezik a hűteni való alkatrészekkel (gpu, ram) és a hőt onnan kapják a bordák.
Amúgy én is gondolkozok rajta, hogy túladok rajta. Bukni nem buknék rajta.
Viszont tudtok abban segíteni, hogy a ref hűtés alján található kis hővezető pamacsokat hogyan tudom pótolni? Össze vissza tapiztam őket sajnos... Gondolom a hővezető képességnek nem tesz valami jót a zsíros felület :-/
-
Sandrew
őstag
válasz
DroiDMester #23535 üzenetére
Hagyom a fenébe
Nem fognak már ennyire sem ragadni a bordák. Leveszem eladom. Megy vissza a ref hűtés. Idle néma. Terhelve azért van hangja de akkor amúgy sem arra figyelek -
-
Sandrew
őstag
válasz
Cybertrone #23531 üzenetére
Ja... Gpu 45c-os
És 1Ghz-es Órajelhez még feszt sem kell sokat emelnem. -
Sandrew
őstag
válasz
Cybertrone #23529 üzenetére
Stock hűtővel 60c alatt volt a vrm... Jó ez az xtreme meg stb... De lehet visszateszem a gyárit. Ez egy hirdetés. Modkerbe kérem jelenteni! Ha valakit édekel eladó az AC xtreme 5870-em 6500Ft-ért.
Már csak a gyári hűtőhoz kéne szereznem gap-padokat mert ami gyárilag volt teljesen szétszakadt
-
X Factor
addikt
válasz
Obama Beach #23525 üzenetére
Rossz topik.
Azon kívűl hogy képet ad egyikse jó semmire.
-
kisza25
félisten
válasz
Obama Beach #23525 üzenetére
először is nem jó topikban vagy, másodszor mit szeretnél kezdeni ilyen régi vasakkal
-
Obama Beach
csendes tag
Sziasztok! Azt szeretném kérdezni, hogy véleményetek szerint az Ati Radeon Xpress 200M vga, van e olyan jó, mint egy Geforce 6600 (nem GT!). Köszönöm a válaszokat!
-
kawageza
csendes tag
Hali!
Használ valaki 5850oc-t CF-ben?
Vélemény?Géza
-
krystman
őstag
Mivel érdemes letesztelni a kártyát? Olyasmire gondolok mint a 3DMARK vagy már ezt nem nagyon használják? Ti mit használtok erre?
-
embe
nagyúr
Nekem nem mutat ilyen Vram hőmérsékletet, pontosabban egyáltalán semmit sem mutat. Sem az AIDA sem a GPU-Z. A kártyám: Sapphire HD5830 extreme. Miért? Nincs rajta ilyen hőérzékelő dióda?
-
válasz
DroiDMester #23514 üzenetére
A bal oldali egy szigetelő, tilos eltávolítani. használati útmutatóban is fenthagyja...
Naszóval látjuk, hogy a három sarokban vannak azok a kerek alátét szerűségek: én ebből a bal alsót (pont mint a képen) eddig kihagytam (nekem négyet csomagoltak). Most felraktam: kicsit "javult" a helyzet: pár másodperccel később érte el a 100°C-ot a VRM...
Valami nem kóser itt...
100%-os venti fordulatszám mellett:
Elég szomorú vagyok...
-
intercooler
őstag
válasz
Na igen
ezzel már megszívta én is 1 régebbi procival. szépen bekentem, aztán rá a hűtőt a fóliát meg nem húztam le, de nem lett semmi gond.
-
válasz
A bal oldalit is le kell venni? Ooops
Fél óra múlva otthon vagyok, akkor megteszem. -
-
válasz
Ferdzsoo #23511 üzenetére
Őőőő ezt annyira nem értettem, gondolom nem sértegetni akartál
Srácok viszont jelentem: baj van. A VRM hűtésével valamit eltoltam (gondolom nem a hűtő szar), mert gyakorlatilag forrnak a VRM-ek...
Mindezt kb 15-20mp alatt... :/
Gondoltam nem húztam meg eléggé a vrm borda csavarjait: kiszedtem, meghúztam jobban minden csavart (GPU-n is) de ugyanez a helyzet... (ez van a képen)
Illetve még egy: amikor először kapcsoltam be a GPU 32-33°C volt idle: most 36-38°C. Lehet h túlságosan is meghúztam a paszta rovására (kiszorult)?
Mit nézzek meg, mit ronthattam el?
Sandrew kolléga segítsége kellene ide, de ő meg rosszalkodott és pihin van
Bárkinek van használható ötlete: kérem, ossza meg velem. Tank jú
Szerk:
Így néz ki a hűtő alatt. Szerintem minden a helyén van
-
-
Gerisz
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Azonnali informatikai kérdések órája
- sziku69: Szólánc.
- Monitortrió a Samsungtól, köztük egy 500 Hz-es QD-OLED-del
- Az AI megeszi a szoftverpiacot?
- Sorozatok
- Kompakt vízhűtés
- Nők, nőügyek (18+)
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- További aktív témák...
- Extra olcsó! HP 230 Vezetéknélküli USB-s Billentyűzet
- Apple iPhone 13 Pro / 128GB / Gyárifüggetlen / 12Hó Garancia / 85% akku
- HIBÁTLAN iPhone 13 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3033, 100% Akkumulátor
- 3DKRAFT.HU - 3D NYOMTATÁS - AZONNALI ÁRAJÁNLAT - GYORS KIVITELEZÉS - 490+ POZITÍV ÉRTÉKELÉS
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H87I-PLUS H87 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest