- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- LordAthis: AI Kérdés érkezett - 3600 soros Spagetti kód refaktorálása és budget
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Tutti Georg: A Microsoft 2025. augusztusi biztonsági frissítései hibásak
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GoodSpeed: Bye PET Palack, hello SodaStream
- sziku69: Szólánc.
- sh4d0w: Netflix? Ugyan, VW előfizetés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Giot
addikt
válasz
kisza25 #21996 üzenetére
Értem honnan közelíted meg a dolgot. De maradjunk az átlagos játékoknál.
(#21995) bence188: Értelek! Igazi "unique" tévéd van.
(#21997) dilipok: Van egy ismerősöm akit tévé ügyben elég nagy szakinak tartok, majd megkérdezem tőle hogy neki mi a véleménye erről a dologról. Vagy mit tud róla? Hátha tud valami okosat mondani.
-
kisza25
félisten
ez így van részben ahogy írod, de a procilimit 1024x768 ban pl. metró 2033-ban egy i7-870-el 55FPS, tehát a játék tökéletesen játszható, ha az összes képjavítót rátolom akkor is 40FPS fölött marad, az más kérdés, hogy 1920x1080ban is 30FPS felet vagyok,
egy gyengébb játéknál meg még magasabb lesz az FPS szám.... -
Giot
addikt
válasz
kisza25 #21983 üzenetére
"De ha egy processzor elég egy játékhoz 1920x1080-ban akkor az elég lesz 1024x768-ra is "
Ez nem egészen biztos. Akkor jön valószínűleg az általad leírt anomália, vagyis CPU limites beállítást fog tapasztalni. Ergo teljesen feleslegesen vette meg az adott teljesítményű VGA-t elég lett volna egy gyengébb is. Hiszen kisebb felbontáson nem elég az adott processzor teljesítménye a VGA maximális teljesítményének leadására.
Vegyük példának az én konfigomat, jelen esetben 1920x1080-ban a magas részletesség mellett, alíg érezhető CPU limitem van, sok helyen nincs is.
De ez a processzor 1024x768-ban a VGA-t nagyon keményen limitálná.
No offense!! -
Dtomka
veterán
sziasztok!
A mai nap rendeltem egy 5830 xtreme -t az I*onból. Adnak hozzá 2 db molex vga 6 pines átalakítót, de nekem a ctg 500 tápon van 1 vga 6 pines az lenne a kérdésem, hogy , van jelentősége, hogy melyik ágra rakom a vga-t?
mert akkor az 1ik az átalakított és a másik a eredeti 6 pines -sel érdemesebb használni? jól gondolom?
a választ köszönöm! -
kisza25
félisten
válasz
Sandrew #21981 üzenetére
ez a kihajtja dolog
semmi nem hajt ki semmit, csak maximum kiszolgálja és van CPU limites és VGA limites beállítás,
ami annyit jelent, hogy azért nincs több FPS, mert egy játéknál ez a max amit a proci tud, vagy a VGA. De ha egy processzor elég egy játékhoz 1920x1080-ban akkor az elég lesz 1024x768-ra is -
bence188
tag
az i5ös sandy bridge proci azt mondják h nagyon erős, azért csodálkozok azon h kevés lenne az 5830nak még akkor is ha 1024*768ba játszok.
-
bence188
tag
monitort nem veszek mert 82 cmes tv-mnek van 1024*768as felbontása amit 3 éve vettem még. Mert akkor a sima hd tv-nek ilyen volt a felbontása nem pedig 1366*768. Am meg nem értem h mi a vicc??
-
bence188
tag
Sziasztok!!
Az lenne a kérdésem h 1024*768ba a hd5830xtreme és az i5 2400as párosítás megfelelne-e?
Vagy pedig még ebbe a felbontásba is gyenge lenne a videókari a procinak??? -
kisza25
félisten
válasz
Sandrew #21965 üzenetére
csak bizonyos játékokban lenne limited, az L3 hiánya miatt, de akkor s játszhatóak lesznek a játékok, csak kevesebb FPS-t fogsz kapni, arra kell törekedned, hogy minél jobban terheld le a vga-t,
de ha szerencséd van(és te egy elég mákos gyerek vagy) akkor tudod aktiválni az L3-mat meg 4.magot,
nemrég olvastam egy tesztet, abban egy PII 550, core i5-750 és i7-980volt összehasonlítva különböző VGA-k mellett,
HD5670 DIRT 2, Maffia II és Resident Evil 5 alatt azonos FPS értékek voltak(VGA limit)
GTS450-el Dirt2, Maffia II azonos értékek, Resident Evil 5 alat 42 vs 57FPS, PII 550 vs i5-750,
amin meglepődtem :HD6850 alatt dirt2, Maffia II mellett még mindig azonos FPS értékek voltak, de Resident Evil 5 alatt 42 vs 84FPS PII 550 vs i5-750,
aztán GTX 570-nél már minden játékban kevés volt a PII 550:
dirt2 47vs 87
Maffia II51 vs 61
Resident Evil 5 alat 42 vs 96 -
Sandrew
őstag
Még egyszer megkérdezem
3.2Ghz-es Athlon II X3 450 + HD5830-el 1280*1024-ben nagyon limites vagyok?
1440*900-ban is limit lenne? Mert talán vennék egy jófajta 19"-es moncsit akkor.
-
Chosen
addikt
Sziasztok!
Egy régebbi játékkal szeretnék játsszani 5850-en, de mivel a kártya túl erős hozzá, ezért gyakran 0% a GPU terhelés játék közben, ami miatt 725-ös GPU órajel helyett Idle 1 (157Mhz) és Idle 2 (300Mhz) ugrál, ezért be-be akad a játék. Be lehetne valahogy állítani, hogy ha elindul a játék, akkor a befejezésig a maximumon legyenek az órajelek?
-
lama_lamm
aktív tag
-
Giot
addikt
válasz
lama_lamm #21949 üzenetére
A 65, 70 C nem a táp miatt van. És valóban sok alapjáraton, ez inkább ingame érték.
Nézd meg az órajeleket, és azt hogy nem e terheli valami, hány %on dolgozik a GPU?
A mozilla4-nek volt egy olyan anomáliája hogy kiakasztotta a VGA-t 100%-ra. Fűtött rendesen miközben nem volt 3D-s alkalmazás ami terhelje.
Ezeket kellene megnézni. -
lama_lamm
aktív tag
Sziasztok!
Megvan a Sapphire 5830-am (nem xtreme) és alapjáraton 65-70 fokos, az wtf?:S
Venti pörög 1500rpm körül.
Lehet, hogy a táp az oka? Elég régi, ráadásul a rettegett 410-212-es Chieftec és a táp pci-e csatlakozója nem is illeszkedik rendesen, de félig belemegy, szal áramot ad, bár 2. indításra már nem adott képet...Mi lehet a probléma?
-
Rico45
őstag
válasz
kisza25 #21946 üzenetére
Igen elég a táp:-)
1280x1024 -ben tudom csak tolni(motitor ennyit ad)
LWElőtte nvidia geforce 9500gt 512-es volt!
A többi gamém pl
attlefield Bad Company 2+crysis 2+shiftek+NfsHP2010+moha 2010 nagyon frankón mennek!
De a mostani lényeg: dirt 3 27-36 fps! De amúgy nagyon szép így is és játszható!
Köszönöm azért hogy válaszoltatok:-)
Ui: most akkor procira kell gyűjtenem:-(? Vagy ha egy kicsit meghúznám
-
kisza25
félisten
válasz
Rico45 #21945 üzenetére
vannak játékok ahol többet számít a processzor van ahol kevesebbet ezért van az, hogy vga limites játékok jobban mennek, de pl GTA4 hez erős proci is kell, DIRT3 nekem mondjuk egy i3-mal is szépen ment, mondjuk nem estem hanyatt az FPS értékektől,
amúgy milyen felbontásban játszól,
mert alacsony felbontásnál pl 1280x1024 a CPU a limitáló tényező
(látod mondtam, hogy elég lesz a tápod)
-
Rico45
őstag
-
Giot
addikt
A Sapphire Xtreme kártyák hűtése hasonló a Vapor-X-hez. Egy különbséggel itt nem alkalmazzák a Vapor Chamber technológiát, és ha jól tudom a hűtés csak a GPU-val érintkezik. Cserébe rev2-es Sapphire 58XX kártyákon a Vapor hűtés 3 hőcsővel rendelkezett míg a "sima" 5 hőcsővel.
Jól bevált hűtések ezek a nonref Sapphire kártyákon nem kell tőlük félni. Csak egy jól szellőző kuckó kell hozzá. -
shteer
titán
Igazából – és itt jön a lényeg – ez olyannyira nem számít, hogy a Sapphire kártyája nem csak terheletlenül, de terhelés alatt is csendesebb, mint az ellenfél. A kártyát gyakorlatilag alig hallani, azaz kijelenthető, hogy az Xtreme hűtése nem csak hatékony, de egyben kifejezetten halk is. Az egyetlen kontra az lehet, hogy ez a megoldás is a házba továbbítja a bordákról lejövő meleg levegő egy részét.
-
Rico45
őstag
Sziasztok!!
Meglett az HD5830 xtreme ! Necces 350-es táppal szépen megy!Nagyon tetszik hogy nincs semmi hangja!
Csak egy valamit nem értek.
Pl: a crysis 2 full extreme beállításon gyönyörűen megy,na meg más game is!Régi kártyával játszhatatlan volt.De a dirt 3-nál nem lett sokkal több a minőség!!
Ez hogy lehetséges?
-
MZsoltee
veterán
válasz
lordjancso #21930 üzenetére
Az xtreme a 6850 nyákjára épül rövidebb és más kimenetekkel rendelkezik, valamint a csomagolásában a kártyán kívül nem sok minden van...
-
sYs
tag
válasz
lordjancso #21930 üzenetére
Csak az alapjan amit leirtal az extremen 2 dvi helyett 1 dvi es egy display port van
-
lordjancso
senior tag
Sziasztok!
Lenne egy kérdésem.
Tudnék szerezni egy Sapphire HD5850 Game Edition kártyát
(ATI, 1024MB, DDR5, PCIE, VGA, 2xDVI, 1xHDMI, CrossFire, GPU:725MHz, RAM:4000MHz, 256bit, Aktív hűtés)
Ez miben különbözik az 5850 Xtreme-től?
Előre is nagyon köszi! -
gYaLo
őstag
Sziasztok.
Lehet h belépek a klubba egy Sapphire 5850 New Edition kártyával.
Mi az általános vélemény róla ? Fel lehet tuningolni 5870es szintre ?
Ár érték aránya milyen a kártyának ? -
nero2006
csendes tag
Hmm.. Jó lett ez a 11.6 os catalyst ajánlom mindenkinek.Tényleg mérhető gyorsulás az F1 2010-ben illetve a Dirt 3 omba is +2-3 fps többletet kapok a beépített benchmarkokba.
-
Sandrew
őstag
Eladtam az X4 955@4Ghz-et mert laposra váltok. Vele együtt ment a monitorom is.
1280*1024-re vissza állok. A kérdés, mivel az 5830-at megtartottam és vettem egy Athlon II X3 450-t mennyire leszek limites?
-
Rico45
őstag
Itt lehet kapni HD5830 xtremeMa hozzák meg nekem:-)
-
MZsoltee
veterán
válasz
Sandrew #21921 üzenetére
Hát volt az iponon az is 25-27k ért vettem is egyet egyik haveromnak, így van a környzetemben 5850 xtreme (saját) 5830xtreme és 5830 Game edition (haveroké), utóbbinak jobb a hűtése és adtak hozzá codot steameset!
5770-et e vegyél amikor olcsóbban 5830at kapni! Gyorsan amíg van!
-
lama_lamm
aktív tag
-
MZsoltee
veterán
Az előbbit (nem xtreme) venném, kicsivel hosszabb több heat pipe van rajta és ha mákod van és olyant fogsz ki akkor kapsz COD-ot hozzá.
De ha csak Xtreme-t találsz akkor azt is megveheted nyugodtan! Azért ilyen olcsó mert a Sapphire raktársöprést tart és hogy kimenjenek a régi gpu-k piacra dobták az xtreme változatokat (5830, 5850). -
harry
veterán
Sziasztok, most tervezek beszerezni egy Sapphire 5830 kari, ezt: [link] Esetleg valami ellenérv? Hogyhogy ilyen olcsó?
Majd később egy i3 2100 kerül alá, táp marad enermax noisetaker 375. -
csobanandras
tag
Hali!
Egy asus hd 5850em van és érdeklödnék hogy hol lehet megnézni milyen feszültség van neki beállítva?
ÉS mit jelent az hogy processzorlimit?
Köszi elöre is!
Üdv. -
kisza25
félisten
válasz
sadista #21884 üzenetére
nekem 400W-os FSP APN-van egy i7-870 4GB RAM és HD5850 2db HDD
a max fogyasztás 230W(konnektorból teljes gép) simán elég lesz neked, még 4Ghz-re húztam a procit a VGA-t meg 880/1200Mhz-re 1,18V mellett még az is simán ment
a procitok viszont elég sovány lesz főleg ilyen procilimites 1280x1024-re
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Leégett az első Radeon a hírhedt 12V-2x6 tápkonnektorral
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Háztartási gépek
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- PlayStation 5
- Kormányok / autós szimulátorok topikja