- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Imilenni: Egy kis depi, remélem elfér itt :) 2#
- hcl: Kelj fel komám, ne aludjál
- GoodSpeed: Samsung 980 PRO 1TB M.2 (MZ-V8P1T0BW) vs Samsung 990 PRO 2TB M.2 (MZ-V9P2T0BW)
Új hozzászólás Aktív témák
-
porpi007
tag
Sziasztok!
Valaki meg tudná nekem mondani a Sapphire HD5830 Xtreme kártya teljes hosszát?
Köszi
-
válasz
kisza25 #21398 üzenetére
Hát nálad is az van ami miatt én is eladtam a i7-860.asom!
Játékra nem kimondottan jó az i7 Még úgyse ha letiltod a HT -t, bár úgy meg egy mezei i5-760.(+1.szorzó) lesz belőle!
Jobban mennek i5.el a játékok! Nemcsak nálam régebben mikor vettem a legelső i5-750.esem akkor az X58 i7-920.al is szemeztem és sok tesztet bújtam akkor róluk, És kiderült még az is gyengébben muzsikál játék alatt mint a i5-750.
i7.el kizárólag a Physics Score dobja meg az össz pontszámodat! Figyeld csak meg a régebbi 3D11.es teszted amit itt linkeltél P4223 igaz ott 4,3.on járt a i3.ad de most nem is aza lényeg NÉZD CSAK! itt a 2.teszted összehasonlítva!
Mind2 tesztednél ugyan annyin 880/1200.on járt a VGA -d! az FPS értékeket nézd meg! az i7.el még kevesebb minden játéknál az átlag FPS -ed! ( Mint tudjuk 3D11. már nem érzékeny a CPU ra ha csak VGA kihajtást nézzük pl: egy i5-750 alapon hajtva is pont ugyan annyi FPS -t produkál mind ha felhúzod 4200.MHz-re ) -
kisza25
félisten
válasz
DroiDMester #21394 üzenetére
-
válasz
Wukiwo #21396 üzenetére
ÉS leszedjem a 11,2-t, vagy csak simán rátelepítsem? Ha le kell szedni, akkor van valami extra eltávolító program, vagy csak simán uninstall?
Egyébként most simán ment több, mint fél órát a Shift.
Lehet, hogy az volt a baj, hogy ALT+TAB-bal kimentem játék közben a desktop-ra?
De eddig is csináltam ilyet és nem volt probléma belőle.
-
Sziasztok!
Kb. fél éve vettem egy VTX3D 5850 vga-t. Idáig semmi gond nem volt vele, azonban az elmúlt napokban kétszer is előadta az úgynevezett "szürkehalált". Egyszer az Assassin's Creed Brotherhood-nál, másodszor a NFS Shift-nél.
Semmilyen drivermódosítás nem történt mostanában, húzva nincs a kártya. Megnéztem a hőfokot furmark alatt, 70-72 fokra ment fel BURN-IN teszt alatt.
11.2-es Catalyst van fent.
Kezd betojni a VGA, vagy csak valami softwares gond lehet?
Előre is köszönöm a segítséget
Tudom, hogy volt ez itt már téma, de elég sok a hozzászólás a topikban és a szürkére rákeresve nem találtam egyértelmű infót.
-
-
Bloodaxe
aktív tag
válasz
Santiagain #21384 üzenetére
nah az szép
ennyiért ajándék volt...
-
kisza25
félisten
válasz
dangerzone #21387 üzenetére
áh nem lesz itt tuning már látom, le sem bírom hűteni alapon
terhelve 3,2Ghz az összes mag 1,25V az alapfesz a freezer csak küzd az életben maradásért -
kisza25
félisten
na megjött az i7-870-em, most még azt tesztelgetem,
de majd csinálok teszteket HD5850-el -
Gyick
őstag
Na beszáltam én is az 5830 tulajok táborába.Elötte volt volt egy 4870 Vaporx-em amit eladtam 20k-ért ezt meg vettem 25-ért.Eddig úgy néz ki nagyon megérte.Vapor-xnek is nagyon kicsi hangja volt,sőt igazából csak akkor volt hangja ha progival feltettem 100%-ra a ventit,de ennek még annyi sincs.
-
Bloodaxe
aktív tag
válasz
dangerzone #21382 üzenetére
Hát igen, elég kockázatos egy művelet, progit viszont nem ismerek amiben ennyire le lehet csökkenteni az órajelet. én folyamatosan monitorozom Afterburnerrel, és amint kilépek egy game-ból egyből leveszi 157/300 ra. Ha videózok 400/900, amint gamelok egyből 900/1200, úgyhogy azon kívül hogy manuálisan szereted nem látom értelmét olyan program keresésének, ami ezt megoldja. a kártya teljesen jól megoldja
-
dangerzone
addikt
válasz
Santiagain #21378 üzenetére
1 év garival, vagy 3-mal?
Bloodaxe: Biost már írtam át, még anno a 4850-es időkben. Aztán 1x flashelés közben lefagyott a gép.... Hát igen 2 óra néma csend, mondom hátha újjáéled a gép. Aztán áramtalanít, és újra be. Szerencsére nem lett semmi baja a kártyának, de én leizzadtam teljesen. Inkább maradok a programos megoldásoknál, abba a garancia sem köthet bele.
-
DNS_65
senior tag
Sziasztok, 1 kérdés:
Melyik a legjobb Ati Driver 5850 alá, netán 5850 cfx-hez?
Főleg BC2 kellene h szépen szaladjon. -
Bloodaxe
aktív tag
válasz
dangerzone #21377 üzenetére
akkor ha mindnen igaz, a kártya biosát kell átírni, de az nagyon szenvedés, fentebb ha jól emlékszek olvastam róla. ha gondolod próbáld meg.
Santiagain: a DirectCU-t vetted újonnan 30,5-be?
-
Santiagain
őstag
válasz
dangerzone #21377 üzenetére
A Gurus ATT nálam is szórakozott a memóriával. Azután töltöttem egy másikat, és megy flottul. Mondjuk csak 2 fajta feszt lehet vele állítani, de én nem is akarom jobban terhelni. Így is megy alapon 900MHz-et.
-
Bloodaxe
aktív tag
válasz
dangerzone #21351 üzenetére
-
Bloodaxe
aktív tag
válasz
Deadzone41 #21370 üzenetére
Nagyon szívesen!
aprón van fent több is ennyiért, ez biztonságosabb mint egy cím nélküli bolt, ahol csak házhozszállítás van -
Bloodaxe
aktív tag
válasz
dangerzone #21373 üzenetére
szépszép. Szinte ugyanaz mint az enyém, csak én a memóval 1200 felett nem bajlódtam, elég az. viszont a crysis2-t viszi 900-on nekem.
-
sakal83
addikt
válasz
Deadzone41 #21367 üzenetére
itt is van olcsón
-
Bloodaxe
aktív tag
válasz
én egy boltról halottam aki ennyiért árulta, és az kamu volt
-
sakal83
addikt
válasz
nekem is az van, nagyon jó lapok már az asrockok. USB3 Sata3 van rajta. Integrált vga.
Egy baja van, hogy mATX-es. De engem nem zavar. Progiból állítható a proci hűtőjének a sebessége isEgyébként gari van rá
de 1333-ig támogatja, de egy 1600 és 1333-as ram között 500ft az árkülönbség
-
Deadzone41
őstag
köszi tényleg jobbnak tűnik. megbízható ez az asrock alaplap? olcsó húsnak nem híg a leve? leírásában azt láttam 1333mhz-ig támogatja a memóriákat vagy ez nem szent írás? az árakat árgépről néztem és ott a vga az első 3 boltnál kb ennyibe került. lehet kamu?
-
Bloodaxe
aktív tag
válasz
Deadzone41 #21364 üzenetére
A Wd caviar blue helyett legyen caviar black, az rendszernek sokkal jobb és gyorsabb. a táp helyett inkább egy nagyobbat ajánlanék, vannak olcsóbban. pl corsair cx 600 v2 ezen az áron, később jól jöhet a cfx hez
az asus 5850DCU gondolom használt, újonnan nem kapni ennyiértsakal gépe valóban sokkal jobb
-
sakal83
addikt
válasz
Deadzone41 #21364 üzenetére
én ezt javasolnám:
Intel Core i5 2400 Boxed 38k
Asrock s1155 H61M-U3S3-B3 16k
Chieftec CTG-450-80P 11k
Kingston 4GB/1600MHz DDR-3 PC3-12800 HyperX 10k
1TB Samsung 3.5 HD103SI 11k
Asus EAH5850 DirectCU/2DIS/1GD5 1GB PCIe 33kÖsszesen 119.000.-Ft.
Ez jobb vétel szerintem. -
Deadzone41
őstag
Üdv mindenki! ne haragudjatok az OFFért de sürgős lenne. haveromnak összenéztem egy konfigot kb 5 perc alatt, nem nagyon követem most a piacot szóval a véleményeteket kérném jó-e ez az összeállítás. olyan 120ezret szán rá max 140-160 ha abból lényegesen jobbat lehet összerakni. játékra használná. előre is köszi!
intel core i3-2100 BOX 26000.-
Gigabyte GA-P61-USB3-B3 20000.-
Corsair XMS3 DDR3-RAM 4GB PC3-10667 Kit 10000.-
Asus EAH5850 DirectCU/2DIS/1GD5 1GB PCIe 33000.-
Western Digital Caviar Blue 1TB (WD10EALX) 13000.-
FSP Group Aurum Gold 400 17000.-összesen 119000.-
-
Bloodaxe
aktív tag
válasz
dangerzone #21361 üzenetére
2D-ben eleve visszaveszi 157/300 ra.
én a 2.10-et használom, az msi honlapjáról letölthető, és tökéletesen működik. -
dangerzone
addikt
válasz
Bloodaxe #21360 üzenetére
Melyik verzióját használod az afterburbnernek?
Az újat? Mert nekem azzal nem akart összejönni. Nem tudom miért.A régit meg ha feltelepítem (amihez volt a leírás), akkor nem indul el, mert hogy régi fájlok, meg verzió, meg blabla.
Illetve valahogy nem lehet beállítani, hogy nagyobb határok között lehessen állítani az órajeleket? Mert így csak 300 mhz-s órajelet tudok beállítani 2d-ben a gpu-nak.
-
Bloodaxe
aktív tag
válasz
dangerzone #21359 üzenetére
Nagyon szívesen. egy alapfeszes max oc-ra kíváncsi vagyok az Afterburnerrel
-
Bloodaxe
aktív tag
válasz
dangerzone #21357 üzenetére
én MSI Afterburner-t használok. Nem szeretem az MSI-t, de a programja az nagyon hatékony.
feszt emelni alapból nem tudsz vele a DirectCu-n, de fentebb van egy leírás amit nekem linkeltek, azzal a megoldással működik a fesz emelés. Az órajeleket tetszés szerint állíthatod, és 5 állást mentetsz el vele. -
-
Bloodaxe
aktív tag
válasz
dangerzone #21351 üzenetére
Nekem 38 fok idle-be, 58-59 fok Crysis 2, és Heaven 2.5 alatt. Manuálisan állítottam be, milyen hőfokon hány százalékon járjon a venti. Én megvagyok elégedve a hűtéssel, szerintem elég halk, és hatékony. Idle-be nem hallani a hangját, Game alatt meg nem nagyon érdekel, de max 60% on járt a venti eddig.
2d-ben alapból visszaveszi 157/300-ra, ha youtubozol vagy filmezel 400/900 ra.
Hogyan jelenik meg az allergia? nekem semmi bajom nem volt vele. -
tarti19
senior tag
Szervusztok.
Szeretném a mostaani konfigomat szépen lecserélni, de egybe ez nem fog menni, így fontossági sorrendben a vga-t, új tápot néztem ki elsőnek. Jelenleg egy X1950Gt van a gépben , de ez már az utolsókat rúgja, az utódja pedig vagy egy 5770 vagy 5830 lenne(Samu 2493Hm-hez), mert állítólag már ugyanolyan árban kaphatóak. Ehhez társítanék egy 400W-os FSP tápot.
Későbbiekben még a ram s a proci lecserélése következne. Most E6600 zümmög egy G31M-Es2L lapban, bár ez a kombináció sem fiatal, de a lap képes 4 magos procit lekezelni,a mi később előrelépés lehet a vga-hoz, ha jól gondolom. Tuningot egyáltalán nem tervezek s remélem, hogy elég lesz pluszban 1 író s 2 winyónak a 400-as táp. Előre is köszönök minden választ. -
dangerzone
addikt
Na visszatértem a topikba. Immár egy Asus 5850 DirectCU-val. A hűtése gyengébb, mint az 5830 Xtreme-nek volt. Kisebb benne a venti, meg nincsenek is elforgatva a lapátok. Úgyis mondhatnám, hogy az a venti egy mezei szar.
De ettől függetlenül egész jó,ha az egészet vesszük.
Idle -ben 45 fok körül van. 3d-ben meg 70 fok. 60% körül forog a venti. Crysis 2-vel tesztelgettem.Smart Doctorral állítgattam az órajelet, mert nagy bánatomra az Ati Tray Tools a memória órajelet össze-vissza állítgatja. Nincs valami olyan program, amivel be lehet állítani 2d/3d-s órajeleket, és az automatikusan állítgatná a profilokat?
Hétvégén vagy este futtatok benchmarkokat is. Most csak crysis 2-őt néztem, ahogy említettem.
Alapfeszen 880/5000-ren volt stabil. 1,2V-tal 940/5200-on. A gpu órajel emelésre alergiás. 1,25V-ot nem akarok neki adni, max rövid tesztekre. Memória végét majd kitapasztalom.Egyelőre ennyi.
-
Bloodaxe
aktív tag
válasz
Vigneau #21338 üzenetére
alapfeszen 900/1200 lett a vége. szép kis teljesítmény
" Végül egy kis matek - a tesztekben látottak alapján meg tudjuk határozni, milyen órajeleken fogja a HD5850 biztosan megelőzni a tuningolatlan HD5870-est - a szép kerek számok jegyében mi a 900/1200 MHz-es beállítást látjuk megcélzandónak. Eredményes (és óvatos) tuningolást kívánunk!
VGASpeed.hu "Ha igazuk van a srácoknak sikerült egy alapórajeles 5870-et kihoznom a kicsikéből.
Valami brutál durva kártya, eddig minden játékot maxon vitt. Jah és CCC-ben 8xAA, 16xAF van belőve -
válasz
kisza25 #21344 üzenetére
Értem, és köszi, tegnap mire betettem a gépbe, amihez arrébb kellett rakni a 2 vinyót, már volt v 11 óra, és akkor már nem álltam neki nézegetni, mit reagál ha csak procit, csak vga-t és ha együtt húzom, milyen eredménye lesz.
Gondolom az SM2 eredmények azért nem gyorsultak be annyira, mert az a fajta számítás még inkább procifüggő. Az sm3-ban meg kijön, h mennyivel gyorsabb a kártya.
A proc bírta 3,4 -ig v fölé, majd belövöm, ha szükség lesz rá, de amígy nem megy 40 fps alá, addig lehet nem is érdekel, a lényeg h akkor a kártyával minden ok.
Ha meglesz a win 7 a 7végén akkor nézem majd a 11-et is persze, nem láttam dx10.be még a játékaimat, hát még 11-be.
Köszi még1x! -
kisza25
félisten
válasz
Bandit21 #21341 üzenetére
ezek az eredmények a procidnak köszönhetőek, nekem i3-530 2.93Ghz 15307 pont 4Ghz 19687pont amúgy ehhez a karihoz már a 3dmark 11 illik
-
Bloodaxe
aktív tag
válasz
Santiagain #21340 üzenetére
És milyen procid van mellette? 1-2 eredmény érdekelne, hogy érdemes e húzni 900-ra
A Heaven 2.5 és a GTA 4 is gond nélkül ment 850/1200 on -
Üdv, tegnap meglett az 5850-em, giga, OC kiadás. Előtte 9600Gt-m volt, nagy ugrás, és a játékokban látható is, pl f1 2010 1600*1200-ban minden ultra v ami csak lehet AA anizo is fullon 40-50 fps-el megy, viszont 3dmark 06-ban 13.500 pontot kaptam. Ez sztem nagyon kevés. Melóban vok, nem emlékszem pontosan, minden részletre, de az sm 2. tesztben a 9600 tudott kb 41 fps-t (a proxycon v mi), az 5850-el meg 50 jött ki. SM3-as tesztben már szépen majd 100%-al több lett az eredmény, de akkor se értem, a 9600 11.000 körül kapott, az 5850-al a nagy átlag a futuremark oldalán 20-24.000 pontot kap.
Nem a pontvadászat a lényeg nekem, hanem h tudjam jól működik-e minden.
A 9600 gt-nek mindenét kiirtottam, driver sweaper csökk módban, az 5850-hez meg a gigabyte honlapról szedtem le a legfrisebb nem beta drivert, a CCC-hez nem nyúltam, és a teszt is alapon futott.A gép p35 ds3 c2d8200 2 gb 1066 ram és win xp 32 bit.
(tudom erős a vidkari a gépbe, 5770-et akartam csak közbe jóárosították a 5850-et, így veszek majd 2*2gb ramot, lesz össz. 6, meg jön a win7 64 bit, és a procit is felrántom 3,4-3,6 környékére ennyit tudok tenni, h jól érezze magát az 5850...)
-
Vigneau
félisten
válasz
Bloodaxe #21336 üzenetére
Nálam a non-ref Sapphire megragadt a VRM-je miatt 1.088V-on. Ott viszont ment a 915MHz-es GPU stabilan mindenhol. Ellenben a stabilitási tesztek is lefutottak 925MHz-en, de GTA 4-ben már képszétesést tapasztaltam (915-ön viszont ment szépen).
Kíváncsi vagyok, mire jutsz majd. -
jagada
addikt
Az 5830-at ki bírja hajtani egy E8400 megrángatva 3,68GHz-re esetleg 3,8 vagy 4GHz elég alá?
-
Chaser
legenda
válasz
DroiDMester #21310 üzenetére
Innen a fórumról? Elnézést hogy akitől eddig láttam mind rosszul tudta
-
szamoki
tag
MInt kezdő ATI Sapphire 5830 tulajdonos kérdézem:
Mennyi számít ennél a kártyánál üzemi hőmérsékletnek?
DIRT2 30 perc játék 71fok az normális?
Mennyire tudja ezt a kártyát kihajtani egy C2D E6550 3,1Ghz kihajtani? -
Santiagain
őstag
válasz
DroiDMester #21319 üzenetére
Lassan írom, hogy érthető legyen:
GPU: digitális -> komponens: analóg -> plazma TV: digitális. -
Bloodaxe
aktív tag
válasz
Vigneau #21323 üzenetére
Hú, ez nagyon jónak tűnik. Holnap kipróbálom és megírom sikerült-e. Köszi szépen
Droidmester: Rendben. Gondoltam h nem vagyok benne, de gondoltam jobb tisztázni. A linkemre gondoltam, hogy valami ajánlott párosítás lehet, hiszen vagy 2 éve gondolkoztam egy integrált hd 4200+hd4670 cfx en, az amd ajánlotta, így gondolom az 58xx széria is kompatibilis a kisebbel. pl 5870+5830.
-
Sandrew
őstag
Drágák sajnos. Akkor inkább Msi GTX480 (egykori csúcs) 58k-ért...
Vagy apróból egy 5870 42k-értTuning... Hát igen rizikós
-
Winne
nagyúr
Urak egy gyors kérdés:
Egy srácnak rendelek egy 5850-et, erről volt itt rossz tapasztalat, vagy jó lesz?
-
válasz
Bloodaxe #21313 üzenetére
Nem rád nem vonatkozik! a CFX csak Chaser kollégának írtam! (meg még sok másnak akik ebben a tévhitben élnek hogy ha 2.eltérő VGA-t teszünk CFX be akkor a gyengébbik teljesítményén fog az erősebb kártya is járni! mivel majdnem minden héten napirendre kerül és a hozzá nemértők meg csak lökik a süket szöveget vele kapcsolatba!)
Amúgy amit belinkeltél CF párosítás az csak az AMD AJÁNLOTT párosítása, és nem azt jelenti hogy nem megy együtt PL: egy 5870 + 5830.as!
*********************************************************************************
(#21309) Santiagain : itt=> Nem hiszem, hogy egy digit jelet analógra alakítva, majd vissza digitálisra -
Santiagain
őstag
válasz
Hol írtam olyat, hogy digitális?
-
Vigneau
félisten
válasz
DroiDMester #21254 üzenetére
A kettő (Afterburner és SmartDoctor) kombinációjáról esetleg vannak tapasztalatok Asus kártyákon? Azaz SD-vel vezérelni a feszültséget, de AB-vel emelni a frekvenciát, valamint monitorozni. Neten eddig sok mindent nem találtam, de érdekel a dolog nagyon...
-
Bloodaxe
aktív tag
válasz
remélem rám nem vonatkozik az állításod, mert nem írtam baromságot a cfx-el kapcsolatban.
-
válasz
Chaser #21307 üzenetére
Honnét a RETEKBŐL veszitek ezt a baromságot!
Aki nem használt hosszabb ideig CFX -et és legfőképp vegyes módban az jólenne ha nem irkálna hülyeségeket!
Vagy legalább akkor keressen róla RÉSZLETES tesztet!
itt már kitárgyaltuk! olvass picit légyszi!
***********************************************************************************
(#21309) Santiagain: A Komponens jel nem digitális! Régi módi elnevezésén nevezve RGB és az összes olyan TV -n létezik amin van SCART csatlakozó! (csak nincs külön kivezetve) -
Atimester
aktív tag
válasz
DroiDMester #21305 üzenetére
Köszi!
Ennek utána nézek!
Talán készen is lehet kapni ilyen kábelt. -
-
hekkerman
tag
Csáó
Erről mi a véleményetek 32500-ért?
-
Atimester
aktív tag
-
Bloodaxe
aktív tag
válasz
Atimester #21297 üzenetére
A problémádra 2 megoldás van. Az egyik amit Droidmester javasol, ugyanis az s-video analóg, a dvi,hdmi, vga ezek pedig digitális jelek. Emiatt kell hozzá konverter, ami kb 5-7k, sima kis átalakítóval nem tudod megoldani.
A másik, valóban veszel egy vga-t, de cfx be nem valószínű hogy fog menni a kisebb szériával pl: HD 3xxx,4xxx. Arra csak a tv-t kötnéd rá.
Más kérdésre válasz-> [link]
Új hozzászólás Aktív témák
- Battlefield 6 - Fókuszban a PC-s kiadás
- Sugárkövetés nélküli sugárkövetés felé menetel az új PlayStation
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- 3D nyomtatás
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Szuper Szigettel futott be a HyperOS 3
- Autós kamerák
- Clair Obscur: Expedition 33 teszt
- OLED TV topic
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi Note 7 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro 512GB Pacific Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3295
- Önerő nélkül is. 1-16 hónap részletfizetés . Bankmentes. Gamer Laptopok , Gamer monitorok
- Tenda RX2 Pro Wifi6 Router
- Ritkaság! Hibátlan Prémium felsőkategóriás LGA 1700 Alaplap! Asus Rog Strix Maximus Hero Z790 Wi-Fi
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: FOTC
Város: Budapest