- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Gurulunk, WAZE?!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Yutani: Yutani Retró Hangkártyái: AdMOS AdWave 32
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sandrew
őstag
válasz
dangerzone #21494 üzenetére
Én csak válaszoltam a kérdésre
-
Alpachino
veterán
válasz
dangerzone #21494 üzenetére
Írd meg privátban, tényleg érdekel, ha már így szóba került...lehet szakmai ártalom...de mind egy
Sandrew: Tudom ! azért volt ott ez :
és ez :
-
dangerzone
addikt
válasz
Alpachino #21491 üzenetére
Hát, megérdemelné, igen.
Hosszú a téma, nem ide tartozik. Ha valakit érdekel ,írjon privátotBloodaxe: 5770 topikba már linkeltem 11, vantage-t. De megpróbálok javítani picit még. Bár már nem sok van benne. 1014/5656 körül már kifingik. Annyira sajna messze nem megy jól tuningban, mint az asus 5850.
Viszont olyan kis cuki
Sandrew: Jajj te...
-
Bloodaxe
aktív tag
válasz
dangerzone #21490 üzenetére
Ha már az exed, akkor nem érdemes vele veszekedni
egy 5770 eredményt majd lökhetsz priviben, kíváncsi vagyok mit bír a kicsike -
Alpachino
veterán
válasz
dangerzone #21490 üzenetére
"Inkább marad a kisebb, aztán széthajtom a lelkét"
ŐŐŐŐ...már mint az ex csajodnak ?
-
dangerzone
addikt
Kösz srácok a segítséget.
Fájó szívvel is válok meg tőle. Holnap már viszik is, ha minden igaz. Sok időm nem lesz könnyeket hullajtani.
De hát, csak azért, hogy "álljon" a gépben, meg facebookon veszekedjek az excsajommal, azért nem érdemes.Inkább marad a kisebb, aztán széthajtom a lelkét.
-
Bloodaxe
aktív tag
válasz
dangerzone #21487 üzenetére
Értem. Sajnálattal hallom. jó is az 5770, bír az sok mindent
a táp tutter vinni fogja
-
Alpachino
veterán
válasz
dangerzone #21483 üzenetére
Ez a táp kérdés, elég érdekes, mert pl. hiába minőségi, meg márka, ha a 12v-os ága gyenge
Pl. az én előző Cooler Master 460W-os tápom 12v-os ágon, csak 312W-ot nyomott le. A mostani Corsair VX 450W (12v-os ág), 392W-tjával szembenTehát a márkás tápoknál is érdemes oda figyelni a 12v-os ágra
De pl. már egy FSP 400W-al sem lenne gondod, mivel ennek a 12v-os ága elég erős.
szerk :
Most látom Corsair VX450W-ról van szó, ez több mint elégkirály táp
-
dangerzone
addikt
válasz
Bloodaxe #21486 üzenetére
Igen, megválok tőle. Nagyon jó, gyors és szép kis kártya, meg kell hagyni.
De tényleg nagyon keveset játszom már új játékokkal. Meg nyáron, mikor ráérnék, nem is leszek itthon. Júni 11-Szept 12 között külföldön leszek, melózok.
Évközben meg megleszek a húzott 5770-nel
Amúgy egy corsair vx 450-ese van a srácnak.
-
Bloodaxe
aktív tag
válasz
dangerzone #21480 üzenetére
Csak nem eladod az 5850et?
am szerintem a táp bírni fogj, bár függ attól hogy milyen táp, és mik mennek még a gépben. -
törölt tag
válasz
Nekem kb ilyen konfigot visz egy giga superb 460.
-
Sandrew
őstag
válasz
Pontosabban milyen táp? Procival én nem mennék 1.4V-fölé mert ott nagyon elkezd kajálni. Nekem 400-as FSP viszi a Húzott Phenomot+5830-at. Szóval bírni fogja
-
dangerzone
addikt
Srácok, egy ismerősöm kérdezi, hogy egy phenom II 955 + 5850-hez elég-e a 450w-os minőségi táp?
Húzná mindkettőt. Persze csak finoman, mindennapi használatokra, normális fesszel.
-
Vigneau
félisten
-
kisza25
félisten
válasz
ittakary #21476 üzenetére
szerintem amúgy a játék max 4szállat támogat és ilyen esetben inkább a magok simán mennek, az ok pedig a következő:
A HT -s procik képesek a "többszálasított" alkalmazásokat párhuzamosan feldolgozni, amelynek az eredménye (optimális körülmények között) a gyorsabb végrehajtás.
(Persze azért az optimális eset nem mindig áll fenn. A HTvalójában a processzoron belüli különálló végrehajtási egységeket különíti el két "virtuális" processzorra, így két külön szál csak akkor fog ténylegesen gyorsabban is futni, ha különböző végrehajtóegységeket akarnak használni (például az egyik sok lebegőpontos összeadást, a másik meg sok egész szorzást). Ha mindkét szál ugyanazokra a végrehajtóegységekre gyúr, akkor egymással fognak vergődni, és emiatt összességében a végrehajtás akár lassabb is lehet, mint HTnélkül.) -
Wukiwo
senior tag
érdekes valóban ..megnéztem én is és 23% a proci teljesítmény a játék alatt
-
válasz
Sandrew #21477 üzenetére
Persze az odáig tiszta hogy virtuális magok, csak azt nem tudtam (rövidre fogva), hogy a programnak is támogatnia kell a HT-t... Azt hittem hogy a programnak tökmidnegy, hogy mag vagy HT szál
Aki ért az 5870 bios bütyköléshez, megtenné hogy ír nekem egy PÜ-t? Előre is köszönöm
-
válasz
kisza25 #21473 üzenetére
Érdekes. Tehát a HT szálak nem konkrét magoknak felelnek meg a programok oldaláról, hanem ahhoz, hogy ki tudják használni (pl itt elosztva a terhelést, mind a 8 szál dolgozna picit) a programnak is támogatnia kell?
Én idáig azt hittem, hogy ezek a szálak a Win oldaláról simán magnak felelnek meg: ha van kedve valaminek akkor használja, ha nem akkor meg nem -
DNS_65
senior tag
Kicsit off, de hogy a fenében lehet MSI afterburnerrel kiiratni az összes monitorozando opciot játékok alatt real-timeban? Nekem csak a hőfokot irja ki BC2 alatt a többit nem mutatja, hiába pipáltam ki mindent
-
kisza25
félisten
válasz
ittakary #21470 üzenetére
Az a 2 mag az HT én kipróbáltam HT off-al és ugyanannyi lett a tesztek végeredménye és 28W-al kevesebb fogyasztás,
a játékok még a 4 szálat sem mind támogatják ezért a HT csak pihizik, de azért fogyaszt
de ezt már Droid mester ecsetelte valahol, én csak azért i7-870-et vettem, mert egy árban volt i5-760-al, akkor meg gondoltam miért ne
pont ez miatt már gondolkoztam HT nélküli tuningon, mert 5-6fokkal hűvösebb így a proci
Motion_Blur: -
válasz
Motion_Blur #21469 üzenetére
De klassz
Köszönöm szépen. Most itt két mag frankón csak csücsül a seggén és vakarja a tarkóját? Nagyon durva
-
válasz
Motion_Blur #21450 üzenetére
Olyat kérhetek tőled, hogy egy Feladatkezelő CPU usage ablakot futtass a háttérben? Persze cska ha 8 thread-del tolod. 4 mag nem érdekel, olyan van nekemis
-
Gyick
őstag
Csináltam én is dirt3-as bencht az 5830-al.Minden highon 8xmsaa 1680*1050 [link]
-
Alpachino
veterán
-
Alister71
nagyúr
Na csak, hogy ne maradjunk 6850 és Dirt3-as bench nélkül se: 1680x1050, ultra high és 4xAA, és 1920x1200, ultra high és 8xAA
-
kisza25
félisten
válasz
ittakary #21439 üzenetére
neked meg milyen kártya hever a gép mellet, az kevés volt
szép a kuckód mi a baj a tápoddal?
kevésnek érzed? nekem egy hasonló gép megy egy 400W-os FSP tápról konnektorból játékok alatt max 210W-ot vett fel eddig, átlag 200W pl. dirt 3 minden ultra/high 8AA,
vagy GTA4 szintén minden maxra tolva ~200W
Alpachino:néztem ezt a tesztet, de azt figyelted, hogy 2xnem mennek ugyanúgy?
volt olyan, hogy második lett olyankor alig volt másik autó + felvert hó 4-5fps plusz mikor 8.lett akkor sok autó sok felvert hó 4-5 fps-el kevesebb -
Dan-szan
senior tag
Na beszereztem én is egy 5830 kártyát,de nem akaródzik neki feltelepülni.Kérdéseim lehet kicsit bénák de fogalmam nincs hol rontom el,tehát: a tápcsatinál
mind a kettőbe csatlakoztani kell,amennyiben nincs dvd olvasóm úgy a netről letöltött driverek is ugyanazok ha jól gondolom,ill. a sok közül melyek azok amik mindenképp fontosak? Köszi a választ,és ha gyorsan jön még jobb.
-
válasz
dangerzone #21446 üzenetére
Valahol el kell kezdeni, ne izéljetek már
De bevallom, nagyot nevettem azon, amit írtál
-
dangerzone
addikt
válasz
Santiagain #21445 üzenetére
Megduplázta a hozzászólásait. Persze, hogy buli van.
-
tribandi
csendes tag
-
Sziasztok! Tegnap este hazáig követett ez a szörny, gondoltam akkor már megtartom
Szóval a lényeg: beléptem a klubba egy Sapphire 5870-nel
Hatalmas a kártya, ekkorát még soha nem láttam/fogtam. Nincs kicsi házam, de ez a kártya alig fért be: ha 2-3mm-rel hosszabb, akkor flexelnem kellett volna
Tápon meg kéretik nem szönyülködni, le lesz cserélve hamarosan, amint tudom
DiRT 3 dx11, ultra, 4xmsaa -> 50alatti fpst még nem láttam
Über bejövős a cucc.
-
Wukiwo
senior tag
-
hekkerman
tag
Megjött nekem is az Asus 5850 dicu, azt olvastam, hogy ez forró kártya, meg nem vezeti ki a házból a levegőt, blabla. Először én is megijedtem, hogy elég kis hűtő van rajta, a gtx 260hoz képest. Ettől függetlenül nálam 64 fokos furmark alatt, 35 fokos idle, alap feszen 900ig próbáltam, ez megy neki.
Jövő héten jobban nekiesek. Jah, én is 33k körül, pontosan 32,5ért vettem újan.
-
dangerzone
addikt
válasz
DroiDMester #21431 üzenetére
Igen. Ez volt az első
-
válasz
dangerzone #21428 üzenetére
Próbáltad a Catalyst™ 11.5b Hotfix -el is (tegnapi kiadás)
-
dangerzone
addikt
Hát ez a cf nem akar összejönni. Tesztek frankón lefutnak, viszont játékok vagy kifagynak, vagy szaggatnak ,mint a disznó
-
kisza25
félisten
válasz
Bloodaxe #21424 üzenetére
fullHD mellett
most néztem GTA4 alatt igaz minden magot +szállat használ, de csak 35%ban,viszont magasabb lett a minimum FSP és a fogyasztás se nőtt drasztikusan, játék alatt eddig ~185W-ról 200W-ra nőtt, persze procinak csökkentettem a gyári 1,25V load feszét 1,15V-re nekem ne kajáljon annyit -
Vigneau
félisten
válasz
dangerzone #21420 üzenetére
Tiszta haszon az ilyen nyugalmi időszak...
-
kisza25
félisten
válasz
F e Z o #21419 üzenetére
nekem pont az volt a lényeg, hogy alapon is elég legyen,
szoktam tuninglni (főleg tesztekhez), de általában mindent alapon használok amíg lehet,
most adódott egy lehetőségem, hogy jó áron hozzájutottam egy i7-870-hez, tudom sandy jobb, de ez engem nem nagyon érdekel, ez a proci tökéletes alapon is 5850 mellé fullHD-hez nekem elég lesz remélhetőleg 2-3 évig -
dangerzone
addikt
Délután a barátnő jelölt csaj nem ér rá találkozni, úgyhogy lesz pár órám, hogy összedobjak egy 5830+5850 cf-et, amíg nem jönnek a kistesóért. Kíváncsi vagyok rá, hogy sikeredik. Főleg, hogy a másik pci-e portom 4x-es...
Kíváncsiságból lesz csak, természetesen nem fogom meghagyni. -
Dzsoco
csendes tag
válasz
Santiagain #21417 üzenetére
Valószínűleg a két generációnyi különbségen megy el a dolog, de akkor azt nem értem, hogy a heaven miért ad pontszámra ugyanakkora értéket? Vagy ezek szerint mégsem lehet az ilyen "viszonyszámokat" összehasonlítani ("kinek a cerkája a nagyobb effektus?").
Amúgy a teszt alatt néztem a proci terheléseket és egyiknél sem ment fel egy mag sem 75% fölé.
-
Dzsoco
csendes tag
Sziasztok!
Egy – számomra – érdekes jelenség megoldására szeretném kérni a tanácsotokat.
Van két konfigurációm, az egyik egy Core i5-2500 as egy Sapphire 5850 Xtremmel, a másik egy Q9300-as egy Asus 5850 DirectCu-val, catalist ugyanaz. A heaven benchmarkkal szinte ugyanazt az értéket kaptam, ennek ellenére játék alatt kb 15-20 frammel kevesebbet produkál az Asus (V-sync bekapcsolva, ahol az egyik 60 fps, a másik „csak” 45-50).
A kérdésem a következő: hol tűnik el az a közel 20% teljesítmény?Válaszotokat előre is köszönöm!
-
Sandrew
őstag
válasz
dangerzone #21407 üzenetére
Hát igen aki megteheti, hogy fiókból szedi elő
Asus 5850-ről mi a vélemény? Tuning,Hűtés? Illetve hol vetted?
Valszeg leváltom én is az 5830-at. -
MZsoltee
veterán
válasz
dangerzone #21402 üzenetére
-
Sandrew
őstag
válasz
kisza25 #21401 üzenetére
GTA4... Mindenki mondja, hogy proci kell alá. Raktam alá 4.4Ghz-es Phenomot meg 1.0.6-ig patch-t. Erre ha felrakom a Shadow night, vagy mi a szöszt maxra olyan Vga limit van hogy ihajcsuhaly
Asus Direct 5850-ről vélemények? Csak azért váltanám le az 5830-at rá mert ezen oldalt van a tápcsati...
-
kisza25
félisten
válasz
DroiDMester #21399 üzenetére
ez igaz mondjuk a driver nem ugyanaz volt, de 4,3 Ghz-en i3-mat még annyira sem tudtam lehűteni, mint i7-et alapon, mert oda már kellett az 1,36V,
most i7-et belőttem 1,150V load, idle 0,784-re, így prime alatt sem mentek a magok 63fok fölé 25fokos szobában fél óra utá (i3 4,3Ghz-en 75fok környékére felkúszott 10 erc alatt ),
mivel SSD-m van, igen sokat gyorsult a gép minden program csak úgy felpöccen, a képernyőre,
na meg olyan játékok ahol a fizikát a CPU számolja pl. GTA4... hiába ment 3,5Ghz-en az i3 csomószor leesett az FPS 25 környékére sajnos...most 50-55 környékén mozog és, ha leesik akkor 40 környékére max
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Asustor NAS
- Intel Dual Core 2000 felhasználók barátságos offolós topikja
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Tőzsde és gazdaság
- Wise (ex-TransferWise)
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Házimozi belépő szinten
- OTP Bank topic
- További aktív témák...
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Series X
- LG 39GS95UE - 39" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Z370M i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB ZALMAN S2 TG Corsair S650W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 13400F 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB Zalman Z1 Plus Enermax 750W
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX Z270G GAMING WiFi alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest