- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Gurulunk, WAZE?!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Yutani: Yutani Retró Hangkártyái: AdMOS AdWave 32
-
LOGOUT
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
Oliverda #11995 üzenetére
Nem emlékszem rá, hová kellett tenni.
Annak idején kipróbáltam mind a 8 lehetősget.A jumpert ugye 8 állásban lehet elhelyezni, amelyek 2x-től 5,5x-ig vannak számozva. Az AMD K6-2(+) / K6-III(+) processzoroknál a 2x helyett 6x-et értelmez a processzor. Hasonlóan más szorzót jelenthet a socket7-esek számára az adott beállítás.
A super7-esekné a 8 kombináció 3 láb magas / alacsony szintre húzásával valósul meg, míg a socket7-eseknél csak 2 láb van. A harmadikat hiába jumperelgeti az ember, nincs funkciója.
A 6x86-oson megy az XP, de időzítésbeli anomálikkal. Pl. A SuperPI 1M teszt akár 1-2 másodperces eredményt is adhat, miközben a valóságban fél óra alatt fut le. A 6x86MX ( újabb nevén MII ) esetében már nincsenek ilyen problémák. Szóval a 6x86 + XP páros egy időgép.
-
snake1977
őstag
válasz
Stirlitz #11992 üzenetére
Hali!
Nekem a gagyi tápok közül egyedül a Mercury-val volt nagy bajom, az a codegánytól 10x rosszabb, kinyírt ismerősömnek egy konfigot szinte teljesen, a hdd és az optikai és a ram maradt használható, a többi kuka. Illetve másik ismerősnél meg az alaplapot nyírta ki. Mindkettőnél eldurrant a táp, nekem eddig a codegány ha nem birt valamit maximum kikapcsolt. Szóval a Mercury a nálam legfélelmetesebb kategóriát képviseli.Azért az agyad ne égjen ki, szerintem itt sokunknak elég a 450-es chieftec vagy hasonló táp,és az még nem egy corsair árában mozog.
-
törölt tag
válasz
Oliverda #11991 üzenetére
Azt legfeljebb komolyabb hardveres átalakítással lehet csak elérni.
Az Epox MVP3G2 lapon egy Winbon W83194R-58 típusú PLL van.Az alábbi órajeleket lehet kicsiholni belőle:
CPU / RAMhi / RAMlo / PCI / AGP
66.8 / 66.8 / 66.8 / 33.4 / 66.8
75.0 / 75.0 / 75.0 / 37.5 / 75.0
83.3 / 83.3 / 66.6 / 33.3 / 66.6
95.3 / 95.3 / 63.5 / 31.8 / 63.5
97.0 / 97.0 / 64.7 / 32.3 / 64.7
100 / 100 / 66.8 / 33.4 / 66.8
103 / 103 / 68.7 / 34.3 / 68.7
112 / 112 / 74.7 / 37.3 / 74.7
115 / 115 / 76.6 / 38.3 / 76.6
120 / 120 / 80.0 / 40.0 / 80.0
124 / 124 / 82.0 / 31.0 / 62.0
133 / 133 / 66.6 / 33.3 / 66.6
133 / 133 / 88.7 / 44.3 / 88.7
140 / 140 / 70.0 / 35.0 / 70.0
150 / 150 / 75.0 / 37.5 / 75.0A minimum szorzó meg nem igazán az alaplaptól függ, hanem a processzortól. Esetleg socket7-es processzorokkal érdemes próbálkozni ( K5, Pentium, 6x86 ). A super7-eseknél a 2x a minimum.
szerk.: AMD K5-ös 1,5x és 1,75x szorzóval már ment az MVP3G5 lapomban. Mivel a két lap közt csak az alaplapi cache mérete a különbség, így valószínűleg nálad is menne ezekkel a szorzókkal.
-
Stirlitz
senior tag
válasz
Badman 4ever #11986 üzenetére
Bocs, egy darab h betű került hozzá véletlen.
Mindössze azt írtam a Codegen szarabb a Q.tec-nél is. Illetve ezt akartam írni. (Egyébként meg kiég az összes agysejtem amikor száz csrillió watt teljesítményű, aranyárban mért táp lehet csak a jó szöveget hallok. Lehet már ki is égett...
Tudom, Te nem írtál erről, csak kifakadtam.
)
Frescho a Vörös Csillag Mgtsz táp mért is szar?
Működtek vele a gépek akkoriban? Illetve volt másik elérhető (árú) darab?
-
Oliverda
titán
Valaki próbált már vagy esetleg sikerült is neki kihozni kisebb szorzót és FSB-t Epox MVP3G2 lapból mint a hivatalosan dokumentált 2x és 66MHz?
-
Elrood
őstag
válasz
Badman 4ever #11989 üzenetére
Erről a képről mindig ez jut eszembe: [link]
-
Oti86
tag
Vargáné és Tsa. Kft
az igazi
-
Badman 4ever
őstag
válasz
Stirlitz #11985 üzenetére
Q-Tech és a Q-Tec továbbra se ugyanaz, a tápos topicot szoktam linkelgetni mindig, mert az ami nekem van az ajánlott listán van és mellé kirakták, hogy nem összekeverendő a gagyi Q-Tec-el.
(Csak azért mondom, mert Q-Tech-et írtál.)
Röviden: QTechnology ajánlott, Q-Tec nem ajánlott. -
Stirlitz
senior tag
válasz
Badman 4ever #11983 üzenetére
A Codegány sokkal gányabb mint a Q-tech táp. Nem mintha az az ajánlott kategória lenne.
-
Badman 4ever
őstag
válasz
peti_s #11981 üzenetére
Tudok róla, hogy csökken a feszültség, de ha nem csökkentem, úgy is megy fagyás nélkül. A hűtés is ugyanaz, hozzá se nyúltam, viszont talán rájöttem, hogy mi a bűnös és nem a proci. Megmozgattam azóta a memóriákat és lehet, hogy csak alig érintkeztek és a melegtől ugye hőtágulás játszódik le, amitől megszűnt az érintkezés.
-
peti_s
addikt
válasz
Badman 4ever #11980 üzenetére
Ám a tápod milyen?
Mert azzal a feszültségcsökkentéssel, a fogyasztást is csökkented.
-
Badman 4ever
őstag
válasz
Nowhereman #11979 üzenetére
Menet közbe lett cserélve VGA is és úgy is fagyott a gép, viszont alacsonyabb hőfokon vagy alacsonyabb tuninggal nem fagyott gép, szóval én a procira szavazok, mert amikor picit nagyobb FSB-vel, mint most (149 MHz) egy 800-as Celeront hajtottam, akkor nem volt fagyás, pedig ott durvább volt a tuning (100@149 MHz) és az alaplap vagy a PCI-os cuccok ugyanúgy fagytak volna, mint most.
-
Nowhereman
őstag
válasz
Badman 4ever #11966 üzenetére
Szerintem nem a processzorod, hanem valami alaplapi(esetleg videokártyás stb.) cucc melegszik túl...
-
törölt tag
válasz
Stirlitz #11971 üzenetére
Tom's hardware-es cikk: Overclocker Pushes Intel's Celeron D to 8.20 GHz
Neki bejött, hogy eltávolította az IHS-t. Az IHS eltávolításának technikájáról annyit írnak, hogy 200°C fölé kellett melegíteni a processzort ( pl. hőlégfúvóval ). -
Badman 4ever
őstag
válasz
peti_s #11967 üzenetére
Az régen volt, újrapasztázva is fagyott. Most meg megkockáztattam és vissza vettem a feszültséget is 1,45@1,65 V-ról 1,45@1,6 V-ra és így is ment vagy 5 órát a gép játék közbe, aztán kifagyott, szóval 1,625-ön biztos jó lesz. Beszarás, magasabb hőfokon, ugyanúgy tuningolva (1400@1550 MHz), alacsonyabb feszültséggel elmegy a gép.
-
Stirlitz
senior tag
Egy kis off, de hátha nektek van tapasztalatottok. Celeron D 2.8 ghz procit érdemes kupaktalanítani? Elégé meleg cuccnak tünik, ha jól tudom prescot magos. Véleményetek?
-
Tom5
addikt
Jelenlegi vasam.
Mivel a főgépem ma reggel úgydöntött nemindul többé. -
peti_s
addikt
válasz
Badman 4ever #11966 üzenetére
Gondolom a kupak alatti pasztázásnak örül, nem?
-
Badman 4ever
őstag
Nem tudom mit csináltam a Tualatinnal, de ha eddig felraktam a gépház oldalát, a proci kifagyott olyan 60 fok környékén, viszont ha most felrakom, akkora az alaplap vinnyogása mellett kell játszanom, ugyanis a proci vígan elmegy 65 fok fölött is, amit pedig a riasztási küszöbnek állítottam be. Ki érti ezt?
-
mrgg
tag
snake1977:
frescho: RightMark CPU Clock Utility? Nem hiszem, hogy segítene, hivatalosan nem is támogatja a procit, de ki tudja... -
Egy kerdesem lenne, hatha latott mar valaki hasonlot:
IBM T30-as laptop. Valamiert csak es kizarolag 1.2GHz-en hajlando futni. Hiaba allitom be BIOS-ban, Windows-ban, hogy max poweren menjen, nem hatja meg. Mit tegyek vele???
-
mrgg
tag
snake1977: Összekéne ám, sufni tuning rulez!
frescho: Köszönöm szépen, átnézem!És akkor hogy valami ON is legyen: Települ az XP az AMD K6-2-vel felszerelt gépemre (Amit pár órája hoztam el Yutani-tól, naaagy köszönet érte!).
-
-
snake1977
őstag
Értem, akkor én néztem el!
Én a nero-val készitek egy boot cd-t, a boot image file-t ajánlja fel alapból a néro, igy már a boot meg van oldva, mellé behúzod a flasher programot és a *.bin file-t, egyetlen hátránya ha frissited ezzel a módszerrel hogy nem tudod lementeni a régi bios-t, bár ha több verziót szedsz le, akkor érdemes cserélgetni és próbálkozni melyikkel jobb, de vigyázz, olvasd el a verzió mit tartalmaz, nehogy a cpu-d ne ismerje fel ha valami nagyon régit nyomatsz rá.
-
mrgg
tag
válasz
frescho #11946 üzenetére
Igen, látom őket, bár van pár csavar, ami takarva van műanyaggal(?), és nem tudom, ha lekapnám őket, akkor vissza ragadnának-e, egy már lejött, természetesen nem ragadt vissza, a pótoláshoz meg nincs cuccom.
A különböző méretű csavarok is a kedvenceim, de az alul látható számok alapján tegnap sikerült becsavarni mindenhova, szóval ez sem nagy visszatartó erő...
Na majd ha lesz a visszaragasztáshoz cuccom, akkor az egy nagyobb lépés lesz a szétszedés felé.A képeket viszont megköszönném, valamivel biztosabb lennék azzal kapcsolatban, hogy jót csavargatok-e, vagy nem.
-
Oti86
tag
-
snake1977
őstag
Köszi Ko9, de még hűtést is kéne aplikáljak rá, meg most amúgy is inkább a htpc-s projektem felé kéne már forduljak, ez túl nagy küzdés most nekem, ha legalább agp-s lenne..
Egy 512-es ddr-nek jobban örülnék helyette
Szerk.: a memókat ugyanabban a slotban tesztelted? Ha igen akkor próbáld mindhárom memóriát mindegyik slotban slotban tesztelni.
-
-
snake1977
őstag
válasz
bacsis #11947 üzenetére
Óóó basszuskulcs
Köszi most figyelmesebben átolvastam a tesztet, viszont ilyen edo-s dimmem nincs, sima edo-m volt valamikor de elajándékoztam.
Bár akkor ezekszerint nem járnék jól ha eköré építenék valami retro server szerűt.
Így az ajánlat még áll mindenki részére aki ilyennel akar szórakozni. -
válasz
snake1977 #11945 üzenetére
na de kérlek hát nem olvastad?
Amúgy nincs baja a cuccnak, csak nem SD ram kell bele hanem DIMM-EDOpersze hogy SD-vel nem megy
-
-
snake1977
őstag
válasz
frescho #11942 üzenetére
Köszi, bár úgy tűnik korai a gratuláció.
Átböngésztem, olvasmányos kis oldal, ugyan nekem csak a google forditójával volt érthető, mert az angol tudásom csapnivaló. 32bites alkalmazások terén bizonyára gyorsabb lehetett, de otthoni felahsználásra ahogy irja 16biten egy mmx megverte, tényleg csak pénzkidobás lehetett ha jól értelmeztem.
Nyaszóval, adtam neki egy sima tápot, és kipróbáltam vagy egy tucat sd rammal, ki-bekapcsol de bekapcsolt állapotba csak sípol hosszan. A lapon atx és main power csati is van, utobbi is atx-re hajaz, de 24tűt vagy többet igényel,emiatt nálam kútba esett a projekt, pedig már álmodoztam róla hogy a kihasználatlan server házikómba beleintegrálom.
Innentől akit érdekel a cucc, az jelentkezzem priviben és mehet a cserebere vagy ilyesmi.
-
-
válasz
snake1977 #11939 üzenetére
Grat hozza. Az en velemenyem nagyjabol a kovetkezo, szepen megfogalmazott idezettel:
Very difficult to speed-rate, as its 32-bit performance was excellent but its 16-bit performance slower than a standard Pentium, let alone the newer chips. Serious Pentium Pro fans tend to froth at the mouth and wave their arms around when we say this, but the reality is that back when these were on the market, nobody had much 32-bit software to use them with and they were really just a great way to waste bucket loads of money doing something a Pentium MMX or a 6x86-200 could do faster anyway.
Az ideze innen szarmazik, erdemes belelapozni.
-
mrgg
tag
snake1977: Eléggé ritkaság lehet egy olyan Socket 8-as lap, amin AGP van, nemde?
frescho: Túlságosan poros nem lesz, a szellőző lyuk környékén nem látok port, de azért meglesem.800x600-on olyan középszerű beállításon úgy hiszem menne a Far Cry, régebbi játékoknak bőven elég a cucc, pl. Need For Speed 3, Worms Armageddon, és a felsorolás még folytatódhatna, szóval el lehet lenni vele.
-
mrgg
tag
ko9: Üdv, nincs ötletem, remélhetőleg a mesterek tudnak valamit mondani.
frescho: Tényleg nem számít túl sokat, aládobtam a szobaventilátort, és a CPU-GPU hőmérséklet csökkent egy-két fokot. Ahogy hiszem, egy bordán is vannak, amit egy halk ventilátor hűt.
Na meg nem is tudom mennyi "kraft" ((C) bacsis) van benne, amikkel a gépen akarok játszani, azok pl. jól mennek.
Oks, eddig sem egy kézzel emelgettem a gépet, bár nem értem, hogyan lehet ezt megoldani. Félnék, hogy kiesik a kezemből.
snake1977: Üdv!Wow, micsoda cucc!
-
A kulso laptophuto igencsak halottnak a csok, max par fokot jelent. Nincs ra igazan jo megoldas. Kerulni kell a laptop egy kezzel emelgeteset, mert attol befeszul az alaplap. Ez fokent a bal vagy jobb also saroknal igaz. Ezt leszamitva elpusztithatatlan darabok. A fiokomban van par darab es a videokartyat leszamitva csak az akksik fogynak.
-
ko9
addikt
Sziasztok!
Sajnos munka elszakított a PH!-tól, épp csak PÜ-ket nézegetni jártam fel... Mostmár megpróbálok sűrűbben idenézni
De viszont lenne egy kérdésem, más topikban nem olyan profik vannak mint itt
Szóval: Adott az NF7-S V2.0-s lapom. Tuningról most egy kicsit leállítam, teljesen stabilizálni akarom a rendszert. Úgy érzem, hogy nagyon lassú a gép 2Ghz-hez és 1giga RAMhoz képest (WinXP)... Orthos 2órás futás után nem adott hibát, viszont a WoW változó időnként hibaüzenetet dob, és mind memóriacímzés hibára vonatkozik, és ált. "read" opcióval.
Ráküldtem a memóriákra memtest86+-t. Egyenként teszteltem a modulokat (2x256MB+1x512), és érdekes módon, mindegyik modulnál a "Block moving, 80 moves" tesztnél fagy ki/dob hibát. Kipróbáltam a memóriákat úgy, hogy adtam nekik plusz feszt, adtam a chipsetnek plusz feszt, visszaosztottam a sebességét 200Mhz-re, széljelebb húztam az időzítést (persze ezt mindet nem egyszerre) mégis hibáznak... Másik gépben, alapbeállításon mentek frankón... Érdekes, mikor a procinak adtam 1,725V-ot, akkor is volt hiba csak kevesebb... Pl alapon volt 389hiba, így meg csak 54...
Kérdés: mit tehetek? Jobb kezes távoldobáson kívül...
Köszönöm a segítséget!
Üdv: Ex -
mrgg
tag
válasz
frescho #11925 üzenetére
Hm, akkor ha olyan 75-80 °C környékén lenne a GPU hőfoka, akkor nem ártana elgondolkozni egy laptophűtés beszerzéséről? (Vagy legalábbis egy próbáról.)
Amúgy jó a gép, meg minden, de ezeket az alternatív egérhajkurászási módszereket nem tudom megszokni, még úgy sem, hogy választani lehet... Szóval úgy érzem el kell kunyiznom a maradék pénzem nagyon gyorsan egy "egérre", ne másén kelljen már élnem.
-
válasz
bacsis #11928 üzenetére
ha minden jól megy a billkó alatt, felfelé van a proci.. a billkót kikapni 20másodperc... este meglesem a procit a laposba', ha könnyen fejleszthető, akkor elboltoljuk a kis 266-ost oks? elvielg bővíthető mert egy 100CT-m van ami 166MMX procit rejt de az enyémbe mégis 233-as van
-
-
válasz
bacsis #11903 üzenetére
Ha már hiányoltál, hozzászólok...
Most azon vagyok, hogy valahogy működésre bírjam a Tillamook 266MMX procit az EPOX MVP3E-M lapomban. Eljut a POST-ig, de utána leáll az egész, bármilyen órajelet állítok is be neki. És bejelentkezik még 350 MHz-en is.
A siker érdekében írtam annak a srácnak, aki EZT az oldalt szerkesztgeti.
-
-
peti_s
addikt
Üdv!
Nincs 5V 2A kimenő feszültségű router adapteretek? Ez volt a már korosnak mondható DI-604-em adaptere, ami nem ad le feszültséget már. -
mrgg
tag
Na akkor ennyit tud a Mobility Radeon 7500 3DMark2001 alatt nyújtani az alább írt rendszerkörnyezetben:
Eredmény: 4250 [link]
A laptop típusa: IBM T42
CPU: Intel Pentium M 735
VGA: ATi Mobility Radeon 7500
Memória: 768 MB @ 333MHz (DDR)
Megjegyzés: Az ATi vezérlőpultjában minden "Teljesítmény"-re volt állítva. -
-
mrgg
tag
peti_s: Ejha, akkor valami nagyon jót csinált az Intel... Az ASUS VGA-król bátyám EAH3850-e után tudok véleményt nyílvánítani, az is hangos volt induláskor!
bacsis: Na, csak ne legyen túl drága a posta...Ha esetleg nagyon kell, RAM-ot tudok szerezni, 667-es Kingston, szóval nem nagy tuningram.
Annó kérdeztem, hogy mennyi ereje lehet egy Mobility Radeon 7000-nek, na most (és egy pár évig) van 7500-zal felszerelt laptopom, VGA gyanúsnak tűnik a konfigban, szóval a napokban mérhetek pár fps-t illetve pontszámot, ha valakit érdekel.
-
Oti86
tag
válasz
Nowhereman #11908 üzenetére
Pontosan ugyanilyen az enyém is. Ki nem néztem volna belőle, hogy ennyit bír, vagy egyáltalán bármit is. Természetesen kicsit rásegítettem. Terrem egy 4cm-s ventit a borda elé, meg a ramokra ramsüniket.
Van egy 16 megás változat is. A GPU-ja bírja 154-ig (eddig engedi) de a RAM-ot 130 fölé nem lehet feltolni, azonnal fagy a 3dmark -
Oti86
tag
Hali!
Egy Savage4 kártyát szeretnék húzni. A RAM 100, a GPU 110 Mhz-en működik. PowerStrip programmal igyekeztem állítgatni, és egészen 154/154Mhz-ig sikerült feltolnom. Utána valamiért nem engedte tovább, folyton visszaállította, pedig szerintem még nem értem el a plafont, mert 3D Mark 99 alatt nulla pixelhiba. Hogyan lehetne továbbtolni a kártyát? Van esetleg vmi másik program, vagy vmi megoldás?
-
-
válasz
snake1977 #11893 üzenetére
Tény hoogy tuning terén tudok ezt, azt de az igazi enciklopédia az akosf frescho meg Yutani
Bár Yutani barátunk manapság úgy tűnik, hanyagol minket
mrgg! Igaz hogy kajak ninsc LGA-s lapom, de még DDR2-es ramom se' de ajánlottak egy Abitot, szóval akár érdekelhet is a dolgo, ilyen kölcsön cuccokból cask összejön egy LGA-s platform tuningolásos célra
Más!
Jöttem mutogatni:
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- EA Sports WRC '23
- EAFC 25
- E-roller topik
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- ZIDOO médialejátszók
- Path of Exile (ARPG)
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550M R7 5800X 32GB DDR4 512GB SSD RX Nitro+ 6700XT 12GB Corsair 4000D ASUS ROG 650W
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- IKEA Format lámpák eladóak (Egyben kedvezménnyel vihető!)
- Törött, Hibás iPhone felvásárlás!!
- Bomba ár! HP ProBook 430 G3 - i5-6GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 13,3" HD I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged