Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• KROK640

nagyúr

válasz FoxiestFox #81445 üzenetére

" állati jómódú emberek hajtanak több generációs GPU-kat és nem is terveznek váltani, kivárnak." - detto így vagyok vele. Akkor is ez volt mikor ft-ban 622 ezer nettom volt havonta.
    Egyszerűen arról van szó mint 25 éve PC-s arcként, hogy 200 ezer a majdnem csőcs VGA, 400 ezer már a csúcs csúcsa... nem pedig a(z alsó) közép kategória.

Értem én, hogy chiphiány, meg koronavírus, meg kevés gyártási kapacitás, ezzel szeretjük magyarázni a VGA hiányt, és a bányászokat lehetőség szerint meg sem említeni, de onnan tudom, hogy a bányászat a hunyó a VGAknál, hogyha nem így lenne, hanem a fentebb megnevezett okok lennének kizárólag, akkor csak akkora hiány és drágulás lenne mint most jelenleg, alaplapból/processzorból. Esetleg mobiltelefonból.
    A másik oka amiért nyilvánvaló, hogy a bányászat tehet a magas VGA árakról, az, hogy amikor felröppent, hogy HDDvel is lehet bányászni, akkor a 25 ezerért vett 4TB-os HDDm ára kb 2 hét alatt lépte át az 50 ezres álomhatárt újonnan. Aztán amikor kiderült, hogy ez az egész dolog nem egészen úgy megy, meg felhőbe költözik stb, akkor megint 2 héten belül 25-30 ezer ft volt a 4TB-os HDD.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés