Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• KROK640

nagyúr

válasz MasterDeeJay #81270 üzenetére

A Quake3 motor eleve egy nagyon érdekes valami. Mert minél több FPS-ed van annál nagyobbat is sebzel. Emlékszem, hogy 366 meg 466-os gépen hiába Q3-aztam napiszinten 1-2 órát már a Hardcore botokat sem nagyon tudtam elverni, miközben haverom simán verte a hardcore botokat 850-es Celeronon. Mikor elmentem hozzá fura módon a nightmare.t is megtudtam verni izzadósan. De mikor elmentünk a játékterembe és 950-es Athlonon játszottunk akkor is meglepően jónak bizonyolultam, Hazamentem, megint nem tudtam.
    Aztán mikor saját gépeket raktnk össze hálóba is, gyönyörűen skálázódott, hogy kinek hány FPS-t ad, kb ott volt a tabellán. Eddigre már erősen sejtettük, hogy valami van, mert a leggyengébb játékos a legjobb gép mellé ültetve hirtelen felső középmezőnyös játékos lett.

Aztán mikor 1700-as Celeronom lett már a hardcore botok is verhetőek voltak...
    De hallottam mástól is ilyen érdekességeket, meg ugye hogy 125FPS felett kivitelezhetőek bizonyos ugrások stb.
    (egyébként később ezért is tettem le a voksomat az Unreal Tournament mellett inkább, mert az valamivel jobban futott, meg nem csinált ilyeneket).

De hamár ott tartuk a korban nem csak ez volt minimum is érdekes, hanem pl a Red Alert 2 is. Szintén rengeteget RA2-ztem, s amikor elmentem PC barlangba játszani, akkor igen érdekes dolgok történtek. A terem tulaja ellen játszottam, akinek P4-es gépe volt, a többi gép meg mind 366-os Celeron volt 128MB RAMmal. A P4 sokkal gyorsabban futott a játék és gyorsabban készültek az egységek is. így volt az, hogy állandóan kikaptam, mivel neki egyszerűen 2-3× annyi unitja készült el azonos idő alatt. (ott még a több gyárnak sem volt értelme, met úgyis csak egy gyártott, ha több gyárad volt valami kis %-ot gyorsított, de lényegébe véve úgyis egy gyárból termeltél, így ezzel a móddal sem tudtam utolérni. Meg a magasabb órajel miatt ténylegesen gyorsabban készültek az egységei).
    A legdurvább viszont az volt, amikor egyszer lerohant :
    A következő történt : ő az ő gépén lerohant, legyőzte a harmada akkora seregemet majd lerombolt és vége a meccsnek, hogy győzött. Mindeközben nálam kb eddigre érkezett meg a serege valamivel nagyobb létszámban voltam és sikeresen visszavertem, majd elmentem lerombolni (ami nem volt nehéz hiszen ő már eddigre kvázi kint volt a meccsből és befejezete), majd szépen az én gépemen a játék meg engem hirdetett ki győztesnek, így végül mindketten győztünk, noha én vagy 10-15 perccel később végeztem a meccsel.

És volt még ilyen játék, ahol az órajel meg az FPS akkor mindent vitt, így szomorú, de akkoriban már csak ezért is megérte állandóan fejleszteni a gépet, mert anélkül konkrétan esélytelen voltál. (bár amenniyre tudom manapság sem véletlen megy bizonyos játékokban az FPS hajhászás).

Új hozzászólás Aktív témák