- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Fogkefe: elektromos vagy manuális?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
-
LOGOUT
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Laraxior
titán
válasz
Sanchez638 #57198 üzenetére
Jaj, ne is mondd... Rampage Extreme, felső slotban egyik se megy, csak ordít a venti, alul oké, de ugye két slot kell.
Maximus Extreme se kép, se hang, lehet hogy bios update kellene a QX9770 miatt, nem kínlódtam vele.
UD3P: Driver telepítés után szépen mennek.Az még hagyján, hogy a két VGA meleg, de a 650-es Corsair táp....
Ha még nem volt benne púpos kondi, hát most biztosan van már
(#57199) envagyok: Valami élesebb fotó?
-
envagyok
veterán
Én meg szopok.
Tegnap vettem egy hibátlannak hirdetett AGP-s MSI X1950 PRO dobozos vga-t itt ha-n
2 lapban is próbáltam, de se kép se hang.
Ami gyanús volt, hogy fordító chipes példány, és nincs a fordító chip körül lesarkazásvédő rózsaszínű tapasz, és mintha annak a chipnek a sarkán lenne valami kis sérülés de nem komoly.
Szerintetek ezt így árulták? -
Laraxior
titán
Hja, lassan ideje kiarusitast tartani, kulonben sose tudok autot venni.
-
flymi
addikt
Felvette a fizuelőleget már az első nap.
Laraxi: Grat, szép darab. Működik?
-
Laraxior
titán
Na, még egy duplaGPU...
-
válasz
Vevőjelölt #57162 üzenetére
Húú ez akkor egy még ritkább kártya. Csak az a baj, hogy ez már annyira ritka, hogy semmire sem használható. De vitrinben tuti jól néz ki
Ranagol_5: A Compaq hűtő félpasszívan vitte előtte a procit, csak a táp húzta át a levegőt. Szóval az tuti megoldásnak bizonyult. Ma már bánom, hogy elbontottam az a jó nagy Deskpro-t.
-
flymi
addikt
válasz
Sanchez638 #57182 üzenetére
Supports Dual channel DDR2 1066/800/667
533-ast mindenesetre nem komálta és a kövi ami elérhető az egy 800-as modul volt. Nincs 667-esem. -
Sanchez638
addikt
válasz
Laraxior #57175 üzenetére
Ez a rendszer volt használva, csak varálás volt vele. Meg vissza kaptam a gyári hangcsiholoját is. Kapott egy Fogyi mérős High Power tápegységet is. Valszeg 2db Raptort is bele rakok. Prociból is megkapta az egyik csúcsot. (X6800).
Tehát kezd össze állni rendesen.
(#57176) flymi
Én arra következtettem, hogy eléggé hisztisek az Abit lapok. AA8 Duramaxom van és alig akart más procival menni. Csak a Pentium 630-al. Ez az AW9D meg nem akar rendesen települni. Win Vista felett csak Ide-ről lehet...
-
flymi
addikt
válasz
Sanchez638 #57174 üzenetére
Akkor az AB9 Pro-ra simán ragasztottak egy AB9 matricát és ezzel el volt intézve az olcsósítás?
Valakinek ötlete ERRE?
-
Laraxior
titán
válasz
Sanchez638 #57174 üzenetére
Nem köll összekötni a két VGA-t?
-
Laraxior
titán
válasz
Sanchez638 #57171 üzenetére
Ez egy Maximus 2 Gene lapocska
-
Sanchez638
addikt
Ph-s cikk.
Alaplapok Core 2 Duo alá - 2. rész -
flymi
addikt
válasz
Sanchez638 #57167 üzenetére
Úgy vettem észre ennyi csak a különbség. Két satával kevesebb.
De mégis miért? -
flymi
addikt
Srácok, van egy alaplapom (IP35V, phoenix bios, most egy c2d 6300 van benne) amit az istenért sem bírok beröffenteni. Nem teljesen agyhalott, mert első körben bekapcs után folyamatosan rövideket sípolt megállás nélkül. Aztán rájöttem, hogy nem komálja a 533-as ddr2-es ramot, így kapott egy 800-ast.
Azonban... Kicsit fura nekem, hogy bekapcs után megáll majd újra felpörög. diagnosztikai kártya 7F hibakódnál megáll és setovább. (7F-hez viszont csak AMI boshoz írja azt, hogy : Extended nmi source enabling is in progress)
Elemcsere volt, procit is cseréltem már korábban. Ötletek? -
arn
félisten
A proci orajele nem gaz, viszont a 150es fsb es mem ill a 1.5x tulhajtott agp nem tul egeszseges
gtsnel regebbi agps kartya lehet nem is birna. A tnt2u mar 1.33x agpt sem bir.
-
arn
félisten
válasz
Ranagol_5 #57152 üzenetére
attol fugg mi a cel... vmi csucsgep, vagy csak egy elkepzelt konfig? ill milyen p3rol van szo? katmai v coppermine? elkepzelheto forgatokonyv volt mindegyik 2000ben, olyan gyorsan porogtek a hwek.
katmai 600 => tnt2 ultra (1999 nyararol egy csucsgep)
coppermine 600 => gf256 (1999 ev vege, a csucs a 700/733as p3 volt)
p3 600 + gf2gts (egy nem teljesen uptodate config 2000bol)a gf2gts kortarsa szigoruan veve a gigas p3, de mivel sse3at a masik is tamogat, csak orajelkulonbsegbol adodo kb 1.5x elonye van csak a cpulimites helyeken.
tnt2u => katmai 500-550
gf256 sdr => coppermine 700/733
gf256 ddr => coppermine 800
gf2gts => coppermine 1000
gf2ultra => coppermine 1100/1133 -
cbmfan
senior tag
ez micsoda?
dupla nyák, még nem szedtem szét. felső réteg bal széle tuti RAM, jobb felül valami kerámia 80186 lehet borda alatt. felirat sehol, alsó nyákon pedig első tippre még több RAM van.
-
válasz
alvaro #57144 üzenetére
Pedig ott vannak, az MSEL előtt, mindegyik zárva, tehát a kártya 220- on van a fotó szerint. Huh, rengeteg modellt adott ki a Creative, ki kéne próbálni. Jumperesek vannak, pld ez, meg jumper nélküliek, azokat a CTCU/CTCM- el lehet konfigolni. Meg az újabb Vibrák-szívás, a régebbiek rendesen viselkednek...
(#57142) nakos1212 : lehet, pont ilyen kártyám nincs, sima OPTI- k vannak, Yamahából is van egy PCI és ISA is, de ezt a példányt nem ismerem. Ahogy Hofi mondta, -elvtársak mindenki mondja el a tipptyit, ez csak ilyesmi volt akkor
-
Tim82
félisten
válasz
RexMaximus #57139 üzenetére
"NOS" = "New Old Stock"
-
-
arn
félisten
válasz
RexMaximus #57137 üzenetére
egy nos 486 hazat vennek
-
RexMaximus
senior tag
Hey a P&P. Talan PCWordben talalkoztam elosszor a kifejezessel. Amikor elosszor kerult ilyen alkatresz a kezembe, amire ezt ra mertek irni, hatarozottan meg voltam gyozodve arrol, hogy bedugom oszt jo lesz vagy valami ilyesmi elmenyben lesz reszem.
Ez olyan jol sikerult, hogy vlsz meg a "normalis" komponensekkel is egyszerubb volt az eletrekeltes
-
válasz
envagyok #57134 üzenetére
Ha a fenti erőforrások szabadok és jó a kártya, akkor felismeri a 98 és az XP is. Ha mégsem akkor az új hardver keresése opció. Ha megtalálja, telepíti a beállított erőforrásokkal vagy bekéri hogy add meg az értékeket.
szerk: a Yamahához driver is kell, legalábbis 98 alá, XP- ben lehet hogy már van valami beépített driver
-
válasz
envagyok #57131 üzenetére
Jumperes kártyák, be kell lőni, SB16: 220,5,1,5 vagy 240,7,3,7 (Base,IRQ,LDMA,HDMA). Yamahát hasonlóan...tipp...olyanom nincs, csak másfajta OPTI chipesek, valamint annál még az SB emulációnak is kell erőforrást szorítani. Az SB16 megy Athlon mellett is (VIA, 1 ISA slot), feljebb nem próbáltam, az OPTI- st meg P1- ig, abban még megy valóban hibátlanul. PII-PIII-SlotA- ban is menni kell mindegyiknek sztem, a jumperes Awe is megy.
-
envagyok
veterán
Egy noob kérdés, mert hangkártyában nem vagyok valami nagy tudós.
Van két ISA hangkártya, amit most szereztem. Egy Creative soundblaster 16 CT2230 és egy Yamaha SW20PC.
[kép]
A következő a probléma velük.Berakom a gépbe, indítom, és a windows xp nem lát semmlyen ismeretlen hardvert, sem hangkártyát. Ezeket kell valahogy jumperelni, konfigurálni, vagy nem is tudnak menni xp alatt? Próbáltam egy win98-as rendszerrel is (ASUS P2B illetve P2B-DS lapban), de ott sem lát semmit. Pedig a hangkártya szépen langyosodik.
Egy AWE 64 Gold kari volt az egyik lapomban, azt indításnál pnp érzékeli, de ezeket nem.
Most olvastam valahol, hogy ezek csak 486, és P1 lapokban mennek. Ez igaz lehet
Előre köszönök minden segítséget! -
TT toronyhűtő van rajta [link], gyári keret eltávolítva, hűtő felfekszik totálisan, a függőleges csavarok tartják + a felső/alsó fém tartóelemek, melyeket a hűtőhöz adtak. Eredetileg rézlemezzel vastagított (rá van csavarozva a hűtő talpára) bordával kaptam, de arról levettem a lemezt, és ment a P4EE- re (az nem kupaktalanított).
-
laskr99
addikt
E0 prescott 3GHz P4 mennyi lehet tuningnál a max volt? Órajelre megyek nem napi használatra.
-
flymi
addikt
Ma kitakarítottam a gépházban a porszűrőt, mert már láttam, hogy a ventik teljesen fölöslegesen tekernek mögötte maxon. 4-5 °C csökkenést hozott terhelve HDS szerint a merevlemezeknél, ami jó, mert rohadtul szar helyen vannak elhelyezve a gépház tetejében... Most nem megy 39 fölé, tegnap még 43-44 körül mért ott.
-
envagyok
veterán
válasz
DarthSun #57117 üzenetére
A P II 450 is friss jövevény
Még tesztelgetek csak, valami Amigadrivert tettem fel, el is indult a 3dm2000 de a 2. Tesztnél rebootolt a gép. Mondjuk telepítéskor is vmi tanúsítvány hibát dobott az XP. Szerintetek milyen driverrel érdemes próbálkozni? A procilimit szinte tuti 3dm99-nél és 2k-nál. -
flymi
addikt
válasz
Sanchez638 #57116 üzenetére
Igen. A Fury Pro tulajdonképpen egy Rage 128 Pro, vagyis egy felezett Fury MAXX.
Eredeti kerregővel igazi különlegesség az is.
-
Pörögnek a különlegességek
(#57104) envagyok : látom P-II mellett van, tolhatnál rajta 3DM99/2000/2001- et. P-II mellé rakosgatom az overkill VGA- kat, viszonyításnak jó lenne hogy mennyit megy. Bár az 5500- ashoz min 1GHz proci kellene hogy kihajtsa, de ez most mindegy.
(#57102) Laraxior : szép példány, drukkolok hogy hibátlan legyen !
-
Sanchez638
addikt
A másik kérdés. Van Ati Fury Pro-m. Ez az egy chipes kiadása lenne a MAXX-nak?
-
flymi
addikt
válasz
envagyok #57111 üzenetére
Persze, nyilván én sem ismerhetek minden kártyát, de többen vannak akik ismerik a Voodoo 5500-at, mint aki még sosem találkozott róla egy darab fényképpel sem. Ezesetben Laraximaxi erősíti a kivételt. Ennyi.
Én például azt sem tudtam Mokó cikkéig, hogy létezett HD4830...Mert ugye, ki a fenének kell olyan?
-
envagyok
veterán
Hagyjátok
Múltkor én is a 4850X2-re beírtam hogy: mi ez? Nem adod el?Lett mellé még pár cucc:
Nagy sb16 hangkártya, vmi yamaha szintén óriási kártya, Rage 128 ultra, 250mb SCSI hdd hibátlan, ISA 16 bites floppy és hdd vezérlő, és vmi ősrégi HP hdd, amin még azt se tudom hova hogyan kötöm a tápot, vmi diamond stealth 64 968, meg majd megnézem és sorolom tovább.
Tényleg, van ötlet hogy a P2B-DS miért nem látja a hangkártyákat? A biosban kell vmit turkálni, vagy az utolsó pci helyről odébbtenni a hálókártyát? -
Laraxior
titán
A legelső normális gépem egy Tseng Labs ET6000 volt egy 166MHz-es Pentiummal. A Turbo XT után, de azt a mutterom hozta a cégtől, mert leselejtezés volt. Utána sajnos már modernizálódtam és a 6600GT következett. Szóval nekem mutathatsz akármilyen legendát, én nem ismerem fel. A Pentium egyest ráadásul még nem is piszkáltam annyira a socket 939nál kezdett el érdekelni, a hogyan dolog.
-
Laraxior
titán
Még csak most nyertem meg a licitet, illetve nem is volt licit, mert senki nem tett rá semmit.
Mondtam, hogy éhendöglök fizetésig.
Halott 8800Ultrám nekem is van, egy félig működő, meg egy teljesen ép.
Lehet vennem kellene egy 1200-es tápot is, mert a teszt Corsair 650 nem igazán elég már az igényeknek(#57104) envagyok: Ez milyen VGA?
-
Sanchez638
addikt
Emberek, most nézem csak. Van egy Asus Medion 2001 alaplapom (Háza minden megvan)
Sound Blaster hangkártya van rá integrálva. Ennek milyen lehet ilyen formába a minősége?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Autós topik
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Windows 11
- Óvodások homokozója
- Házimozi belépő szinten
- További aktív témák...
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 12/13/14 gen processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE B450 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 8GB COOLER MASTER CMP 510 CM 750W
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 15" 2019 i9 9980HK 32GB 500GB Radeon Pro 560X hibátlan működéssel
- 127 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080 (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest