Hirdetés
-
LOGOUT.hu
AMD FX processzorok topikja
- AM3+ tokozás
- Nyolc, hat, vagy négy mag
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes modellek
Új hozzászólás Aktív témák
-
laca000
őstag
válasz dergander #32450 üzenetére
Igen, ezt is már ezerszer kitárgyaltuk.
Semmivel nem jobb a 370 és az 590, következésképp muszáj lesz váltani.
Engem nem az ígérgetések érdekelnek, amik évek múltán megvalósulnak.
Ha!
Megvalósulnak..
Egyáltalán.lehetőségeim a következők: vagy huszonötezer önjelölt kiskirállyal együtt való szűkölködés vagy pedig egy publikálhatatlan irodalom ezen őrülteknek való terjesztésére
-
Tomko78
őstag
-
FeRRaR1
őstag
válasz dergander #32453 üzenetére
Ebbe a hibába az intel is bele esett anno, mikor a 3 Ghz + os P4-eseket és a gyorsabb Dual corokat verte az Athlon 64 és az X2, több mint egy gigahertzel lassabban, mégis mindenki a P4 et vette. (nem, én nem)
Lassú folyamatok ezek, most a Core generáció óta az intel van nyeregben, majd változhat ez is.
-
Peaceliker
addikt
Ma lehet élnének a tuning közkedveltebb irányába, azaz felfele húzom majd :-)
Mennyi az az órajel amit biztosan tud? és mennyi feszt tegyek mellé? Milyen energia gazdálkodást lőjjek ki (mi a nev )? Turbo core gondolom off...
Koszi"Oh my Goa'uld!"
-
MrM94
addikt
válasz Peaceliker #32457 üzenetére
APM kikapcs ,Turbo Core kikapcs beallitassz 4ghz et es lepcsozetesen viszed fel a feszt,ha osszefagy a gep.
Prime95,LINX,Intelburntest,ilyenekkel teszteljAz alvástól megéhezek,az evéstől elálmosodok.Így Macskasztikus az élet.
-
ViZion
félisten
válasz MiklosSaS #32443 üzenetére
Jah, ez megy, az álmodozás, meg az offolás. Ezek szerint mindenki mindent tud, mindenkinek frankón megy a zefiksz. Örülünk neki, kedvenc törölhető. OFF-ban leszek néha, ide meg beurok majd röhögni a sok OFF -ON
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy Eladó Roccat, GoSund, SonicWall: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
Taifa Díaz
őstag
Nah megyek inkább valami Intel topikba trollkodni
Life's a game I cannot win (Type O Negative: Everyone I Love is Dead)
-
Peaceliker
addikt
APM et kinyomtam, oszt most OHM mié nem mér feszt meg hőt meg szinte semmit? xD
Amúgy lapom azt írja ha belenyúlok szorzóba vagy feszbe automatikusan kikapcsol...és eddig sem ugrált a feszem, annyit állt mint cövek, amennyire tettem...
RAM om 1600 ra tettem (nemtom minek ), annak van értelme, vagy azzal majd egy másik körben szvrozzak?"Oh my Goa'uld!"
-
MrM94
addikt
válasz Peaceliker #32462 üzenetére
Varj varj varj,APM mint Advanced Power Management,ha jol emlekszem,Mert ha jol tudom nehany lapnal van valami masfajta APM is.
Amugy akkor nyulj bele szorzoba es feszbe.Szorzo 20 asra es alapfeszen kapcsold be a gepet adj neki par perc prime95 ot. Ha kekhalal akkor vidd feljebb a feszt.Csak le ne fustold aaz alaplapod mert nem egy tuning alaplap.!!
Ram tuningot nem eri meg csinalni,valosagban nem hoz semmit a konyhara.Esetleg benchmarkokbanAz alvástól megéhezek,az evéstől elálmosodok.Így Macskasztikus az élet.
-
dergander
addikt
válasz Peaceliker #32462 üzenetére
Ajánlom hogy vegyél új lapot,ami neked van a tunning felejtős.
-
Matthisa
tag
vkinek fx 6100 vagy 6300 eladóba?
-
Peaceliker
addikt
Annyi a neve, hogy AMD APM ...de az lesz az, mert energia gazdálkodásnak írja.
Egy vmi van ami nem tudom mi: AMD C-state support (ez be van kapcsolva).
RAM ot visszatettem 1300-ra, ezen kívül semmit nem tettem és OHW megint mér rendesen (eskü nem én vagyok ennyire nyomi)!(#32464) dergander
ÁÁáá, még ez is szinte új! Nem akarok tuningolni, vagyis nem fogom tuningolva használni sztem, mert így is unatkozok "alattam" a cpu Csak kíváncsi vagyok a határokra!
"Oh my Goa'uld!"
-
Peaceliker
addikt
válasz Peaceliker #32466 üzenetére
4,2 nek már kevés volt az 1,325 volt (primeban 6os mag elkezdett hibázni) 1,368 on most stabil, csak elérte a 64 fokot és megy még felfelé
szerk:
65,5 nél visszavettem 1,344 (beállítás 1,425,de ennyin megy) re a feszt, most 64,5 ön áll...az nemtom számít-e, hogy közben megy talk...meg itt írogatok?
[ Szerkesztve ]
"Oh my Goa'uld!"
-
malacka87
őstag
Én kifogtam vmi antituning 8350-es példányt vagy csak a lapom nem bírja... 4ghz 1.332V
próbáltam 4-től 4.6-ig, feszültséget 1.35-1.43-ig de mindnél fagyás volt 5-10perc után...
VRM forró mint a fene.btag:Sveryn#2510 uplay:MoRu_PManiac87 Origin:partymaniac87 World of Warships:partymaniac87 E60 520I
-
Peaceliker
addikt
-
miresz
veterán
Jól van kihajcsalaci,felfogtuk,hogy neked kevés az FX. Vegyé zintelt,és mindenki boldog lesz,itt a topicban is,meg te is. Szuszázzál egy kicsit,mert felpörögtél magadon.
[ Szerkesztve ]
-
MrM94
addikt
válasz Peaceliker #32469 üzenetére
A mag ne legyen 60 felett sose!
Amugy az lessz akkor az.en avval a lappal nem mennek 4ghz fele es minnel kisebb fesszel hasznalnam mivel ninsc hutes a lapon.amugy nezd azt is hogy visszaveszi e az orajelet. pl nyiss meg egy CPU-z-t es ha jol emlekszem ahol irja az orajelet jobblikkelj vagy balklikkelj ra es mutatja az osszes magnak az orajelet es nezd meg ,hogy prime alatt mindegyik egyforma legyen ne essen be 1400 ra
Az alvástól megéhezek,az evéstől elálmosodok.Így Macskasztikus az élet.
-
Qmi
tag
FX 6300 Procinak a lap (Giga 970A UD3) driverén kívül van saját drivere amit igényel?
-
MaxxDamage
félisten
válasz malacka87 #32468 üzenetére
Am. miért nem elég neked az FX-8350 (4GHz-n) ?
Erre lennék kiváncsi.... nekem a GTX770-OC -m kihajtja full gyárin FHD -ba , és szándékomba sincs húzni... még csak 50% -on (közelébe se) láttam műkődés közbe a CPU-m....L
◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
stratova
veterán
válasz Peaceliker #32466 üzenetére
P-states - processor performance states
C-states - processor power states
(S3, S4, S5) - sleep statesIgazából már a C0 "alatti" összes C-state (Core C1, C1E, C6, CC6) bizonyos szintű (a számozás növekedésével egyre magasabb mértékű) energiagazdálkodási funkciót takar.
[ Szerkesztve ]
-
Peaceliker
addikt
66 foknál döglött meg állandóan!
64 foknál kezdődhet a throttling, mert ott elvett feszt...
Annyi adatot írtam fel, már azt sem tudom mi micsoda!4,4 Ghz (asroc oc) 1,5volt (hwm szerint) 1,44 (terhelve) 1,424 2 perc és game over lett
4,4 GhZ (asroc oc) 1,475 volt (hwm szerint) 1,432 (terhelve) 1,4 8 perc prime és elkezdett hibázni vmelyik mag
4,3 Ghz (asroc oc) 1,475 volt (hwm szerint) 1,432 (terhelve) 1,4 66 foknál úgy 6 perc múlva megfagyott (itt a hűtés lett kevés)
4,3 Ghz (asroc oc) 1,45 volt (hwm szerint) 1,408 (terhelve) 1,368 5p egyik mag elkezdett hibázni4,2 már nem is tudom mennyin stabil volt, de ott is 60 fölé ment, de nem annyival, hogy eldobja magát...szóval 4,2t úgy fest ki tudok hajtani belőle, feszt kéne tesztelni, csak mára a sok rr miatt nincs kedvem már!
Há nem kíméltem! Mind ezt windows alatt állítgattam, menet közben
Szal a cucc lehet bírná még, csak hűtőm kevés 4,2+ ra...De most maradok 3,5 Ghz (asroc oc) 1,175 volt (hwm szerint) 1,128 (terhelve) 1,12
Nem kell a teljesítmény (ennél több) amúgy csak kíváncsi voltam mit lehet kihozni belőle (jelen körülmények között)!(#32474) stratova
ezt most nem értem Nekem "ki" meg "be" állapota van!
De azé köszi az infót![ Szerkesztve ]
"Oh my Goa'uld!"
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz MaxxDamage #32473 üzenetére
Konyorgom ha az elkovetkezo honapban ebben a topicban meg egyszer elofordulnak az intel, FX es (B)kihajtja(/B) (kihajcsa) szavak egy mondatban, fel evig be nem teszem ide a labom !!!
Az utobbi idoben masrol sem lehet olvasni csak kihajtja vagy nem hajtja ki az FX a qrva videokartyajat..... hat baxa meg az AMD is meg a zintel is az nvidiaval karonfogva....... elvezni kell az eletet nem hajtani a FPS-t !
~~~~~~ Privatban NINCS szakmai tanacs! ~~~~~~
-
Taifa Díaz
őstag
válasz Peaceliker #32475 üzenetére
Biztosan leírták már itt is páran, hogy csak a biosban beállított értékek a mérvadóak, mindenféle programmal windows alatt kézzel belőtt tuningokat el lehet felejteni - az AsRock OC-val az élen -, ha a stabilitás a cél Én ezeket a szoftvereket max arra használom, hogy a biosban behangolt értékek tesztelése közben alakuló hőfokokat monitorozzam.
[ Szerkesztve ]
Life's a game I cannot win (Type O Negative: Everyone I Love is Dead)
-
Peaceliker
addikt
válasz Taifa Díaz #32477 üzenetére
Jah, cél nem volt!
Csak úgy állítgattam!
Annyira nem érdekel, hogy ennyiszer ki-be kapcsolgassam, nincs rá szükségem!
Ha 1x komolyan veszem ezt, akkor úgy is lapot kell cserélni és kell még vmi hűtés.
De ez sztem sosem jön majd el!
Azé köszi!"Oh my Goa'uld!"
-
stratova
veterán
Röviden, ha zavaróan ciripel tőle a lapod vagy instabil a tuning kapcsold ki őket (a C state opciókat), a C'n'Q maradhat.
miklosss2012 és akkor egy a CF-et és a 2 GPU-s kártyákat eddig érintő nemrégiben megoldódott problémáról még nem is beszéltünk.
[ Szerkesztve ]
-
MrM94
addikt
Oszinten,avval az alaplappal nem mernem kockaztatni a tuningot.kitudja lefustol valami meg dolgok..
Inkabb hasznald alapon az a biztos,es ha tuningolsz akkor mindig kizarolak BIOSbol tedd azt!@Mikloss:+1
Az alvástól megéhezek,az evéstől elálmosodok.Így Macskasztikus az élet.
-
malacka87
őstag
válasz MaxxDamage #32473 üzenetére
Elég. De ha már lehet húzni akkor megpróbáltam volna.:-P
btag:Sveryn#2510 uplay:MoRu_PManiac87 Origin:partymaniac87 World of Warships:partymaniac87 E60 520I
-
Peaceliker
addikt
válasz stratova #32480 üzenetére
Értem, köszi!
(#32481) MrM94
Én kemény vagyok!
A lap elvileg (mérő szerint) végig 35 fok körül volt, a 66fokos cpu-volt a limit, ami korlátolt, az volt sok. Mondjuk arra kíváncsi lennék, hogy másik lappal ugyan ezek az értékek hűvösebbek-e (de azért nem cserélek lapot ).
Azt meg nem feltételezem, hogy egy mérsékelt 4-4,2 es húzást ez a lap nem viselne el...de ahogy írtam korábban nem fogom húzni, csak kíváncsi voltam tegnap."Oh my Goa'uld!"
-
MaxxDamage
félisten
válasz MiklosSaS #32476 üzenetére
Elgurult a gyógyszered vagy mivan ?
Senki nem kérte, hogy gyere / ne gyere
Én se sokat leszek mostantól, mert az új design nem jön be (belépek, de nem látom se üziket se semmit...) FAILMalibutomi : --> Igen én inkább azt a részt használtam (azon keresztűl) így az a megszokott (kinézet)
L
[ Szerkesztve ]
◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
Malibutomi
nagyúr
válasz MaxxDamage #32484 üzenetére
Csak az apro változott, nem tudom mi a probléma
-
Pug
veterán
válasz Malibutomi #32485 üzenetére
Hát az apró új felülete valami botrányosan szarra sikeredett.
-
MaxxDamage
félisten
Nem találom a profilom (hiába lépek be) továbbá nem találom a hírdetéseim (külön , csak ha beírom keresőbe az 1-ik nevét akkor...) UP -olni se tudom... stb , baj-baj hátán kb...... mind1 nem is izgatom magam, akinek teccik az használja csak
L
-
Malibutomi
nagyúr
válasz MaxxDamage #32487 üzenetére
[ Szerkesztve ]
-
MaxxDamage
félisten
válasz Malibutomi #32489 üzenetére
Nálam nincs oldalt a "Bejelentkezve" ablakom ... (hiába lépek be)
De ha keresőbe megkeresek 1 hírdetésem akkor tudok H.Sz. -elni , de mást nem....Már jó !
L
[ Szerkesztve ]
-
Malibutomi
nagyúr
válasz MaxxDamage #32490 üzenetére
Akkor nem vagy belépve, javaslom a felül vastagon szedett piros felirat követését:
"Átállás folyamatban. Ha nem tudsz belépni, törölj minden "hardverapro.hu" domén alatti sütit a böngészőből!"
[ Szerkesztve ]
-
FeRRaR1
őstag
Megint esett az FX 9xxx procik ára
FX 9590 280 £ -> 255 £
FX 9370 215 £ -> 187 £az FX 8350 maradt 157 £
Na még egy ár esés, és akár meg is érhet a válogatott példány
-
otto14
őstag
a kategóriák alatt van a belépés jobb oldalon, külön kell belépni a hardverapróba, nem tudom miért, utána bepdig tudjátok kezelni a hirdetéseitsket is [
asd
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz MaxxDamage #32484 üzenetére
Nem gurult el semmi gyogyszer...csak minden 10-ik hozzaszolas az hogy kihacsa vagy nem hajcsa ki az FX a kartyat/kartyakat....kezd unalmas lenni a dolog.
-
MaxxDamage
félisten
válasz MiklosSaS #32494 üzenetére
Igen, nekem ez volt first h.sz -em a "húzás" témában , mert malacka87 kolléga említette, hogy problémás az FX-8350 húzása , és én feltettem neki a kérdést, hogy miért nem elég neki az FX-8350 alapon (4GHz) mivel nekemis ez van és mindenben megfelelő alap gyári értékeken... ezért nem látom értelmét húzni (most még biztos nem...)
Ez és ennyi a lényeg, szerintem valamit nagyon félreértelmeztél....
L
-
Peaceliker
addikt
-
laca000
őstag
Jó, akkor kihajtja.
Így boldog vagy?
Bizonyítsd az ellenkezőjét, szerintem nem fog menniEz tényleg szánalmasan egy hulladék új felület, remélem jól megdícsérték érte, aki ilyen sikeresen összehozta
[ Szerkesztve ]
lehetőségeim a következők: vagy huszonötezer önjelölt kiskirállyal együtt való szűkölködés vagy pedig egy publikálhatatlan irodalom ezen őrülteknek való terjesztésére
-
MaxxDamage
félisten
válasz laca000 #32498 üzenetére
"Ez tényleg szánalmasan egy hulladék új felület, remélem jól megdícsérték érte, aki ilyen sikeresen összehozta " ----> nyugi a nagy casht felvette és zsebre rakta érte !
L
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz MaxxDamage #32499 üzenetére
Most az aproprol beszeltek ? Ronda mint a a ma szuletett szamar.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A nem témába vágó beszélgetésekhez keressétek fel a (nemcsak) FX-tulajdonosok bazi nagy OFFolós topicját, vagy az AMD offtopikot!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest