Hirdetés
-
LOGOUT.hu
AMD FX processzorok topikja
- AM3+ tokozás
- Nyolc, hat, vagy négy mag
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes modellek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tomko78
őstag
válasz Peaceliker #32250 üzenetére
ha jól tudom 1.28V alapból a 6300 fesze , ha azon nem fagy akkor semmi gond a cpu-al
„Áldott az Úr, az én kőváram, aki hadakozásra tanítja kezemet, s viadalra az én ujjaimat.”
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz Peaceliker #32250 üzenetére
En is jartam ugy hogy minden teszt lement 4.5 GHz 1.33 V-al (FX-8350) aztan jottek a random fagyasok, kekhalal, stb. 1.36 V-al minden tokeletes volt.
~~~~~~ Privatban NINCS szakmai tanacs! ~~~~~~
-
Peaceliker
addikt
válasz Tomko78 #32251 üzenetére
Nekem 1,35 ön volt és ahhoz képest most 10 fokkal hűvösebb (ez volt a cél). Amikor annyin volt nem is fagyott, azt tudom, hogy a cpu nem hibás...csak a fagyások is azóta vannak, amióta vga bekerült, meg feszt levettem.
Egy kicsit még tesztelgetem és elválik...már keresem a hűtő utódját, hogy ne kelljen ilyenekkel szerencsétlenkednem.(#32252) miklosss2012
há' lehet nálam is ez van, majd próbálgatom
"Oh my Goa'uld!"
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz Peaceliker #32253 üzenetére
Sok sikert. Majd ird meg ha a fesz volt a baj.
-
dergander
addikt
válasz Peaceliker #32247 üzenetére
1.15volton milyen órajelen megy? 3.3Ghz? Csak azt ne mond 4giga alatt járatod? Egy fx proci 4Ghz felett férfi
-
Peaceliker
addikt
-
Tomko78
őstag
válasz Peaceliker #32257 üzenetére
érdekesség képen most nekem 1.28 V on és 4 Ghz megy a cpu , 3.8 Ghz meg olyan 1.24V kért , 4 Ghz olyan 41 fok a kupak és 37 fok a mag hő igaz ez Cod WAW alatt ahol jobban melozik mint pl MW3 alatt vagy Bo2 alatt
[ Szerkesztve ]
„Áldott az Úr, az én kőváram, aki hadakozásra tanítja kezemet, s viadalra az én ujjaimat.”
-
Peaceliker
addikt
válasz Tomko78 #32258 üzenetére
Akkor tartok tőle, hogy vga genyázik...mert amikor beleraktam már akkor is volt 1-2 restart, de azt driver gondnak tudtam be...
Na de, ha még most is csinálja majd, akkor visszateszem 1,3 környékére és ha akkor is fagy/újraindul, akkor egyértelmű mi a gond...Ja, kell komolyabb cooler :S
Vagy tápom tré???
[ Szerkesztve ]
"Oh my Goa'uld!"
-
Tomko78
őstag
válasz Peaceliker #32259 üzenetére
Mondjuk az adatlapod ki tölthetnéd hogy mik vannak a gépben , egy pöppet segítene csak egy pöppet
-
ViZion
félisten
válasz Peaceliker #32262 üzenetére
Mi egy kultúrált közösség tagjai vagyunk. A kövezés nem divat...
...már hetek óta senkit nem köveztünk meg. Viszont Téged (és DonSassst is) kocsi után kötünk és végighúzunk valami földesúton pár km-tPróbáld meg, h külön ágon legyen biztosan a VGA és a CPU -régebbi tápnál lehet kavar, ahol nem volt gyárilag VGA táp csati is és molexből lett átalakítózva.
Donsass, még kérdezed? Tegnap Te, Ma Macsek, holnap ki? Paripa? Vagy én? Nem akarok Intelt! MEg Celeront sem!
[ Szerkesztve ]
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy Eladó Roccat, GoSund, SonicWall: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
ViZion
félisten
Nevess csak, lehet, h Téget fog legközelebb Intelre csábítani! Akkor hogy nevetsz majd?
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy Eladó Roccat, GoSund, SonicWall: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
GeronimoTama
tag
Nem éppen témába vágó, de miért lehet az h mikor a phenom-ra váltottam akkor bf3 közben a proci max 60-65%-on a gpu meg 95-100%-on dolgozott és 64 slotos szervereken 60 fps fix megvolt. De most éppen fordítva van és az fps a béka feneke alatt. Hiába állítom a felbontást 640x480ban ugyanannyi az fps mint 1080p-ben. Megjegyzem hogy 1x sikerült az egyik usb csatlakozót összezárnom és ki is kapcsolt a gép. De betudtam kapcsolni és ment tovább. Hőfokok rendben vannak, minden a gyári értékeken, driver friss, bios default is megvolt, nem 1x telepítettem már újra a win7-et.
Előre is köszönöm![ Szerkesztve ]
GTAO: tamadotcom
-
dergander
addikt
válasz ViZion #32266 üzenetére
Tény hogy Intelre jobbára az vált akit meghatnak a 3d mark,meg testvérei pontszámai,mivel ezek a programok egyszál teljesítményre íródtak értelemszerüen ezért sokkal erősebbek,és egy amd-vel nem lehetsz ott a sokpontot kapottak közt.
Én elfogadtam a tényt hogy ezek a bencsmárkok alatt a cpum,gyenge...de én amivel akarok játszani azt 1080p maximum grafikán eljátszom...itt a bökkenő pont a Metro Last Light volt,itt az SSAOról nagyon lekellett mondani,de még igyis bőven élveztem,megvolt mindenhol szinte a 60fps vsyncel.Akkor minek több? Ennél nagyon nem is lehet[ Szerkesztve ]
-
laca000
őstag
válasz dergander #32269 üzenetére
A játék "folyamatosság érzetéről", a fix és minimum FPS-számról, azért lehetne vitatkozni..
Az ellenkezőjét kellene tapasztalnod annak, amit állítasz, mert azért az nem úgy van.lehetőségeim a következők: vagy huszonötezer önjelölt kiskirállyal együtt való szűkölködés vagy pedig egy publikálhatatlan irodalom ezen őrülteknek való terjesztésére
-
Taifa Díaz
őstag
válasz dergander #32269 üzenetére
Na bakker, itt jön be az, hogy kinek mi a játszhatóság határa, már szemre, merthogy amikor már az irányítás folyamatosságának rovására megy a béka popója alá beeső fps, az már valóban nem tréfa. De én azt a játékot még az FM1-es APU-val játszottam végig (igaz, a vga ugyanaz volt, mint most), és bekapcsolt SSAO-val, Very High beállítással, 0xAA/16xAF mellett mindig volt legalább 25-30 fps, szintén 1080p felbontáson, és egyetlen momentumot nem tudnék mondani, amikor ez egy kicsit is zavart volna.
Life's a game I cannot win (Type O Negative: Everyone I Love is Dead)
-
ViZion
félisten
válasz Taifa Díaz #32271 üzenetére
Nekem meg játszhatatlan volt, mondjuk nem annyira a beeső FPS miatt, hanem a francos csőjáték kialakítás iszonyat fájdalmas volt STALKER után...
-
laca000
őstag
válasz dergander #32273 üzenetére
Én nem erről beszélek, hanem az "elég 60FPS"-ről.
Hát nagyon nem elég.
A Vsync-et használja az, akinek akad.[ Szerkesztve ]
lehetőségeim a következők: vagy huszonötezer önjelölt kiskirállyal együtt való szűkölködés vagy pedig egy publikálhatatlan irodalom ezen őrülteknek való terjesztésére
-
DudeHUN
senior tag
Asrock Extreme 4 lapban Fx-8320 4,2 GHz-et megy 1.36v-on most úgy néz ki stabilan. Intel burn test alatt 64 fokos ami sok, de Aida Stress teszt alatt 57-58 fokot tartja A30-as hűtővel. Nekem ez elég. Ennél nagyobb terhelést amúgy sem fog kapni valós körülmények között. BF3 és HItman amit eddig próbáltam, eddig (kopp-kopp) nincs semmi probléma. 57 fok fölé nem ment BF3 alatt a CPU.
Tesztelgettem (előre lemértem a Phenomot) az elődjével szemben ugyan azt a 3,1 GB-os sok effektes videót Powerdirector 11 és Win8 pro 64bit alatt:
Phenom II X4 965@3,8Ghz 32,45 perc
FX-8320 @4,2Ghz 26,11 percHitman Absolution Benchmark 1680*1050, minden High kivéve a Bloom és az SSAO és FXAA (HD7770 1GBGDDR5)
Phenom II X4 965@3,8Ghz min 31 max 55 avg 42,3
FX-8320 @4,2Ghz min 32 max 56 avg 44,5
Jó tudom nem egy CPU terhelő játék, de ha már mókából lemértem beteszem ezt is Erősebb kari kellene. Majd az a következő projectElégedett vagyok. Főleg, mert a Powerdirectort havonta többször is használom. Jó látni, hogy ennyit gyorsult az FX.
Gamer for Life
-
dergander
addikt
válasz DudeHUN #32278 üzenetére
Szerintem korrekt értékeket kaptál,a Hitman az nemvalami sokat lépett előre cpu fronton,bár még ide vagy oda a 8 magot kihasználásra várnunk kellesz egy 1 évet minimum
Énis nézegettem pár játékot,talán az AC3 amibe sokat számít milyen órajelen megy az FX
[ Szerkesztve ]
-
mackosajt
addikt
válasz DudeHUN #32278 üzenetére
Becsüld meg jól!
A jelek szerint a piledriver procikkal jobban elbír az extreme4.
Nekem a 8120-at nem komálta túlzottan ha húztam.Azért jó látni, hogy kisebb fogyasztású procit vígan elviszi.
http://www.opelforum.hu http://hkv.hu "Zuzuval társalogni olyan volt, mint sajtreszelővel rejszolni. Enyhén szórakoztató, de leginkább fájdalmas." by Ford Fairlane
-
Whysperer
addikt
van itt valakinek FX + nvidia 760 vagy 770-es tapasztalata?
ASUS b550 a gaming/ Ryzen 5800x3d/arctic liquid freezer ii 280/EVGA 550w GS/ SSD240+120Gb/g skill aegis 32 gb 3200 mhz / RX6800/Regnum RG6V TG
-
malacka87
őstag
Mit találtam. AMD FX-9370 4.40GHz AM3+ BOX 82.094Ft
Ipony oldalán.btag:Sveryn#2510 uplay:MoRu_PManiac87 Origin:partymaniac87 World of Warships:partymaniac87 E60 520I
-
honda130
tag
Sziasztok!
Már más fórumon gyakorlatilag leiskoláztak ezzel a kérdéssel, ezért picit félve teszem fel.
Rendeltem egy AMD FX6300 processzort. Hozzá szeretnék egy alaplapot is, ami erősen valószínű hogy Asus M5A99 EVO R2.0 típusú lesz. Hacsak nem lesz valami nagy vihar és be nem ütöm a fejem. Esetleg ha Ti egy jobbat ajánlotok ugyanebben az árkategóriában.
Kérdésem a következő: Volt már valakinek dolga (Jaj! Érzem hogy hüléyn hangzik egy AMD topikban) AMD FX6300-as procival és alatta Asus alaplappal? Elindul bios frissítés nélkül? Ha nem, akkor megoldást kell keresnem. Ha igen, akkor boldog leszek.Úgy csinálj lehetőleg mindent, hogy ne kelljen senki előtt letagadni hogy a te munkád. Én minden nap megpróbálom.
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz honda130 #32290 üzenetére
El kel hogy induljon, esetleg kerd meg a ceget ahol veszed hogy csinaljak meg a BIOS update-et.
De van olyan erzesem hogy mar ezeket letargyaltad egy masik topicban ? Meg ahogy a kollega mondta az alaplapos topicban, ott a flashback.
[ Szerkesztve ]
-
kungzi
veterán
válasz honda130 #32290 üzenetére
egyszerű
ez egy olyan lap, hogy nem kell hozzá processzor se semmi, csak áram, egy pendrive és a rajta lévő új bios
Mindössze annyi kell, hogy a 24 tűs alaplapi és a 8 tűs processzor tápcsatlakozó csatlakoztatva legyen. Ezután a pendrive-ot, melyen az új BIOS található csatlakoztatjuk az USB portba és a BIOS Flashback gombot 3 másodpercig nyomva tartva el is indíthatjuk a frissítést.
- Innen letöltöd a legfrissebb biost (M5A99X EVO R2.0 BIOS 1903)
- pendrive-ra .CAP fájlt felmásolod
- a bios flashelős usb csatit hátul a hátlapról megfogod ismerni, mert rá van írva
- 21. oldal - Bios_FLBK gomb alul
- nyomod a gombot folyamatosan 3mp-ig
- a led mutatni fogja, hogy mikor lesz kész az írás, míg folyik az írás villog[ Szerkesztve ]
-
honda130
tag
válasz MiklosSaS #32291 üzenetére
Az Interstore-nál ilyet nem csinálnak.
Igen, mire megírtam ezt a kérdést, addigra megkaptam a választ az alaplapos topikban. Nem akartam ott feltenni, hátha nem oda való és az orromra koppint valaki. Bár végülis mindkét topikba illik picit.
Nagyon jó ez a Pendrive-os frissítéses funkció. És ez tényleg működik is?Úgy csinálj lehetőleg mindent, hogy ne kelljen senki előtt letagadni hogy a te munkád. Én minden nap megpróbálom.
-
Tomko78
őstag
válasz honda130 #32295 üzenetére
kungzi kolléga jól levezette mit csinálj , FX-6300 egy remek kis cpu nem fogsz benne csalódni Csak nagyon ajánlott a gyári hűtőt jó messzire dobni mert első látásra elég vérszegény , egy jó kis hűtővel meg Ghz -re fel
[ Szerkesztve ]
-
honda130
tag
válasz Tomko78 #32297 üzenetére
Hát remélem hogy nem fogok csalódni, mert olyan gép fejlesztésbe fogtam, amit ezelőtt 10 éve csináltam, vagy több. Ami lapom meg procim van, azt kaptam a nővéremtől.
Nézegettem unboxing videókat a youtube-on és megnéztem egy 8 magos AMD kicsomagolását is. Azokhoz már Réz hőcsöves hűtőt adnak, ellenben a 6300-ashoz, mert az teljesen alumínium. Nos az a 8 magoshoz való pont olyan mint a mostani 2 magosom pillanatnyilag használt hűtője. Elképzelhető hogy az jó lesz?Úgy csinálj lehetőleg mindent, hogy ne kelljen senki előtt letagadni hogy a te munkád. Én minden nap megpróbálom.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A nem témába vágó beszélgetésekhez keressétek fel a (nemcsak) FX-tulajdonosok bazi nagy OFFolós topicját, vagy az AMD offtopikot!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest