- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Yutani: Yutani Retró Hangkártyái: AdMOS AdWave 32
- eBay-es kütyük kis pénzért
- user2: Kia Ceed Gold 160 1.5 T-GDI MY2024
- Kempingezés és sátrazás
- gerner1
-
LOGOUT
AMD FX processzorok topikja
- AM3+ tokozás
- Nyolc, hat, vagy négy mag
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes modellek
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
Hány c fokos volt a cuccos ? (pl. kupakhő)
Én mai nap toltam prime-t (full) és 92c fok volt a max. kupakhó , maghő 82c fok ha jól emlékszem
(gond nélkül ment) am. a max. Tj.max. 90c fok mire vonatkozik ? (maghőre igaz ?)(#39246) vakond5: 92c fok a kupakhő volt ! (és nem kapcsolt le... ment/futott szépen)
L
-
Pancsermeste
őstag
Hogy mii?? A tápod is tönkrement?
Az alaplapi csatlakozó olvadás nem csupán csak a nagy áram miatt van, hanem a rossz kontaktus miatti átmeneti ellenállás kialakulása végett. De ez a jelenség akár tuning nélkül is szétégetheti a csatikat.(#39235) ViZion: 1,35-1,37V szerintem még nem olyan sok.... és mint említettem, az a furi, hogy a borda csak langyos. Amikor anno a Phenom procimra azt kaptam, hogy 60 fokos, akkor a borda ennél sokkal melegebb volt, mint most.
-
kenny596
tag
-
-
Nxn908xxx
őstag
Kitöltöttem az adatlapom!
Feszt úgy adtam neki, hogy manualra állítottam ott azt a részt és átírtam "auto" feliratről 1.325V-re. Utána az LLC-t állítottam.
Most 3800Mhz-n van úgy hogy minden auto a voltage-nél. Az LLC is auto. Így ha nem terhelem akkor leveszi a feszt. Terhelés alatt 1.212V-ig lemegy ami szerintem elég kevés 3.8-hoz, de prime95 alatt stabil, bár csak 15 percet ment.
Valaki tud segíteni?
Ja és normálon, nem energiatakarékos módon. -
Peaceliker
addikt
Na, már nyomom is a smallt
Én elhittem a prime-nak, hogy a másik izzasztja meg legjobban.
Köszi, az infót.
De ha ez tényleg még jobban felfűti, akkor ezt ki sem fogja bírni (anno 66 fokos socketnél vt rr)...most azért tesztelek, mert kíváncsi vagyok, hogy a másik ház mennyit javít majd az egészen (karira jön zalman z11+). -
Pancsermeste
őstag
Ez csak természetes... de akár levonjuk, akár nem, akkor is nagy a szórás a fogyimérők pontosságát illetően.
Ha pl. az általam mért Idle 125W-ból levonjuk a PSU által eldisszipált kb. 20%-ot, akkor is 100W-nál járunk!
Ez jóval több, mint ami a tesztekben szokott szerepelni. -
-
Jester01
veterán
Igen, ott valóban pongyolán fogalmaztak. De szerintem már idéztem a hivatalos AMD Bios and kernel developer's guide-ból: "Tctl is a temperature on its own scale aligned to the processors cooling requirements. Therefore Tctl does not represent a temperature which could be measured on the die or the case of the processor. Instead, it specifies the processor temperature relative to the maximum operating temperature, Tctl,max. Tctl,max is specified in the power and thermal data sheet." (még csinos ábra is van amin konkrétan feltüntetik, hogy a tctl skálán van az érték.)
A hűtés vezérléshez van kitalálva, és ennek a korlátját adják meg. Ennyi.
-
Jester01
veterán
Nyugodtan lefordíthatod, ott sem írnak mást. Ettől még az AMD a maghőmérsékletre adja meg a korlátot, tehát a proci szempontjából az a fontos. Sőt, kifejezetten azért van hogy ezzel vezéreld a hűtést (még ha az alaplapgyártók ezt nem is teszik meg).
Engem állatira nem érdekel, hogy mennyit mér az alaplap, felőlem 200 fok is lehet, ha a processzormag a gyártó által megadott korlátokon belül van. Mint ahogy az sem érdekel, hogy fizikailag hány fokos mert ez egy tök fölösleges, bár valódi, információ. Én nem azért hűtöm a procim, hogy ne égesse meg a kezem (ehhez kellene a valódi hőmérséklet) hanem azért, hogy a működési tartományon belül maradjon.
MOD: mellesleg a lap alján ott a link az overclock.net fórumra, ahol kifejezetten írják is:
AMD says my chip has a [INSERT SPEC] Celsius limit, what value is this referring to?
This is referring to "Core Temp" of course. -
DeadMeat
nagyúr
Ohh ne is mond... Átfúj a szél az ablakom alatt.Tavaly fel lett újítva, de az nem az igazi, én csináltam
.Érezni, ahogy húz be a cúg. De faja cserepes kályhám van, gáz fűtés mellett. Egy telet ~50-60 ezerből elfűtök.Ha nagyon cudar az idő akkor bepukkantom a konvektorokat is. Simán gázzal fűtve bele sem merek gondolni mennyi lenne a számla....
-
djculture
félisten
Az nállunk is megvan 1960-as évekbeli épitésű vályog parasztházban lakunk. Maga a falak eleve az anyag miatt nagyon jó hőszigetelők de az ablakok azok betyárok. Majd egyszer kicseréltetem a fenébe ha nyerek a lottón
Vagy veszek minden szobába egy fx 9590-es konfigot kiegészitő fűtésnek
-
djculture
félisten
am3+-ért azért mondjuk ki nem kár mert ahány féle gyártó annyiféle kókányolt megoldás van.
Ideje már egy olyan platformot csinálni ahol megszabja az amd hogy ehhez a szériához ilyen tápellátás kell és slussz passz. Nem az van hogy a gyártók összekókányolnak mindent csak hogy nyerjenek rajta még több pénzt a vásárló meg beszívja.. -
lee56
őstag
Huhh, akkor fussunk neki mégegyszer.:
"tudod future is fusion"
Aztán ki beszélt itt FX-ről (rajtad kívül)?"AM3+ foglalatba konkrétan nem lesz több kiadott CPU" - Ezt meg nem tudhatod biztosra (Richland is a semmiből bukkant elő nemrég, én nem zárnék ki egy AM3+ meglepit
), még legalább egy évig reménykedhetünk, Steamroller FX-ért kiált a világ.
-
-
lee56
őstag
Egyetértek, általában újabb Frostbite és Cryengine játékok már lekezelnek 8magot is simán.
Amúgy nemrég volt szerencsém egy FX-6300-at tuningolni, és vagy nagyon szerencsés példány volt, vagy hazudott az Asus 97evoR2 amiben volt, mert valami 1.2xx fesz volt alapból, és csak 0.045V körüli offsettel már 4.5GHz-en szaladgált. Valóban jó kis lap, de az UEFI-je az idegesítő.
Laca Isten ments hogy újra indítsak valami vitát, de nem igazán értem hirtelen mi a bajod, amikor nemrég még pont te írtál arról, hogy FHD felett még valahol jobb is az FX, de legalábbis nincsen sok különbség a processzorok között nagy GPU terhelésen?!?!?
A válasz jöhet privátba is, ha gondolod
-
-
laca000
őstag
Megyek nemsokára melózni, nincs kedvem ezzel szüttyögni, már kibukott volna ha baj lenne, a fentebb említett igen kemény játékteszt és 3Dmark alatt is..
Az viszont szégyenletes, mennyire nem hajtja ki Full HD alatt az SLI-t ez a processzor, fölötte meg, mintha Intel lenne, még 4.5-4.6-on is.. igaz ezt is már korábban írtam..
5Ghz-en nem egész plusz ezer pontot dob az eddig meglévőre..
2560-ban pedig partner még egy húzott 4770k-val is..
Kurvár@ nem értem, ez mitől van.. -
laca000
őstag
Reggel óta nyüstölöm a gépet, az előbb 41fokot mértem 4.9Ghz-en 3Dmark 2013 után, 2-szer lefuttatva.
Dergander: Az alaplapot hiába szereltem volna ki, ennek köze nincs a "kényelemhez". Így is bőven hozzáfértem, van akkora a ház.
Nem a hellyel van a probléma.
Hányszor mondjam el?
Ötször, tízszer?
A hűtő keretét NEM, ismétlem: NEM lehet rögzíteni, felfogatni másként a lapra úgy, hogy a hűtő oldalirányba álljon!
A hűtő hőcsövei, a hűtőt oldalirányba forgatva nem férnek el a kerettől, és így maga a cooler hozzá sem ér a processzorhoz.
A másik keret pedig amit adtak hozzá, Intelhez való.
Érthető voltam?Szóval, működik így is rendesen, ha probléma lenne, ígérem szólok.
De szerintem nem lesz. -
MiklosSaS
nagyúr
Pont azert volt nalam is valtas, amig jo arban el lehetett adni az alaplapot meg processzort. Nekem nem kell 2 modulos APU ami meg az i5-ot sem eri utol, kemeny radeonal. Amig a programok megh lesznek irva hogy rendesen kihasznaljak a grafikus magokat az APU-bol addig meg sok viz lefolyik a dunan.
(#32085) Buci21: en ugy tudom hogy "csak" 2 modulos APU-k lesznek.
-
-
-
Most meg nem keresem neked, de:
SB-E és Extreme között van durva feszes tuning mellett 10 fok (tapasztalat, járt itt mindkettő, i7 920 @ 1.45V, a ventije nagyon pörög az Extreme-nek)
D14 a sima SB-E között úgy 5-8 fok a difi, innentől egyszerű matematika.Én kompenzáltam 3 ventivel az Extreme "erejét" és nyertem 6 fokot.
-
daneeeeee
aktív tag
Az egész dolog spontán jött szóval ha van rá igény bővíthetjük.
bozont: Ez nem verseny
nyilván az fx 6100-al nem fogod lenyomni a Xeont de nem is az a cél. A legjobb az lenne ha 24/7 közeli órajelekkel tesztelnénk.
dergander: azért nem emeltem 5GHz-re mert csak 1.54V-on volt nálam stabil de azt a feszt már sokalltam. Most 1.512V-on 4.9GHz atomstabil és még nem meleg.
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A nem témába vágó beszélgetésekhez keressétek fel a (nemcsak) FX-tulajdonosok bazi nagy OFFolós topicját, vagy az AMD offtopikot!
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- BestBuy topik
- Filmgyűjtés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Házimozi haladó szinten
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Nintendo Switch 2
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900K 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! AMD FX-8320 8 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900KF 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- ELKELT! FOXRA VÁR!!Intel i5 10400F 2,9Ghz LGA1200 GARANCIA
- AMD Ryzen 9 7950X3D 16-Core 4.2GHz (128MB Cache, Up to 5.7 GHz) AM5 Box Processzor!
- Fém, összecsukható és kihúzható fotó állvány eladó
- KÖZEL FÉLÁR! Apple Magic Keyboard, Mouse, Trackpad, Pencil, Smart Magic Keyboard Folio, Watch szíjak
- BESZÁMÍTÁS! ASUS Z97-A Z97 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! ASUS MAXIMUS VIII HERO Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE AORUS MASTER RTX 3070 8GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest