Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
LOGOUT
AMD FX processzorok topikja
- AM3+ tokozás
- Nyolc, hat, vagy négy mag
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes modellek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Skimaster
senior tag
válasz
miresz
üzenetére
Azt néztem,hogy terhelés nélkül 1400-on megy,gondolom,ha játszom felmegy 4100-ra?!Van még egy a speedfan-al szoktam nézni a hőfokokat,de nem észleli most a procit,nem tudom grafikonra kiiratni a hőfokot!Ez miért lehet?És ha húznám kicsit?Ja és a ramokat mikor átállítom manuálisan,hogy 1600 on menjen,akkor nem örül valaminek,és betessékel a biosba....
-
Kroni1
veterán
válasz
miresz
üzenetére
Köszi a tippet, én is néztem az Asus-t is, csak régebben (P4 időkben) még nagy giga fan voltam ezért esett erre a választásom. amugy ez az ASUS lap is 8+2 fázisos?
Amúgy most 4Ghz-en megy a lapban az FX-6300-asom az 1.2375V-os alapfeszen, ami nem lenne rossz tőle de ez a 2x felpörgés idegesít, ez meg kéne hogy oldódjon!
-
Kroni1
veterán
válasz
miresz
üzenetére
Gigabyte lapok Biosában van aki jártas? Már kérdeztem a saját topicjában de eddig nem sikerült megoldani:
Lecseréltem a sokak àltal szidott 4+1 tàpellatasos asrock lapomat egy 8+2-es giga 970a-ud3p lapra, és hát eddig még nem vagyok tul boldog.. Az FX-6300-at a másik lapban 5perc alatt belöttem: Turbo ki, 4ghz-en 1.25V-on stabil, így is használtam 24/7-ben, de 1.4V-on is stabil volt 4.5GHz-en! Azon ment minden energiatakarekos funkcio, üresben 1.4ghz-en visszavette a feszt 0.88V -ra.
Ezzel szemben a Giga lapnak mintha a 4ghz is nehezere esne, csak magasabb fesszel megy. Alapbeállításokkal ez is visszavesz 0.88V-ra, de amint beállítok neki egy picivel magasabb feszt mint ahogyan az Asrocknál tettem, úgy már idle alatt nem akarja visszavenni.. És van olyan, hogy (amit más is irt) inditásnál sokszor csak második felporgés után indul..
Az lehet h valamit en allitottam be rosszul, vagy valamit nem állítottam amit ennél kellett volna?!

-
bayarena
aktív tag
-
-
MrM94
addikt
válasz
miresz
üzenetére
fel evet nyuttem minimum, a gigat es most is nyuvi valaki innen a forumrol,es fel evet a seggsziklat.asszem ossze tudom hasonlitani...
es tenyleg nincs igazad most...vedd alapul azt hogy hany panasz volt seggszikla extremekre es gagyibajtokra csak itt a topikban.kerem tegye fel a az egeret az akinek gigaja van ud es throtthlingol a procija a gyenge vrm miatt.
es kerem tegye fel az egeret akinekseggszikla es throtthlingol.970 ex 4arkategben. -
darvak
senior tag
válasz
miresz
üzenetére
Tehát, i5-4570 szintet akarok kihozni AMD konfigból, kíváncsi vagyok, mennyiből jönne ki.
Azt látom, h ha ugyanannyit költenék, mint i5 konfigra, akkor FX8320/ 8350-et vehetnék i5 helyett.
Nem tudom mennyivel erősebb egy húzott 8320, v 8350 az i5-nél, de nekem elég lenne az i5 szint is, gondolom ehhez elég a 8320-nál olcsóbb proci is.
Persze úgy kerek, ha a húzáshoz illő alaplappal és hűtővel együtt számolgatok. 8320 esetében ATX-ben ez olyan 65K.. Ennyiből jön ki kb i5-ös konfig is.
Igaziból inkább miniatx lapban gondokodnék, nem tudom, h így megvalósítható-e a dolog.
-
-
bozont
veterán
válasz
miresz
üzenetére
Egyszer nekem is volt gondom win driver frissítés miatt. Azóta manuálisan telepítem a frissítéseket, a drivereket kihagyva. Azóta nincs ilyen problémám szerencsére. Most is tökéletesen működik a Win8.
(#36566) Bali27
Az 1,25v LLC-vel szerintem kevés a procinak. Terhelés alatt mennyit kap, mit mutat ilyenkor mondjuk az Aida64?
-
Bali27
addikt
válasz
miresz
üzenetére
Tyű ha... Magyarul van 1 win8 (8.1) frissítés ami miatt az AMD gépek meghalnak? Viszont itt az Fx fórumon gondolom hogy nem csak én használok Win8-at de más meg nem szólt hogy ilyen problémája lenne.
Lehet tudni hogy melyik driver? Mert én feltettem a Realtk hálókártya drivert és az AMD chipset drivert.. Szóval ez a 2 kilőve gondolom.. Igaz vga driver még nincs fent mert várom a whql-t vagy ilyesmi :S -
misterX
csendes tag
válasz
miresz
üzenetére
Igen tényleg igazad van azt hiszem kell egy ilyet is újítanom: Asrock 970 Extreme3 R2.0.
Ez ahogy néztem egyértelműen kezeli, bár szinte ua. a két lap nem tudom miért nem kezeli a sima extreme 3.
Vevőcsalogató csak a "support 8 core cpu up to 140w"!
Rev 2 lap az már jó lesz hozzá csak az megint szép kiadás lesz.
Lehet marad még a FX6100 majd csak bírja a tempót a R9 270X mellett!?
Köszönöm szépen!
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz
miresz
üzenetére
Az kiraly volna, komolyan szuksege van a piacnak arra hogy ebben a szegmentben is legyen konkurencia.
(#36329) MrM94: ne legy gonosz ! Ha ki tudod hasznalni az FX erejet, akkor eleg utos ! Ja, hogy nem jatekban...az mas teszta. Visszont jo hogy meg letezik mas is az intel-en kivul.
-
lee56
őstag
-
válasz
miresz
üzenetére
Vennék én, ha biztos lennék! Eddig már vagy egy tucat emberkétől kaptam itt tanácsot (Ez úton is köszönet nekik!), egyik fele azt mondta, vegyek új hűtőt, másik fele azt, hogy vegyek új házat, harmadik fele(!) meg azt, hogy vegyek új hűtőt és új házat.
Valaki meg azt mondta, hogy nála alapjáraton, gyári hűtővel, zsúfolt, hűtetlen gépben 30C-os ugyanez a proci.
Vagyis nagyon tanácstalan vagyok.

-
-
válasz
miresz
üzenetére
"fog", "lesz" Masok meg pont a konzolokban levo 8 magos procival indokoljak az FX-8xxx elonyet. En mar csak abban hiszek, amit jelenleg ki lehet hozni a rendszerbol, ami 1-2 ev mulva lesz azt nagyon kevesen latjak meg pontosan.
Ha eddig nem emlitettem volna, akkor a 890GM Pro-val 4.5GHz-ig sikerult eljutni a 8350-el. De ami sokkal meglepobb, az a 3.5GHz-hez szukseges 1.15V. ESX alatt egesz jol teljesit.
-
asdf2
tag
válasz
miresz
üzenetére
Ma érdekes módon az általad említett értékek mellett néhol 80 FPS-re is felugrik, mellesleg 40 alá sose megy, és nem dropol, hanem ingadozik.
(Egyébként mind a 8 magot tekeri rendesen, 8 szálat kihasználja-> szerintem előnyünk lesz a 4-6 magosokkal szemben akárhogyis.
) -
-
laca000
őstag
válasz
miresz
üzenetére
Nem "idegeskedem be", általában inkább felidegesítenek.
Hamarosan meglesz az a 14000 pont is, ami 8350-essel maximum leányálom.
Az más kérdés, hogy viszonylag hamar bepöccenek, attól még jámbor egy faszi lennék, főleg ha megtalálnám a megfelelő drivert, és lenne alaplapi hang

-
Peaceliker
addikt
válasz
miresz
üzenetére
Azaz, csak este már nagyon este volt, nem ugrott be a neve!

Én is driver gondra gondolok, mert vagy 3 catalyst ment fel (össze vissza rakosgattam), mire lett belőle vmi. Nemsoká veszek még 1 vinyót a rendszernek és akkor úgyis reinstall lesz, meglátjuk majd akkor micsinál, most egyelőre nem megy aludni a monitor, remélem így nem lesz baja... -
Peaceliker
addikt
válasz
miresz
üzenetére
Most nekem is 35 fok idle (nem a legjobban szellőző házban, kereszthűtés nincs, csak a cpu hűtő, semmi más és sajna nem tudom úgy fordítani, hogy kifele fújjon, ne a tápba). Igazából elégedett vagyok vele, de most nincs meleg a lakásban, nyáron lesz 34 fok...arra leszek kíváncsi ott mit tud majd!

De hát tieden csak látszik, hogy az a PRO!

-
Tomko78
őstag
-
Gerisz
addikt
válasz
miresz
üzenetére
A 955-el is hibázik a memteszt.
De ennél megvan minden ram, a 8350-nél max 6 giga ( a fele).
Elindul minden slot-ban a rammal, de hibázik.
A 8350-nel nem indul el csak akkor ha a harmadik slotban van a ram.A ramokat meg tudtam nézni a másik gépemben, - meg abból is átraktam a ramokat, igaz ugyan úgy vengeance white, - de az zintel így a többit nem.
-
lee56
őstag
válasz
miresz
üzenetére
Hát azért annyira rosszul nem csinálják Inteléknél, amíg számít a CPU-erő - és jelenleg még igenis számít -, addig azt erőltetik. Bár ha megnézed Haswell már inkább az IGP-re gyúrt, talán leesett náluk is hogy merre kéne inkább fejlődni. De tény hogy ők valahogy inkább a mának fejlesztenek. AMD meg gyakran rohan előre, gyakran túl gyorsan.

(#31595) Zsivaagoo : Az utolsó 3 évjáratból amit írtál inkább az 5 a sanszos, de még azis csak talán. Azért az elkövetkező 5 éven belül senki ne nagyon számítson 8magos APU-ra erős IGP-vel, ahhoz még a 22nm alatti gyártástech sem adna elég helyet...
Új hozzászólás Aktív témák
A nem témába vágó beszélgetésekhez keressétek fel a (nemcsak) FX-tulajdonosok bazi nagy OFFolós topicját, vagy az AMD offtopikot!
- Víztisztító berendezések - kancsók - szűrőbetétek
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Kezünkben a OnePlus 15 és az Oppo Find X9-ek
- Assassin's Creed: Valhalla
- Gitáros topic
- Linux kezdőknek
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- OLED monitor topic
- Diablo IV
- További aktív témák...
- Eladó 2db Nokia steel hr hibrid okos óra dobozával
- 2db x Green Cell UPS 2000VA 1200W teljesítményálló tartalék tápegység 2000VA 1200W
- iPhone 13 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3897, 100% Akkumulátor
- Apple iPhone 15 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro+ 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest

AMD vonalon is jók, legalábbis itt a 9-es lapcsaládnál. ![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
,bocs!

de halál pontos