- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Fogkefe: elektromos vagy manuális?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT
AMD FX processzorok topikja
- AM3+ tokozás
- Nyolc, hat, vagy négy mag
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes modellek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Johni5
őstag
válasz
Taifa Díaz #76206 üzenetére
ITT VGA-CPU párosítást megadod,és látni fogod.Elég jól tükrözi a valóságot.
A játék optimalizációval persze számolni kell. -
lovas001
aktív tag
válasz
Taifa Díaz #76024 üzenetére
Ez még léggel van így belőve így játékok alatt 62 fok alatt marad pont. Ibt vel 72 körül tetőzött azért lőttem be ennyire. Épített vízzel 1,5 körüli v core mellett volt 5,2 stabilan.
-
jokeph
nagyúr
válasz
Taifa Díaz #74941 üzenetére
Nagyon szivesen, nincs mit.
Szeretek ötletelni.
Anno P4 korszakban rengeteg procit mentettem meg, láb hajlottakat.
Ha tőben nem nyilik meg, nincs vele gond, ESD karszalag beköt, csipesz, vékony tapétavágó szike betekerve ragasztóval, nagyitó és visszaegyenget.
Remélem tünetmentes lesz a cuccod, kár lenne érte.
Sokáig vacilláltam, de úgy döntöttem nem válok meg az FX8320e+MSI 970A Gaming Pro Carbon párostól.
4,4 GHZ-en már tűrhetően fut, félpénzért meg nem pazarlom el.
-
jokeph
nagyúr
válasz
Taifa Díaz #74937 üzenetére
Érdekes....
Nagyon elhajoltak a lábak ?
Szerintem tolj a BIOS-nak egy defaultot, és hagyd alapon betöltődni a win-t.
Aztán mérj rá igy AIDA-al.
-
jokeph
nagyúr
válasz
Taifa Díaz #74927 üzenetére
Egyáltalán nem sok....
LLC engedélyezve van ?
Fura, hogy nagyon kevés 1600-on járó ramokkal az irás és a másolás, meg a késleltetés is...
Az L1 cache 0MB-os másolása lehetne akár BUG is....
Most is hasonlókat mérsz ?
-
jokeph
nagyúr
válasz
Taifa Díaz #74909 üzenetére
Hát ez meg mi ez itten ?
Nem volt kicsit sok a Vcore ?
-
Krytec
tag
válasz
Taifa Díaz #74911 üzenetére
Köszönöm, akkor meglátjuk mit fog bírni. Amúgy a többi alkatrész rx 470es vga és 550es fsp táp.
-
Askformore
senior tag
válasz
Taifa Díaz #71678 üzenetére
Very high, 5 kör. Volt hogy pl 4.2 1.3v körül több gflopsot adott, mint 4.4 1.368v-on...
-
wolf033
senior tag
válasz
Taifa Díaz #69170 üzenetére
Egyébként meddig lehet a 6350-et húzni?
Overdrvive-al 4300-ig felhúztam. Így minden stabil játék alatt is.
-
Vismajor01
addikt
válasz
Taifa Díaz #68892 üzenetére
Haha
Akkor plus 0.100 vagy 100 egyseg feszultseg vagy tudom is en mi a helyes meghatározás -
Jakuskacsa
senior tag
válasz
Taifa Díaz #68520 üzenetére
Nálam konnektorból mérve csak cpu teszt (prime) 310w összfogyasztás, de ebben benne van az egész konfig. Lap, ventik, vidkártya, és minden ami akkor is fogyaszt, ha nincs dolga.. ha egyszerre idítottam el a szőrösfánkot, meg a prime-ot (cpu+vga) rövid időn belül 600w környékén van a fogyasztás. Ezek a maximum értékek, játék alatt persze barátibb a dolog, kb 420-480w között mozog, mindez játékfüggő, mi mennyire használja a konfigot. (van ami 400 alatt is eldöcög
)
8350@4,8 1,45v - és gtx 970 1500/8000Mhz
-
ivereb84
csendes újonc
válasz
Taifa Díaz #68512 üzenetére
Szia! Húzva 1,512v, így felment és stabil volt 4,7Ghz-en. Sehol nem találtam fogyasztás, adatot.
-
Jakuskacsa
senior tag
válasz
Taifa Díaz #68395 üzenetére
valami ilyesmi nekem is rémlik. Viszont azt is olvastam, hogy alaplapfüggő is, hogy mit bírsz, vagy mit tudsz tiltani.
-
DrojDtroll
veterán
válasz
Taifa Díaz #68312 üzenetére
Köszönöm. Szerintem kikapcsolom ezt a funkciót. Azt lehet állítani, hogy ez mikor(hány foknál) lépjen közbe?
-
csabika0001
senior tag
válasz
Taifa Díaz #67208 üzenetére
Az hiszem a 0-ást nem tudod kikapcsolni. Viszont a többit igen.
Nálam kettesével lehet kikapcsolni (M5A99X EVO R2.0). -
gears27
aktív tag
válasz
Taifa Díaz #66729 üzenetére
Köszi megprobálom
-
Pancsermeste
őstag
válasz
Taifa Díaz #66717 üzenetére
Olvastam valahol egy cikket erről. Sajnos felét se nem értettem, hogy a CPU maghőmérséklete (ami valójában nem is celsius skálán van értelmezve, csak valami viszonyszám) honnan, hogyan van származtatva. Elég bonyolult elektrofizikai jelenség alapján kalkulál valami értéket. Ettől függetlenül, ha az a cél, hogy meghatározzuk és monitorozzuk a proci termikus terhelhetőségének határát, akkor ez a CPU által szolgáltatott érték lehet relevánsabb, mint egy külső (procival nem érintkező) szenzoros mérés. Az én méréseim (ami persze nem túl reprezentatív) azt mutatják, hogy a különböző lapokban a maghőmérsékletek sokkal közelebb vannak egymáshoz, mint a Socket hőmérsékletek. Én hiszek abban, hogy a maximum maghőmérséklet valóban nem lépheti át tartósan a 61-62 fokot, ám a Socket hőmérsékletre nem tudok ilyen szűk intervallumot mondani, ott 70-80 fokot mondanék, a már említett okokból kifolyólag.
(#66718) Omli85: Kiegészíteném azzal, hogy a maghőmérséklet se lépje át tartósan a 62 fokot!
-
Beretvás
veterán
válasz
Taifa Díaz #66498 üzenetére
meg lehet nem nagyon kell kiszedegetni ezután...:S
-
Exelsior
őstag
válasz
Taifa Díaz #66490 üzenetére
Nekem a régi gépnél amit mér eladtam 8120 volt ugyanez mint nálad. csak nekem elrepült a proci a lakásban.
1-2 órán keresztül szenvedtem egy késsel a kezemben mire minden vissza tudtam hajlítgatni és nagy nehezen bele ment a foglalatba
na ott nekem is jól jött volna egy sör.
-
Beretvás
veterán
válasz
Huuuu szép sztori. Örülök hogy sikerült mekkora érvágás lett volna már.
-
Methionyl
senior tag
válasz
Valahogy így képzeltelek el
De minden jó ha vége jó. (meg ha van otthon sör)
-
ViZion
félisten
válasz
Mielőtt szétszeded, érdemes játszani vagy pár kör IBT-t tolni. A hideg paszta olyan, mintha egybe lenne forrasztva...
-
half333
őstag
válasz
Taifa Díaz #66261 üzenetére
beirtam.
-
Tomko78
őstag
válasz
Taifa Díaz #66073 üzenetére
De nem is egy alap lap kell fx alá mert akkor jön majd a szokásos , hogy a cpu leveszi a feszt mert baj van béláim
van itt közép út is egy normális 990 fx alaplap nem éppen horror áron van mint a sötét oldalon, tudom kevesen engedhetik meg hogy a legjobb amd-s lapot vegyék ( Asrock Fatal1ty )
-
lee56
őstag
válasz
Taifa Díaz #66073 üzenetére
Nem azt mondom, hogy teljesen felesleges, egy jó drágább lap, mert vannak akiknek fontosak a hosszútávú minőség, a jobb hűtés, az extra funkciók esetleg, több pci-e SLI, CFX, sata, usb stb. stb. Aztán ott az extreme OC, arra is biztos, hogy többet nyújt egy extreme 9 vagy mégjobb felszereltségű lap pl. Ezeket meg is értem. Csak hát a saját tapasztalatom is azt mondatja velem néha-néha hogy, ha korábban akár egy tizessel olcsóbb lapot vettem volna, lehet semmivel nem lennék most hátrányban. Persze mákom volt ezzel a rev0-s 990FX-el mert jólsikerült széria, de igazság szerint nekem semmivel nem nyújt többet mint egy jobb 97es lap, azt kell mondjam. És több mint valószinü, hogy átlagos használatra nincs is nagy különbség köztük, szóval akár jobb hűtésre, akár nagyobb processzorra elkölthettem volna a különbözetet, amik viszont cserébe tényleg jobban segítettek volna tuningban, mint egy "jobb" vagyis nagyobb chipkészletsorozatszámú lap..
-
krisz4b70
aktív tag
válasz
Taifa Díaz #65616 üzenetére
Okkés, köszi
-
dethroner
veterán
válasz
Taifa Díaz #65558 üzenetére
Most bekapcsolgattam a bios-ban C1E, C6 és HPC mode-t, és most "csak" 71 fokra ment fel egy pillanatra, amúgy inkább 69-70 volt a maximum a 10 kör alatt.Amúgy az nagyon érdekes, hogy a hűtőbordát megérintve egyáltalán mem volt még kézmeleg sem, a hőcsövek lezáró kupakja sem. Ez normális?
A feszen és órajelen még nem állítottam, de lehet menne kevesebb feszültéggel is, még rápróbálok. -
Ciccuka
veterán
válasz
Taifa Díaz #65558 üzenetére
Aida64 CPUID menüpontnál ez van kiírva egy régebbi Phenom II esetén például:
-
Mukucs
senior tag
válasz
Taifa Díaz #65331 üzenetére
Nem lehet az, hogy nem megfelelően működik a PWM része a lapnak?
Mert 50%-100% ra van állítva a CPU fan, viszont majdhogynem teljesen fix.
Egyébként a bordárol kifelé fúj, tehát átfúj a bordákon és van egy vele egy síkban, az meg tolja kifelé.
Valami nem kóser!
-
Plasticbomb
addikt
válasz
Taifa Díaz #65331 üzenetére
Valamilyen okból elcsúszik a base clock. Nálam is csinálja az A10-7870k ASus Crossblade Rangerben, de szerintem az leginkább valami mérési hiba szüleménye lehet, nem hiszem, hoyg valóban felszaladna 110MHz-ra, amikor 104MHz-n full instabil és bootképtelen nálam a rendszer.
-
Mukucs
senior tag
válasz
Taifa Díaz #65329 üzenetére
A CPU-Z nem mutat annyi feszt. épp ezért találom érdekesnek az egészet. Ott az általam beállított 1.280V van belőve.
-
Mukucs
senior tag
válasz
Taifa Díaz #65327 üzenetére
Nem konkrétan arra gondoltam, hanem csak úgy, összességében minden rendben van-e!?
-
gears27
aktív tag
válasz
Taifa Díaz #65304 üzenetére
Egyszerüen leirták a bios frissitèst, de sose csináltam. Ès fèlek, hogy valamit elrontok.
-
perfegor17
senior tag
válasz
Taifa Díaz #64997 üzenetére
4,8ghz 1,375 az kevés volt,1,4v már bekapcsol de még a tesztet nem mertem ráindítani
-
perfegor17
senior tag
válasz
Taifa Díaz #64997 üzenetére
Rendben próbálom is.
-
perfegor17
senior tag
válasz
Taifa Díaz #64994 üzenetére
Auto beállításon van.AMiből lehet választani Auto, 25%,50%,75%,100%.
-
Kroni1
veterán
válasz
Taifa Díaz #63368 üzenetére
AMD procival (Phenom2 később FX-ek) és HD7850-essel elég sokat játszottam az összes Dirt-el az első résztől kezdve, de nem emléxem hogy valaha lefagyott volna bármelyik.. Igaz nem volt tuningolva sose a procim nagyon, 3.6-4GHzen járattam őket ált és ott is szépen elfutottak.
-
rovtiv3
aktív tag
válasz
Taifa Díaz #63364 üzenetére
Az lehet, hogy a Codemasters ilyen. Az viszont biztos, hogy ha a gép fagy vagy kékhalálozik, akkor nem stabil.
-
aginor
veterán
válasz
Taifa Díaz #63036 üzenetére
Ezt vajon hogyan lehet kideríteni?
A táp típusa elvileg megfelelő, persze attól még hibás lehet. -
rovtiv3
aktív tag
válasz
Taifa Díaz #62780 üzenetére
Ebben az esetben túlzott elvárásaim voltak. Ha kitesztelted, nincs több szavam.
Esetleg én is megpróbálom, hátha. Csak egy ötlet volt... -
Plasticbomb
addikt
válasz
Taifa Díaz #62615 üzenetére
És itt jön be az a faramuci kérdés, hogy mi van akkor, ha akkor, mikor használod, pontosabban a gép előtt ülsz, és játszol, illetve olyasmit futtatsz, ahova tényleg kell a kraft, max gázon, hardcore tuningon fut, visont akkor, amikor pl csak linux lemezképet töltesz le/fel, akkor meg a lehető legalacsonyabb fogyasztással hőtermeléssel fusson, mit választasz? Hogy állítod be? Mert azt ugye viszont tudjuk, hogy ahhoz, hogy a lehető legoptimálisabban fusson a kocka, ahhoz minden esetben, mindig egyedileg kell kitapasztalni, mit és hogy bír/kér.
-
zsoleszka17
tag
válasz
Taifa Díaz #61872 üzenetére
köszi
-
Mukucs
senior tag
válasz
Taifa Díaz #61437 üzenetére
Köszi az info-t, nem terveztem!
És mi a véleményed az első próbálkozásról? Illetve kell valamivel tesztelni, hogy az adott beállítások 100% osan működni fognak nagy terhelés alatt is?
-
Mukucs
senior tag
válasz
Taifa Díaz #61431 üzenetére
-
Methionyl
senior tag
válasz
Taifa Díaz #61210 üzenetére
thx! gondolom w10 csak szokásosan másnak írja a Cine
Még 1 láma kérdésem lenne: Honnan fogom tudni, hogy a VRM miatt throttling-ol a proci? Fesz-et vissza veszi? Órajelet? vagy ink a teljesítményből?(pl. 100% helyett 94% megy) -
Methionyl
senior tag
válasz
Taifa Díaz #61154 üzenetére
Szerintem procit kért. de tévedés jogát fenntatom -
Madai95
tag
válasz
Taifa Díaz #60266 üzenetére
Nem sértődök én
de ezek a paszták ön magukban sem egykomponensüek hisz nem homogén anyagok , ott pl a collab , azbis ötvözet , én sem tudom jó lessz e , csak a kiváncsiság hajt, de szerintem nem törvényszerű hogy rosszabb lesz keverve
-
HANDO88
senior tag
válasz
Taifa Díaz #60218 üzenetére
+1
-
Methionyl
senior tag
válasz
Taifa Díaz #60218 üzenetére
+1
-
rambustibi
őstag
válasz
Taifa Díaz #59802 üzenetére
Teljesen egyet értek, és pont az előbb írtam, hogy megtalálnak az agyhalottak. Nem telt el sok idő, és megint betalált egy agyhalott veréb.
-
válasz
Taifa Díaz #59719 üzenetére
Mennyi az ésszerű fesz? Én már elkalibrálódtam.
-
rambustibi
őstag
válasz
Taifa Díaz #59719 üzenetére
A "kékek" szerint egy i5-el ér fel az fx9590
-
rambustibi
őstag
válasz
Taifa Díaz #59713 üzenetére
-
fererencz89
őstag
válasz
Taifa Díaz #59412 üzenetére
Az tiszta sor, hogy hogyan kell, de járhat ez valami negatív következménnyel?
Köszi! -
csipikooo
tag
válasz
Taifa Díaz #59292 üzenetére
Akkor nincs értelme váltanom! Köszönöm a választ!
-
válasz
Taifa Díaz #58744 üzenetére
Szia!
Hát még nem is az, hogy megfelelő teljesítmény, mert a 4200 MHz valójában még nem is igazán tuning (nyilván a cél ennél jóval magasabb lenne). Olyan, mintha az intaktivált turbo összezavarná bekacsolásnál/restartnál a lapot, és amiatt dobná a Boot Failuret. Esetleg még tesztkártyával ránézek, hogy hol akad meg, miután visszalöki magát defaultra.
Igazából azért vettem ezt a lapot, mert nem használnám ki a 990 chipset előnyeit, VRM-et tekintve pedig közel ugyanaz, mint a GA-990FXA-UD3, és baráti az ára.
IPON fórumban egy srácnak FX-8320E simán megy benne 4,8 GHz-t, FX-8350 4,7 GHz-et. Ezért lettem volna kíváncsi arra, ha valakinek itt ugyanilyen lapja van, miket tapasztalt.
Mert szerintem inkább egyedi esetről lehet szó, mint hogy ez a lap ennyire "gyenge" lenne.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Taifa Díaz #58744 üzenetére
Simán lehet, hogy antituning prociról van szó.
Annyira azért nem rossz lap az ud3p... Én hajtottam már meg benne 8320-at, szépen tette a dolgát.
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz
Taifa Díaz #57519 üzenetére
Ez azert nem igy van. Hamar degradalodnak a tranzisztorok, van olyan peldany aminel eszre sem lehet venni meg 3 ev mulva sem, de mar volt szerencsem olyan AMD processzorhoz ami a tuning miatt alap feszen es orajelen hibazott.
-
ViZion
félisten
válasz
Taifa Díaz #57400 üzenetére
-
Taifa Díaz
őstag
válasz
Taifa Díaz #57399 üzenetére
-
válasz
Taifa Díaz #57397 üzenetére
Visual Studio x64 és x86. Fontos, hogy mind a kettőt tedd fel!
-
suszka23
csendes tag
válasz
Taifa Díaz #57254 üzenetére
Ezzel így nem lettem okosabb, de azért kösz :p, valaki esetleg egy kicsit reszletesebben, hogy mivel kevesebb a sima 99x evo az r2.0 nál!?
Köszi! -
vakond5
őstag
válasz
Taifa Díaz #57247 üzenetére
Pontosan úgy van, ahogy mondod, ugyanis szinkronizálja a kép frissítéséhez (Hz) a képkockaszámot (fps). Bekapcsolt vsync-kel annyi lesz az "fps limiter", ahány Hz-es frissítésre van állítva a monitor.
-
akela91
addikt
válasz
Taifa Díaz #57064 üzenetére
C'n'Q milyen mag/kihasználtságnál kezd el aktív lenni? Teszem azt, van egy játék ami 40%-on terheli a magokat, akkor van rá esély, hogy már ott visszavesz az órajelből? 3 év alatt olyan 10 percet használtam ezt a feature-t, azért kérdezem.
-
Ezekiel Ston
senior tag
válasz
Taifa Díaz #56780 üzenetére
Egyébként a game a lényeg, vagy a full hd filmek vagy mindkettő, vagy a feeling, hogy tuti gépet építettünk? Mert én már elvesztettem a fonalat....
-
norbert1998
nagyúr
válasz
Taifa Díaz #55933 üzenetére
Micsoda pontok!! Micsoda új avatar!
asszem
-
Kolbi_30
őstag
válasz
Taifa Díaz #55584 üzenetére
Kössz, ez a lap tokeletesen alkalmatlan tuningra
-
.zSoLTi.
senior tag
válasz
Taifa Díaz #54992 üzenetére
Eszerint nálam 70fok maghőig jó? Az elég durva sztem. Az kupakhőbe 83 fele van...
-
Kutya_7
tag
válasz
Taifa Díaz #54992 üzenetére
Aki úgy gondolta annak csak...
-
Kutya_7
tag
válasz
Taifa Díaz #54988 üzenetére
Nem nyert, mert ha negatívot mutat akkor már a megengedett értéken túl megy...
Amíg pozitív az érték addig mehet nyugodtan, mert a "Thermal margin" azt mutatja meg, hogy mennyi van még a max. hőmérsékletig, tehát ha negatív akkor már a megengedetten túl vagy... -
HANDO88
senior tag
válasz
Taifa Díaz #54538 üzenetére
Mivel az óra jelét is csökkentették lehet hogy nem tudod úgy tépkedni a bajszát.
-
HANDO88
senior tag
válasz
Taifa Díaz #54270 üzenetére
Advanced V8 + 2 Power Phase Design
Annak a lapnak 8+2-es tápellátása van,szerintem nem az a gond.
-
Habugi
addikt
válasz
Taifa Díaz #53890 üzenetére
Nem kell belemenni, elég sok játék (ki)használja már a 8szálat, kollégának nyűgös a péntekje úgy néz ki, DX12-vel pedig a DX11ig tartó API-s mizéria várhatóan végetér, a hozzátartozó egyszálas erőigénnyel egyetemben, Mantle után szabadon..
Most jöhet megint egy Emese féle meglátás (bár megjegyzem teljesen jogosan..), hogy igen tudjuk majd egyszer, meg jövőre és a jövőben..
-
vakond5
őstag
válasz
Taifa Díaz #52730 üzenetére
-
Habugi
addikt
válasz
Taifa Díaz #52715 üzenetére
Beviszel az erdőbe basszus
, pedig a legfárasztóbb kollégám még meg sem jött..
-
Habugi
addikt
válasz
Taifa Díaz #52713 üzenetére
"Ugyan már, semmi ilyesmi.."
Ebben volt egy elgépelés, nevezetesen: semmit
Bevallom, nagyon röstellem amiért kijavítottam!Ugyanakkor pedig:
"Mégse nekem kellett szerkeszteni a hozzászólásom, nekem elsőre is sikerült megfogalmazni, amit mondani szerettem volna a témában
"
Igazából erre nagyon reagálni sem tudok, olvasom egy ideje a PH-t de ilyesmivel még nem találkoztam.
Nem tudom milyen jellegű a problémád, egyben biztos vagyok, nem érzem úgy hogy közöm lenne hozzá, szóval kérlek ez most itt zárjuk le!
Amennyiben valamilyen, számomra teljesen felfoghatatlan okból a Win10es fejtegetésemet személyed, "online identitásod" vagy bármilyen ideológiád elleni támadásnak vetted volna, szíves elnézésed kérem!
Ugyan ezért biggyesztettem a végére, hogy magánvélemény, na de hagyjuk tényleg.. -
Habugi
addikt
válasz
Taifa Díaz #52711 üzenetére
Haragudni? Ugyan már, semmi ilyesmi..
HALÁÁÁÁÁÁL !!!!!4444
Próbálj meg onnan nekifutni, leírtam számomra a Win8.x sem játszik, óje, igen abban sincs DX12..(és még a látóhatáron sem volt amikor jött a Win 8.x a csemperengeteggel), cserébe a mai napig problémásabb mint a Win7 64.
Namármost, amíg ez így van nem látom semmi értelmét még egy ilyen "rendszernek", remélem így már tudsz követni. Ha nem akkor se búsulj, elnézem neked mert hétfő reggel van!Amíg az újabb Win8.x-el több a kompatibilitási/kezelési probléma mint a 7essel, addig ugyan meggyőzhető vagyok róla, hogy egy herélt Win10-nek van értelme, csak nem lesz könnyű feladat.
Azért nem mentem bele ilyen részletességben az előző hozzászólásban, mert nem számítottam arra ami személyeddel megesett és mert ez itt nagyon oFF.
-
Habugi
addikt
válasz
Taifa Díaz #52709 üzenetére
Konkrétan semmi értelme, a most elérhető és annak az esetleges verziónak sem, amíg nincs benne DX12..
A Win7 64 a saját értékrendem szerint még mindig köröket ver bármelyik Win8-ra, nemhogy szóbajöhetne ilyen félkész/félhülye Win10 bazári majom edition.
Aztán majd ha lesz DX12.., az is idő mire játék érkezik rá..Persze ez csak magánvélemény..!
-
válasz
Taifa Díaz #52443 üzenetére
Ne haragudj, de ez baromság.
2140Mhz-en használom az 1333Mhz-es HyperX ramjaimat 4x2Gb összeállításban.#52442 Gabrikovics:
Ha így vesszük az egy modul még kevésbé terheli a CPU/NB-t mint 2modul.
Ha nem hibás az IMC akkor teljesen mindegy, hogy 1-2-3-4 RAM van benne.#52445
Steven kolléga lelesheti az időzítéseket. Ehhez 1.65-1.69V társult.
Kezdésnek mondjuk 9-10-9-28 CR2 -
12cantona
csendes tag
válasz
Taifa Díaz #52276 üzenetére
Hát valószínűleg akkor az alaplap miatt. Már csak az a kérdés, hogy hibás az alaplap, vagy minden ilyen típusú alaplapnál ezt csinálja?
-
12cantona
csendes tag
válasz
Taifa Díaz #52272 üzenetére
Nem a Cool'n'Quiet. Anno megpróbáltam megoldani a problémát, szóval minden ilyesmi lehetőséget számításba vettem, de nem ezek okozták. Azt mondogatják, hogy az alaplap miatt van ez, de hát nem tudom. Garanciáztatni meg még nem akartam, mert azt hallottam, hogy PCX-nél ez elég macerás dolog és sokáig tart.
-
ViZion
félisten
válasz
Taifa Díaz #51962 üzenetére
Az is kimaradt, h kék fénycső, codegen táp és valami 760-as deszka must have!
-
edeleny
őstag
válasz
Taifa Díaz #51866 üzenetére
Köszönöm a hasznos választ!
A négy fő érték az első négy?
Gyakorlatilag mind AUTO-n van most! -
Picturemaker
őstag
válasz
Taifa Díaz #51816 üzenetére
Ijesztő!
Már jártam így. Kivettem a hűtőt és lám, nincs proci a foglalatban! Ellenállás nélkül kihúztam a zárt foglalatból. Szerencsére minden túlélte az "eksönt".
-
Kutya_7
tag
válasz
Taifa Díaz #51816 üzenetére
+1 Behalok...
Sztem MX-2, de nagy különbség nincs a paszták között max 2-3 fok...
-
Habugi
addikt
válasz
Taifa Díaz #51703 üzenetére
Nézd, mondanám hogy gépelési hiba volt csak ez nem igaz..
Annak idején a nagymamám használta gyakran ezt a kifejezést, a gyakorlatban elég ritkán használom de amikor éppen igen, akkor eddig kivétel nélkül mindig b-vel írtam.
A nyelvzseniséget köszönöm, de hamár nem átalottál 4sort áldozni ezért a hibáért a poén kedvéért elmesélem.., Gimnáziumban az osztály top3 legrosszabb helyesírói között voltam.
A magyar nyelv/irodalom tanárom (aki egyébként igazgatóhelyettes is volt) olyan szinten elvolt keseredve, hogy cirka a második évtől amikor éppen a tanáriban meglátta a történelem tanárunk asztalán a hegyben álló, egyenként 3-4 oldalas témazáró dolgozatainkat, akkor gondosan képes volt kikeresni az enyémet és az osztályból egyedüliként az én történelem témazáróm a helyesírás okán nyelvtan osztályzatot is kapott! -
Picturemaker
őstag
válasz
Taifa Díaz #51703 üzenetére
Á - [link]
-
stratova
veterán
válasz
Taifa Díaz #49914 üzenetére
Mondjuk kikapcsolhatnád a hardveres gyorsítást egy teszt erejéig és megnézhetnéd más böngészővel is (HW on/off). Lehet böngésző + driver galiba is ha minden egyéb esetben stabil.
-
ViZion
félisten
válasz
Taifa Díaz #49925 üzenetére
CPU-Z amit ír azt a 4 értéket és az 1T/2T -t nézd meg, illetve a feszültséget amit a ram kap.
pEtii94: ram-tól függ, ha 1,5 V-os moduljaid vannak, akkor nem kell piszkálni.
-
Gabrikovics
aktív tag
válasz
-
ViZion
félisten
válasz
ram beállításokat nézd meg, anno nekem is volt, h atomstabil gép flash alatt beCart.
-
Habugi
addikt
válasz
Taifa Díaz #49597 üzenetére
Bizony!
"Őrmester Úr, nem fél, hogy szájrákot fog kapni..?"
(#49599) Eclips21:
Nem meglepő módon bejött stratova FSB-s ötletelése..!
(#49600) HERR Z:
Ennek a pályának [link] a második felén hagyd, hogy rádkattanjon az őrtorony, bújj el, közben nézz olyan terepre hogy minél több drága kis fűszál lengedezzen.., monitorozd közben és amikor látod h 90% körül/fölött van az összterhelése a magoknak mehetsz AFK-ra!
Nyár elején az új hűtés mellé így/(itt..) kezdtem el felfelé lépkedni 4.5-ről. Nem kell vele tovább játszani, otthagyod a gépet az ominózus résznél/terhelésnél és egy pillanat alatt agyonvágja a stabilnak hitt tunningot. A FarCry3-at kétszer toltam végig, terhelés/hőtermelés szinten jó esetben a felét tudja annak mint ez a pálya/rész!
-
Béka 3
tag
válasz
Taifa Díaz #49237 üzenetére
Rendben köszönöm 1.218 V volt lentebb teszem kicsit.
-
HunLogin
csendes tag
válasz
Taifa Díaz #48996 üzenetére
De így is droppol a procim.. Átállítottam Asus optimalra a UEFI-ben a beállítást. Így magának 4.3 GHz-et állított be. Prime 95 alatt tök jól ment minden. a Hőmérséklet is csak 65 fokig ment. Nos viszont ha én oczom 4.4 GHz-re, akkor máris 80 fok a proci, és droppol össze vissza..
Szerk: ViZion ocját csináltam. -
Béka 3
tag
válasz
Taifa Díaz #48948 üzenetére
Hol tudom beállítani , köszönöm az infót ?
(#48947) asvald nem tudom , hogy birni fogja-e a strapát egy Cooler Master Hyper tx 3 -
pEtii94
tag
válasz
Taifa Díaz #48810 üzenetére
És ezt, be kellene másolni a "normál" IBT mappába, a cuccokat belőle ?
-
stratova
veterán
válasz
Taifa Díaz #48755 üzenetére
Az eredeti 4.2-es szárnypróbálgatás után ez nagyon szép lett! Gratula!
-
- = Zk = -
félisten
válasz
Taifa Díaz #48709 üzenetére
miben kéne látnom a droppolást?!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A nem témába vágó beszélgetésekhez keressétek fel a (nemcsak) FX-tulajdonosok bazi nagy OFFolós topicját, vagy az AMD offtopikot!
- Fujifilm X
- iPhone topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Generációs lemaradásban a Huawei chipek, de a cég kitalált valamit
- PlayStation 5
- Milyen légkondit a lakásba?
- Hobby elektronika
- Apple MacBook
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- Intel Core i9-14900K 24-Core 3.2GHz LGA1700 oem(36M Cache, up to 6.00 GHz) Processzor! BeszámítOK
- Ryzen 5 5600X 1 év gari
- BESZÁMÍTÁS! AMD FX-8320 8 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Intel Core i7 9700T - TDP 35W - 8mag/8szál - Eladó!
- Intel Core i7-13700KF - 16-Core 3.4GHz LGA1700 Box
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Lenovo ThinkPad T14 Gen 4 üzleti notebook - i7 1360P 24GB DDR5 RAM 512GB SSD Iris Xe W11
- Csere-Beszámítás! RGB Számítógép PC játékra! R5 5600X / RTX 3060Ti 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Frederick Forsythe: Isten ökle (nem olvasott)
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged