- Fórumok
- Processzorok, tuning
- AMD FX
- (kiemelt téma)
- Lalikiraly: Macbook NEO 2
- weiss: Filmzene hasonlóság
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- potyautas: Sára és a párja.
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Luck Dragon: MárkaLánc
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2023-12-13 07:01 Téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
jokeph
nagyúr
Üdv !
Mink is köszönjük a tapasztalatot, az építő kritikát és a sok-sok segítséget.

Jómagam is jegeltem az FX konfigom (ramok mentek az X58-as konfigba, játékvíz az épp aktuális kísérleti platformra), de csak visszacsomagoltam dobozába, egyelőre most més van porondon, jelenleg az s2011-es konfigommal kísérletezem, új kínai alaplappal.

így én magam is már javarészt csak olvasom a fórumot, s ha olyat látok, amit tapasztalatam, azt nem sajnálom megosztani.

-
BlindMind
tag
-
mtomi95
senior tag
-
Zsocó
aktív tag
-
Hegyirabló
veterán
-
Hegyirabló
veterán
-
belaazallat
addikt
-
Od!3
tag
Vizion gépéről jut eszembe. Elég rég óta érdekel az a kérdés, hogy az M5A99X EVO R2.0 és az ASUS M5A99FX PRO R2.0 lapok között mi a lényegi különbség? Kerestem már rá, de nem találtam semmi fontosat. Mégis valamiért sokfelé az írkálják, hogy a 99X Pro jobb lap Fx-ek alá. Ti tudjátok miért?
-
R.Woodoo
tag
Most teszek egy próbát a sötét oldalon!
General_XTX kolléga 4790K-ját vettem át. Rá kellett jönnöm, hogy nekem az egyszálas tempo fontosabb az általam használt meló alkalmazások alatt. Szépsége az egésznek, hogy egy PII celeron óta az AMD-t termékeit használom. Amúgy pont neked szerettem volna felajánlani a cpu-t, mert van egy király épített vized és kifogtál egy elég éhes kockát ezelőtt. De időközben látom, hogy már lecserélted! 
-
Beretvás
veterán
-
jokeph
nagyúr
-
csongi
veterán
-
Slavia
aktív tag
-
Asshur
tag
-
Gabrikovics
aktív tag
A különbséget számokkal szemléltetném : az elpusztult ASUS M5A97 rev.1 lapomban az fx 8320-am (alapfesze 1.325v) a 4000MHz-et 1.375v-on tudta a 4500MHz-et 1.475v-on . A mostani sabertooth lapomban a 4.0Ghz-nek elég az alapfesz 1.325v a 4.5Ghz-et 1.425v-on már viszi . Tehát ugyan az a proci ugyan azt a frekit 0.05v-al kissebb feszen viszi ! De felette már ebben a lapban sem egyszerű .
-
csubuka
addikt
-
csubuka
addikt
Rendben, persze átnézegetem akkor, ha valaha komolyabban bele akarok nyúlni
. Csak igazándiból jó úgy ahogy van, szóval ha valami nem egy ötperces művelet, márpedig Prime95-el mindig rátesztelni az új beállításra nem öt perc az tuti, akkor hanyagolom, mert nem szükséges. Elég neki a hűtés amit kap, tuningolva meg nem lesz. A turbo core kikapcsolása hozta azt a 8 fokot mínuszba ami kellett, több nem kell.A GPU-m kinyúlása sokkal nagyobb probléma sajnos jelenleg, mint a "nem teljesen optimális" CPU beállítások ebben a bányászok által megbolondított időszakban

-
Slavia
aktív tag
-
jokeph
nagyúr
-
Slavia
aktív tag
-
erer1000
őstag
-
jokeph
nagyúr
-
Butcher82
senior tag
-
csubuka
addikt
Ó, értem. Akkor szimplán spórolás a részükről a dolog

Most néztem és egy szerencsém van, hogy a házamnak a lap alatti oldalán pont a foglalat alatt van egy ventinek hely. Szóval lehet ott játszani ezzel.
Valamint top down hűtő, valami jobbféle és még eztra ventik a ház oldalán, amik arrafelé fújják a levegőt, 120-asok.
Kíváncsi vagyok.
-
csubuka
addikt
Hmm, köszönöm a tapasztalat megosztását. Sajnos már alapon is harmadával nagyobb TDP-s a 8350 (125W), mint a 6300. Húzva meg ki tudja...
Ez pl nagyon durva. Persze itt az egész gépet méri gondolom és nem csak a CPU TDP, ami ugrik ilyenkor akár. De 110W fogyasztás emelkedés azért emberes.
És a szűk keresztmetszet itt a VRM lesz. Biztos lehet odamókolni kis sokat pörgő hangos ventiket a VRM bordához (meg a nyákot alulról hűteni valami igazi sufnituninggal
), de azért élvezhető végeredmény kéne, nem egy felszálló repülőhangú eszköz
és hobbi szinten nem éri meg ennyit dolgozni ezzel tán. Meg hiába a hűtés, ha nagyon elmászik a gyári dizájntól, amit ki akarunk venni belőle, gondolom.Szerintem az LE az totál alkalmatlan a 8-magos FX-ekhez alapon is (a netes leírások ilyesmit sugallnak) és ezzel a hűtéssel hozták ésszerűen 8-mag kompatibilisre. De a Pro meg EVO kéne a komolykodáshoz.
(#74423) jokeph: Pedig nagyon beleéltem magam, csak több infő kellett a realitáshoz

-
SECTORnooB
addikt
-
belaazallat
addikt
Vastag szürke nem ragasztósom van, az jó hozzá?
Linuxhoz nincs türelmem, egy vinyóra felnyomtam a Win 10-et, driverek nélkül is csinálja. Holnap hozok egeret billentyűzetet cégből, ha ez sem, akkor teszek gap padet a chipset alá.
Szerk: Ha az sem oldja meg, akkor jobb létre szenderült volna az alaplapom?
-
Giii
senior tag
-
Giii
senior tag
-
Slavia
aktív tag
-
Slavia
aktív tag
-
Beretvás
veterán
-
Beretvás
veterán
-
Beretvás
veterán
-
Ridzzo
csendes tag
csao ! Az Os hibát már kizártam.....a driver-ek se gubancosak.ssd\hdd 98-100% os kondícíón van.
A hardwerek Tesztelve hibátlan.Kaptam 1 tippet hogy a bios lessz szétbarmolva. de ahoz én sajnos nemértek.szervíz is kilőve mert nem válalják. azzal az indokkal hogy az AMD Szokott ien hibákat generálni magának.....stb -
jokeph
nagyúr
-
AttilaBG
csendes tag
-
jokeph
nagyúr
Az árazása relativ.
Kaby lake i5-höz nézd az árazását (kb i5 7600), ahhoz képest olcsó János, minimálisan gyengébb, pár utasitással kevesebbet tud, ugyanúgy 4C/4T a coffee lake i3 mint a kaby lake i5.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Amit linkeltél, abból számomra 2 dolog jön le:
1. játékok alatt az derül ki, hogy még a G4560 Pentium-nak is kevés a GTX 1060 6 GB 1080p DX11 max. beállitásokkal
Itt akkora VGA limit van, mint a ház, ha már CPU erő teszt, akkor illett volna legalább egy GTX 1080-al/Vega 64-el tesztelniük.

2. Ha új konfigról dönt az ember, és szempont az ár, akkor Ryzen 3 1200 vagy G4560 Pentium köré érdemes épiteni indulásnak, később lecserélhetők majd bőven erősebb CPU-ra.
A többivel egyetértek.

Kiváncsi vagyok, mennyit sikerül a Phenomból kicsavarni.
-
FoLey-v
addikt
Csak azért kérdezem,mert a procit akitől vettem a lapot is elpasszolja nekem baráti árért,ezért nagy köszönettel tartózok neki és a cpu-ért.
. Ahogy nézzem FX 9xxx-et is támogatja bár úgy sem izgat. 
Hűtés amit használok FX 8350 mellé Alpenföhn Sella. Egy idő után azt is lecserélem,de most még kiszolgálja.
A mostani lapom miatt kicsit féltem 4+1 fázis miatt,de jobb is hogy lecserélem. -
Kender23
aktív tag
Értem .
Annyi hogy nekem ha manualon van az Ai Oc tuner , akkor a CPU ratio auton van és nem lehet állítani ...
De ha átrakom "D.O.C.P.-re" , akkor lehet csak változtatni a CPU ratiot , ugye ez nem gond ?

Egyébként honnan lehet tudni hogy a proci elerte a maximális "tűrőképességét" ?
Lefagy a rendszer ?

-
erer1000
őstag
-
erer1000
őstag
-
jokeph
nagyúr
Úgy-úgy.

Meg nem ártott volna az alaplap gyártók (nincs kivétel, mindegyik csinált "szégyen" kategóriát, amiben egy 8320e alapon nem megy normálisan) felé pontos elvárásokat megfogalmazni az FX-el kapcsolatban.

Ég és föld a különbség egy Asrock 970 PRO3 R 2.0 és egy 970A/G 3.1 között, és ez csak egy példa a sok közül.

-
Slavia
aktív tag
-
Beretvás
veterán
-
Beretvás
veterán
-
Gabrikovics
aktív tag
-
M0ng00se
őstag
-
hobizoli
nagyúr
K7-re is kopkodtek, hogy fagy, de ott a tapokkal volt a baj, meg a csicska RAM-kkal
ugye a K7 magasabb FSB-t hasznalt többnyire, ezert ott egy hikomatabb RAM elobb meghasalt, mint egy chipzilla gepbenen csak Enermax meg Chieftec 360W-s tappal raktam ossze gepeket anno ismiknek, de azokkal nem is volt semmi baj
RAM-bol is a kicsit dragabb 7-s idozitesu ment bele (1000/7=143MHz), de az jo is volt 133MHz-n is, a 7.5 meg foleg a 8-s idozitesu meg nem igazan szerette mindig
de 100MHz FSB-n elopotyoreszett az is egy P3 vagy egy Celeron2 mellett persze, mert azt birta siman
nekem sajat gepemben egy 6ns-s Seitec RAM volt az 150MHz FSB turbo timing CL 2-2-2-2 1T-ben ment orakig loop-lva benchelhetoen
egyikkel geppel 7 ev(!) utan hivtak fel, hogy lehet kene mar egy uj WinXP ra
(Duron 750MHz, KT133A, 768MB SDR-SDRAM, Chieftec PSU)
aki meg probalt ruppotlankodni 4-5 ezernyi végösszegben az csak magat szivatta meg tobbnyire
az volt a szep igazabol, hogy a 1.2-1.33GHz-s tündérbárd CPU 15-20k-val olcsobb volt egy gigaherces koppermájnnál, azaz a kicsit dragabb táp meg ara siman kijott a diffibol, RAM-bol ahhoz meg mar ugyis ugyanaz kellett, es a 1GHz-s TB is ette a 1GHz CuMi-t, az 1.2-1.33GHz-s az meg foleg, meg a kicsit nagyobb meretu Titan TTC-D5-s huto is a 80mm-s ventijevelazt birtam meg amikor mentek az ervek az arakrol, hogy de a BudapestiPiac ujsagban ennyit irnak, es hogy a x PC boltban a videokartya ennyi, de amire az ujsag megjelent kozben a valos ar mar mas volt
par szaz meg ezer forint mozgas az arakban siman voltes akkor mar nem veszed nyakadba a varost elbumlizni 2-3 kerulettel odebbra, meg lehet a masik boltban is hiaba irjak olcsóbbnak ott is ennyi vagy dragabb vagy nincs is nekik mar
masik forumban is azon nyekegtek 2-3honapja ex PC szervizesek, hogy K7-kkel annyi gondjuk volt, hogy egy ido mulva nem is raktak ossze AMD-s gepet...
mondtam is nekik erre, hogy hat nemtom, de szerintem vmit ti qrtatok el, mert en meg siman tunneroltam is, de en nem is a 9-10k-s 300W-snak atmatricazott, valojaban 200W-s gagyiszar tappal raktam ossze, meg letezo a legbovlibb RAM-l, hogy minnel ocslobbabb legyen a konfig, amivel egy Celeron2-600 66MHz FSB-n meg siman elpotyoreszett, csak ahhoz kepest egy K7-1.2GHz 266FSB-n egy dimenziougras volt ~20-25k-val tobbert
foleg amikor bejottek az elso DDR-s deszkak is -
Dark KillerX
addikt
Azt elhiszem, de őszintén én olyan 4,2- 4,3Ghz-nek tudnék örülni, feljebb hűteni is kell, arra pedig már nem nagyon szeretnék költeni.
Egyébként megvagyok lepődve, hogy a 6300-om mennyire jól hajtja az 1060-as karit, maximum a rosszul optimalizált játékok alatt nem elég.

Pár mérés Frapsal , minden játék 1080p-n magas beállításon mellett futott.
Project Cars2 Demo
2017-11-24 18:05:00 - pCARS2DemoAVX
Frames: 12386 - Time: 134907ms - Avg: 91.811 - Min: 72 - Max: 113Cod WW2 SP
2017-11-25 19:48:20 - CoD_SP
Frames: 16726 - Time: 154922ms - Avg: 107.964 - Min: 50 - Max: 125Ghost Recon WW
2017-11-29 19:13:23 - GRW
Frames: 23039 - Time: 329438ms - Avg: 69.934 - Min: 57 - Max: 108Far Cry 4
2017-11-29 19:38:31 - FarCry4
Frames: 29711 - Time: 256406ms - Avg: 115.875 - Min: 84 - Max:GTA5
2017-12-03 07:02:12 - GTA5
Frames: 17347 - Time: 254219ms - Avg: 68.236 - Min: 58 - Max: 86 -
haerer2
csendes tag
Szia! A számítógépet játékra használom amiért kellene az erősebb gép. Assasins creed Origins például Ultra beállítások mellett Full Hd-ban 70-80 fps korul van, viszont ha a városban mászkálok épp, akkor lecsúszik 40-50 fps-re. Illetve a Need For Speed Paybackel.is ez a helyzet, a lényeg hogy ahogy mozgok a játékban és hirtelen több mindent kell megjemeníteni, akkor beakadgat amikor betölti az új pályarészeket ha sok mindent kell megjeleníteni. ( azaz az Fps lemegy stabil 60ról és 40-60 között ugrál, viszont ha kimegyek a városból akkor tartja stabilan! (Ez a videókártya elvileg bírná a 4k-t is úgy tudom)) 16 giga ramom van egyébkent. Szóval a processzorra gondolok, higy kellene fejleszteni, de most mindent átcserélni Intelre nincs pénzem. Szóval a 8370 lehet segítene igaz? A fogysztásra neten azt írja, hogy a 8370 125 wattot amíg a 9xxx-esek 220 wattot esznek. Amikor az új videókártyát beraktam, akkor kellett babrálni a hűtéssel mert az laplap és a processzor izzót
! Ezért félek a nagy fogyasztástól és a melegedéstől! A tápegységem : Corsair 600W GS600 2013 Edition CP-9020063-EU tápegység. Ja és az alaplapom nem tudom, hogy kompatibilis e teljesen a 9xxx-es processzorokkal mert nem találtam a kompatibilis alaplapok között. Köszi a segítségt és a tanácsot előre is! -
Darkylmx
tag
-
Slavia
aktív tag
Ezzel óvatosan Vizion mert úgy járhatsz mint én pár hete.
Még jönnek az azonnali vga kérdések,szóval ne dühöngj. 
A témánál maradva ha sok túlfeszt adsz neki melegszik,(alapból is "melegedősek" ha keveset adsz neki meg fagyogat. sajnos ki kell tapasztalni a megfelelő beállítást. Én még tartozok egy 4.2Ghz-s kid tunning szetáppal.
Ui: olvass vissza
-
Ftibi87
csendes tag
Olvastam. Viszont előtte próbàltam csak szorzó emeléssel, ugyan ezt dobta, azaz igazàból semmit, ezért próbàltam piszkàlni az fsb-t is. Azt is tudom, h a max ajànlott vcore fesz 1,55v, ezért is akartam mar segítséget kérni. Előtte 4.4Ghz-en stabilan ment(önàlló megoldàs), de lett egy AIO-m és gondoltam megnézem, mit lehet kihozni belőle.

-
DraXoN
addikt
ez egyszerű.. meg kell fordítani a processzorban az elektronok áramlásának irányát.
és akkor +80C helyett -80C lesz használat közben..közben termeli az áramot és az elmű is fizet érte... és még tovább is lehetne húzni mert nem melegszik túl és minél tovább húzod annál többet termel (bár túlhúzva lehet végül túlságosan lefagy...)
... nem is értem, erre miért nem gondolt még senki...
.. ha meg lefagyna... majd berakjuk a húst a számítógépbe...
-
Slavia
aktív tag
-
Eclips21
őstag
-
Stylerr
addikt
-
Asshur
tag
-
-vitya-
őstag
vagy, használjon peltier elemet

https://www.conrad.hu/hu/peltier-elemek-o0506020.html?tfo_ATT_NUM_HEATING_POWER_MAX=270%20W -
Eclips21
őstag
mondhattátok volna
amúgy 4,7 1,416-1,428 feszell megy stabilan ameddig le nem állítom mert elrepül a hőmérséklet a fenébe pedig a régi 8320 kb ugyan ekkora feszen ~1,4v nem ment 68fok fölé, itt 75ig megy és elkezd visszafogni egy egy magot, ennyit bírna a hűtőm? vagy ennyire szar a Cooler Master IC Value V1 (ezt találtam itthon, de ahogy nézem valami hulladék) -
lee56
őstag
-
Eclips21
őstag
-
Eclips21
őstag
-
Eclips21
őstag
Akkor hogy adjak neki feszt? mert mint látható a képen 1,44V-nál nem ad neki többet és le is fagy (és ez csak IBT high volt azért fotóztam le mert lefagyott)
ui: át raktam manuálisra és adtam neki 1,6-t biosnál nem megy tovább (csak a próba kedvéért)
nálad megy a akármelyik LLC beállítás? nálam autón megy csak :/
(#73414) lsc: utolsó bios van rajta és már ott írja hogy 9590 van benne
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Gyorsan összedobtam egy tesztet, csináltam egy oldalra fújó ventit.

Aztán ráraktam a proci borda oldalára, abból szívja a levegőt és nyomja rá a vrm bordára. Így már simán lefutott az IBT teszt, nem vette vissza az órajeleket semmi.Ez persze nem marad így, majd megoldom valami szebb módon, jobb fajta ventivel.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
A tekercsek melegednek keményen de az normális viszont azokat meg takarja a borda, ami ront a helyzetükön. Ha lesz kis időm, adok nekik ventit aztán meglátjuk.
Slavia: ez így nem kerek. Eleve nincs x264 avi codec, az avi egy konténer, mint az mkv, bármi lehet benne.
Az x264 kódolási sebességét meg a proci és a többi alkatrész sebessége határozza meg, az bizony full terhelést rak mindegyik magra. Ezért is része mindig a proci teszteknek az x264 kódolás teszt is. -
CPT.Pirk
Jómunkásember
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
-
jokeph
nagyúr
Igaz-igaz, csak összejönnek a komponensek.

Pár hsz-el előbb, a sajátomnál a komplett gépet számoltam, kivéve a monitort.

Jó lesz ez, egyre csak javul a cpu javára.

Lassan kiderül, hogy az FX húzva se eszik sokat, alapon meg egyenesen éhezőbajnok.
A közhiedelem szerint ugye a globális felmelegedés oka az AMD CPU (főleg az FX).

Ezt most tételesen megcáfoltuk.

-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Ahh igen, a logout segít. Frescho cikkében megtaláltam a választ:
Persze nem kell eldramatizálni, a maximum érték 4,5 GHz-en még mindig 450 W alatt maradt GTX760-al együtt, szóval nem kell hozzá még így sem kW-os tápegység.
A GTX760 meg egy 170W max tdp-s kártya, szóval egy rendes 450-es tápnak elégnek kell lennie. Főleg, hogy majd a Ryzenes utód gép nem fog ennyit fogyasztani.

Mondjuk még nem döntöttem el melyik táp legyen, mert 450-460W -s Enermax és FSP tápok is vannak 12k körül, azok ráadásul újak. Lehet akkor már egy újat nézek ki...
-
MK VII
veterán
-
FoLey-v
addikt
-
Elcan
tag
-
Jakuskacsa
senior tag
-
FoLey-v
addikt
-
jokeph
nagyúr
-
MK VII
veterán
Rambustibi Audija nálam az etalon...
Audi 200 20V quatro.
Ha így mennének az fx-ek mint az Audi, már váltanék is.
Minden tiszteletem ezé a kocsié. A legszebb Audi amit valaha kiadott a német gyár. -
Jakuskacsa
senior tag
Igen Ő kemény volt, és 9590 mellé egy titaniumot rakott

Bármennyire is bántották, mi Habugival csináltunk pár tesztet, és volt igazsága. Mi pl. pont a crysis 3 at néztük meg az ő 6600K-ja és az én fx-emmel szembe. Nagyon fura dolgokat tapasztaltunk. az intelnek kevesebb volt a minimum fps-e mint az fx-é. Valamint fx-el nem voltak akkora kilengések az fps-ben. Mindez 1440-ben tesztelve. Ha a cpu kihasználtságot néztük, akár a gpu -t, mindkettőből az jött, hogy 1440 ben jobban, és szebben viszi azt a játékmotort az fx mint az intel.
Gta 5 ben sem hagy túl sokat az fx.... azt meg én teszteltem le, vagy egy éve. gpu állandóan 100% on pörög, tehát gpu limites volt a gta V (fx-el!!!)
SZóval én az 50% -ot ezért keveslem, mert igenis van olyan játék nem is kevés, (pedig ezek csak írás közben jutottak eszembe) amit kihajt, sőt lehet jobban is mint egy intel - lásd crysis3És azt meg már nem is mondom, hogy ezek nem új motorok, nincsenek túl optimalizálva

A netről szedett dolgokat meg kérem hanyagolni, mert ott "csak beteszik oszt megy" alapon tesztelték mindig is az fx-eket. Ami nem adja vissza azt amit egy tuningolt, otthon kicsiszolt példány
-
Slavia
aktív tag
OFFMindeképp tápcsatisat akarok eddig mindig giga kártyáim voltak szóval szerintem maradok annál.Bár a tápcsatis dolog nem minden esetben mérvadó hiszen valamikor csak a venitlátoroknak (2 ventis modelnél) szükséges.Inkább a Shaders-t lll. a texture fillterét szoktam nézni.Szerény tanulmányaim alapján textúrákért a shaders felel.
De megint csak gyorsan visszakanyarodok előző hozzászólásomhoz.Mivel tudom hogy elég az 1080p-hez illetve ős is elég jó kis helyen szerepel a passmark listán.És kevés a fogyasztása viszont modernebb arhitektúra mint pl a 960 de nem sokkal drágább ezért nekem tökéletesen elég. -
Slavia
aktív tag
-
Slavia
aktív tag
-
Slavia
aktív tag
Köszönöm a gyorsválaszt!
nagyon alul akartam már feszeleni.
Még egy gyors kérdés: Az fx 6300 esetében hány szál van? Ugye a 8 szériánál 4 mag 8szál ha jól tudom ugye magonként ketté van osztva azért natív 8 magos. HA jól tudom. Az fx 6300-nál ugye le van tiltva 2 mag de a többi hány szálon fut? jó lamán tettem fel a kérdést! bocs. -
-vitya-
őstag
-
leviske
veterán
Már korábban szenvedtem vele a topikban, megtalálhatók azt hiszem a beállításaim. Mindenesetre az itteni ajánlott beállítások szerint van belőve, 1,3V felett már komoly hőmérséklet problémáim vannak. Anno valamennyit segített a Viper, de hosszú távon az is zavaró, ha konstans üvöltenie kell.
Nem felfekvési probléma, nem pasztázási probléma, szimplán ennyire melegszik. Új képeket már nem készítek, mert időt és energiát majd akkor pazarlok erre a rendszerre legközelebb, mikor tavasszal repül anyám gépébe vagy az apróra (bár kétlem, hogy kéne bárkinek).
(#72920) Jakuskacsa: Persze. De akkor se a 1440p meg a 4K az általános, még itt a topikban sem. Igénye sincs rá a többségnek. Nekem is csak akkor lesz érdekes, mikor ezekben a felbontásokban HDR mellett is képes lesz érvényesülni egy középkategóriás VGA. Addig bőven elég a fullHD.
-
MK VII
veterán
Ez is igaz.

Valóban. Ha 150-200k-s kártyát vennék, biztos, hogy én sem 1080p-ben játszanék.
Viszont az is tény, hogy rengetegen használják 1080-ra az ilyen kártyákat.(#72909) Dr. Romano
Próbáltam már én is Crimson-ban a virtuális szuper felbontást, de sajnos totál szét volt csúszva a kép. Az egeret teljesen máshova érzékelte a játék mint ahol volt és máshova kattintott.
Aztán hagytam a fenébe.. Biztos, hogy valamit nem jól csináltam, de aztán azóta már nem is próbálkoztam vele. Szóval elfogadtam, hogy béna vagyok rendesen beállítani és maradtam 1080-on.
Itt jegyezném meg, ha valaki megszánna és elmagyarázná, hogy mit csináltam rosszul és kijavítana azt megköszönném..
-
jokeph
nagyúr
-
jokeph
nagyúr
-
Ry0K3N
senior tag
Diablo 3, HoTS, Starcraft 2. Iszonyat frémingadozás 10 alatti droppokal, kész élvezet volt mindegyik. WoT 20-tól 60-ig volt minden framerate mint a búcsúban, nagyon élveztem. Ryzennel ezek mind 120+ frame. Szóval igen az FX szar. Amik tűrhetően mentek azok a Doom és a Battlefront mert kihasználta a magok számát. Ezért kérdeztem toshiit mit akar játszani vele mert nem mindegy. Lol mellé meg nem akarod felsorolni a CS:GO-t amik még egy kávéfőzőn is elmennek?
-
Slavia
aktív tag
1080p-hez még elég szerintem is egy 8000+ Fx,stabil vrm mellett, inkább vegyen jobb minőségű egyébb összetevőket,mint pl PSU,Hűtés,Memória,ssd, sötöbö.Azok később rájzenre váltáskor is jauk lesznek még.
1080p-re elég az Fx is de ha van pííz akkó vegyé rájzent.
De a Phenom után is az fx azért jóval komolyabb. 
-
lee56
őstag
-
jokeph
nagyúr
-
lee56
őstag
"..főleg az újabb utasításkészletek miatt..." De lehet inkább a majdnem duplázott IPC miatt.

http://www.cpu-world.com/Compare/990/AMD_FX-Series_FX-8350_vs_AMD_Ryzen_7_1800X.html
lap aljánAmúgy nem tudom pontosan mire gondolsz, az AVX2.0 az egyetlen nagyobb utasítás szerintem, amivel a 'Zen-ek többet tudnak FX-es társaiknál. A nyers erő az amiben jóval jobbak, magonként, szálanként és c2c is.
-
FoLey-v
addikt
-
gyantaszuz
aktív tag
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Fórumok
- Processzorok, tuning
- AMD FX
- (kiemelt téma)
Hirdetés
A nem témába vágó beszélgetésekhez keressétek fel a (nemcsak) FX-tulajdonosok bazi nagy OFFolós topicját, vagy az AMD offtopikot!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 14900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Intel Core I9 12900KF - 16mag/24szál - Új, bontatlan, 1 év gari - Eladó!
- Intel Core i7-7700K 4.2GHz (8M Cache, up to 4.50 GHz) LGA1151 Processzor
- AMD Ryzen 5 1600X AM4
- Eladó Intel Core i7-4770 Processzor (LGA1150) több db
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 4000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- SMAILIO HD 5" GPS autós navigáció
- LENOVO ThinkPad T460,14,HD,i5-6300U,8GB RAM,256GB SSD,WIN11,DUPLA akku
- Samsung Galaxy A54 5G / 8/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Keresünk iPhone 14/14 Plus/14 Pro/14 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

General_XTX kolléga 4790K-ját vettem át. Rá kellett jönnöm, hogy nekem az egyszálas tempo fontosabb az általam használt meló alkalmazások alatt. Szépsége az egésznek, hogy egy PII celeron óta az AMD-t termékeit használom. Amúgy pont neked szerettem volna felajánlani a cpu-t, mert van egy király épített vized és kifogtál egy elég éhes kockát ezelőtt. De időközben látom, hogy már lecserélted! 
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

), de azért élvezhető végeredmény kéne, nem egy felszálló repülőhangú eszköz