- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Szólánc.
- droidic: Videó letöltés yt-dlp-vel (profi módszer)!!!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- gerner1
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
-
LOGOUT
Az AliExpress használatával kapcsolatos információk.
Új hozzászólás Aktív témák
-
DrenX
csendes tag
Sziasztok!
Rendeltem 8 terméket ugyan attól az eladótól. A rendelés 5.-én történt meg. Az eladó elfogadta a rendelést, majd ma ezt az üzenetet kaptam :
friend , 81201 no, Received package Please request a refund for the price of this product (without shipping) .
Egy terméket kéne törölnöm és visszaigényelni a pénzt(szálitás nélkül), de az aliexpressen ez az üzenet fogad:
You can "Open Dispute" 10 days after the seller ships your item(s). If you have any questions about the order, please contact the seller.
Van esetleg más lehetőség erre? Vagy várnom kell még letelik a 10 nap.
köszönöm!
-
Lion76
csendes tag
Üdv mindenkinek!
Én most fogok előszőr rendelni az aliexpressröl!
A szállítási módok:ePacket(ingyenes 12-20nap)
:standard(fizetős 19-39nap)
A kérdésem:mi az az ePacket és miért ingyenes ha rövidebb,a szállítási idő?
Bocs,ha hülye a kérdés,de ha az ember nem tud valamit,akkor kérdezzen
Előre is köszi a választ! -
válasz
MrRL19 #24497 üzenetére
Nem alapozzál arra, hogy figyelmetlenség vagy lustaság miatt elkerüli a figyelmét annak akinek az áfa beszedést intézni-e kellene.
Mindig számold rá ezeket a költségeket és azt is vedd figyelemebe hogy a garancia nem igazán érvényesíthető.
Azt is hogy a fogyasztóvédelmi szabályok szerint a vevőnek kell visszaküldeni és csak azután kapja meg, viszont a postaköltséget ő fizeti és itt az AliExpress-en nagyon kevés eladó adja vissza azt (100 g- 2000 g-ig 2175 Ft- 9136 Ft a postaköltség Kínába).
Ha ezek figyelembe vételével is jó vételnek tűnik akkor megvásárolod és van amikor a számított költséged kevesebb lesz.
Nincs máshogy kezelés, csak trehányság. Megjósolhatatlan a hogy számítsak e +költségre , vagy sem? -
MrRL19
senior tag
-
trialboj
őstag
Amúgy az millyen pofátlanság már, hogy ugyan attól az eladótól két nem olcsó terméket rendelnék, brutál szállítási költséget számol, és mindkét terméknek külön kell fizetni?!
[link]Miért nem tudja egyben küldeni? írnom kell neki és akkor megoldható? 15$ kidobni egy 30 napos szállításra nem egy elfogadható üzlet.
-
trialboj
őstag
válasz
MrRL19 #24489 üzenetére
Ha nem EU csak rosszra számíthatsz. DHLtől meg főleg, millió papírt küldenek, extra pénzt számolnak fel ha ők kell intézzék a vámot, ha te akarod elküldenek mindenfele papírokat intézni, 45$ os csomagra több mint 30$ számoltak fel(romániában)
Ha csak nem értesz nagyon az ügyintézéshez, még 100$-t spórolva sem éri meg, + a gari is inkább csak teoretikus, drága cuccot nem érdemes kínából venni.
-
Ádyka
őstag
Sziasztok!
Rendeltem elektromosan vezető nyákjavító ezüstöt 5ml-t 1,63 dollárért.
Az első nem jött meg 3 hónap után, a második rendelés megjött rendesen.Viszont semmire sem jó, nem vezet elektromosan. Kértem refundot, ali meg elbírálta, hogy küldjem vissza a cuccot és lesz refund.
Ez most valami újdonság, hogy a használhatatlan vackot vissza kell küldeni? Mennyi a posta visszafelé? Nyilván nem éri meg.
Köszi
Üdv
Á -
Saccco
nagyúr
Csak nálam nem megy a fizetés?Raiffeisen + MasterCardUnauthorized transaction-nak tekinti a bank, szerintük.
Lehet a banknál kellene kopogtatnom.Sztornó, most meg engedte...
-
MrRL19
senior tag
Helló
Kérdésem : Ha vásárolók pl 190-250$ között műszaki cuccot (navigáció autóba) számolhatók e valami + költségre?
(szállítás egyik Német raktáros elvileg , másik pedig Kína-DHL)köszi előre választ !
-
-
Krogoth
senior tag
Üdv.
GPS tracker kellene. Táskába bele és lehessen követni, hogy merre megy a táska. Kicsi, jól működjön itthon is, semmi extra.
Melyik/ek az ajánlottak? -
Putyin90
senior tag
Ha a feladási határidőből kifut az eladó mennyi idő múlva kapom vissza a pénzemet?
-
albiosz
őstag
-
RushR6
csendes tag
Sziasztok!
Aliról rendeltem már jó pár dolgot, de most morális dilemmába kerültem.Az egyik eladótól rendeltem 3db különböző típusú polírozó szivacsot (kemény, közepes, és nagyon puha) A lényeg, h a puhát nem kaptam meg, helyette még egy közepeset kaptam, csak más színben. Jeleztem az eladó felé, bocsánatot kértek és mondták, h küldik a jó szivacsot. 3 hét múlva megjött a csomag és persze kaptam egy ugyanolyan közepes szivacsot, hogy így most márt 2db legyen feleslegesen.
Ezt is jeleztem feléjük.... majd jött a duma, h nemzetközi cég, drága a szállítás, tartsam meg a plusz szivacsot is nyugodtan, de már többet nem küldenek. De kaphatok kedvezmény tőlük, ha rendelek valamit.
Mi tévő legyek? Már nem nagyon kell tőlük semmi, hiányzik egy puha szivacs a polírozásomhoz, cserébe van kettő felesleges. Dispute-oljam vagy csak adjak rosszabb csillagot nekik? Rendesek voltak h szó nélkül küldtek egy újat, de hát ha halászlét rendelek akkor ne finomfőzeléket adjanak már nekem... 1 szivacs 1000 ft ami itthon 2800 körül van, de már így is lassan 2 hónapja rájuk várok. Vagy nyeljem be ezt az összeget és törődjek bele, h benne van ha kínaiakkal bizniszel az ember?De akkor is hogyan értékeljem őket?
-
zsupyro
csendes tag
Sziasztok. Ha vettem egy terméket mobil appon keresztül, ki is fizettem, de rájöttem hogy mégsem kell, ha "cancel order" - re nyomok autómatikusan vissza utalják a pénzt is? Köszi előre is a választ.
-
∂яσнυη
senior tag
válasz
∂яσнυη #24463 üzenetére
Na ez lett a vége, tegnap már nem bírtam tovább várni és nyitottam egy dispute-ot:
Dear XY,Regarding to your dispute about the order(order id
, we have made the following mediation.
Result:
Refund: USD 15.00 ,no need to return goods (if there is a refund,normally buyer will receive the refund in 3-20 business days)
Ezzel akkor már nincs teendőm? 1-2hét és megkapom az összeget?
-
vittorio7
őstag
Köszönöm a segítségedet, meg ezt a teljes körű összefoglalót a témáról amit írtál.
Talán nem is kellene off-ba tenni, mert úgy néz ki, hogy szervesen kapcsolódik az Aliexpresshez.
Ugye tegnap írtam egy idézetet az eladótól, amiben kérte, (könyörgőt sírós smile-kal is), hogy töröljem a vitát, és PayPalon keresztül fizet majd. Én tegnap este már nem tudtam ezzel foglalkozni, nem töröltem a vitát, úgyis 06.08-ig volt írva, hogy addig zárul. (Meg ha törlöm, akkor lehet, hogy nem is utalt volna PP-n sem.)
Ma reggel látom, hogy kaptam egy emailt, és az ali zárta a vitát, és megkapom a teljes visszatérítést.
"You and the seller did not reach an agreement. The refund amount will be based on the previous solution."
Mintha olvasták volna az Aliexpressen az alábbi szavaidat:
"Valahogy rendbe kellene tenni ezt a dolgot, mert magyar vevő viszonylatában ez, hogy PayPal-ra küldené a pénzt, a szerződési feltételek megsértése, a vásárlói védelem kijátszása."
-
válasz
trialboj #24471 üzenetére
Majdnem úgy volt, ahogy gondoltad, csak a zivatarok „közbeszóltak”
és nem tekintem belekontárkodásnak. Inkább hasznos kiegészítésnek és köszönöm.
Az utóbbi időben én sem írtam, hogy célszerű figyelni arra, hogy ha PayPal-on keresztül akarja az eladó küldeni, akkor a költségviselésre és emiatt nagyobb összeg elküldésére figyelmeztetni kell.
A gyakori előfordulás miatt ez sajnos fontos dolog és foglalkozni kell vele.
Azt nehéz eldönteni, hogy tudatlanság miatt vagy csak pofátlan és azért küldi úgy, hogy a címzettől vonódik le a PP jutalék.
Az tény hogy nekünk, magyaroknak még mindig az AliExpress dispute az, ami keretében költség levonás nélkül megkapjuk a nekünk járó összeget, ezt elkerülni, hogy nem legyen az eladónak „fekete pontja” nem a vevő érdeke, neki nem kell ezért „fizetni” semmit.
Bosszantó az is, ha pl. német vevőről van szó, akkor – mivel ott van az AliExpressen PayPal fizetés – ha refundról van szó, ő a teljes összeget megkapja, mert ilyen esetben a PayPal senkinek (vevő és eladó) sem számol fel jutalékot.
Valahogy rendbe kellene tenni ezt a dolgot, mert magyar vevő viszonylatában ez, hogy PayPal-ra küldené a pénzt, a szerződési feltételek megsértése, a vásárlói védelem kijátszása.
Tényleg nem tűnik soknak a 3,4% + 90 Ft, de ha a megvett termék 2 $-os árát kapjuk így (272,58*2=545,16 Ft) akkor ténylegesen 18,53+90=108,53 Ft lesz amit nem kapunk meg.
Konkrétan ez a veszteségünk, mert ugyan pozitív hozzáállásunk volt a késlekedő szállítás vagy a megkapott hibás termék ellenére, de az eladó el akarja kerülni az AliExpress szankcióit. 437 Ft realizálódik az 545,16 Ft helyett. Szerintem ez nem engedhető meg.Van Kínára is PayPal költség kalkulátor ahol egyértelműen kiszámolgathatja, hogy mennyit kell küldenie, hogy a teljes vételárat megkapja a vevő.
Pl.
If sending $1.00, the amount that will go to fees is $0.34 and the recipient will receive $0.66.
If sending $2.00, the amount that will go to fees is $0.39 and the recipient will receive $1.61.
If sending $10.00, the amount that will go to fees is $0.74 and the recipient will receive $9.26.A példánál maradva 2 $-t kell kapnom, akkor neki ennyit kell küldeni:
If sending $2.41, the amount that will go to fees is $0.41 and the recipient will receive $2.00.Nálunk bankkártyáról küldve ilyen költségek vannak:
You'll send Fee
1,00 USD 1,00 USD
2,00 USD 2,00 USD
3,00 USD 3,00 USD
4,00 USD 4,00 USD
5,00 USD 4,92 USD
10,00 USD 5,09 USD
50,00 USD 6,45 USD
100,00 USD 8,15 USDTehát fontos, hogy amikor elfogadjuk azt hogy a PayPal-ra küldje a pénzt akkor hangsúlyozzuk, hogy a PayPal jutalékot neki kell fizetnie, annyit küldjön hogy a teljes visszajáró összeget kapjuk meg.
-
vittorio7
őstag
Mindenkinek köszönöm a segítéset.
-
válasz
trialboj #24469 üzenetére
Igen, de a 90 Ft fix az eleve ráadódik., másrészt nehogy már nekem kerüljön plusz pénzbe, mert nem akarja az AliExpressnél a dispute-t -ami az ő hibája-beszámoljon a minősítésébe. Én teszek neki szívességet, nem pedig ő nekem. Mint írtam, eleve ő dönti ezt el, nem a PayPal.
-
válasz
vittorio7 #24467 üzenetére
Talán a PayPal díjazási táblázatban az oldalukon a 1. számú Melléklet Díjtáblázat rész.
De neked ezzel nem kellene foglalkozni, mert meg kell írnod neki, hogy beleegyezel, hogy az AliExpressen kívül legyen lerendezve és így ott neki nem lesz büntetés, (mert ez a PayPal dolog a bünti elkerülésről szól) viszont ő úgy küldje a pénzt hogy a nettó összeged a visszatérítendő vételár legyen, hogy ő fizeti a jPayPal jutalékot (bruttó összeg), eleve a küldő dönti el, hogy ki viseli és elev látja, hogy te mennyit fogsz kapni. El sem tudja téveszteni.
De egyébként 3,4%+90 Ft a tied, de a kínainak meg valószínűleg $-ban számolják és más összeg. -
Flashy
veterán
válasz
vittorio7 #24465 üzenetére
a paypal login e-mail címed a paypal azonosítód, arra tud utalni. ennek előnye az eladó számára hogy az aliexpressen nem lesz negatív nyoma. hátránya neked, hogy ha előbb zárod a vitát, nincs garancia hogy utal, valamint pénz fogadása jutalékos, tehát szólnod kell hogy többet utaljon, mert tőled vonják le. neked abból elvileg nincs hátrányod, ha nem fogadod el és az ali a javadra dönt az eladó fölött és visszakapod a pénzed.
-
vittorio7
őstag
Sziasztok!
Kaptam egy silányabb minőségű pár dolláros cuccot.
Írtam az eladónak, végül felajánlotta, hogy visszafizeti az összeget.
"Please close this dispute,it is not transit dispute,
We make a refund for you by paypal after you cancel the dispute, you can give us a paypal account."Paypalra akarja visszafizetni az összeget. Ez bevett dolog az alin? Lehet, hogy banális kérdés, de nem tudom, hogy milyen adatot adjak a PP-ről. Eddig én csak fizettem vele.
Olyan funkciót találtam, hogy: Kifizetés igénylése. De ehhez email címet kell kérnem az eladótól.
-
∂яσнυη
senior tag
Rossz. Mi ez a hozzáállás, hogy később?98+%ra értékelt store. Ha nekem is megérkezett volna minden a csomagban, akkor nekem sem lenne semmi gondom. De amint itt ez a probléma, egyből látszik, hogy csak a problémamentes eladások miatt jól értékelt az eladó.
Csak azt nem értem, hogy mit vacakol ezen a 15 dolláron. Nem volt benne a csomagban, eleve nem volt kiadása. Amit pedig én kérek az a hiányzó érték a rendelésemből. Meddig fog várni, amíg lejár a buyer protection? xd
-
gyulazsolti
senior tag
Oké, köszönöm.
Az aggódás, és türelmetlen várakozás inkább a leányom részéről van.De legalább most már azt is tudom, hogy nem postázás esetén visszakapom a pénzt.
*épp
-
gingerbalm
aktív tag
válasz
gyulazsolti #24457 üzenetére
Véleményem szerint nincs miért aggódni. Ha 4 és fél napon belül nem adja fel, törlődik a rendelés és visszakapod a pénzt.
-
válasz
gyulazsolti #24457 üzenetére
Nem kell aggódnod, ha nem küldi el, akkor automatikusan visszakapod a pénzed.
Egyébként meg van aki az utolsó napon küldi el.
Ha kell a dolog, ilyenkor egy üzenetben megkérdezem, hogy mikor szeretné elküldeni? -
gyulazsolti
senior tag
Sziasztok!
Kezdjek el aggódni, vagy van még 4 napom?[kép]
Amit rendeltem sd kártyát 18.-án, ép most jött meg.
-
válasz
trialboj #24455 üzenetére
Nem kaptál nyomkövetési számot, ez egy küldeményazonosító amely rajta van csomagcímkén, ez így nem kamu.
Az hogy nem lehet nyomkövetni és csak a tracking number nevű mezőbe lehet beírni hogy ezen számon feladásra került ez még nem probléma. Ezt elküldték, mert minek vesződne olyan szám kitalálásával, amit az ő postája feljegyez?
Nézd meg hogy milyen szállítási módot fizettél ki és ha ott registered és nyomkövetés available valami van írva akkor lehet reklamálni mert nem azzal küldte. -
trialboj
őstag
Írtam neki, de nem értem miért kellene jófej lennem? NEM is küldött semmit, fake TN kaptam. Hol lehet ezt jelenteni? A teljes visszatérítést már kértem tőle, ha holnapra nem válaszol jön a dispute, de ott nem foglalkoznak azzal hogy ez egy csaló, vagy igen?
Nem létező trackingért nem jár bünti? szórakozik velem várok rá heteket és kiderül hogy nincs is úton, vagy lehet feladta de nem úgy ahogy kértem.
-
∂яσнυη
senior tag
Sziasztok
Nemrég rendeltem egy forrasztópákát aliról 23dodó-ért. A csomag nemrég érkezett meg, de hiányzott belőle a páka része(csak a tápegység, és a hegy volt a csomagban). Ez a csomagoláson is rosszul volt feltüntetve. Írtam erről az eladónak, aki azt mondta 2-3hónapba telik újraküldenie mert nincs ez az alkatrész neki külön. Mondtam, hogy vagy 1hónap vagy egy másik shopból megtudom rendelni 15dollárért, akkor refundoljon annyit. Erre felajánlott 5 dollárt. A csomagra egyébként most 11.40dodó van írva összértéknek, tehát 12dollárnyival lettem megkárosítva. Szerintetek még próbáljak vele egyezkedni vagy dispute?
-
kuyarashi
őstag
Igen, ebankban, a zárolt összegeknél látom is általában a levonásra szánt pénzt, bár nem tételesen. K&H-tól anno kérdeztem is ezt, ugyanazt mondták, mint te. Annyi, hogy értesítőt nem kapok, mert ki van kapcsolva.
Ettől függetlenül AXA-nál azonnal levonásra került az összeg és minden esetben jött az SMS másodperceken belül. Ebankban pedig nem a zároltak közt (ilyen nem is volt), hanem egyenesen a számláról vonták le a teljes összeget. Pontosítok; látszólag került levonásra a teljes összeg. Nekem ez sokkal szimpatikusabb megoldás volt, mert így azonnal tudtam kalkulálni a fillérre pontos végösszeggel. -
válasz
kuyarashi #24449 üzenetére
Ha bankkártyával fizetsz akkor elsőként csak zárolásba kerül az összeg a bankszámládon, erről kapsz értesítőt a fizetés után. Ez minimum 24 óra. Ezután fogja a bankod a kereskedő bankjának elutalni a pénzt, ami +2-4 nap is lehet, amikor ez megtörténik, akkor lesz a zárolásból tényleges levonásos könyvelés a bankszámládon.
Az az AXA esetén is, sőt minden bank esetén így működik.
Ha banktól nem jön meg valami, az általában náluk lévő probléma lehet.
Az hogy azonos a bankszámla típus, a bankkártya, ugyanazon banki opciók vannak előfizetve, netes vásárlásnál ugyanazon helyen, ugyanazon böngésző ellenére még a használat nem biztos, hogy azonos lesz egy adott pillanatban mindenkinél.
Új hozzászólás Aktív témák
● Nézd meg a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● Ha konkrét termékkel kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a linkjét is.
● Ha szállítással kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a nyomkövetési azonosítót is.
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, az AliExpress szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
- iPhone 16 PRO 128GB black titanium KÁRTYAFÜGGETLEN! Akku 100%! 2025 október 14-ig Apple garancia!
- Geforce GTX950 2GB OC
- Apple Watch SERIES 8 45mm gold GPS + Cellular, STAINLESS STEEL! Akkumlátor 100%!
- Vadonatúj iPhone 13 PRO 128GB alpine green KÁRTYAFÜGGETLEN! 6 hó garancia!
- iPhone 16 128GB ultramarin 1 hónapos! MEDIAMARKT számla, 3 év Apple garancia! Makulátlan! + tok!
- LG 32GP850-B - 32" NANO IPS / 2560x1440 / 180Hz 1ms / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync / HDR 400
- Samsung Galaxy Tab A8 32GB, Újszerű, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 8 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Apple iPhone 12 Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest