Új hozzászólás Aktív témák

• V/

Topikgazda

válasz trialboj #24471 üzenetére

Majdnem úgy volt, ahogy gondoltad, csak a zivatarok „közbeszóltak” :( és nem tekintem belekontárkodásnak. Inkább hasznos kiegészítésnek és köszönöm. :R

Az utóbbi időben én sem írtam, hogy célszerű figyelni arra, hogy ha PayPal-on keresztül akarja az eladó küldeni, akkor a költségviselésre és emiatt nagyobb összeg elküldésére figyelmeztetni kell.
    A gyakori előfordulás miatt ez sajnos fontos dolog és foglalkozni kell vele.
    Azt nehéz eldönteni, hogy tudatlanság miatt vagy csak pofátlan és azért küldi úgy, hogy a címzettől vonódik le a PP jutalék.
    Az tény hogy nekünk, magyaroknak még mindig az AliExpress dispute az, ami keretében költség levonás nélkül megkapjuk a nekünk járó összeget, ezt elkerülni, hogy nem legyen az eladónak „fekete pontja” nem a vevő érdeke, neki nem kell ezért „fizetni” semmit.
    Bosszantó az is, ha pl. német vevőről van szó, akkor – mivel ott van az AliExpressen PayPal fizetés – ha refundról van szó, ő a teljes összeget megkapja, mert ilyen esetben a PayPal senkinek (vevő és eladó) sem számol fel jutalékot.
    Valahogy rendbe kellene tenni ezt a dolgot, mert magyar vevő viszonylatában ez, hogy PayPal-ra küldené a pénzt, a szerződési feltételek megsértése, a vásárlói védelem kijátszása.
    Tényleg nem tűnik soknak a 3,4% + 90 Ft, de ha a megvett termék 2 $-os árát kapjuk így (272,58*2=545,16 Ft) akkor ténylegesen 18,53+90=108,53 Ft lesz amit nem kapunk meg.
    Konkrétan ez a veszteségünk, mert ugyan pozitív hozzáállásunk volt a késlekedő szállítás vagy a megkapott hibás termék ellenére, de az eladó el akarja kerülni az AliExpress szankcióit. 437 Ft realizálódik az 545,16 Ft helyett. Szerintem ez nem engedhető meg.

Van Kínára is PayPal költség kalkulátor ahol egyértelműen kiszámolgathatja, hogy mennyit kell küldenie, hogy a teljes vételárat megkapja a vevő.
    Pl.
    If sending $1.00, the amount that will go to fees is $0.34 and the recipient will receive $0.66.
    If sending $2.00, the amount that will go to fees is $0.39 and the recipient will receive $1.61.
    If sending $10.00, the amount that will go to fees is $0.74 and the recipient will receive $9.26.

A példánál maradva 2 $-t kell kapnom, akkor neki ennyit kell küldeni:
    If sending $2.41, the amount that will go to fees is $0.41 and the recipient will receive $2.00.

Nálunk bankkártyáról küldve ilyen költségek vannak:
    You'll send Fee
    1,00 USD 1,00 USD
    2,00 USD 2,00 USD
    3,00 USD 3,00 USD
    4,00 USD 4,00 USD
    5,00 USD 4,92 USD
    10,00 USD 5,09 USD
    50,00 USD 6,45 USD
    100,00 USD 8,15 USD

Tehát fontos, hogy amikor elfogadjuk azt hogy a PayPal-ra küldje a pénzt akkor hangsúlyozzuk, hogy a PayPal jutalékot neki kell fizetnie, annyit küldjön hogy a teljes visszajáró összeget kapjuk meg.

Új hozzászólás Aktív témák