Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bib
őstag
válasz stickermajom #20849 üzenetére
Hi! Én megmértem a 120-ast az alapján az általad megadott méretek.
Szélesség x mélység x magasság.
Amúgy az a 2cm nem csak az asztalodon számít sokat -
B1T3
addikt
A szemből fotózott képével osztottam-szoroztam, és szerintem a 18 cm a szélessége.
-
AMDFan
addikt
Tudom, hogy nagyon offtopic, de hátha tudunk vele segíteni. Ha már ennyit van szó a hitspaceről a topikban akkor miért ne segítsünk ezzel most mi nekik. Ellopta ma egy tolvaj az egyik hitspace-es srác iphoneját amiről egy elég szép kis videófelvétel készült, amit itt lehet megnézni: [link] illetve a hitspace facebook oldalán. Osszátok meg ha nem nagy gond. Ha már ilyen jó kis felvétel van róla
[ Szerkesztve ]
-
Degeczi
nagyúr
válasz stickermajom #20855 üzenetére
Sokat ne várj tőle: raktam itt föl korábban képeket a belsejéről, és a ritka hülye hangerőszabályzásáról (extra 3 m-en futtatják át a jelet vékony litzehuzalon a távszabályzó miatt)
Ősszel bő 16e-et nagyon megért, a duplájáért már érdemes szétnézni, és esetleg picit többet rászánni egy jobbra -
kroy83
tag
Valaki nem tud valami megbízható olcsó külföldi üzletet ahonnan olcsóbban lehetne rendelni?
I don't need to "get a life". I'm a gamer, I have lots of lives!
-
B1T3
addikt
válasz AMDFan #20854 üzenetére
Ez nagyon sajnálatos, és még mindig képes vagyok meglepődni, mennyire pofátlan emberek léteznek. De elég jó minőségű ahhoz a felvétel, hogy megbánja a tolvaj a lopást (meglepődnék, ha nem derülne ki, kiről van szó). Na persze nem azért, mert elismeri, hogy helytelenül cselekedett, hanem szimplán azért, mert lebukott. Szánalmas.
-
stickermajom
addikt
válasz Degeczi #20856 üzenetére
Értem, köszönöm! Az a helyzet, hogy mondjuk 40-45-öt még különösebb szemrángás nélkül kiköhögnék valami hangfalpárért, de fölötte már lennének álmatlan éjszakáim. Ezen a körön belül esetleg lehet már valami értelmesebb variációt kapni? Nagyon nem vagyok ezekkel képben sajnos, a Modecom-ot is csak itt olvastam régebben.
-
B1T3
addikt
válasz stickermajom #20860 üzenetére
Esetleg az M-Audio BX5 D2-re vess egy pillantást, 55000 Ft egy pár.
-
muchacoado
aktív tag
válasz stickermajom #20860 üzenetére
Hasonló cipőben járok, ez az a ketegória ahol negyon nagy külömbségek vannak ár/értékben. Többen ajánlották a Microlab Solo 6C-t, nézegettem a Behringer MS40-et a beépített DAC miatt, de elbizonytalanított a sok vegyes vélemény, valakik szerint elég jól teljesít valakik szerint egy kalap s@ar.
Pl ez eDigitalos vélemények bizonytalanítottak el.
Több napja olvasom a hozzászólásokat és a teszteket amik teljesen vegyesek, ki jót ki roszat mond ugyanarról...meghallgatni nincs lehetőségem semmit, így teljesen zsákbamacska az egész. Több évre tervezek így nem szeretnék mellényúlni. Aki esetleg tud valamit tanácsolni nekünk szívesen fogadom.
-
B1T3
addikt
válasz muchacoado #20862 üzenetére
Mennyit szánnál rá legfeljebb?
-
B1T3
addikt
válasz muchacoado #20864 üzenetére
Akkor ez esetben is ezt tudom javasolni. Bár az lenne az igazi, ha meg tudnád hallgatni, illetve összevetni más hangfalakkal, főleg, mivel hosszabb távra tervezel vele.
(Különben engem is zavar, hogy nincs ilyen üzlet Debrecenben. Gondolom, nem lenne gazdaságos belevágni, ami pedig visszavezethető arra, hogy sajnos nincs általános igény a minél minőségibb zenehallgatásra.)
-
Zola007
veterán
Bernád is már évek óta csak félgőzön működik, 8-12 között van nyitva, legtöbbször esélytelen hogy akár egy kábelt is elhozzak napközben
Mʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
foosballfun
tag
válasz muchacoado #20864 üzenetére
Ennyiért szerintem még mindig a Modecom MC-SHF120U vagy a Microlab Solo 6c a legjobb. Esetleg keresgess használt cuccok között, hátha akad számodra megfelelő. Én nyíregyházi vagyok, de megérte utaznom a hangfalért, mielőtt megvettem. Igaz így van többletköltség, de inkább kalkuláld ezt is bele, és így nem veszel olyat, amit később megbánnál, plusz meghallgathatsz pár igazán jó darabot, amire azt mondhatod, ez már igen!
-
Zola007
veterán
Ha valaki nem hétköznapi cuccokat és árakat akar látni, annak javaslom, kukkantson be a német Clearaudio oldalára.
Elképesztő mire van igény, ha pénz folyik a csapból isMʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
zoldy
tag
válasz tipuka #20835 üzenetére
Köszi, 125k volt. Sokba került de ez van. Attól függ mire költ az ember. Barátnőmék Madeirára mennek én meg szeretek zenét hallgatni és ez legalább kitart egy jó 10 évig ha vigyázok rá /márpedig fogok/ ezért úgy gondolom megérte.
(#20838) Monya78: Én csak az ezt hallottam tőlük. Nem voltam hasraesve, írtam is róla véleményt pár hozzászólással feljebb. Rossznak azonban nem mondanám. Lehet, hogy abban az árkategóriában éppen jót csinálnak. Ha van rá lehetőséged hallgasd meg.
(#20840) & (#20845) B1T3: Az F5-höz volt már szerencsém de talán olvastad is a tapasztalatomat róla. Nekem nagyon tetszett a hangja de érződött, hogy lehetne nagyobb a középmély átmérője. Az F7-nél ez ugye megoldott így biztos vagyok benne, hogy jó a cucc nagyon. HS8-hoz viszont egyiket sem hasonlítanám... Erről is volt már ugye véleményem de azért ismétlem magam egy kicsit a biztonság kedvéért. Nem tudom hallottad-e már a HS széria bármelyik tagját. De az Adam termékei és a HS széria két abszolute izolált külön világ. Az Adam akusztikus ének és komoly zenei vonalon verhetetlen, de elektronikus zenében satnya. A HS széria de főleg a HS8 kemény basszussal és a sokat emlegetett hangprofiljával /szerintem/ szinte csak elektro témára vagy referenciának használható. Az akusztikus és az ének nem élő. Nem tudom mennyire széles a zenei érdeklődésed spektruma de nagyon a két szélét lőtted be ezekkel a márkákkal. Nyilván most már /hála az égnek/ hazabeszélek de én épp ezért választottam a Mackie-t. Mert a fent nevezett spektrum minden árnyalatában ott volt. Nem akarlak befolyásolni /persze akkor minek írtam le ezt az egészet / mert úgyis hallás alapján döntöd majd el, csak gondoltam okoskodok kicsit, hátha még segítek is vele.
(#20842) Agyzuzo: Lőhetek képet asztalról is majd de egyrészt állványon lesznek másrészt pedig várhatóan február vége-március eleje környékén nyerik el végleges helyüket mert albérletben vagyok és költözni készülök /még nem tudom, hová ötletek privátban jöhetnek / addig meg csak random lepakoltam őket az ágy végébe. Így is szpen szólnak de nem egy audiofil szentély az biztos.
(#20846) Zoluska: A hátsó reflex azért annyira nem halálos dolog. Annyi, hogy figyelni kell az elhelyezésre kicsit. Nekem az a tapasztalatom, hogy stúdiómonitor szinten nem jó dolog a plusz szub. Igaz én csak Mackie mr5 mk3-hoz próbáltam az mr10et de nem volt jó. Ha stúdió hangszórót veszel akkor azt valószínűleg a tökéletes sztereó élményért teszed. A sub csak belekontárkodik az egészbe. Egyébként pedig egy jó 8030 biztos vagyok benne, hogy szebb lesz mint az A5X+sub tákolmány. De ezt persze majd te eldöntöd.
(#20854) AMDFan: Megosztottam, ez a gyerek az évszázad bűntényét hajtotta végre!
[ Szerkesztve ]
-
Bodz
nagyúr
Erről vélemény? Érdemes egyáltalán foglalkozni vele?
-
Zoluska
tag
Kicsit olvasgattam fórumokon, és bizony a subbal le lehet rontani a hangzást, ha nem megfelelő a környezet. Sok helyen írták ezt, így inkább letennék erről, mivel nem egy akusztikailag kezelt stúdióban, hanem egy hétköznapi lakószobában fog szólni a cucc.
A hátsó reflextől pont az elhelyezés miatt tartok. Nem tudom, egy 8030-nak mennyi hely kell hátul, de nem szeretnék a szobámból lekeríteni több m2-t, csak azért, hogy ideálisan el tudjam őket helyezni.
Ó hogyaza... Most néztem fel a Friendlyhouse honlapjára, hát pont szombaton leltároznak, mikor menni akartam. Grrrr... Akkor marad hétfőn a hitspace.[ Szerkesztve ]
-
B1T3
addikt
Ha a Yamaha és a Mackie hangfalai között kéne döntenem, én is az utóbbi felé hajlanék, már csak azért is, mert szimpatikusabb a +2 év garancia miatt. Kicsit az árazás is érdekes, a 6,5"-es modellek közül a Yamaha 117800/pár, a Mackie 125000/pár áron megy, míg a 8"-eseknél a Yamaha ára 167000, a Mackie-é 159800. Persze nem is a két hangfal ára közötti különbség a releváns, hanem hogy megér-e akár közel 50000 Ft felárat a nagyobb modell…
A kép azért árnyaltabb, még az RCF Ayra 8, a Presonus Eris E8, illetve a KRK Rokit RP8 G3 is lehet a befutó, főleg, mivel elöl található a reflex nyílásuk.
-
Zola007
veterán
válasz tipuka #20878 üzenetére
"a 25"-s szobában..."
jó kicsi szobád van[ Szerkesztve ]
Mʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
-
verszivornya
csendes tag
Genius 1250x vagy 1255a-t választanátok? mind2ről elég sok pozitív kommentet olvastam
[ Szerkesztve ]
-
Monya78
veterán
B1T3, Zoldy köszi a véleményeket...
-
B1T3
addikt
válasz stickermajom #20885 üzenetére
Szerintem igen, de ha felhívod őket, biztosan meg is tudják mondani.
-
varmi2
nagyúr
Milyen 2.0 hangrendszert ajánlottok 40k alatt?MODE COM MC-SHF80U Vagy a nagytesójánal van jobb ebben árkategóriánál?
Klaustrofóbia- Félelem a zárt helyektől, például, ha zárva van a KOCSMA!
-
Degeczi
nagyúr
egyébként vicces, h a gyártó még a méreteket sem adja meg jól: a szélessége inkább a 19 cm-hez van közel (kb. 187 mm), a magassága 32 cm, a mélysége pedig 21 cm (de a hűtőborda és merev csatlakozó miatt min. 25 cm-vel kell számolni)
-
foosballfun
tag
válasz stickermajom #20885 üzenetére
2 hete épp ott hallgattam az M-Audio BX-5-öt, szerintem még mindig meg lehet.
-
macikos
addikt
Sziasztok!
A múltkor már kértem tanácsot hangfal ügyben. Szemezek is a Prodipe Pro 8 V2-vel.
Viszont ez aktív hangfal. A hangerőt meg ugye csak a forrásnál lehet szabályozni, tehát a számítógépen. Na ennek azért annyira nem örülök.
Milyen lehetőségek vannak még hangerőszabályzásra?
Passzív hangfalat nem akarok, mert akkor erősítő is kell.
Ezeknél a hangfalaknál hogy van? Van master és slave? Vagy mindkettőre külön kell adni a jelet vagy hogy? Mert nálam 1 jackről menne a jel, de akkor a másik az hogy kapja a jelet? Na és az áramot? Azt is külön konnektorba kell dugni?
-
Agyzuzo
addikt
válasz macikos #20890 üzenetére
Ha megnézed a Prodipe-ot képeken, láthatod, hogy a hátulján van hangerő gomb. A monitor hangfalakat úgy képzeld el, hogy teljesen egyformák, te döntöd el, melyiket nevezet balnak vagy jobbnak. Mindben van erősítő és általában RCA, nagy jack vagy XLR inputok vannak rajtuk. Összekötni sem kell őket mint a PC-s hangfalak esetében (ezzel spórolsz is egy kábelt).
Listen up, maggots. You are not special. You are not a beautiful or unique snowflake. You're the same decaying organic matter as everything else. ::: http://meatytears.hu :::
-
-
macikos
addikt
válasz Agyzuzo #20891 üzenetére
Azt hittem, hogy van master és slave, mert például a Dynaudioból néztem vezeték nélküli aktív hangfalakat (igaz, az már magasabb kategória ) és ott volt master és slave, meg van távirányító is.
Na de visszatérve a Prodipera. Akkor hogy lesz belőlük bal vagy jobb? Hogy osztom szét a jelet?
-
Agyzuzo
addikt
válasz macikos #20893 üzenetére
Jobb hangkártyákon külön van a bal és jobb kimenet és az egyik kábelt ide dugod, a másikat meg oda.
Ha sima jack-es out-od van akkor kell egy jack - stereo RCA kábel és értelemszerűen bekötöd, ahogy szimpi. Az lesz a jobb, amelyikbe a jobb dugaszt kötöd.Listen up, maggots. You are not special. You are not a beautiful or unique snowflake. You're the same decaying organic matter as everything else. ::: http://meatytears.hu :::
-
zoldy
tag
Volt már szó hordozható hangszórókról ezért megosztom veletek legújabb szerzeményemet. Egy Sony Ericsson mps-70 csatlakozóját átalakítottam USB+Jack-re és egy kompakt kis laptophangszórót varázsoltam belőle.. (átalakítható microUSB+jack-re is ha mobilhoz kell) Kicsi, 3W teljesítményű ZÁRT dobozokról van szó, szerintem egy ekkora hangsugárzóhoz képest perfekt hanggal. Amiért érdemesnek találtam megosztani a dolgot: Olcsó, egyszerű elkészíteni (nekem kb 15-20 perc volt) és mindehhez képest jól szól. A szerkezet alapját képző típus az első képen míg a végeredmény a második képen látható.
Nekem kicsit hosszúra sikerült a kábel, szabad rövidebbre is készíteni.
A Jack egy 3,5Jack-RCA kábelből készült, az USB-nek meg nem ismertem fel a másik végét (valami kiszuperált MP4 lejátszó adatkábele volt) ezért is került erre a sorsra.Szerk.: Most látom, hogy sikerült levágnom a képről a lényeget. Az ott egy Jack, mellette pedig a régi csatlakozók figyelnek.
Nem tettem OFF-ba mert 2.0 hangcucc, témába vág szerintem. Ha mégsem akkor bocsi.
[ Szerkesztve ]
-
SunSoul
tag
Kifutó típus, ennek is már van egy utódja, mint a KRK, Yamaha... hasonló dobozainak. Én a megelőző generációt halgattam, ezekből a Tannoy-ok hozták legjobban a részleteket, ezeket éreztem legkevésbé színezettnek (501a, 601a). Nekem végül 501a lett, a 601a már nagy lett volna.
501a-ról tudok bővebben írni, mert ezt már sokat hallgattam. Gyors, nem maszatol, jó felvételt meghálálja, viszont gyengébb felvételek hibáit megmutatja. Nem audiofiles, inkább stúdiós hangja van, de mivel kellő részletet és dinamikát hoz, nem hat laposnak. Én különösen a nyílt közepeit és a terét szeretem. Van egy kis zaja a magasnak, de számomra nem zavaró, mert még éjszaka ha nem kap jelet is csak közel hajolva hallható igazán. Én gép mellé vettem, oda ennéll több nekem nem is kell.
Meghallgatásra mindenképpen érdemesnek tartom, ha nem pont a leírtakkal ellentétes karaktert keresel.[ Szerkesztve ]
-
smiti
veterán
Sziasztok! Nem nagyon találtam megfelelő topikot, ha netán mégis lenne kérlek irányítsatok már oda. Elvileg ma érkezik a Mode Com hangfalpárom érdekelne, hogy érdemes-e lecserélni a gyári audió összekötő kábelt? Gondolom igen, csak nem tudom mire és honnan érdemes esetleg? Vagyonokat nem szeretnék rákölteni, elég lenne valami belépő szint is, a lényeg hogy árnyékolt legyen.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elemzés Zenehallgatásról dióhéjban III.
- Teszt A zenehallgatásról dióhéjban II.
- Elemzés A zenehallgatásról dióhéjban I.
- Filmvilág
- Akciókamerák
- Milyen TV-t vegyek?
- Bitcoin, Tesla: az egeken a befektetők reményei, Musk a Trump-kormányba kerül
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Mini PC
- Milyen processzort vegyek?
- Már jövőre befuthat a Stellar Blade PC-s kiadása
- Házimozi belépő szinten
- További aktív témák...
Állásajánlatok