Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zoluska
tag
Sziasztok!
Nem vagyok aktív fórumos itt, de néha szoktam olvasgatni, és pár hasznos tanácsot kaptam már.
Ma megjött a Modecom MC-HF-100-asom. Két okból vettem:
- A jelenlegi rendszerem nagy helyet foglal az albiban, és nem is tudom a panelban kihasználni, ezért ez megy haza a szülői házba (Technics SU-A808, Wharfedale Diamond 8.4)
- Házibulikon gyakran gond a hangfal-téma, hogy mi legyen az, amit nem félt az ember annyira, ha ráfolyik a sör-bor-pálinka.
Először a SAL Active 20-al szemeztem. Igazából innen jött az ötlet, mikor megláttam a hülyeboltban. Erről viszont annyi rosszat hallottam, hogy nem mertem megvenni. Egyik youtube-os felhasználó szerint a Modecom sokkal jobban szól, ezért bevállaltam látatlanban, azaz inkább hallatlanban.
Pár órája vettem át, így egyelőre bejáratás előtt azt mondom, ennyi pénzt bőven megért. Sajnos nem vagyok rutinos ebben a kategóriában, ezért összehasonlítási alapom nincs. Megpróbálom összefoglalni az első tapasztalatokat:
Külső, felépítés: Szép, barna famintás fóliával borított MDF dobozával igényes benyomást kelt. Feltűnő hibát nem láttam rajta. A közép- és mélysugárzó kevlármembrános, vagy ügyes utánzat, még nem jöttem rá. Lehet, hogy van, akinek a sárga membrán nem jön be, én a Wharfedale-eknél már megszoktam. A hangszóró belseje nincs semmilyen rezgéscsillapító anyaggal bélelve. Elég szerelhető doboznak tűnik, ezért ezt szeretném utólag megcsinálni. Egyedül attól tartok, hogy kívül nincs hűtőborda, ezért az erősítő szellőzése nem biztos, hogy megfelelő lesz, ha feltöltöm a dobozt.Hangminőség: Itt ki kell hangsúlyoznom, hogy eddig talán két órája szól, tehát még nincs bejáratva. A másik, hogy elég jelentős visszalépés az előző rendszerhez képest. Ha igény van rá, pár hét múlva adok helyzetjelentést.
A hangminőség miatt gondolkodok a bélelésen, a mélyek kissé túlsúlyban vannak, és kicsit bummogós is. Ennek részben oka lehet az elhelyezés is, asztalon van, és hátul közel a fal. Majd meghallgatom máshol is.
A másik feltűnő hibája, hogy az énekhangok "teteje" mintha hiányozna. Ezt nehéz leírni, valahogy az énekhangok nem teljesen természetesek. Remélem a bejáratással ez javulni fog.
Ami meglepett, az a magas hangok tisztasága, természetessége. Egyértelműen ez a hangfal legerősebb pontja. Semmi sistergést, csattogást vagy susogást nem tapasztaltam.
Igazából sokkal rosszabbra számítottam, eddig kellemesen csalódtam. Ár/érték arányban nekem elég jónak tűnik, bár a konkurenciát sajnos nem ismerem.
Bár az albérletben nem mertem meghajtani, de úgy tűnik, a hangereje megfelelő lesz kisebb házibulikra. -
Zoluska
tag
válasz Zoluska #13681 üzenetére
Üdv ismét!
Eltöltöttem két hónapot a Modecom MC-HF-100-zal. Nem bántam meg, hogy megvettem. A meglepő az, hogy bizonyos zenéken jobban szeretem, mint az ennél jóval minőségibb sztereo rendszerem. Elektronikus zenén pl. képes olyan hangulatot teremteni, amit az sosem. A bejáratás sokat javított a hangján, de a mélyei néha zavarba tudnak jönni, bizonyos frenvenciákon be is búgnak, bár ennek részben az elhelyezés is oka lehet. Ha nem akartam volna nagyobb teljesítményt, akkor lehet, hogy nem ezt veszem, de szempont volt, hogy egy kisebb házibulin megállja a helyét, bár erre eddig még nem került sor.
-
Zoluska
tag
Sziasztok!
Ismét a segítségeteket kérném 2.0 vásárlásban. A múltkor - ismeretlensége ellenére - végül a Modecom MC-HF100 mellett döntöttem, és árához képest meg vagyok elégedve vele. Most az irodámba szeretnék venni egy pár hangszórót, a jelöltek:
- Edifier R1900
- Microlab Solo6C
- Modecom MC-SHF80U
A visszakeresések alapján viszonylag kevés infot találtam róluk. Van valaki, aki hallott már ezek körül több típust, és így össze tudja hasonlítani? Az első kettőről jókat hallani, a Modecomról viszont semmit nem találtam, így hajlok rá, hogy kipróbáljam, hacsak nincs valaki, aki tapasztalat alapján lebeszél róla. -
Zoluska
tag
válasz Zoluska #16011 üzenetére
KÍsérletező kedvemben voltam, bevállaltam a Modecom MC-SHF-80-U-t. Egy órája üzemeltem be, és már így bejáratás előtt is hallani, hogy jobb az MC-HF100-nál, bár ez sejthető volt. A Modecom nagyot ugrott minőségben ezzel a hangfallal. A hűtés kívülre került, ami szerintem szerencsésebb megoldás. A kivitelezés tényleg olyan, mint a képeken, nagyon igényes az árához képest. A hangfalakat nem csiptetős, vékony kábel köri össze, hanem egy fél cm átmérőjű köteg, amelyben dupla kábelezés fut, azaz ha nem parasztvakítás, akkor elvileg külön közlekednek a magas és mélyközép jelek. Ennek annyi a hátránya, hogy ha nem elég hosszú, akkor a cseréje körülményesebb. A csatlakozók szereletőnek tűnnek, tehát elvileg megoldható. A leírás szerint kettős erősítésű a rendszer, de ezt kívülről senki nem mondja meg, hogy igaz-e. A kábelt négytűs csatlakozók fogadják, amiket menetesen lehet rögzíteni, hogy ne csússzon ki. A mélyközepek membránja kevlár lehet, ránézésre valóban szőtt anyagból van. A doboz fóliázása szép, nem látok rajta hibát. A magas hangszóró a HF100-ason mintha nem lenne szép szabályos félgömb, itt már nincs ilyen, szép kivitelezésű mindkét selyemdóm. A különálló hangerőszabályzó praktikus, finom működésű. A magyar használati útmutató google fordító szintű, ez kicsit vicces.
Egy HP laptopról van hajtva, szóval a forrás minősége nem csúcs. A hangminőség már bejáratás előtt jobbnak tűnik a HF100-asnál, bár nem azonos környezetben használom őket. A mélye - a kisebb méret miatt várhatóan - kevesebb, de tisztább, nem hajlamos annyira a bebúgásra. Egyelőre alacsony hangerőn elvesznek, ez talán majd a bejáratással javul. A magasai szép tiszták, de erre a 100-asnál sem volt panaszom. A sztereó tér nekem szűknek tűnik, de szerintem ebben a forrás és az elhelyezés is közrejátszhat. Sajnos a kedvelt Edifierekkel vagy Microlabekkel nincs összehasonlítása alapom, így nem tudom elhelyezni a rangsorban. Nekem ajánlott vételnek tűnik.[ Szerkesztve ]
-
-
Zoluska
tag
válasz Zoluska #16094 üzenetére
Elgondolkodtam, hogy az MC-HF100-at le kéne cserélni egy MC-SHF120U-ra. Sajnos csak egy helyen láttam, és úgy néztem, nem túl jó hírű bolt. Még megfelelő képet sem tudtak róla berakni. Egyre jobban tetszik a kis 80-as, de a basszusba az a kis plusz teljesítmény pont elférne.
-
Zoluska
tag
válasz trufa12 #16108 üzenetére
Zenére én 2.0-át vennék, x.1-es rendszert jól szólni még nem hallottam, bár lehet, hogy csak rossz típusokba futottam bele eddig. A 120-as Modecommal én is szemezek, nekem a 80-as van az irodámban, otthon pedig az MC-HF100. Az SHF80 szerintem szebben szól, ebből kiindulva a 120-asnak is jónak kell lennie, bár sajnos a közkedvelt Edifierrel nincs összehasonlítási alapom. Ha TSanya lecseréli rá az Edifiert, akkor legalább egy valaki lesz, aki tudja viszonyítani őket.
Az új hangfalakkal úgy érzem tett előre egy lépést a Modecom, hangminőség és kivitelezés terén is. Hallgattam rajta már mindenféle zenét, elektronikusat, komolyzenét és Chesky Records féle audiofil felvételeket is, mindegyikkel kellemes a megszólalása. Mélymániásoknak nem ajánlanám, de aki szereti hallani a zene finomságait, részleteit, annak inkább egy ilyet ajánlanék, mint bármilyen mélynyomós szettet. -
Zoluska
tag
válasz TSanya #16138 üzenetére
Helyes, eresszétek össze őket, hogy végre kiderüljön az igazság. Nagyon érdekel, melyiket ítélnétek jobbnak. Arra rájöttem, hogy a 80U nem egy mélybajnok, de legalább nem az a dörömbölős, búgós hangja van, amit úgy utálok. Melóban meg úgysem kell, hogy lebontsa a gipszkarton falat a szomszéd és köztem. Viszont egyre inkább ingert értek, hogy a HF100-at lecseréljem az SHF120U-ra, csak nem szívesen szórom már megint erre a pénzem.
-
Zoluska
tag
válasz SUPERBIKEMEN #16250 üzenetére
Ezért nem szeretem a hátsó reflexes kialakítást, mert kell mögötte a hely, hogy szépen szóljon. Sajnos nincs tapasztalatom az ilyen kiküszöbölésében. Tesóm Mission hangfalaihoz gyárilag jár a reflexbe való szivacsdugó, viszont az erősen lefojtja a mélyeket. Talán ha az egyik falra tennél valami hangelnyelőt, az segíthetne. Azt szokták mondani, legolcsóbb a 10x10 tojástartó.
-
Zoluska
tag
válasz Roliiii #16274 üzenetére
Ez furcsa, nekem elég kevés az alapzaja, normál hangerőn nem hallható, pedig egy HP laptoppal van hajtva. Persze a zenét leállítva, és csumára tekerve súg egy kicsit, de ez szerintem normális, főleg ilyen ár esetén. Én ki-bekapcsoláskor mindig leveszem a hangerőt, így semmi hangja nincs. Enélkül még nem is próbáltam, mert megszokásból mindig így szoktam. A mélyekhez tényleg nem árt egy kis hangerő. Úgy vettem észre, hogy bejáratással ez javult valamennyit.
-
Zoluska
tag
válasz Roliiii #16276 üzenetére
Közérdekűként megosztom: Roliii kérdezte, hogy közelről sem hallok-e zajt az SHF80U-ból. Valóban, kb. 30 cm-ről hallható, hogy van egy hangerőtől független állandó súgása. Annyira nem vészes, mert eddig észre sem vettem, pedig már pár hete hallgatom. Igaz, teljesen síri csend sincs itt, mert a környező üzemekből némi ipari háttérzaj bejön.
-
Zoluska
tag
Akkor az SHF-80U jó középút, mert az oldala barna, a többi pedig fekete. Távirányítója ugyan nincs, de a vezetékes hangerőszabályzó másfél méterre elér. Sajnos még senki nem hasonlította össze az Edifierekkel, így nem tudjuk, melyik a jobb vétel. Én elégedett vagyok velük, árukhoz képest nagyon korrekten szólnak.
-
Zoluska
tag
válasz kalmi1979 #16801 üzenetére
Nekem Modecom SHF-80U-m van, és nagyon élvezem vele a zenehallgatást. Kíváncsi lennék a 120U-ra, én is gondolkodok rajta egy ideje, csak most másra költekeztem ki magam.
Ami a Low-Firől írtál, az simán igaz lehet, mert már a Wharfedale (Diamond 8.4) is beszűkítette kicsit, hogy mit hallgatok, mert egyszerűen nem tudtam élvezni némelyik zenét a minőségi hiányosságai miatt. Pedig az még nem annyira komoly hangsugárzó. A kis Modecomokkal újra rátaláltam a régen szeretett zenékre. Amúgy technotól jazzen át a komolyzenéig mindent szoktam hallgatni rajta. Ha kicsit feltekerem a hangerőt, a mélyei is egész jók. Ha a 120U ugyanezt tudja hozni, csak mélyebb basszussal, akkor szerintem jó választás lehet. Sajnos a sokat ajánlott Edifiereket nem ismerem, így nem tudom azokkal összehasonlítani. -
Zoluska
tag
Én épp most raktam fel. Nem hittem volna, de tényleg van némi különbség a Foobarhoz képest. Nem drámai, de ha az ember odafigyel, észre lehet venni. Egy jobb hangkártyával és rendszerrel valószínűleg még jobban kijön a különbség. Én integrált hangkártyával, Modecom MC-HF100-zal próbáltam.
Egyébként megtetszett ez az aktív téma, de idővel én is tovább szeretnék lépni valami studiomonitor irányába, egy normális hangkártyával. Sajnos a nagy hifimnek nem volt értelme egy társasházi albérletben.[ Szerkesztve ]
-
Zoluska
tag
válasz AMDFan #17810 üzenetére
Jó ez a progi, leteszteltem vele a Modecom MC-HF100-asokat. kb. 40-45 Hz környékén halkul el nagyon. Ami meglepett, hogy felfelé csak 16 kHz-ig hallottam a magasat. Nem tudom, hogy ez már a fülem, vagy még a hangfal gyengesége-e. Majd kipróbálom más hangfalon is. Az a tervem, hogy karácsonyra meglepem magam egy pár jó minőségű studiomonitorral, majd akkor kiderül.
-
Zoluska
tag
válasz #59070464 #17814 üzenetére
A vitagenerálás nem mindig rossz dolog, akár jóra is vezethet.
Ami biztos, hogy a sinegent 40 Hz-re állítva normál, esti filmnézős hangerőn még épp hallani a búgást. Ebből nem tudok más következtetést levonni, mint hogy a hangsugárzó még képes leadni ezt a hangot. Természetesen alátámasztott ellenvéleményt elfogadok. Hogy hol kezd el esni a hangerő, azt korrekten szerintem méréssel lehetne megállípítani. Valószínűleg már kívül vagyunk a gyakran megadott +-3 dB tartományon. 40 Hz alatt már nem szól ilyen hangerőn hallhatóan. 35-nél már rendesen fel kell hangosítani, hogy valamit hallani lehessen.
Bár nem vagyok szakértő, de szerintem 20 és 40 Hz megszólaltatása közt igen nagy különbség van. -
Zoluska
tag
válasz AMDFan #17842 üzenetére
A membrán anyaga szerintem sem mérvadó, csak a fülünknek szabad hinni. Itt egy jó kis cikk, bár autóhifis, de elég jól leírja a különböző membránok előnyeit és hátrányait. Nem lehet hülyeség, az én otthoni, kevlármembrános Wharfedale Diamond 8.4-emnek elég idegesítő kiemelése van felül, az alumembránnál említett "bekongás" jellemző rá bizonyos frekvencián. Emiatt bizonyos zenék jól, míg mások kifejezetten bántóan hangzanak rajta nagyobb hangerőn.
Régen szerettem a hangját, de ma már nem igazán vagyok oda érte, és mivel alig vagyok otthon, nincs is kihasználva. A mélyei mondjuk elég jók, bár eléggé függ attól, hova ül az ember. -
Zoluska
tag
válasz Zoluska #17854 üzenetére
A link lemaradt:
http://zsiguli.hu/index.php?action=cikk&id=245 -
Zoluska
tag
Nekem is ilyen van az irodámban, és imádom. Pont a mindenevősége és meleg, kellemes hangja miatt. Jobban élvezem rajta a zenehallgatást, mint az otthoni hifimen, ami annak idején, jó 10 éve, mikor vettem, majdnem 200k volt (Technics SU-A808, Wharfedale Diamond 8.4). Egy csomó korábban szeretett zenét azért nem hallgattam, mert nem szólt rajta jól. A kis 80-ason meg szinte minden kellemesen szól. Nyilván nem egy high-end termék, vagy profi studiomonitor, de szerintem hétköznapi zenehallgatásra ezért az árért kiváló kis cucc. Pedig én még drágábban is vettem, az interstore árán nem hiszem, hogy akad ellenfele.
-
Zoluska
tag
Nekem van egy MC-HF100 és egy SHF-80U is. Egyik sem búg. Árához mérten mindegyik jól szól, de a 80U hangját jobban szeretem.
-
Zoluska
tag
válasz zolikaDB #19247 üzenetére
Nekem van MC-HF100, pocséknak nem mondanám. Régebbi széria, ez látszik, kicsit gyengébb a kivitelezés minősége, kevésbé szép a fóliázás, és a hangerőszabályzó a doboz oldalán van, így kicsit kényelmetlenebb, mint az újabbak vezetékes potmétere. Szerintem az SHF-56U szebben szól, de ennek sem kell szégyenkeznie az árához képest.
-
Zoluska
tag
válasz Yodamest #19834 üzenetére
Szerintem tutira akusztika lesz. A Rammstein nálam is bebúgott kicsit, a Deathstarson viszont semmi rendkívülit nem hallottam a borzasztó, mosott, szénné torzított metál hangzáson kívül. Hátsó reflexes a hangfalad? Nincs közel a falhoz? Ha távolabb teszed a faltól, vagy átviszed másik szobába, ott is előjön?
-
Zoluska
tag
Kíváncsiságból megnéztem én is az akusztikát sinegennel. 125 Hz körül hallható kiemelés, búgás van, és ilyenkor érezhetően vibrál az asztal, amin a hangfalak vannak. Ezen vajon segítene a monitorok alá kapható szivacs, vagy vennem kéne két állványt? Nemsoká szeretnék beruházni két komolyabb monitorba, úgyhogy ezt meg kell oldanom.
[ Szerkesztve ]
-
Zoluska
tag
válasz schawo #20360 üzenetére
A KRK nem passzív, de valóban db ár, szóval kilóg a keretből erősen.
Ez mondjuk a boltok hibája, mert 80%-ban nincs odaírva, hogy darab vagy pár ár. Múltkor összeírtam a monitorokat, amik érdekelnek, és némelyiknél 5-10 percet gugliztam, mire sikerült kideríteni. Többnyire teszteknél találtam meg, hogy mire értendő az ár.
Én a Modecomokkal nagyon elégedett vagyok az árukért, az SHF-80U-ra már többen rácsodálkoztak melóban, hogy szól. Nehéz elképzelnem, hogy ennyi pénzből lehet jobb hangot kihozni, bár még nem hallottam az Edifiereket sajnos.
Cerwin úgy tudom nem rossz márka, bár inkább hangosításra vannak specializálva. Állítólag ez régebben hallatszott a szobai cuccaikon is, amik leüvöltötték a fejed, de nem voltak túl kifinomultak. Életemben egyszer hallottam csak Cerwin cuccot, egy boltban szóltak. Akkor tetszettek, de akkor még mások voltak az igényeim, én is diumdisun zenét hallgattam, sok basszussal.
Egy Panasonic mini-hifivel és Kispállal indultam el a helyes irányba. A Panasonicot le is cseréltem pár éven belül egy Technics erősítőre és egy pár Wharfedale hangfalra, amik több, mint 10 éve hibátlanul teszik a dolgukat, bár a hangfalak hangját már nem igazán szeretem, le kéne cserélni őket, de nem sok értelme van, mert a szülői házban vannak, ahol évente pár hetet töltök csak el. -
Zoluska
tag
válasz truebaba8 #20628 üzenetére
Elnézést, hogy beleugatok, de tudtommal az infláció pont ezt fejezi ki, bele van számolva a rezsi, az élelem és a többi, tehát a pénz értékének valós csökkenését fejezi ki egy átlagos háztartás esetén. Megjegyzem, 20-30 év alatt rengeteget veszít az ember az emlékeiből, ami megmarad, az pedig sokat tud torzulni.
-
Zoluska
tag
válasz Zola007 #20716 üzenetére
Érdekes, mert van akinek búg a Modecom, van akinek nekem. Nekem két pár van, és egyik sem búg. A magashangszórónak van egy halk súgása, ami csak akkor hallható, ha nem szól a zene, és közel hajolok, de az ahogy olvasom, ennél sokkal drágább aktív hangfalaknál is előfordul.
@stefi68: "Itt az oldalon frekvenciatartományban 20-20000Hz van megjelölve, miközben a dobozon 70-20000Hz van. Ha én ezt tudom meg sem veszem. " Ezt meg nem is értem hogy gondolta az ember. Műszaki adatok alapján nem veszünk semmilyen hifi cuccot, mert szinte semmit nem mond arról, hogy fog szólni. Ahhoz meg óriási naivitás kell, hogy valaki elhiggye, hogy egy ilyen kicsi hangszóró 20 Hz-ig lemegy. Még egy álló hangfal sem megy le a közelébe sem.[ Szerkesztve ]
-
Zoluska
tag
Urak,
Tud valaki jó boltot a fővárosban vagy környékén, ahol hétvégén tudnék monitorokat hallgatni? Friendlyhousenak már írtam mailt, hogy mit tudnak ajánlani meghallgatásra, Eldoradoban csak Yamaha HS8 van. Hitspace csak hétköznap van nyitva, de hétfőn elég sokáig, így aznap talán beleférne. Van még említésre érdemes bolt? Elsősorban az Adam A5X+Sub7, A7X, Mackie 624, KRK VXT6 és 8 érdekelnének, de szívesen meghallgatnék mást is a kategóriában. Genelec 8030-ra is kíváncsi lennék, de a hátsó reflexnyílás miatt nem szimpatizálók vele, mert körülményes az elhelyezése.
-
Zoluska
tag
Az a terv, hogy szombaton Friendlyben, hétfőn Hitspaceben hallgatózok. Hitspace a Genelec 8030-at ajánlotta a hátsó reflex ellenére, és náluk elvileg minden meghallgatható, amit én kinéztem magamnak, de azért elmegyek a Friendlybe is. Ott az A5X + Sub párost ajánlották, amit viszont sehol nem lehet meghallgatni, mert nem tartanak subot.
-
Zoluska
tag
Kicsit olvasgattam fórumokon, és bizony a subbal le lehet rontani a hangzást, ha nem megfelelő a környezet. Sok helyen írták ezt, így inkább letennék erről, mivel nem egy akusztikailag kezelt stúdióban, hanem egy hétköznapi lakószobában fog szólni a cucc.
A hátsó reflextől pont az elhelyezés miatt tartok. Nem tudom, egy 8030-nak mennyi hely kell hátul, de nem szeretnék a szobámból lekeríteni több m2-t, csak azért, hogy ideálisan el tudjam őket helyezni.
Ó hogyaza... Most néztem fel a Friendlyhouse honlapjára, hát pont szombaton leltároznak, mikor menni akartam. Grrrr... Akkor marad hétfőn a hitspace.[ Szerkesztve ]
-
Zoluska
tag
Most jöttem a Hit Spaceből, hallgatóztam egy kicsit. Adam A7X, Genelec 8030, Dynaudio BM5A MkII, Event 2030 voltak terítéken. Adam F7 sajnos nem volt, így azt nem tudtam kipróbálni. A kiszolgálás első osztályú, a srácok rendesek, segítőkészek. A nyugodt környezet nem mindig volt adott, mert más vevők is próbálgattak ezt-azt, de azért volt idő alaposan összehasonlítani a hangfalakat. Végén vettem észre, hogy több mint egy órát próbálgattam oda-vissza különböző zenéken.
Egyszerre három készüléket kötnek be, majd gombokkal lehet köztük váltogatni, így nagyon jól meg lehet hallani a különbségeket. Első körben az Event nem volt benne. No, és mit cseréltem le rá? A Genelecet. Mindenhol azt mondták a legjobbnak, nekem mégis az tetszett a legkevésbé. A másik nagy csalódás az Adam volt, 7" létére mélyek sehol, az egész laposan, nyomottan szólt. 2-3 szám tetszett rajta, a többinél azt vettem észre, hogy már át sem váltok az Adamre, csak az Event és a Dynaudio közt kapcsolgatok. Az Event pár zenén nagyon tetszett, de némelyik számon nekem úgy tűnt, hogy középtartományban valahol kiemel, kicsit "vödör" hangja van. Az is lehet, hogy csak az én fülemnek volt szokatlan, de ez volt a második legjobb szerintem. Nekem a Dynaudio tetszett a legjobban, az összes zenét élveztem rajta, a komolyzenétől az elektronikusig. A mélyei messze ennek tetszettek a legjobban, méretéhez képest nagyot szól, de nem dübörög. Lehet, hogy a studió hangzás nem az én fülemnek való, vagy csak nem vagyok hozzászokva, mert a sok órányi fórumozás után pont azok nem tetszettek, amiktől a legtöbbet vártam. Végül az tetszett a legjobban, amit számításba sem vettem a hátsó reflexnyílás miatt.
Egyelőre nem vettem meg, alszok még rá egyet, és talán elmegyek meghallgatni pár hifi hangfalat is. Az üzletet bátran ajánlom mindenkinek, sok meghallgatható hangfal van, és jó a kiszolgálás is. Egy egész napot el tudtam volna lenni. Közben az egyik eladó felajánlotta, hogy hallgassunk meg egy 3 millió Ft-os ATC párt is, de elment az idő, és nem került rá sor. Majd talán legközelebb. -
Zoluska
tag
válasz schawo #20997 üzenetére
A Dynaudioval viszont úgy érzem tökéletesen boldog lennék, annak ellenére, hogy elvileg az is stúdiós cucc. Igazából az ideális az Event és közte lett volna, mert a Dynaudio kicsit "diszkósabb", az Event meg nagyon középhangsúlyos volt, de előbbin minden egyes zenét élvezettel hallgattam, és végső soron ez számít a zenehallgatás során. Meg is lepődtem, hogy az eddig olvasott tesztekben nem hifizték le, mint pl. a Mackie 824-et. Annyit találtam, hogy 80 Hz környékén van egy kis kiemelése, szerintem innen ered az a nagyon kellemes mély, amit hallottam. Az Eventtel egyébként még simán együtt tudnék élni, annak ellenére, hogy az olcsó háromutasokat fikázni szokták. Nekem komolyzenén pl. nagyon tetszett, leginkább a Cranberriesben az énekhang riasztott el tőle, az valószínűleg pont kényes ponton érintette.
Lehet, hogy a "lapos" stúdióhangzáshoz még nem nőttem fel, vagy órák kellenének, hogy ráálljon a fülem. Ez alapvetően befolyásolja a dolgokat, pl. ha kiemeled a mélyet, a füled megszokja, és utána ha visszaállítod alapértékre, akkor olyan érzés, mintha nem lenne mély, amíg vissza nem áll a füled. Talán ezért sem tudtam megbarátkozni a Geneleccel és az Adammel.@B1T3: A forrás hardware részét nem igazán néztem, valami apple cucc volt, monitorba épített PC lehetett, ahogy néztem. Arra volt kötve egy -szerintem- külső hangkártya, amivel váltani lehetett a hangsugárzók közt.
Zeneileg megpróbáltam egy CD-re összeválogatni pár olyan zenét, amit szeretek, lehetőleg vegyes stílusban. Volt benne részlet a Hét mesterlövész filmzenéjéből, Arctic Monkeys, Blu Mar Ten, Erik Mongrain, Johann Strauss, Loreena McKennitt, Mark Knopfler, Passenger, Samantha James és a végére egy kis Yvel and Tristan. -
Zoluska
tag
válasz AMDFan #21008 üzenetére
Ez így igaz, a többi mind 7"-os volt, de mivel árkategóriába pont belefért, és csupa jót hallottam róla, így ki kellett próbálni. Egyszerűen nem nekem való ez a hang, rá van állva a fülem a hifisebb hangzásra. A Dynaudio pedig pont ezt nyújtja. Egyébként meglepődtem, hogy gyakorlatlan füllel is nagy különbségek hallgatóak. Legszívebben már most megrendelném a Dynaudiot, de megpróbálom legyőzni a türelmetlenségem, hogy körül tudjak még nézni a hifi hangfalak közt is. Annak idején emlékszem, hogy a Dali hangfalak hangja nagyon tetszett, abból még mindenképp meg akarok hallgatni valamit.
-
Zoluska
tag
válasz AMDFan #21015 üzenetére
Otthon (szülői házban) fetreng egy 10 éves körüli Technics SU-A808 erősítő, amit évente talán egy-két hetet használok. Eladnám mellőle a Wharfedale Diamond 8.4-eket, otthonra meg elég lenne egy Modecom. Így választhatnék hifi hangfalat is ebben az árkategóriában.
Pont az Ikon 2-re lennék kíváncsi, de egy Castle hangfalat is szívesen meghallgatnék, emlékeim szerint azok is szépen szólnak, de ezeket már 5-6 éve hallgattam, szóval ki tudja mit szólnék hozzájuk most. Egyelőre nagyon nehezen tudom legyőzni az ingert, hogy azonnal megrendeljem a Dynaudiokat. Ha még egyszer járok ilyen helyen, meghallgatom a 8040-et is, de most nagyon kint volt a keretből, így arra koncentráltam, amit meg tudok venni. Lehet, hogy holnap elvesztem a fejem, és csütörtökön már járatni fogom a BM5-ösöket.
Agyzuzo: Egyébként a boltban is nagyon ajánlották a Dynaudiot, de nem nagyon hittem nekik, amíg meg nem hallottam. Nagy hülyeség lett volna kihagyni a jelöltek közül.[ Szerkesztve ]
-
Zoluska
tag
A Fleetwood Mac miatt beírok egy pirospontot, én az Illume-t vittem magammal. A Demi Lovato miatt meg ki is húzom. A proclaimers meg akármennyire akarom utálni, egyszerűen belemászik mindig a fülembe.
Rám is furcsán nézhettek, hogy egy kopasz nagydarab gyerek ilyen zenéket vitt magával:
LINK1LINK2
Ezt meg tudom ajánlani, baromi jó felvétel, egy Telarc Collection válogatáson találtam:
LINK3Amúgy nem tudtam megállni, megrendeltem a Dynaudiot.
[ Szerkesztve ]
-
-
Zoluska
tag
Tegnap este elhoztam a Dynaudio BM5A-t Hit Spaceből. Pár órát hallgattam este, szóval bejáratás előtti első benyomások vannak csak, de így is leesett az állam. Nagyon részletes, tiszta hangja van, és elég mindenevőnek tűnik. Lehet, hogy stúdió munkára nem az igazi, de zenehallgatásra az én ízlésemnek nagyon megfelel. A mélyei hihetetlenek a méretéhez képest, simán felveszi a versenyt a Wharfedale Diamond 8.4-gyel, ami álló hangfal, és ráadásul két ekkora hangszóró van benne, egy mély, és egy mélyközép. Csak ez sokkal tisztábban szól minden tartományban. Két órán keresztül nem tudtam felkelni mellőlük.
-
Zoluska
tag
AVX fórumon fikázta le valaki, aki szerint stúdióba csak drága vicc. Külföldi fórumokon teszteken mondjuk elég pozitívan értékelik, de ennél sokkal fontosabb, hogy az én fülemnek sokkal jobban tetszett, mint az Adam és a Genelec. Az Event még tetszett, de egy hangyányival jobban tetszett ez, és az Eventnél olvastam erősítő meghibásodásokról. Nálam alapvető, hogy egy termék megbízható legyen. Állítólag a Dyno erősítője elég minőségi darab.
Az ára tényleg nem kevés, de terveim szerint hosszú évekig fog szolgálni, ahogy az előző hifim. Először én sem akartam ilyen drágát, de kicsit elszaladt velem a ló. A Hit Spacenél egyébként kedvelik a Dynaudiot. Annyit mondott egy srác, hogy mixelésnél figyeljek, mert "többet mutathat" a valóságnál, de nekem nem is arra kell. Az élvezetes zenehallgatáshoz tökéletes partnernek ígérkezik. -
Zoluska
tag
Szerintem nem tudja senki, hogy megéri-e, mert senki nem hallotta még mindkettőt. Valószínűleg a mélyei jobbak a 120-asnak. Ha fontosnak tartod a mélyeket, akkor megfontolandó.
Én a 80-ast nagyon szeretem, jóval drágább hangfalak hallgatása után sem szólnak bántóan rosszul. M-audio BX5-öt még nem hallottam, kíváncsi lennék előrelépés-e hangminőség terén. Elektronikus zenére az sem biztos, hogy megfelelő választás a kicsi mélyközepek miatt.
Nem nagyon tudok olyanról, hogy valaki a hangminőség miatt elégedetlen lett volna a Modecomokkal. Pár embernek volt garanciális problémája vele, valószínűleg a minőségellenőrzés még nincs náluk a toppon. -
Zoluska
tag
válasz haypro #21210 üzenetére
Nem hallottam még ilyen retro cuccokat, de egy próbát megérhet. Nem tudom, ez akkoriban milyen kategóriába tartozott.
Az erősítő attól függ, mit szeretnél. Akarsz később házimozi felé bővíteni, vagy csak zenét akarsz hallgatni? Utóbbi esetén egy jó sztereo erősítő kell, aztán mehet a móka. Ha esetleg elreped a hangszórók pereme, ami ilyen korban előfordul, akkor se add fel, a peremeket ki lehet cseréltetni. Egy jobb hangkártya biztos nem ártana. -
Zoluska
tag
válasz lnandi #21276 üzenetére
Nekem egy Matrix Mini-I DAC-m van, ami szintén alkalmas hangerő szabályzásra. Ez sem túl olcsó, főleg ha megvámolják, ahogy nekem is. A Musiland 02 Dragon jóval olcsóbb, és a képek alapján tud hangerőt szabályozni, de nem tudom, hogy az csak a fülhallgató kimenetet szabályozza-e, vagy az RCA-kat is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elemzés Zenehallgatásról dióhéjban III.
- Teszt A zenehallgatásról dióhéjban II.
- Elemzés A zenehallgatásról dióhéjban I.
- Trump és az AI miatt 4 éves mélypontra került a Samsung
- Formula-1
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- BMW topik
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Bitcoin, Tesla: az egeken a befektetők reményei, Musk a Trump-kormányba kerül
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Motoros topic
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.