Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zoluska
tag
válasz Zoluska #13681 üzenetére
Üdv ismét!
Eltöltöttem két hónapot a Modecom MC-HF-100-zal. Nem bántam meg, hogy megvettem. A meglepő az, hogy bizonyos zenéken jobban szeretem, mint az ennél jóval minőségibb sztereo rendszerem. Elektronikus zenén pl. képes olyan hangulatot teremteni, amit az sosem. A bejáratás sokat javított a hangján, de a mélyei néha zavarba tudnak jönni, bizonyos frenvenciákon be is búgnak, bár ennek részben az elhelyezés is oka lehet. Ha nem akartam volna nagyobb teljesítményt, akkor lehet, hogy nem ezt veszem, de szempont volt, hogy egy kisebb házibulin megállja a helyét, bár erre eddig még nem került sor.
-
Zoluska
tag
válasz Zoluska #16011 üzenetére
KÍsérletező kedvemben voltam, bevállaltam a Modecom MC-SHF-80-U-t. Egy órája üzemeltem be, és már így bejáratás előtt is hallani, hogy jobb az MC-HF100-nál, bár ez sejthető volt. A Modecom nagyot ugrott minőségben ezzel a hangfallal. A hűtés kívülre került, ami szerintem szerencsésebb megoldás. A kivitelezés tényleg olyan, mint a képeken, nagyon igényes az árához képest. A hangfalakat nem csiptetős, vékony kábel köri össze, hanem egy fél cm átmérőjű köteg, amelyben dupla kábelezés fut, azaz ha nem parasztvakítás, akkor elvileg külön közlekednek a magas és mélyközép jelek. Ennek annyi a hátránya, hogy ha nem elég hosszú, akkor a cseréje körülményesebb. A csatlakozók szereletőnek tűnnek, tehát elvileg megoldható. A leírás szerint kettős erősítésű a rendszer, de ezt kívülről senki nem mondja meg, hogy igaz-e. A kábelt négytűs csatlakozók fogadják, amiket menetesen lehet rögzíteni, hogy ne csússzon ki. A mélyközepek membránja kevlár lehet, ránézésre valóban szőtt anyagból van. A doboz fóliázása szép, nem látok rajta hibát. A magas hangszóró a HF100-ason mintha nem lenne szép szabályos félgömb, itt már nincs ilyen, szép kivitelezésű mindkét selyemdóm. A különálló hangerőszabályzó praktikus, finom működésű. A magyar használati útmutató google fordító szintű, ez kicsit vicces.
Egy HP laptopról van hajtva, szóval a forrás minősége nem csúcs. A hangminőség már bejáratás előtt jobbnak tűnik a HF100-asnál, bár nem azonos környezetben használom őket. A mélye - a kisebb méret miatt várhatóan - kevesebb, de tisztább, nem hajlamos annyira a bebúgásra. Egyelőre alacsony hangerőn elvesznek, ez talán majd a bejáratással javul. A magasai szép tiszták, de erre a 100-asnál sem volt panaszom. A sztereó tér nekem szűknek tűnik, de szerintem ebben a forrás és az elhelyezés is közrejátszhat. Sajnos a kedvelt Edifierekkel vagy Microlabekkel nincs összehasonlítása alapom, így nem tudom elhelyezni a rangsorban. Nekem ajánlott vételnek tűnik.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Zoluska #16052 üzenetére
Nekem nem. TV mellé kerülne majd egy másik doboz, amikor cserélem a HF24-t.
Amúgy 40 ezerből szerintem senki nem tud jobbat összerakni ennél:
MUSE M20 EX2 TA2020 T-Amp Mini Stereo Amplifier + Q Acoustic 2010[ Szerkesztve ]
-
Zoluska
tag
válasz Zoluska #16094 üzenetére
Elgondolkodtam, hogy az MC-HF100-at le kéne cserélni egy MC-SHF120U-ra. Sajnos csak egy helyen láttam, és úgy néztem, nem túl jó hírű bolt. Még megfelelő képet sem tudtak róla berakni. Egyre jobban tetszik a kis 80-as, de a basszusba az a kis plusz teljesítmény pont elférne.
-
-
Xbean
tag
válasz Zoluska #16050 üzenetére
Szia!
Én ma rendeltem Modecom MC-SHF-80U-t, tv-re lesz kötve filmezéshez. A TV egy régebbi ( kb 4 éves) panasonic lcd modell. Attól félek kicsit, hogy a TV nem lesz képes teljesen kihasználni a hangfal tudását. Év végén tervezek beszerezni egy samsung F8000 vagy panasonic gt60-as TV-t, ezekben talán már jobb hangkari is mivel újabbak és egyébként is magasabb kategóriát képviselnek, mint a mostani LCD-m a saját korában.
Egy fiio E10-re gondoltam, hogy be kellene szerezni, de nem tudom érdemes e. Egy ilyen kaliberű hangfalhoz elég lesz a tv saját hangkarija?
Szerinted/szerintetek?[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Zoluska #17812 üzenetére
Ez a doboz biztos nem ad le 40 Hz-t. Az hogy "azt" hallod, az még nem az. Ehhez már leginkább álló hangsugárzó kell. Eleve 20 Hz-ig hallunk hivatalosan (alatta érzünk). Nehogy már egy ócska PC-s doboz (nálam is van ModeCom) 30-ér leadja azt a 40 Hz-t, ami "alig" marad el a 20-tól.Nem szóltam, vitát generál.
[ Szerkesztve ]
-
Zoluska
tag
válasz Zoluska #17854 üzenetére
A link lemaradt:
http://zsiguli.hu/index.php?action=cikk&id=245 -
titán
válasz Zoluska #17856 üzenetére
A hifi és az általános autóhifi között van egy hatalmas különbség. Mégpedig az, hogy a hifi (stúdiós monitor) hangszórók gyárilag tervezett, hangolt dobozban érkeznek, így a hangszórókra vonatkozó kijelentések nem a vásárlót, hanem a doboz tervezőjét és gyártóját érdeklik csak.
evDirect villanyautós töltőhálózat
-
truebaba8
tag
válasz Zoluska #20629 üzenetére
"az infláció pont ezt fejezi ki, bele van számolva a rezsi, az élelem és a többi"
wrong.. az inflacio egy atlag ertek.rengeteg dolog az atlagos inflaciotol jelentosen eltert.. Volt ami tobb volt ami kevesebb.
Kijelenthetjuk, hogy a nyersanyagok, energiahordozok, es szolgaltatasok real ertekben joval olcsobbak voltak 1990-ben mint ma. A commodore 64, meg az XT pc meg joval dragabb :-)
4 havi fizetesert vettem egy jawa 350 twin sportot.. ma 4x120 ezeret milyen uj nagymotort kapsz?
ma mennyi mesterseges inflacio is van? 0.4 % van vasarloero? nincs.
Regen mennyi inflacio is volt? ugy emlekszem jo magas.de lenyegtelen mi volt mi nem volt, inkabb az erdekelne a legolcsobb legjobb audio rendszer orgona hallgatasra (tehat foleg mely-re)
[ Szerkesztve ]
-
-
Degeczi
nagyúr
válasz Zoluska #20717 üzenetére
hagyományos, lemezelt trafója van, az hajlamos rezonálni enyhén
ez persze csak a jobb oldali példánynál hallható, hiszen nem a jel zajos, de ott is függhet attól pl. milyen asztalon áll és nyilván bőven lehet gyártási szórás is
de semmiképp nem kell durva búgásra gondolni: aligha van, akit ténylegesen zavarnapicit is hozzáértő eleve megmosolyog egy 20-20-ig tartó értéket - nem hozzáértőnek meg nem mindegy a specifikáció? neki úgyis csak értelmetlen számok..
[ Szerkesztve ]
-
Zola007
veterán
válasz Zoluska #20717 üzenetére
modecom hf-24 búg
genius hf500a búg
genius 1250b nagyon halkan
creative inspire p5800 nem búg
legalábbis amik nekem voltak/vannak ilyen asztali aktív szettek[ Szerkesztve ]
Mʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
B1T3
addikt
válasz Zoluska #20841 üzenetére
Köszönöm. A Friendly House-ban egyébként szint minden megtalálható a weboldaluk alapján, szóval ha alaposan körbe akarsz hallgatózni, őket javaslom.
Csak azért jött képbe az Adam F7, mert ha már a Yamaha HS8-at is számításba vettem, majdnem ott tartok árban, és az alapján, amit olvasok róla, biztató, amit nyújt.
-
AMDFan
addikt
válasz Zoluska #21014 üzenetére
Őszintén? Genelecet nem vennék boltban, újan. Nagyon sok helyen használják őket, ezért akad eladó darab itt-ott. A 8030 új ára 320 ezer ami elég sok, tekintve, hogy ennyiért szoktak elmenni a 8040-esek használtan.
Hallgasd meg a Dalikat is, bár magánvéleményem, hogy 300-ért erősítőt + hangfalat nem fogsz találni olyan párost ami azt tudja mint a Dyna. Ha azt nézem, hogy 280k az új ára az Ikon2-nek, akkor elég szomorú a helyzet. Szerintem túlárazott, és még ugye kell hozzá erősítő is.szerk: Hifi-show az Epicon volt kiállítva, de attól sem igazán dobtam hátast, pedig nagyon súlyos ára van.
[ Szerkesztve ]
-
Agyzuzo
addikt
válasz Zoluska #21014 üzenetére
A Dynaudio nekem is szívem csücske. Ha pénz nem számítana, én biza Dyno HiFi-t csinálnék confidence-ekkel... Van ismeretségem amúgy a hivatalos magyar Dyno-resellerrel, nála otthon hallgatóztam Temptation-t Lexicon erősítővel és valami iszonyat aberrált 1,5 milliós kábelezéssel, hát mondanom sem kell hogy az állam a padlón maradt. Hihetetlen egyébként az a fajta precizitás, amivel a Dynaudio-k leképezik a hangot. Egy rövid időre (1-2 hónap) használtam egy Dyno 2.1-es szettet (Dyno MC-15 és Sub 250MC), azon is szinte életre kelt a zene. Sokaknak egyébként pont a Dynaudio ilyen fokú részletezőképessége nem jön be, de én imádtam. Szóval nem csodálom, hogy tetszett.
Hozzáteszem, a Mackie-k se sokkal rosszabbak hangzásban, haverom a gép mellett egy Audience 52-es párt használ Roksan erősítővel (+ EMU1212 hangkártya) és nem sokkal rosszabb nála az én Mackie-m hangzásban és részletezésben, bár kicsit más, az tény.
Listen up, maggots. You are not special. You are not a beautiful or unique snowflake. You're the same decaying organic matter as everything else. ::: http://meatytears.hu :::
-
Agyzuzo
addikt
válasz Zoluska #21046 üzenetére
"Amúgy nem tudtam megállni, megrendeltem a Dynaudiot."
Meg tudom érteni. Szívesen fogadnánk egy részletes beszámolót, ha már a helyén van és egy ideje üzemel.
Listen up, maggots. You are not special. You are not a beautiful or unique snowflake. You're the same decaying organic matter as everything else. ::: http://meatytears.hu :::
-
X3B6O0X
aktív tag
válasz Zoluska #21051 üzenetére
Ja, eltaláltad, csak egy jack dugóval csatlakozik a géphez. Másik dugónak, vagy legalábbis helyét nem láttam, mondom én Tesco Gazdaságos hangszóró . Akkor úgy néz ki, hogy ebbe bele kell törődnöm. Köszi a segítséget!
"...a vörös árnyalatú gombok azonban nem kaptak háttérvilágítást, viszont fényvisszaverő festést igen, ami persze jópofa, de pont sötétben annyit ér, mint egy tetszőleges politikus vagyonnyilatkozata" © Bog
-
zoldy
tag
válasz Zoluska #21165 üzenetére
Grat! Gyönyörű hangja van az biztos... Nekem sajnos "kicsit" túl lőtte az árkategóriát. A tiédnek egy doboza többe kerül mint az mr6 párom. Nem tudom kitől hallottad, hogy stúdióra nem az igazi. A hitspace honlapon a leírásban is szerepel, hogy: "A professzionális stúdió monitorozás belépőjeként tekinthetünk rá." Persze ne higgyünk semmilyen leírásnak mert az marketing, inkább hallgassuk meg bla-bla de a hitspace nem az a hely ahol megkockáztatják az amatőr kijelentéseket. De nyilván ha olyan mondta aki profi, ezzel foglalkozik akkor csöndben visszaülök a helyemre.
[ Szerkesztve ]
-
TotO'
aktív tag
válasz Zoluska #21211 üzenetére
Ami azt illeti fontosnak tartom a jó tiszta mélyet, de jelenleg kb teljesen le van tekerve a mély az x230-on, mert nem nyújt annyival többet, ha rá van tekerve, csak mormogósabb, nem élvezem jobban, tisztább, ha le van véve a mély róla.
(#21209) Womb:
Most, hogy belegondolok, alapjában véve, elég kicsi szobába mennének, és így is hozzászoktam a kevesebb mélyhez, jobb, ha tiszta az összkép, és szép a magas. Lehet a 120 overkill volna nekem, pláne, hogy a szomszédok se örülnének, ha nagyon búgna a tárasház.. Persze attól még, hogy képes erős mélyre, nem jelenti azt, hogy rá is kell tekerni.Egészen pontosan miket kellene akkor rendelnem a hangfal mellé?
- Minőségi javulás elérhető ~5-8 ezres külső hangkártyával? És ha igen, melyiket érdemes megvenni ?
- Illetve milyen kábelek kellenének a hangkártya mellé? Ez már nem jack-el működik, és mintha olvastam volna, hogy a gyártók által adott RCA nem a legjobb minőségű.Pixel 7 || Neuzer Courier DT
-
Zoluska
tag
válasz Zoluska #21286 üzenetére
Bocsánat, nem olvastam végig, hogy szoftverből kéne szabályoznia. Létezik olyan billentyűzet, amin van ilyen funkció.
LINK
Nekem is ilyen van, de "le van tiltva" a hangerőszabályzás, mert Wasapit használok, aminek valami olyasmi a célja, hogy kikerüli a windows mixert meg egyéb dolgokat, és bitpontos jel hagyja el a digitális kimenetet. Elvileg jobban szól, gyakorlatig fogalmam sincs, mert nem próbáltam nélküle, mióta megvannak a normális monitoraim.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elemzés Zenehallgatásról dióhéjban III.
- Teszt A zenehallgatásról dióhéjban II.
- Elemzés A zenehallgatásról dióhéjban I.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest