- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Gurulunk, WAZE?!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- Rap, Hip-hop 90'
- shadowkidhu: SFF Itthoni labor
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- bambano: Bambanő háza tája
-
LOGOUT
Új hozzászólás Aktív témák
-
Alabástrom
senior tag
válasz
Zoluska #31686 üzenetére
Hát igen, hallgattam Dynaudio-kat is, nekem azok kissé fátyolosak, kevésbé részletesek voltak, mint az Adam. Persze azt sem mondanám, hogy az Adamnak fület gyönyörködtető magasa van, de ebben az árkategóriéban semmi sem fület gyönyörködtető...
Az egyik így kompromisszumos, a másik meg úgy...
Tényleg csakis meghallgatás után, személyes preferencia szerint szabad választani. Vicces az is, hogy még nem nagyon volt itt két ember, aki ugyanazt ajánlotta volna!
(hallgatózás után sétálgattam még a szalonban, és átsétáltam egy tesztszobán, ahol egy srác valami bazinagy keverőpultot próbálgatott. Na, ott úgy szólt valami énekes+gitáros zene, hogy földbe gyökerezett a lábam, libabőrös lett mindenem, és pár percig ott kellett maradnom hallgatni. Csukott szemmel nem tudtam volna megmondani, hogy mellettem áll az énekes csaj, vagy csak dobozból jön. Kérdeztem a srácot, hogy melyik hangfal szól - rábökött. Kérdezem, mennyibe kerül - 900ezer Ft / db... Ennyi... )
-
-
PuMbA
titán
válasz
Zoluska #30819 üzenetére
És ez olyan dolog amire nem is gondoltam tegnapig
A jól mixelt számaimmal jól beállítottam a hangfalakat és hallgattam őket nyugodtan, na és akkor jöjjön a nagy zeneutazás, sok új kedvenc, minden jól fog szólni és kopp
Ennek egyébként előnye is van, nem fogok soha az életbe álmodozni jobb rendszerre, mert az a 200 számom nem ér annyit
-
Dare2Live
félisten
válasz
Zoluska #29838 üzenetére
Talán annyi maradt meg, hogy mackie alja picit mindha erősebb lett volna. Az a "baj" 8040 nekem egyértelműen jobb volt bárminél.
OFF: A BM5 ára is magas de a 8040 (nemhogy 8050) ára mégsokkal inkább.
Én fősuli végéig hallgattam azokat a videotonokat amiket édesanyám vett miután elvégezte az egyetemet. 0ról felnöttem általános iskola, középsuli, fősuli... családi kocsik jöttek mentek, számítógépek is, bnőkről nem is szólva...
Az egy ami végig ott volt az a hangfal. Generációkon átivelő tulajdon/kincs.Ezért fér bele annak elenére, hogy parizeres zsemle. És a BM5 ugyanez a kategória. Grat hozzá!
-
-
Degeczi
nagyúr
válasz
Zoluska #29505 üzenetére
Azért van értelme, mert sok DAC tartalmaz beépített fejlhallgatóerősítőt is (vagy a hangszórón van kimenet, de az gyakorlatilag mindig elhanyagolt, rossz minőségű), és ott már nagyon szembeötlő a különbség - persze erősen függően attól, milyen az a beépített hangkártya (HP laptopé saját tapasztalatban is tényleg nagyon ratyi).
De a 10-20k kategóriánál valóban érdemesebb lehet picit jobb 2.0 hangszórókat választani ha megoldható (végtére is hosszú évekre veszi az ember, úgy nem olyan vészes a költsége)
-
psyho85
aktív tag
válasz
Zoluska #28650 üzenetére
Érdekes, 8030-al van szerencsém dolgozni néhanap, és egy rendes szobában eddig nem volt bajom vele. A mélyével se, egy barátom nézte is, hogy akkor most be van kapcsolva a sub tán, vagy mi?
Ki tudja milyen beállításokkal vannak kirakva a hangfalak, lehet őket állítani a szobához, aztán lehet amikor kirakták úgy hallották jónak, aztán azóta nem foglalkoztak vele...
-
psyho85
aktív tag
válasz
Zoluska #28647 üzenetére
Értem, köszönöm a választ. A Dynaudio-t (nem emlékszem pontosan melyik típust) amikor hallgattam a Hitspace-ben, akkor nekem is pontosan ez jött le, hogy milyen "hifisen", szerethetően szól. Igaz, akkor eggyel lejjebb nézegettünk, barátom végül egy kifutó Yamahát vett (HS5 talán).
-
psyho85
aktív tag
válasz
Zoluska #28643 üzenetére
Főleg az alsóbb kategóriában, ahol 100k körül kijön egy pár. Ezek még mindig csak jól konstruált aktív hangfalak, nem "igazi" monitor hangfalak.
(Nem tudom, nekem a Genelec jobban bejött, mert ha már ennyi pénzért közeltéri monitort veszek, akkor legyen kíméletlen, pontos és részletező; nem pedig kellemes, színezős, megbocsátó. Gyűjtögetek is szépen a 8030-ra, bár az Event 20/20BAS nagyon felkeltette a figyelmemet. Milyen hangja van? Esetleg az új Focal Apha sorozatot nem hallgatóztad meg?)
-
Nestor16
senior tag
válasz
Zoluska #27581 üzenetére
Köszönöm, hogy nem ugrottatok nekem a tudatlanságom miatt!
A lényegi része az volt a mondanivalómnak (azon akadtam ki), hogy olvastam én ezekről elég sok mindent (szinusz hanghullám, logaritmus skála, fizikai közeg, akusztika meg minden egyéb) és mégis ott tartok, hogy nem tudom mire képes pontosan ez a kütyü.
Ugye ez egyben egy DAC is, mert analóg jelet küld a hangfalakra, de akkor a digitális része csak ott lehet gondolom ahonnan kapja az adatokat, a gépből. Na most, mit is jelent pontosan ez a 192 kHz/ 24bit. (Ezen írás közben azért utánaolvasok, aminek könnyű, hogy ne írjak marhaságokat avagy biztos legyek benne, hogy jól írom)
Tehát ez azt jelentné a gyakorlatban, hogy mondjuk egy CD minőségű hang (ami 44,1 kHz) nem elég kielégítő minőség ennek a hangkártyának, mivel ez 192 kHz-t tud. Akkor az MP3, ami 128 és 320 kbit/s között van (gondolom ugyanazt jelenti a kbit/s és a kHz vagy csak ez is összezavart most...) már az a szint, amit tud a készülék, de a 320 meg már sok. (Hmm, ilyenkor mi is történik a hangkártyában, ha ezt a minőséget engedjük rá? Elvileg minden ~3. mintát kihagyja, tehát hiába a jobb minőség, ha úgyis csak a saját szintjéhez igazítja a zenét?! ) Azt hiszem a 24 bites minta jelentőségét értem, ami annyit jelent, hogy a szinusz jelet leképezték egy digitális értékre és minél sűrűbb értékeket vettek (itt 24 bitnyi érték közül = 2^24 db) annál közelebb lesz a valódi hanghullámhoz a jel. Viszont ilyen értéket hirtelen (de ezelőtt sem) találtam egy MP3 számban. (Talán a 320 kB-os értékbe van belefoglalva) Ez viszont azt jelentené, hogy a 320-as érték kisebb, mint a 192 kHz. Na mindegy, ez zavaros, remélem majd megmagyarázza valaki. Na ez nagyjából kivesézve az én nézőpontomból.
Van itt egy ilyen is:
Frekvencia átvitel (-3dB, 24bit/96KHz input): 10 Hz to 46 KHz
Ez azt kell, hogy jelentse, hogy milyen frekvenciatartományban képes átadni a jelet a hangszórónak. Rendben, ez egy szép szám, sőt még túlzás is, mert legtöbb ember (és hangszóró) nem képes kezelni ezt a hangtartományt (csak 20 Hz - 20kHz-ig az átlag ember).
Itt jön a képbe a hangfal. Ugye akkor lenne egy szinten a hangkártyával, ha képes megszólaltatni a tartomány nagy részét. És most törik meg a lelkesedésem, amikor is rájövök, hogy ez tényleg csak pénz kérdése. Az R1900TII-es Edifier 46 Hz-ig képes csak lemenni (illetve "csak" 20 kHz-ig, de tovább az átlag úgysem hallaná). Meg persze ott a többi lényeges tényező, hogy mennyire tiszta az a hang, amit képes megszólaltatni stb...
Az meg hogy minek golyózok itt az egésszel, amikor úgysem fogok százezreket költeni a hangrendszerre, főleg úgy, hogy semmi komolyabbat nem is hallottam, na ezt bocsássátok meg nekem, mert én sem értem. Talán érdekel hogy működik ez az egész, hogy lesznek a bitekből hangok és legfőképpen, hogy egy rendszert összehozzak megfizethető áron, úgy hogy tudjam mit veszek és mire képes az eszköz.
Én most muszáj voltam már az egész témát valahol szóvá tenni, mert kissé elakadtam a tudás kusza felhőjében.
Remélem nem okoz nagy gondot a topiknak, hogy újra ide járok jeget törni a tradicionális kérdések közé, "hogy mit vegyek?". Én csak jobban szeretném érteni, amit lehet és amíg hajt a lelkesedés. -
-
Chrys_
addikt
válasz
Zoluska #26621 üzenetére
Én vettem egy Logitech Z5500-t ebay-n keresztül Paypal-fizetéssel. Olcsón megnyertem az aukciót, gondolom emiatt nem akarta az eladó küldeni az árut. Átadtam az esetet az ebay-nek, ők meg zárolták az eladó teljes Paypal-ját (eladó információja szerint; ha jól tudom, az Ebay tulajdona a Paypal)! Azt akarta, hogy zárjam le az Ebay-nél a jelentést, hogy vissza tudja utalni a pénzt. Azt hitte, hogy megteszem
Természetesen nem, az ebay pedig egy bizonyos türelmi idő után visszatette a számlámra a teljes összeget, az eladó pedig kap a loginjához egy figyelmeztetést az ebay-től direkt.
-
Rover623
félisten
-
t.imi
addikt
válasz
Zoluska #24949 üzenetére
Elolvastam kutyafuttában
Azt olvastam, hogy a modecomnak nagy az alapzaja(?) Még nem volt kv
Mivel legtöbbször beszédhangerőn hallgatom, ez ki is esne sajnos. Este baba már alszik, nem igen lehet nagy hangerőn tolni semmit.
Microlab nem tudom milyen lehet, marad a Thonet & Vander ami elérhető is.
Azért írtam oda, hogy az 5050 lenne a viszonyítási alap. Ennek azért van némi doboz a bassnak, közepe már kevesebb és magassal sem vagyunk fullon szerintem. -
t.imi
addikt
válasz
Zoluska #24947 üzenetére
Értem. Akkor egy 2.0-val is tudom hozni ezt vagy jobb szintet. Mobilról vagyok, ue gyártónak van 2*5.25" ? felszerelt sztereó doboza 35-ért Elvileg 50hz től szól.
Nem hallottam élőben semmilyen 2.0-t, itt is meg vannak a normális mélyek mint egy ládával kiegészített szettnél?
Természetesen nem 80e + kategóriára gondolok, a genius 5050-m a mérce számomra. -
ToniSoprano
addikt
válasz
Zoluska #23824 üzenetére
Ja ez az Chario, ez az a márka!!! Kb. így is néz ki mint a linken, felül van a mély-közép, de nem teljesen az, nincs ilyen osztás benne felül, tök fekete az egész és a takarólemez a teljesen lefedi a hangszórókat és kb a feléig ér le, de nem lényeges. Valami régebbi cucc lehet 4-5 éve már biztos megvan. Ha jól emlékszem azt mondta 800 EUR volt, és hogy ez valami nagyon jó márka. Nekem nagyon puha volt a hangja, mondjuk tisztán szól az igaz. És nekem erősen túlsúlyos volt mély tartomány, nem zörgő, dörmögő, mint a 2.1-esnél, de pl a beszéd kicsit nehezen érthető.
Egyébként benéztem Rotterdam központjában egy stúdiótechnikainak kinéző boltba, azt hittem sok stúdiómonitort látok, de többnyire álló hangfalak voltak kitéve, mondjuk lehet inkább a nagyközönséget szolgálták ki.
Megint teszteltem több mindennel a 20 Hz-től kb 15800 Hz-ig hallom a tartományt, ahogy olvastam kb az én koromban ez reális. Van 40 év fölött ember aki hallja a 17-18 kHz felettit is, ez mitől függ? Pl a zenészeknek kevésbé "öregszik" a füle fent? Lehet más teljesen máshogy hallja ugyanazt a zenét?
-
Tamoo
nagyúr
válasz
Zoluska #23724 üzenetére
Kis hangerőnél ez nagyon sok cuccnál probléma. Geniusomnál is, az én Muse-omnál is, korábbi Jungson erősítőmnél is. De igazából nem zavaró, mert annyira alacsony hangerőn úgysem hallgatja az ember. Megérik az árukat ezek az apró "vackok". Már amihez passzol...
Én a Monitor Audio dobozomra még nem mertem rákötni.Szerintem nem is fogom.
-
Degeczi
nagyúr
válasz
Zoluska #23461 üzenetére
Nem, mégegyszer: ha a BT rész lenne hibás, arra a zavarjelre hatna a hangerőszabályozás
Egyébként attól függetlenül, h bedugsz-e BT vevőt a Modecomba, belül van egy elektronika az USB foglalat mögött: alapban azon keresztül halad a többi műsorforrás jele is, h összekeverje azokkal. Ezt ki is kötöttem a saját példányból
-
CoolBoy323
nagyúr
válasz
Zoluska #23395 üzenetére
A jelenleginek semmi hangja nem van... pedig ez sem urtechnika...
A ventijeim is rohadt halkak amugy
Es a gond az volt, h pl ests, halk zene mellett is hallottam a sipolast, de napkozben is, ha csak duruzsult a zene/jatek!
Jo, ez hibas peldany, lehet a tobbi alapzaja nem zavarna...
-
Alan[HUN]
senior tag
válasz
Zoluska #23349 üzenetére
No, megjött a Modecom SHF-80U, megint, most szól.
Viszont:
Ha basszust maxra veszem, már közepes, egyébként magas (= már nem használt) hangerőn röcög a passzív csipogója, és elég zavaró. Ez garanciázás, ugye?Nincs basszus. Legalábbis nekem egyáltalán nem, és nekem nem tetszik a magas és a közép sem. Igen, tisztának tiszta, de egyszerűen testetlen a hang, mintha egy nagyra nőtt laptophangszórót hallgatnék. Igaz, hogy az amúgy mélynehéz (ezt most már hallom is) ATH-M50-hez vagyok szokva, de azért, hogy annyi mlye legyen, mint a notinak, azt nem hiszem el...
A billenőkapcsoló a hátulján az ugyanolyan, mintha csak a tápot (elosztó) kapcsolgatnám? Mert utóbbit amúgy is szoktam, és egyelőre nem úgy fest, hogy nagyon bánná, de ugye amiről nem tudok...
Ami pozitívum, hogy nem igazán érzékeny a telefonra, megvan a jellegzetes "dallam", de az átlagnál halkabban, és nagyobb hangerőn sincs alapzaj. Line-inben ne hagyjatok kábelt, nekem az RCA minőségén is rontott, és elég sokat levesz a hangerőből is.
-
AMDFan
addikt
válasz
Zoluska #23290 üzenetére
Érdekes dolog ez. Eddig azt a mintát tapasztaltam, hogy akinek tetszik a Dynaudio annak nem tetszik a Genelec és fordítva.
Azért ide is beteszem ezt a kis videót ami igazából kb. Genelec reklám de vannak benne érdekes infók: Why Go Genelec 8000? -
hugeboy
tag
válasz
Zoluska #23252 üzenetére
Köszönöm a választ, de a te megoldásodat elvetném. Nagyon nem értek a témához, így használt hangfalat nem szívesen keresgélnék, mivel azt sem tudom milyet kellene. A használtra meg már csak azért sem alapozok, mert vidéki vagyok, ami a használt cuccok beszerzését erősen megnehezíti.
Az eredeti hozzászólásomra valaki tud reagálni?
Köszi.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
Zoluska #23252 üzenetére
Nálam MUSE M20 EX TA2024 volt egy darabig, az első két kínaiaktól kapott lite on táp 1 napon belül kiégett, utána meguntam és vettem itthon egyet, azzal nem volt gond. Szép tisztán szólt, csak nálam mélyben volt gyenge, meg igazából erő se sok volt benne.
(#23254) Vasinger!: Szóljon tisztán, legyen erős, legyen "szubszerű" mélye, legyen olcsó. Végülis tényleg nincs semmi elvárás.
-
Sz.Miki
őstag
válasz
Zoluska #22858 üzenetére
Szia!
Igen volt alkalmam nagykerben meghallgatni a Modecom és a Thonet megoldását, mondhatni árban és hangzásban is egy kategória, megkérdeztem az eladás visszahozási adatokat is, és nincs panasz egyikre sem, nálam tényleg csak a távvezérlő döntött a választásnál, jól néz ki nagyon, és praktikus.
A hangszíneket szépen igényeim szerint belőttem. most már csak a hangerőt kell állítani.Szerintem a magas sugárzó mindkettőben ugyan az csak más rajta a márka nyomat...
Annyit kell ezekről a hangszórókról tudni, hogy nem ajánlott őket bass teszt zenékkel terhelni
hamar berottyan a membrán vagy tekercs, elég otromba hangjuk tud lenni.
Az enyémet most szépen bejáratom, sok sok Mike Oldfield és hasonló finomságokkal.
-
-
Degeczi
nagyúr
válasz
Zoluska #22341 üzenetére
Sok múlik rajta, mert összesen 3 méternyit utazik fölöslegesen a jel (és nem is jó minőségű, füleshez való vékony litze huzalon)
Könnyen ki is lehet próbálni, mennyivel nyíltabb lesz a Modecom hangzása, ha csak egy minimálisan szükséges pár centis drót végére tesz az ember egy potit.
-
B1T3
addikt
-
trufa12
addikt
válasz
Zoluska #21426 üzenetére
Elmentem ittam rá egyet-
fogtam vettem 1 Modecom 80u-t meg mellé 1 Asus ASUS Xonar Essence STX hangkártyát- ha annyira nem fog bejönni a 80u (120 am volt de az nem jött se be se ki mert alapból selejt volt ezért is rendeltem a 80-ast mert abból tán csak jók vannak)akkor azt vissza küldöm 8 napon belül és alszok rá még1et .
A hangkari marad az fix mert ez tán nem rossz .)
Mondjuk 1 hangfalnak idő kell hogy bejáródjon tapasztaltam a 32 esnél régen volt v 5 nap mire bejáródott utána javult az alapjáraton semmilyen hangja és eléggé kellemes lett, szóval hajtom 4 napig szépen ahogy kell ha nem áll össze a dolog küldöm vissza a hangfalat.
-
Zoluska
tag
válasz
Zoluska #21286 üzenetére
Bocsánat, nem olvastam végig, hogy szoftverből kéne szabályoznia. Létezik olyan billentyűzet, amin van ilyen funkció.
LINK
Nekem is ilyen van, de "le van tiltva" a hangerőszabályzás, mert Wasapit használok, aminek valami olyasmi a célja, hogy kikerüli a windows mixert meg egyéb dolgokat, és bitpontos jel hagyja el a digitális kimenetet. Elvileg jobban szól, gyakorlatig fogalmam sincs, mert nem próbáltam nélküle, mióta megvannak a normális monitoraim. -
TotO'
aktív tag
válasz
Zoluska #21211 üzenetére
Ami azt illeti fontosnak tartom a jó tiszta mélyet, de jelenleg kb teljesen le van tekerve a mély az x230-on, mert nem nyújt annyival többet, ha rá van tekerve, csak mormogósabb, nem élvezem jobban, tisztább, ha le van véve a mély róla.
(#21209) Womb:
Most, hogy belegondolok, alapjában véve, elég kicsi szobába mennének, és így is hozzászoktam a kevesebb mélyhez, jobb, ha tiszta az összkép, és szép a magas. Lehet a 120 overkill volna nekem, pláne, hogy a szomszédok se örülnének, ha nagyon búgna a tárasház.. Persze attól még, hogy képes erős mélyre, nem jelenti azt, hogy rá is kell tekerni.Egészen pontosan miket kellene akkor rendelnem a hangfal mellé?
- Minőségi javulás elérhető ~5-8 ezres külső hangkártyával? És ha igen, melyiket érdemes megvenni ?
- Illetve milyen kábelek kellenének a hangkártya mellé? Ez már nem jack-el működik, és mintha olvastam volna, hogy a gyártók által adott RCA nem a legjobb minőségű. -
zoldy
tag
válasz
Zoluska #21165 üzenetére
Grat! Gyönyörű hangja van az biztos... Nekem sajnos "kicsit" túl lőtte az árkategóriát. A tiédnek egy doboza többe kerül mint az mr6 párom.
Nem tudom kitől hallottad, hogy stúdióra nem az igazi. A hitspace honlapon a leírásban is szerepel, hogy: "A professzionális stúdió monitorozás belépőjeként tekinthetünk rá." Persze ne higgyünk semmilyen leírásnak mert az marketing, inkább hallgassuk meg bla-bla de a hitspace nem az a hely ahol megkockáztatják az amatőr kijelentéseket. De nyilván ha olyan mondta aki profi, ezzel foglalkozik akkor csöndben visszaülök a helyemre.
-
Agyzuzo
addikt
válasz
Zoluska #21014 üzenetére
A Dynaudio nekem is szívem csücske.
Ha pénz nem számítana, én biza Dyno HiFi-t csinálnék confidence-ekkel...
Van ismeretségem amúgy a hivatalos magyar Dyno-resellerrel, nála otthon hallgatóztam Temptation-t Lexicon erősítővel és valami iszonyat aberrált 1,5 milliós kábelezéssel, hát mondanom sem kell hogy az állam a padlón maradt. Hihetetlen egyébként az a fajta precizitás, amivel a Dynaudio-k leképezik a hangot. Egy rövid időre (1-2 hónap) használtam egy Dyno 2.1-es szettet (Dyno MC-15 és Sub 250MC), azon is szinte életre kelt a zene. Sokaknak egyébként pont a Dynaudio ilyen fokú részletezőképessége nem jön be, de én imádtam. Szóval nem csodálom, hogy tetszett.
Hozzáteszem, a Mackie-k se sokkal rosszabbak hangzásban, haverom a gép mellett egy Audience 52-es párt használ Roksan erősítővel (+ EMU1212 hangkártya) és nem sokkal rosszabb nála az én Mackie-m hangzásban és részletezésben, bár kicsit más, az tény.
-
AMDFan
addikt
válasz
Zoluska #21014 üzenetére
Őszintén? Genelecet nem vennék boltban, újan. Nagyon sok helyen használják őket, ezért akad eladó darab itt-ott. A 8030 új ára 320 ezer ami elég sok, tekintve, hogy ennyiért szoktak elmenni a 8040-esek használtan.
Hallgasd meg a Dalikat is, bár magánvéleményem, hogy 300-ért erősítőt + hangfalat nem fogsz találni olyan párost ami azt tudja mint a Dyna. Ha azt nézem, hogy 280k az új ára az Ikon2-nek, akkor elég szomorú a helyzet. Szerintem túlárazott, és még ugye kell hozzá erősítő is.szerk: Hifi-show az Epicon volt kiállítva, de attól sem igazán dobtam hátast, pedig nagyon súlyos ára van.
-
B1T3
addikt
válasz
Zoluska #20841 üzenetére
Köszönöm. A Friendly House-ban egyébként szint minden megtalálható a weboldaluk alapján, szóval ha alaposan körbe akarsz hallgatózni, őket javaslom.
Csak azért jött képbe az Adam F7, mert ha már a Yamaha HS8-at is számításba vettem, majdnem ott tartok árban, és az alapján, amit olvasok róla, biztató, amit nyújt.
-
Degeczi
nagyúr
válasz
Zoluska #20717 üzenetére
hagyományos, lemezelt trafója van, az hajlamos rezonálni enyhén
ez persze csak a jobb oldali példánynál hallható, hiszen nem a jel zajos, de ott is függhet attól pl. milyen asztalon áll és nyilván bőven lehet gyártási szórás is
de semmiképp nem kell durva búgásra gondolni: aligha van, akit ténylegesen zavarnapicit is hozzáértő eleve megmosolyog egy 20-20-ig tartó értéket - nem hozzáértőnek meg nem mindegy a specifikáció? neki úgyis csak értelmetlen számok..
-
truebaba8
tag
válasz
Zoluska #20629 üzenetére
"az infláció pont ezt fejezi ki, bele van számolva a rezsi, az élelem és a többi"
wrong.. az inflacio egy atlag ertek.rengeteg dolog az atlagos inflaciotol jelentosen eltert.. Volt ami tobb volt ami kevesebb.
Kijelenthetjuk, hogy a nyersanyagok, energiahordozok, es szolgaltatasok real ertekben joval olcsobbak voltak 1990-ben mint ma. A commodore 64, meg az XT pc meg joval dragabb :-)
4 havi fizetesert vettem egy jawa 350 twin sportot.. ma 4x120 ezeret milyen uj nagymotort kapsz?
ma mennyi mesterseges inflacio is van? 0.4 % van vasarloero? nincs.
Regen mennyi inflacio is volt? ugy emlekszem jo magas.de lenyegtelen mi volt mi nem volt, inkabb az erdekelne a legolcsobb legjobb audio rendszer orgona hallgatasra (tehat foleg mely-re)
-
válasz
Zoluska #17856 üzenetére
A hifi és az általános autóhifi között van egy hatalmas különbség. Mégpedig az, hogy a hifi (stúdiós monitor) hangszórók gyárilag tervezett, hangolt dobozban érkeznek, így a hangszórókra vonatkozó kijelentések nem a vásárlót, hanem a doboz tervezőjét és gyártóját érdeklik csak.
-
Zoluska
tag
válasz
Zoluska #17854 üzenetére
A link lemaradt:
http://zsiguli.hu/index.php?action=cikk&id=245 -
törölt tag
válasz
Zoluska #17812 üzenetére
Ez a doboz biztos nem ad le 40 Hz-t. Az hogy "azt" hallod, az még nem az. Ehhez már leginkább álló hangsugárzó kell. Eleve 20 Hz-ig hallunk hivatalosan (alatta érzünk). Nehogy már egy ócska PC-s doboz (nálam is van ModeCom) 30-ér leadja azt a 40 Hz-t, ami "alig" marad el a 20-tól.Nem szóltam, vitát generál.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elemzés Zenehallgatásról dióhéjban III.
- Teszt A zenehallgatásról dióhéjban II.
- Elemzés A zenehallgatásról dióhéjban I.
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Apple asztali gépek
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Túra és kirándulás topic
- Fujifilm X
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Spotify
- Óvodások homokozója
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy Tab A8 32GB, Újszerű, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H510M i5 11400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT Rampage SHIVA Zalman 600W
- BESZÁMÍTÁS! H310CM i3 9100F 16GB DDR4 120GB SSD 1TB HDD GTX 1660S 6GB Fractal Design Focus G 400W
- ÁRCSÖKKENTÉS ASUS HD6870 videókártya
- ASUS TUF Gaming B760M-E D4 DDR4 alaplap bontatlan csomagolásban 3 év garancia 27% áfa
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest