Hirdetés

2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 03:51:35

LOGOUT.hu

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#20701) zoldy válasza okezsoke (#20700) üzenetére


zoldy
tag

Én úgy tudom, hogy ha az erősítő impedanciája (8 Ohm) nagyobb a hangfalénál (4 Ohm) akkor a hangfal megy tönkre. Szakik lehet, hogy belejavítanak de én így tudom. Szóval ebben az esetben ne az erősítőt féltsd. ;)

(#20702) BMWFan válasza zoldy (#20690) üzenetére


BMWFan
aktív tag

Köszi a választ! :R

(#20703) Degeczi válasza zoldy (#20701) üzenetére


Degeczi
nagyúr

Nem: az erősítőt terheli jobban az alacsonyabb impedanciájú hangszóró - hiszen emiatt nagyobb áram folyik a végfokon, és az jobban melegszik

Végfokfüggő, melyik mennyire bírja, de alacsonyabb hangerőn általában nincs nagy jelentősége

(és hogy még szebb legyen, érdemes megnézni egy-egy hangdoboz frekvencia-impedancia görbéjét: hatalmas hullámhegyek és völgyek, csak nagyritkán van a névleges érték közelében... szóval ez nem olyan egyszerű, mint egy egyenáramú ellenállás)

(#20704) zoldy válasza Degeczi (#20703) üzenetére


zoldy
tag

Bocs, ezek szerint rosszul tudtam. :U

Egyébként köszi az állvány/garancia tanácsokat. Nem áll szándékomban eladni 3 éven belül és azért ezek a cuccok annyira nem gyönge kivitelek...ugyanakkor nagy biztonságot jelent a garancia, állványt meg hegeszthetek magamnak ha annyira fontos. Szóval még nem döntöttem el végül melyik lesz de a garancia az esélyes. :K

[ Szerkesztve ]

(#20705) monguz82


monguz82
tag

Üdv!

Aktív 2.0 hangfal beszerzésén töröm a fejem 50-60k JMF értékben.
95%-ban zenehallgatás lenne a cél PC-ről egy Auzentech X-Fi Bravura segítségével.
A zenei vonal főleg elektronikus (dnb, progressive house), kisebb mértékben rock és szimfonikus.
A forrás túlnyomó részt flac, wav, magasabb bitrátájú mp3.
A cél a kiegyensúlyozott hangzás. Azt nem akarom, hogy a mélyek kiüssenek a székből, viszont egészséges mennyiségben legyenek jelen.
Tudnátok esetleg ajánlani valamit, egyáltalán megvalósítható ekkora összegből valami értelmes? :)

Előre is köszönöm.

ZTE Nubia Z60 Ultra 16GB / 512GB --- Hell is Coming -- Xiaomi Pad 5 Pro 4G

(#20706) YellowFlash


YellowFlash
aktív tag

Sziasztok!

2.1-es hangfalat keresek, kb 30-40E Ft között/körül. Fontos lenne, hogy a fejhallgatómat is rátudjam kötni, sokat használom így a fejest. Zenei téren szó szerint mindent hallgatok, de legtöbbször elektronikus, rap, hip-hop, g-funk stílusú zenék szólnak. A cél nem dobhártyarepesztő basszus megtalálása, de szépet üssön a drága. :D

Nézegettem már a hangszórókat, és megakadt a szemem a Klipsch Promedia 2.1-en. :Y Bár úgy láttam, hogy itthon nem forgalmazzák (de cáfoljatok rám, ha tévednék) Milyen véleményen vagytok róla? Megéri az árát? A 30-40E Ft-os ársávban, van nála jobb 2.1-es hangfal?

Ha már itt elkezdtem a mondandómat, hátha tudtok erre is választ adni. A szebb hang elérése érdekében elég lenne egy Asus Xonar DG, vagy érdemes lenne beszerezni egy Asus Xonar DX-et? Van annyival "szebb hangja" a DX-nek, hogy megérje a különbözetet?

Veri dánke sőn! :R

[ Szerkesztve ]

They don't know... PepeLaugh

(#20707) zoldy válasza monguz82 (#20705) üzenetére


zoldy
tag

Hello!

Ajánlom figyelmedbe a lap tetején található összefoglalót. Itt a legtöbb kérdésedre megtalálod a választ. Egyre biztosan nem, hogy melyiket hangszórót válaszd. Ezt csak te és csak meghallgatás után tudod érdemben eldönteni. Érdemes elolvasni az összefoglalón belül található cikket is. Sokat fog segíteni.

(#20706) YellowFlash: Nem néz ki rosszul a Klipsch Promedia 2.1 és a specifikációja is kecsegtető. Ha elfogadsz két jó tanácsot: Neked is ajánlom figyelmedbe az összefoglalóban található "Egy jó sztereót ajánlunk a 2.1-es rendszerek helyett." link alatt lapuló cikket. Főleg ha "A cél nem dobhártyarepesztő basszus megtalálása, de szépet üssön a drága" A másik pedig, hogy ne higgy a specifikációnak. Azt úgyis a marketingesek írták, nem a mérnökök. Ár és kinézet alapján szűkítsd le a kört otthon majd látogass el egy üzletbe és hallgasd meg, hasonlítsd össze az esélyeseket. Megéri ennyit utánajárni, hidd el.

(#20708) Zoli133 válasza zoldy (#20707) üzenetére


Zoli133
őstag

"Nem néz ki rosszul a Klipsch Promedia 2.1 és a specifikációja is kecsegtető." majd " A másik pedig, hogy ne higgy a specifikációnak. Azt úgyis a marketingesek írták"
Ez csak nekem ellentmondásos egymás után?

Illetve: "Ár és kinézet alapján" a kinézet még kevesebbet mond egy hangszórók mint a specifikáció.

"It's a fez. I wear a fez now. Fezzes are cool."

(#20709) zoldy válasza Zoli133 (#20708) üzenetére


zoldy
tag

"Nem néz ki rosszul a Klipsch Promedia 2.1 és a specifikációja is kecsegtető." Jeleztem megértésemet a választását illetően, majd saját tapasztalatom alapján elláttam egy jó tanáccsal: "ne higgy a specifikációnak. Azt úgyis a marketingesek írták"

"A kinézet még kevesebbet mond egy hangszóróról mint a specifikáció." Egyik sem számít a valódi hangminőség szempontjából, viszont nem a specifikációt fogod nézni a szobádban az elkövetkezendő 3 évben hanem a kinézetet.

Szerintem teljesen normális dolog ha az ember kiválasztja azokat a hangszórókat amiket megengedhet magának, és ami nem tetszik külsőre azt elveti mint opciót. A fennmaradó lehetőségeket pedig meghallgatja élőben és dönt.

Én személy szerint, ha utánam hajítanák sem fogadnék el egy KRK hangszórót mert rusnyának tartom és mivel nem munkához kell, úgymond kikapcsolódáshoz használom, igenis számít a külső. Nyilván van kivétel is, mert a Genelec 8020 sem a dizájnok ékköve de cserébe páratlan hangminőséget biztosít. Aki viszont 200k ért vesz cuccot már nem biztos, hogy a külsőre megy vagy utánajár annyira, hogy tisztában van az erőviszonyokkal.

Ez és egyébként minden hozzászólás a fórumon személyes vélemény. Szíved joga ha nem értesz vele egyet. :K

[ Szerkesztve ]

(#20710) Zoli133 válasza zoldy (#20709) üzenetére


Zoli133
őstag

"jeleztem megértésemet a választását illetően" - be kell valljam szerintem felesleges kör volt felhozni a specifikációt ha később kiderül, hogy úgy sem ér semmit, szerintem lehetett volna a második felével kezdeni. Meg ismerve pár felhasználót van aki a kecsegtetőből leszűri, hogy az bizony egy baromi jó cucc és rohan megvenni (tisztelet a kivételnek), de ez utóbbi user error nyilván.

Én hallgatni fogom nem nézni a hangcuccaim. (DAC, erősítő, fejes választásnál nem foglalkoztam a kinézettel a hangszóró még előttem áll). Szerintem az optimális választás úgy néz ki, hogy körbenéz akár több fórumon mi az ajánlott az árkategóriában, meghallgatja amit tud. majd ezután ha a hangban legjobb darab nem tetszik neki, akkor megfontolja, hogy a hangot feláldozza e a szépség oltárán. Azaz szerintem az utolsó szűrő pont kellene legyen a kinézet. Ez minden árkategóriára vonatkozik szerintem, mindegy mennyit költ, az utánajárás jó esetben nem kerül plusz pénzbe.

Igen, egyértelműen minden hsz személyes véleményt tükröz, de szerintem amíg kulturált formában meg tudják a felhasználók oldani a hsz-k tartalmáról való beszélgetés (vita) is a fórum része.

"It's a fez. I wear a fez now. Fezzes are cool."

(#20711) zoldy válasza Zoli133 (#20710) üzenetére


zoldy
tag

Nincs ellenemre a vita intézménye de ez egy szakmai fórum és az, hogy az egyes fórumozók vásárlói döntéseiben milyen mértékben dominál a szépérzék, nekem nem tűnik szakmai témának. Ez mindenkinél más. Főleg azok után nem rugóznék a témán, hogy a közelmúltban moderátori közbeavatkozásra volt szükség egy szintén OFF vita miatt.

(#20712) monguz82 válasza zoldy (#20707) üzenetére


monguz82
tag

A "kötelező olvasmányokon" már túl vagyok, a topikot is követem egy ideje. :)
Leginkább személyes tapasztalatok érdekelnének (akár privátban is), mivel nem jutok el olyan helyekre, ahol össze tudnám hasonlítani az ajánlott cuccokat. Ha felcaplatok nagy Pestiába, az rögtön 20 ezressel megvágja a büdzsét, azt a pénzt inkább hangfalra fordítanám. :) Azért írtam, hogy hátha van egy-két szerencsésebb fórumtárs hasonló zenei vonalon, aki megosztaná velem tapasztalatait.

ZTE Nubia Z60 Ultra 16GB / 512GB --- Hell is Coming -- Xiaomi Pad 5 Pro 4G

(#20713) zoldy válasza monguz82 (#20712) üzenetére


zoldy
tag

Értelek... Személyes tapasztalatom M-Audio BX5 D2 -ről és Prodipe PRO5 V2-ről van. A BX5 szerintem szörnyű. A hangkép karaktertől mentes, lapos és a mélyei sem az igaziak. Én nem ajánlom. A Pro 5 már sokkal jobb volt bár én az első verziót hallottam, a V2-höz még nem volt szerencsém. A mélyei a helyén voltak, bár nekem kicsit színtelen volt a hangkép. Kb 5 percig hallgattam ezért nem biztos, hogy helytálló a véleményem minden körülmény között. dudika10 viszont boldog tulajdonosa egy ilyennek és le is írta a tapasztalatait. Az ő cikkéből talán használhatóbb infókat kapsz mint amit én adni tudok. :K

(#20714) Tengri


Tengri
senior tag

Sziasztok!
Egy kis segítség kellene.
Elolvastam az összefoglalót és ár, illetve méret szerint a Creative GigaWorks T20 Series II hangfal lenne nekem való.
A véleményetekre lennék kíváncsi, hogy ár/érték és méret kategóriában valóbban ez lenne a legjobb választás?
Előre is köszönöm a válaszokat!
:R

"Aki tud és tudja, hogy tud, az veszélyes, attól óvakodjatok! Aki nem tud és tudja, hogy nem tud, az okos azt tanítsátok! Aki tud és nem tudja, hogy tud, az bölcs, attól tanuljatok! Aki nem tud és nem tudja, hogy nem tud, azt hagyjátok békén..."

(#20715) stefi68


stefi68
addikt

Kinéztem az összefoglalóban is ajánlott Genius SP-HF1255B típusú hangfalpárt. Az egyik oldalon a vélemények közt ezt találtam:
"Mivel direktben megkapja a 230-at ezért van egy kis alapzaja. Itt az oldalon frekvenciatartományban 20-20000Hz van megjelölve, miközben a dobozon 70-20000Hz van. Ha én ezt tudom meg sem veszem. Igazából sokat vártam tőle, de nem kaptam meg mindent. "

Mennyire zavaró ez az alapzaj?
Mit ért azon hogy direktben megkapja a 230-at (gondolom Volt-ot)?

Nem lehet, hogy itt is köze van a föld hurok jelenséghez, ami a helytelenül földet kábeltv hálózat okoz? Nálam már van galvanikus leválasztó berakva, éppen ez miatt. Azóta nem "búgnak" a dolgok...

Persze, lehet, hogy itt az alapzaj anélkül is megvan :F

[ Szerkesztve ]

◄--- A vaknál is vakabb az, aki nem lát a szemétől ---►

(#20716) Zola007 válasza stefi68 (#20715) üzenetére


Zola007
veterán

nem zavaró, pedig én elég háklis vagyok.
modecomoknak sokkal nagyobb búgása van
az 50hz-es hálózat zenél benne egy kicsit, de halk

Mʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs

(#20717) Zoluska válasza Zola007 (#20716) üzenetére


Zoluska
tag

Érdekes, mert van akinek búg a Modecom, van akinek nekem. Nekem két pár van, és egyik sem búg. A magashangszórónak van egy halk súgása, ami csak akkor hallható, ha nem szól a zene, és közel hajolok, de az ahogy olvasom, ennél sokkal drágább aktív hangfalaknál is előfordul.
@stefi68: "Itt az oldalon frekvenciatartományban 20-20000Hz van megjelölve, miközben a dobozon 70-20000Hz van. Ha én ezt tudom meg sem veszem. " Ezt meg nem is értem hogy gondolta az ember. Műszaki adatok alapján nem veszünk semmilyen hifi cuccot, mert szinte semmit nem mond arról, hogy fog szólni. Ahhoz meg óriási naivitás kell, hogy valaki elhiggye, hogy egy ilyen kicsi hangszóró 20 Hz-ig lemegy. Még egy álló hangfal sem megy le a közelébe sem.

[ Szerkesztve ]

(#20718) Degeczi válasza Zoluska (#20717) üzenetére


Degeczi
nagyúr

hagyományos, lemezelt trafója van, az hajlamos rezonálni enyhén
ez persze csak a jobb oldali példánynál hallható, hiszen nem a jel zajos, de ott is függhet attól pl. milyen asztalon áll és nyilván bőven lehet gyártási szórás is
de semmiképp nem kell durva búgásra gondolni: aligha van, akit ténylegesen zavarna

picit is hozzáértő eleve megmosolyog egy 20-20-ig tartó értéket - nem hozzáértőnek meg nem mindegy a specifikáció? neki úgyis csak értelmetlen számok..

[ Szerkesztve ]

(#20719) stefi68


stefi68
addikt

Köszönöm a válaszokat!

Ha csak annyira"búg" hogy közel hajolva egy picit sistereg akkor szerintem nem zavaró.
nekem TV-hez lenne, azt meg 3m-ről hallgatom (nézem).

Akkor szerintem megrendelem...

Mennyi lehet egy ilyennek a készenléti fogyasztása?
Mert gondolkoztam, hogy veszek hozzá egy ilyen okosságot -> [link]
Ha a tv-t kikapcsolom, leveszi az áramot a többi fogyasztóról is. Van EU szabványú is csak az 4x annyiba kerül :W Ehhez még kell pár EU2US átalakító, még úgy is olcsóbb.

Ha viszont elenyésző a készenléti fogyasztása akkor nem igazán érdekel, hogy bekapcsolva marad. biztos nem fogom a tv-vel együtt kapcsolgatni, főleg, hogy hátul van a kapcsolója.

[ Szerkesztve ]

◄--- A vaknál is vakabb az, aki nem lát a szemétől ---►

(#20720) Zola007 válasza Zoluska (#20717) üzenetére


Zola007
veterán

modecom hf-24 búg
genius hf500a búg
genius 1250b nagyon halkan
creative inspire p5800 nem búg
legalábbis amik nekem voltak/vannak ilyen asztali aktív szettek

[ Szerkesztve ]

Mʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs

(#20721) zoldy válasza Degeczi (#20718) üzenetére


zoldy
tag

Ezt inkább a többieknek írom, csak a Te hozzászólásodhoz kapcsolódik;
Ez az egész csak a linearitásról szól. Egyszer poénból kipróbáltam a hifimen ezt az oldalt pontosabban itt beállítottam mindenféle Hz-ket és figyelgettem a membránt. Csutka max hangerőn az 1 Hz-es jelet is leadja. Igaz nagyon közel kell hajolni, hogy láthasd. A 2-4 Hz tartomány már jóval látványosabb. A tekercs olyan rátával fogja változtatni a polaritását amilyen gyakran te/vagy a hangfájl utasítja/tod. Tehát a hangszóró valójában lemegy 20 de akár 1 Hz-ig is. A kérdés az, hogy mennyire lineáris a hangkép, hogyan befolyásolják a polaritás váltások vezérlését annak érdekében, hogy a megszólaló hangokat egyenlő hangerőn tudja leadni a membrán. Véletlenül sem akarom hülyíteni a népet, szakik javítását várom szükség esetén. :DDD

ACHTUNG: Ha netán kipróbálnátok a fent leírtakat otthon, ügyeljetek a hangerő szabályzásra. Lehet, hogy 3 Hz-nél maxra fel kell tekerni a hangerőt a látvány érdekében de ha emelitek a frekit mindenképp halkítsatok! Ha 3 Hz-ről azonos hangerőn átváltotok Pl 400-ra az halláskárosodáshoz vezethet (és a hangszórónak sem tesz jót). A legbiztosabb ha minden frekvencia beállítása előtt minimumra állítjátok a hangerőt és onnan erősítitek.

[ Szerkesztve ]

(#20722) stefi68 válasza stefi68 (#20719) üzenetére


stefi68
addikt

Az előző hsz-hez még annyit, ha esetleg van valakinek olyan kütyüje, vagy kapcsolási rajza olyan szerkentyűről, ami a hang kimeneti jel megszűnésekor egy idő után lekapcsolja a tápáramot az eszközről, szívesen veszem.
Lenne kivel megcsináltatnom...

◄--- A vaknál is vakabb az, aki nem lát a szemétől ---►

(#20723) B1T3 válasza stefi68 (#20715) üzenetére


B1T3
addikt

Vettem egy fülest 200 Ft-ért, és rá volt írva, hogy 20-20000 Hz-ig, de igazából nem is tudja; fel vagyok háborodva. :((( (Nem, amúgy elvből nem vennék olyan fülest. :D )

(#20724) zoldy válasza stefi68 (#20722) üzenetére


zoldy
tag

Itt biztosan tudnak segíteni.

(#20725) Tengri válasza Tengri (#20714) üzenetére


Tengri
senior tag

Valaki tudd segíteni?
Előre is köszönöm!

"Aki tud és tudja, hogy tud, az veszélyes, attól óvakodjatok! Aki nem tud és tudja, hogy nem tud, az okos azt tanítsátok! Aki tud és nem tudja, hogy tud, az bölcs, attól tanuljatok! Aki nem tud és nem tudja, hogy nem tud, azt hagyjátok békén..."

(#20726) B1T3 válasza Tengri (#20725) üzenetére


B1T3
addikt

Ha tényleg nagyon fontos a kis méret, akkor ez ajánlható leginkább. De egyébként ekkora hangszóróktól szerintem nem szabad csodát várni, szóval ha mégis van helyed, akkor talán jobban jársz egy nagyobbal picit drágábban vagy olcsóbban (attól függően, melyik irányba akarsz inkább elmozdulni).

(#20727) TGWH


TGWH
őstag

Üdv, az első hsz után úgy gondolom, nekem nem hangfal kell :))
Tehát maximum 15-20 ezer körül milyen 2.1-es hangfalat ajánlotok?
Nem is tudom mikor vettem a - net alapján - Genius 2.1 SW-Flat 1250-et, még az első laposak közé tartozik, és mostanra iszonyatosan búg.

Tehát a kicsikét kellene valamivel leváltani. Az elődjéhez képest - valami gagyi - nagyon szépen szólt, és a mélynyomó külön élvezet. Régi szép emlékek fűznek a CMR 5-ös darabjához, élvezet volt hallani alulról a kerék és az út kapcsolatát :D

Sajnos a mélynyomóból jönnek a zavaró hangok, ha mozgatom, egy-egy pillanatra elhallgat, fingom nincs mi lehet a baja. De a hangerőszabályzó sem működik rendesen, van egy pont, ahol bekapcsol a mélynyomó és kész, a többire hiába tekergetem, nem szól...
Hangkártya alaplapi, egy Asrock z75 pro3-mam van, fingom nincs mifélét integráltak rá.

Sajnos ha minimum 60 ezer forint, akkor én lesz@rom a szép hangzás, én annyit biztos nem költök rá, főleg így költözés előtt...

Tudtok nekem valami jót ajánlani? Használt cuccokban nem nagyon bízom, max ha vállal garanciát az eladó, de akkor már inkább valami újat kellene néznem szerintem.

[ Szerkesztve ]

Szeretném harsogni kétkedők fülébe, Szeretném égetni reszketők lelkébe, Lángbetűkkel írni véres magyar égre: Ez a hit a fegyver, hatalom és élet, Ezzel porba zúzod minden ellenséged, Ezzel megválthatod minden szenvedésed. E jelszót, ha írod lobogód selymére, Ezt, ha belevésed kardod pengéjébe

(#20728) stefi68


stefi68
addikt

A Genius SP-HF1250B-nek le lehet venni az elejét (szövet borítást)?
A képek alapján a 1255B-nek nem valószínű.
Korábban linkelte itt valaki a képeit egymás alatt összehasonlításként -> [link]

[ Szerkesztve ]

◄--- A vaknál is vakabb az, aki nem lát a szemétől ---►

(#20729) zoldy válasza TGWH (#20727) üzenetére


zoldy
tag

A leírás alapján csak kontakt hibáról van szó. Szerintem vidd el szervizbe. nem kerül 15-20k-ba és azt a minőséget kapod ami eddig is tetszett.

(#20728) stefi68: Szerintem nem lehet. (Rágugliztam, nem tapasztalat)

[ Szerkesztve ]

(#20730) TGWH válasza zoldy (#20729) üzenetére


TGWH
őstag

Az sem rossz ötlet, és milyen szervízdíjra számítsak? Csak forrasztani kéne, és működne a mélynyomó hangerőszabályzóra rendesen meg nem is búgna?

És amúgy a hangfalam milyen minőség, ha már hozzáértőknek írtam? :D

[ Szerkesztve ]

Szeretném harsogni kétkedők fülébe, Szeretném égetni reszketők lelkébe, Lángbetűkkel írni véres magyar égre: Ez a hit a fegyver, hatalom és élet, Ezzel porba zúzod minden ellenséged, Ezzel megválthatod minden szenvedésed. E jelszót, ha írod lobogód selymére, Ezt, ha belevésed kardod pengéjébe

(#20731) zoldy válasza TGWH (#20730) üzenetére


zoldy
tag

Ha mocorgásra búg-zajong-megnémul de van egy "póz" ahol teszi a dolgát az 100% kontakt hiba. A javítás módja felépítéstől és a hiba helyétől függ. Egy kontakt hiba javításáért tudtommal nem szoktak sokat kérni. Ha van hozzá érzéked (ÉS eszközöd) akár otthon is megcsinálhatod. Pontos szervízdíjról fogalmam sincs mert én mindig magam intézem az ilyesmit. Ha jól diagnosztizáltam a dolgot akár dudika10-re is ráírhatsz privátban, hátha ki tud segíteni. Nem pont ez van meghirdetve a blogján de valószínűleg egy a problémakör.

Nem vagyok hozzáértő csak lelkes amatőr és már tudok ezt-azt. Nem mennék bele, hogy milyen minőség. Döntsd el te a cikk alapján ami egyébként az összefoglalóban az "Én egy jó sztereót ajánlok a 2.1-es rendszerek helyett." fül alatt található. Érdemes elolvasni nagyon tanulságos darab.

[ Szerkesztve ]

(#20732) TGWH válasza zoldy (#20731) üzenetére


TGWH
őstag

Köszi, most egyelőre kiékeltem, szögben most szól, majd ha megyek a városba, magammal viszem, hátha tud rajta valaki segíteni :D

Szeretném harsogni kétkedők fülébe, Szeretném égetni reszketők lelkébe, Lángbetűkkel írni véres magyar égre: Ez a hit a fegyver, hatalom és élet, Ezzel porba zúzod minden ellenséged, Ezzel megválthatod minden szenvedésed. E jelszót, ha írod lobogód selymére, Ezt, ha belevésed kardod pengéjébe

(#20733) schawo válasza zoldy (#20721) üzenetére


schawo
titán

1. Attól, hogy mozog a membrán, még nem keletkezik hang.
2. Az alacsony frekis, majdnem DC terhelés a leggyorsabb út a szeméttelepre, szóval csak akkor csináld, ha tervben van másik.

evDirect villanyautós töltőhálózat

(#20734) zoldy válasza schawo (#20733) üzenetére


zoldy
tag

Az előbbivel tisztában vagyok, az utóbbival nem voltam. Az a veszély, hogy kiég a tekercs vagy az erősítő nem szereti? Pusztán kíváncsiságból... /Egyébként valóban tervben van az új :DDD /

(#20735) zoldy


zoldy
tag

Újabb beszámolóval szeretnélek boldogítani titeket. Újfent jártam a Hitspace-ben. Az ezúttal összehasonlított hangszórók: Mackie mr6 mk3, Yamaha HS7, és egy Alesis M1 Active mkII volt, ez utóbbit egy ponton lecseréltük egy Adam F5-re. Kissé kiegyenlítetlennek tűnhet a verseny mert az Adam csak 5 inches középmély membránnal van szerelve, amíg az Alesis, Yamaha és a Mackie 6.5"– el de erről majd később. A Yamaha elektromos zenében nem állt messze a Mackie-től, még jól is jött az erősebb mély. Az Alesis csúnyán mosta a mélyeket, egyszerűen megkülönböztethetetlenek voltak a hangforrások, egy nagy massza volt az egész. A magas / közép már nem volt olyan rossz de mondjuk a jótól ez is távol állt. Lapos volt. A kis Adam viszont a középmély membrán mérete ellenére meglepően jól teljesített. Annak ellenére, hogy beharangozták, hogy csak komoly zenére jó, szerintem elég rendesen megállta a helyét rock/pop téren is. Az Alesisnél mérföldekkel jobban szólt. Az igaz, hogy elektro szinten már nem teljesített olyan jól, kevés volt a dinamika. Viszont komoly zenében még a Mackie/Yamaha párost is verte. Nagyon sokat számít a ribbon /ez esteben X-art nak keresztelt/ magas sugárzó. Gyönyörűek voltak a magasak. Az Alesis nekem kiesett, az Adam szép volt de annyi komoly zenét azért nem hallgatok, hogy csak ezért ezt válasszam. A Yamaha elektroban nagyon erős volt. Van egy sajátos hangzása ami nagyon jó ízt ad az elektronikus zenéknek, vetekedett a Mackievel ami viszont újfent meggyőzött tiszta, dinamikus hangzásával. Végeredményben nekem újra a Mackie mr6 nyert. Szinte az összes zenei kategóriában jól megállta a helyét. Dinamikus, szellős hangzása van. Jó érzés hallgatni, oda tudsz figyelni a részletekre. Nem fárasztja a fület. Most már csak meg kell vennem mielőtt lejár az akció. :) Az egyetlen rossz hír, hogy a hangkártyám nem tud szimmetrikus jelet adni, ezért egy jó földhurkom azért lesz mellé. De legalább ha megvettem a cuccot meglesz a következő dolog amire gyűjtögethetek.

A garancia vs. állvány probléma megoldódott. Egy kedves fórumtárs figyelemre méltó ajánlatának köszönhetően sikerült hozzájutnom egy pár állványhoz így a garancia győzött. :)

Agyzuzo lesz mr5 értékelés?

[ Szerkesztve ]

(#20736) B1T3 válasza zoldy (#20735) üzenetére


B1T3
addikt

Köszi az élménybeszámolót! Kár, hogy nincs náluk G3-as KRK Rokit 5/6/8. :)

(#20737) Agyzuzo válasza zoldy (#20735) üzenetére


Agyzuzo
addikt

Szia! Szép lassan már elcsöpögtettem a véleményem, nekem továbbra is tetszik. Jövő héten költözök, akkor egy nagyobb asztalra fognak kerülni a picikék jobb elhelyezésben, végre nem lesz egy kis sarokba szorítva a hangjuk. :) Továbbra se bántam meg, így közel 2 hét után, nagyon kellemesre bejáratódott a hangja, "melegebb" lett a hangzás (először elég durva volt és kicsit doboz-szerű, erre készülj majd az MR6 esetében is, nem kell megijedni, változik pár nap alatt elég sokat :) ). A Focusrite hangkártyámmal kifejezetten jól szól, tegnap pont kipróbáltam egy film alatt és meglepően kellemes volt, játékok alatt szintén. Bár filmek/játékok alatt lehet egy picivel több mély jobban jött volna, de mikor próbából feljebb piszkáltam a hátulján a mélykiemelést, úgy már nem tetszett az összkép, kifejezetten szétesett tőle a hangkép.

Ami még zavar, hogy nagyon alacsonyan van a fülemhez képest, valami szivaccsal muszáj lesz megemelnem, ennek majd még utánajárok...

Listen up, maggots. You are not special. You are not a beautiful or unique snowflake. You're the same decaying organic matter as everything else. ::: http://meatytears.hu :::

(#20738) zoldy válasza Agyzuzo (#20737) üzenetére


zoldy
tag

Okés. Engem azért érdekel, hogy miről megy a jel? (PC/Notebook/külső-belső hangkártya) Szimmetrikus / asszimetrikus kábelt használsz?

(#20736) B1T3: Ha az a gond, hogy nem tudod hol meghallgatni, Friendlyhouse-ban van asszem.

[ Szerkesztve ]

(#20739) Agyzuzo válasza zoldy (#20738) üzenetére


Agyzuzo
addikt

Asztali PC-n, FireWire porton keresztül megy, ebbe a kis aranyosba: Focusrite Saffire Pro 14

Mivel az alaplapomon nem volt FW port, így vettem egy bővítőkártyát, most meg nem mondom mi a neve, de anno utánanéztem, a jobb chipsetes cucc, PCI-Expresses, 8k körül volt.

A kábelek Neotech kábelek, ezeket a Kácsa audióban csináltattam méretre, aranyozott nagy JACK-RCA csatikkal (2x2m, asszem 12k körül volt).

Zenelejátszás: aktuális Foobar, WASAPI-n keresztül (jobb, mint az ASIO-t, mert nincsenek benne "áthallások").

[ Szerkesztve ]

Listen up, maggots. You are not special. You are not a beautiful or unique snowflake. You're the same decaying organic matter as everything else. ::: http://meatytears.hu :::

(#20740) zoldy válasza Agyzuzo (#20739) üzenetére


zoldy
tag

Köszi! :) Ahogy nézem "kis aranyos" rendelkezik XLR járattal... Ha azzal vezetnéd a Mackie-be a hangot lehet, hogy megszűnne a súgás + nyernél pár tiszta dB-t. Nem akarok okoskodni csak pont utánakutakodtam kicsit a szimmetrikus-asszimetrikus témának. :DDD

(#20741) Agyzuzo válasza zoldy (#20740) üzenetére


Agyzuzo
addikt

Azok csak mikrofon bemenetek, sajnos nincs XLR out, pedig nem lenne rossz. :) Unbalanced és Balanced out-ok vannak rajta, az unbalanced most az erősítőbe van dugva.

Listen up, maggots. You are not special. You are not a beautiful or unique snowflake. You're the same decaying organic matter as everything else. ::: http://meatytears.hu :::

(#20742) zoldy válasza Agyzuzo (#20741) üzenetére


zoldy
tag

A balanced out kell neked. Az nem feltétlenül XLR, lehet TRS is. Vagy akár vegyes. :D Szerintem próbáld ki. Lehet, hogy megszűnik a súgás.

(#20743) schawo válasza zoldy (#20735) üzenetére


schawo
titán

Az igaz, hogy elektro szinten már nem teljesített olyan jól, kevés volt a dinamika.
A dinamika biztosan nem volt kevés, legfeljebb téged nem tett elég dinamikussá (nem jött meg a kedved ugrálni). Az teljesen más. A dinamika egy terminus technicus, és semmi köze a mély hangokhoz. :)

(#20741) Agyzuzo
Valóban javaslom, hogy TRS-XLR kábelt használj (TRS magyarul 3-érintkezős, tehát sztereónak tűnő jack [link]). Vagy saját szerelést, vagy gyárit. Gyárit Magyarországon az Elimexnél kapsz [link] (lényeg, hogy figyeld a jacken az érintkezők számát), illetve az ebayen is van rengeteg változat: [link].

(#20742) zoldy
A súgásra nincs hatással, azt az erősítő csinálja, de a dinamika (igen, a terminus technicus) nagyobb lesz/lehet.

[ Szerkesztve ]

evDirect villanyautós töltőhálózat

(#20744) zoldy válasza schawo (#20743) üzenetére


zoldy
tag

Bocsi a fogalomzavarért. A súgást meg azért írtam mert az asszimetrikus kábel miatt földhurok is létrejöhetett. De persze inkább az okos ember hülyéskedjen mint a hülye okoskodjon... :DDD Nem akarok az utóbbi lenni! :B

(#20745) HUAFBANDITA válasza Agyzuzo (#20737) üzenetére


HUAFBANDITA
tag

Szia!

Erre a mondatodra szeretnék reagálni "először elég durva volt és kicsit doboz-szerű, erre készülj majd az MR6 esetében is, nem kell megijedni, változik pár nap alatt elég sokat" Ha beállsz a hideg zuhany alá, elsőre durva, aztán fokozatosan meg lehet szokni, ahogyan a forró zuhanyt is! Attól hogy te már vígan elvagy a zuhany alatt, a következőnek ugyanolyan durva "élmény" lesz beállni alá!

(#20749) Agyzuzo válasza HUAFBANDITA (#20745) üzenetére


Agyzuzo
addikt

Nem megszoktam, tényleg változott a hangzása (nem az első cucc, amit bejáratok). :)

[ Módosította: CoolMan ]

Listen up, maggots. You are not special. You are not a beautiful or unique snowflake. You're the same decaying organic matter as everything else. ::: http://meatytears.hu :::

(#20750) B1T3 válasza zoldy (#20738) üzenetére


B1T3
addikt

Egyébként persze, tudom, hogy ott van (sőt náluk minden van, ami érdekel), csak a vélemények alapján szimpatikusabbnak tűnik a Hit Space. :) Persze nem is ez a lényeg, hanem csak szimplán kíváncsi lettem volna a Te véleményedre is, hogy milyen összevetve a többivel.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.