Hirdetés

2024. május 10., péntek

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 04:13:38

LOGOUT.hu

Először is szeretnénk mindenkit üdvözölni a topikunkban. Igyekszünk rövidre fogni a következőket és remélem sok kérdésre tudunk válaszolni ezzel a kis összefoglalóval. Jó fórumozást mindenkinek és hosszú aksiidőt! :K

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#33231) Eyrual


Eyrual
csendes újonc

Sziasztok,

Ezer meg egy év után újra PH-s segítséget kell kérjek...

A héten kértem én is a Digitől Tatabányán egy SIM-et kipróbálásra a Note 4-emmel (full stock MIUI), és meg kell mondanom őszintén, tesztüzem ide vagy oda, nem számítottam ekkora cumira. SIM1-en van, alapértelmezettként beállítva hangra és internetre. SIM2 egy Telenor flottás kártya 3G-n.

Első gondolatom, hogy legalább az APN beállításokat felrakhatták volna webre, vagy a kinyomtatott tájékoztatójukba a kártya átvételekor. Kicsit furcsa volt, hogy innen kellett összeszednem az adatokat a beállításokhoz. Persze, 'tesztüzem', biztos nincs kedvük bíbelődni a kompatibilitás listán kívüli mobilokkal, oké.

Ami feltűnt, hogy hívásindításkor azonnal lelép a 4G-ről, így a beszélgetés minősége csapnivaló. Szétkapcsolás után visszakapcsolja a 4G-t. Ez miért van, illetve tudok vele valamit kezdeni? (vagy 'tesztüzem'.)

Melóban, beltérben, bekapcsolt adatforgalommal ha elveszíti teljesen a jelet, és később újra megtalálja azt, az adatforgalom megszűnik működni (hanghívások jók, de csak 2G-n). Ez valami fallback probléma a Note 4-en? Tudok vele valamit kezdeni?

A harmadik pedig, hogy bár a VoWifi személy szerint számomra felesleges (úgy vagyok, hogy ha valahol Wifi van, ott már kommunikációs alternatívák is vannak...), de a VoLTE hiányát sajnálom. Pont a 2000-es évek retro hangminősége miatt.

@crok , említetted, hogy neked sikerült VoLTE-t kicsikarni MIUI alól, de visszaolvasva nem találtam meg a "hogyan"-t. Tudsz ebben segíteni?


Egyébként egyelőre ott tartok, hogy megcsinálom a mobilon a bootloader unlockot, ha bármi olyanra lesz szükség hozzá, amihez kell, akkor meglegyen. Még kb 15 óra van hátra a türelmi időből a MiFlashben... Korábban Xperia, Oukitel stb telefonokon ide-oda cserélgettem kerneleket és ROM-okat, úgyhogy ugyan ha rozsdásan is, de van vele tapasztalatom. Annyiban sajnálom, hogy nekem személy szerint a MIUI igazán feküdt, és magamtól ezen a mobilon nem álltam volna neki piszkálni... de ha megoldható, szeretnék hosszútávon a telefonnál is, és a Diginél is maradni.

Előre is köszi az időtöket, ha elolvastátok / válaszoltok :U

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.