Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 04:42:15

LOGOUT.hu

WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#42051) Soma01 válasza rostiron (#42050) üzenetére


Soma01
veterán

Örükök hogy sikerült!

Azt a routert meg HD5570-nak akartam írni/ajánlani.

(#42052) sebijani1982


sebijani1982
senior tag

Sziasztok!

Hogyan tudom megoldani, hogy egy többfelhasználós win 10-es gépen, az egyik felhasználó (gyerek) ne tudjon csatlakozni semmilyen hálózathoz?
Ha az ő fiókjában (általános fiók, nem rendszergazda) tiltom a wi-fi adaptert, akkor is az összes usernél tiltja....

Köszönöm a válaszokat előre is!

"Ob's stürmt oder schneit, Ob die Sonne uns lacht, Der Tag glühend heiß Oder eiskalt die Nacht. Bestaubt sind die Gesichter, Doch froh ist unser Sinn, Ist unser Sinn; Es braust unser Panzer Im Sturmwind dahin."

(#42053) Gubek-Einste válasza HD5570 (#42045) üzenetére


Gubek-Einste
Topikgazda

A hatótávolság/jelerősség semmi garancia sincsen, csak a helyszíni próba során fog kiderülni, hogy milyen is az eredmény.
Sebesség növekedésre lehet számítani amivel ez már egy N300-as adapter de ennek természetesen függvénye a használt router és a körülmények.
Jobb megoldás lenne USB adapterben gondolkodni az optimálisabb elhelyezhetőség miatt.

#42047 Soma01
HD5570!
Milyen routered van? Amúgy szerintem jobb lesz. De akkor biztosan ha lecseréled az sntennáit és veszel hozzá külső antennát egy kis kábellel. Van ilyen gyári kiszerelésben is a TP-LINK-nek pl.

A kinézett adapteren nem cserélhetőek az antennák.

De lehet jobban jársz ha routert veszel ami tud AP modot is. A kártya és a 3db plusz antenna ára pont kiad egy rendes routert.
Kliens módra gondoltál mert AP módot minden router tud.
Inkább USB-s adapter kellene ajánlani.

Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Internet 150 with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P

(#42054) feco70


feco70
senior tag

Sziasztok! Kérlek segítsetek a haver most vett egy 820 lumiát. Volt ma nálam és nagyon gyengén fogja a telefon a wifimet még nekem fullon van. Vett egy routert hazára is és ott is gyengén fogja még a fiának fullon van. Voltunk a Tescoban mondtam neki próbálja meg itt is a wifit na itt már neki is fullon volt.Na ezt én nem értem. Ötlet?

(#42055) mezis válasza feco70 (#42054) üzenetére


mezis
nagyúr

WiFi frekvencia (csatorna) ?

mezis

(#42056) GrooveHero


GrooveHero
addikt

Üdv. Megmértem a netet itthon többször is, speedtest 46 mbit-et mutat, torrent alatt meg 2,8mb/sec a max. Az miért lehet? Semmi nincs lekorlátozva, sem a torrent progiban, sem sehol. Két gépen is ezt produkálja, szóval nem a gépek a ludasak. Esetleg a router lehet? Egy hagyományos TP LINK routerem van, a legalapabb, kb 3500Ft de nem tudom, hogy a beállításaiban mit lehetne még megnézni, nem találtam sebességre korlátozó beállítást, ami aktív lenne. Tudja valaki, hogy miért lehet ilyen alacsony a sebesség?
Köszi, ha valakinek van tippje :R,

Words like a weapon, sharp as a knife Fallen from heaven, darkest of nights Long live the rebels hunting for blood I saw the devil, he's one of us

(#42057) Gubek-Einste válasza GrooveHero (#42056) üzenetére


Gubek-Einste
Topikgazda

A torrent által használt sok szál nagyon meg tudja terhelni a router-t, főleg wifi-n keresztül.

Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Internet 150 with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P

(#42058) feco70 válasza mezis (#42055) üzenetére


feco70
senior tag

Oké megnézem bár elég hülye vagyok hozzá. Amugy köszi

(#42059) Soma01 válasza Gubek-Einste (#42053) üzenetére


Soma01
veterán

A kinézett adapteren nem cserélhetőek az antennák.
Igaz! :DDD Hopsz, ezt nem is figyeltem. :Y Levehetőek szoktak azok lenni.

Kliens módra gondoltál mert AP módot minden router tud.
Inkább USB-s adapter kellene ajánlani.

Én a routerben lévő wlan eszközt nem hívom AP-nek. Én úgy gondolom, hogy az AP egy külön eszköz, a router egy másik fajta külön eszköz általában. Hardveresen (wlan rész) ugyan az lesz a kettő, csak bizonyos funkciók nincsenek engedélyezve a routerben. Mint ahogy említetted is pl. a kliens mód. De én pont ezért nem hívom AP-nak a router egyetlen részét sem. Max nagy jóindulattal is lehetne butított, harmadolt képességű AP-nak nevezni. De úgy is vehetjük, hogy egy fix módra beállított AP van a routerben, de nem teljes értékű AP az alapból, az biztos. Igaz, hogy ott van minden funkció, de legtöbbször nem változtatható.
És! Nem kell hozzá driver, nem terheli a procit sem mint az usb, jobb az antennája, több módra képes, stabilabb, jobban elhelyezhető (utp-t messzebbre lehet elvinni, mint az usb kábelt), az antenna is sok esetben cserélhető.
Szerintem a legjobb eszközök egy wlan hálózathoz kapcsolódáshoz, sorrendben: AP (külső, lan porttal rendelkező dedikált eszköz), usb vevő, pci(-e) wlan kártya.

Szerintem egy külső antennás eszközzel jobban jár mindenki ha van elég hely... mint egy pici antennás usb-ssel.

Esetleg rosszul gondolom ezt? :F

(#42060) Fecogame válasza GrooveHero (#42056) üzenetére


Fecogame
veterán

Esetleg próbáld meg ezt: [link]

Lassú a mobilinterneted? 4G/LTE antennák, közvetlenül raktárról ---> http://bit.ly/LTE_Antennak

(#42061) mezis válasza feco70 (#42058) üzenetére


mezis
nagyúr

"... bár elég hülye vagyok hozzá..."
Tudjuk, de bízunk abban, hogy ez elmúlik! :DDD ;]

Egyes WiFi-t használó eszközök a 2,4GHz-es sávban a 11. csatornától felfelé "gyengén teljesítenek".

[ Szerkesztve ]

mezis

(#42062) Gubek-Einste válasza Soma01 (#42059) üzenetére


Gubek-Einste
Topikgazda

Én annyira nem szeretem a kimondottan AP eszközöket (otthoni kategória) mivel árban ugyan annyiak mint a sima wifi router-ek így inkább a sima wifi router + CFW amit ajánlani szoktam ha szükséges a multi funkciós wifi képesség.
Az egy dolog, hogy a hardver mire képes, az pedig egy másik, hogy a gyári firmware mit tesz lehetővé, pont emiatt használunk CFW-t sok eszközön.
Kicsit ágyúval verébre a kliens módú eszköz használat ebben a helyzetben.

Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Internet 150 with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P

(#42063) And válasza Soma01 (#42059) üzenetére


And
veterán

"Hardveresen (wlan rész) ugyan az lesz a kettő, csak bizonyos funkciók nincsenek engedélyezve a routerben. Mint ahogy említetted is pl. a kliens mód."
Volt nekem régebben külső AP-m (nem router, egyetlen LAN-portja volt csupán), az sem tudott semmilyen más wifi üzemmódot, csak az AP-t. Vagyis önmagában az a tény, hogy nem dedikált router, még egyáltalán nem feltételez multifunkciós működést. Ráadásul valami lehetetlen és mélyre bújtatott antennacsatlakozója volt. Vagyis wifi router = wired router + AP, hogy utóbbi többfunkciós-e vagy sem, az teljesen más kérdés.
"Szerintem a legjobb eszközök egy wlan hálózathoz kapcsolódáshoz, sorrendben: AP (külső, lan porttal rendelkező dedikált eszköz), usb vevő, pci(-e) wlan kártya."
- AP: továbbra is probléma, ha nem multifunkciós, vagy nem tehető azzá CFW segítségével. Lehet, hogy ilyeneket csak régebben gyártottak, de attól még léteztek, léteznek.
- USB "vevő": wifi-n ugye nem létezik olyan, hogy vevő, mivel mindegyik vevő (meg adó). Ez funkcióját tekintve teljesen megegyezik a belső wifi-kártyával, mindkettő kliens. Egy USB-s kliensen nagyon sokféle kialakítású lehet - körömnyi, integrált antennás, kihajtható fix antennás, csatlakozós -, szóval nem egy állandó minőségű és használhatóságú kategória. Bőven van olyan, amelyiken egy belső kártya túltesz, utóbbiak közül egyik sem nyákra integrált antennával rendelkezik.

(#42064) Soma01 válasza And (#42063) üzenetére


Soma01
veterán

Ezt a vevő dolgot nem kell kiforgatni. Nem úgy értettem. Legyen usb wlan adapter. De valami magyar szót akartam rá írni. Vagy legyen usb wifi csatoló?

Az AP-hoz...
Nem tudom mi az a minimum tulajdonság ami miatt egy eszköz AP lesz. Szerintem tudnia kell más AP-koz csatlakoznia vagy tudni kell másoknak ő hozzá csatlakozni. És szerinten ezt a kettő az régi is tudta, miről írtál.
Írtam, hogy a routerekben AP is van, de alapban nem teljes értékű. Az más kérfés hogy mit lehet kihozni belőle. Ilyen alapon az én routerem egy nas. Mert olyan fw van rajta. Szóval minden router AP is, attól függően, hogy milyen fw van rajta.

(#42065) And válasza Soma01 (#42064) üzenetére


And
veterán

Vevő: ok, ez régi vesszőparipám, a jelerősítővel együtt. Legyen egyszerűen kliens.
"Nem tudom mi az a minimum tulajdonság ami miatt egy eszköz AP lesz."
A minimum tulajdonsága az, amit a neve is sugall: elérési pont. Annyi a dolga, hogy a kliensek csatlakozni tudjanak hozzá, semmi más. Ha extrákat is tud (kliens, repeater, bridge, wds meg ezek mindenféle kombinációi), az csak plusz.
"Szerintem tudnia kell más AP-koz csatlakoznia vagy tudni kell másoknak ő hozzá csatlakozni."
Nem, nem kell tudnia! Ez ugyanolyan, mint hogy egy egyszerű kliens is - jó esetben - rávehető szoftveresen arra, hogy AP legyen: tudhatja, de nem csak akkor lesz teljes értékű kliens, ha tudja a szoft AP-t. A kliensnek ugyanis ez nem alapfeladata, nem erre van kitalálva.
"És szerinten ezt a kettő az régi is tudta, miről írtál."
Utóbbit, azaz kliens eszközök rá történő csatlakozását természetesen tudta, de ezért AP egy AP, vagyis szép lett volna, ha nem tudta volna. Viszont előbbit, más AP-hoz csatlakozni egyáltalán nem tudott. Erre találták ki valamikor a WDS-t, csak abból sosem lett szabványos megoldás. Valaki vitte volna, csak épp nem volt képes "vevőnek" használni, pedig annak (azaz kliens-módúnak) szerette volna beállítani. Megoldódott, mert rá lehetett tenni a dd-wrt-t, de gyárilag abszolút nem támogatott ilyesmit (emlékeim szerint Asus WL-300g volt a típusa). Tehát ott tartunk, hogy szerinted a routerekben van ugyan AP, de az nem teljes értékű, a valós helyzet pedig nagyon is pepita:
1.) Vannak olyan dedikált AP-k, amelyek kizárólag elérési pontként használhatók, nem multifunkciósak és nem is tehetőek azzá, valamint
2.) Akadnak olyan wifi-routerek, amelyek gyárilag is többfunkciósak.
Ezért nem értem azt az okfejtést, hogy mitől lenne teljesebb értékű egy AP-only szerkezet egy router belső AP-jánál, mikor ez nagyon nem attól függ, hogy eredetileg AP-ról volt-e szó, vagy routerről.

[ Szerkesztve ]

(#42066) GrooveHero válasza Fecogame (#42060) üzenetére


GrooveHero
addikt

Hm...nem igazán vált be, de köszi a tippet. Elkezd tölteni, felmegy 3,8-4 mega környékére, aztán 1 perc után visszaáll 2,7-2,8 mbyte/sec-re, és amíg el nem végez, addig ennyi a sebesség. :F
Más tippje valakinek?

Words like a weapon, sharp as a knife Fallen from heaven, darkest of nights Long live the rebels hunting for blood I saw the devil, he's one of us

(#42067) feco70 válasza mezis (#42061) üzenetére


feco70
senior tag

Oké! Köszi igy már talán

(#42068) And válasza GrooveHero (#42066) üzenetére


And
veterán

Lehet próbálkozni a párhuzamos kapcsolatok számának csökkentésével a torrent-kliensben. A másik lehetőség a lekezelhető kapcsolatok számának emelése és a timeout-értékeinek csökkentése a routerben, de gyári firmware-rel ez valószínűleg nem fog menni, csak valamelyik 3rd-party kivitelűvel, ha olyan feltelepíthető az adott típusra.

(#42069) dik


dik
őstag

Helló!

Még jó, hogy nagynehezen ide találtam. Több kérdésem is lenne ha megengeditek. Az első annyira nem ide tartozik, de hirtelen jobbat nem találtam esetleg valaki hátha tud valami okosságot... :)
1. Létezik valami megoldás arra vettem egy mikro hifit és elég gyengén fogja a rádiót. Minden adónál sistereg a háttérben arra gondoltam a kis tyúkbél vezeték ami kilóg belőle negyon kevés. Sajnos ez fixen jön ki belőle. Esetleg létezik valami olyan megoldás amit ha elhelyezek körülötte az segítené és erősítené az FM adókat körülötte valahogyan? Pioneer x-em12 van szó tegnap vettem, de valahogy ez a rádió részében csalódnom kell a többi tökéletes.

2. Fecogame már felvettem a kapcsolatot, de a többiektől is kérdezném milyen lehetőségek vannak még az ő árulta antennán kívül ami a 842nd routeremet "atomra turbózná". :) Meglehetősen szerény a wifi. Az ő féle antenna az egyik esélyes jelölt, de esetleg milyen lehetőségek vannak még mert roppantul nem értek ezekhez a dolgokhoz!?

Természetesen mindkét kérdésemre nem valami csillagászati árú megoldást keresnék! Mindenre nyitott vagyok így bármiféle segítséget szivesen fogadok. Persze nagyon köszönöm előre is a válaszokat!

"A hülyékkel nem lehet mit kezdeni!"

(#42070) And válasza dik (#42069) üzenetére


And
veterán

1.) Rádióra nem létezik házi repeater. De ha létezne, akkor is egy normális jelszintet biztosító külső antennával indulna. Neked antennára lenne szükséged (nem feltétlenül a szobában), de ha nincs hozzá csatlakozód, akkor szét kellene hozzá hekkelned a rádiót.
2.) Csodaantenna nem létezik. Egy beltéri körsugárzó legfeljebb 8..9 dBi nyereségű lehet (minden ellenkező híresztelés vagy hirdetés ellenére), így legfeljebb pár dB pluszt adhat a gyárihoz képest egy antennacsere. Szó nincs 'atomra turbózásról'. Némi javulást adhat, de ugrásszerű jelszintnövekedésre ne számíts. Lehet, hogy antennacsere helyett többre mész a router nyíltabb / központi helyre, magasabbra áthelyezésével.

(#42071) Klaus Duran


Klaus Duran
senior tag

Bemásolom ide is hátha itt hamarabb kapok tanácsokat.

Új router

TP-LINK WR1043 v2
Linux alatt böngészőből állítottam be.

Quick Setup-ban a kapcsolat típusát kérte + átírtam a PSK jelszót.

Mit érdemes még beállítani?

+
username és a jelszót írtam át.

Válaszokat előre is köszönöm.

A Doctor nem hal meg, csak átalakul. https://www.youtube.com/watch?v=0C3zgYW_FAM

(#42072) dik válasza And (#42070) üzenetére


dik
őstag

Nagyon köszönöm a választ így kilőve az antenna csere itt komolyabb beavatkozás kell. A hifit ha szétszedem gari ugrik így az várhat. TV szerelő ismerős azt mondta ha az antennának a végére erősítek egy másik drótot az is segíthet. De lehet maga a tunerje ilyen gyatra. Akkor vissza viszem gariba hogy csináljanak neki valamit...

"A hülyékkel nem lehet mit kezdeni!"

(#42073) Paulo81


Paulo81
aktív tag

Sziasztok!

Egy elég érdekes problémám van.
Ha nincs csatlakozva egy eszköz sem a wifihez, akkor az első csatlakozó eszköznek több percbe is beletelik, mire tud csatlakozni. Addig teljesen úgy néz ki, mintha nem is létezne maga a wifi hálózat sem! Pedig nincs elrejtve, és semmi nincs elállítva az alapbeállításoktól.
Még a telefonom csatlakozik a leggyorsabban, de sokszor neki is percek kellenek. Ha már mondjuk a teló csatlakozott, akkor általában - de nem mindig - a szgép is hamar tud csatlakozni.
De előfordul olyan is, hogy minden egyből simán megy.
Mi a fenétől lehet ez??
:W

(#42074) Fecogame válasza Paulo81 (#42073) üzenetére


Fecogame
veterán

Milyen routernél tapasztalod ezt? Kifelejtetted a válaszodból :)

Lassú a mobilinterneted? 4G/LTE antennák, közvetlenül raktárról ---> http://bit.ly/LTE_Antennak

(#42075) And válasza dik (#42072) üzenetére


And
veterán

"De lehet maga a tunerje ilyen gyatra. Akkor vissza viszem gariba hogy csináljanak neki valamit..."
Lehet, hogy a tunere sem túlságosan érzékeny, de ha nem egy nagyobb teljesítményű gerincadó közelében laksz, akkor legfeljebb a helyi - kisebb teljesítménnyel üzemelő, de közeli - adókat tudod csak fogni, ha vannak olyanok. A gyenge vételi jel és az antennacsatlakozó hiánya sem garanciális probléma, így ezzel nem tudnak mit kezdeni a boltban / szervizben. Csatlakozó hiányában próbálkozhatsz a "drótozással", de azért a műsorvevő rádióknál sem úgy működik a dolog, hogy minél hosszabb az antenna, annál jobb, mert ez sajnos nem igaz.

(#42076) dik válasza And (#42075) üzenetére


dik
őstag

Kis rézdróttal kipótoltam mondom hátha és úgy tűnik működik a dolog...

"A hülyékkel nem lehet mit kezdeni!"

(#42077) Paulo81 válasza Fecogame (#42074) üzenetére


Paulo81
aktív tag

Igen, tényleg kifelejtettem:
Engenius esr9850
Ez a router hibája lenne? :F

(#42078) Gubek-Einste válasza Paulo81 (#42077) üzenetére


Gubek-Einste
Topikgazda

Mennyi idős a router? Ha több mint 3-4 év akkor Öreg router GYIK.
Volt már reset/firmware frissítés rajta?

Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Internet 150 with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P

(#42079) Jazz válasza Soma01 (#41970) üzenetére


Jazz
veterán

Inteles a kártya. [link]
Leszedtem az intel pro set wireless software-et, de nincs találtam benne beállítható AP-ot MAC címmel.
Egyedül a barangolási lehetőség volt benne ami használható, de az alapértelmezetten az eszközelő beállításaiban is benne van.

Mindenkihez:
Tehát adott egy router és egy repeater. Utóbbi jele erősebb erre megy fel auto, és az kellene hogy a routerre csatlakozzon. (fizikailag nem lehet hozzáférni a két eszközhöz. Hálózatból routerre fellehet menni, a repeatert nem lehet elérni (behalt).
Mindkettő SSID-je, Ch-e ugyan az. Csak a MAC cím más (és az IP persze).
Az egyedüli lehetőség eddig az volt, hogy árnyékolással felcsatlakoztatni a routerre, és a "barangolási hajlandóságot" levenni 0-ára. De ez csak ideiglenes megoldás, újraindítás után elveszik, újra kell kínlódni stb...
Van valami segédprogram, bármi amivel belehet állítani hogy a két eszköz közül csak az XY MAC címűre csatlakozzon fel, és másikat hagyja figyelmen kívül?

Köszi!

free your mind

(#42080) Weaver


Weaver
senior tag

kábelmondem van itthon , de routerrel (tp-link) van a házban wifi is. szakember kötötte be, és az a gond, hogy nem tudom mi a saját wifim kódját. ez most elég lámán hangzik, de ez van. hol tudom megnézni mi lett megadva kódnak ? okostelómon akkor be lett lőve a wifi , és autón csatlakozik rá, tehát ott sem tudom megnézni a kódot.

[ Szerkesztve ]

(#42081) Intruder2k5 válasza Weaver (#42080) üzenetére


Intruder2k5
MODERÁTOR

A router admin felületre belépve, a Wireless -> Wireless Security menüben a PSK Password lesz a jelszó.

[ Szerkesztve ]

(#42082) Weaver válasza Intruder2k5 (#42081) üzenetére


Weaver
senior tag

köszi! ment p.ü. !

(#42083) Paulo81 válasza Gubek-Einste (#42078) üzenetére


Paulo81
aktív tag

Kb. 4 éves, de nem sokra rá miután megvettem - újonnan - telekomos netünk lett, ami tudott wifit, így évekig a szekrény tetején pihent. Most, hogy digisek lettünk újra előkerült és használva van.
Reset-tel kezdtem az elején, mert el is felejtettem az akkor beállított jelszót. :D
Aztán frissítettem is a firmware-t a gyári honlapon lévő legújabbra.
Megnéztem a linkeket, köszi!
Mi a véleményed?
A csatorna lehet a gond, próbáljam meg azt a progit?

(#42084) Intruder2k5 válasza Weaver (#42082) üzenetére


Intruder2k5
MODERÁTOR

Ezért kár volt, nem privátba való téma. Lásd az aláírásomban.

Egyébként meg nézd meg a kliens IP konfigját, ott az alapértelmezett átjáró, és a DHCP szerver címe a router címe.

[ Szerkesztve ]

(#42086) Gubek-Einste válasza Paulo81 (#42083) üzenetére


Gubek-Einste
Topikgazda

Csatorna gond ilyet nem okozhat.

Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Internet 150 with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P

(#42088) Paulo81 válasza Gubek-Einste (#42086) üzenetére


Paulo81
aktív tag

Akkor mi okozhatja?

(#42089) Elemental


Elemental
addikt

Sziasztok!

Családi házba tervezem a wifi hálózatot. A lant már megterveztem, szinte minden szobába kábel lesz. A ház nagyjából téglalap alakú. Egy router nem elég a falak miatt, két wifi hálózati eszközt szeretnék, hogy normálisan, megszakadások nélkül legyen wifi. Nagyjából arányosan elosztottam a házat, az egyik helyre a mostani archer c7 kerül, ami ellátja a kábeles hálózati feladatokat, emellett az egyik wifis eszköz lesz. A ház egy másik pontjába kábelre dugva lenne a másik wifi eszköz (ennek szintén az archer c7 osztja az ip-t).
Két kérdésem volna ezzel kapcsolatban.
1. Milyen hálózati eszközt javasoltok? 2.4g-re gondoltam, a sok fal miatt felesleges az 5g (most is csak 2.4-et használok).
2. Meg lehet-e úgy oldani, hogy ez egy egybefüggő wifi legyen? Ne úgy, hogy kimegyek az archer hatótávjából, és egy pillanatra megszakad, majd utána rácsatlakozik a másik hálózati eszköz wifijére?

(#42090) Jazz válasza Jazz (#42087) üzenetére


Jazz
veterán

Megoldva...bedobom, ha másnak is kéne: intel wireless pro set-el elérhetővé vált adott hálózat vezeték nélküli tulajdonságainál a kapcsolat beállítási engedélyezés "intel" konfigurálásának kötelező hozzáférési pontjának MAC címmel történő megadása. :Y

free your mind

(#42091) Gubek-Einste válasza Paulo81 (#42088) üzenetére


Gubek-Einste
Topikgazda

Nem tudom ilyenről még nem hallottam :(

#42089 noklika
1; A legegyszerűbb egy sima wifi router lenne AP/Switch módba téve.
2; Otthoni körülmények között csak a WDS ami szakadás mentes egységes hálózatot ad de ott pedig jönnek a wifi-s összeköttetés miatt gondok és nem is a legbiztosabb módszer, így sajnos marad a szakás/újra csatlakozás.

Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Internet 150 with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P

(#42092) Elemental válasza Gubek-Einste (#42091) üzenetére


Elemental
addikt

Köszi!

1. Ilyen eszköz jó lenne szerinted? 1 2 3. Egyáltalán mi különbség az ap és a range extender között?

2. Közben olvasgattam a WDS témában. Nagyjából megvan a konfigolás menete. Szimpatikusnak tűnik. Ez működhet az archer c7 és egy fentebb linkelt AP között is? A WDS működik akkor is, ha kábelen van összekötve a két eszköz, vagy wifin kell összekapcsolni a őket?
Amúgy mi az ellenérv a WDS-sel szemben? Így látatlanban nem tűnik rossz megoldásnak. Mondom mindezt úgy, hogy ma olvastam először a WDS kifejezést :)

(#42093) And válasza Elemental (#42092) üzenetére


And
veterán

1.) AP: elérési pont, erre csatlakozhatnak a wifi-kliens eszközök (USB-s adapter, belső wifi-kártya, mobiltelefon, laptop / tablet, stb.), lényegében minden wifi-routerben van egy AP, ezért tudnak rá csatlakozni az említett eszközök. Range extender alias repeater / jelismétlő: ez egy speciális módú AP (lehet dedikáltan jelismétlő, mint a konnektorba dugható példányok, vagy multifunkciós AP is, amely támogatja a repeater-módot). Ennek a feladata a lefedettség növelése, aminek az ára a maximális wifi-sávszél feleződése. Ez utóbbi a kialakítástól független (maga az ismétlés elve okozza), legyen szimpla repeater vagy WDS-sel működő jelismétlő.
2.) A WDS legfőbb hátránya, hogy nincs rá egységes szabvány, nem úgy működik a dolog, mint AP-kliens viszonylatban: míg minden kliens tud kapcsolódni bármilyen - természetesen az adott, közös wifi szabványt támogató - AP-re, WDS-nél ez sajnos nem igaz. Azonos gyártmány, de legalább egyforma chipset garantálja csak a biztos működést. A WDS-ben működő állomásokat alapesetben csak wifi-n kell összekonfigurálni, erről szól a WDS (AP-k vezeték nélküli kapcsolódása).

(#42094) Gubek-Einste válasza Elemental (#42092) üzenetére


Gubek-Einste
Topikgazda

1; Én inkább egy sima wifi router-t vennék erre a célra, árban ugyan ott vagy mint a multi AP-val de van egy teljes értékű router-ed. Ha kell a multi AP funkció akkor még mindig tehetsz a router-re CFW-t amivel még több is összejön.

2; A WDS-sel elég sokat lehet szívni, itt a fórumon is van jó pár eset, van amikor minden flottul megy és van amikor az istenért sem akar összejönni a dolog.
Én személy szerint a nem szabványos volta és biztonytalán működése miatt nem ajánlom.

Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Internet 150 with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P

(#42095) csabyka666


csabyka666
addikt

Üdv!

WiFi hatótávolságát szeretném kiterjeszteni, de anomáliába ütköztem, légyszi segítsetek!

Az a vicc, hogy elsőre összejött minden, de most képtelen vagyok beállítani, nem értem, mit rontok el.
Először titkosítatlan WiFi-vel próbálkoztam, aztán titkosítottal, mindkettővel működött, és most állítanám be élesben, de nem jó...

Van egy Linksys router, és egy AirLive WL-5460AP készülék, ezekkel sikerült összehozni, de most már nem.
Így csináltam:

1.) WISP + Universal Repeater mód - az Universal Repeater nem működött, de ezzel jó volt

2.) megkerestem a kiterjesztendő hálózatot

3.) kiválasztottam

4.) megadtam a titkosítást)

5.) és most már ez a felület fogad - korábban kitöltötte magától: airlive volt a repeater, linksys pedig a router neve

Oké, nem esik nehezemre, kitöltöttem magam, de nem működik. Korábban láttam mindkét WiFi-t, a linksys-t gyengébben, az airlive-t erősebben, de mindkettő jó volt, most pedig látom a linksys-t gyengén, és egy other network-öt erősen, de nem tudok rácsatlakozni.

Szerintetek hol lehet a hiba?

Kösz a segítséget előre is!

A sztori előélete, hogy ezt összeraktam egy havernál is, ott egy T-Home-os ZTE modem adta a WiFi-t, és elsőre összejött ott is a kiterjesztés, másfél napig használta a srác, majd puff, azóta nem volt jó. Újraindítások se segítettek. Elmentem hozzá, én se tudtam beállítani, így hát elhoztam haza az AirLive-ot, és ma reggel elsőre összejött, gondoltam oké, reset, beállítom újra, és akkor már nem lett jó...
A net mindeközben kifogástalan a LinkSys wifi-én.

[ Szerkesztve ]

Ágdarálást, kaszálást, területtisztítást vállalok profi gépekkel! Elsősorban Zala megye és vonzáskörzete, de minden megkeresést meghallgatok. +36305633091

(#42096) Gubek-Einste válasza csabyka666 (#42095) üzenetére


Gubek-Einste
Topikgazda

A sima Universal Repeater mód nem működik?

Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Internet 150 with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P

(#42097) csabyka666 válasza Gubek-Einste (#42096) üzenetére


csabyka666
addikt

Sajna nem, az még soha sem sikerült.

Ágdarálást, kaszálást, területtisztítást vállalok profi gépekkel! Elsősorban Zala megye és vonzáskörzete, de minden megkeresést meghallgatok. +36305633091

(#42098) Gubek-Einste válasza csabyka666 (#42097) üzenetére


Gubek-Einste
Topikgazda

Pedig ha csak a wifi lefedettséget szeretnéd növelni akkor azt kellene használni.
Mik az ahhoz tartozó beállítások?

[ Szerkesztve ]

Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Internet 150 with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P

(#42099) csabyka666 válasza Gubek-Einste (#42098) üzenetére


csabyka666
addikt

Hamarosan lefotózom.

Ágdarálást, kaszálást, területtisztítást vállalok profi gépekkel! Elsősorban Zala megye és vonzáskörzete, de minden megkeresést meghallgatok. +36305633091

(#42100) Gubek-Einste válasza csabyka666 (#42099) üzenetére


Gubek-Einste
Topikgazda

Inkább képernyőmentést csináljál.

Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Internet 150 with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.