Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 04:42:15

LOGOUT.hu

WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#42701) Gubek-Einste válasza tthom (#42697) üzenetére


Gubek-Einste
Topikgazda

Nem divat a router-ben az AP módtól eltérő üzemmód jelenléte.
CFW alatt az összes támogatott típus rávehető erre. Típus ajánlás ITT.

Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Internet 150 with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P

(#42702) bl4ze válasza Intruder2k5 (#42700) üzenetére


bl4ze
veterán

Köszönöm, megnézem majd a helyszínen.
Ez segíthet szerinted ?
A telefonon (Nexus 5) simán jó a speedtest is, kiviszi a max. sávszélességet, a laptopon nem... Más módon konnektál telefonról - azon miért jó ?

.:. bl4ze .:.

(#42703) Intruder2k5 válasza bl4ze (#42702) üzenetére


Intruder2k5
MODERÁTOR

Lehet az csak 20MHz-et használ, emiatt esetében nincs interferencia, még a laptopnál 40MHz-en már van. De ez csak egy lehetőség, ha majd megnézed - esetleg látjuk a képet mi is - akkor derül ki több.

(#42704) AdamVarga


AdamVarga
csendes tag

Szép jó estét kívánok!
A segítségeteket szeretném kérni egy felmerült egyszerű problémával kapcsolatban, ami számomra laikusként elég nagy fejtörést okozott.

A problémám a következő, kérlek ne röhögjetek ki, tudom, hogy béna vagyok, de nem tudom megoldani.

Adott egy laptop, egy asztali gép ami Lan kábellel csatlakozik egy Wifis UPC-s routerhez. Mindegyik gépen 32bites Windows 7 fut. Nem, nem az internettel van a bajom, tökéletesen működik a wifin keresztül a notebookon, a telefonokon és az asztali gépen is van net, illetve vészhelyzet esetére a telefonom mobilnetét is meg tudom osztani a laptoppal, az is működik.

Na innen jött nekem vagy két évvel ezelőtt az az ördögi gondolat, ha már ilyen szépen vándorolnak oda-vissza az adatcsomagok notebook, a router, meg az asztali gép között, akkor igazán nem lehet nagy ördöngősség a fájlmegosztás engedélyezése vezeték nélküli kapcsolattal a laptop és az asztali gép között a wifis router felhasználásával.

Emlékszem órákat töltöttem vele, próbáltam utána olvasni, állítgattam mindent, mindenhova, engedélyeztem mindent, mindenkinek, tűzfalat kikapcsoltam, de végül begőzöltem, dugtam egy Lan kábelt a router és a notebook közé, átmásoltam a szükséges dolgokat, és azóta is görcsbe rándul a gyomrom a témától.

Mivel jelenleg egy notebook újratelepítésen vagyok túl, újra előbújt rejtekéből a sötét démon, hogy megint jópár Gb adatot kéne az asztali gépemről a notebookra helyezni....

Ennek a problémának a megoldásához kérném a segítségeteket, mert 2016-ban már nem vagyok hajlandó kábelezgetni, meg pendrive-al másolgatni a 2 gép között.

Előre is köszönök a segítségeteket.

(#42705) tthom válasza Gubek-Einste (#42701) üzenetére


tthom
senior tag

Hi, köszönöm, tudom, hogy rávehető sok erre, de olyan helyre menne, ahol két kattintásos beállítás szükséges.. Akkor marad az Asus..

(#42706) mezis válasza AdamVarga (#42704) üzenetére


mezis
nagyúr

Üdv.!
- Azonos nevű munkacsoportban mindegyik.
- Helyi hálózatban mindegyik.
- Adapter beállítások: TCP/IP: WINS: NetBIOS engedélyezése TCP/IP felett valamint tiltsd le az IPv6-ot. (Jelenleg helyi hálózatban csak arra való, hogy bárhonnan, bárki elérje a PC-det...)

Ezek után jöhet a küzdelem az engedélyekkel, felhasználókkal, password-el.

mezis

(#42707) AdamVarga válasza mezis (#42706) üzenetére


AdamVarga
csendes tag

Köszönöm, tegnap este végül sikerült megoldanom! :C
Mivel jelenleg a UPC átmenetileg szünetel, a telefonom mobilnetét használom a laptopon wifin megosztva. Namost tegnap addig állítgattam a dolgokat, hogy már ez sem működött, visszaállítottam a windows-t korábbi állapotra, hogy megint legyen net, és ekkor írtam nektek.
Aztán még próbálkoztam vele egy keveset, találtam egy részletes leírást képekkel amit ilyen barmoknak írtak mint én, hogy hogyan kell beállítani a vezetéknélküli fájlmegosztás XP-n és Windows 7-en.
Na mondom kezdjük előről, lépésről, lépésre átvettem a leírást, és meg lett a hiba, tudtam én, hogy nem lehet ez olyan nagy ördöngősség, csak valami eldugott menüből hiányzik vagy éppen ott van egy pipa....
Amint végül kiderült, nem is volt annyira eldugva, csak én voltam a hülye:
Az asztali gépemben 2 hálókártya van, és pont az a hálózat nem volt otthoni hálózatra állítva, amin keresztül a routerhez csatlakozik. :W
Átállítottam és láss csodát, már gyönyörűen műkődik az otthoni csoport....
Total commander is látja, vándorolnak a Gb-ok a két gép között wifin gyönyörűen. Hála Istennek. :R

(#42708) atiko333


atiko333
csendes tag

Sziasztok!!

Lehet kicsit amatőr kérdés tegnap hozott a t-home egy zte digitális elosztót, na már most nem fed le a wifije annyit amennyit én szeretnék ezért közbe szeretnék rakni egy tp-link wr340GD wifi routert ki kapcsoltam a dhcp próbáltam állítgatni engedélyeztem a Bridge módot de semmi... , mit kellene még beállítanom hogy menjen ugyan úgy a net a tp linkes routerről??

előre is köszönöm a segítséget

(#42709) Gubek-Einste válasza atiko333 (#42708) üzenetére


Gubek-Einste
Topikgazda

ÍGY kell beállítani a másodlagos eszközt.

Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Internet 150 with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P

(#42710) KubanitoS


KubanitoS
veterán

Sziasztok!

Új gépem lett, rajta Windows 10. A netezéshez Chrome-ot használok, a routerhez UTP kábellal csatlakozom. Mostanság nagyon gyakran a DNS_PROBE_FINISHED_NO_INTERNET hibaüzenetet kapom. Van, hogy ezután egy-egy oldalfrissítés megoldja a gondot, máskor többször kell erőltetni, de a végén megy.

Érdekes módon tapasztalataim szerint a Youtube meglátogatása könnyebben előhozza ezt a problémát. Általában maga a YT sem tölt be rendesen, ha videót akarok nézni, akkor csak a kis kör forog és nem megy a videó, na meg magán az oldalon az oldalsávban sem látom a javasolt videók képeit.

Ha ekkor megnyitok egy új ablakot, akkor 80% esély van rá, hogy az sem nyílik meg, hanem megkapom a fenti hibakódot.

Router, modem biztosan jó, mivel a régi gépemnél nem volt ilyen probléma, de a laptopom sem produkálja ezt, pedig ott is Krómot használok.

Volt már valakinek ilyen tapasztalata? Mit lehetne tenni?

Nothing will stand in our way. I will finish what you started.

(#42711) Gubek-Einste válasza KubanitoS (#42710) üzenetére


Gubek-Einste
Topikgazda

Mivel kábeles gépről van szó így menj át IDE.
Router típusát jó lenne tudni.

Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Internet 150 with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P

(#42712) KubanitoS válasza Gubek-Einste (#42711) üzenetére


KubanitoS
veterán

Ó elnézést, csöppet félreolvastam a dolgokat. :P

Erről a routerről van szó.

[ Szerkesztve ]

Nothing will stand in our way. I will finish what you started.

(#42713) Bálint85


Bálint85
senior tag

Hali!

Érdeklődnék, hogy szerintetek melyik a jobb hatótáv kiterjesztő /melyik sugároz távolabb/? :F
2,4 GHz -es nekem bőven elég.

Az Asus belső antennás ebből gondolom annyira nem sugározhat távol, de hát mégis csak Asus ebből gondolom, hogy talán nem rossz.
A külső antennások meghát mégis csak jobban fogják, sugározzák a jelet.
A józan paraszti ész ezt diktálja, de meghallgatlak titeket is hátha van valakinek ilyenbe tapasztalata. :U :B

Asus RP-N14

[link]

Tenda A301

[link]

TP-LINK TL-WA860RE

[link]

Netgear WN3000RP

vagy ha ezeket nem ajánljátok akkor mégis melyiket?

http://www.anandtech.com Élj lazán, ne dolgozz túl sokat, mert egyszer csak azt veszed észre, hogy vasárnap a templomban mindenki énekel, csak te fekszel a hátadon...

(#42714) Gubek-Einste válasza Bálint85 (#42713) üzenetére


Gubek-Einste
Topikgazda

Repeater-ből inkább egy normál méretű külső antennás típus lenne ajánlott. Az ilyen konnektorban dugós típusokkal főleg az a baj, hogy a konnektor a padló közelében és/vagy rejtett helyen van ami jelentős árnyékoló tényező. A másik jelentős hátrányuk, hogy beépített kicsi antennákkal rendelkeznek azáltal gyengén veszik az elődleges eszköz által üzemeltet wifi hálózatot és gyengén is tudják csak továbbítani azt, valamint a lefedett terület sem lesz olyan nagyságú mint a normál méretű külső antennás eszközöknél. Repeater-nek a legjobb egy normál wifi router-t használni, van amelyik gyári firmware-rel is képes rá (Asus N12 D1, TP-Link 743ND) de a legtöbb csak CFW telepítésével tehető rá alkalmassá. Kaphatóak multifunkciós AP-k is amelyek szintén tudják gyári firmware-rel a repeater módot is de az áruk ugyan annyi vagy több mint a sima wifi router-eké így nem éri meg a megvásárlásuk, a wifi router-ek előnye, hogy később még router-ként is lehet őket használni.

A Tenda-t alapból felejsd el, a gyártó egyáltalán nem ajánlott.
Az Asus és a TP-Link a gyártó okán jó lesz, a Netgear is jónak tűnik.
Milyen router van használatban?
Ha lehetséges akkor olyat vegyél mint amilyen a használatban lévő router gyártója, már csak az egységesség miatt, illetve az esetleges gyártói specialitások okán.

Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Internet 150 with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P

(#42715) Smktrooper válasza Gubek-Einste (#42714) üzenetére


Smktrooper
senior tag

+ a fali konnektoros az szét tud hullani, ha valaki el kezd a közelben 1000W ot szívni. pl egy porszivó...akkor visszaesik legtöbbször 1-2mbpsre ami Qrv@ idegesitő tud lenni.

Reboot

(#42716) Typeter


Typeter
csendes tag

Sziasztok!

Eléggé kezdő vagyok a wifi hálózati témában és az alábbiban kérném a segítségetek:
Jelenleg az emeleten érkezik be hozzánk a net (T-online). A szolgáltató adott egy ADSL modemet, ami WIFI-t -is tud (ZTE speedport entry 2i). Szeretném a földszinti IP-tv-t összekötni úgy, hogy wifi-n jönne le a net és ott egy újabb wifi router adná tovább LAN kábelen az IPTV egységnek. Ehhez vettem egy tp-link tl-wr841n-es routert. A router-en már a DD-WRT szoftver van, de sehogyan sem sikerül a beállításokat megcsinálni.
Mit kell hozzá beállítani?
A T-s router admin felületét a 192.168.1.254-e címen érem el, de ott a LAN-nál azt látom, hogy a network address: 192.168.1.0

Előre is köszönöm,
Typeter

[ Szerkesztve ]

(#42717) mezis válasza Typeter (#42716) üzenetére


mezis
nagyúr

Üdv.!
IPTV WiFi-n ? :(

Routerek összekapcsolása: [link]

[ Szerkesztve ]

mezis

(#42718) Bálint85 válasza Gubek-Einste (#42714) üzenetére


Bálint85
senior tag

Asus RT-N18U routerünk van, de az udvaron még "jó" azért a jel, de a kertben már nincs. Ezért gondoltam, hogy teszek a mellék épületbe ilyen kütyüt és felerősítem a jelet.

a router antennája is fel van turbózva 45cm -es antennák vannak rajta 20db -ek.

Smktrooper 3 fázis van nálunk 16A, nem hinném , hogy nálunk széthullana.

[ Szerkesztve ]

http://www.anandtech.com Élj lazán, ne dolgozz túl sokat, mert egyszer csak azt veszed észre, hogy vasárnap a templomban mindenki énekel, csak te fekszel a hátadon...

(#42719) mezis válasza Bálint85 (#42718) üzenetére


mezis
nagyúr

Azt kétlem, hogy húsz darab antenna lenne a routereden és inkább hiszek And-nak a deciBell-ek esetében.

A porszívókban kefés motor a divat, az meg szikrát hány, tökéletes zavarszűrés meg nincs, csak csillapítás....

[ Szerkesztve ]

mezis

(#42720) bl4ze válasza Intruder2k5 (#42703) üzenetére


bl4ze
veterán

Oké, a héten játszok majd vele, meg ha nem megyek semmire teszek fel képeket a beállításokról stb.... Előre is köszi !

.:. bl4ze .:.

(#42721) Smktrooper válasza mezis (#42719) üzenetére


Smktrooper
senior tag

Igen én tapasztaltam ezt, azért is írtam pontos értéket, hogy mennyire visszaveszi.
Konkrétan ilyen hálózati eszközöket telepitettünk egy Raktár épületbe ~ 40000 négyzetméterre 3 fő fal volt amik egy 4*5 kapuval voltak elválasztva belül. Minden kapuhoz kellett egy db munkaállomás amik az irodában lévő szerverekhez csatlakoztak, na a fűszer ott van a dologban, hogy amint pl. egy kompresszort elinditottak ugyanazon a fázison egyből 1mbps lett a sebesség, és amikor kikapcsoltuk akkor meg eldobta magát a hálózat majd ujra csatlakozott...

Reboot

(#42722) mezis válasza Smktrooper (#42721) üzenetére


mezis
nagyúr

Pedig a kompresszorok általában szikramentes (aszinkron) motorral működnek. Viszont az egyfázisúak a nulla vezetőhöz, a 3 fázisúak meg a fázisok között létesítenek induktív kapcsolatot. Lehet, hogy ez közel rövidzárnak számít az információ átvitelnél.

mezis

(#42723) Smktrooper válasza mezis (#42722) üzenetére


Smktrooper
senior tag

én arra gondolok, hogy az europai pal rendszerű 50hz bezavarhat a jelnek, és ez különösen igaz amikor egy végponton nem nyugalmi állapotban használod LAN/wifi adaptert. a biztosito táblán a föld a testhez van kötve tehát körbe érhet a jel és saját magába ütközhet...és emiatt eldobja magát, majd ujra konifgolja a két adapter között a jelet és minden megy tovább maxon.

de ha valamit rosszul irtam szolj rám. :R

Reboot

(#42724) mezis válasza Smktrooper (#42723) üzenetére


mezis
nagyúr

Annyira nem értek hozzá.
A 3 fázishoz használtok valami hasonló kondenzátoros "átjárót" ?

mezis

(#42725) Smktrooper válasza mezis (#42724) üzenetére


Smktrooper
senior tag

Igazából annyira nem mélyedtünk bele mert le lett cserélve LAN kábelre meg switchekre. Csak koppant az osztrák IT-s, hogy ez nem jött be.
(ez egy 4 éves story, nincs minden fejben.)

Reboot

(#42726) mezis válasza Smktrooper (#42725) üzenetére


mezis
nagyúr

Az utóbbi 4 évben sokat fejlődött a powerline.

mezis

(#42727) laca71


laca71
aktív tag

Sziasztok!

Szeretném megkérdezni, hogy a TP-LINK TL_WA801ND alkalmas arra hogy ha az egyik szobában lévő wifi router jelét kábeles csatlakozás nélkül a másik szobában tovább osztja ?
Ha igen akkor hogy kell beállítani , mert a 192.168.0.254_el nem tudok belépni...
A wifi jele látszik de mint korlátozott kapcsolat...

(#42728) mezis válasza laca71 (#42727) üzenetére


mezis
nagyúr

- Olvasd ki a routered DHCP tartományát, MAC address-ét és szükség szerint módosítsd.

- Nyomj rajta egy hosszú reset-et WA801ND-n.
- UTP vezetékkel csatlakozz hozzá, PC-t újraindítod. (Vagy csak az adapterét.)
- Bögésző: 192.168.0.254
- Ha szükséges, módosítsd a LAN IP címet az előbb link alapján. (DHCP még maradjon, mert most már az új IP címen kell bejelentkezned.)

- DHCP=Disable
- Wireless: Operation Mode: Universal Repeater
- WiFi routered neve (Survey-el keresheted) (esetleg MAC addresse is)
- WiFi routered password-je

PC : Off, UTP: kihúz, korábbi kapcsolatot a routerhez helyreállítod, Újraindítod.
- WA801ND újraindít és megpróbálsz bejelentkezni hozzá az új IP címén. Ha ez sikerült, próbálkozhatsz WiFin is csatlakozni

[ Szerkesztve ]

mezis

(#42729) krealon válasza laca71 (#42727) üzenetére


krealon
Topikgazda

"192.168.0.254_el nem tudok belépni..."

Vagy reset es indulsz a kalyhatol (Opration Mode: Universal Repeater (estleg Bridge with AP)), vagy beallitasz kezzel egy 192.168.0 kezdetu IP cimet a (Wifi) csatolora.

[ Szerkesztve ]

(#42730) laca71 válasza krealon (#42729) üzenetére


laca71
aktív tag

Mindenkinek köszönöm, sikerült ☺

(#42731) trufa12


trufa12
addikt

Sziasztok adott egy adsl net, wifi-s modem - és egy wi-fi router. Azt kellene megoldani hogy hátra vinni a wi-fi jelet.
De ismerősöm azt mondja ha beállítja akkor a router lesz a fő és ha kihúzza akkor a gépén is elmegy a net amit kábelről kap.
Mit ront el? (mert ő a routert nem mindig akarja bekapcsolva tartani ) mert hátsó épületbe vinné ki a jelet és mikor szerelget akkor legyen nete amúgy nem lenne bekapcsolva csak a modem .

Az élet olyan mint a motor, ha nem megy akkor be kell rúgni..

(#42732) mezis válasza trufa12 (#42731) üzenetére


mezis
nagyúr

Mi a modem pontos típusa ? (Hány LAN csatlakozó van rajta ?)
(Vagy a WiFis modemet viszi hátra vagy csak mindkét WiFi.s eszköz bekapcsolásával lesz hátul is megfelelő WiFi-s kapcsolat.)

mezis

(#42733) trufa12 válasza mezis (#42732) üzenetére


trufa12
addikt

Elvileg találtam egy jó cikket ehhez a jel erősítéshez .
köszönöm a figyelmet .

[ Szerkesztve ]

Az élet olyan mint a motor, ha nem megy akkor be kell rúgni..

(#42734) BaLee válasza trufa12 (#42733) üzenetére


BaLee
addikt
LOGOUT blog

Belinkeled?

(#42735) HF77


HF77
senior tag

sziasztok!

munkahelyemen szeretnénk egy teljes körű, jól működő wifis internethálózatot kiépíteni! az alapoktól kezdve a stabil működésig!
félreértés elkerülése véget...internet természetesen van a cégnél, de elég gyatrán üzemel!! wifin szinte alig kommunikál a rendszer!!

milyen alternatívák vannak? ...de ha esetleg itt valaki ezzel foglalkozik, nekem az is teljesen megfelel...!
(ups-nél van előfizetésünk, de ők teljesen elzárkóztak a dologtól..)

köszi

[ Szerkesztve ]

xiaomi, tcl...csakis eredeti kínait

(#42736) Gubek-Einste válasza HF77 (#42735) üzenetére


Gubek-Einste
Topikgazda

Mennyi van a beszerzésre?
Mekkora területet (épületek száma/mérete, távolságok) kellene lefedni?
Milyen net sebességet kellene kiszolgálni?
Mennyi és milyen kliens eszközt kellene kiszolgálni?
Milyen szaktudás van?

Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Internet 150 with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P

(#42737) HF77 válasza Gubek-Einste (#42736) üzenetére


HF77
senior tag

a terület az 2 egymás mellett lévő helyiségből áll (iroda 20 + üzlettér 400 négyzetméter)
eszközök: 3 asztali gép + wifin kommunikáló 1 tablet, 5 telefon
jelenleg 500Mbit/s internet van
pénzforrás az teljes mértékben adott!!

[ Szerkesztve ]

xiaomi, tcl...csakis eredeti kínait

(#42738) Gubek-Einste válasza HF77 (#42737) üzenetére


Gubek-Einste
Topikgazda

Alapból egy ilyenben kellene kezdeni gondolkodni és ehhez egy komolyabb router, hasonló kategóriából.

Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Internet 150 with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P

(#42739) HF77 válasza Gubek-Einste (#42738) üzenetére


HF77
senior tag

....és gondolom vannak cégek, akik profi módon be is üzemelik, routerrel együtt..,!
köszi

xiaomi, tcl...csakis eredeti kínait

(#42740) Gubek-Einste válasza HF77 (#42739) üzenetére


Gubek-Einste
Topikgazda

Természetesen vannak megfelelő vállalkozások erre a célra is.

Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Internet 150 with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P

(#42741) HF77 válasza Gubek-Einste (#42740) üzenetére


HF77
senior tag

:) :R

xiaomi, tcl...csakis eredeti kínait

(#42742) juve600


juve600
nagyúr

üdv

[link]

ez a készülék alkalmas arra hogy a már meglévő router jelét továbbjátsza ??

(#42743) mezis válasza juve600 (#42742) üzenetére


mezis
nagyúr

Nézd meg a gyári támogatást.
(Úgy általában a cégnek sokat kell még ahhoz javulnia, hogy ne csak az ellenségeimnek ajánljam. :DDD )

mezis

(#42744) Gubek-Einste válasza juve600 (#42742) üzenetére


Gubek-Einste
Topikgazda

Ha arra gondolsz, hogy egy wifi hálózatra felcsatlakozik és majd azt újra elosztja akkor a válasz az, hogy nem mert a kinézett eszköz csak router és WISP/kliens módra képes.
A Tenda nem ajánlott gyártó.

Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Internet 150 with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P

(#42745) Ghostface


Ghostface
senior tag

Sziasztok!
Van egy olyan problémám, hogy a tegnapi nap bekötöttek hozzánk 60 megás netet, de a routerem már nem tudja ezt a sebességet. Egy TP-Link WR741ND v1.-ről van szó. Ma délután megpróbálom a firmware-t frissíteni, ha esetleg sikerül, és fogja tudni a 60 megát, akkor van értelme egy ilyen 8dBi-s talpas antennát venni, hogy 2 szobával arrébb is stabil legyen a wifi, vagy ez nem javítana semmit, és egyszerűbb ha UTP kábelen áthúzom a másik szobába?
Előre is köszi a segítséget!

PSN: Nifty_Ghostface

(#42746) Gubek-Einste válasza Ghostface (#42745) üzenetére


Gubek-Einste
Topikgazda

Garancia nincsen rá, hogy jobb lesz, sőt akár rosszabb is lehet a körülményektől függően mint a gyári 5 dBi-ssel. A legbiztosabb megoldás az ha kábelezel.

Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Internet 150 with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P

(#42747) mezis válasza Ghostface (#42745) üzenetére


mezis
nagyúr

Üdv.!

Az UTP kábelnél csak az optikai kábel lehet jobb...

mezis

(#42748) trufa12 válasza BaLee (#42734) üzenetére


trufa12
addikt

[link]

Az élet olyan mint a motor, ha nem megy akkor be kell rúgni..

(#42749) Rison77


Rison77
senior tag

Sziasztok!
Egyik ismerősömnek adódott egy olyan problémája, hogy egy alapszintű gépnél egyik napról a másikra nem tudott wifi hálózatra csatlakozni. A kártya egy régi asus wl-138g v2. Látja a a körülötte lévő hálózatokat , egyikre se tud csatlakozni, annyi hibával hogy nem sikerült kapcsolatot létesíteni. Kicseréltük a kártyát egy tp linkre, driverek minden rendben, ugyanez, eszközkezelőben felismeri a windows 7, viszont a hálózati kapcsolatokban mint adapter nem érhető el, konkrétan üres a mappa. Ha rádugok egy vezetékes netet azt se ismeri fel. Nincsenek letiltva az adapterek, mert a windows látja őket, és fel is tudja térképezni a hálózatokat, de mégis úgy érzékeli hogy nincs elérhető adapter. Van valakinek ötlete a windows reinstallon kívül?

[ Szerkesztve ]

(#42750) Gubek-Einste válasza Rison77 (#42749) üzenetére


Gubek-Einste
Topikgazda

Ha több adapterrel és még vezetéken is ez a helyzet akkor ott valami nagyon megkattant.
Reinstall előtt egy Live Linux teszt esetleg a hardver hiba kiszűrésére.

Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Internet 150 with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.