Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- tordaitibi: Chatcontrol
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Bitfenix Outlaw
- ldave: New Game Blitz - 2025
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- bambano: Bambanő háza tája
-
LOGOUT
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
t72killer
titán
válasz
CptAdamica #54298 üzenetére
Eléggé. A minimum, hogy drótozni is kell. Ha van fogyasztásmérőd, kimérheted, hogy sikerül-e sima kábelváltással (=dVGA helyett igp-ről jöjjön a jel) megközelíteni azt a fogyiértéket, amit kivett grafkarival produkál a rendszer.
-
t72killer
titán
válasz
CptAdamica #54296 üzenetére
Laptop v asztali? Laptopnál sima ügy, a modern gépek ezt automatikusan intézik (nvidia Optimus, AMD mittudoménmi). Asztalinál macerás, eleve pl kell egy kábel az alaplapi csatihoz (igp) is. Hogy alaplapira váltva+eszközkezelőben a dVGA-t letiltva teljesen áramtalanítja-e az alaplap az illető PCIe-sínt, nem tudom.
-
CptAdamica
veterán
Azt megtudom csinálni, hogy ha nem fut például játék, vagy film, akkor ne a vga-t használja a windows, hanem az igp-t?
-
t72killer
titán
Most vettem csak észre, hogy az Annyversary gyönyörűségben van egy "defaultuser0" és egy "defaultuser0.DESKTOP-xxxx" felhasználó, utóbbit még a "net user" parancs se mutatja, csak mappája létezik a c:\usersben.
Normális ez
?
#54293: személyes tapasztalat nincs, csak annyi infó, hogy az LTSB két (három?) hivatalos builddel régebbi a mezei usereknek szánt verziónál. Így az LTSB mentes a fícsörmánia káros hatásaitól, csak folyamatos frissítéseket kap, valszleg tényleg jobb lehet a simánál.
-
monosgeri21
tag
Úgy olvastam, hogy az LTSB erőforrásigénye kisebb, mint a Pro változaté. Van itt olyan, aki LTSB-t használ és megosztaná a tapasztalatait?
-
TRob1
veterán
válasz
Dumi86 #54291 üzenetére
Az nvidia-tól töltsd a drivereket.
Ez a legújabb:
Version:
376.33 WHQL
Release Date:
2016.12.14Az lehet h updaten csak az amit írtál (illetve azt sem hiszem, mert nekem felajánlotta a win fentebb írtat - igaz, rögtön azt, mert kuka lett a régi kártya és másik ment bele 1-2 hete)
-
Dumi86
senior tag
Sziasztok. Lehetséges hogy videókártyámhoz windows update-n ez a 10.21-es a legfrisebb ? [link]
-
S-IW
tag
-
gduck
addikt
A Windows Media Center GOLD most ingyenes
KATT IDE!
-
rioter
tag
Szerencsére nem volt rá szükség, a saját bénaságom áldozata lettem
Sok száz alaplap fordult már meg a kezemben, és mindegyik próbáját rögtön bios resettel kezdem, hát amikor a sajátomnál meg sem moccant semmi, pedig előző nap minden jól ment, és tényleg semmi módosítást nem csináltam sem biosban, sem windowsban, kicsit "idegállapotba" kerültem és elfelejtettem ezt. Még jó, hogy az alaplap csere után a munkahelyen még ránéztem és akkor már reseteltem. Jól működik, visszaraktam a gépembe és ezzel már rendesen beaktiválta magát.
Viszont elgondolkodtatott, hogy mi van, ha tényleg elromlik, vagy ha alaplap cserét akarok eszközölni. Ha jól olvastam, ez esetben a microsoft fiók segíthet. Első körben létre kell hoznom egy ilyet, de utána mit kell csinálni, hogy a win10-et hozzákösse, hogy hardvercserénél ne bukjam a windowsom? Használni nem kívánom, ha hozzákötötte, visszaraknám a mentett image-ből a helyi fiókos mentésemet, de későbbi hardvercserénél jól jönne az új hardver aktiválásához. -
Heisenberg69
senior tag
Üdv!
Segítsetek pls. Olyan gondom van hogy van egy angol nyelvű filmem, és azt a TV-n akarom lejátszani, tehát a filmen átvitel eszköz opcióval nincs is gond, de az srt kiterjesztésű fájlt hogyan tudom hozzáadni? Külső vinyóval sem tudtam megoldani, mert ott sem tudom hozzáadni a filmhez a feliratot. PLS help! Köszönöm!
-
rioter
tag
válasz
funk648 #54240 üzenetére
A .net 3.5 hibájára hivatkozik a hibakód, megpróbálhatnád azt eltávolítani, és anélkül, vagy azt újratelepítve frissíteni.
Egy géppel találkoztam, ahol egy másik frissítés hibájának oka a túl kis méretű, másik rejtett partíciója volt. Telepített sokat, majd egy hibakódra utalva visszaállított mindent. A hibakód teljesen más problémára utalt, és ott a megoldás az volt, hogy a telepítéskor létrehozott másik, rejtett partíció 100megás volt, ezt kellett megnövelni, és utána minden jól települt. A vicces az, hogy a 8.1 hozta ezt még anno így létre, majd 10-re gond nélkül lefrissült csak egy frissítés halt be tőle. -
quailstorm
félisten
válasz
-=RelakS=- #54282 üzenetére
Ezt állítod vissza azzal, amit linkeltem.
Igen eltávolították, helyette van egy grafikus menü ami működő rendszer alól el is érhető. Vagy legfeljebb telepítőről tudod az indítási beállításokat módosítani ha baj van.
-
rioter
tag
válasz
tordaitibi #54273 üzenetére
Ha jól emlékszem ha párszor nem indul el normálisan a géped, vagy ha telepítő lemezről/pendrive-ról indítod, bejön az advanced startup options, ott lehet csökkentett módot is választani az egyik menüben, rendszer visszaállítást, indítási javítást meg még pár dolgot.
-
-=RelakS=-
veterán
válasz
quailstorm #54275 üzenetére
régi windowsoknál volt olyan, hogy az F8 veszett püfölésére indításkor indító menü jött be. Ezt nagy bölcsen eltávolították?
-
littlerock
aktív tag
Sziasztok!
A mai napig kínlódok a wifi kapcsolat megszakadással. Egyszer a W10 is újra lett telepítve, de ez sem segített. A wifi kártya driverét az Iobit driver boostere gyűjtötte be. A kapcsolat random időközönként megszakad, ilyenkor ténylegesen bontani kell, majd újra kapcsolódni. Az automatikus kapcsolódás beállítását sokszor elfelejti.
A W10 szerint ezek az adataim:
Protokoll: 802.11n
Biztonság típusa: WPA2-Personal
Hálózati sáv: 2,4 GHz
Hálózati csatorna: 1
IPv4-cím: 192.168.1.133
Gyártó: Broadcom
Leírás: Broadcom 802.11n hálózati adapter
Illesztőprogram verziója: 6.30.223.256Mivel a youtube-os videók megtekintése után sem lettem okosabb, így arra gondoltam, kicserélem a wifi kártyát a laptopban.
Tudnátok segíteni abban, hogy kinek, és milyen wifi kártyája van a laptopjában? Mármint olyan fórumtársaktól kéne infó, akiknek jól működik a wifi.
Ha már cserélek, akkor biztosra kéne mennem.Köszönöm a válaszokat előre is.
-
raidx
őstag
válasz
Ajánlom figyelmedbe a következő oldalt, ahol is választ kapsz a problémádra.
Mindenesetre célszerű egy 8 gigás pendrivot vagy kártyát előkészíteni a helyreállító eszköz előállításához. Ha a rendszerfájlokat nem kéred 512 megás eszköz is elegendő. Ha az eszköz nem üres, nálam nam mutatta a választhatók között. Pedig újra formázza!
A shift+ újraindítás működik! Nem kell a gépházba kóborolni.
-
quailstorm
félisten
válasz
Ahhoz meg kell csinálni amit fentebb írtam különben igencsak megszoptad. Jó a logikád.
-
Morfondír,
ha AKKOR kell amikor az oprendszer éppen beszart, és nem áll fel, akkor...?
Tehát a nem működő, éppen döglődő (pl. rossz driver) nem induló rendszert el kéne indítani, hogy utána csökkentett módba elindítsam? Vagy rosszul okoskodok?
Ha jól okoskodok, akkor a kör így be is zárult. -
TRob1
veterán
válasz
gtamate2 #54270 üzenetére
Márpedig akk sztem te most kaptad meg a nyári frissítést, mert onnantól változott ez meg. (Emlékeim szerint)
Nem tudod visszaállítani az előző kinézetre ha frissen akarod tartani a rendszert. Meg kell szokni, vagy egy "ősrégi" buildet visszadobni. (Nekem pl. nem kellett szokni, mert 1 percig sem zavart) -
quailstorm
félisten
bcdedit /set "{current}" bootmenupolicy legacy
CMD-ből rendszergazdaként.
Valamint vezérlőpult energiagazdálkodás, főkapcsoló alatt a gyorsindítást ki. Onnantól kezdve olyan mint ahogy megszoktad.
-
gtamate2
veterán
válasz
Bjørgersson #54264 üzenetére
Nem jó, ha semmit nem pipálok be akkor is ugyan úgy felsorolja az összes programomat, ami rohadt zavaró és átláthatatlan. Oldalra teszi pedig a főbb funkciókat amik korábban alul voltak mint ahogy a kép is mutatja.
-
kenand
veterán
Alaplapi ALC888-on hogy lehet elérni Win 10 alatt, hogy ne csak 2.0-hanem 5.1 legyen a SPDIF/pass through kimenet?
-
Jenne
őstag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni. El szeretnénk távolítani az ESET szoftvert a számítógépről (win 10) de ehhez csökkentett módban kellene indítani a gépet. A Windows XP-nél még tudtam hogyan kell így indítani, de a Win 10-nél nem tudom. Eddig még sosem kellett. Tudnátok segíteni? Előre is köszönöm szépen.
-
gtamate2
veterán
Mindig frissítem, de már kezd nagyon elegem lenni az egész rendszerből. Alapból hogy a frissítéseket nem lehet kikapcsolni nagyon undorító, volt hogy emiatt buktam a távoli asztalt mert nem lehetett már tovább halasztani 2 napnál a frissítést és az azzal járó újraindítást.
Korábban ilyesmi volt:
(#54261) svensson: Itt próbáltam először de sajnos nem sikerült ugyan ilyenre visszaállítani.
(#54262) DS39: Köszi ismerem, de nem akarok plusz dolgot állandóan futtatni emiatt.
-
jolti05
őstag
válasz
jolti05 #54257 üzenetére
Megvan. A RansomFree nevű szoftver csinálta.
gtamate2: Ez engem is érdekelne, már ha ugyanarra gondolunk. A Redstone (Anniversary Update) előtt az a rész eltávolítható volt a start menü beállításainál, jelenleg pedig nem (azaz én nem találtam ilyen opciót).
-
jolti05
őstag
Sziasztok!
Van valami ötletetek arra, hogy mi és miért generál ilyen és hasonló mappákat a C és D meghajtómon?
B06yQRM
CebPh
XsFSbT
YNOdU
EkOg
FvkAy
TvjDg
Ujnpoq
(...)A következő helyeken találkozom ezekkel a random elnevezésű mappákkal:
C meghajtó gyökér, D meghajtó gyökér, Dokumentumok, FelhasználókMenet közben a mappák neve is változik, sőt, ha letörlöm őket, újra megjelennek (igaz, 4 helyett csak két mappa az adott könyvtárban [restart után ismét 4]) pár perc múlva, mindig ugyanott, csak más névvel.
Minden ilyen mappa ~1.9MB, és ilyen fájlokat tartalmaz:
Több, mint gyanús az, hogy az "Ez a gép"-ben van egy NTFS fájlrendszerű "Leválasztott hálózati meghajtó (A: )", ami méretben a C meghajtómmal ~megegyező, és szintén olyan fájlokat tartalmaz, mint a fentebbi képen látható mappa. Leválasztani pedig nem tudom a meghajtót, azt a hibát kapom, hogy "A hálózati kapcsolat nem létezik."
Kaspersky víruskeresése találat nélkül lefutott.
-
pvt.peter
őstag
Sziasztok,
Találkozott már vki olyannal, hogy a Lemezkarbantartó rosszul ítéli meg a felszabadítandó lemezterületet?
Egész konkrétan arról van szó, hogy "Windows Update - törlés" során 3,99 TB -nyi helyet ír ki, mint visszanyerhető lemezterület.
A probléma cask annyi, hogy a laptopban levő HDD az csak 1 TB -osMi okozhatja ezt az anomáliát?
-
jeni
félisten
válasz
Borisz76 #54251 üzenetére
Nekem is ez van Win10-n és nincs gondom vele.
Innen is próbáltad? -
Borisz76
nagyúr
Sziasztok.
Van nekem egy Logitech C920-as webkamerám.
Win 7, 8 , 8.1 ( 64 bit ) is tökéletesen működött.
Win 10 alatt viszont nem mindig akarja az igazságot.
Boot-olás és bejelentkezés után a Skype azt írja , hogy nincs kamera csatlakoztatva.
USB portból kihúzom majd vissza és már megy is.Alaplapi , front USB-n valamint Sharkoon 4-Port USB 3.0 Aluminium Hub-al is ugyanaz a helyzet.
Tehát csak a ki/be-dugás
használ neki.
Win10 rendszeresen frissítve.
Logitech szoftver szintén a legfrissebb.Más usb-s kütyükkel nincs ilyen jellegű gond ! Csak a kamerával.
Van ötletetek ?
-
baki_00
csendes tag
Sziasztok! Segítségre lenne szükségem. Ma reggel a gépet bekapcsolva, frissités fogadott. Türelmes voltam, megvártam, újraindítottam, ahogy kell windows-éknál. Majd anyáztam tehetetlenül... Az egyik vinyom eltünt. A gépembe fizikailag 3 meghajtó van.
c:\ -ssd 60GB, ezen ül a win10
d:\ -hdd 500GB, a telepített programoknak, adatoknak
e:\ -hdd 1Tb, média tárolásra
A sajátgépet megnyitva ez a látvány fogadott:lemezkezelőbe pedig a következő:
Hogy az istenbe sikerült ez neki? Sajnos eddig semmi számomra hasznos, értelmezhető infót nem találtam erről, hogy mi lehet ez. És a legfontosabb kérdés, hogy tudom én ezt helyrekalapálni, a lehető legkisebb "fájdalom" nélkül. Ha valakinek van ötlete, kérem ossza meg velem
Előre is köszönöm -
vlevi
nagyúr
Előlapi hibatlan?
Nos, nekem az sem.
Pendrivera felmasolok valamit, mondjuk egy fi!met. Levalasztom a pendriveot, de 1 perc mulva rajövök, hogy a felirat file lemaradt. Visszadugom a pent, és nemcsak, hogy nem ismeri fel, hanem egyaltalán nem érzékeli, hogy bedugtam valamit. Ha azonban másik usbbe dugom be, akkor egy alkalomra ott megint működik. De következőre mar ott sem, és ez így megy ujrainditasig.
Mindegy, hogy elő, vagy hatlapi, vagy usb2, vagy 3, mindig ezt jácca.
Marhaidegesittő. -
NoiZz
tag
Sziasztok!
Az alaplapi USB portok random eltűnnek, egyik nap felismer mindent másik nap boot alatt még világít a bill/egér de mire betölt a win már nem látja a rá csatlakoztatott eszközöket. Előlapi usb panelen hibátlanul működik. Mi lehet a probléma?
-
alfiboy
aktív tag
válasz
quailstorm #54239 üzenetére
Ez szomoru, reméltem legalább kicsit jobb lesz.
-
-
alfiboy
aktív tag
Sziasztok!
Intel Atom-os (HP mini 110 3100) Ultrabookra mennyire ajánlott a Win10?
Most Win7 Starter döcög rajta.Előre is
-
kalasz
tag
-
core i7
addikt
Sziasztok Win10 en csak Xbox One vagy Xbox 360 játékok is játszthatók?
-
funk648
aktív tag
Sziasztok!
Az előbb próbáltam telepíteni a KB3213986 nevű frissítést, de miután feltelepíti, és a rendszer újraindul, utána valami olyasmi hibaüzenetet kapok, hogy a telepítés sikertelen, visszaállítás az előző verzióra.
Próbáltam a windows updaten keresztül, illetve manuálisan frissíteni, de mindig ezt kapom. (jelenlegi build: 14393.187) -
King Unique
titán
válasz
sultansmith #54229 üzenetére
A felesleges bejegyzést akár az
msconfig
menüjében is lehet törölni. Viszont a kolléga által is ajánlott EasyBCD jobb és kényelmesebb tool ehhez. Bár az UEFI boot módban telepített rendszernél indításkor dob egy ilyen ilyen hibaüzenetet, de attól még használható a boot menü machinálásához. Legalábbis én tudtam vele például boot sorrendet módosítani, illetve Windows 8.1/10 dual-boot esetén az idegesítő Metro bootloadert kikapcsolni.Az alábbi cikkben leírják mindkettő használatát, illetve egyéb opciókat is.
-
Noxy
veterán
válasz
sultansmith #54229 üzenetére
Ez kell neked: http://neosmart.net/EasyBCD/
-
sultansmith
senior tag
Hali!
Van egy eléggé specifikus problémám, remélem itt tudnak rá megoldást a szakik.
2 win10-et raktam 1 hdd-re és egy ssd-re. Minden faca. Időközben az egyik hdd helyett szereztem egy ssd-t, így a hdd-t formatáltam, és az ssd-re raktam egy új win10-et.
A probléma a következő:
A választási képernyőn most 3 win10 van felsorolva, nyilván ebből az egyik az a fantom, ami anno a hdd-n volt, ez nyilván el sem indul, de ettől még ott van. Hogyan lehet elérni, hogy ne legyen ott?Azt is jó lenne elérni, hogy a két win10-et ne ugyanúgy mutassa, windows 10-ként. Hogyan tudnék neki nevet adni? Bodri winje, Sanyika windóza, bármi. Jelenleg a két win közötti megkülönböztetést csupán az adja, hogy alatta kiírja, hogy melyik köteten van az oprendszer. Na most ez nem túl praktikus, nem is szép, és egyébként is.
Anno még win7-en volt egy file, amiben lehetett ezt irogatni, etc, de nem tudom, hogy win10-ben hol lelem, és a nevére sem emlékszem...
Előre is köszönöm a segítséget!
-
pinnacle
nagyúr
speedtest.net-et megnyitva, amikor a térkép tölt be, ezzel a hibával lefagyott. Mi lehet a probléma? Újraindítás után már nem volt gond.
-
pzstm
titán
válasz
brandarchi #54226 üzenetére
hogy oldottad meg?
Mit csináltál? hátha más is tanul belőle
-
brandarchi
tag
Jó nagy procedúra volt de sikerült
verzió: 1607
build: 14393.693
Köszi a segítséget!
-
válasz
brandarchi #54211 üzenetére
Nálam 3 Win10-es gép van és 2 elsőre telepítette, 1 meg csak 6 sikertelen kísérlet után ezt a frissítést.
-
DS39
nagyúr
válasz
brandarchi #54223 üzenetére
Akkor ha a Windows 7 is eredeti volt.
-
brandarchi
tag
válasz
brandarchi #54222 üzenetére
m most találtam valamit.
windows telepít: a windows10 frissítési segéd rakjaa win10 legújabb verzióját...lol
am nem jól írtam az elõbb, ez még az a rendszer ami win7rõl volt konvertálva win10re anno mikor startolt. Akkor úgy volt beharangozva h eredetinek lesz könyvelve nem?
-
core i7
addikt
válasz
brandarchi #54220 üzenetére
Nem csodálom ,hogy nem megy
-
pzstm
titán
válasz
brandarchi #54218 üzenetére
domainbe be van léptetve? céges gép? nem sértés, de eredeti verzió?
ISO in-place upgradet próbáltál esetleg?
-
pzstm
titán
válasz
brandarchi #54211 üzenetére
pontosan milyen verzió? CBBB branchnek tűnik a WaaS-en belül, de már azokra is kijött November végén a 1607
-
brandarchi
tag
Sziasztok.
Olyan problémám lenne, hogy nem tudok manuálisan frissíteni
build: 10586.753
verzió: 1511és ezt akartam telepíteni:
1607 for x64-based Systems (KB3213986)
ez az error üzi fogadott: A frissítés nem érvényes erre a számítógépre.
Nem megy rá az 1607 az 1511re?
-
cigam
titán
válasz
Angel2014 #54203 üzenetére
C:\Users\felhasználóneved\AppData\Local\Packages\Microsoft.Windows.ContentDeliveryManager_cw5n1h2txyewy\LocalState\Assets mappában van egy pár fájl. A nagyobbacskákat másold át egy temp mappába, és nevez át őket úgy, hogy .jpg legyen a kiterjesztésük. Ezután egy nézőkével már csak ki kell választanod, hogy melyik kép volt az.
-
Angel2014
addikt
Sziasztok ma feldobott a win 10 alvó módban egy hegyes csillagos téli képet kérdésem ezt le lehet tölteni valahol? Nics esetleg meg valakinek ,mert nagyon tetszett....
-
darkhorse
tag
Új hozzászólás Aktív témák
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Keresem az alábbi PC játékokat! (Teljes lista a leírásban!)
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Jogtiszta Windows - Office & Vírusirtó licencek- Azonnal - Számlával - Garanciával - Nint.hu
- PC Game Pass előfizetés
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Serries X
- ZTE Blade A31 Plus 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! HP Elite X2 1012 G2 i5-7300U I 8GB I 256SSD I 12" 2K+ Touch I CAM I W11 I Gari
- Samsung Galaxy A54 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Eredeti, új Lenovo 330W töltők - ADL330SDC3A
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest