- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- GoodSpeed: Samsung 980 PRO 1TB M.2 (MZ-V8P1T0BW) vs Samsung 990 PRO 2TB M.2 (MZ-V9P2T0BW)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Gurulunk, WAZE?!
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- ldave: New Game Blitz - 2025
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
-
LOGOUT
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
quailstorm
félisten
válasz
Essejó #52790 üzenetére
Nem hiszem, hogy nagy különbségek vannak. Szinte minden NorthBridge ilyen körmös kapcsokkal van felfogatva. Lapos fogóval összenyomod, áttolod, vigyázol, hogy ne csússzon le, lakkot nem megbarmolni (könnyen el lehet szúrni), aztán lejön. Ha ilyen rugós izé tartja még könnyebb.
Felismerni csak fel fogod, az van közelebb a CPU-hoz, a másik a southbridge, tieden hűtés sincs, enyémen is csak gap paddal egy dísz borda.
Ami fontos, hogy kemény pasztának nem esel neki kaparni, WD40, kicsit áll rajta és gyönyörűen lejön.(#52787) Loveless : értem, reménytelen, vallásos. Műszaki alapokat nélkülöző, érzelmi alapokon nyugvó döntés. Elfogadom, csak ne itt hirdesd az igét.
Tudom hogy a kettes Golf étolajjal is megy, a W123 is. Meg HTO-val is, az kevéssé káros. De ha utána drága lesz, akkor nem kell csodálkozni. Millió életveszélyes dolgot árulnak, miért ez lenne a kivétel? Hol feketelistás? Hát kb az összes helyen ahol táppal foglalkoznak és ajánlanak. A magadfajtán kívül senki nem ajánl ilyet, főleg akinek minimális műszaki ismeretei is vannak.
Ráadásul te túl is terheled. Elfogadom hogy Mo., hogy olcsó, csak miután én buktam vinyót adatot tápot egyszerre, átgondoltam mi az olcsó. Viszont ha ilyen kulát veszek, akkor dedikált VGA-t végképp nem kötök rá. 260W-os tápra? Őrültség.Azt remélem tudod, hogy az 5V szűretlenül megy a HDD-be, és egy ilyen kakiláda minél jobban terheled annál jobban kilép a szabványból. Onnantól elég egy hirtelen áramlöket a konnektorból és pápá. Ugyanis az a Mercury táp a mai napi megy, aki nálam megvágta mindkét vinyót a gépben, egy P2-es kukaszökevényben.
Részemről tényleg befejeztem, még egy hsz-re nem válaszolok, mert nincs értelme, ezt se neked írtam, hanem hogy a többiek lehetőleg véletlen se inogjanak meg miattad.
-
adika4444
addikt
Sziasztok!
Nagyon kezd elegem lenni ebből a rakás szerencsétlenségből amit sokak csak Windows 10-nek hívnak.
A Wi-Fi profilokat hol tudom kezelni?
A vezérlőpult+hálózati és megosztási központban nincsen mint win7-ben, a gépházban se találom. Illetve van egy rész, a Wi-fi panel speciális része, de ott csak elfelejtetni tudom a hálózatokat...
Hol tudom kezelni, módosítani a meglévő profilokat?
És egy ilyen triviális probléma miért nem oldható meg ebben a szerencsétlen rendszerben mint a Windows 7-ben?
Még XP-ben is volt erre lehetőség, akkor miért vették ki?
Ez az előre felé fejlődés MS-éknél? -
kicsiogre
tag
Sziasztok van egy kis gondom a nettel. Egy Rotterrel osztom meg a nettet és néha elmegy a net a gépen wifi megy szépen tovább ,ha rámegyek a javításra ezt írja ki miután megcsinálja -alapértelmezett átjáró nem érhető el- kijavítva a hálózatot már többször vissza állítottam alaphelyzetre egy darabig jó aztán megint nincs net a gépen....próbáltam a driver booster programmal eltávolítani a drivert de nem lett jó ...gondol egyet a gép és nincs net van hogy naponta többször is ..vírusellenőrzés stb már megvolt. Előre is köszönöm a segítséget.
-
Воланд
titán
válasz
albinolynx #52748 üzenetére
-
Csupingo
veterán
Frissítés kikapcsolása: Futtatásba írd, hogy services.msc, keresd meg a Windows Update-t a szolgáltatások között, jobb egérkatt, tulajdonságok, állítsd le, utána a legördülő menüben pedig tiltsd le, hogy többet ne induljon. Ha esetleg kelleni fog, akkor ugyanitt újraaktiválod.
Ha beállítod, hogy a böngésző rendszergazda módban fusson, akkor se engedi az adott oldalt?
Esetleg ha lehúzod az uac-t? -
Z10N
veterán
Az AMD Cool 'n' Quiet miert nem mukodik win 10 alatt? Az energiagazdalkodasnal hiaba veszem le a teljesitemenyt nem csinal semmit. Win7 alatt tokeletesen mukodott. Nem csak nekem van ilyen problemam.
https://answers.microsoft.com/en-us/insider/forum/insider_wintp-insider_devices/amd-cool-n-quiet-technology-is-not-working-in/533fc7a3-0513-4203-a87c-f61a28fe71c1
-
Memphis79
aktív tag
Sziasztok!
Lenne egy kérdésem i3-6100U procis laptoppal kapcsolatban.
Telepíthetek rá a win 10 kívül mást is (gondolok itt a win 8.1-re)vagy a támogatás miatt
csak win10 mehet rá?
Köszönöm előre is! -
kororo
tag
válasz
albinolynx #52789 üzenetére
Netgear WNA1100-ban is AR9271 van,arra a stickre írtak W10-es drivert,Netgear oldalán letölthető.Egy próbát megér.Üdv!
-
evok
csendes tag
Szia Mindenki!
Elnézést, ha túl amatőr a kérdésem, de a Win10 frissítéseket ki lehet valahogy kapcsolni? Vagy legalábbis lehet valamiként szűrni /értsd: csak azokat ráengedni a rendszerre amelyeket szeretném/?
Az a problémám, hogy van egy biztonsági frissítés /Biztonsági frissítés a Windows 10 Version 1607 for x64-based Systems rendszeren futó Adobe Flash Player böngészőhöz/ mely után nem fogja a wifi jelet a lapos, így értelemszerűen internetem sincs.
Ha eltávolítom akkor jó minden, de idővel visszapakolja a cuccot.
A másik problémám az Explorer.exe lenne.
Van pár progi melyeket miután feltelepítek és újraindul a gép, elérhetetlenné tesz, magyarán azt üzeni nem rendelkezek a szükséges engedélyekkel. Ilyen pl. a pokerstars.eu,stb, de egyéb eredeti játékokkal is eljátssza ezt.
Erre esetleg valami ötlet?
Előre is köszi a segítséget!
-
Essejó
veterán
válasz
quailstorm #52750 üzenetére
Valami hasonló videót nem tudsz véletlenül Hewlett-Packard HP Compaq dc7800p Convertible Minitower-re?
Az elmúlt 5 évben tuti nem volt újra pasztázva a North Bridge de a Proci sem. Fogalmam sincs, hogy kéne őket szétszedni. -
albinolynx
senior tag
válasz
macilaci78 #52754 üzenetére
Lehúztam linux-os gépről az egyik TL-WN722N sticket. Egyből működött, jelenleg is erről a wifi csatlakozásról írom a hozzászólást. Szintén v1-es verzió.
Itt egyébként [link]
ATHEROS AR9271-re nem találni windows 8/10 driver-t, de ettől függetlenül működik.
(Windows 10 enterprise, nem tudom ez számít-e.)
-
Top cat
addikt
válasz
macilaci78 #52782 üzenetére
-
törölt tag
válasz
quailstorm #52776 üzenetére
Nem szeretnék itt egy táp offtopic-ot nyitni, de muszáj helyretenni a dolgokat, mert olyan valótlanságokat állítasz, amikre reagálni kell.
Először is, az Akyga táp nem feketelistás sehol, a legnagyobb forgalmú helyeken mindenhol árulják, 2 éves gyári garanciával. Edigital, Ipon, Aqua, mindenhol lehet kapni.
Másodszor, az árukeresőn 4/5 csillag értékelésen áll jelenleg, ami szerintem elég jó.
Harmadszor, ha alulméretezték volna benne a hűtést, akkor egy bizonyos hőmérsékleten lekapcsolna. De ez nem történik meg, mert alig melegszik, a venti is alig pörög benne, továbbá nem észlelhető a "klasszikus" égett por szag sem, ami a táp túlmelegedésnél annyira jellemző.Végezetül pedig leírom, hogy igen, ez egy olcsó táp, de attól még nem szar. Mielőtt lefikázod, és mindenkit lebeszélsz a vásárlásról, az a minumum, hogy olvass utána, ha már személyes tapasztalatod nincsen. Elvégre ez egy szakmai topik, nem dobálózunk légből kapott információval.
A saját ügyemhez pedig annyit, hogy mint leírtam, a földelési hiba az FSP tápon belül volt, mivel a táp kicserélése után megszűnt a probléma....
-
macilaci78
nagyúr
válasz
lala42 #52784 üzenetére
Hogy máshogy?
Hátlapi, előlapi USB-be, egyiket is, másikat is, kettőt egyszerre...
Mindegy a wifi, lakásfelújításkor bekábeleztük a lakást, de eddig lusta voltam az UTP-t bedugni a szekrény mögé...
Viszont a billentyűzet jobban zavar: BIOS látja, ha a Win valami automata helyreállítással indul és feldob opciót, a billentyűzettel tudok benne navigálni, majd miután ugyanennek a folyamatnak a végén feláll az oprendszer, már nem megy a Win. Num Lock led világít, de a Lock gombokra se reagál.
-
lala42
őstag
válasz
macilaci78 #52782 üzenetére
Próbáltad közvetlenül bedugni? Vezeték nélkül? Csak a sticket.
-
lala42
őstag
válasz
macilaci78 #52779 üzenetére
Küldtem e-mailt. azzal a fájlal, ami az usb-s wifi karihoz eredetileg adtak.
Win7 64-es -
quailstorm
félisten
válasz
macilaci78 #52779 üzenetére
Nekem 1500Ft-os USB to PS/2 keyboard mouse converterem van és simán megy a 10. Jól megszívtad most. Sajnos Wifis ötletem nincs.
-
macilaci78
nagyúr
válasz
quailstorm #52764 üzenetére
VGA driver felkúszott, wifi szóta se megy, hiába muattam meg eszközkezelőben az inf fájlokat.
És a hab a tortán, PS/2 bill adapterrel USB-n, mert nincs PS/2 port a lapon bios látja, win10 az utóbbi indításból egyszer sem.
Bezzeg a Logitech G602 minden telepítés nélkül... -
zolee0307
őstag
válasz
#51736960 #52775 üzenetére
Nálam akkor rázott a gépház, amikor még a konnektorok nem voltak földelve. Földelés óta nem ráz. A régi gépemben (q6600, Geforce 8800gtx) egy FSP bluestormII megy 2007 óta hibátlanul. Az biztos, hogy ha az fsp elromlik, akkor a gépet megvédi, de az akyga és társai nem fogják. Az meg hogy nem vittek vissza még belőle nem jelenti azt, hogy jó, lehet csak egy hdd-t, ramot, alaplapot nyír ki és a tápra nem is gyanakszanak. Egyébként az én tápom hideget fúj játék alatt is. De végülis mindenki azt vesz amit akar. A mostani gépemhez a helyi menő boltban egy 750-es hkc-t akartak adni, hát ki is fordultam gyorsan onnan.
-
javorszky
tag
Újra állitottam időt dátumot és jó minden!Köszönöm szépen a segítséget!
-
quailstorm
félisten
válasz
#51736960 #52775 üzenetére
Egészségedre. Még a csúcs tápjuk is rettenetes, a basicre P4-nél újabbat nem mernék kötni, de te dolgod.
Földelési hiba miatt szeméthez fordulni megint magánügy. Attól, hogy nem fúj meleg levegőt, még lehet odabent meleg, ugyanis annyira elspórolják a bordát, hogy nincs minek átadnia a hőt.Biztos azért van árukeresőn is annyi szép értékelése, és azért feketelistás mindenhol az Akyga, mert olyan jó. Semmilyen védelem nincs benne, a címkén peak power van, nem constant. Most te gyakorlatilag minden nap szerencsejátékot játszol a gépeddel. Továbbra is azt mondom, hogy te dolgod, csak mást ne rángass bele ha lehet kérni.
-
törölt tag
válasz
quailstorm #52772 üzenetére
Lehet "pukkantós"-nak hívni az Akyga-t meg fikázni, ha jólesik
De nálam egy 500W-os Basic csont nélkül visz egy Phenom II X4 965-öt egy 7850-es vga-val. Játék alatt még csak nem is melegszik a táp, langyos levegőt fúj... szerintem nem rossz cucc. Persze majd az idő eldönti, mennyire lesz tartós.
FSP-vel megszívtam egyszer, persze lehet, csak véletlen volt, de elment tőle a kedvem, ugyanis megrázott a gépház!!!! A tápot lecserélve megszűnt a probléma.Ki fogunk kapni az off-ért
-
lala42
őstag
Tápegységet kilóra kell venni.
Minél nehezebb annál jobb.
-
quailstorm
félisten
válasz
#51736960 #52770 üzenetére
Majd átviszi a következő gépébe. Szállt már el adatod, géped táp miatt? Nekem igen, Mercury volt a tettes.
Akyga ugyanolyan fos mint anno a Codegen volt, én még csak Akyga laptoptöltőt vettem, de az se egy életbiztosítás. Semmi anyag nincs benne és forrósodik mint állat, de eladásra kellett mert nem volt töltője a gépnek.Iszonyatosan sokat eladnak a hulladék tápokból világszerte, tudjuk, nem kell reklámozni. De ha kockáztatni akar, akkor tegye önszántából. Szakmai fórumon szemetet ne ajánljunk ha lehet. Mióta ráfáztam az olcsóbb gépekbe is inkább veszek egy használt FSP-t mint széttárjam a kezem. Haverom is megjárta DL-ATX450W táppal. Asszem még itt is reklámozták csak most nem találom. 3 vinyót pusztított el!
Megéri? Biztos?Azt meg tényleg vedd figyelembe, hogy átlagosnál nagyobb étvágyú procija van...
Matrica szerint is 250-es táp, hajjaj
350-es FSP 10500Ft. 250-es Akyga pukkantós 5300. Hát, nehéz döntés
16-18k-s tápot azért ajánlottam, mert ha neadjisten mellérakna egy GTX480-at (procit gondolom nem dísznek vette az a VGA meg IGP-k közt is sovány lenne ami neki van, ad képet oszt jónapot). Szóval ha belerak egy másik olcsóbb régi kazánt, akkor a 300-350-es tápok elfogynak. 16-18 ezerért olyat kap, hogy az atyaúristent ir ráaggathatja és jó lesz a következő gépbe alsótápos házba.
-
lala42
őstag
válasz
macilaci78 #52769 üzenetére
Elhiszem. Nekem nem kellett hozzá semmi. Per pillanat volt NET a másik karin is.
Azután elment. Persze azt sem tudom, hogy letöltött-e hozzá valamit, mert azt sem írta, hogy telepitette a drivert. Csak molyolt 1-2 percig és ment.
Mobiltom!
Vegyél használtan egy chiefetec-et. 450-500 W. elég míg élsz. (Vagy a géped míg él.)
Itt a PH-n átlagban 5000 darabja. 4-7 között van. -
törölt tag
válasz
mobiltom #52756 üzenetére
Régi gépbe felesleges drága tápot rakni, nyugodtan megvehetsz bele egy 500W-os Akyga-t. Ismerős üzlet 50+ darabot eladott belőle és egyet sem hoztak vissza. (A túlhype-olt FSP-ből viszont annál többet).
szerk: most olvasom a válaszokat, 16-18k-s tápot ajánlanak egy c2q konfigba amikor az egész gép ér maximum 30k-t, no comment...
-
lala42
őstag
válasz
macilaci78 #52758 üzenetére
-
rantotthusi
tag
sziasztok! nekem egy win 10 home változat van 1607 es build és az lenne a kérdésem hogy hogy tudom visszaállitani pár nappal ezelőtre a rendszert valami miatt a gpum is a cpum sima böngészés közben 85%ön pörög kaptam valszeg egy virust de a antimalwers vagy mi nem oldotta meg!
tudnátok segiteni nagyon megköszönném! bitcoin lehet a virus és ez igy nagyon nem jo! esetleg járt már valaki igy???
-
quailstorm
félisten
válasz
macilaci78 #52763 üzenetére
Akár GT730 akár rebrandelt GT440 hibátlanul kell mennie Win10 alatt hiszen még mainstream támogatás alatt van. Nekem GTS450 van... és két monitorom.
Monitorral eddig egyszer szoptam jó nagyot, ott a PnP vs nem PnP illesztőt kellett megcserélni. ugyanis nem lehetett beállítani a natív felbontását sehogy se.
-
macilaci78
nagyúr
válasz
quailstorm #52760 üzenetére
80%-on van a frissítés, madzaggal kötöttem a routerre.
Meglátom, mit csinál frissítés után.VGA driver is kutya (adatlapomon), a monitort fel sem ismeri, stb...
-
lala42
őstag
válasz
macilaci78 #52754 üzenetére
Csak bedugod, vársz 1-2 percet és megy. A hálózati kapcsolatokban beállítod, hogy mivel csatlakozzon és kész. Nekem is ilyen USB-s WN722N van a laposomon. Az alaplapit elkúrta a frissítés. Ledobál időnként. Majd ha az MS rendbe teszi, akkor használom.
-
quailstorm
félisten
válasz
macilaci78 #52758 üzenetére
Abban a mappában benne vannak az INF-ek? Belkinnel már a telepítő se futott le inkompatibilitás miatt, azért kellett csomagolni. Így viszont nem tudok mit mondani, hogy fel tudta rakni.
(#52759) Sdi : Ja, én kifogtam a nyáron valami 3500Ft-ért egy kétágas 400W-os FSP-t, 12centis ventivel. Meg 6 kiló porral
De kicsit az is lutri.
P4 tápot pls ne. Necces, ha egy ágra terhelődik minden már nem fogja bírni. Csak a proci 105W.
-
Sdi
addikt
válasz
Ha nagyon kevés a pénzed, akkor keress az aprón 350W körüli használt Delta, vagy FSP tápot. Vagy valami hasonlót.
-
macilaci78
nagyúr
válasz
quailstorm #52755 üzenetére
A weboldalast letöltöttem mindkettőhöz a hw-verzió szerint. Mindkettőben van Win 8.1-hez driver, fel is települt, az eszköz most már TP-Link-ként van megnevezve, de elérhető hálózatot nem mutat.
Eszközkezelőben megmutatom neki a Win8.1 driver mappáját, és itt megáll a történet. -
quailstorm
félisten
válasz
Ha robbantani akarsz akkor bármelyik. Mondtam hogy tápot vegyél. Akár a falnak beszélnék. Bocs de erre most nincs időm, majd valaki más foglalkozik veled ha akar.
Az az LC Power szabvány szerint még P3-hoz való és a papírja szerint is csak 180W-ot tud. Ezek jó ha a felét tudják a ráírtnak, nem lennél sokkal előrébb. (180W --> 12Vx15A mert a mai gép nem 3,3V-tal és nem 5V-tal megy)
Ismétlem, 12 ezer alatt ne is nézz semmit, de leginkább 16-18-20k. Vagy nem hallgatsz rám, nem kérdezel, és kockáztatsz.
Amúgy ha nem kazánt vettél volna, akkor nem kellene komoly tápot se venni. Egy L-es Xeon ami nekem is van beéri 50W-tal is, Q6600-nak 105W kell... Nem csoda hogy elfogyott a codegány.
-
mobiltom
tag
válasz
quailstorm #52755 üzenetére
Lc 420H,Vagy Nbase ? melyik jobb?
-
quailstorm
félisten
válasz
mobiltom #52753 üzenetére
Az északi hídon? Kötve hiszem. Csak a CPU-n cserélted ki.
A Codegen már 10-15 évvel ezelőtt is a legalja volt. P3-P4 gépekbe még elmegy, mert nem kár érte, de dobjad kifele, veszélyes hulladék, újkorában ha tudtak 120W-ot.
(#52754) macilaci78: ha magától nem működik, akkor ki kell nyerni az INF-et és a drivert a Win7-es telepítőből és megadni eszközkezelőből, egy régi Belkin vackon bejött. De az valami 10 éves volt. Ezek nem mennek egyáltalán a 10-zel? Se Winupdate driver se a weboldalas nem jó?
-
mobiltom
tag
válasz
Megvan még ami gyárilag volt benne táp, amit egy számtech boltban raktak bele, codegen/display 350w gondolom ez sem jobb!
Amikor a processzor ki lett cserélve a paszta is. -
bgabi1
aktív tag
válasz
Egyébként pont ezt a sort csináltam végig, ahogy írod.
Mindent visszaállítottam alapra, utána újra vissza az én beállításaimra és egyszer csak eltűnt.
A módszer ezek szerint jó!
Köszi a segítséget, további jó fórumozást! -
bgabi1
aktív tag
Köszönöm!
10 perc után feladta a gépház az erőszakoskodást és eltűnt. -
quailstorm
félisten
válasz
mobiltom #52746 üzenetére
Akkor azt már dobhatod is ki a kukába de lehetőleg most azonnal és meg se próbáld vele még egyszer bekapcsolni. Készülj fel egy 12-18 ezer Ft-os kiadásra. Legalább egy CWT belű akármilyen fostápot vegyél, komolyabbak (még mindig belépőszint) 16-18 ezer körül vannak, FSP Hyper vagy XFX PRO.
Sima FSP 350 viszont amellé a videokártya mellé elég, az újonnan nem drága. Corsair, CM meg egyebekhez nem értek, de ennyiért sok jót ne várj, másik robbanósat meg ne vegyél, tehát LC Power, Akyga, HKC kizárva.Ennél jobban nem tudom elmagyarázni. WD40 oldja a köves pasztát, legolcsóbb szilikonpaszta jó lesz. A válaszból sejtem, hogy soha nem volt cserélve. Saját lapomból kiindulva ott már beton van kb. Ami egy 105°C üzemi hőmérsékletű valaminél nem biztos hogy jó nekünk.
(#52747) bgabi1: sejtelmem sincs.
Vedd el tőle a társításokat és add az Edge-nek, majd add vissza neki. Opera beállításokban szedd ki hogy ellenőrizze, ő az alapértelmezett vagy sem. Opera uninstall reinstall. Kb ennyire futotta. -
-
bgabi1
aktív tag
válasz
quailstorm #52743 üzenetére
Ok ez rendben de hol lehetne kiiktatni?
Most nézem és valóban az az oldal van ott, amin az alapértelmezett társításokat akarja.
Megadtam mindent, de újra és újra kidobja, mintha csak az opera parancsikonjából egy gépház parancsikon lett volna. Próbáltam új parancsikont, akkor is kidobja a gépházat. -
mobiltom
tag
válasz
quailstorm #52745 üzenetére
Codegen 400 watt,a másik kérdést nem értem!
-
mobiltom
tag
Sziasztok! Egy kis segítség kellene! Van egy asztali gépem amin windos 10 fut aminek a tulajdonságai a következők:
Alaplap: Gigabyte g41 mt-s2
Processzor: intel core quad q6600 2.4gh(ezt lett bele véve nemrég)
Videókártya:Amd radeon hd 5450
és 120 giga ssd kártya és 500 giga winchester
és az a problémám vele hogy mostanában csak úgy fogja magát és újraindul vagy egyszerüen kikapcsol.
Mi lehet a gondja? -
bgabi1
aktív tag
Üdv. mindenkinek.
Valaki meg tudná mondani, hogy win 10-ben amikor megnyitom az Opera böngészőt, miért nyílik meg vele együtt a gépház is. Ma jött elő ez a probléma. Lehet, hogy valami billentyűkombinációt lenyomtam véletlenül?
A saját böngészőjével nem nyílik meg.
Megköszönném a segítséget, mert néha rá is takar egyből a böngészőre és irtó zavaró. -
S-IW
tag
-
core i7
addikt
Üdv! Az igaz ,hogy Windows 10 több ramot eszik mint a Windows 7?
-
javorszky
tag
Sziasztok! Kis segítség kellene.Felraktam a win 10 Home-t, de a Mozilla Firefox-ot nem tudom használni,se a facebook-ot mert valami érvénytelen tanusitványt ír.Virusírtó még nincs fent.Tudnátok ebbe segíteni?
-
Pierre75
senior tag
Aki Avira free-t használ kérdezném, feltette-e mellé az Avira Browser Safety-t? FF alatt Adguard teszi a dolgát, így nem akarok párhuzamosságot, ha nem muszáj.
(A Defender eldobta a silent mode-ot mikor a legutóbbi OS összegző frissítés után a CCleaner csak update után volt hajlandó indulni. Így ment a levesbe.)
-
vlevi
nagyúr
válasz
soman7 #52728 üzenetére
Az úgy nem teljesen pontos, hogy semmiféle támogatás nincs, de, annak ellenére, hogy a hetet jobbnak tartom, én is a 10-es mellett szavazok, azt érdemesebb telepíteni.
És, ha lehetőség van rá, akkor a legújabb módszerrel telepíteni a 10-est, vagyis UEFI-ben, a BIOS teljes kihagyásával. Ehhez a legacy BIOS opciókat ki kell kapcsolni.
Ez azonban csak akkor fog menni, ha a videókártyád is támogatja az UEFI bootot.Azért javallom ezeket a beállításokat, mert, bár, te, mint felhasználó sok különbséget nem érzel a kettő (BIOS és UEFI) között, de egy új gép, új konfig, amit akkor tudsz kihasználni, ha úgy is telepíted a rendszert.
-
soman7
csendes tag
Sziasztok! Jövőhéten érkeznek meg az új konfig(szeretném a gépet is újratelepíteni) , az lenne a kérdésem hogy játékok szempontjából w10 legyen vagy maradhat a win7?
Rx 470 videókártyám lesz ott meg inkább a dx12 a erőssége és ügye csak w10 támogatja a dx12-et úgy tudom.
Köszi a választ előre is !
Még valami SSD-re telepitsem a új op rendszert? -
malnabokor
senior tag
válasz
malnabokor #52722 üzenetére
Ha valakit még érdekel, és visszakeres ide: működik, hogy Windows 7 (és gondolom 8/8.1) termékkulcsot adok meg Windows 10 tiszta telepítésnél : elfogadja és bejelentlezve is rendben van.
-
malnabokor
senior tag
Sziasztok,
Szeretnék érdeklődni, hogy Win7-ről lehet még frissíteni az alábbi módszerrel? (Tudom, hogy kicsit későn, de családi kis cégnél a malomkerekek (és külsős szoftverek) most jutottak el odáig, hogy lehetséges legyen):
Ha tiszta telepítésnél (USB/DVD-ről) a korábbi Win7 product key-t beütöm?
(A gyengénlátós módszert ismerem, de 0x80004005 hibakóddal 80%-nál leáll és semmivel sem tudom rávenni.(Igyekeztem visszakeresni, és az összefoglalót elolvasni, de nem nagyon találtam erre infót)
Köszönöm szépen!
-
#hpq
aktív tag
Sziasztok!
Abban a problémában kérném a segítségeteket, hogy egyik ismerősöm gépe (Lenovo x1 carbon) tud sim kártyát fogadni ezért bele raktunk egy Telenorosat. Viszont sehogy nem észleli, végig néztem a hálózati beállításokat, de semmi.
Tudnátok segíteni, hogy hol tudom még megnézni?
Előre is nagyon köszi! -
javorszky
tag
Sziasztok!Nem tudom jó topic-ba írok-e de azért megkérdezem.Felraktam a win 10-et minden super.A bibi van egy Creative x-fi xtreme fidelity audio hangkártyám a gépbe.Feltepitettem a hozzávaló driver-t minden ok van hang.De a mélynyomót nem tudom bekapcsolásra bírni.Egy konzol panelom van de azon nincs rajta a mély bekapcsolása.Win 7-en három külön konzol van,és két konzolon lehet aktiválni a mélyt.Ami sajnos a Win 10-en nincs.Tudna valaki esetleg ebbe segíteni?
-
törölt tag
válasz
albinolynx #52713 üzenetére
Gyerekzárosra akarod tenni?
Ha driverek miatt nem jön ez szóba, akkor hogy a csodába sikerült egyáltalán telepítened a 10-est?
A 10 is eleve adja a saját böngészőét és sok más applikációt ami vele jár.
Blokkolni úgy lehet ha konkrétan és szerre megadod, hogy melyeket zárod. A világháló arra predestinált, hogy nyitott legyen, nem ad igazán lehetőséget, hogy a rolót lehúzd. Max nem indítod el a böngészőt.
-
-
zoltan6
addikt
Honnét lehetne kideríteni milyen oprendszer volt egy win10-es gépen tönkrement ssd-nél? be volt aktiválva,de már nem emlékszem miről lett win 10-re frissítve win8 vagy 8.1,vagy win8/8,1 pro vagy N? így nem tudom aktiválni,mert azt írja nincs ilyen gép az adatbázisba.windows fiók csak ennyit ír: To Be Filled By O.E.M.
-
albinolynx
senior tag
Hogyan tudnám beállítani úgy a gépet, hogy csak egy adott weboldalt lehessen megnyitni és csak böngészőt indítani?
(Egy kis mini pc-ről van szó, más operációs rendszer nem jöhet szóba driverek miatt.)
-
Ispy
nagyúr
Sziasztok!
SSD cseréltem a gépemben és mostanában olyat csinál, hogy 100%-on fut a lemezkezelés, közben meg a feladatkezelőben semmit sem látok, hogy mi pörgetné. Elég zavaró, amikor játék közben egyszer csak lefagy minden 10-20-30 mp-re és csak fut a
homokórakék kör.Mi a franc lehet ez?
-
Hello! Egy gépen két rendszergazda fiók van. Hogy lehet azt megoldani, h induláskor/újraindításkor ne jelentkezzen be egyikbe sem, hanem választani lehessen, h ki szeretné használni a gépet? Tegyek rájuk jelszót? Köszi!
-
Essejó
veterán
válasz
CharlieDrop #52706 üzenetére
Nem volt 1xŰ megtalálni, de sikerült, és most az asszony gépén is..
Köszi szépen mindkét gép Magánhálózaton van és az asszonyén a hálózatfelderítés és Nyomtató megosztás is be lett kapcsolva.
Viszont továbbra sem értem, hogy miért állt át nyilvános hálózatra. Esetleg a közelmúltban történt frissítés piszkált bele?
-
Essejó
veterán
Csatlakoznék az előttem szólókhoz és engem is szétcsesz az ideg!
A probléma, vettem egy (csak) usb portos lézer printert amit hálózati nyomtatóként akarok használni.
At egy dolog, hogy a Tfos által adott HGW hátán levő usb3-as port csak szerviz célokat szolgál. Semmi gond rádugtam aSynoXpenology nasomra. A nyomtató drivere szerint nincs kapcsolat, ennek ellenére prímán tudok nyomtatni.
DE. Az asszony gépén is meg akarnám osztani a hálózati nyomtatót. Bocsi a hosszas előjátékért, de most jön a lényeg: Szóval nem megy, kínomban eljutottam a tűzfalig, meglepődtem mert a Hálózat felderítés és a Nyomtató megosztás ki volt kapcsolva, Bekapcsolnám, de a mentés gomb szürke. hmm.. Aztán kiböktem hogy a gép Nyilvános hálózatra van átállva, pedig telepítéskor tuti, hogy Magán hálózatra állítottam. (2 éve) Arról nem beszélve, hogy nyilvános hálózaton tán mégsem kéne a hálózat felderítést bekapcsolnom.
Átültem a saját gépemhez, 2 hete húztam újra kb. és tuti Magán hálózatot állítottam be és minő meglepetés ez is Nyilvános hálózaton van.A Hálózat felderítés és a Nyomtató megosztás viszont be van rajta kapcsolva.
Ha nem mondtam volna, természetesen mindkét vason W10 van. Mondjuk előre félek a lányom gépét megnézni azon szeptemberben egy HDD->SSD csere miatt lett újra húzva a rendszer, igaz az ő gépére csak Seven került.
Kérdés, hol és hogyan lehet Nyilvánosról, Magánhálózatra visszaállítani ezt a két tetvedék W10-et? -
Popes
őstag
válasz
tpeter77 #52703 üzenetére
Lemezkarbantartó, rendszerfájlok törlése opcióval tudod törölni.
Létrehozni meg mindenképpen létrehozza, mert anélkül ha valami gebasz van(márpedig sokszor előfordul) a frissítés közben nem tudna a régire se visszaállni. Senki nem szeretné hogy egy rosszul sikerült frissítés egyenlő legyen egy full döglött rendszerrel.
-
tpeter77
addikt
sziasztok,
két ismerősöm gépe csinált olyat, hogy az elmúlt héten frissítette magát a rendszer 1607-re, de a régi windowst fenthagyta a gépen.
Gyakorlatilag van két 11-18GB méretű Windows és Windows.old mappa, amiből a régit törölni szeretném.
Hol, és hogy lehet ezt megcsinálni, hogy hasonló frissítések után ne hozzon létre .old könyvtárat, és simán letörölhetem a régit, vagy még valamit módosítanom kellene?
Új hozzászólás Aktív témák
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Androidos tablet topic
- One mobilszolgáltatások
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Windows 11
- Gaming notebook topik
- Rengeteg pénzt kapott az USA-tól az Intel, de Trump kért cserébe valamit
- Parfüm topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Megjött a jubileumi Pixel széria
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S24/Samsung Galaxy S24+/Samsung Galaxy S24 Ultra
- iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3314, 94% Akkumulátor
- Eladó szép állapotban levő Apple iPhone 12 Mini 64GB / 12 hó jótállás
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5060Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 5600X / RTX 3070Ti / 32GB DDR4 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest