- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Argos: Az vagy, amit megeszel
- sh4d0w: Én és a számítógép
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
LOGOUT
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bkrisz9
őstag
válasz
Bkrisz9 #53377 üzenetére
Valaki erre? Semmi?
Kezdem feladni, nincs sok ötletem és neten sem tálalok semmit. Azóta jött még vagy 2 féle hibakód kékhalálnál. Már 6 féle különböző jött ki. Napjában 15-20 alkalommal hal le az egész. Teljesen tanácstalan vagyok, ilyet még nem láttam. Valaki valamit? Bármit..
-
tpeter77
addikt
válasz
alfa20 #53393 üzenetére
kösz, eddig ez a 2. ajánlás erre a szoftverre. Ki fogom próbálni.
más.
Ismerősömnek van HP Compaq 6000 PRO SFF gépe (lga775, intel chipset), és feltelepítette rá a Win10 Prot.
Rendben működik a gép, de a DVD írót nem látja a gép, pedig amikor felraktam rá a 1607-es Win10-et, akkor működött.
Azóta frissítette a gép magát, és nem látszik a meghajtó betűjele sem.
Driver illesztőprogram hiánya lehet? -
alfa20
senior tag
válasz
Norberto008 #53394 üzenetére
Az eseménykezelőben nem jelzett semmilyen hibát a Windows?
-
Csupingo
veterán
válasz
Norberto008 #53390 üzenetére
Igen arra gondoltam, csak egyszerűen sikerült fogalmaznom. Nem olyan régi az alaplap, de már 9 biost kiadtak hozzá. Ez most nem sikerült olyan jól az msi-nek, pedig csipom őket. (Több embernek memória gondjai voltak ezzel a lappal.)
-
core i7
addikt
válasz
Norberto008 #53390 üzenetére
mást nem nagyon esetleg chipset driver van még
-
Csupingo
veterán
válasz
Norberto008 #53386 üzenetére
Talán alaplapi bios frissítés segítene, vagy ha sikerül elindítani a wint, akkor gyorsan feltelepíteni egy másik cpu drivert.
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
Norberto008 #53386 üzenetére
Ott az "alaplapi videokártya" a processzorodban van. Az alaplapon csak a csatlakozók.
szerk: nézz szét a BIOS-ban a VGA beállításainál (nem ismerem ezt az alaplapot, konkrétabban nem tudok segíteni). Esetleg a régi VGA-d driverét el kellene távolítani, az is bekavarhat.
-
Norberto008
tag
Sziasztok!
Lenne egy olyan problémám hogy friss windows10 telepítés-t csináltam a gépemen, megváltam a beszerelt videókártyámtól(GB GTX960). Azóta az alaplapi(msi b150m mortar) integrált VGA-jat szeretném használni..
Viszont, percek múlva teljesen lefagy a windows, se kép se hang, újraindítás gomb sem működik. Csak manuál kikapcs után lehet leállítani. Bekapcs újra, aztán megint ugyanez.. Pár percig bírja, aztán meghal.
Próbáltam memória slot csere, másik memória. Ugyanez.
A sok felbaszodás után, beraktam újra a vga-t, majd azzal semmi probléma nincs...
Mi lehet a gond? Én az alaplapi vga-ra gondolok hogy az nyekkenhet meg.. Alaplap csere? Nem szeretnék bele plusz vga-t... Vagy vmi beállítási probléma lehet?Valakinek ötlet?
-
SP4C3
veterán
válasz
tpeter77 #53383 üzenetére
1.) Neveled a gyereket, és figyeled az online tevékenységét.
2.) Windows/system32/drivers/etc - hosts
Ide beírod:
0.0.0.0 facebook.com
0.0.0.0 instagram.com
0.0.0.0 snapchat.com
0.0.0.0 ask.fm
0.0.0.0 retek.hu
Stb.3.) Elveszed az okostelefonját és a play store-ban beállítod a szülôit PEGI legalacsonyabb szintjére.
4.) Ha proxy-t használ, vagy VPN-t akkor megveregeted a vállát, hogy milyen ügyes. :LOL:
-
tpeter77
addikt
sziasztok,
BUÉK
Lecserélném a víruskeresőmet Emsisoftra, és azt hallottam, hogy ebben nincsen szülői felügyelet (szemben az ESET-tel, ami most van rajta mert abban van).
Kislányomtól az EMSI-ben be volt állítva a 12+ tartalom szűrése, most ezt nélkülöznöm kell.
Más módszerekkel hogy lehet kiszűrni a káros tartalmakat? Netán a windows 10 alapból tudja, vagy kell hozzá egyéb program?
köszi -
-=RelakS=-
veterán
Szolgáltatások között: Windows Defender: Leállítva
Ezenkívül a folyamatok között sem találtam. A meg-meg akadás köszöni szépen, jól van, és élvezi a gép vendégszeretetét.
Lehet az lesz, hogy amit fel akarok telepíteni rendesen a gépre, azt mindent felhányok, leírom meg lementem az utókornak, hogy mit csináltam, aztán újrahúzom úgy az egészet, hogy nincs más operációs rendszer a gépen. Szóval valamikor nyáron -
worxland
addikt
válasz
Döglött Róka #53374 üzenetére
Pedig de. Anno nem akartam sokat vacakolni az otthoni ölég lassú HP N36L Microserver-en oprendszer telepítésével, a rendes gépemen egy külön vinyóra gyorsan feltoltam a Win7-et, amikor minden kész volt, akkor sysprep, shutdown. Vinyó átrak a Microserverbe, boot. Szépen minden cuccot felismert, nem volt semmi gond.
A két gépben még a proci gyártója sem egyezett (Intel->AMD), nemhogy a VGA, alaplap meg egyebek.
Az is igaz, hogy a sysprep nagy tarolást végez, a telepített alkalmazások nem biztos, hogy túlélik, én szűz Windows-t próbáltam csak, az bírta. -
Bkrisz9
őstag
Van egy gép ami folyamatos kékhalálozást produkál. Ezeket a hibákat dobja ki:
KMOPE EXEPTION NOT HANDLED
partmgr.sys
SYSTEM SERVICE EXEPTION
win32kfull.sys
PEGE FAULT IN NONPAGE AREA
classpnp.sys
Eseménynaplóban csak annyit tálaltam, hogy Kernel-Power kritikus hiba. Bár ez a nem megfelelő leállás miatt gondolom.
Van valakinek valami ötlete ezzel kapcsolatban? -
Partyface007
őstag
válasz
Döglött Róka #53374 üzenetére
taníts kérlek :-)
te hogyan vinnél át egy működő rendszert másik vasra?
én a sysprep-el már számtalanszor megcsináltam és működött, biztos csak véletlen volt :-)
-
lufi7
aktív tag
válasz
-=RelakS=- #53365 üzenetére
A másik a net meg a nett.
-
Döglött Róka
veterán
válasz
Partyface007 #53360 üzenetére
Nem az a megoldas, a sysprep pont nem erre valo
-
Syl
nagyúr
válasz
-=RelakS=- #53358 üzenetére
Nézd meg a feladatütemezőben. Sajnos vannak antivírus szoftverek amik "elfelejtik" letiltani a Defender időnkénti keresés funkcióját. (Most nincs előttem win, de valami / Windows / Windows Defender)
-
Joccc07
addikt
válasz
Köszönjük! Majd máskor jobban figyelek!
-
macii97
senior tag
Sziasztok! Nem tudom jó helyre írok-e, ha nem elnézést!
Szóval, adott egy Lenovo laptop, rajta windows 10. A net T-home, az általuk adott routerrel. Net van. De már másodszor fordul elő, hogy elmegy a net. A hálózati hibaelharító azt írja, hogy nem rendelkezik a gép érvényes IP-konfigurációval. Nem én használom a gépet, hanem egy "amatőr" ismerősöm, múltkor valahogy nagy nehezen varázsoltam rá netet, már nem tudom hogy, de szólt, hogy megint ugyanez a probléma.
Tud valaki rá esetleg megoldást?
Előre is köszi! -
BoneDragon
veterán
válasz
Elnézést.
-
-=RelakS=-
veterán
Könyörgöm, a tera 1db R-t tartalmaz, nem kettőt!
Tera: prefix, 1billiószoros
Terra: Föld (latin) -
general
addikt
válasz
King Unique #53323 üzenetére
és csixy köszi!
-
BoneDragon
veterán
Köszönöm, sikerült!
-
Joccc07
addikt
válasz
BoneDragon #53359 üzenetére
windows ikon jobbklikk -> Lemezkezelés -> Keresd meg az 1 terrás vinyót és adj neki betűjelet.
-
cattus
addikt
válasz
BoneDragon #53359 üzenetére
Lemezkezelőben látszik? Ha igen, adj neki betűjelet.
-
BoneDragon
veterán
Üdv!
Vettem egy win10 home példányt, szépen fel is ment, viszont van egy kis bibi.
Nem ismeri fel az 1 terrás vinyómat. Biosban megnéztem, minden rendben...
Valami ötlet? -
Syl
nagyúr
válasz
-=RelakS=- #53354 üzenetére
Backupol az MS-hez, NSA-hoz
Pletykák szerint a Defender tud ilyeneket okozni.
-
-=RelakS=-
veterán
Olyannal találkozott már valaki, hogy pár másodpercenként megáll a gép?
Friss Win10 telepítés, még nincs egy csomó dolog felrakva, de már olyat csinál, hogy kb 20 és 90 másodperces időtartam között minden frankó, majd pár tized másodpercig teljesen megáll a gép, mintha várna valamire. Aztán megy tovább, mintha mi sem történt volna, csak a processzorhasználatban van egy mély völgy.
Esetleg tud valaki olyan programot, ami menti az egyes folyamatok processzorterhelését, ha lehet, akkor másodperces ütemnél sűrűbben? Hátha abból kiderül, mi rángatja a gépet. Játék közben minimum dühítő, ha meg filmnézés közben is ez lesz, hülyét kapok :S
-
válasz
[CS]Blade2 #53352 üzenetére
Köszi mindenkinek!
Szerintem is kábé 50-50, de ha voksolnom kéne, akkor inkább az elindulra tennék.
Jó volt olvasni mások tapasztalatait a dologról, a jövő héten, mikor aktuálissá válik, teszek egy próbát, aztán meglátjuk!
Anno kivettem egy R7 240-et a Win10-es gépből, és betettem egy R7 250-et, gondolva, hogy azonos driver, azonos chip (R7 240 egy picit herélt R7 250), egyszerűen mennie kell egyből -és nem így lett, újra kellett rakni a drivert!
Abban reménykedem, hogy az IGP menni fog egyből, mert a Win10 telepíti azonnal az Intel driverét, ha pedig az megy, minden egyéb probléma már kezelhető lesz. A winyós játéknál a régi gép egy 775-ös, az új meg egy 1151-es, szóval elég nagy kettejük között az eltérés; de egy próbát megér szerintem, már csak kíváncsiságból is!
-
[CS]Blade2
addikt
válasz
prabhu #53351 üzenetére
Nekem pár napos tapasztalatom van, ráadásul ugyanabba a gépbe került vissza, csak a cpu lett cserélve.
unaccessable boot device kék-halált dobott az indításkor, és csökkentett módban kellett kivenni az inteles drivereket, majd újraindítás után már jó lett.
Igazából szerintem ez 50-50. Vagy felismeri, és elindul, vagy nincs szerencséd, és összeakad valami.BIOS beállítást is érdemes előtte átnézni, mert ez a UEFI-s AHCI-s IDE-s korszak tud meglepetést. Ha tök máson volt telepítve az eredeti, akkor lehet, hogy meg sem fog moccanni, amíg nem állítod át.
-
prabhu
senior tag
válasz
Fred23 #53342 üzenetére
Párszor sikerült már ilyet csinálnom /kényszerből/. Kicsit tekert az eszközök felismerésénél, de utána ment (és azóta is megy). AHCI módra figyelni, mert az viszont jó eséllyel kékhalált okoz rossz beállításnál. Mondjuk registry trükkel ez is megoldható az előző gépen.
-
raidx
őstag
válasz
Fred23 #53342 üzenetére
Működni fog a Win de az eredmény egy katyvasz lessz. Ugyanis megpróbája összehozni az új alaplanak megfelelően, de a régi driverek is ott maradnak.Én géphiba miatt kényszerültem ilyenre és mikor visszajött az eredeti gép, tiszta telepítés lett a vége. Az aktiválásra nem tudok nyilatkozni mert az én licencem hordozható. Vagyis nem kötődik a géphez, ezért nálam aktivált maradt.
-
válasz
Fred23 #53342 üzenetére
Működik. És ha az új gépen már volt fent korábban azonos verziójú 10, akkor aktíválja is magát. Vagy pedig új kulcs megadás.
Átrakás előtt kapcsold ki a gyorsindítást, és az eszközkezelőben a lemezvezérlőt állítsd szabványosra. A BIOS-ban a SATA vezérlő legyen olyanra (AHCI vagy IDE) állítva mint a régi gépen. -
Próbálta már valaki, mi történik akkor, ha kiveszem x gépből a winyót, amin van egy Win 10-es rendszer, és egyszerűen beteszem egy másik, y gépbe? Tippre el kéne indulnia egy idő után, viszont a már aktivált Windows a winyón gondolom aktiválatlanná válik az új gépben, de egy másik kulcs megadásával megint aktívvá tehető talán anélkül, hogy a rendszert újra kéne húzni (azonos Windows menne az újra is, csak a kulcs lenne más).
Nem tartom jó ötletnek, csak érdekel, hogy működhetne -e egy ilyen megoldás?!
-
potyi23
senior tag
-
Dendytv
senior tag
Valaki tudna segíteni ... Az a problémám, hogy a win10-em nem hajlandó elindulni! Tehát felhozza a windows logót alatta forog a kis kör de órákig és kész ennél többet nem csinál! Egy éves lenne most a windows, és nem lenne most szívem lecserélni. Mert gondolom , hogy meglehet valahogyan csinálni! Mert semmi jele nem volt neki, hogy elfogromlani! Valami tanács, hogy mit kellene csináljak?
-
potyi23
senior tag
hali.Eloszor is mindenkinek Boldog ujevet ! Csak olyan kerdessel jottem hozzatok,hogy regen a win7 esbe volt a kepernyore kiteheto widget idojaras alkalmazas.Win10 be tudom h nincs,de nemlehet valahogy belevarazsolni? kicsit hianyzik
-
terapeuta007
aktív tag
válasz
terapeuta007 #53331 üzenetére
Nincs a biosomban gyorsinditas. Most telepites elott nyomtam uefi defaultot. Remelem jolesz
-
vigyori78
őstag
válasz
terapeuta007 #53328 üzenetére
Most volt haver gépe nálam ezzel a hibával, bios alapra állítás és tiszta win 10 telepítés oldotta meg.
Amd-s gép volt mindent összekavart az ati driverekkel is, sb, sata, ahci... és 16.9.2-vel lett telepítve, biosban a memónál minden auto-n van és az apu-hoz + 2gb-ot állítottam be.Energiabeállításoknál gyors-indítást kikapcsoltam.
futtatás>> msconfig
itt rendszerindítás fül - maximális memória ne legyen kipipálva. -
válasz
terapeuta007 #53326 üzenetére
64 bites rendszer kell neki
-
SP4C3
veterán
válasz
terapeuta007 #53324 üzenetére
Na akkor baccad ide nekem, ne dobáld ki az ablakon.
Bios-ban állítsd be, hogy mennyit osszon az integrált gpu-nak.
-
terapeuta007
aktív tag
sziasztok! van nekem 8 gb (2x4) ramom és a win 7 alatt átváltozott 2gb -á
raraktam a win 10 et de maradt igy. nem kontakthiba nem a ramok szarok kiprobaltam egyesevel a ramokat és a slotokat. azt irja hogy harvdernrk lefoglalva. néztem msconfigos meg regedites mutatványt is de egyik se jott be. mia picsat muveljek vele ?me minja kibaszom az ablakon -
King Unique
titán
válasz
general #53321 üzenetére
Azért 7-es sem mindenható, mert ugyanúgy kikapcsolja az is...Illetve függ ez a fentebb említett energiagazdálkodási beállításoktól, a használt energiasémától stb.
Amúgy ott van egy rakás program, mint pl. a HDS, amelyben lehet tiltani a lemezek leállítását.
-
general
addikt
sziasztok!
lehet, hogy rosszul gondolom, de létezik, hogy a Win 10 kikapcsolja (vagy parkoltatja?) a hdd-t, sőt ssd-t is, ha egy ideig nincs használatban?
azt vettem észre, és eléggé idegesít is, hogy ha hirtelen keresek valamit az egyik meghajtón, annak egy bizonyos időre van szüksége, hogy egyáltalán reagáljon, felébredjen,betöltsön (még a rendszermeghajtó ssd is lassan reagál sokszor). előtte, a Win 7-nél ilyen nem volt. irtó idegesítő, amikor gyorsan kéne valami. ráadásul ez általános. ki lehet ezt valahogyan kapcsolni, ha erről van szó? gondolom energiatakarékosság miatt van, laptopnál számíthat,de asztali gépen megőrülök tőle.
ha folyamatosan használom a gépet, nincs ilyen, ebből gondolom, hogy a Win leaállítja, amelyik nincs használatban.
mit tudtok erről? -
King Unique
titán
válasz
Patice #53308 üzenetére
A Windows (10) az
Ext2/3/4
fájlrendszereket biztosan nem kezeli. Maximum külső driverekkel, illetve programokkal képes rá—►
Ext2Fsd | Paragon ExtFS.Továbbá, ha nálad utóbbiak nincsenek telepítve, akkor csak azt tudom elképzelni, hogy a TC-hez van hozzáadva valamilyen
Ext
plugin. -
King Unique
titán
válasz
DrTechnoid #53317 üzenetére
Megcsinálja akármelyik hasonló program. Illetve, ha csak sima (adatvesztés nélküli) átkonvertálás történt, annak nyilván akkor van igazán értelme, ha már vannak adatok a partíción. Egyéb esetben jobb teljesen újraparticionálni, vagyis törölni és lemezkezelőben rendesen GPT-re inicializálni stb.
-
-
King Unique
titán
válasz
DrTechnoid #53309 üzenetére
-
Teljesen mindegy, nem rendszerlemez, így abból lehet GPT-t csinálni, akár úgy is, hogy nem történik adatvesztés (külső programmal). Tárolónak tudod BIOS-os gépben is használni, win7 felett az oprendszerek már kezelik, csak rendszert nem tudsz rajta indítani. Most raktunk be adattárolásra a barátom Athlon64-es házi szerverébe egy 3 TB lemezt egybe particionálva.
-
Hunork
veterán
-
Popes
őstag
válasz
A gond az hogy nem UEFI-be(GPT) lett telepítve a win, ezért sajnos nem tudja kezelni a 2TB feletti részt.
-
jeni
félisten
válasz
ezzel próbáltad?
esetleg egy külső házba berakva? vagy egy másik gépen? -
törölt tag
válasz
Sacc? Mondjuk, hogy a D már Aktív.
-
-
Sziasztok!
B.Ú.É.K. mindenkinek!
Az előbb épp egy microSD kártyát akartam formázni a gépen (amin Win10 Pro van), hogy egy Linux disztrót toljak rá, és meglepődve tapasztaltam, hogy a kártya olvasható volt egyből Total Commanderrel és másolni is tudtam róla adatokat (sőt, írn is):
Nekem ez eddig még új infó, hogy a Win10 alapból kezeli az Ext3/4 fájlrendszert, mert semmilyen plusz programot nem indítottam el előtte, amivel olvashatóvá tehettem volna. Ez mióta van benne?
Gépház alapján infók:
Windows 10 Pro
1511 verzió
10586.713 build -
Partyface007
őstag
-
nonsen5e
veterán
Üdv!
Pár napos Windows 10 Pro (dreamspark multiple versions telepítés), engedélyeztem a hálózati megosztást a laptopon, és a régi gépen is.
A D meghajtót szeretném hálózati merevlemeznek használni, ahogy eddig is.
Megosztást bekapcsoltam, teljes hozzáférést adtam hálózat típusától függetlenül minden gépnek, a másik gép látja is a hálózaton, hogy DESKTOP-123ASD4E, látja azt is, hogy a D meghajtó van azon belül megosztva, de azt megnyitni már nem tudja, mert nincs hozzá jogosultságom.
Vagy tucatszor végeztem el ugyanezt a procedúrát a két gép között, most először nem akar működni, bármit is csinálok. -
Fr3eWar
őstag
válasz
VoidXs #53300 üzenetére
Annyit már lattam hogy kis idő után viszalépett A desktopra, akkor még kellett volna várnom? Illetve volt pl a rzrstat.exe vagy mi valami razer es cucc (pár hete cseréltem az egeret így a razer synapse már lekerült a gépről) ami ha volt járék az adott Windows indulás óta, akkor rendszerint hibaüzenetet dobott a "kijelentkező" képernyőn, amit le kellett OK-zni különben egész éjjel ott figyelt a babakék háttér a monitoron
Új hozzászólás Aktív témák
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- ÚJ Asus TUF Gaming F17 FX707 - 17.3"FHD IPS 144Hz - i7-13620H - 16GB - 1TB - RTX 4060 -3 év garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3338
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 2000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Samsung Galaxy A23 128GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASRock H410M i3 10100F 16GB DDR4 120GB SSD 1TB HDD GTX 1050 Ti 4GB Zalman ZM-T7 400W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest