- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Fogkefe: elektromos vagy manuális?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
half333
őstag
Üdv! Most kaptam egy hatalmas frissítést. Az lenne egyelőre a gond,h nem találom a betűtípusoknál a félkövér beállítást.
-
A javasolt frissítéseket hol tudom megnézni? Egyszerűen nem találom.
Előre is köszi!
-
BiOszi
tag
Köszönöm minden kollégának aki segített a hang akadás probléma elhárításában!
Vagy a régebbi lan driver segített vagy a microsoft új frissítései...
, de az idegesítő probléma megoldódott. Üdv
-
toBIN
tag
.
-
JHONNY 79
aktív tag
Sziasztok !
Nekem a Google Chrome nem működik Win 10 64 bit alatt. Van rá valami megoldás, amivel működésre lehet bírni?
-
törölt tag
válasz
#41133696 #45183 üzenetére
Biztonsági mentés Windows 7,8.x és 10 alatt alatt
5 éves cikkemet aktuálissá tettem
Különösebben nehéz dolgom nem volt
-
SirRasor
addikt
Végigolvastam az 1. hsz-t.
Üdv mindenkinek!
Hogy lehet kigyomlálni problémák nélkül az összes minialkalmazást? Ha powershellel csinálom, akkor csak a ~90% tűnik el. Illetve mivel főállású admin vagyok, 300 gépnél találtam ilyen-olyan anomáliát. pl: a számológép eltűnt néhány gépről a PS-es dúrás miatt.
Meg most találtam olyan LTSB verziót, amiben gyárilag nincs egy minialkalmazás sem, tehát tuti meg lehet csinálni, viszont emiatt nyilván nem telepítgetem újra a gépeket..csak az én itthonimatSzóval aki tud rendes megoldást erre, ami tényleg nem hagy ott semmilyen szemetet, az megoszthatná velem
Ennyit találtam eddig, de valami más megoldásnak jobban örülnék (mert ez utólag szedi le, de én már rá se akarnám rakni; pl: valahogyan kiszedni a telepítőből) -
törölt tag
A BitLocker (ami nálam hardveres támogatással teszi a dolgát) miatt kb csak ez jön szóba. Ráadásul ez ingyenes... A fájlelőzmények tényleg elég vacak. Comodo Time Machine
http://pcworld.hu/tippek/igy-mentsd-az-adataidat-a-windowszal-155646.html
-
vlevi
nagyúr
válasz
#41133696 #45177 üzenetére
Win7-ben is benne volt ez a mentés. Win8-ból kivették, adták helyetette a File Historyt. Nem vált be, jobbatnem találtak, visszarakták a w7 backupot.
Aztán majd később keress egy hdd-t, és próbáld meg rá visszaállitani az így készült rendszer mentést. Tartok tőle, nem fog sikerülni.
Nálam a macirum a favorit, az ingyenes verziója sajnos az incrememtal backupot nem tudja, csak a differenciált. -
törölt tag
-
Memora
senior tag
válasz
Doky586 #45173 üzenetére
Köszi az infót, lehet hogy valóban megpróbálom majd lassan a frissítést, ha vannak olyan lehetőségek, amelyekkel tényleg biztonságosan visszaállítható a jelenlegi teljes, működő rendszerem (képfájlból, a különféle rollback és rendszer-visszaállítási lehetőségekben nem bízok, hagytak már cserben korábban).
-
=WiNTeR=
senior tag
Na megoldódott a "rejtély": a másik gépbe átkötve szépen megy a HDD, így a SATA kábel kicserélése végül megoldotta a gondot... Köszönöm mégegyszer a segítséget!
-
válasz
Memora #45170 üzenetére
"csináltam egy Win10 ISO-t (még az ingyenes frissítési határidő lejárta előtt)"
nyugodtan törölheted a iso-t is meg a mappát is, mivel mindkettő elévült..
és mihamarabb csinálj egy frissítést mielőtt visszavonják a meghosszabbított ingyenes frissítés lehetőségét. (előtte persze érdemes egy macrium reflect imaget csinálni a hdd-ről hogy visszaválthass) -
Memora
senior tag
Nem tudja véletlenül valaki, miért van a C:\$Windows.~WS mappa a gépemen, mikor nem is frissítettem Win10-re?
Elvileg ez az upgrade után fennmaradó mappa, de én csupán a MCT-al csináltam egy Win10 ISO-t (még az ingyenes frissítési határidő lejárta előtt).
Később majd még valószínűleg frissítenék az ISO-ból (ha lehet), törölhetem így azt a mappát, vagy valamiképp szükség lesz még rá? -
VGYke
addikt
Sziasztok! Felhasználói bejelentkezéssel kapcsolatban kérdeznék. Munkahelyemen a hálózat miatt kötelező egy adott felhasználói névvel és adott jelszóval bejelentkeznem (mellesleg az adott jelszó mindenkinek ugyan az
-a hálózatok ezen részéhez nem értek).
Meg lehetne oldani valahogyan azt, hogy ha belépek a munkahelyi fiókba, egyben belépjek a munkahelyi e-mail címemmel, de egy más (mint munkahelyen kötelező) jelszóval regisztrált MS fiókomba is?
OnDrive, áruház, stb. stb. miatt jó lenne... Próbálkoztam már, de a próba után kicserélődött a win10 munkahelyi jelszavam, az MS jelszavamra. -
=WiNTeR=
senior tag
Először is köszönöm a segítséget! Jelenleg a partíció lementésén ügyködök, mivel 3TB-től van szó, így ebből csak holnap lesz eredmény. Mindenesetre néha-néha a Windows mintha felismerné a meghajtót és egy-két pillanatig el is lehet érni az adatokat rajta / másolni. HD Sentinel szerint hibátlan a meghajtó (először erre gyanakodtam).
mod: fél óra tekergés után végül megnyílt a lemezkezelő és szerinte még mindig NTFS a partíció
Átkötöm a másik gépembe a meghajtót és megnézem mit tehetek, hátha valami más a gond.
-
hape60
aktív tag
válasz
=WiNTeR= #45156 üzenetére
Ezt próbáltad már?
Somehow Windows messed up the partition info for that disk. The data is still intact so don't worry. I tried the usual fixer apps, EaseUS, TestDisk, but the only one that actually worked was MiniTool Partition Wizard. (Select the unallocated partition and click the Partition Recovery option, then Apply). -
King Unique
titán
válasz
=WiNTeR= #45160 üzenetére
Például lemezkezelőben lehetne, ha nem fagyna ki, illetve itt egy leírás. Utóbbiban említik a TestDisk-et is, ami néha képes visszaállítani. De, ha fontos adatok vannak rajta, akkor előtte ajánlott az adatmentés külső programmal! Vagy, ha egy live Linux alatt hozzá tudsz férni a partíció tartalmához, az is ok lehet.
-
válasz
=WiNTeR= #45156 üzenetére
Live linux látja? Vagy pl. a Paragon Rescue Kit-el is érdemes megnézni.
-
F_Zolee
nagyúr
Na de jó, hogy frissítés óta a start menüben a keresés nem működik. Áruház se megy, felkiáltójel van az ikonján és inaktív színezetbe van. Lassabban is tölt a rendszer, egyre jobb lesz ez.
-
=WiNTeR=
senior tag
válasz
King Unique #45159 üzenetére
Azt mivel / hogyan tudom megnézni, hogy RAW lett-e vagy sem?
-
netpeti98
addikt
Csak arra az egy alkalomra, így logikus hiszen az az időpont nem minden esetben alkalmas. Miután letöltötte a frissítéseket általában küld egy értesítés az Action Centerbe így tudni fogod, hogy be kell állítani egy időpontot vagy újra kell indítani.
Ha van egy olyan állandó időszak amikor biztos nem jó az újraindítást azt is be tudod állítani az Active Hours alatt. Ez a beállítás már mindenkorra vonatkozik:
-
=WiNTeR=
senior tag
Frissen nulláról telepített Win10 Anniversary alatt hirtelen eltűnt az egyik HDD-m partíciója. Utánaolvasva a neten nem vagyok egyedül a problémámmal. Mit lehet tenni / mivel lehet lementeni az adatokat? A Windows most maximumon pörgeti ezt a meghajtót, de nem csinál vele igazából semmit. A lemezkezelő lefagy elinduláskor, HW sentinel se tud többet mondani a meghajtóról.
-
Üdv!
Most kaptam egy év ingyen Office365-öt. Aktiváltam, telepítettem. Lemondhatom most rögtön az automatikus megújulást, azzal az egy évem már marad, nem?
-
Tompie
őstag
Azt szeretném kérdezni, hogy hogy lehet bekapcsolni a bejelentkezési képernyőt? Mert ha van beállítva jelszó ha nincs, egyből bejelentkezik a gép alvó állapot után is.
-
-
csabi0805
senior tag
Sziasztok!
Azt szeretném megkérdezni,hogy a Media Creation Toolt honnan lehet most leszedni?
Mert ami link volt rá ott most nincs semmi. -
szjoci
őstag
Sziasztok!
A Windows Hello-t sikerült már valakinek asztali gépen webkamerával működésre bírnia? Microsoft LifeCam HD-3000-em van, és a bejelentkezési beállításoknál azt löki a képembe hogy "A Windows Hello nem érhető el ezen az eszközön".
Legalább elárulná hogy miért... -
törölt tag
Én nem szoktam teljes képernyőn netezni, de ma tűnt fel az Edge-ben még mindig nincs ez. Ami már zavar, a quiet hours most csak ON vagy OFF. Nem lehet megadni automatikusan kussoljonak az értesítések megadott időszakban, mint régen. Számológépnél lett egy pöttyözött szegély a beviteli mezőnél.
Csak a szokásos, naponta futni bele valamilyen funkcionális vagy grafikai hibába.
-
válasz
Hegyirabló #45137 üzenetére
Egyrészt türelmesen vártál?
Másrész van elég hely a lemezen?
-
cintula187
addikt
válasz
Hegyirabló #45137 üzenetére
A jubileumi update óta nekem is hasonló. Hol lehet valahol a policyban vagy máshol "elrejtve" az update -et állítani? Nem a vezérlőpultra gondolok.
-
Bogyó bá'
nagyúr
-
akaido
addikt
-
artiny
őstag
Windows10 nel el tudnam tuntetni a toolbarol a Sticky Notes ikonjat, mivel ha inditva a program akkor allandoan foglalja a toolbart - de szeretnem ha kozben futna,csak ne jelezze a toolbaron
-
Tiszteletem!
Egy Dell Latitude E5470-t szeretnék Win7 proról Win10-re frissíteni. Ezt hogy tehetem meg? MCT használatával gondolom nem, de mivel a további frissítésre is jogosult vagyok így a Microsofttól letölthető Frissítési Segédre hagyatkoztam. Ez viszont eljut Win alatt 93%-ig, majd onnantól olyan mint a reumás csiga.
Mit tehetnék?
Köszi!Üdv. core2
-
toga75
csendes tag
Az analóg órát hogyan lehet visszaállítani?
A frissítés óta a régi módszerrel nem vált át. -
nonsen5e
veterán
Kezdődik!
Újra kellett telepítenem a laptopomat, nézem az Intel grafikus drivereket (Broadwell - HD 5500) az Intel oldalán.
Kiválasztottam a legújabb (június) drivert, erre a "fájl aláírása sérült vagy érvénytelen". -
ph2012
senior tag
A magyarországi Microsoft irodának nem tudjátok az e-mail címét?
-
janos666
nagyúr
Azzal mit lehetne tenni, hogy egy Virtualbox-ban futó OS-nek "Raw Disk" módban átadott HDD-n ne tegye a Win10 RS1 írásvédetté az EFI boot partíciót (ami nyilván nem az övé még részben sem, a host Win10 bootloader-e másik SATA eszközön van). Egy Linux OS-t próbálok előkészíteni egy másik gépnek VirtualBox-ból, először még a helyére tudtam másolni az EFI Stub kernelt a frissen létrehozott EFI partícióra, de miután újraindítottam a virtuális gépet a "saját lábán" (mármint nem chroot-ból, hanem ahonnan telepítettem install ISO-ból) azóta nem tudom frissíteni a kernelt, mert amint írni próbálok oda, azonnal eldobja a lemezt (elszáll a Virtualbox IO hibával).
-
vlevi
nagyúr
válasz
Fred23 #45115 üzenetére
"szerintem lenne közönsége a dolognak."
Igen, kimutatható lenne, hogy annak az aktivátorát többet töltik le torrentről.Bakker, rendszeresen olvasok olyanokat, hogy 1-2 ezer forintos játékot nem hajlandó megvenni, és mindenáron letőteni akar, ne számítsunk rá, hogy a vérpistikék, akik gémer (vagyis piros) billentyűzetre, és fülesre kiadnak 3x annyi lóvét, azok még a programokért is pénzt adjanak
-
válasz
UnSkilleD #45112 üzenetére
Mondj hármat, én kettőt tudok! Ráadásul a remekül jelző sem mindig találó sajnos.
Ha lenne mondjuk egy Windows 10 Gamer Edition, amiben benne lenne az említett CPU-GPU-RAM kihasználását -és esetleg hőfokokat, órajeleket...- mutató alkalmazás, meg valami jó fps-számláló, és ezért 5k-val többet kérnének, szerintem lenne közönsége a dolognak.
-
droti25
őstag
Sziasztok
Nem tudja vki az okát annak hogy miért indul újra a számítógép kikapcsolás után?
Windows 10et használok. Windows 7-nél nem volt ez. -
Az Erőforrás-figyelőbe szerintetek mikor kerül be végre a GPU kihasználtságának kijelzése is, illetve az, hogy 3D alkalmazás futtatásakor ki lehessen rakni egy kis ablakba a CPU, GPU és memória használat mértékét? Ezt tényleg olyan nehéz lenne megcsinálni?
1607-re frissítés egyébként megtörtént.
-
movax
őstag
Nem működik a WU.
Kiírja, hogy Updates ara available és Downloading updates 0% és onnan egy lépést sem. Próbáltam troubleshootert, töröltem a Software Distribution mappa tartalmát, de semmi.Kezdődik előlről a korábbi (win7,8) update-baszakodás?
-
Hikvision
senior tag
Üdv!
Biztos már 1000x-volt róla szó, de az automatikus frissítést hogy lehet kikapcsolni? Undorító hogy minden bekapcsolásnál azt kell nézzem, hogy frissülget, újraindul közbe nem tudom használni a gépet.
Élete végéig ezt nézze aki ezt így megoldotta, majd én eldöntöm, hogy akarok-e szarakodni a szarjukkal vagy nem, ha már kiadtam érte ennyi pénzt.Amit találtam: mivel win10 home rendszerem van ezért a "gpedit" megoldás nem megy, a regedites HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Policies\Microsoft\Windows\WindowsUpdate\AU szintén nem jó mert nincs ott az AUOptions kulcs.
Hogy lehet megoldani?
A segítséget előre is köszi!
-
csaba951
veterán
válasz
jbauer05 #45091 üzenetére
Azért gondolkozz el ezen! Megkaptad a kulcsot, tudtad aktiválni a Windows 7-et. Ezt akartad? Igen! Most meg mennél visszakérni a pénzt? Miért? Átvert? Hát, bizonyos szempontból igen! Aktiválás megy, de ettől még nem lesz jogtiszta a Windows-os. De te is hunyó vagy, mert tudtad, hogy ennyi pénzért nem lehet jogtisztán Windows-t venni.
Az interneten te magad is megkereshetted volna ezt a kulcsot, ingyen. Az eladó viszont időt kényelmet spórolt meg neked azzal, hogy mindezt megtette helyetted!
Egyébként nézd a dolog jó oldalát! Tudsz Windows 7/10-et aktiválni az egész falunak, amíg le nem tiltják a kulcsot!
-
laszlohu
addikt
Üdv
múltkor már írtam a témában, hogy állandóan újraindul a Windows 10-es
Dell optiplex 9020 - as,szerintem rájöttem mi miatt, és az nem a pendrive, amit múltkor gyanítottam :
A WIndows Update ezt írja ki :
Nem sikerült telepíteni a frissítéseket, de később újból próbálkozunk. Ha nem szűnik meg a hiba, és megoldást keresne az interneten vagy az ügyfélszolgálathoz szeretne fordulni segítségért, a hibakódnak (0x80070422) hasznát veheti.
van rá valami megoldás?
Köszönet
-
raidx
őstag
válasz
mokus1 #45100 üzenetére
Valahogy rá kell venni az usert a vásárlásra!
A modernebb laserekbe már élettartamchipet raknak. Hiába jó a nyomtató a chip órája lejárt kuka az egész. Láttam youtubon egy filmet amin a fiu újraélesztette a masinát. De a mai árak mellett inkább vennék egy újat mint annyit bajlódjak. A chip a leghozzáférhetetlenebb helyen volt ezért darabokra kellett szedni a nyomtatót. Újra programozni a chipet és összerakni a szerkezetet. Szóval mzoistáknak való játék. Nekem is van egy szkenner és egy szkenneres nyomtató ami XP-vel kihaltak. 64 bites driver meg sosm volt hozzájuk! De webcammom is van ami még 32 bites gépen használható lenne.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Macska topik
- 3D nyomtatás
- Fujifilm X
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- Elder Scrolls IV - Oblivion - Olvasd el az összefoglalót, mielőtt írsz!
- Autós topik
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- BestBuy ruhás topik
- További aktív témák...
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- LG 65C4 - 65" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - 1000 Nits
- LG 48C3 - 48" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
- AKCIÓ! MSI Z690 i7 12700K 32GB DDR4 1TB SSD RX 6800 16GB Phanteks P600S Cooler Master 750W
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550 R7 5700X 32GB DDR4 500GB SSD RTX 3070 8GB ZALMAN Z1 Plus Be quiet! 650W
- HP ProBook 430 G4 Pentium 4415U (bios jelszavas)
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest