Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- MaxxDamage: Vizes Laptop Hűtés? Lehetséges? Igen!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Fire/SOUL/CD: INGYENES Clone és Backup-Restore alkalmazások tesztje [2024]
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- sh4d0w: Én és a számítógép
-
LOGOUT
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
arcitec
addikt
Sziasztok.
Most megnéztem a win10 verziót a gépen ami 1511 build 10586.494 elindítom ezt az upgrade futtatót Windows10Upgrade9252 majd kiírja 14393 kellene hogy legyen, ezért azt frissíteni kell. De ha elindítom a gépházból a frissítést (a beépítettet) akkor azt mondja up to date. Nem értem . miaz igazság ebben a rendszerben.(mármint mi miért hogy mikor működik)
Egyébként tegnap még Windows10Upgrade9252 ez volt Windows10Upgrade28084.exe
Köszönve. -
PuMbA
titán
válasz
spanglee001 #44994 üzenetére
Ja, értem. Azt hittem, hogy 2.1-ben működik, mert már olvastam sok helyen, hogy így van
Elég furcsa 5.1-ed lehet
StLui: Az 5.1 nagyjából elég az egész tér leképezéshez csak olyan 5.1-et kell hallgatnod, ami fél vagy 1 millióba kerül és megveri az összes olcsóbb 7.1-es csodát. Egy jó sztereó rendszer is képes úgy szólni, hogy oldalról jönnek a hangok, hiába nincs ott hangszóró, de ezt is drágán mérik, azért nincs fél millió.
-
spanglee001
addikt
-
csaba951
veterán
válasz
trialboj #44974 üzenetére
Havernak valami szakemberre lenne szüksége, de ingyen csak téged kapott!
Viccet félretéve, ha ennyire nem vagy tisztában ezekkel, akkor inkább jobb lenne ha nem is piszkálnád őket! Az IT nem a te világod, de ez nem is baj! Biztos jól értesz valami teljesen máshoz!
#44989 spanglee001
Lássuk be, ez nem szerelem első látásra. Akkor meg felesleges megint erőltetned a Win10-et. Maradj a mostani rendszerednél! -
PuMbA
titán
válasz
spanglee001 #44989 üzenetére
"tehát 2 hangszóróból jön a zene, ha nem sokpont1 a forrás"
Koncerten se panaszkodnak az emberek, hogy miért nem raknak be hátra és oldalra hangfalakat
Ez körülbelül a lehető legkisebb probléma és a sztereót pedig okkal csinálták meg sztereóra és nem 5.1-re, mert nem 5.1-ből áll a világ
Ja és nálam is hibátlanul meg töménytelen gépen, a munkahelyemen minden gépünk Windows 10-es már rég óta.
-
spanglee001
addikt
válasz
Gbcrtrtlp #44988 üzenetére
de a letöltő oldalakon is negatív a hozzászólás, ahol a nagy peccsről írnak ott is a sok negatív
nem egyből 1-2 hét után jelentkezett a hiba nálam is, laggolt az egész rendszert tized másodpercekre megállt a gépmegakadt a kép a hang az egér minden, de se procihasználat se rams se winyó
usb-s cuccaim elfelejtgette, kihúz/bedug restart
hangdriver nem volt a megszokott normális, csak újabb a win10es, amiben nincs stereo upmix, tehát 2 hangszóróból jön a zene, ha nem sokpont1 a forrás
tálca mérete elállítgatódik, vagy csak eltünik
se torrent se virusírtó csak a szűz rendszer frissen rakva+winupdate +origin +battlefield 4 semmi más
3 x eljátszottam már ezt 3 havonta de semmi változás. mindent próbálgattam innen is külföldi oldalakról is, driverek nélkül/másabb driverekkel, és sem nekem sem havernak sem sikerült orvosolni a problémát
enyi problémám van vele
-
Gbcrtrtlp
csendes tag
válasz
spanglee001 #44976 üzenetére
Nálam is hibátlan. A fórumra főleg azok írnak, akiknek gondjuk van. Az elégedett tömeg csendes
-
válasz
Nalam gond nelkul fut az rs1.. se kek halal ,se ram kajalas, proci sincs terhelve... eddig korrekt egy het hasznalat utan, igaz tiszta telepitessel raktam fel es nem updateles volt.
-
vlevi
nagyúr
válasz
Korábban nem nagyon vettem észre, de amiota fennvan az évfordulós frissites, párszor már előforsult, hogy ha sokat huzgalok ki-be usb pendriveokat, külső vinyókat, akkor kb a néhányadik után hiába dugok be bármit, akár azt is, amit az előbb huztam ki, akkor már nem ismeri fel. Csakarestartwindows segít.
-
trialboj
őstag
Erről a hibáról beszélek. Elkerülhető valahogy?
Amúgy elég lehangoló hogy most frissíteném én is a rendszert, és itt olyanokat olvasok, hogy még mindig sok a hiba.
-
raidx
őstag
14 óra körül elindult a frissítés majd engedtem az újraindítást. Írta, kb. 90 perc lessz. Rebót után gyorsan eljutott 21%-ig de 16 órakor még mindég ott tartott. Újraindítás és pár perc múlva az eredeti állapotra visszaállt. Nem fogom mégegyszer engedni ezt a frissítést.
-
netpeti98
addikt
válasz
Nálam nincsenek vele gondok. Ha kipróbálod akkor egyből a friss verziót rakd fel és nem kell végigszenvedni a korábbi verzióról való átállást.
-
SP4C3
veterán
válasz
Nekem hibátlan.
Build 10240Persze se cortana se store semmi felesleg.
-
Pokesz007
senior tag
válasz
Jelen. Nekem most màr stabil
Nincs gond. Sajnos gépe vàlogatja..
-
edari
őstag
válasz
Jelen.
-
spanglee001
addikt
én annyit kérdeznék, hogy van e itt olyan ember akinek hibátlanul fut a win 10, (az nem hibátlan, ha a játékok exe hibával leállnak/ nem válaszolnak, zabálja a procit/ramot/háttértárat pörgeti) a néha kékhalálozik sem hibátlan
eltűnnek ezek azok, beragadnak ezek azok
holnap akartam feltelepíteni de mindenütt csak a negatívat hallani róla
pedig a dx12 biztos jó lett volna valamire
de szerintem én kihagyom mert az évi nagypeccs se ad okot bizakodásra
-
Lenry
félisten
válasz
trialboj #44974 üzenetére
elképzelésem nincs, hogy mit sikerült elrontani, de nekem az elmúlt nagyonsoktucat alkalommal ez úgy nézett ki, hogy a telepítővel töröltem a partíciót és a helyére létrehoztam egy újat (meg a Windows még csinált párat). azt se tudom, hogy ezen kívül ezt hogyan lehetne bárhogy máshogy csinálni
-
trialboj
őstag
Ma este megyek 1 havernak segíteni win10 et rakni a gépre.
2 partíciós hddje van, ami értelem szerűen rendszer és egyéb cuccokra van bontva.Eddig csak vagy 2x raktam win10et, de abból 1x megszívatott, mert mikor az install elején kiválasztottam hova akarom feldobni, és leformázta, kiírta hogy nem ismeri fel a partíciót, és ez rendkívül körülményesen tudtam csak orvosolni, egyik esetnél szomszédhoz kellett átfutnom, hogy keressen megoldást másiknál meg telefonon gugliztam mi is a teendő.
Ma nem szeretnék beégni, mert eleve azért mennék hogy ezekre ne kelljen rágörcsölnie.
A kérdés tehát, hogyan érdemes formázni a C-t hogy ne szívasson meg, és egyből lehessen rá telepíteni a wint. Nekem csak laptopoknál jött elő ez a hiba, most is erre telepítenénk.
Esetleg ha nem lehet elkerülni van rá biztos módszer ami minden körülmények közt működik?
Köszönöm
-
nicu71
addikt
Sziasztok, egy gyors kérdésem hogy ha a meglevő rendszerre csinálok egy helyreállitást a gépházból ,ugy hogy NE maradjanak meg a személyes fájlok,programok, az olyan mintha tiszta telepitést végeznék?
-
edari
őstag
-
Werkly
őstag
Ez a legújabb verzió leszedhető ISO-ban?
-
sereeff
aktív tag
Most csereltem komponenseket. Előtte itt javasolt programmal kiolvastam a produkt key-t, majd telepítéskor beírtam. Igy ok.
-
netpeti98
addikt
válasz
GEPESZ66 #44960 üzenetére
GEPESZ66 és Szpisti
A Gépház->Aktiválás alatt írja, ha hozzá van kötve ezt írja:Ha a hardvercsere után nem aktiválódik magától, akkor az aktiválási tanácsadót kell futtatni:[link]. A súgó oldalon "A közelmúltban jelenetős hardverváltozás következett be a hardverkomponensen" alatt ír arról amire szükséged van.
A gyakorlatban majd kiderül, hogy mekkora hardvercserénél működnek a fentebb leírtak.
-
-
Lenry
félisten
-
Orgi
addikt
válasz
csokoládé13 #44952 üzenetére
Nálam is volt komoly akadozás 8.1 és 10 alatt is, amit a nem MS AHCI driver minden esetben megoldott (régebbi AMD és újabb Intel konfigomnál is). Aztán kikerült egy régebbi 320 GB-os WD vinyó a gépemből és onnantól már az alap AHCI driverrel is minden oké lett...
-
törölt tag
válasz
vaakuum #44851 üzenetére
Vezérlőpult > Windows tűzfal > Speciális beállítások > Kimenő szabályok, majd oldalt Új szabály.
(#44946) arcitec: Nem csinál ilyet a telepítő. Ha esetleg valamiért elvenné a betűjelet (de egyáltalán nem jellemző), akkor csak visszaállítod.
(#44948) Szpisti: Évfordulós frissítéssel a gépházban az aktiváláson belül lépj be az MS fiókoddal, azzal hozzárendeli a HWID-t. Ha nem engedi aktiválni, akkor a hibaelhárítóval kijelölöd a fiókodról a gépet, és kézzel aktiválhatod. [link]
-
Szpisti
addikt
Szevasztok!
Alaplapcsere előtt állok, (AMD-ről Intel-re) van-e valamilyen megoldás - így július 29 után - arra, hogy a Windows 10-emet tudjam majd az új konfigon is aktiválni?
Tavaly frissítettem Windows 8 Professional 64bit OEM-ről Windows 10 Pro 64bit-re. -
SG3rg0
őstag
Sziasztok!
Win10 alatt a windows old mappát hogyan tudom eltávolítani? 30 nap már eltelt a win telepítése óta!
-
arcitec
addikt
válasz
Pierre75 #44943 üzenetére
Köszönve, azt teszem várok és remélem nem lesz önálló, hogy felrakja. Egyébként bármikor tudom a ghost mentést visszatölteni és az nem is sok idő max 10 perc, de mint itt olvastam volt olyan akinek volt még + HDD a gépében és olvashatatlanná tette. Na ellenben ettől tartok, mert ezzel aztán nem nagyon lehet mit kezdeni, legfeljebb a fontosabbakat lementem róla, de az egészet nem tudom.
Mi erről a vélemény egyébként? Mármint a lehetőségről, hogy elérhetetlenné teszi esetlegesen az adatokat + HDD -ken??? -
atyca
senior tag
válasz
FuRiONight #44942 üzenetére
-
Pierre75
senior tag
válasz
arcitec #44922 üzenetére
Orosz rulett, kinek hogy reagál a gépe. A win7-ről 10-re frissítést nem úsztam meg, tiszta telepítés lett a vége. Egy biztos, semmi kedvem félévente tiszta telepítéssel szórakozni, az a win98 élményparkja volt. Nekem ez a szülinapi frissítés nem nagy élmény. A start menü testreszabhatósága helyett egy katyvasz az új. Nekem +10 mp-cel megdobta a bootidőt, és előjött a régi játék: visszaállt alapértelmezettre a fájltípusok alkalmazásai.
Ha van lehetőséged, (nem sima Home rendszeren vagy, ahol akkor frissít, amikor akar) várjál vele. -
atyca
senior tag
Sziasztok!
A telepítést lehet már USB 3.0 penről,ill. portról csinálni? -
Szicskeee
tag
Hello Uraim!
Meg lehet-e oldani dual boot-nal 2 windowst kulon particion ugy hogy
Elso particio windows10a (C)
Masodik particio windows10b (D)
Harmadik particio data (E)Az elso windows lassa a E particiot is
A masodik pedig csak a sajat particiojat. -
Sziasztok. Win 8 ról frissített gépemet tiszta telepítéssel win 8 as kulcsommal hányszor lehet aktiválni az adott gépen?
-
FuRiONight
addikt
Hali!
Mik azok a beállitások, amik szerintetek kötelezőek windows 10-nel?
Ti mit szoktatok beállítani egy új win10-nél?
Elore is koszonom!
-
tybsen
addikt
Ma reggel bekapcsolva a laptopomon aktualizálódni kezdett a Windows 10. Valami 22 % környékén tart jelenleg és többször újraindul a kiírás szerint, szerintem ez még eltart egy jó darabig.. :/ Mivel nemsokára mennem kell itthonról, és addig nem végez szerintem, szerintetek hagyjam így itthon a gépet bekapcsolva? Konnektorba dugva, mert ki tudja ? Nem szívesen csinálom, de elvinni sem akarom magammal emiatt, az autóban amúgy sem hiszem, hogy jó lenne hurcolni update közben, vagy ez mindegy?
Amúgy nagyon h**yeségnek tartom, hogy bekapcsolás után automatikusan elkezdte és nem lehetett megszakítani
vagy júzer error, az is lehet persze
-
törölt tag
válasz
raskolnikoff #44925 üzenetére
Pár hónapja szedtem ki a gépből az Au4-et. Nem volt gondom vele Win10 alatt sem. Automatikusan feltett valami drivert hozzá, ment koaxon minden rendesen (DTS-ig).
-
Bastee
tag
Sziasztok!
Nem egyszerű problémám van, mert az információm is kevés hozzá.
Röviden, gépet bekapcsolom, és a jelszó kérésig sem jut. A töltő képernyőn a fehér kis pontok nagyon lassan mocorognak körbe-körbe, és nem történik semmi.
Reset, és másodjára mindig(!) jó.Lehet kevés lemezterület, vagy sikertelen frissítés, avagy hasonló az ok?
-
VoidXs
nagyúr
válasz
raskolnikoff #44925 üzenetére
Optikai megoldásnak az alaplapi is jó, ugyanazt a nyers jelet adja ki.
-
raskolnikoff
őstag
Félve, de megkérdezem, használ-e valaki PCI hangkarit és ha igen milyet (koax, optikai megoldások kellenének). Feladtam a küzdelmet az xfi extremegamerrel a W10-en, semmi sem segít rajta, nem látja.
Elnézve a piacon található kártyákat, elég sokon még a Vista-kompatibilitás a legnagyobb fícsör.
Tehát ezért.
-
arcitec
addikt
válasz
netpeti98 #44923 üzenetére
Köszönöm,de ezeket a "malőröket" a Micro nem orvosolja, ha később töltöm be? Amúgy meg amit írtál hiba okot az oké, bár azt hogy konkrétan mit kellene, hogy a jelzett esetben csinálni nem tudom, az is igaz,hogy nincs áruházi programom fent.De ha már itt tartunk , mint írtam régi mentést raktam vissza és mikor szintre hoztam, a kedvencek elszálltak. Meg van a metodika hogy kell élesíteni, de nem sikerült, mindenhonnan kitöröltem, de egy töredék mindig ott volt a kedvencek közt, hogy azt honnan vette pasz. Azt tudom, hogy közben míg szintre hoztam pl kedvencek, a háttérben frissített(szerintem ezért szállt el). Na ezért nem jó ez az önkényes frissítés. Eleddig,mindig mindent egyenként csináltam és nyilván akkor nem akad össze semmi semmivel. Nem jó ez így , ez a koncepció amit kitaláltak nem jó, nem életszerű így kizárni a usert. Kellene hagyni választani ... Egyébként meg annó amikor 8-ról áttérés volt 10-re akkor is jó pár dolgot fejreállítottak, aki bizonyos esetekben aszerint járt el bizony megjárhatta mert már nem úgy működött és senki nem tudta a Micrón kívül. Lásd csökkentett mód. Lehetne sorolni ...
-
netpeti98
addikt
válasz
arcitec #44922 üzenetére
Túlbonyolítod. Rakd fel legrosszabb esetben a gépházból vagy mentésből visszaállsz. NEm szükséges a tiszta telepítés.
A hibát amit linkelt az okozza, ha az áruházas alkalmazások telepítési helye át van rakva egy másik meghajtóra. De ez könnyen orvosolható telepítés előtt.
-
arcitec
addikt
válasz
Pierre75 #44921 üzenetére
Ahh, remek , akkor nem frissítünk évfordulósra , mert közben kiderült nem tartok még ott, csak a 1511-nél.A januári mentettre ment fel több patch , egy nagyobb is, azt nem értem mikor volt (annó).Ezek szerint le lehet tölteni a tiszta telepítőt is amiben benne van az évfordulós? De nem akarok tisztán telepíteni... Várok ... Vagy mi a javaslat, telepítsem a nulláról ??? Fájdalmas lenne mindent belőni,telepíteni...Éreztem(már akkor amikor nem pontosan jelent meg 29én) , hogy ezt elkapkodta a Micró, pontosabban ezt is ...De csak nem gondolják, hogy oly sokan tiszta telepítést fognak ezért eszközölni ...Kicsit vicces, hogy nem a javítás, hanem a hiba keltés a téma..
-
Pierre75
senior tag
válasz
arcitec #44867 üzenetére
Változatos ötletek merültek fel megoldásként. Nálam végül csökkentett mód hálózattal bírta újra működésre. Azóta már frissült párat csendbe rendbe. Viszont itt az új szórakoztató elem.
-
Воланд
titán
válasz
quailstorm #44917 üzenetére
Persze, hogy nincs benne. Mivel az van benne, hogy ha válaszolsz, akkor a válasz linkkel tegyed. És nincs semmi féle időkorlát.
-
mediumgecso
őstag
Sziasztok!
Win 10 kezdőképernyőre ki lehet tenni vmi jegyzet alkalmazást, ahol látni a jegyzeteket?
Üdv Pisti
-
quailstorm
félisten
válasz
Воланд #44902 üzenetére
Nincs benne ugyan az alapszabályban, de 2011 óta fórumozok és eddig ezt a moderátorok szankcionálták. Ez a 4-szeres amiből kettő csak egy kösz, extrém, ennél kevesebbért is szóltak már amióta itt vagyok.
HSZ gyűjtésnek minősül, főleg ha pár másodpercen belül küldözgeti őket. (percen belül 3 és 4 percen belül még egy)Azt még inkább furcsállom hogy ezt neked magyarázni kell, bár szoktam olvasni milyen jókat harcolsz a fórumon.
-
raidx
őstag
válasz
FRENK1988 #44912 üzenetére
De, csak türelmetlen vagy. Egyébként a liken két lehetőség van. Frissítés és telepítési hordozó letöltése.
H Win alól indítod az ISO-ba található setup.exe fájlt frissítést fog csinálni és megtarthatsz mindent
Az elsőt választva egyértelműen csak frissíthetsz. Mivel szegmentáltan kerül ki a frissítés a gépekre lehet, csak hetek múlva kerülsz sorra. Ha sürgős használd a linket.Ezt is használhatod: [frisítési segédlet]
-
TRob1
veterán
válasz
FRENK1988 #44912 üzenetére
A linkelt Progival tudod frissíteni, nem kell újratelepíteni.
Ha neked itt netán nem a frissítő jelenne meg, akkor A Wined Update oldalán katt a "Tájékozódna a legújabb frissítésekről" alatti További információ feliratra és bejön az Évfordulós frissítés segédprogi letöltési oldala.
-
GamerHD
újonc
Köszönöm a segítségeteket
-
FRENK1988
veterán
Sziasztok
Hogyan tudom feltenni az új frissítést mert nekem nem jelzi -
válasz
GamerHD #44904 üzenetére
Szedd le [link] az ms letolto linkje , torold a frissitett drivert aztan restart majd inditsd el a progit es pipa a nem frissitendo driver ele ...uninstallalni is kell a driver a programok kozul...nem eleg az eszkozkezelobol visszaallitani ... utana johet a driver update rejto...
-
yanna
addikt
Nos részemről ez a csoda frissítés sok kakit nem kavart, maradtak a hiányosságok, viszont ellenben azonban bakker, mintegy duplája lett mind a boot, mind a kikapcsolási idő.
Eddig vártam, hogy a 2-i frissítés még csürüszkölhessen, de ez már így maradt... -
GamerHD
újonc
Sziasztok! Windows 10-ben hol tudom kikapcsolni az automatikus frissítést. Egy régebbi AMD videokártya Driver-t szeretnék használni de a Windows update mindig felrakja a legfrissebbet.
-
JanR
addikt
Sziasztok.
A legutóbbi w10 frissítés óta kiírj a rendszer, hogy a deamon tools nem kompatibilis verizója fut a gépen.. ez eddig oké is lenne, DE! Se frissíteni, se letörölni nem tudom. Mit tudok tenni az ügy érdekében, hogy ne mindig ezzel az üzenettel fogadjon a gép, mikor bekapcsolom?
Köszönöm!
-
Воланд
titán
válasz
quailstorm #44891 üzenetére
Miért, mi folyik fog történni? Lefagy a RIOS?
-
SamSem58
aktív tag
Hali,
64 bites Windows 10 op. rendszernél az eseménynaplóban gyakori a DistributedCOM 10016 hiba. A problémát megkíséreltem megoldani az Event ID 10016 oldalon leírtak alapján, de a végén elakadtam, ugyanis a Component Services - Számítógépek - Sajátgép - COM + alkalmazások elérési út végén a DistributedCOM alkalmazás nem található. Csak COM+ Explorer, COM+ QC Dead Letter Queue Listener és a COM+ Utilites, illetve az utóbbi 32 bites változata található. Mi ilyenkor a teendő, van erre valamilyen gyógyír?
Megjegyzés: két egymástól független telepítésű és típusú (egyik 64 bites, a másik 32 bites Windows 10) gépem van, de az említett hiba mindkettőnél jelen van.
További kínom a Windows 10-el: az eseménynaplóban nagyon gyakoriak a 7009, 7022, 7040, stb. hibák. A 7009 hibát megkíséreltem javítani, a Event ID 7009 oldalon leírtak szerint, de az eredmény 0!
Új hozzászólás Aktív témák
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Androidos fejegységek
- SSD kibeszélő
- AMD off topik: VGA, CPU, APU és minden, ami AMD
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen pendrive-ot vegyek?
- Macska topik
- Trollok komolyan
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE A520M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 Ti 8GB ZALMAN M4 Cooler Master 650W
- Bomba ár! Dell Latitude E5450 - i5-5GEN I 4GB I 500GB I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- HIBÁTLAN iPhone 14 128GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3236
- 6 GB-os Quadro RTX A2000 kártyák - garanciával
- Lenovo Legion Slim 5 16AHP9
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest