- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- GAI: Retro GPU-k mindörökké: a végleges koncepció, és a szereplők bemutatása
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sh4d0w: Én és a számítógép
- Argos: Az vagy, amit megeszel
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Popes
őstag
válasz
westlake #47991 üzenetére
Azért ha valaki olvassa a topikot az már látott itt egy két érdekes dolgot, különböző gépek, különböző felhasználói szokások.
Ami nálad tökéletes az másnál lehet gondot okoz, te szívtál az előző buildekkel, másnak meg azok mennek hibátlanul.
Ezért szoktam azt mondani ha kérdezik hogy frissítsek vagy ne, hogy ki kell próbálni hogy mi a helyzet az adott felhasználónál, ha nem jön be akkor vissza lehet állni, ha minden oké akkor meg használni boldogan. -
tomp
félisten
válasz
westlake #47991 üzenetére
Amennyire féltem ettől az új buildtől olyan pozitív az élmény. Elég sok rossz hírt olvastam erről. Start menüs kékhalál, nem bootoló rendszer, ez nem működik, az nem működik. Update frissített. Az első pár órában fél percenként villogtak az asztal ikonjai a háttér műveletek miatt de most már mintha mindennel végzett volna.
Remélem nem lesznek gondjaim.quailstorm
Köszi!Még nézegetem milyen újdonságok vannak. Azért nem olyan bő a választék ami oda kikerülhet...
-
Tufa_
aktív tag
válasz
quailstorm #47988 üzenetére
Ami a linken van pl nem youtubeos video
-
tomp
félisten
Olvastam, hogy az évfordulós frissítéssel sok webkamera nem működik mert más a kodek azt hiszem. Nem tudom, hogy ezt már javították e de nálam a Kamera app nem tudja elindítani a webkamerát. Hibakód. De a skype és a fb chat tökéletesen használja.
Eddig amúgy elég jól megy az új build. Start menü most jön be a leggyorsabban amióta Win10 van.
A Start menü bal oldalán lévő kis ikonokhoz nem lehet továbbiakat adni? -
Tufa_
aktív tag
Esetleg van otleteket arra hogy mitol lehet hogy full HD-n ilyen a kepminoseg ennel es az osszes YT videonal..? Probaltam mar letiltani a html5ot, friss flashplayer, friss java, chromeban letiltottam illetve engedelyeztem a masodik gput (alaplapi intel 530 illetve GTX1070) de semmi.. Edge illetve explorer pedig teljes kepernyon nem mukodik...
-
RaZroX
addikt
Sziasztok!
Azt hogyan tudom beállítani, hogy az asztali parancsikonok két felhasználó között ne függjenek össze ?
Van 2 fiók és mindkettőn kikerülnek bizonyos parancsikonok alapból amiket feltettem programokat (pl.: asztali skype) És ha az egyiken kitörlöm mindkettőn eltűnik az a gondom. -
mcs
veterán
Kész vagyok bakker, hogy a Forza Apex letöltésénél ki akarja kényszeríteni a Microsoft, hogy tegyem fel az Anniversary Updatet.
Érdemes feltenni, vagy még gyerekcipőben jár stabilitást tekintve? -
VoidXs
nagyúr
Sziasztok!
Már egy hónapja, ha jön frissítés, azt vagy letiltom és törlöm, van egy jó kékhalállal indul újra. Lehet ez ellen tenni valamit? Esetleg egy Windows Update teljes tiltás (szerverek eltérítése hosts-ban, stb.) megoldható?
-
tomp
félisten
Frissítettem a rendszert. Eddig nincs hiba. Remélem így marad és legalább olyan stabil lesz mint az eddigi kiadások.
Poén: frissítés telepítésekor 46%-on mivel le volt hajtva a laptop szépen elment alvó módba a rendszer. Telepítés közben! Miért? Fedél lehajtásnál nem csinál semmit a gép úgy van beállítva. 46%-ig nem is csinált semmit. Ott meg kikapcsolt. -
alfiboy
aktív tag
Sziasztok!
Hol, hogyan lehet a kijelölés és a kijelölés betű színét változtatni?
Nem kontrasztos bármelyik témát beállítva a kijelölés színe kivételével minden rendben működik. Kontrasztos témánál mód van, de nem működik, pl. egyes programoknál a menü nem látszik, másoknál a menü lenyílik, de semmi nincs benne, és a párbeszédablakok is üresek.
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
marositech #47967 üzenetére
Az aktiválás a hardveredhez kötődik, tehát az új telepítés is magától aktiválódik. Arra viszont nagyon vigyázz, hogy pontosan azt a verziót (home/pro, 32/64 bit, stb.) töltsd le, mert úgy marad csak érvényes a liszenszed.
-
netpeti98
addikt
válasz
marositech #47967 üzenetére
Jelenleg milyen licenced van? Kód, digitális jogosultság, UEFI-be égetett OEM, stb.?
-
marositech
senior tag
Sziasztok!
Szeretnék egy full Windows resetet.
Sajnos a beépített resetelés nem oldotta meg a problémám.
Elvileg van rá mód teljes resetet csinálni a M$ oldala szerint: [link]
Ilyenkor letölti az "iso-t" és sajnos a frissítéseket is, utána elvileg kapok egy szűz Windowst.
Kérdésem az, hogy elveszítem-e a licencet azaz aktiválást?
Előre köszönöm a választ! -
King Unique
titán
válasz
szezso15 #47953 üzenetére
Az említett klónozó program a célmeghajtón is nyilván akkora méretű partíciókat alakít ki, amik az eredeti forrásmeghajtón vannak. Viszont, ha előbbi nagyobb méretű, akkor a fennmaradó rész nem lefoglalt (unallocated) lesz. A beépített lemezkezelő elvileg ez esetben tud kiterjesztést, de a gyakorlatban már nem feltétlenül...
Külső programok viszont általában simán megcsinálják, de azokból sem csak egy adott típust kell erőltetni, mert akad más is, ami pl. jelen esetben hatékonyabb lehet
—►
[link]. -
B-L-A-C-K
titán
Adott egy Win10-es gép (nem az enyém), és a csempékhez nem tudok hozzá adva semmit, törölni tudok, de rárakni nem, hol tudom ezt feloldani tudjak bele rakni bármit is?
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Akartam telefont flashelni, ahogy korábban is Win7 alatt. No de nem akart felmenni a fastboot, meg a telóhoz kellő driver a gépre, csak annyit láttam, hogy "hiba történt" és csak 1 egyéb driver ment fel. Nézem a gyári fastboot drivert a Sony oldaláról, azzal is "hiba történt".
Vakarom a fejem, na mondom csak nem a digitális aláírással van gond? Újraindítom a gépet spec módban, erre végre felmentek a kellő driverek.
Nem kellett volna kapnom egy figyelmeztetést, hogy a driver nincs digitálisan aláírva?
A Win7 még kiírta ezt.
-
westlake
félisten
válasz
arpi6k #47950 üzenetére
Van legális Windows 7-es, vagy 8.1-es licenszed, amit jelenleg is használsz? Mert ha igen, és nem egy új gépről van szó, akkor még mindig lehet ingyenesen frissíteni 10-re.
#47951: Vagy csinálj friss telepítést, vagy frissítsd a meglévő rendszert ISO-val.
#47954: De, azt is frissítik folyamatosan, mint ahogy a 10240-et is.
-
ufonauta
aktív tag
Igazad lehet, mert most a melóhelyi gépről írok és ezen is 1607 fut minden fennakadás nélkül. De az otthoni laposom bár nem egy erőgép, de nem is egy őskövület. 2 éves Toshiba C50b. Ráadásul a legtöbb drivert a Win 10 maga feltelepíti, de a Toshiba oldalán is fenn vannak a W10-es driverek hozzá. Most már csak azt kéne tudni, hogy melyik driver az ami 1511 alatt nem akad ki 1607 alatt pedig igen.
-
PuMbA
titán
válasz
ufonauta #47954 üzenetére
"Ugyanis az évfordulós frissítéssel nekem fagyott a rendszer ezért visszatettem a 1511-et."
Egy rosszul megírt driver miatt fagy a rendszered, nem az évfordulós frissítés miatt
Nálunk a cégnél az összes gépen hibátlanul megy a 1607. A gépekben nincsenek egzotikus, különc vagy ritka hardverek és nem is régi gépek, tehát mindenhez van rendes driver
-
ufonauta
aktív tag
Szerintetek a 1511-re már nem jön több frissítés?
Ugyanis az évfordulós frissítéssel nekem fagyott a rendszer ezért visszatettem a 1511-et. Amire például a 09. 13-i frissítés rendben meg is érkezett, de ahogy látom Itt tegnap már nem frissítették a 1511-et és nekem is megint a 1607-et kínálta fel tegnap. Nagy kérdés, hogy volt e benne az elmúlt hónapban valami javítás? Felrakhatom e? Nem sok kedvem van havonta újratelepíteni a rendszert. Vagy esetleg rakjam fel a 1607-et tiszta telepítéssel? Hátha akkor nem fog fagyásokat produkálni? -
szezso15
addikt
válasz
szezso15 #47936 üzenetére
Nos, sikeresen megtörtént a másolás, viszont lenne két problémám!
Mivel egy 40GB-os SSD-ről váltottam egy 64-esre, a program pedig ugyanúgy létrehozta azokat a partíciókat a 64-esen, mint amik a régin voltak, így van egy 40GB-os system partícióm, és 24GB unallocated terület.Mit tudnék tenni ezzel, hogy kiterjesszem 64-re? EaseUS nem hagyja például...
Köszi előre is!
-
JamesHun
addikt
sziasztok
valami tipp, ha az évfordulós frissítésnél teljesen kifagy és utána rollbackol hogy tudom megnézni minél fagyott ki , vagy mi a nyűgje ami miatt már 3 gépre nem hajlandó felmenni a frissítés?
Vagy hogy tudom másképp ráerőszakolni ha nem ezzel a progival lövöm rá "Windows10Upgrade28084"? -
arpi6k
addikt
Sziasztok!
Hosszas gondolkodás után úgy döntöttem hogy nekivágok a win10-es pályafutásomnak. Windows 10 Home 64-bit verziót akarom megvenni. Felmerült pár kérdés:
Sima OEM verzió 30 rugó körül mozog. Ha ezt a verziót választom alaplap csere esetén lehet problémám? Hányszor aktiválhatom az oprendszert?
Köszi a segítséget!
-
Tyrel
őstag
Sziasztok!
Arra tud-e valaki megoldást, hogy Anniversary update telepítése óta ha a Start > Főkapcsoló > Leállítás gombbal kapcsolom ki a gépet akkor nem tud magától elindulni.
Be van állítva BIOS-ban hogy minden reggel 7:20-kor kapcsoljon be magától, de drágalátos Windows valahogy úgy állítja le a gépet hogy ez nem megy.Anniversary előtt működött, sőt ami vicc az egészben hogy ha cmd > 'shutdown -f -s'-t nyomok akkor az is úgy állítja le a gépet, hogy el tud utána indulni magától... de a GUI-s Leállítás gomb, na az nem.
-
tomp
félisten
Ma jött a Windows Update értesítő, hogy Funkciófrissítés 1607-re. Ez ugye az ünnepi update. Ha nem lenne okés akkor itt is vissza lehet állni mint eddig?
-
karandip
tag
Feltelepítettem egy régebbi windows 10 buildet, ami megvolt dvd-n és frissítettem amíg tudtam. Ezt akarnám most frissíteni anniversary update-el, azért telepítővel, mert nem hozta ki auto frissítésnél.
-
ssgt1981
senior tag
Megtudnátok mondani, hogy az Edge böngésző azonos helyen tárolja az ideiglenes fájlokat, mint az IE?
-
westlake
félisten
válasz
karandip #47934 üzenetére
Számomra több dolog sem egyértelmű. Ha most vettél egy másik adattárolót, akkor hogy lehet rajta egy rendszer? Klónoztad az előző adattárolót, vagy a "vettem egy új ssd-t a laptopomba"-t úgy kell érteni, hogy egy másik adattároló mellé vetted? Mondjuk az optikai meghajtó helyére rakható bay-be a meglévő HDD mellé? A hibaüzenetből kiindulva a rendszer egy USB-s keretről fut. USB-n keresztül futtatod a Windows-t? Egy meglévő Windows 10-es rendszert miért akarsz frissíteni egy Windows 10-es telepítővel?
-
szezso15
addikt
Sziasztok!
Windows 10-et használok, viszont vettem magamnak egy SSD-t, amire szeretném az egész system partíciót átdobni. Van erre valami lehetőségem, meg lehet ezt oldani a W10 újratelepítése nélkül?
Köszi előre is!
-
nicu71
addikt
sziasztok ujra szeretném tenni a gépet,tiszta telepítéssel.Ha letöltöm a MS oldaláról a megfelelő ISO-t /NEM FRISITENI akarom/ akkor az jó eséllyel tartalmazza az Aniversary Update-t? vagy telepités után frissithetem megint ?
köszönöm -
yanna
addikt
Pl. HD Sentinel.
-
Jenne
őstag
Sziasztok!
Win 10-em van és kaptam ajándékba egy külső merevlemezt, 200 GB-osat. Nem igazán vagyok otthon a témában és ezért kérnék segítséget. Ez a külső merevlemez 200GB és 2,5"-os. USB csatlakozóba dugom be a laptopba a kábelét és azon keresztül is kapja a tápot a külső merevlemz. Kérdésem az, hogy hogyan tudom levizsgálni, hogy milyen állapotban van a benne lévő lemez? A win 10 felügyeleti eszközöknél csak azt tudtam megnézni, hogy nem töredezett a lemez.
-
Dilikutya
félisten
válasz
Drughi #47922 üzenetére
A tableten milyen verzió van? Home vagy Pro? Illetve a licenced OEM vagy nem? Legálisan július 29-ig tudtad frissíteni, azt követően csak az akadálymentesítést használók tehetik még meg. Ez nem ellenőrzi, jogosult vagy-e rá.
-
Dilikutya
félisten
válasz
trialboj #47920 üzenetére
Tulajdonképpen teljesen mindegy. Gondolom, nem végtelen számú a megengedett próbálkozások száma, amúgy meg a bejelentkező képernyőn nem sok algoritmust lehet futtatni. Így mindegy, hogy valaki helyben próbálkozik, vagy táveléréssel. Amúgy meg egy négyjegyű PIN kód 10000 kombináció, azt egy bármilyen buta algoritmust végigpörgeti pillanatok alatt.
-
Drughi
addikt
Sziasztok,
Vásároltam egy kifutó szériás tablet / netbook 2in1 gépet, ami gyárilag előtelepített win 8.1 van.
1, Ha én ezt ma bekapcsolom (még be van dobozolva) fel tudom legálisan frissíteni win10-re?
2, Van egy win10 home licenszem, összekötve az outlookos accountommal. Ha ezzel belépek akkor gondolom nem fogja "aktiválni magát", mert nem egyezik a verzió
3, egy ilyen masinán (Lenovo IdeaPad Miix 2 10') milyen windows futhat? Lehet ilyenre rátelepíteni w10 home-ot, vagy ezekre speciális windows kell az érintőkijelző miatt?Köszönöm előre is!
-
FefeeX
veterán
válasz
trialboj #47920 üzenetére
Szerintem távoli elérésben nem fogadja el a pinkódot, csak a jelszót, viszont ha helyileg pint használsz, a keylogger nem kapja meg a jelszavad... De ez erősen szerintem...
Egon: privátban válaszoltam, mert azt vettem észre előbb, majd ha lesz végleges megoldás, azt itt is megosztom.
-
trialboj
őstag
A win10ben lehet pinkódot is megadni pass helyet, amiről azt állítja a win hogy biztonságosabb.
Na most az lenne a kérdésem, hogy ha olyasmi számsort adok meg hogy 1109, akkor az nem-e lesz sokkal hamarabb feltörhető mint a 9897 ?
Parasztosan gondolkozva, a kisebb számoktól kezdi próbálgatni az algoritmus, és minél nagyobb a szám annál később jut el hozzá.
nem hinném hogy valaha is meg akarnak hackelni, de kíváncsi vagyok, főleg mivel 1 kisebb fogadás is képbe került mikor ezen vitáztunk a haverokkal.
-
Creepy
tag
válasz
csipszikutya #47900 üzenetére
Valamelyik nap én is így jártam, megkell várni a frissítést! Egy olyan fájlt vagy programot frissít, aminek nagy a tárhelye vagy sok a dokumentuma a programban, fájlban.
-
luciferk
senior tag
Gyerekek, a #47876 kérdésemre nincs valamilyen megoldás, vagy nem használtok az edgét?
-
Speeedfire
félisten
Elvileg jó helyen járok.
Hdmi-n keresztül hallgatok zenét, nemrég vga csere volt gtx750->rx470. Mostanában viszont el szokta dobni a hangot. Nem látom a hdmi audio-t a rendszereszközökben, elvileg ez egy win 10 hiba. Van erre valami megoldás?
Nálam nem volt gond gtx750 alatt, viszont ahogy olvastam volt akinek gtx1060-ra váltás okozta ezt, ugyan így win 10 alatt. -
-
darkling
tag
Sziasztok!
Múlt héten céges gépre megérkezett az Anniversary, azóta az Excel mindenféle furcsaságokat produkál. Megnyitáskor, mentéskor, random módon ilyenek jönnek elő, ami aztán munkalap váltáskor, lejjebb görgetéskor eltűnik. Olyan is volt, h. xls-file-ra kattintva nem nyitotta azt meg, csak ha előtte elindítottam az Excel-t.
A másik probléma programspecifikus, csak hátha más is használja a topikból a TercVIP költségvetés készítőt.
XLS-be való konvertáláskor csak a beépített modullal lehet konvertálni, Excel-el nem. Kolléganő gépén ugyanilyen környezetben nem csinálja a hibát.Másnál esetleg van-e ilyesmi és mivel lehetne gyógyítani?
Köszi!
D. -
yodee_
őstag
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne, hogy valahogyan megoldható e a gyári alkalmazások (3D Builder, Candy Crush, stb ...) végleges eltávolítása. Az alkalmazáskezelőben eltávolítottam mindent ami nekem felesleges, de az első nagyobb frissítésnél visszatelepített a rendszer minden szir-sz@art... Remélem van rá megoldás.
Köszi
-
smallmer
őstag
Srácok, hol lehet legolcsóbban win10-hez jutni?
-
rasky
senior tag
válasz
nemethchek19 #47903 üzenetére
Tűzfalat kapcsold vissza, tegnap cégnél nekem is előjött, utána ment rendesen.
-
movax
őstag
válasz
nemethchek19 #47903 üzenetére
Ja!
Akkor ezt nézd meg.
-
movax
őstag
válasz
nemethchek19 #47901 üzenetére
Várj egy napot, szokott ilyesmit csinálni.
-
nemethchek19
aktív tag
Új hozzászólás Aktív témák
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Keresem az alábbi PC játékokat! (Teljes lista a leírásban!)
- PC Game Pass előfizetés
- EMESE! 16napot futott! MacBook Pro 16 i7-9750H 16GB RAM 512GB SSD RX 5300M 1 év garancia
- Acer Nitro 5 - AN515 - 15,6"FHD IPS 144Hz - Ryzen 7 5800H - 24GB - 1,5TB SSD - RTX 3060 6GB - Win11
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 64GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3301
- Bomba ár! HP EliteBook 2560P - i5-2540M I 4GB I 250GB I DVDRW I 12,5" HD I W10 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A23/Samsung Galaxy A25/Samsung Galaxy A05s
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest