- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kempingezés és sátrazás
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- Doky586: Helyreállítási partíció létrehozása (javítása)
- Gurulunk, WAZE?!
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
-
LOGOUT
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
King Unique
titán
válasz
ph2012 #105053 üzenetére
Ahogyan már említették, ott a gépházban a reset, magyar nyelvű verzióban az alaphelyzetbe állítás lehetősége, lásd az alábbi leírásokat.
Windows 10 - Gép alaphelyzetbe állítása, minden elem eltávolítása
How to reset your PC removing everything on Windows 10Ha Windows 10-zel előtelepített a laptop és vannak gyári recovery partíciók, amelyek tartalmazzák a gyári képfájlt, akkor szokott lenni 3, ún. factory reset lehetőség is a gyári állapot visszaállításához. Meg egyes laptopoknál akár külön nyomógomb ilyen célra (példa).
Vagy következő lehetőség akár a clean install, azaz újratelepíteni a W10-et külön telepítési adathordozóról (pl. pendrive) bootolva a telepítőt, előtte / közben törölni a korábbi telepítést, stb. -
törölt tag
-
Cs1csó
titán
válasz
ph2012 #104045 üzenetére
Most arra vagy kíváncsi mennyire jó a Windows 10 saját beépített védelme? Röviden: tökéletesen megállja a helyét még a fizetős külső védelmekkel szemben is pl.: [link]
Nyugodtan használhatod ezzel a gépedet, nem szükséges külső védelmi program beszerzése.
Ha géped naprakész, használsz a böngészőben reklám - tartalom - blokkolót és a pótolhatatlan adataidról van rendszeres külső adattárolós mentésed és a kritikus pénzügyi adataidat kétfaktoros azonosítással kezeled akkor nagy bajod nem lehet.
Én, csak ingyenes védelmet használok jelenleg Avast Free-t de már kezdenek ők is megkergülni és ingyenes vonalon esetleg még a Kaspersky Free-t tartom vállalhatónak de ha nem ez a két program akkor a Windows Defender.
-
King Unique
titán
válasz
ph2012 #103448 üzenetére
Ez teljesen normális, ilyenkor létrejön a C-n a Windows.old mappa, hogy szükség esetén 1:1-ben visszaállítható legyen a korábbi Windows 10-verzió, amiről az upgrade történt. De ez egyrészt csak átmenetileg érvényes, mivel 10 nap után automatikusan törlődik, vagyis nem fogja a végtelenségig foglalni a tárhelyet. Másrészt manuálisan akármikor törölheted a lemezkarbantartóval, vagy a mellékelt screenshoton lévő tárterületsegéddel, ha biztosan nem akarsz visszaállni az előző verzióra.
-
King Unique
titán
válasz
ph2012 #103223 üzenetére
Azért, mert nem véglegesen törli, hanem a lomtárba helyezi a fájlt, ahonnan még visszaállítható. Ha a Shift + Delete opciót használod, vagyis végleges törlést csinálsz, akkor viszont eleve rákérdez, sőt figyelmeztet is a végleges törlésre. Ha ez zavar, mindig akarsz a törlés előtt megerősítést, akkor a lomtár tulajdonságainál be tudod ezt kapcsolni, amit a másik válaszban linkelt leírás szemléltet.
Aztán az más dolog, hogy ha egyből véglegesen törlöd a fájlt, vagy nem ér el a lomtárban és amiatt lesz véglegesen törölve, az nem feltétlen jelenti azt, hogy utána egyáltalán nem lehet visszaállítani. Sőt, adatmentő programmal általában simán, ha azóta nem lettek új fájlok másolva a helyére, nem történt felülírás. De ha mondjuk pl. ezzel történik a törlés, akkor már nem nagyon.
-
King Unique
titán
válasz
ph2012 #102483 üzenetére
Mikor, friss telepítés után, vagy utólag, amely utóbbi eleve a saját felhasználási szokásaidtól is függ? Amúgy meg lásd egy nemrég történt kérdések-válaszok esetnél leírtakat.
-
Cs1csó
titán
válasz
ph2012 #102438 üzenetére
Ezt írtam a másik helyen is: HDD és HDD között szinte nincs is érezhető különbség, SSD és SSD között sincs, HDD és SSD között van. Ilyen egyszerű.
Érdekesség a felépítés miatt a 2,5"-os SSD-k annyiban ideálisabbak (főleg a fémházas megoldások), hogy tartósabb terhelésnél kevésbé melegszenek főleg az M2-es SSD-khez képest főleg amin burkolat sincs.
-
-
King Unique
titán
válasz
ph2012 #102432 üzenetére
Mármint ha arra vagy kíváncsi, hogy Windows 10 alá rendszermeghajtónak melyik legyen a minél gyorsabb működés - nem csak a bootolás - érdekében, akkor a tetű lassú, 5400-as HDD helyett egyértelműen valamilyen SSD. A 2,5" és M.2 SATA modelleknél az M.2 PCIe NVMe típusok az OS gyorsasága szempontjából rendszerint nem adnak akkora többletet, érzetre sem lesz sokkal gyorsabb a Windows, hiába számokban a jóval nagyobb, főleg szekvenciális értékek. Az NVMe SSD-k előnye akkor jön ki igazán, amikor nagy méretű fájlokat kell másolni, azokkal kell dolgozni (pl. videóvágásnál), ahol fontosak a minél nagyobb szekvenciális értékek. De persze ha annyira NVMe SSD-ézni akarsz, akkor használhatsz olyat is, telepíthetd arra is a Windows 10-et, ha (?) kezeli a laptop és támogatja arról a bootolást. Amúgy meg elég W10 alá egy SATA-s modell is, azzal is kellően gyors lesz, plusz a háttértár mellett nyilván egyéb hardverelemek (pl. CPU, RAM) is számítanak az OS gyors működése szempontjából.
-
törölt tag
-
Geth
veterán
válasz
ph2012 #97951 üzenetére
Nagyon péntek van, de valami ilyesmi játszhat.
Csinálsz egy .js scriptet ezzel a tartalommal:if (WSH.arguments.unnamed.length == 0) { WSH.quit(1); }
WSH.echo(WSH.arguments.unnamed.item(0));
(A script 0 paraméternél nem csinál semmit, több paraméternél az első paramétert visszaböfögi a kimenetre.Majd csinálsz egy ütemezett feladatot erre a scriptre, ahol így hívod:
wscript "X:\scriptehelye\script.js" "üzenet akár szóközökkel"
A wscript miatt garantáltan egy felugró ablak lesz egy szem OK gombbal.
Az ütemezést pedig értelemszerűen ahogy szeretnéd és ahogy támogatj a feladatütemező. -
-
törölt tag
válasz
ph2012 #75744 üzenetére
Egy Windows process/folyamat. Nem használja, a Windows nézi megvan-e a kamera, a túlbuzgó Kaspersky meg jelzi ezt neked feleslegesen. Ignorálhatod vagy a Kaspersky beállításaiban kell körülnézned milyen az érzékenység. Azért sejtettem nagware Kaspersky a ludas, mert 1-2 éve tesztként felraktam feltűnt milyen felesleges üzeneteket dobált. Pl. egy theverge.com-ra "riasztott" sütik miatt feleslegesen.
Ha technikailag kérded nem tudom mennyire pontos megfogalmazás, a host/gazda arra van egy dll szolgáltatást tud betölteni folyamatba, kb. úgy mondanám pl. egy .exe nagyfiú egyedül elboldogul, egy dll kezét fogja a host segítve.
-
mpo
veterán
válasz
ph2012 #75742 üzenetére
Nem írtad csak később, hogy Kaspersky van a gépen.
Jó helyen keresgéltél.Application is not allowed to access webcam;Device Census;Device Census;
C:\Windows\System32\DeviceCensus.exe;
Ezt (ha lehet) kellene whitelist-be tenni, hogy ne üzengessen a Kaspersky.Ez itt a Kaspersky javaslata:
[link]
[link]Miért használja a webkamerát?
(A MS néha rád néz, hogy eleget pislogsz-e a gép előtt, statisztikához kell).(Nálam tegnaptól AVG Internet Security van a free helyett, 30%-os áron Ultimate csomag egy évig, minden eszközre rakhatom, Androidra is.
Windowsért szoktam csak fizetni, a többi free, ez az első fizetős, majd kiderül mi lesz egy év múlva, 6985 Ft-ot megkockáztattam.) -
mpo
veterán
válasz
ph2012 #67419 üzenetére
Hosszú távon nem jó a megoldás (a szemlélet).
Aki rám hallgatott Windows 10-et használ, amióta kijött, aki nem, az maradt a Windows 7-nél. Én szenvedtem a régi laptopokkal (Sony, Asus, Samsung), eddig csak a webkamerát nem tudtam megoldani a Sony Vaio-n.
Sajnos meg kell keresni a hibákat és ha lehet megszüntetni.
Desktopnál egyszerűbb és olcsóbb hardware-t cserélni.
Ha a mostanit nem tudod működésbe hozni, akkor a következő verziókat sem. -
pc360
addikt
válasz
ph2012 #67377 üzenetére
Inkább a friss verziót telepítsd újra közvetlenül, hogy ne kelljen updatelni. MSDN verzió is kijött már, így utólag integrált verzióra sincs szükség.
Nem megoldás az, hogy egy előző verziónál ragadsz, ahogy pl. a böngészők esetén sem járható út, hogy egy bizonyos verzióra fixálod be ahelyett, hogy kapja folyamatosan a biztonsági és egyéb fejlesztéseket...
-
TRob1
veterán
válasz
ph2012 #67181 üzenetére
Hibrid alvás a Hibernálás és az Alvás vegyítése. Hibernáláshoz táhely kell (ahová elmenti az aktuális tartalmat), Alváshoz áram alatt lévő memória kell (ahová elmenti az aktuális tartalmat).
A Hibrid alvásnál mindkét helyre menti. Ha áram alatt marad a memó, Alvásból jön vissza és folytatsz mindent ahol abbahagytad. Ha megszűnik a tápellátás, tárhelyről jön vissza és folytatsz mindent ahol abbahagytad. Kb ennyi.(#67178) Goldberg03 :
Telepítésnél megkérdezte hogy miket nyisson meg alapértelmezettként. Ott beállítottad? Illetve Beállításokon belül is tudod változtatni. (Sztem ilyenkor Rendszergazdaként indítsd)
Gépházban sem engedi alapértelmezett Fényképnézőnek beállítani? (Gépház/Alkalmazások/Alapértelmezett alk.) -
quailstorm
félisten
válasz
ph2012 #61450 üzenetére
Windows Live Essentials 2012. Mivel egybecsomag.
Erre is rátettem már a linket ha valaki idetéved kívülről...
-
quailstorm
félisten
-
Sdi
addikt
válasz
ph2012 #61371 üzenetére
Én általában ezt használom, nekem még nem okozott problémát, ez nem csak registry pucoló, többfunkciós progi, de van más ingyenes lehetőség is.
-
King Unique
titán
válasz
ph2012 #61366 üzenetére
Ezt normál esetben úgy szokás, hogy felteszi az ember 1 topikban a kérdését és vár, amíg választ kap. Ha nem kap, vagy nem megfelelőt kap, max. akkor kérdezi meg másikban. Meg elég átlinkelni az adott kérdést és nem feltétlen muszáj még egyszer ugyanazt a hsz-t / hsz-sorozatot beírogatni... Ellenben te meg sem vártad, hogy válaszoljanak, hanem egyből dupláztál...
Egyébként meg normál esetben nem települ fel csak úgy magától az Avast és nem is a Windows része. Az, hogy korábban mit telepítettél, vagy esetleg egy másik program telepítésénél mi maradt bejelölve pluszként, az neked kell tudnod és nem más fogja kitalálni...
-
Sdi
addikt
-
King Unique
titán
válasz
ph2012 #61362 üzenetére
Ez az, szaporítsad csak tovább párhuzamosan 2 topikban ugyanazokat a hozzászólásokat...
Más érdekes módon el tudja dönteni, hogy hol kérdezze meg és ugyanabban az 1 topikban mennek a kérdések - válaszok egyaránt. Meg ők legalább az ÁSZF III.10.5. pontját is elolvasták és értelmezték, nem úgy, mint egyesek...
-
ph2012
senior tag
válasz
ph2012 #61358 üzenetére
Közben a C: meghajtón rákerestem az AVAST szóra és ezt találtam: [link].
Van AVAST Software mappám. Ha megnyitom akkor 4 db .txt fájl van benne és más nincs benne. Fogalmam nincs hogy került a gépemre.
A többi avast nevű fájlok mik lehetnek? Nagyon tele van vele a gépem.
-
-
törölt tag
válasz
ph2012 #58937 üzenetére
Mehetsz a rendszerfájlokra is nyugodtan, listázni fog még pár opciót ott lehet igazán gigabyte-okat felszabadítani. Windows Update maradványok, windows.old mappa stb. Csak olvasd el mi mit csinál. Nehogy később az legyen pl. mégis vissza akarod pörgetni a 1703-at az előző buildre, de a karbantartó már lepucolta az előző rendszer maradékát.
-
pvt.peter
őstag
válasz
ph2012 #58312 üzenetére
Ha a patch keddet vesszük alapul, akkor 17:00 UTC.
Ami pedig helyi időre konvertálva 19:00, ha minden igaz. -
S-IW
tag
-
tatararpad
őstag
válasz
ph2012 #56861 üzenetére
Az egyik online telepítő a másik meg offline, az online majd menet közben tölti le a telepítőfájlokat, az offline meg tartalmazza őket, ezért nagyobb. Lehet 32 és 64 bites verzió egyszerre a gépen. De amúgy miért a fejlesztői verziót akarod letölteni, végfelhasználóknak elég JRE.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- AKCIÓ! Dell Optiplex 5050 SFF asztali számítógép - i5 7500 8GB DDR4 256GB SSD HD630 Win10
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 8/16/32GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 6, Samsung Galaxy Watch 7, Samsung Galaxy Watch Ultra
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon G6: i7-8G I 16GB I 256-512 SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest