- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- LordAthis: Ismét egy "Idióta" A.I. Projekt, hogy meglovagolja az aktuális trendeket...
- Ndruu: Segíts kereshetővé tenni a PH-s arcképeket!
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- bambano: Bambanő háza tája
-
LOGOUT
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
westcoastog #44596 üzenetére
Nem kell fiók az aktiváláshoz, de ha már be vagy lépve, akkor hozzákapcsolta a licenced. Ennek az az előnye, hogy ha alaplapot cserélnél a jövőben (ami miatt nem tudná aktiválni), akkor a hibaelhárítót használva a fiókodról aktiválhatod az "új" gépet
-
A214
aktív tag
válasz
regvoltrossz #44483 üzenetére
Szia!
Belefutottam én is ebbe a hibába.
A regeditben tudtam csak megoldani.
Ezt próbáld meg. (5. megoldás: Beállításjegyzékbeli alkulcs létrehozása)
[link] -
-
törölt tag
válasz
kory24 #44585 üzenetére
Ez van akkor, ha fogalmad sincs arról, hogy milyen "kémkedés" ellen harcolsz
Legalább nézted volna meg, hogy miket tiltasz le. Ha az appok működését korlátozod, akkor nem fognak rendesen működni. Ha pedig szolgáltatásokat tiltasz le, és mégis kellenének, akkor jó esetben hibaüzenet van, egyébként meg semmi.
A telepítés végén kikapcsolhatsz mindent az egyedi beállításokon belül, utána a gépházban a Defender mintaküldését is kilőheted. Ilyenkor már a diagnosztika alapszintű amúgy is, de a visszajelzések kérését is kikapcsolhatod. A többivel már az appokat korlátozod (egyébként feleslegesen, mert ha nem futnak és nem vagy bejelentkezve, akkor nem csinálnak semmit). A külső programokat hanyagold.
Nem kémkedik, nem lopja a fájljaidat, nem lépnek be a Facebookodba, nem vezetnek aktát a warezolt programjaidról. Van telemetria, ahogy manapság a böngészőtől kezdve mindenben, de alapszinten csak összeomlási naplót és ilyesmiket küld el, névtelenül. Olvasd el az adatvédelmi nyilatkozatot, ott bőségesen leírtak mindent.És ez már nagyon sokszor le lett írva a topikban.
DS39: A frissítést nem minden gép kapja egyszerre, ezért nem jelenik meg még nálatok. MCT-vel vagy a frissítési segéddel lehet azonnal elindítani. [link]
-
kátú
őstag
Sziasztok, tudna valaki ajánlani valami jó képnézegető alkalmazást a fényképek helyett? idegesít, hogy nem mindig akar nekem megnyílni
-
kory24
őstag
Sziasztok!
Hamarosan újra felteszem friss telepítéssel a win10-et.
Ezelőtt úgy tettem fel, hogy a leírtak alapján minden "kémkedő beállítást" kikapcsoltam. Kezdve már telepítéskor a Beállítások testreszabásánál, majd géphazban, valamint dws progit is használtam.
Nemtudom, hogy ezek miatt-e, de voltak érdekességek, mint pl facebook app nem ment, csak villant, vagy posta app adatvédelmi okokból nem fért hozzá a névjegyzékhez...
Ha most feltenném és nem tiltanám ezeket a kém funkciókat, max csak 1-2őt amir tuti nem árt működésnek, akkor milyen hátrányok lennének?
Miket kémkedik win10?
Baj az nekem?
Terheli a gépet /netet ez a kémkedés?
Konkrétan figyel vmit, pl torrentezést, vagy nem legális appokat? -
margithid
veterán
Edge böngészőhöz várható automatikus oldalbetöltő kiegészitő?
-
Tompie
őstag
válasz
Raidon #44582 üzenetére
Én is így vagyok vele
Olyan "apróság" is megszűnt, hogy nem engedte a zárolási képernyőn kicserélni a képet egyedire mert a tallózás gomb inaktív volt, tiszta telepítés után már engedi
Manapság meg pendriveról SSD-re nem egy félnapos mutatvány egy win install mint régen -
Raidon
őstag
válasz
westcoastog #44555 üzenetére
Tudtommal ha frissitettel win7 et win10 re alaplapnak valami szeriaszamaval regisztral aktivalja be barmikor felrakod a 10 est aktiv lesz csak telepitesnel a kulcs beiras lepest hagyd ki es illene egy szuy telepites mivel nem egeszseges sok rendszert egymasra pakolni es a tiszta dolgok hive vagyok
Amugy szerintem sok embernek orvosolna sok anomaliat hibat egy teljes friss ujratelepites csak iso rol toljatok fel
Nekem az osszes hiba megszunt ugy
-
-
netpeti98
addikt
válasz
jaffa 2843 #44579 üzenetére
Magyar régió alatt nem elérhető.
-
Sziasztok!
Az normális, ha a Store-ban nem tudok zenét sem keresni, sem pedig vásárolni, sőt, zene opció sincs.
Ki vagyok szivatva teljesen, WP, WTab, PC... és google play-ről kell zenét vennem?
szerk:
Groove (és a Music rész) nem használható Magyarhonból? -
Roland76
tag
Sziasztok!
Még időben beszereztük a Microsoft oldaláról a Win10_1607_Hungarian_x64.iso-t.
Ha jól vettem ki a topic összefoglalójából, akkor erről lehet tiszta telepítése Win 10-et telepíteni, ami legális lesz.
Viszont céges lenne és összesen 5 gépre kéne feltenni. Ebben az esetben mi a helyzet a licensszel?Köszi a válaszokat!
-
törölt tag
válasz
csacsa01 #44570 üzenetére
Egyszerű megoldás nincs, kifelejtette az MS a beállítások közül. Szöszölős megoldás van, teszteltem és működik. Ezt csináld meg:
start és írd be: regedit
Bal oldalt figyelmesen nyitogasd ki ezeket a szálakat:
HKEY_CURRENT_USER\SOFTWARE\Classes\Local Settings\Software\Microsoft\Windows\Current Version\AppContainer\Storage\microsoft.microsoftedge_8wekyb3d8bbwe\Microsoft Edge\Main
Ha ott vagy a végén a "Main"-re kattintva jobb oldalt látsz pár értéket, ez kell neked:
AskToCloseAllTabs DWORD
duplán kattints rá és értéknek 0 helyett 1 legyen, kész bezárhatod a registry-t
-
törölt tag
válasz
netpeti98 #44571 üzenetére
Én panaszkodtam miatta. Homály sajnos, használhatatlan így a sketch.
-
B-L-A-C-K
titán
válasz
#78032384 #44569 üzenetére
Vezeték nélküli egeret használok, touchpad-et kikapcsoltam, letiltottam minden egyéb funkcióját, utána jött az hogy csinálta ennek ellenére is, felidegesítettem magam és újra raktam a Win-t, de ugye ez se oldotta meg.
Amúgy azóta mióta mutattam a videót nem csinálta, de érdekes egyszer rájön spontán, és nem lehet lelőni...
Amit írtál megcsinálom hátha segít...
Akkor csak nem egyedi eset ahogy látom...
-
netpeti98
addikt
A Screen Sketch által készített képernyőképek másnak is homályosak lesznek? (az Ink Workspacen belül elérhető funkcióról van szó)
-
csacsa01
tag
Sziasztok,
Erre valaki?
[link] -
törölt tag
válasz
B-L-A-C-K #44564 üzenetére
Nem lehet talán a touchpad okozza? Nincs valami beállítva pl. 2 ujjas scroll, 3-4 ujjas gesztus vezérlés? Érintésre dobja fel netezés scroll közben? Melyik böngésző? Vagy tök magától is előugrik, ha csak ülsz a gép előtt és semmit nem csinálsz?
Esetleg jobb klikk a tálcán - keresés és rejteni az ikonját, majd vissza...
Esetleg vezérlőpultban ezeket lefuttatni és újraindítás ki tudja talán:
[kép]
(bocs nem magyar)Nem vagy egyedül a hibával itt egy angol topik touchpadra gyanakodnak pl. Dellnél "my laptop has an application call Dell touch pad, so what I did is that I open it, went into the gesture menu, then I deselected the "right edge swipe" and it was resolved"
-
belaazallat
addikt
Üdv!
Megjelent a 1607-es frissítés, elkezdi telepíteni, eljut 30% ig, újraindul a gép, betőltödik a logó, elkezdenek a színes pöttyök körbe körbe szaladgálni, majd egyszer csak el kezd villódzni a kép, ki írja, hogy kis türelmet és 2 és fél órán keresztül ugyan ez, egér mozog, nincs lefagyva.
Resetre visszaállítja magát a rendszer.
Win7 upgrade.
Mit lehet tenni? Hasonló problémája volt már egy egyénnek, de semmit nem írtatok rá...
Szerk: Esemény naplóban 0x8024200D hibakód szerepel.
-
zeee
senior tag
lemezkezelő rendszer fájlok törlése után csak megmaradt a windows.old mappa, azaz
Windows.old/windows/System32/...... s itt egy 3gb-os "nvapi64.dll". Nincs helyhiány épp, de törölhető a windows.old mappa? Csak szúrja a szemem kicsitEgyébként olvasgatom időnként a fórumot, de nem követem teljesen, pörgős topik
s azért látom hogy sokaknak problémája van a rendszerrel. Hál' Istennek nálam eddig tökéletesen fut minden. Legalábbis amire én használom. Ennyire hardver függő lenne a dolog?!
-
xtmod
senior tag
ez az évfordulós frissítés nem jön le magától? két nap után megint gépnél vagyok, rákerestem, de defender definíción kívül semmi.
-
B-L-A-C-K
titán
válasz
AlyrArkhon #44563 üzenetére
Ezt egy notin csinálja.
-
-
Pribi
senior tag
Sziasztok!
Feltettem a frissítést, és azóta a bekapcsolás után 2-3 percig nem lehet szóba állni a géppel, mert valamit nagyon reszel a hdd-n. Nem tudom megnézni mit, mert még a feladatkezelő se akar elindulni. Mikor lenyugszik minden megy tovább rendesen.
Valakinek valami ötlet, mert ez így eléggé idegesítő.
Köszi: Pribi
-
zoo8800
veterán
válasz
krealon #44552 üzenetére
Lementve megtaláltam
innen leszedhető
SEO: Fényképnézegető Fényképek Windows Photo Viewer restore
-
válasz
szabonagyur #44559 üzenetére
Az is igaz, csak net kell, de mivel írta, hogy MS fiókkal akitválná, azért írtam, hogy biztosan menni fog (meg jobb is a jövőre nézve, mert hozzá lesz kapcsolva a licensz).
-
válasz
westcoastog #44555 üzenetére
Ha volt MS fiókod az aktivált W10-en, nem kell többet megadnod semmit, hagyd ki a sorozatszám kérést és aktiválódni fog, amint belépsz újra a fiókba.
-
westcoastog
veterán
Üdv, gépem instabilitása miatt ma nyomtam egy alaphelyzetbe állítást. Erre ujratelepülés közben persze hogy újraindult ez a szar. Na most beindul, előkészítésnél error, indítsak irja, de ugyan ezt dobja mindig.
Win7-em lett upgradelve w10-re még a megjelenés napján.Licence kulcsot nem tudok, érintetlen win10 telepítővel ujratudom rakni a gépet úgy hogy beaktiválódik az ms fiókommal? Vagy kapa és rakhatom vissza az eredeti win7-em?
-
törölt tag
válasz
B-L-A-C-K #44549 üzenetére
Ha friss új rendszer és mégis bolond, akkor passz fogalmam sincs mi okozhatja. Várj talán megjavul a következő mezei frissítéssel. Cortana amúgy a személyi asszisztens, csak magyar régióval még nincs. US/UK régióval előjön, a nagyító kereső ikon karikává változik. Nálam is csak azért van mert angolul használom a gépet. De azt hiszem a magyarban is a feladatkezelőben a kereső folyamat neve is már Cortana. Írták redditen és én is tapasztalom a mostani frissítéssel a Cortana ablaka kicsit random megbolondul néha. Mivel a motorháztető alatt Cortana=kereső csak hivatalosan még nincs átkeresztelve, ezért gondoltam a te hibád is ez okozhatja. Hasonlatként azt mondanám ha egy Opel Astra alkatrész hiba lenne, akkor a Angliában a Vauxhall Astra is érintett lehet, mert ugyanaz.
-
B-L-A-C-K
titán
válasz
#78032384 #44547 üzenetére
"esetleg régió állítás Cortanára?"
Ez a Cortana konkrétan mi is, mert ilyet nem találok?
Nincs valami spéci egérgomb/touchpad beállítás ami bedobja a keresést?
Nem tudok róla, régi Win10-nél is feljött ugye spontán mint írtam, de nem állítottam semmit be, most meg szűz rendszert raktam rá tegnap este.
Amúgy érdekes mert van hogy 2 napig semmi, de van hogy rájön a 10 perc mint a videóban látható.
-
törölt tag
Nem hallottam róla, de ha írtak is erről valahol az MS-nek elfelejtettek szólni. Mivel a hivatalos oldalon ott az akadálymentesített kiskapus ingyenes frissítési lehetőség, visszavonásig érvényes konkrét dátumot nem írtak.
BLACK: érdekes bosszantó bug, esetleg régió állítás Cortanára? Igaz nálam az is bugos kicsit frissítés előtthöz képest, de magától még nem jött elő. Nincs valami spéci egérgomb/touchpad beállítás ami bedobja a keresést?
Képnéző: furcsa hiba ez is, nálam kopp-kopp most nagyon megjavult az app. Talán gyorsabb is, lapozás is jó, beállításokat korábban nem jegyezte meg most igen.
-
Ralond
tag
válasz
jbauer05 #44540 üzenetére
Ha már beaktiváltad akkor nem fog másik alaplappal működni a kód szerintem. Esetleg meg lehet próbálni feltelepíteni akkor is 8/8.1-et és végig vinni a frissítést, akkor új kódja lesz a konfigurációnak. De ehhez szerencse is kell, hogy lehessen akkor még frissíteni.
Esetleg valaki még valamit hozzá tud fűzni?
-
krealon
veterán
válasz
-FLY-> #44541 üzenetére
"Az normális, hogy nem tudom léptetni a fényképeket a beépített nézegetővel? Van erre megoldás, hogy lehessen?"
Vagy a regi kepnezegeto hasznalata
-
7Sony7
addikt
Üdv. Frissítettem 8.1 ről 10 re, de érezhetőbben lassabb a gép mint volt előtte. Vannak valami spéci beállítások erre, vagy valami ötlet?
-
-FLY->
őstag
Az normális, hogy nem tudom léptetni a fényképeket a beépített nézegetővel? Van erre megoldás, hogy lehessen?
-
törölt tag
Sziasztok. Nektek nincs memória gondotok win10 frissítés után?
Nekem állandóan elfogy a 8GB, de havernak a 16 is. Itt lakik a szomszéd szobában, szóval nem hallottam a sarkon a sztorit. -
vlevi
nagyúr
válasz
jbauer05 #44531 üzenetére
Ezt most csináltad?
Juli 29-el lejárt a win7-ről 10-re frissites lehetősége.
Ha 29-e előtt frissitettel 10-re, akkor az rendben van, ha később ukrarakod a gépet, akkor már a kulcsot sem kell majd megadni, mert a hardver azonoaitoja alapján automatikusan aktivalja magat. Kivéve, ha közben alaplapot cserélsz. -
jbauer05
tag
Olvastam a PC world oldalán, hogy még mindig működik az, hogy elfogadja a win10 a win8 és 7-es cd kulcsokat. Így vettem egy nem OEM-es win 7-es ultimate kulcsot. Nem volt eredeti a Windowsom, így aktivátort töröltem, és a Rendszerben a másik termék kulcs megadása pontnál aktiváltam a legális kulcsomat. Minden rendben ment, gondolom később nem lesz ezzel baj.
A kérdésem viszont az lenne, ha netán újra akarnám húzni a gépet, a kulcs működni fog akkor is, mert hallottam már olyanról (xp korszakban), hogy az esetben nem működött. -
Rimuru
veterán
válasz
King Unique #44511 üzenetére
Szóval ezek alapján kell neki a tárhely és nem érdemes kicentizni a rendszerpartíció méretét...
nincs lehetoseg ra, igy is 25-30 Lin-Win kiosztas van. Emellett van meg 50GB a HDD-n is ami NTFS, itt vannak a nagyobb dolgok (pl Steam).
-
netpeti98
addikt
válasz
Athos.187 #44523 üzenetére
A frissítési kisokos utolsó bejegyzését olvasd el.
-
RetepNyaraB
veterán
válasz
RetepNyaraB #44522 üzenetére
Leírom okulásul:
Disk management-ben (lemezkezelő) hozzá kellett rendelnem egy betűt a meghajtóhoz, mert a buzi Windows magától képtelen, úgy látszik. Igy már megy remekül a beépített -
Athos.187
csendes tag
Sziasztok!
Most olvasom, hogy elvileg jött egy nagyobb update (1607), de hiába nyomom a frissítések keresését nem talál semmit. Nem tudjátok véletlen, hogy miért nem jelenik meg nálam? Sorry, ha volt már a kérdés.
-
RetepNyaraB
veterán
Sziasztok,
kissé off itt, de megpróbálom:
Lenovo y560 laposon most vettem először észre, pár hónap többé-kevésbé kielégítő win 10 használat után, hogy nem megy a kártyaolvasó. Az elég régi külső usb-s és a belső sem. Persze nincs rá win 7-nél újabb driver, azt meg a jelek szerint hiába teszem fel.
Az eszköz egy JMicron JMB387A Flash Media Controller.
Van valami megoldás, vagy emiatt kell win 7-re visszatérnem?Láma vagyok; esetleg egy új külső olvasó, win 10-es saját driverrel (persze ezek mind plug&play elvűek)? Occóér?
-
DarkByte
addikt
válasz
DarkByte #44423 üzenetére
Nos nem tudom miért, de két WUDFHost.exe folyamat van a gépemen, ezek közül az egyik futtatja a DisplayLink driver küldő részét, Process Tamer-el szépen beállítottam Force Realtime-ra mindkettőt és így visszaállt a béke. Ötletem sincs a másik folyamat mit futtat, az is valamelyik USB eszköz userland driver-e. De így most jó, úgyhogy nem piszkálom.
-
csacsa01
tag
Sziasztok,
Az Edge-ben, hol lehet visszaállítani, hogy több nyitott lap bezárása esetén, ne záródjon be az összes lap?
Kipipáltam egyszer, hogy záródjon, most meg nem tudom visszaállítani, és r..ul idegesít. -
csubuka
addikt
Sziasztok!
Win 10 alatt végre van gyári megoldás az egérgomb remap-re? Ez a "Microsoft Mouse and Keyboard Center" lenne a mese amit fel kell raknom vagy van más megoldás, hogy a scroll click-et helyettesítsem az oldalgombbal egy noname egeren (nincs spéci drivere, ahol ilyet lehetne)?
-
Ralond
tag
Ez már kezd viccé válni, frissítés előtt felismerte a telefonomat. Amióta frissítettem fel sem ismeri. Azért egy Windows 10 egy Windows Mobile 10 rendszerű telefont illene felismernie USB kapcsolaton keresztül...
-
King Unique
titán
válasz
Rimuru #44508 üzenetére
Én az RS1-et most tisztán tettem fel, de korábban a TH1
—►
TH2 upgrade-hez kellett ott is a tárhely [link]. Valamint nemrég egy 8.1—►
10 upgrade-nél nálam a kezdeti 27 GB-os helyfoglalás 41 GB-ra nőtt, illetve a Windows.old mappa is 17 GB körül volt, ha jól emlékszem. Plusz a $Windows.~BT aszem 4.3 GB körül.Szóval ezek alapján kell neki a tárhely és nem érdemes kicentizni a rendszerpartíció méretét...
-
törölt tag
-
khorvat
senior tag
Hi!
Egy gyors kérdésem lenne remélem elbírják a fórum keretei hanem mondjátok inkább hova tartozik a kérdésem.
Szal ha veszek most egy új Dell laptopot számlásan üzletből, akkor ha ezen hivatalosan windows 8.1 oprendszer van, hogyan tudok és mennyiért Windows 10-re frissíteni?
Azt tudom hogy párnapja lett vége az ingyenes frissítésnek, ezért érdekelnének a lehetőségek, a Delltől számíthatok-e vmi kedvezményre esetleg ingyenes frissítésre mivel az ő termékük vagy Microsoft 8.1 - > 10-re frissítésért mennyi kér most el ez csak egy updrade lenne.
Az számít-e hogy a laptopot az ingyenes frissítés után veszem kvázi nem lustaságból nem frissítettem eddig hanem mert egy raktárban pihent a laptop és még nem volt eladva az ingyenes időszak alatt?Válaszokat köszi előre is!
-
Rimuru
veterán
Minden nagyobb frissiteshez kell majd 20GB hely?
Ez megoldhato ugy hogy egy masik lemezt mondjuk jo helye symlinkelek?
(30gb-n van a win ebobl instant tobbet elvesz hogy ne legyen meg a 20gb hely) -
Csöves
őstag
Alvó módból nem akar felébredni, nem reagál semmire.
Fekete a képernyő, oszt sanyi. -
Apucy01
őstag
Sziasztok fissités után hiába távolitom el a $WINDOWS.~BT egy idő után "visszatér" mit lehet vele tenni?
-
King Unique
titán
válasz
pendre54 #44448 üzenetére
Még egyszer mondom, hogy telepítésnél a lemez partíciós sémáját alapvetően a boot mód határozza meg. Ha nálad valami hibrid "UEFI and Legacy" opció volt beállítva, akkor ilyenkor általában az egyik szerint telepít. Ha GPT lett, akkor vsz az UEFI volt itt is az elsődleges. Tehát valami Legacy only módot kellett volna választani, ha azt akarod, hogy minden MBR maradjon.
Az is evidens, hogy ha a telepítés idején a másik lemez le volt húzva, akkor ahhoz nem nyúlt. Ha a boot módot szimplán átállítod, akkor még magát a lemezt csak úgy nem konvertálja át.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Apple iPad 11” (A16, 2025) - a táblagépek vanília fagylaltja
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Milyen egeret válasszak?
- SSD kibeszélő
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- sziku69: Szólánc.
- Metal topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Játékkulcsok a legjobb áron: Steam
- Bowers/Wilkins Px7 S2 fejhallgatók
- LG 27UL500-W - 27" IPS - 3840x2160 4K - 60Hz 5ms - HDR10 - AMD FreeSync - 300 Nits - sRGB 99%
- Playstation 4 Slim 11.00 GoldHEN 500GB - Előre telepített PS4 játékokkal
- Önerő nélkül is. Részletfizetés .Bankmentes. Lenovo Legion 5 Gamer Laptop
- Surface Pro 7+ i5-1135G7 16G 256GB 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest