- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Kempingezés és sátrazás
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- Doky586: Helyreállítási partíció létrehozása (javítása)
- Gurulunk, WAZE?!
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
-
LOGOUT
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
RazoR
veterán
Lenne pár kérdésem a 10-el kapcsolatban: hogy lehet parancsikont csinálni az Edge-nek az asztalra, illetve hogyan lehet a könyvjelzőket importálni a firefoxból, ha a megfelelő beállításoknál nem látja a firefoxot az edge?
-
vg
addikt
válasz
Colos1 #13490 üzenetére
Nekem az egyik gépem egymagos athlon xp 3800+, 2GB ram, és ős ati 4850 kártya, meg 80GB ATA-s rendszer vinyó.
Elmegyeget rajta a 32bit-es win10
, csak a pendrive használatát ölte ki az új Win10. Remélem javítják, mert nem tom így használni readyboost-ként a 2GB pendriverot, ami Win 8.1-en tökéletes volt.
-
FLATRONW
őstag
válasz
Szinyák #13487 üzenetére
Vagy van egy olyan lehetőség, hogy az internetkapcsolatot beállítod forgalmi díjasra és ilyenkor nem tölt le frissítéseket, de sajnos olyan lehetőség nincs már hogy mi döntjük el, hogy mit és mikor akarunk letölteni és telepíteni.
(#13481) Colos1: Nekem nincs semmi bajom a frissítésekkel, mert úgy is telepíteném azokat, de én szeretném eldönteni, hogy mikor töltöm le és telepítem azokat. Nem szeretem, hogy böngészés közben elkezd tölteni a szörnyen lassú netemen (2 Mbps).
-
aero.
veterán
Képtelen vagyok felrakni a 10-et. Leszedtem innen: [link]
Végigfut, letölti, minden. Elindul a telepítő, megkérdezi mit akarok megtartani. Utána elindul a telepítő, kiírja hogy párszor újra fog indulni stb. A végén meg kiírja, hogy valami baj történt, Windows 10 telepítése sikertelen. Járt már így valaki?
-
Colos1
őstag
A céges laposom 4GB RAM, Core-i3 M 330 processzor + SSD. Ez a CPU elég? Tudom, min 1 Ghz, de mintha valaki írta volna, hogy a kétmagosokon nem megy jól.
(#13487) Szinyák: De, keress
-
Aarpok
őstag
Párat én is próbáltam,de elégé lehervasztó volt az eredmény.A legtöbbnél nem volt hang és volt olyan is,hogy felirat hozzáadásánál letérdelt az alkalmazás memória,hdd 98 - 100% - on volt.Sajnos a videólejátszás nálam nem volt tökéletes időnként megállt a kép (hang nem) és miután észhez tért elkezdte behozni a lemaradást.Most nem tudom a 10 - e a bűnös ebben,mert 8.1 - en nem csinált ilyent.
-
Gyick
őstag
üdv!
A windows ~bt és windows~ ws mappa törölhető frissités után?
-
Colos1
őstag
-
Polír
csendes tag
Sziasztok
Nos már két napja van fent a win10,és eddig semmiféle problémát,nem tapasztalok.Csak frissítettem a gépen lévő oprendszert,utána kitöröltem a win.old mappát,megtartott minden beállítást,fájlokat szóval mindent az előző rendszer beállításaiból.
Olvasgatom,hogy sokan panaszkodnak a felbontásra hogy homályosak a betűk nagyobb felbontás esetén,hogy nem megy pár formátum lejátszása stb,nem aktíválódik.
Én ugy vettem észre a beírások alapján,hogy akik tiszta telepítést csináltak azoknál fordul elő probléma.A Microsoft tájékoztatójában is az volt,hogy először frissíteni ajánlott a régebbi oprendszert,úgy aktiválódni fog,mert aki frissítés nélkül rakja fel tiszta telepítéssel,nem fog aktiválódni.Mert a server nem érzékeli hogy volt már aktíválodott win 10 a gépen.
Amúgy én mint átlag felhasználó nem értem ha valakinek volt egy jól működő rendszere az frissítés után,minek telepíti ujra??Nekem is minden megmaradt és hiba nélkül teszi a dolgát két napja :-)Nem akarok senkit megbántani vagy megszólni,akik tiszta telepítést csináltak,de náluk fordul elő 90%-ban valamilyen probléma.
Én szerintem először frissítsétek,és ha pár nap után esetleg valami bibi lesz akkor kell próbálkozni a teljesen új telepítéssel
-
szunyi777
őstag
válasz
laleeee #13472 üzenetére
Valószinüleg hiányoznak fájlok a $Windows.~WS vagy BS mappából, ezért hibázik...
Próbáld frissiteni MediaCreationToolx!
Frissités után, ezzel a kis szerszámmal rögtön tudsz egy teljes ISO vagy USB telepitőt is létrehozni, és ezzel tudsz tiszta telepitést késziteni a későbbiekben. -
laleeee
őstag
Nekem 20 százalék telepítés után mindig visszaállítja w7-re és a következő hibaüzenetet írja ki:
"A telepítés a SAFE_OS fázisban meghiúsult,a hiba egy PREPARE_FIRST_BOOT művelet közben történt"
Mi lehet ez vajon ? -
Szinyák
őstag
Azt hol lehet a 10.-be beállítani ,hogy a frissítéseket keressen , de én döntöm el , hogy azokat telepítem e ?
Win 8 .-alatt megtaláltam ,de ebben hova dugták el ?Illetve vagy 4 napja fent van , az első alkalommal frissített , de minden nap rá keresek a frissítésekre, de nem talál semmit ! Másnál mi a helyzet ?
Vagy én vagyok türelmetlen , majd jönnek azok ....Válaszokat köszi
-
válasz
wolfman #13459 üzenetére
Köszi
Akkor megy fel a 10es.
#13463: Elvileg mindent le fog szedni magának. Külön procedúra, ha nem M$-os driverkészletből akarsz dolgozni.
-
GEPESZ66
veterán
Ha egy HP laptopon lévő WIN8.1-et felfrissítem WIN10-re, majd ISO-ból csinálok egy tiszta telepítést, akkor a HP-honlapján kell vadászni minden illesztőprogramra (pl.WIFI,webkamera,stb.), vagy minden feltelepül?
-
bakkir
tag
Üdv!
Nekem tegnap óta nem müködik a kereső. Bármit beírok nem adja ki, ha meg rákattintok: "hiba történt próbálja meg később", ötletek? -
agresszor
csendes tag
Na, az első 24 óra után 14 millió windows 10. Ez akkor is szép, ha figyelembe vesszük az 5 millió insidert. Főleg, hogy sokan még mindig nem kapták meg az értesítést a frissítésről....
-
válasz
#41133696 #13454 üzenetére
LoL, még a win10-es WMP is lejátssza, nem értem
#13455: Már csak a download tool van, a közvetlen ISO link nem jó (-> KÉRETIK MÓDOSÍTANI AZ ÖSSZEFOGLALÓBAN)
A régi Acrobatos #13451 kérdésre valaki?
-
szunyi777
őstag
válasz
Воланд #13445 üzenetére
Gondolom, hogy akkor ezért eggyezik mindenkinél a termék kulcs?!
Nekem is lecserélte az eredeti kulcsom, a képen láthatóra.Fő darab csere esetén RETAIL kulcsal rendelkezőknél, gondolom, hogy marad a telefonos újra aktiválás.. win8.1 esetében tökéletesen újra aktiválta nekem alaplap és cpu csere után...
-
Régebbi Acrobat Pro-t használ valaki win10 alatt? (A 9-esre van licenszem, nem szívesen warezolnék újabbat)
-
törölt tag
Hmm, azt gondoltam, hogy az asztali Skype-ot tartalmazza eleve, de úgy néz ki, hogy le kell tölteni.
-
k.kristof
őstag
Erre a hibára van ötletetek?
-
pusihusi
addikt
Lehet hogy volt róla szó, elöszőr frissítettem a 8.1-et amit felajánlott az MS. Win. 10-et. Ez okés is volt,-a Windows aktiválva! Utána letőltöttem és készítettem egy telepítőt s csináltam egy tiszta telepítést de a Win. 8.1 kódokat nem fogadta el. Ez a jövőben is így lehet? Ha igen akkor elég hosszadalmas lesz a telepítés! Köszönöm a válaszokat!
-
h1mpi
félisten
Most reggel alig tudtam életet lehelni a win10-be. Bejelentkezési képernyő után megállt mint a szög. Pár újraindítás és gép kikapcs után működik megint...
-
JanR
addikt
válasz
#41133696 #13439 üzenetére
Köszönöm!
woland_y2k: Neked is
Ráérek, szóval így csinálom, már ráfér a gépre, meg úgy eleve én sokkal jobban szeretem a tiszta telepítést.
Viszont most itt többet olvastam arról, hogy a chrome rakoncátlankodik (8.1 alatt nálam is valami nem tiszta vele - néha nem tölt be oldalakat, valami lilahátteres valamit dob be, meg leállnak a bővítmények - a gép stabil, csak a chrome rosszalkodik - vajon W10-nél is fennáll ez a hiba?) -
vlevi
nagyúr
válasz
gyurkikrisz #13426 üzenetére
A download tool megkérdezi, milyet akarsz. Milyennyelvet, home, pro, 32,64 bit, es csak utana indul a letoltes.
-
JanR
addikt
Tisztába akarom magam tenni (
), segítsetek légyszíves.
Na most adott egy 8.1, de szeretném a 10-t kipróbálni. Hogy kell ezt most kivitelezni? Először frissítsem a 8.1-m 10-re és utána egy tiszta telepítéssel tegyem fel a 10-t? Igazából már megérett a rendszerem egy újratelepítésre, de gondolom a 10-t nem tudom aktiválni a 8.1 kulcsommal. Ezért kérdezném ezt. Amit olvastam, hogy a W10 megjegyzi a hardverem upgrade-nél, utána pedig már simán feltelepíthetem tisztán is és nem kell kulcsot megadnom?
-
gyurkikrisz
őstag
Ha a Microsoft oldaláról letöltők egy ISO-t, akkor az mind Pro, mind Home verzióhoz jó lesz?
-
ldave
félisten
Ha valakinek nem menne a OneDrive bejelentkezés friss telepítés után, akkor nekem ezt úgy sikerült megoldani, hogy előbb böngészőből beléptem a fiókba, majd utána a programmal is és így sikerült.
-
pzstm
titán
Én 10 milliót mondtam, amire MS-es emberek azt mondták, hogy az azért nagyon durva lenne 24 óra alatt, mert rengetegen nyári szabadságon vannak!
-
kisapa
senior tag
Sziasztok! Még nem frissítettem win10-re de a mediacreation tool-lal letöltöttem a telepítőt. A kérdésem az ha a meglévő Win7-et felfrissítem utána ugyanazon a gépen tudok tiszta telepítést csinálni? Korábbi hozzászólásokból ezt szűrtem le.
-
válasz
wolfman #13411 üzenetére
Áttorrentezi másoknak a frissítéseket... A jóédes &#@€$! Az előző lakásban 10 giga felett fizetnem kellett az adatforgalomért, még csak az hiányozna, h extra költséget generáljon. A párom meg egyenesen mobilneten lesz havi 1gigával
.
#13410:
0 kiolvasod a mostani rendszered kulcsát biztiamibizti
1 media creation tool-lal letöltöd az iso-t , pl rufussal vagy natúr parancssoros módszerrel pendrivera teszed2 frissítesz, hogy jogosult légy a 10-re, aktiválsz -> így a hardwareID-d bekerül a M$ adatbázisába
3 tisztán telepítesz, kulcs megadása nélkül. Az aktiválás a hardwareID alapján történik amint netre kapcsolódtál.
-
wolfman
veterán
Lehet hogy vótmá'!
http://index.hu/tech/2015/07/31/windows_10_update_kikapcsolas/
-
Mattb
senior tag
Valaki elmondaná, hogy egy clean install hogy néz ki win10 alatt?
-
bandi0007
csendes tag
Sziasztok.
Az mitől lehet, hogy miután feltelepítettem a 10 est ( 8.1 -ről ) induláskor először a 8.1 bejelentkezés pörög majd csak utána jön a 10 betöltő képernyője?
Köszi! -
Vistaboy
veterán
Végre nekem is sikerült feltennem a Windows 10-et.
A Microsoft saját letöltőprogramjával elsőre lejött és települt, szóval akinek nem menne Update-en keresztül, az bátran próbálja meg azt (Link az összefoglaló hsz-ben).
Habár, megmondom őszintén, nálam nem volt teljesen zökkenőmentes a feladat.
Frissítés után ugyan megmaradtak az alkalmazások és a beállítások, ám nem sokkal azt követően, hogy sikerült beaktiválni, fel akartam tenni a nemrég kijött GeForce Windows 10 drivert, ami először nem akart felmenni, mondván, hogy nem kompatibilis a rendszerrel (wtf?
). Utána nagy nehezen engedte, viszont újraindítást követően kék halál fogadott, amit már jó ideje nem láttam (A számítógép problémát észlelt, blablabla...). És mókuskerék a végtelenségig. Felajánlotta a helyreállítást, de nem segített.
Végül meguntam, és "A gép visszaállítása alapállapotba" lehetőség mellett döntöttem, ezúttal a korábbi alkalmazások megtartása nélkül (Az online profilban úgyis rögzítve vannak a beállítások, úgyhogy annyit nem veszítettem vele). Ez már gond nélkül sikerült, már egyből aktiváltként jött fel, tisztán a rendszer. Most már az nVidia Windows 10 drivere is elsőre felment, szóval minden oké vele
(Legalábbis eddig.)
Tanulság: Hiába írja ki frissítés előtt, hogy kompatibilisek az eszközillesztők és a programok a Windows 10-el. Mindenképp érdemes tiszta telepítést végezni, máskülönben sok probléma akadhat. Most nekem is meg kell próbálni, hogy a programjaim működnek-e Win10 alatt, de remélem, hogy igen, mert sok eredeti licences appom van, amit szeretnék továbbra is használni.
MOD: Valaki nem tudja véletlenül, hogy miként lehetne legalább az aktív ablak címmezőjéhez hozzárendelni az alapértelmezett színt? Mert így minden olyan fehér és ez zavar.
-
FLATRONW
őstag
Nem tudja valaki, hogy miért nem kapcsol ki a megjelenítő a beállított időkorlát után? Csak a zárolási képernyő jelenik meg ilyenkor.
-
csixy
addikt
Egész finom szerkezet lett ebből az acerből a gép alaphelyzetbe állítása után.Érdekes, hogy a Windows_old\Windows\WinSxS mappát huncutul meghagyta és ... Így, hogy frissítésként lett felrakva a win10 még azt a két kis kütyimütyit is látja az eszközkezelőben , amit az insider build nem tudott lekezelni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Felújított laptopok Számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
- Asus ROG G20AJ - Intel Core i7-4790, GTX 980
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B460M i7 10700 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB KOLINK Observatory TG TT 600W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- 0% THM 3 havi részlet! Beszámítás, 27% áfa, Sapphire Nitro+ RX 9070XT 16GB készletről
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged