- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- LordAthis: Ismét egy "Idióta" A.I. Projekt, hogy meglovagolja az aktuális trendeket...
- Ndruu: Segíts kereshetővé tenni a PH-s arcképeket!
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- bambano: Bambanő háza tája
-
LOGOUT
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mezga Aladár
veterán
válasz
mefistofeles #14594 üzenetére
Természetesen nem.
Viszont igazán jó hangú szoft nem sok létezik.
És ha jól olvastam átdolgozták a hang kezelést is.
Ergo, lehetnek gondok hang terén. (ha rosszul tudom, valaki javítson ki) -
krisz4b70
aktív tag
Üdv! Nekem lenne egy windows 7 home-om, olyat olvastam, hogy ha lefrissítem 10 home-ra akkor nem lehet kikapcsolni az automatikus frissítéseket. Ez mennyire igaz?
Szerk: látom közbe pont megelőztek a kérdéssel
-
mefistofeles
veterán
válasz
Mezga Aladár #14590 üzenetére
Oké én nem vagyok olyan vájtfülü, nekem megfelel. A VLC csak egy példa lett volna, hogy ilyen kardinális problémák is megoldhatók!
Gondolom ezzel a két lejátszóval ki is merült a választék...... -
repvez
addikt
Még egy kérdés eszembe jutott a letöltésnél lehet választani, hogy USB-re vagy ISO-ba akarom letölteni.
HA USB-t választanám akkor egyből oda is töltené le vagy a gépre és akkor csak simán átmásolni kell a pendrivra?Le kell formázni elötte és ha igen akkor mire (FAT vagy NTFS)
Meg ha az egyik gépemen sima a másikon UEFI bios van akkor hogy készitsem el a telepitőt ha UEFI telepitést akarok csinálni? -
-
Mezga Aladár
veterán
válasz
mefistofeles #14587 üzenetére
Vlc-nek messze nem olyan jó a hangja.
-
Amur
addikt
A defender update és a pontos hibakód, amin nem tudok keresztülvergődni..
Windows Update error 80070005 KB2267602
Neten nem találtam értelmes megoldást.
Nem lehet valahogy megmondani neki hogy szarok a defenderrre, amúgy sem használom?
Csak szimplán fel szeretném rakni a win10-et? -
pethYeti
addikt
válasz
front3r #14577 üzenetére
Akármilyen hihetetlen és futurisztikus elrugaszkodó lesz, de nem működik az a menüpont. VGA frissítést nem lehet kikapcsolni. Tolja az arcodba a legfrissebbet.
Egyébként mivel ez laptop és 2 vga van benne, nyilván ezért ilyen hulladék az AMD driver. Asztalin persze nem lenne gond, de itt most annyit tudnék még csinálni ha felrakom a WIN 7-en már jól működő drivert, de ezt persze nem lehet mert fel is frissíti.
Egyébként nekem nagyon TETSZENE a rendszer. De már feladtam, AMD-nek nem szokása ilyen problémákat orvosolni.
-
Még egy kérdés, és ma már nem jövök többet.
Az EDGE-ben be lehet állítani valahol azt, hogy új lap megnyitásakor átváltson rá azonnal? -
mzso
veterán
Úgy látszik korai volt az örömöm. A zenelejátszás Foobar2000-rel folyamatosan kattog/perceg, esetleg dadog.
Hallgathatatlan.Videólejátszásnál Potplayerben pedig időnként megáll a kép/hang, bár a lejátszás folytatódik és vagy 10-15 másodperc múlva folytatódik, mocskosul élvezhetővé tesz egy filmet. Seekelésnél meg feketére villan a kép egy pillanatra, ami kissé idegesítő
-
edeleny
őstag
Sziasztok!
Nekem most frissített automatikusan.
Lenne néhány kérdésem!
Ez most komoly? a Windows mappa 29 giga? Ezt hogy akarják táblagépre pakolni? Lehet ebből valamit törölni?
Van két dollárjeles Windows mappa, és a Windows old,ezek törölhetőek?
-
front3r
őstag
válasz
pethYeti #14568 üzenetére
Rendszer tulajdonságai/Eszköztelepítés beállításai/Nem, én döntöm el mi a teendő - Soha ne telepítsen...
Itt a megoldás!
Sarazás helyett te is utánanézhettél volna ennek a beállításnak.
Nekem ezen beállítással semmi eszközt nem frissített WU-n keresztül, de lehet csak nálam működik jól...Még a VGA-t sem.
-
zsolti_20
senior tag
Egyre jobban elkeserít ez a rendszer engem is... már 13 órája ülök a gép elött ugyanott tartva. Pontosabban két buggal vagyok előrébb:
1.
2.Minnél inkább próbálom frissíteni annál jobabn nem megy. Belefogott még kb vagy 30 frissítés letöltésébe de a 10240 verzióra valamirét azt írja hogy "requires restart". Reggel 7 óta töltöm de nem jön össze. Ez msot ennyire bugos lenne, vagy tényleg ennyire rossz ez a win10?
-
-
-
szunyi777
őstag
válasz
pethYeti #14568 üzenetére
Nekem a AMD Catalyst™ 15.6-el semmi gondom!
-
bzoley
veterán
válasz
s7evcsenko #14562 üzenetére
Vagy csinálsz egy parancsikont, majd futtatásba: shell:startup és oda behúzod.
pethYeti:
Minden os-nél akad egy-két ilyen egyén, nem kell etetni őket, neked is jobb, ha figyelmen kívül hagyod. -
válasz
Воланд #14563 üzenetére
Ez nem tűnik túl egyszerű útnak, ennyit nem ér az egész!
(#14564) yodee_:
Itt csak azonnal indítani tudtam, de beállítani, hogy minden indításkor induljon azt nem.(#14568) pethYeti:
Linkelj pls valami videót, hogy megnézhessem én is.
Nekem is amd-m van, a legfrissebb amd-s driverrel és eddig nem tapasztaltam semmi ilyesmit. -
pethYeti
addikt
válasz
mefistofeles #14541 üzenetére
Látom te vagy itt a helyi védőügyvéd, én visszaraktam a 7-et mert 2 dolog marhára nem okés nekem a rendszerrel egyik az AMD sara másik a Microsofté.
1. AMD egy fos drivert adott ki a VGA-mhoz amivel akad az összes flash videó már ha egyáltalán megjeleníti.
2. A nagyobb probléma, és ezt nem lehet mivel bevédeni. A Microsoft hozott egy bődületesen rossz döntést és nem engedi meg a felhasználónak hogy más esetleg régebbi drivert felrakhasson mert automatikus frissíti.Eredmény: Használhatatlan a WIN 10 rossz driverrel. És ez nem egyedi probléma. Nyilván ha AMD tudna normális drivert írni akkor nem lenne problémám, de hát nem tud, és mivel a Windows ilyen erőszakosan frissít drivereket maradok a jól bevált WIN 7-nél.
-
Vistaboy
veterán
válasz
Vistaboy #14535 üzenetére
MEGVAN A PROBLÉMA!
Azért emeltem ki, mert a Steam topikban kaptam rá megoldást és sokan hasonló cipőben járnak. Akinél előfordul, az próbálja ki a következőket:
Missing or scrambled text is Steam menus
Szimplán újra kell telepíteni az eredeti fontokat.
Így már minden oké.
-
Amur
addikt
win8.1ről frissítek win10-re.
Előtte minden frissítést letöltöttem amit felhozott, majd distribution/download mappa tartalma delete, ezután parancssorból indítottam a frissítést.
El is indult a win10 előkészítése a telepítésre, majd a 2.újraindításkor beszólt hogy egy fontos frissítést még telepíteni kell(defender frissítés legújabb-amit 8.1 alá már felraktam..)
ahányszor újrapróbáltam mindig hibát jelzett, nem sikerült neki.
Volt újabb törlés a dowload mappából(mert egyik külföldi fórumon ezt írták) de nem segített.
A defender kikapcsolását írták, de az alapból ki van kapcsolva, nem is engedi bekapcsolni magát..
Tipp? -
repvez
addikt
Nos senkinek nincs ötlete?
Meg egy olyan kérdésem még lenne, hogy Toshiba laptopra simán rámehet minden nem kell semmihez sem külön driver? Mert eddig csak azokat a drivereket lehetett használi amit a Toshiba ad ki és a sima gyártói drivereket nem. -
yodee_
őstag
válasz
Start menün jobb gomb -> feladatkezelő -> indítás fül
-
Воланд
titán
válasz
feladatutemezo, uj feladat hozzaadasa.
-
Valaki elmondaná, hogy hol találom az Indítópultot?
Vagy itt hol lehet beállítani, hogy egy program automatikusan elinduljon? -
-
Воланд
titán
válasz
Ringman #14553 üzenetére
igen, torolheto.
az a felirat azt jelenti, hogy nem nyulhatsz bele az wu mukodesebe, nem valszthatod ki, hogy melyik frissites mikor toltodjon le es telepuljon. viszont az, hogy megjelenik a felirat valami bug lesz, ugyanis nekem egyik vm-nel nincs ott, masiknal meg egy par ujrainditas utan jelent meg.
-
Én egy 722-nél jártam így, AMD-s driver baj lesz szerintem, az MPC-HC elindítja az .mkv, .mp4-et de lejátszani azt már nem hajlandó, VLC-vel működik.
És a böngésző alatti Online videó lejátszás is problematikás, de érdekes módon Chrome alatt menne, csak ott meg a HD-t már akadozva tudja csak lejátszani.Más:
Én is használtam sima frissítéssel a gépet, és utána új telepítéssel is (sőt használom is, igaz nem ezen a gépen, ahol most vagyok), nincs nagyon különbség benne, szóval tudom, hogy nem lényeg a tiszta telepítés, nem is erre irányult a kérdésem. -
zzola
titán
válasz
Én visszarakom!
(#14542) szunyi777
Stabil, gyors, egy Windows?
Teljesen mindegy, hogy a MS mit ígér(t) (nyilván vannak, akik el is hiszik/hitték), a tiszta telepítés az tiszta telepítés.... -
torma1981
veterán
válasz
Szerintem nagyon szuper lett. Van pár apró dolog anit szokni kell mert furcsa még. Az új ikonok szerintem furcsák lettek. A i-as ikonjai jobbak, szebbek voltak. Majd még sokat fog javulni.
-
Ringman
félisten
hello!
sikeresen upgradeltem win7pro-ról. van három új mappám:
$windows.~BT - 5,7 GB
$windows.~WS - 5,9 GB
Windows.old - 5,8 GBmindhárom kell az esetleges későbbi visszaállításhoz?
ha igen, akkor az a visszaállításig átmozgatható tetszőleges helyre, csak előtte kell visszamásolni?---
szerencsére a régi számológép is visszaállítható: [link] -
Tütüm
aktív tag
Sziasztok!
Tegnap felraktam a rendszert az Acer A522-re, minden rendben a videó lejátszást kivéve, ugyanis eddig Win7-en vitte a FullHD-t is Media Player Classic-al,most meg egy videoklipnél is kifagy a lejátszó, vagyis el sem indul. VLC is csak a hangot viszi,áll a kép. Legújabb Win10-es driverek vannak fennt, és frissítés után tiszta telepítés volt. A wmv formátumot vitte egyik klippnél de mkv pl felejtős. Codec gond lenne?
Köszönöm!
-
szunyi777
őstag
Fölösleges a tiszta telepités!!! Mindened megmarad, és nem lesz lassú... Jól meg van csinálva!!
Lemezkarbantartóval, és manuálisan pucolható utána amit hagy!!! Semmi fölös szemét nem marad, és ott folytatod a munkát, ahol abba hagytad...Én sem vágnék bele 3 felhasználó teljes vissza állitásával, újra belakni, telepiteni mindent!!!
A rendszer stabil, és gyors!
-
Tudom hogy először frissíteni kell az aktiváláshoz, csak gondoltam, ha mindenkinek ugyanaz a kód, akkor miért ne mehetne tiszta telepítéssel egyből. (De ezek szerint ez a kód, csak frissítéssel aktiválódik és párosítja a hardware-t)
-
vlevi
nagyúr
Előszőr frissits. A frissites kozben kéri a kodot, de atugorhatod. A frissiftett rendszerrel vard meg, mig beaktivalja magat. Ez nagyon fontos! Es ezutan telepithed isobol nullarol, akkor mar aktivalt lesz. Ha nem varod meg, hogy a frsiites beaktivalja magat, akkor cumi vann....
Steames hiba érdekes...
Ilyenem még nem volt. Olyan, mintha a segoe, vagy tahoma fontok nem lennenek a rendszerben, vagy az arial hianyzik, es helyette hasznal valami masikat. -
front3r
őstag
válasz
szundybence #14505 üzenetére
Kevesen.
Vistaboy: Nem lehet hogy te telepítettél anno fel valamilyen fontot, és az "aktiválódott"? Nálam pl. minden rendben van, nincs ilyen hiba.
Esetleg ez nem oldja meg?
Vezérlőpult\Megjelenés és személyes beállítások\Betűkészletek\Betűtípus-beállítások
Alapértelmezett betűtípus-beállítások visszaállítása -
repvez
addikt
Mi lehet a probléma ha a hivatalos MS oldalról akarom letölteni a ISo telepitőt és 100% ig letölti majd a folyamat is végig megy majd kiirja, hogy valami baj történt és csak a bezárás gomb van, se hiba leirás semmi és még a gépen sem lehet megtalálni a fájlt ezután
A
WS és BT végződésű mappák megvannak a gépen, azokkal mit kell kezdeni? LEhet törölni öket vagy kellenek a telepitéshez? -
Vistaboy
veterán
Srácok, kellene egy kis segítség. Feltettem a Steamet és az Origint, mert hát sok játékhoz kell. Működik is rendesen, azzal nincs gond, de a Steam valamiért olyan szar fontot állított be a kezelőfelületre, hogy alig tudom elolvasni (Az Origin ezt nem csinálja). Íme:
Azért írok a Win10 topikba, mert Win8.1 alatt nem volt ilyen gondja. Ez a hiba egyébként a Microsoft Edge alatt ugyanúgy fennáll, viszont Chrome alatt meg minden szuper.
Van valakinek ötlete, miként lehetne visszaállítani a megszokott fontot Steam alatt? Már kerestem mindenhol, de nem találok erre lehetőséget, amit sikerült fellelnem, csak az intézőt módosítja, az ablak tartalmát nem.
Köszi előre is.
-
freelancer68
tag
Nekem is az a gondom, mint ahogy itt a fórumban is már írták egyesek, hogy frissítés után nem tette fel a cd/dvd eszközkezelőt. Előtte win7-ben tökéletesen működött. Pioneer BDR-206DBK bluray íróról van szó.
Próbáltam a microsoft oldalán található leírásból életre kelteni, de nem sikerült. [link]
Nagyon megköszönném, ha valaki tudna segíteni. -
válasz
mefistofeles #14526 üzenetére
Hiába adom meg a kódot, ami mindenkinek ugyanaz ?, kár, akkor marad a frissítés.
-
szunyi777
őstag
Frissiteni kell!
Sztlaci
"Rosszul tudod, ugorig, talán a dobozos verzióé nem."
Az MS supportján bármikor újra aktiválható lesz telepitési azonositó alapján a RETAIL kulcs!Más:
A tiszta telepitésről már rengeteget irtam én is! Fölösleges! Ha lefrissited, megmarad minden beállitás, program... és amit a win telepitő létrehoz, azt a Lemezkarbanteró pucolja!!!
Miért kellene tiszta telepités egy belakott rendszeren?! -
törölt tag
válasz
Assdak #14474 üzenetére
Egy kiherélt teljes képernyős start screen van, amin a tálca látszik hiába van beállítva elrejtésre és a 8.1 All apps átlátható rácsos kategória nézet helyett itt az all apps egy sima ABC listába cseszi ki a programokat amit scrollozhatsz fel és le. Ezt a gagyit nem lehet hasonlítani a 8.1 start screenhez. Azt se lehet beállítani a start screenre bootoljon a gép.
Ami képet pedig betettél, ilyenre csak registry-t túrva lehet átállítani, normál kapcsoló rá sehol. Nézd sima user szemszögből, egy ilyen egyszerű dolgot hogy a fejléc színeket nem lehet átállítani. -
dtraveller
csendes tag
Nálatok a régóta futó appokat nem szokta magából bezárni?
-
Ha nem frissítéssel tenném fel a Win 10-et hanem a topicban található kóddal (kulccsal) formázás után, akkor működhet ? (kihagynám a frissítést, mert utána valószínűleg úgyis újraraknám).
-
Sztlaci
aktív tag
válasz
Воланд #14517 üzenetére
Rosszul tudod, ugorig, talán a dobozos verzióé nem.
Úgyhogy aki nem a gépházól állít vissza, hanem formatál, menet torrentezni, vagy telefonon alkudozni, hátha megszánják.
Ja hogy erről sem tájékoztatott a tisztelt MS az átállás előtt.
Ilyen korrekt.HWS oldalán közölt hivatalos MS állásfoglalás, továbbá az http://sg.hu/forum/tema/1404328557 fórumon már volt aki beleszalad és elutasította a telepítést a jogtiszta kóddal az MS.
"Frissítve: A Microsoft Magyarország megkeresésünkre pontosította a korábbi álláspontját, a Windows 10 frissítéssel szerzett licenc megőrzi a szülő (frissített) operációs rendszer licencét, vagyis a számítógéphez kötött licenc marad számítógéphez kötött, a hordozható (korábban "dobozosként" emlegetett) licenc pedig marad hordozható."
[link]Ha jól emlékszem a 855-ös hozzászálló írta.
-
mefistofeles
veterán
válasz
Sztlaci #14514 üzenetére
Honnan veszed azt az infót, hogy ugrik az aktiváló kód?
Saját tapasztalat, vagy a zöldséges néni mondta a piacon?
Elvileg semmit sem csinál a kóddal csak ellenőrzi. Meg ha így lenne akkor biztos nem lenne opció, hogy egy hónapon belül visszaállhatsz a régi rendszerre. Nem hiszem, hogy támogatná a regisztrálatlan win használatát.Emlékeim szerint már itt a fórumon is többen írták, hogy legyalulták a 10-es rendszert és visszaálltak a 7-es, 8-as rendszerre. Akkor ők hogy?
-
tonyrulez
őstag
Az most mitől van, hogy megkergült a hang? Előzőleg írtam hogy sokkal hangosabb lett a laptop, és ez jó is, de:
Ha a rendszerhangerőt felhangosítom, az alkalmzást pedig lehalkítom (MPC-HC, Youtube Chrome-ban stb.), akkor mélyebb, dobozos a hangzás. Pont fordítva, tehát alkalmazás hangerő felhangsítva, rendszerhangerő levéve, és ekkor a magasabb hangok kerülnek az előtérbe. Annyira nem szélsőséges a helyzet, de alkalmazás- és rendszerhangerővel kell mókolni, hogy a megfelelő hangzást be tudjam lőni -
Sztlaci
aktív tag
Arról van valakinek infója, hogy a korábbi rendszerre történő visszaállítás után az érvénytelenített kulcs újra használható lesz tiszta telepítéshez?
Ugyanis aki feltette a 10-es verziót, annak ugrott a jogtiszta telepítő kódja. -
cog777
senior tag
Egy dolog irrital nagyon: angol nyelvu a Windowsom, a billentyuzetet is arra allitottam, ellenben sok program automatikusan annak az orszagnak a nyelvet valasztja ahol eppen vagyok (nem Magyarorszag). De a googli is pl automatikusan nem angol nyelvu, illetve a chrome sem alapbol. Most peldaul az Intel vezerlopultjaval kuzdok hogy angolra legyen beallitava.
Tudtok Windowsban beallitast amivel tuti rakenyszeritem MINDENRE az angol nyelvet? Gondolom valamilyen lokalizacios beallitas lehet...
-
Sztlaci
aktív tag
-
Polír
csendes tag
Na 4 nap után minden frankó,pörög a gép hiba nélkül,de ezt a win10 sötét témát az istennek sem akarja a leírtak alapján csináltam,és mégis fehér a téma,de mindegy ez legyen a legkevesebb
De lenne egy nem idevágó kérdésem ha valaki tudna segíteni tippeket adni.Letöltött játék torrent oldalról (Forma1 2013 csak példának) telepítés után hiányzó dll fájl miatt nem indul el.A letöltött dll fájlt hova kell tenni?Mert ha a win system32 mapábba teszem akkor sem jó,ha a játék mappájába akkor sem.64 bites oprendszer,akkor kell a 32 és 64 bites dll is? mert valahol ezt olvastam.Vagy ha a dll fájlt berakom akkor ujra kell telepíteni a játékot?? Nem lét kérdés csak jó lenne ha összejönne
Előre is köszi,ha valakinek van ötlete tippje
-
törölt tag
válasz
szundybence #14505 üzenetére
Nézegetni lehet, de szaga szerintem nem nagyon van
-
Ditoo0225
aktív tag
Sziasztok
Bárkinek Budapesten belül van kölcsön egy winje DVD-n vagy pendrivon ? Mind1 h 7 vagy 8.1 vagy 10. Sajnos boot hibába ütköztem, ami úgy jelentkezik, hogy a rendzser betöltése előtt a gép újraindul emiatt nem tudok belépni a rendszerbe. Bárhova elmegyek érte Budapesten belül és vissza is viszem
Ha bizalom kérdése, hogy visszaviszem e vagy sem akkor jelezd mit hagyjak addig ott nálad cserébe még vissza nem adom
Előre is köszi a felajánlónak
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Robogó, kismotor
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- A Battlefield 6-tal tenné vonzóbbá Core CPU-it és Arc GPU-it az Intel
- SSD kibeszélő
- A lemondást javasolja az Intel vezetőjének Donald Trump
- YouTube
- Helldivers 2 (PC, PS5)
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Windows 11
- Milyen NAS-t vegyek?
- További aktív témák...
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Játékkulcsok a legjobb áron: Steam
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Xiaomi Mi 10T Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HP 15S FHD LED Matt Ryzen5 5500U 4.0Ghz 8GB RAM 256GB SSD Radeon RX Vega7 Win11 Garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G5 - i5-8G I 8GB I 128GB SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Samsung 980 Pro NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest