- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Kempingezés és sátrazás
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- Doky586: Helyreállítási partíció létrehozása (javítása)
- Gurulunk, WAZE?!
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
-
LOGOUT
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
Assdak
őstag
Na a support szerint amennyiben rendelkezem origi w8.1 retail kulcsal, és frissítettem w10-re ingyenesen 1 éven belül, alaplap cserekor fel kell hívni a megadott számot.Ha bizonyítani tudom, hogy rendelkezem eredeti win 8.1 kulccsal, akkor a W10 aktivációt transferelik az új harver környezetbe, míg a régit deaktiválják. Tehát röviden, eredeti kulccsal rendelkezők, átvihetik az ingyenes w10 frissítést új alaplap esetében is.
Azért köszi valid infót..
-
w333
félisten
WU állandóan jelzi hogy Nvidia driver frissítés ... de hibát ír telepítéskor
-
Tigi
őstag
válasz
szabonagyur #12981 üzenetére
Köszi mindenkinek a választ.
Akkor ha felteszek egy 8.1 Core-t akkor azt is tudom 10-re update-elni? -
törölt tag
válasz
bopeti98 #12977 üzenetére
A 8-as kulcsoddal semmi sem történik, elteszed a fiókba. Aktiválásakor megnézik, hogy eredeti 8.1-ről frissítettél-e, és ha igen, akkor az alaplapodhoz kötik a 10-et. Onnantól nem kell semmit megadni, a rendszer aktivált marad (OEM-ként), újratelepítéskor pedig nem kell megadnod kulcsot (nem is lenne mit).
-
válasz
bopeti98 #12977 üzenetére
Elég keveset olvashattál vissza..... le lett írva vagy 100x......
A win 8-as kulcsod nem lesz win-10es! A win10 az alaplapod után fogja azonosítani a gépedet és az első aktiválás után bármikor újra telepíthető tisztán! A win 8-as kulcsod is megmarad és az adott hardveren használhatod is!
-
Assdak
őstag
válasz
mefistofeles #12967 üzenetére
Tudnád linkelni, hogy hol volt leírva, hogy origi retail w8.1-ről hardver limitált w10-re lehet cska frissíteni? Mert akkor valószínűleg elsiklottam felette.
Nem a kétforintos w10 kulcs vásárlása zavar, hanem, hogy nem ez volt kifele kommunikálva, bár lehet ezek szerint én nem voltam elég alapos, majd linkeled.
Az meg már csak nyilván nekem fura, hogy itt mindenki tapsol ehhez, miközben valójában ha ez tényleg így van, akkor a jelenlegi modell egy jó nagy visszalépés az előzőekhez képest, mikor 10-40 dollárért upgradeltél úgy kulcsot, hogy nem volt hardverkörnyezethez kötve....
-
csixy
addikt
Ha korábban nem regiztem be hogy majd kérem a win 10 frissítést, akkor most hogyan lehet kérni, hogy küldje a Picipuha?
-
bopeti98
őstag
Most olvasgatom vissza a hsz-ket, de még mindig felmerült egy kérdés.
Nekem OEM-es Windows 8 kulcsom van ( amikor megjelent a Win 8 akkor vettem a Media Markt-ba ).
Ha frissítek Win 10-re akkor az OEM Win 8 kulcs automatikusan Win 10-es kulcs lesz, vagy ugyanúgy az alaplap ID-je alapján fog egy későbbi újratelepítés után aktiválódni, és a kulcs marad 8-as? -
Tigi
őstag
válasz
FіkuszKukіsz #12971 üzenetére
Mármint Win10 home-ra?
Nulláról nem telepíthető rá a 10? -
ludsimon
veterán
válasz
szundybence #12961 üzenetére
Hatalmas hülyeséget mondtál.
A legegyszerűbb módja valakinek a címét lekérni a szolgáltatón keresztül.Másképp nem lehet, ha van gps- még azon keresztül akár egy hacker is lekövethet.
De nyilván nem a Föld legvédettebb embere vagy, vagy ha igen, akkor én kérek elnézést. -
baboss
őstag
Win 8 alatt belehetett állítani az asztali témák diavetítési időkorlátját.(a háttér kép nálam be volt állítva,hogy 10 másodpercenként váltson.)
Itt nem találok ilyet.Van egyáltalán? -
törölt tag
válasz
Assdak #12959 üzenetére
Ha nem tetszik az ingyenes upgrade, akkor elballagsz ismét a boltba, és megveszed a retail kiadását a 10-nek, ahogy tetted a 7-nél és a 8-nál is, senki sem tart vissza.
(#12964) szundybence: Ez egy fórum. Nem úgy működik, hogy beírsz ide dolgokat, aztán nem kell elolvasni, meg ne válaszoljon senki, meg esetleg aki nem ért egyet, az automatikusan nem ért hozzá. Megtanulhatnád már.
-
FіkuszKukіsz
őstag
Y50-70 home-ra frissithető
-
edari
őstag
válasz
szundybence #12964 üzenetére
De ez már minimum a win7 óta így van.
-
scorpy02
aktív tag
Más nem tapasztalta Intel+amd váltható grafikus kártyás laptopnál (HP Probook 4530s esetemben), hogy az amd kártya driver-ének feltelepítését követően jelentősen megnő a boot idő? A kék windows logó eltűnése után kb 1 percig fekete kép, és csak utána jön be az üdvözlő képernyő. (azzal a driver-rel is amit a windows update tölt le, és azzal is amit az amd honlapjáról töltöttem le) Ha csak az inteles kártya drivere van feltéve akkor olyan gyors a betöltés, hogy pislogni nincs idő. Így most az amd kártyát egyelőre inkább kilőttem biosban.
-
Tigi
őstag
válasz
szabonagyur #12954 üzenetére
De a múltkor próbáltam és olyan volt mintha nem tudta volna kiolvasni a termékkulcsot a gépből.
Lehet, hogy nem a megfelelőt raktam rá?
A noti dobozán csak annyi van, hogy Windows 8.1, az, hogy Core vagy Prof. nincs és én azt hiszem, hogy Prof-ot tettem rá.
Létezhet, hogy Core volt rajta és a Core egyenlő a Home verzióval?
Egyébként egy Lenovo Y50-70 notiról van szó.Bocsi, de nem vagyok teljesen képben, már bánom, hogy hagytam magam rábeszélni a törlésre.
t72killer: az a baj, hogy már nincs a gépen a Win8.1 mivel a teljes HDD törölve lett és újraparticionálva.
-
válasz
Assdak #12959 üzenetére
"Nézd, én hittem a microsoft nagy szavainak, miszerint ingyen frissíthet windows10 -re aki eredeti windowsal rendelkezik"
Miért ez nem így van? Már mostanra rengeteg embernek van windows 10 a gépén ami hivatalos és egy fillért nem adott érte!"Szó nem volt arról, hogy egy szaros limitált windowsra lehet frissíteni"
Nem a windows "limitált" hanem a hardver amin használhatod.Szerintem ez elég világosan el lett mondva..... másrészt van aki nem cserél havonta alaplapot.
Aki viszont gépépítés/csere előtt áll az nyilván jobban jár ha megvárja az új vasat (egy éven belül) és arra dobja fel a rendszert.Sajnos ez van. Ha olyan jól el vagy eresztve, hogy rendszeresen cseréled a gépedet akkor nem nagy érvágás egy dobozos win 10.............
-
Igen, jogtiszta lesz és technikailag is menni fog a frissítés. Először visszatenném a gyári 8-at/8.1-et, aztán ráffrissítenék egy win10-es iso-val, amit a media creation tool-lal tudsz letölteni.
-
szundybence
aktív tag
válasz
Assdak #12959 üzenetére
Szó nem volt arról, hogy egy szaros limitált windowsra lehet frissíteni.
Pedig de. Pontosan meg volt adva, hogy miről mire lehet frissíteni. Egyébként neked mi hiányzik belőle? A DVD-író progi, vagy az ingyenes 12 hónap picipuha Help-desk?
(#12963) Tesla93: Csak hogy tudjátok. De szürke volt (Off-Topic). Nem kellett volna elolvasnod.
-
edari
őstag
válasz
szundybence #12961 üzenetére
Ha nem akarsz, akkor miért írod le egyáltalán a hülyeségeidet?
-
Zolly444
aktív tag
Edge-re lehet valahogy adblockot varázsolni? Kiég a szemem a sok hirdetéstől.
-
Assdak
őstag
válasz
mefistofeles #12949 üzenetére
Nézd, én hittem a microsoft nagy szavainak, miszerint ingyen frissíthet windows10 -re aki eredeti windowsal rendelkezik. Szó nem volt arról, hogy egy szaros limitált windowsra lehet frissíteni. Ha ez így van, inkább hagyták volna a francba az egész ingyenes frissítéses bullshitet, és lehetett volna kedvezményesen frissíteni, normál Retail w10-re, ahogy ez volt w7-8-8.1 váltáskor...
-
w333
félisten
Valakit érdekel hogy lehet az ablak színét is megváltoztatni ?
-
Mattb
senior tag
Ha felraktam a w10et de a particionalast nem ugy csinaltam ahogy szerettem volna, ujratelepithetem a lemezzel? Teljes install.
-
-
ludsimon
veterán
válasz
szundybence #12935 üzenetére
Hely adatot honnan?
Max a várost, nem?Vagy gps-is van a tiedben?
-
Tigi
őstag
Sziasztok
A lányom notiján gyárilag egy Win8 vagy 8.1 volt (már nem emlékszem), de win 7-et kellett felrakni helyette viszont a gyári Win törlődött.
Elvileg a termékkulcs a noti bios-ában van.
Kérdés az, hogyha feltelepítem rá a 10-et akkor jogtisztaként fog működni?Előre is köszi.
üdv. -
válasz
Assdak #12942 üzenetére
A w 8.1 retail kulcsodból sosem lesz oem.
Azzal a kulccsal a 8.1 et más gépen is újra telepítheted akármikor.
A win 10 frissítésnél annyi szerepe van a 8-as kulcsnak, hogy látják belőle, hogy eredeti a Windowsod. Ezért ingyen frissíthetsz win 10-re! Innen kezdve a win 10-nek semmi köze a 8-as kulcsodhoz.
Oké szívás ha deszkát cserélsz de ugye nem gondoltad, komolyan, hogy ingyen adnak retail win 10-et mindenkinek. Ezt sosem mondták!
Ha tényleg olyan sokszor cserélsz alaplapot és kell a win 10 akkor valóban érdemes venned egyet. -
alfa20
senior tag
válasz
Assdak #12942 üzenetére
hát ja, hülyeség vagy nem MS közmondás: ajándék OS-nek, ne nézd a korlátját
Amúgy valahol én sem értem ezt az OEM/Retail kavarást szerintem MS sem.
De én ezt a 50+-os árat kicsit sokallom a W10 dobozos verzióért.
Inkább mondanák azt ha retail-ről frissítesz és meg akarod tartani ezt a verziót fizess be 40-50$ aztán kész. -
Goblin12
őstag
Nagyon köszönöm nektek:
(#12834) t72killer + (#12839) gbela + (#12840) r3dsnake + (#12874) alfa20 + (#12886) woland_y2k
Még egy olyan kérdésem lenne, hogy "$Windows.~BT" <-- ez lenne maga a win10 install, ebből tudok valahogyan telepíthető USB-t csinálni?
-
sbai
tag
Sziasztok!
Valaki tudna abban segíteni, hogy hogyan lehetne visszahozni a Local Group Policy Editort a Win10-be? Windows 8.1-en még volt, de 10-en nem találom sehol. A OneDrive-ot szeretném vele eltűntetni. -
alfa20
senior tag
válasz
Ha van okostelefonod, akkor már úgy is mindent tudnak rólad.
-
Assdak
őstag
válasz
alfa20 #12937 üzenetére
De csak számomra tűnik hülyeségnek ez? Részemről nagyjából úgy is évente cserélek lapot, és a tököm gondolta, hogy a w8.1 retail key-ből a frissítés után oem kulcs lesz...
Nem alaplpa cserekor akarok még windows vásárlássla is bajlódni... De legalább akkor lenne arra lehetőség, hogy most még kedvezményesen lehessen a Retail w8.1 kulcsot retail w10-re upgradelni...
-
válasz
Assdak #12930 üzenetére
Ezt nem tudjuk... épp erről megy a diskurzus... a MS nem tisztázta ezt a szitut.
Volt egy olyan blogposzt meg talán twitter is hogy Retail az Retail marad, ami magában foglalná a hordozás lehetőségét is (már meglévő licenszét, nem a frissítés lehetőségét).Amugy 1 évig a frissítés ingyenes... semmi más időbeli korlát nincs.
(Az is lehet tényleg az lesz amit írt itt valaki, hogy örökre ingyenes marad... de az is lehet 1 év múlva lehet majd frissítést is venni x áron - olcsóbban mint a retail, vagy pedig nem lehet frissítést venni egyáltalán csak újat.)Worst case igen... jobb ha most veszel egyet (ami retail, és akkor viheted évekig ahova akarod), de itt még nem tartunk.
Plusz minek előrerohanni... majd ha felmerül a probléma lehet cselekedni. Addig meg ingyen lehet csinálni bármit.(Talán addig tisztázásra is kerül ez a rész is.)
-
ludsimon
veterán
válasz
Assdak #12930 üzenetére
Azt senki nem mondta, hogy 1 évig használhatod a most frissített w10-et.
Csak újratelepíteni nem fogod tudni úgy, hogy előző verziós w-ről akarsz w10-re frissíteni.Az alaplapos dolog meg elég felháborító, hogy az a lincensz ami a te saját neveden van azzal, hogy eladod, a nevedet is/lincenszedet is/ eladod.
-
Assdak
őstag
válasz
whitezo88 #12932 üzenetére
Itt feljebb nem ezt írják, hanem, hogy alaplap cseréig él csak a licensz. Akkor inkább veszem most a w10 retail kulcsot, minthogy később szívjak vele, csak így meg nem értem, mi ingyenes a frissítésbe..
W8.1 esetében alaplap cserénél, ugyan úgy be tudtad aktiválni a kulcsodat, még ha support is kellett kozzá. -
edari
őstag
válasz
Ez eddig is egyértelmű volt.
-
szundybence
aktív tag
Ha ISO fáljból telepíteném újra tiszta telepítéssel a már aktivált w10 partíciómat internet nélkül mi történne? Gondolom nem lenne információja az aktiváláshoz. Ebből pedig az következhet, hogy a picipuha adatbázisban tárolja. Mire először felállt a w10 a frissítésből, már mindent tudott rólam. IP-címet, és a hely-adatok is kapásból aktívak voltak. Ebből pedig az következik, hogy ... mi is? "A Nagytestvér figyel minket?"
Nem kell válaszolni. Csak szóltam, hogy ti is tudjátok.
-
válasz
Boonen007 #12925 üzenetére
Ha jól értem amit írsz akkor nem kell semmiféle "átalakított" kulcs. Ha a 8.1-et frissítetted 10-re és minden ok, aktivált a rendszer akkor a 10-et annyiszor telepíted most már tisztán ahányszor akarod, fel fogja ismerni a gépedet. A win 8.1 kulcsát kellene tudnod de csak akkor ha vissza akarod később rakni. (Egy hónapon belül visszarakhatod a frissítés során keletkezett windows old könyvtárból is)
-
Assdak
őstag
válasz
FollowTheORI #12916 üzenetére
Van arra mód, hogy hivatalos W8.1 Licenszet W10 re upgradeljek pénzért?
Mert ez így akkor nettó faszság, inkább megveszem most..
Azt gondoltam volna, hogy az ingyenes frissítés, azt jelenti, hogy akkor onnantól kezdve van egy teljes értékű Win10 retail kulcsod, nem azt, hogy egy szaros próbaverziót kapsz, amit használhatsz 1 évig, vagy alaplap cseréig... -
Fél- egy év és tele lesz az apró alaplap részlege: "...... alaplap win10-zel eladó"
-
Boonen007
őstag
Van nekem egy Toshiba Tabletem gyári 8.1-es a windows aktiváló serial a biosba van égetve. Ha valamikor szükségem lenne arra, hogy telepítsem rá a szűz Win10-et kitudom olvasni valahogy a most ráfrissített Win10-ből az átalakított kulcsot, hogy azzal tudjam majd telepíteni, ha szükség lenne rá?
-
alfa20
senior tag
válasz
FollowTheORI #12884 üzenetére
itcafe-n is volt egy cikk a napokban erről 2. oldal első bekezdés:
"Ha műszaki hibából adódóan valamilyen fő komponenst cserélni kellett a gépen, az ügyfélszolgálat segít majd a rendszer megtartásában. A dobozos (nem OEM) Windows 7, 8, illetve 8.1 tulajdonosoknak nem jó hír, hogy az ingyenes frissítési ajánlat a géphez kötődik, így a Windows 10-es frissítési licenc nem hordozható tovább másik számítógépre. Az a furcsa helyzet áll elő, hogy aki egy éven túl cseréli a program keretében frissített, Windows 10-et futtató gépét, az eredeti rendszert lesz kénytelen használni, vagy megvásárolhatja a Windows 10-et."
De ha abból indulok ki, hogy az alaplap hardware ID az "legális kulcs" és csak egy évig lehet ingyenesen frissíteni, akkor ha 1 év eltelte után az alaplap cserével új hardware ID azonosítót küld a szervernek, ami mivel nem ismeri nem fogja beaktiválni, így meg kell venni a W10-et. Viszont az eredeti OS a dobozos verzió miatt feltelepíthető.
-
petya220
senior tag
Üdv!
Ma sikeresen telepítettem a Windows 10-et, és hát.... Ehh
Nem tudom, hogy hogy sikerült,de cseh az egész D: és nem sikerül magyarrá varázsolnom :/ valaki valami ötlet? -
csasaKKP
senior tag
Pff, valamilyen hibával elszállt a frissítés, miközben már letöltött 2,5 gigát és már az előkészületek zajlottak. Most újrakezdtem mindent, és most 5,1 gigát tölt le a Windows Update.
Mi a szar van ezzel?
-
choco01
addikt
válasz
FollowTheORI #12912 üzenetére
Igen nekem is jött, elkezdte rögtön tenni, egy újraindítást kért, jött a relaxos szöveg és kidobta 84%nál..
-
ludsimon
veterán
válasz
FollowTheORI #12916 üzenetére
Kérdés, hogy az utolsó mondatod működik-e és ha ezt telefonon keresztül kell majd aktiválni, akkor engedik-e.
Ja, tuti megkapja az aktivált w10-et aki megveszi a notit/alaplapot.
Lesznek még itt gondok....
Egy közép-felső kategóriás elektronikai eszköz úgy 3-4x cserél gazdát mielőtt kivágják. -
válasz
ludsimon #12909 üzenetére
Nos. 1 éven belül vagy kívül... ez az első pont.
Ha belül akkor szerintem simán megy az upgrade újra.1 éven kívül csak az ingyenes frissítés lehetőségét (eredményét az upgrade/win10 licenszed) bukod ezzel el (logikus).
És itt jön be az hogy ha neked retail és viszi a jogait tovább, akkor igenis valahogy be kéne tudnod aktiválni a már jogosan megszerzett upgrade/win10 licenszed is.
(Illetve vicces kérdés hogy akinek eladod az alaplapot, tud e simán ingyen aktivált win10-et telepíteni?
)
-
tylerddd
veterán
A Posta app nektek hogy szuperál?! 8.1 alatt remek volt, itt nem nagyon tud kezdeni semmit. Csak próbálja frissíteni a fiókokat, de semmi.
-
válasz
choco01 #12903 üzenetére
Az insiderek elvileg meg is kapták a frissítést WU-n keresztül (egy pár nagyobb patch).
Nekik nem kell ez az egész telepítős macera elvileg.(Nem tudom mert nem vagyok insider, de volt itt aki igen és azt mondta frissítés lejött 240-re és kilépett a programból aktivált maradt.)
Ha nem akkor marad amit írtam.
-
wjbhbdux
veterán
válasz
FollowTheORI #12904 üzenetére
Ez az 1 év csak bullshit és meg lesz hosszabbítva úgyis örökre, jó reklám lesz nekik majd akkor is.
-
ludsimon
veterán
válasz
FollowTheORI #12904 üzenetére
Én arra lennék kíváncsi mi van akkor, ha eladod az alaplapod valakinek?????
A lincenszedet buktad, mármint a dobozos w7 vagy w8-at, mert újra nem lehet eljátszani ugyanezt, vagy igen? -
w333
félisten
válasz
yodamester10 #12885 üzenetére
Ugyan ez volt nálam is ... egyel régebbi verzióval jó !
Szerk.
Valaki tudja hogyan lehet színezni az ablakokat ? rikító fehér nem jön be
-
tomboy0013
veterán
A nyelvvel mit lehet kezdeni, hogy teljesen magyar legyen? Tegnap még full magyar volt, ma ugye csináltam egy clean install-t magyar Home változattal és elég sok angol részt találok benne, holott az angol nyelv le sincs töltve.
-
abteam2008
tag
Találkozott már valaki közületek azzal a problémával, hogy a frissítés után eltűnt a sajátgépből a DVD-meghajtó? Gép alaphelyzetbeállítása után is hasonló a szitu? Mit lehet kezdeni ezzel?
-
-
choco01
addikt
válasz
FollowTheORI #12894 üzenetére
Jó csak ugye az volt hogy a tesztelők előbb megkapják..
-
havri1
félisten
Notimon nem jó.. Tiszta telepítés, és win "felállás" után kb 30mp-vel fagy a rendszer.. Csak power gomb segít.
Óriási..
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Okos Otthon / Smart Home
- Autós topik
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- ZIDOO médialejátszók
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Fujifilm X
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Milyen alaplapot vegyek?
- Synology NAS
- További aktív témák...
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Air 15 M3 8GB 256GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Készpénzes számítógép PC félkonfig alkatrész hardver felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 14 Pro 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest