Hirdetés
- A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- A fénynél gyorsabban
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- PLEX: multimédia az egész lakásban
Aktív témák
-
madaraszf
aktív tag
Hali. A rendszeremhez egy 10w-os DDC pumpát vettem, melyet kb 10-15 órát használtam. Ma vettem észre, hogy a gép indításakor nem akarja tolni a vizet, csak ha megmozgatom (rendesen megrázom). Szétszedtem a rendszert és rádugtam a pumpát szárazon a másik gépem molex csatijára. Amint rádugtam rántott egyet majd 2 mp múlva nagy nehezen elindult (hozzá teszem szárazon, terhelés nélkül). Hangsúlyozom nem járattam szárazon csak 2-3 mp-ig kipróbálás gyanánt. Érdekes jelenség, olyan mintha "elgyengült" volna. A tetőt levettem róla és semmilyen elváltozást nem tapasztaltam!
Valakinek hasonló tapasztalat?
[ Szerkesztve ]
madaraszf felhasználónak 58 pozitív és 0 negativ értékelése van a (régi) fórumon!
-
Joshi
titán
Van arra mód hogy a réztetős Laing D5 pumpa motorjába bekukucskáljak esetleges szennyeződést keresve maradandó károsodás nélkül? Jó lenne megbizonyosodnom afelől hogy hozza azt a teljesítményt amit elvárna az ember.
-
DigitXT
nagyúr
válasz madaraszf #40402 üzenetére
Én már tapasztaltam ilyet, lásd, amikor meg volt szorulva a pumpán a tető;
más kérdés, hogy fizikailag nem egészen erről lehetett szó, de egyszerűen
hülyén állt meg a tengelyen, ahonnan az elektronika nem tudta beröffenteni.
Nekem amúgy DDC1T-Plus 18W van (már egy ideje nem használom): nem
azonnal indul, amint megkapja a feszt, hanem ahogy az elektronika indítja.
De indul, és baromi erős: nem hiszem, hogy el tudnának gyenülni ezek.Gaabbaa: nincs benne lapát.
[ Szerkesztve ]
-
madaraszf
aktív tag
válasz Gaabbaa #40403 üzenetére
Annyi idő alatt nem sok baja lehet. Nem akasztotta meg semmi, sőt többször is újraindítottam a gépet és akkor sem indult el magától csak ha jól megráztam. Szárazon azért próbáltam meg, mert úgy nincs rajta terhelés és hogy akkor is csinálja-e. Hát csinálja. Ha a rendszerben van akkor csak rázásra indul, ha szárazon, akkor egyet ránt és utána nagy nehezen 2mp múlva indul el.
Újra feltöltöttem a rendszert és rápróbáltam, de semmi! Majdnem be boot-ol a gép és meg sem nyekken!
[ Szerkesztve ]
madaraszf felhasználónak 58 pozitív és 0 negativ értékelése van a (régi) fórumon!
-
MontyCrew
senior tag
válasz FireFox1996 #40369 üzenetére
Nos csak-csak végeztem végre a géppel... Lássuk mit hűtök mivel:
I5 750 + Zalman ZM-WB4 Gold
Sapphire 6870 + EK-VGA Supreme HF - Acetal
13/10 es Clearflex csővel szereltem, + 1 Zern tetős DDC sorba van kötve a RESERATOR II vel, a csövezést jövő héten midnenképp cserélem 16/10es CF-re mert ezek nagyon csetlenek botlanak,, ha a ddct bekapcsolom megtekeri a csöveket,, érdemes lenne egy videót feltennem róla...[ Szerkesztve ]
-
MontyCrew
senior tag
-
AssAssynn
őstag
válasz MontyCrew #40414 üzenetére
Remek, már várom! (:
Még közben írok majd amúgy privátban, mert ha mégis úgy adódna, hogy hétfőn költözök, akkor más címre kellene küldeni.
A vincseszterekről meg annyit, hogy múltkor elindítottam úgy a gépemet, hogy csak a táp ment, s hát poén volt, mert kb. ugyanolyan hangosnak hallottam a gépet, így, hogy csak a HDD-ket hallottam. ;D
A házhűtőkről meg annyit szerintem, hogy ha le van véve az oldala a gépháznak mindig, akkor szabályozd le őket, nem kell úgy "sisteregniük". (;
Még annyit, hogy az a fénycső nem zavarja a szemedet leoltott lámpánál?"Igen nagy hiábavalóság – mondja a Prédikátor –, minden hiábavalóság!" (Préd 12,8)
-
Cybertrone
veterán
válasz MontyCrew #40416 üzenetére
Ötleteket szeretnék kérni kedves uraim!
Adott egy Obsidian 800D... a tetejében adott egy már meglévő tripla radi... a polcon adott egy másik tripla radi... esetlegesen szerintetek hogy helyezzem el a polcon lévő triplát hogy nézzen is ki valahogy, és fasza is legyen
Minden kedves, és segítőkész HSZ-t örömmel fogadok!"Pisztolycsővel a szájában az ember magánhangzókban beszél" ~Harcosok klubja! Origin: Cybertrone, Steam:nLali85 * HTC One X white...
-
AssAssynn
őstag
válasz MontyCrew #40416 üzenetére
Na igen, kell az ellenőrzés az elején, nehogy szivárogjon. (:
Cybertrone: Nem láttam még személyesen ilyen házat, de képek alapján egy tipp: a tápegység felett lévő fém lapra nem tudod felfogatni? Távtartókkal persze, így vízszintesen állna.
[ Szerkesztve ]
"Igen nagy hiábavalóság – mondja a Prédikátor –, minden hiábavalóság!" (Préd 12,8)
-
Cybertrone
veterán
válasz Cybertrone #40417 üzenetére
Még annyit hozzátennék hogy mindenképpen a házon belül akarom elhelyezni... lehetőleg fargás nélkül... vagy minimális faragással!
"Pisztolycsővel a szájában az ember magánhangzókban beszél" ~Harcosok klubja! Origin: Cybertrone, Steam:nLali85 * HTC One X white...
-
-
AssAssynn
őstag
válasz MontyCrew #40420 üzenetére
Helyes. Viszont azt nézd meg előtte, hogy ha két olyan vastag cső lesz rajta, akkor még befér-e közéjük a bilincs, illetve két bilincs.
Cybertrone: Értem. Akkor esetleg oda ahová EZEN a képen a tartály van?
[ Szerkesztve ]
"Igen nagy hiábavalóság – mondja a Prédikátor –, minden hiábavalóság!" (Préd 12,8)
-
DigitXT
nagyúr
válasz Cybertrone #40424 üzenetére
Akkor az aljába a táp mögé? Vagy ott nincsenek ventihelyek?
-
Cybertrone
veterán
válasz DigitXT #40425 üzenetére
Max oldalra forditva beferhet, es nem kell az also winyohelyeket kiflexelni... Csak az oldallapra lyukat vagni hogy a ventiknek jo legyen!
"Pisztolycsővel a szájában az ember magánhangzókban beszél" ~Harcosok klubja! Origin: Cybertrone, Steam:nLali85 * HTC One X white...
-
válasz MontyCrew #40408 üzenetére
Szerintem a VGA block jól tartja a VGA-t Mondjuk ezt is attól függ, hogy milyen meleg a szoba... Nekem pl. amikor kánikula volt (1-2 hete) FurtMark-kal, OCCT-tal (VGA tesztelésre), a VGA nem ment fel 44 fok fölé , de viszont a CPU-k már 75-80 között mentek
A procidat is jól tartja a Zalman
Próbáld meg az OCCT-vel is, hogy hány fokon mennek majd a cpu-k... Mert elég csúnyán tud bánni a magokkal[ Szerkesztve ]
<< Nem szabad félni a kudarctól, játszd végig a játékot ! >>
-
DigitXT
nagyúr
válasz Cybertrone #40426 üzenetére
Uh, azért egy 80K-s házat nem "flexelgetnék".
Szerk: mármint az oldallapját sem szívesen.[ Szerkesztve ]
-
MontyCrew
senior tag
válasz FireFox1996 #40427 üzenetére
sima cpu testen msot 65ig ment, 10 perc alatt, gpu teszten 55ig,, viszont kidderült hogy a tápom haldoklik,, +12 nél 11 et ad néha, +5 nek 3.79 +3.3 nak pedig 1.7 -.-"
-
AssAssynn
őstag
válasz MontyCrew #40429 üzenetére
A helyedben nem használnám így a gépet! Egyébként meg ezeket az értékeket honnan nézted ki? Mert ha valami programból, akkor nem biztos, hogy azok valósak. Nézd meg, hogy a BIOS mit ír.
(Ha ezt a lépést már megtetted, akkor nem szóltam!)"Igen nagy hiábavalóság – mondja a Prédikátor –, minden hiábavalóság!" (Préd 12,8)
-
DigitXT
nagyúr
válasz MontyCrew #40434 üzenetére
5V helyett 3,79? ~25% eltérés a névlegestől, nagyon necc, már ha igaz.
Az ATX táp specifikáció +/- 5% eltérést engedélyez: ez bőven túlhaladja.
(A 12-nél 11 sem fér bele, ott 11,4 és 12,6 között kellene lennie, mindig.)A 3,3V-nál 1,7-ről meg már ne is beszéljünk... Igaz, azon csak minimális
terhelés van. A modern gépek tipikusan a legtöbbet a 12V-os ágról eszik,
az 5V szerepe kisebb, a 3,3V meg nem is tudom, hol használatos (igen,
a SATA vinyók kapják, de mivel molex átalakítóval mennek nélküle is). -
MontyCrew
senior tag
-
DigitXT
nagyúr
válasz MontyCrew #40436 üzenetére
Azért én rámérnék multiméterrel, mert ha több program is
anomáliákat mutat (bár a szoftveres mérés nem mérés),
akkor lehetnek azért gondok pl. terhelés mellett. Mondjuk
a VGA "ráránt" a tápra párszáz wattal, s borulnak a feszek.(Bár éppenséggel nem vagyok villamosmérnök, így ezt a leírást
kezeld fenntartásokkal, de ha már "a gyanú felmerült", akkor a
fizikai mérés az, ami megnyugtató szvsz. Jó, ha annyira leesne
a fesz, akkor valsz kikapcsolna/újraindulna a gép (power good).)
Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest