Hirdetés
- A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- A fénynél gyorsabban
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- PLEX: multimédia az egész lakásban
Aktív témák
-
DigitXT
nagyúr
válasz DigitXT #40331 üzenetére
Erre dobnék egy "UP"-ot. A kérdés adott: vegyek-e rengeteg hollandis
egyenes csatit, és az új gépházban teljesen más bekötési sorrenddel,
nagy átmérőben ívelt csövekkel operáljak, vagy nem származna ebből
akkora különbség, hogy megérje a ráfordítást: maradhat sok 90/45-ös?Órákon belül jó lenne, ha megérkezne erre a dilemmára a megnyugtató
válasz, szóval kérném az aktív gurukat, hogy nézzenek rá a dologra! -
Razermazer
őstag
Kis fejecskémben úgy döntöttem hogy itt az ideje design-nak vízhűtés téren, és ha már van heatkiller blokkom akkor az egész rendszert szeretném abból megcsinálni(mindent levizezni az alaplapon, a vinyó levizezését meghagyom digitXT-nek).
No itt merül fel a kérdés hogy érdemes-e, és ehhez az alaplaphoz melyik illik igazán.
Mert ugye most ek hf full nikkel blokkom van a cpu-n univerzális tehát későbbiekben feltudom aplikálni más foglalatra is.
Találtam egy robbantott ábrát a kis maximus 3 gene-ről a lapomról[link],[link]
A cpu-ra és a déli hidra találtam blokkot, de a mosfetekre olyan egyedi a furatkiképzés, bár nem mértem le, hogy nem igazán találtam rá még blokkot. Tény és való 36-foknál sohasem voltak melegebbek, nem nagyon melegedős fajta annál inkább a délihíd.
A lap színvilágához illenek ezek a fajta blokkok?[link], [link] A gpu-n eleve heatkiller van[link]Sic Transit Gloria Mundi, "mindjárt lesz itt heresima és ne bassza ki"
-
jones965
Modder
válasz DigitXT #40353 üzenetére
Én már állást foglaltam ebben a témában. Továbbra is fentartom - amit ráadásul meg is erősítettél-, hogy 2 szivattyúval sorba kötve nem lehet térfogatáram problémád.
Szvsz még 1-vel sem. Nem beszélve arról, hogy a mora3-nak minimális az ellenállása .
Nekem a D5 5-ös fokozaton dolgozik, mikor a chiller van bekötve a rendszerbe, bár oda kell is az 500-600 l/h térfogatáram .
Másodsorban számodra ha jól emlékszem, a csendesség után a praktikusság a következő szempont. Na ehhez pedig az ésszerű csövezés társul.tehát let's go.
-
leonel
aktív tag
Sziasztok!
Segítséget kérnék. Eddig nem foglalkoztam a vízhűtés témával - így számomra kínai.
Corsair H100-on gondolkodom az új AM3+ rendszeremhez, de esetleg + ráfordítással érdekes lehetne egy rendes bővíthető megoldás is. (Max 3 részegységre (Cpu, Vga(580), Lap chip)
Tudnátok esetleg javasolni egy elfogadható árú rendszert ami halk de hűtési teljesítményben azért jobb mint a H100.Köszi előre is!
www.wrcauto.hu - autóalkatrészek legolcsóbban
-
TaaT
nagyúr
vmikor régen linkelt vki egy tesztet ahol pont ez volt a téma, azt a tesztet sajna nem találtam meg de találtam egy ilyen ábrát [link]
leonel: akkor jársz a legjobban ha innen az apróról válogatod össze az alkatrészeket... blokkot, radit, csatit, tartályt lehet használtan is, szivattyút csövet meg mondjuk újonnan...
[ Szerkesztve ]
Give them hell Ukraine!
-
Húzza vki az Intel E8500-öt 4GHz fölé ? Nálam 4.27 GHz-en megy, de idle állapotban kánikulában (de éjjel is) a cpu 45-50 fokon pörög Ez szerintem nem normális. Nálatok hány fokon megy a proci ? De ha az OCCT-t futtatam 5 órán keresztül, akkor 75-78 ment, sosem ment fel 80 fölé.
Más tunningolt proci hőmérséklete is érdekelne.
És milyen cpu blockot használtok ?Én most tervezem lecserélni az Innovatek X-Flow-t az EK Supreme HF-ra. Erről van vkinek tapasztalata ?
[ Szerkesztve ]
<< Nem szabad félni a kudarctól, játszd végig a játékot ! >>
-
Cybertrone
veterán
válasz FireFox1996 #40358 üzenetére
Anno nekem E8400-as volt... 1.35v-on 4.4-en hajtottam... de akkor még nem vízzel hanem egy mugennel Az új blokk árárt szerintem inkább egy új rendszerbe invesztád, és akkor a teljesítmény is jobb lesz!
"Pisztolycsővel a szájában az ember magánhangzókban beszél" ~Harcosok klubja! Origin: Cybertrone, Steam:nLali85 * HTC One X white...
-
válasz Cybertrone #40359 üzenetére
jelenlegi rendszeremben mindent vízzel hűtök: gpu, cpu, észkai híd, hdd-k... venti nélküli FSP ZEN 400 táp. A rendszerem: DDC-1Plus T pumpa (600l/h), 2 x Alphacool Nexxxos Extreme III 360 radi, rájuk 2 x 12 cm-s Coolink venti (800 RPM), Zalman Reserator I passzív radi, minimum 4l víz van benne az egészben.
Felépítés: Zalman Reserator --> VGA --> észkai híd --> 1. Alphacool radi --> CPU --> 2. Alphacool radi --> HDD1 --> HDD2 --> vissza az induló pontba.Lehet ezen változtatni, hogy jobban menjen ?
A VGA alapon 33 fokot mutatja, terhelve is csak 43-44 fokig megy fel (pedig őt is felhúztam nem keveset), de a CPU-nál nem mutat annyira jól
-
Gaabbaa
aktív tag
válasz FireFox1996 #40360 üzenetére
Lehet hogy a blokk csere segít majd egy picit....
Sikerült beszereznem a vga hűtőt!! egy gyönyörű EK-FC 480 GTX blokkról van szó!! már csak a csatik kellenek és indul a szerelés!
Csak a JÁTÉKOK! :-))))
-
-
Gaabbaa
aktív tag
válasz FireFox1996 #40362 üzenetére
és mennyi volt a még a léghűtéssel a furmark alatt?
-
válasz Gaabbaa #40363 üzenetére
Lég hűtéssel nem mértem.
Kezdettől fogva vmi Zalman gpu block (kék színű) volt rajta, de akkor is 75 fokon ment a Furtmark alatt
Az új blockkal (amit GTS 250-re optimalizálva) max csak 44 fokot láttam
Nagyon durva eredményt hozott az új víz blockom.<< Nem szabad félni a kudarctól, játszd végig a játékot ! >>
-
válasz FireFox1996 #40364 üzenetére
igaz, előtt még nem volt külön 2 körös, előtte így volt : nagy radi --> vga --> észkai híd --> cpu --> radi --> hdd1 --> hhd2 --> startolási pont.
[ Szerkesztve ]
-
Gaabbaa
aktív tag
válasz FireFox1996 #40365 üzenetére
jól meg van csinálva, meg a hőfok is szép a vga-nál.... hát a proci az kérdéses, nem tudom miért megy fel így a hőmérséklete...
-
MontyCrew
senior tag
ez a tt prociblokk nem valami jó bár nem tudom, h számíthat e ennyit...
[ Szerkesztve ]
-
MontyCrew
senior tag
-
-
MontyCrew
senior tag
válasz FireFox1996 #40369 üzenetére
i5 750 és egy 6870 vga, ez is vizezve lesz, reserator 2vel hűtve +1 ddc szivattyú zern tetővel.
-
gabipaci
őstag
Urak. A múltkor irtam hogy domború a procihűtőm. Nem foglalkoztam vele, kitakarítottam, és összeraktam. Kb 10 fokkal lett hidegebb a vizem, es 15-el a proci terhelés alatt. Tegnap szétszedtem a procihűtőt, van benne középen egy ovális gumitömítés, ami a hűtőbordákba kényszeríti a vizet. Azt kivettem és mostmár nem domború a felület. Visszatéve a rendszerbe idle-ben újabb 8 fokot hozott, terhelni nem volt időm. Szóval erre is tessék odafigyelni
ja, a 8 fokot a proci magőmésékletbe hozta
[ Szerkesztve ]
Logitech hardware tester
-
-
MontyCrew
senior tag
összeraktam a rendszert,, elindítom a gépet,, ventik felpörögnek, vinyó felpörög, de kép sötét, semmi hangjelzés,, ötlet?
-
-
DigitXT
nagyúr
Köszönöm a linket! Eszerint a teszt szerint a 45-fokos
csatik pont kerülendők, mert szűk a belsejük: fojtanak,
mint a disznó. Megnéztem, és tényleg durva hogy a
G1/4"-es menetes rész után közvetlenül ott van a szűk
rész, ami bőven (!) nincs meg átmérőben annyi, mint a
csati másik felén, ahova a cső megy: tehát "ránézésre"
HF, de simán van benne akkora szűkítés, hogy LF...Bezzeg a 90 fokosak szép nagylyukúak, LOL...
-
madaraszf
aktív tag
gabipaci: ez után a takarítás után voltak jobbak az eredmények, nem?
[ Szerkesztve ]
madaraszf felhasználónak 58 pozitív és 0 negativ értékelése van a (régi) fórumon!
-
gabipaci
őstag
Márpedig ezt a fajta blokkot nem lehet egyszer kevésbé, máskor meg jobban meghúzni, mivel teljesen meg kell húzni, és rugó nyomja rá a processzorra. Nem tudom, más blokkok esetében hogy van ez.
Az ovális gyűrűt vettem csak ki, annak semmi köze ahhoz, hogy ereszt-e, mert az csak a blokkon belül irányítja a vizet a mart rézlapra.
Egyébként ez a rézlap 3mm vastag, és ebben vannak még benne az 1,5mm mély marások. Így a tényleges vastagság 1,5mm. Azt egy gumigyűrű simán meg tudja hajlítani.
Arról nem is beszélve, hogy előtte és utána leellenőriztem egy acél vonalzóval.
A proci hőfokoknál minden esetben a maximum adatokat nézem.
Este játszok egyet a BC2-vel, egy héttel ezelőtt (a takarítás előtt) 2 perc alatt beállt a proci hőfok 82-re.
Szóval este kiderül, hogy pontosan mennyi a javulásLogitech hardware tester
-
Razermazer
őstag
válasz DigitXT #40382 üzenetére
Digixt nem minden 45 fokos ilyen a méregdrága phobya 45-fokosa szűkítésmentes, de van is vagy 1400forint darabja az is igaz hogy ez adapter pont azért nem is szűkül annyira[link],[link], [link],
Vagy az ek-tól az 1124ft[link] de ezekhez kell egyenes csatlakozómondjuk ilyen és akkor nincs szűkítés 16/10-hez kell nézned akkor mert te olyat használszSic Transit Gloria Mundi, "mindjárt lesz itt heresima és ne bassza ki"
-
gabipaci
őstag
válasz TESCO-Zsömle #40386 üzenetére
Aha, bár azt sem lehet félig meghúzni, mert akkor meg eresztene. SZóval azt is csak "koppig" lehet.
Logitech hardware tester
-
Himym
senior tag
Sziasztok.
Ti milyen bay-t használtok ami nem plexis? Tudom linkeltetek párat, de én arra vagyok kíváncsi, hogy ti mit használtok. Olyan ami 5,25ös.
Ez a kettő közül melyiket vennétek?
Tecnofront Axiom <-- 50,41€
Tecnofront Challenge X1 <-- 70,58€Vagy tudtok nagyobbat mint egy XSPC vagy mind1, hogy a tartályban van liter víz vagy van valami jelentése, hogy mennyi víz van a tartályban?
-
mcwolf79
veterán
Na beruháztam egy Corsair H80-ra.
Tudom itt sokan fikázták ezeket a komplett hűtőket, de a review-k jókat írtak róla.
Saját tapasztalatom eddig:
AKI JÓL SZERELHETŐ KOMPLETT VíZHŰTŐT AKAR,AZ EZT NE VEGYE! Olyan hitvány minőségű az egész felfogatás,hogy borzalom. A Corsair megoldásának hála sikerült az egyik rögzítőcsavart eltörnöm,mert annyira húztam, hogy az "anyarész" leszakította a csavar felét. Ez annak köszönhető, hogy olyan sz@r megoldással van megcsinálva, hogy egyszerűen nem tudom annyira meghúzni,hogy normálisan felfeküdjön a CPU-ra. A tartócsavarokat kombináltfogóval (pontosabban kettővel ) kell meghúzni, de az sem hoz jó eredményt. Úgyhogy most (pontosabban holnap) megyek a csavarboltba, és veszek hozzá NORMÁLIS csavarokat, mert a gyári úgy sz@r ,ahogy van.
Természetesen ennek köszönhetően a hűtése katasztrófa, idle elmegy (45 °C környékén tartja a 3,6-ra húzott QX9650-et), de terhelve pillanatok alatt 75 °C lesz.
Folyt. köv.(Ne hajtogassátopk, hogy Ti megmondtátok, így is eléggé el vagyok keseredve )
Xbox Series X GT: Mcwolf79xy PSN ID: x_mcwolf_79_x
-
BioNiCMaN
addikt
válasz mcwolf79 #40391 üzenetére
Érdekes, nálam nem jelentkezett ez a probléma... Ilyen egyszerűen szerelhető hűtőm még nem volt... Jól hozzá lehet férni, nem zavar semmi és nem kell egy kilós fémmel szórakozni.
(#40392) TaaT
Mert nem is volt. Imádtam szerelni.Nem is értem, hogy hogyan sikerült ezt összehozni, mondjuk én nem kombináltfogóval húztam meg őket, hanem először kézzel, majd csavarhúzóval, de sokat nem tudtam már utánahúzni.
Azt főleg nem értem, hogy minek kettő fogó?
[ Szerkesztve ]
Egyetértenék veled, de akkor mind a ketten tévednénk.
-
mcwolf79
veterán
válasz BioNiCMaN #40393 üzenetére
Mivel a 775-ös lefogatónál az a csavarbiszbasz,amire rá kell tekerni a felsőrészt az X alakú hátlapban körbefordult, ergó nem szorult meg. A hátlapon lévő anyát kellett fogóval megfognom, hogy rászorítsam a blokk talpcavarját.
A hátsó ventik szívási irányával mi a tapasztalatod? Hogy jobb:kintről befele,vagy bentről kifele?
Bár nálam valszeg mindenképp a kintről befele a nyerő,mert a GTX 570 befűti az egész házat.[ Szerkesztve ]
Xbox Series X GT: Mcwolf79xy PSN ID: x_mcwolf_79_x
-
fsb1000
nagyúr
Röviden: a 90/45-ös csatiknak van számolható, és mérhető ellenállása, de ez a túlméretezett PC hűtésekben elhanyagolható a modern blokkok ellenálásához képest.
Én csak másodlagos-harmadlagos szempontként venném figyelembe a dizájn és szerelhetőség után.
Sacc/kb 1 db D5 is bőven elég. A végelszámolásnál néhány tized, de max. pár foknyi különbségről beszélhetünk a hűtővíz tekintetében. -
BioNiCMaN
addikt
válasz mcwolf79 #40394 üzenetére
Nem tudom, hogyan nálad hogyan tekeredett el, iiletve hogyan nem szorult meg az anya az X alakú hátlap szárában, nálam konkrétan alig akart megmozdulni, hogy a megfelelő távolságba állítsam.
A hátsó venti nálam kifelé fúj, nem próbáltam még fordítva. Milyen házad van?
Szerintem inkább gyere át ide.
Egyetértenék veled, de akkor mind a ketten tévednénk.
-
DigitXT
nagyúr
válasz fsb1000 #40395 üzenetére
Köszönöm. Azért ezeket a "leszűkülős" 45-ösöket lecserélem*: ha a többi nem
olyan (nem egyformák sajnos, vagy most nem sajnos?), akkor megtartom, ahol
szükség lesz rá: vmivel mindenképp módosulni fog a rendszerem az átrendezés
következtében (tartály helye, szivattyú(k) helye, ill. HDD keret elhelyezése).*: illetve inkább nem építem be: a gépre + a Mo-Ra 3-ra mentek volna, de most
megmaradnak... Ha vkit érdekel, 4db ilyen zsír új csati, az keressen priviben. -
Whit3Rav3n
senior tag
válasz DigitXT #40397 üzenetére
Ja csak azok a 45-ös csatik szűkülnek nagyon, a 90 fokos csatikban nincs szűkülés, ott csak minimális különbségek lennének folyási sebességben egyenes csati és csőívhez képest, hőmérsékletben meg nem mérhető különbség szal azok nyugodtan maradhatnak azokon a helyeken ahol úgy fér el a legjobban.
-
DigitXT
nagyúr
válasz Whit3Rav3n #40398 üzenetére
Jah, a 90 fokos elég frankónak néz ki. Viszont arra gondoltam, hogy a
rendszerben most benne lévő 6 db* 45-ös talán nem a leszűkülős fajta.
De ezt csak akkor tudom ellenőrizni, ha már szétszedtem a rendszert.
(Remélem hétvégén: legkésőbb jövő héten, ha csak hétfőn jön a cucc.)*: 4 látszik a képen is (CPU blokknál és a RAM-on), kettő a D5-ön van,
többek közt azokkal van felfüggesztve, hogy minimális legyen a rezgés.Szerk: mondjuk a levegőben lógáshoz képest nem tudom, mennyivel lesz hangosabb a Koolance tartályban. Ha nagyon nem bírom majd elviselni a rezonanciát, akkor költözik az egész cucc a (leendő) gépházam aljába a hangszigetelő/rezgéselnyelő szivacsokra közvetlenül.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
Rég jártam erre. Megy még a gyilok?
"The rewards of tolerance are treachery and betrayal."
Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest