Hirdetés
- A fénynél gyorsabban
- Asszociációs játék. :)
- A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- PLEX: multimédia az egész lakásban
Aktív témák
-
DaveJr
őstag
válasz MontyCrew #35554 üzenetére
Nagy valószínűséggel nincs a gyári szettben 1156-os lefogató. Nem tudom hogy használt rendszerről van szó vagy zsír új. Mert lehet hogy az újnál már belerakták az új foglalathoz valókat. De ha régi...és elnézve a képet akkor tuti nincs gyári felfogató...max csinálsz egyet vagy vhol keresel olyat ami jó hozzá.
[ Szerkesztve ]
Isten és a programozók versenyt futnak egymással. A programozók egyre hülyebiztosabb programokat készítenek, Isten pedig egyre hülyébb embereket.
-
DaveJr
őstag
válasz MontyCrew #35565 üzenetére
Oké rendben. Az is egy megoldás Kíváncsi leszek mire lesz képes az a vízhűtő szett (aki ismeri ne lője le a poént). Majd rakj fel pár képet.
Isten és a programozók versenyt futnak egymással. A programozók egyre hülyebiztosabb programokat készítenek, Isten pedig egyre hülyébb embereket.
-
Razermazer
őstag
válasz MontyCrew #38395 üzenetére
Ha sűrűn cseréled akkor nem érdemes full cover blokkot venned.
Ha nem full cover a blokk, akkor gondoskodnod kell a vrm-ek hűtéséről, a memóriák hűtéséről hűtőbordákkal, és ventilátorokkal, tehát semmit sem nyersz vele.Sic Transit Gloria Mundi, "mindjárt lesz itt heresima és ne bassza ki"
-
G.I.JOE
senior tag
válasz MontyCrew #38396 üzenetére
Szerintem, főleg ha gyakran cserélgetsz vga-t, nem érdekes vizet rárakni. E mellé még a vrm-et és a memóriát is kell hűteni valamivel, oda fel kell eszkábálni egy ventit ...Inkább egy halk léghűtéses kártyát kell a gépbe dobni. Full cover blokk az meg drága és csak szép kis buktával lehet eladni. Legalábbis az én eddigi tapasztalatom ez. VGA-ra csak akkor raknék újra blokkot, ha az legalább másfél évig a gépben marad.
-
---Lasali---
Közösségépítő
válasz MontyCrew #38399 üzenetére
Ez így szerintem nem igaz hogy kukásak
Én a 90 fokon üzemelő 6870 et hűtöttem le egy Zern v2 vel ami mellesleg csak 6500 forint, ilyen <60 alá passzív hőleadóval. Ha nem lenne passzív akkor 50 fölé is alig alig menne.
A memóriákon gyári miniatűr borda van, a FET eken maszek borda, pont ma este tettem bele egy hőmérőt, folyik rólam a víz a lakásba (nem vízhűtés ereszt ) és 73 fölé nem ment. Jelenleg 56, nemrég léptem ki a játékból.
A levegőt keringetni kell a kártyán vagy a kártya mellett hogy ne süljenek meg a ramok, jelenleg 62 fokra mentek fel a memóriák, de ez eddig a rekord, mindig 60 alatt volt, mondjuk most a mag is húzva van 1 gigára. A kártya mellett van egy 12 centis venti, ami amúgy az egész gépet hűti, mert ugye a ramoknak, winyóknak, déli hídnak stb nek kell a légmozgás.
Kepeket lesd meg: [link]
Szóval ha a kártya mellé be tudod tenni a rendszer hűtő ventit, plusz raksz rá memória tüsiket, plusz kéne rá egy combosabb FET hűtő, akkor simán jó az univerzális blokk, és szerintem fölösleges olyan drágát venni amit linkeltél..
Meg még volt egy ötlet a memó hűtésre, a gpu hűtő alá bemaszekolt réz vagy alu lappal Tody csinált olyat valakinek régebben.[ Szerkesztve ]
-
---Lasali---
Közösségépítő
válasz MontyCrew #38403 üzenetére
ja hát igen
Szép az a gold blokk. Reserator 2 a cpu hoz meg a vga hoz kevés lesz, plusz alaplap meg főleg, bár az lehet inkább csak a szivattyút fogja vissza, attól függ mennyire melegedős alaplap.
Single radi nem biztos hogy sokat ér, de lehet úgy már elég lenne, persze ventivel.
Olyat láttam hogy crossfire 3870 full cover, valami phenom proci, volt rákötve dupla radira ventivel, plusz a reserator. És az úgy jó volt.
VGA -t gondold meg hogy akarod hűteni, meg tudod oldani úgy ahogy én, esetleg még a lemezes megoldást is meg barkácsolnád, én azért nem csináltam azt meg, mert nem mertem letépni a ramokról a rá ragasztott bordákat. De egyébként fölösleges is lett volna így hogy pont mellette van a venti. -
---Lasali---
Közösségépítő
válasz MontyCrew #38407 üzenetére
Hú közbe... bocs, összekevertem hajnalba a reserator 1 et meg a kettőt, most esett le, én az 1 el láttam olyan rendszert hogy hozzá lett téve dupla radi.
De mindegyiknek van egy olyan hátránya hogy nem tudod őket ventillátorral hatékonyan hűteni, mert egyiken sem lehet átfújni a levegőt, alulról felfele lehetne átfújni úgy lenne a leghatékonyabb, de nem lehet normálisan megcsinálni. Persze rárakhatod a 25 ös ventit, de csak alul meg felül tud belőle kijönni a levegő, már oldalra sem.
A leg hatékonyabb ha plexiből építene az ember egy lég csatornát és alulra berakni 12-14 centis ventiket és felfele nyomatni vele. De még szerintem az is hatékonyabb lenne az oldalára rakott ventinél, ha csinálsz kis állványokat, és alá teszel be ventiket amik felfele nyomják a levegőt
Hogy az NWB1 rámegy-e a kártyára az jó kérdés, általában mindent fel lehet mókolni csak eszköz kérdése... Nem tudom milyen a lyuk távolság a blokkon meg a kártyán. De ha nem elég még az sem lenne akkora baj, lehetne hozzá csináltatni felfogató füleket, és meghosszabbítani a gyárit, ez mondjuk nem biztos hogy megoldható mert a gyári füle a talpával kb egy síkban helyezkedik el, szóval nem biztos hogy elférne ott egy csavar, még ha le köszörülnél a fejéből akkor sem biztos... Másik megoldás hogy egy áthidaló lefogatóval fogatod le fölülről, mint amivel az akasztós NB ekre van felfogatva, ilyet lehetne egy erős acél lemezből is hajlítani, pl egy fűrész lapból. De ez eléggé instabil megoldás. Szerintem a legjobb ha veszel egy ZERN V2 -t. Az tuti mindenre felmegy... és teljesen jól hűt, és nem olyan drága. Lehet nem a legszebb, de úgyis fejtetőn van a kártya
A videókártyád alatt most is látok egy ventillátort, annak vannak szellőző lukai a ház aljában? Vagy csak úgy oda van rakva?
Mert mondjuk ha lennének ott alul lukak, vagy vágnál rá egy konkrét venti nagyságú lukat akkor az úgy nem lenne rossz, sőt még fel emelni kicsit a házat, másik talpakkal hogy jobban kapjon levegőt a venti, aztán zern-t felrakni a kártyára, meg memória sünik, aztán az úgy menne is, próba kép össze is lehetne rakni, hogy elviszi-e a reserator.[ Szerkesztve ]
-
AssAssynn
őstag
válasz MontyCrew #38510 üzenetére
Üdv.
Mit jelent az, hogy rádugós?
Ha sima, átlagos egyenes csatlakozókra gondolsz, akkor van kettő 8/12-es csatlakozóm, de nem tudom, hogy a csövedre jó lenne-e. Mindjárt megmondják a srácok. (:"Igen nagy hiábavalóság – mondja a Prédikátor –, minden hiábavalóság!" (Préd 12,8)
-
AssAssynn
őstag
válasz MontyCrew #38514 üzenetére
A blokkokhoz azt írják, hogy jó a 10-es belsejű cső is, szóval ettől nem sokban térnének el az általam kínált csatlakozók sem.
Azért jó lenne pontosan megtudni, hogy milyen csöved van."Igen nagy hiábavalóság – mondja a Prédikátor –, minden hiábavalóság!" (Préd 12,8)
-
-
djcsefa
tag
válasz MontyCrew #38569 üzenetére
igaz , nem fűteé az egyik a másikat ( CPU/GPU)... viszont fele anyi radi jut az egyes elemkre... összegezve: Fele annyi fűtő fele annyi hűtő!! elméletileg semmi se változik. ' dolog ami jó lehet a dologban, h pl a vga jobban dolgozik(és jobban melegszik) akkor annak a hűtésére adsz krafftot és nem keel az egész rendszer. de ez már csak finomhangolás!! Remélem értelmesen fogalmaztam!!
:i7 8700k -Asus Maximus X hero-Corsair dominator platinum 16Gb ddr4 2400Mhz EVGA Hydro copper-GTX1080ti-Ocz revodrive 3 x2+ 1x Samsung 850 evo 500gb - EVGA 80+ gold 750ws táp - Corsair 800D ház+ 2L víz :D
-
djcsefa
tag
válasz MontyCrew #38574 üzenetére
nálam jelenleg így néz ki a kör: pumpa-vga -single radi(így hüvösebb víz megy a cpu-ra) - cpu - tripla radi( ami triplaként hatékonyabban lehűti a vizet a "következő körhöz) - tartály - ...és körbe értünk.
:i7 8700k -Asus Maximus X hero-Corsair dominator platinum 16Gb ddr4 2400Mhz EVGA Hydro copper-GTX1080ti-Ocz revodrive 3 x2+ 1x Samsung 850 evo 500gb - EVGA 80+ gold 750ws táp - Corsair 800D ház+ 2L víz :D
-
DigitXT
nagyúr
válasz MontyCrew #38595 üzenetére
Az alaplap fűtése kismiska. A "nagyfogyasztók" a proci és a VGA.
A gyengébb pumpától nem fog jobban fűteni a GPU, de ugyanazon
terhelésen magasabb lesz a DT-d. (Viszont a VGA-k elég jól bírják,
hiszen gyári hűtéssel is belenyalnak 75-80 fokba, és akkor még alá
is becsültem, szóval szerintem egy próbát megér...) Nehezen tudok
elképzelni olyan lassú vizet gyenge pumpa miatt, hogy ne lehessen
használni a gépet... Extrém példa: tegnap (éjjel?) az első indításnál
állva maradt a D5, mert szétcsúszott a molex csatlakozója... Akkor
jöttem rá, amikor láttam, hogy idle 75 fok a proci a normális kb. 40
helyett. Szóval kis terhelésnél, rövid ideig még az állóvíz is elég, de
azért az nem jó móka, mert nagyon hamar túlmelegszik az egész,
főleg ha egy pici terhelést is kap... Amúgy azért nem vettem észre,
hogy nem jár a pumpa, mert olyan halk, hogy a ventik (700rpm-nél)
simán elnyomják. Sajnos most nincs áramlás mérőm, ami riasztott
volna, hogy már a bootnál lelőjem a gépet: később vettem észre az
extrém hőmérsékletből, hogy valami "nem igazán kerek" így... Ja és
hogy mi ebben még érdekes? A VGA idle olyan keveset eszik, hogy
annak a hőmérsékletén szinte egyáltalán nem tűnt fel, hogy áll a víz.Persze nem olyankor kell furmarkozni, amikor éppen sz*r a hűtés...
De idle olyan energiatakarékos funkciók vannak már ezekben, hogy
simán eltekernek minimális hűtés mellett: próbálkozni tehát lehet...
(Ja igen, a proci tuningolva volt, és bootkor azért kap terhelést is.)jones965: éreztem én, hogy "nem idevaló" az a cucc, de mivel nem
vagyok ebben szakértő, azt már nem tudtam megmondani, miért.[ Szerkesztve ]
-
djcsefa
tag
-
-
djcsefa
tag
válasz MontyCrew #38655 üzenetére
ez csak rajtad múlik: mit szeretnél, milyen az ízlésed, h mennyire vagy megelégedve, mennyi pénzedvan rá...
-
djcsefa
tag
válasz MontyCrew #38663 üzenetére
úgy láttom lesz még vele munka. Remélem meghozza a gyümölcsét!!! a "reserator" szó alatt reservoir-t értettél , gondolom??!!
[ Szerkesztve ]
-
HalasKYO
aktív tag
válasz MontyCrew #38632 üzenetére
Tudtommal a régi DFI ken volt ilyen és ott úgy csinálták,hogy a chipset blokknak a csatlakozóik kitették a blokk egyik felére...
ÍGY
[link]De ha megkérded Tody mestert szerintem ő is tud olyant csinálni neked, hogy ki van téve a hütőblokk a hővezető lelmez egyik felére. Így lesz egy HF blokk ami elfér, mégis megfelelő hütést ad..
tody blokkok
Remélem tudtam segíteni.Halas - http://www.flickr.com/photos/halaskyo
-
madaraszf
aktív tag
-
madaraszf
aktív tag
válasz MontyCrew #38853 üzenetére
Ha elmondanám meg kellene, hogy öljelek! Na jó elmondom, de megkereslek!!!
Ez a ház innen a PH-ról származik. Egy kolléga számította be valamibe, de nem volt rá szüksége. Én előtte pár nappal vettem egy 160 Gb-os raptort. Feltette a hírdetést 20 percen belül megkérdeztem, hogy érdekli-e csere.... Kérdezte mire? Irtam neki pl.: a raptor. Ő árat nem írt a házhoz megegyezés szerint gondolta.... Azt mondta mehet a csere, de rá kellene dobnom mondjuk egy 5-öst! Én azt mondtam rendben. A raptor 9500-ba volt nekem + 5000 így lett ez a házam 14500ért. A ház új ára még mindig 40k felett van!
Szerencsém volt, bár 2 éve hajtottam egy ilyenre!
madaraszf felhasználónak 58 pozitív és 0 negativ értékelése van a (régi) fórumon!
-
djcsefa
tag
válasz MontyCrew #38892 üzenetére
Én magam harisnyáztam....szóval nem gyári
ui: bár a molex/sata tápkábelek még nincsenek kész[ Szerkesztve ]
-
djcsefa
tag
válasz MontyCrew #38895 üzenetére
nekem viszonlag könnyen ment.. de ismerek olyat is akinek fele ennyire volt nehéz.. vagy olyat aki 15x többet bajlódott. ÁrbaN?? ez is relatív mert ez teljesítményben, meg a gépházban vasaló helyövelésben nem segít...ez csak a látványért éri meg. Egy jó kábelelrendezésnek nem feltétele ez, de sokat dob a látványon
de ha érdekel ez a dolog és a hasonló stíusú gépek nézz át erre Topicra vagy látogasd meg a topichoz tartozó weboldalt !![ Szerkesztve ]
-
Sky D.
tag
válasz MontyCrew #38632 üzenetére
Ne panaszkodj
Az enyém se piskóta :S
Gyártatnom kellet rá vízblockot a hütöborda alapján.
A bordát bevittem nagykerben, mert olyan 4 szögletü termáalpadra volt szükségem(mint ami a a borgák alján van), és megkérdezte az ürge:
"csak nem VGA asszív hütését vettem le"Írj Privát üzenetet ha megkérhetlek!!! All I have in this world is my balls and my word and I don't break them for no one. Do you understand?
Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest