Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#3761) kiborg válasza draff (#3758) üzenetére


kiborg
aktív tag

Szóval:
Vízhűtést nem csak a tuningbajnokok építenek, hanem jómagam is, aki unja azt, hogy forog a ventilátor és ezáltal szélzaj hallatszik. Egy jó vízhűtés egyik fő alapelve az, hogy csendes. Másik előnye, hogy egy hőleadóval több alkatrészt tudsz hűteni jóval nagyobb felülettel, mint az eredeti hűtőborda.
Másrészt te nem láttál még természetfilmet ???? Bazzek tele vannak olyan állatokkal, amik simán alkalmazkodtak a sötétséghez. Ezek között van az alga is. Él és virul, nem beszélve arról, hogy egyes modderek UV ( esetleg UV tartalmú) fénnyel világítják meg a gép beljesét, mert nekik tetszik Ekkor már eleve nem adott a sötét hely. Másrészt azért van kizárva a sötét gépház, mert a PC nincs teljesen zárva, vannak rések,szellőzők, ahol élet kialakulásához elég fény jut be. Autóban azért nincs élet, mert ott a hőmérséklet tényleg 80-90 fok, ahol ezek a lények már elpusztulnak. Ellenben egy PC hűtésénél 30-40 fok körüli hőmérésklet uralkodik, ami ideális nekik.
Nem feltétlenül a régi gépek túlhajtása a cél, hanem inkább az új csúcsok megdöntése, vagy csak szimplán a halk működés.
Röviden ennyi.

Jutott eszembe: nem feltétlen kell nagy hőmérséklet a vízkő kiválásához, gongolj bele: a kerti slag is mindig hideg és nézd meg a belsejét: csupa trutyi. Miért ? , mert hosszú ideig van benne víz és van ideje dolgozni. Egy vízhűtő rendszert sem 5 percre terveznek, hanem akár évekre is és akkor igenis van ideje kirakódni a benne lévő trutyinak.
Mellesleg nézz majd meg egy autóroncsnak a blokkját, ami csapvízzel volt használva, hogy milyen belülről, VASTAGON vízköves, ami csak ront a hűtűsen.

Kiborg

[ Szerkesztve ]

Ésszel él az ember - mondá a kannibál!

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.