Hirdetés

2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#3758) draff


draff
aktív tag

Üdvözletem a vizes uraknak!
Úgy látom, a "vízhűtésesek" egyhangúlag erősen felbolydultak a magánvéleményeim ellen.
Kezdem hát az elején.
Nekem sose volt és sose lesz vízhűtésem. Azt inkább hagyom az autómra. És mert a hagyományos, fordulatszámszabályozott ventilátoros léghűtésem simán viszi azt a kis hőt, amit a processzoromon hűtőbordáján generálok.
Amikor nekikezdtek egyesek ennek a "vízhűtés mizériának", mindig megkérdeztem magamtól, mit hajtanak ezek otthon, tán atomreaktort?
Egy számítógépet hogyan és mivel lehet annyira túlhajtani és feltunningolni hogy ennyire melegedjen? Ha egy 486-as gép túlontúl melegszik és nem bírja már a tempót, akkor egy gyorsabb géppel sokkal inkább el lehet érni azt, amit ezek a "túlhuzatók" a muzeális szaraikkal megpróbálnak. Hozzá aztán nem ismerve se Istent, se embert, se fizikát se semmit. Csak az egymásnak átadott néhány éves tapasztalatuk van.
Mert kérdezem én, egy teljesen zárt - és szinte fénymentes rendszerben - ugyan mitől algásodna meg a desztillált vízzel higított alkohol? Egy autóban sem kell az algával számolni, az csak akváriumokban dívik, ahol egész nap megy a fénycsővilágítás a halaknak.
Soha sem említettem azt, hogy én lennék az okos és mindenki más hülye, de vannak itt furcsaságok rendesen.
Összegezném tehát szűken.
Alkoholon én nem kimondottan a Kecskeméti fütyülősbarackot értem hanem bármilyen,a moláris fagyáspontot lecsökkentő anyagot. A konyhasó is nagyon jó erre a célra, de kissé erősen korrozív.
Amikor azt írja egyikőtök, hogy a hűtőrendszere másik pontja (a radiátor) a házon kívül van, én meg tudom érteni hozzá a téli befagyás elleni védelmet. Bár ha már ekkora kapacitással kell egy számítógépet hűteni, akkor itt magát azt nem értem. Mitől és mivel lehet annyira túlhajtani egy gépet, hogy ekkora hűtésigénye lenne?
Játékkal?
Nem egyszerűbb lenne hozzá egy komolyabb gép? Aztán pl. a játékos írja hogy az etilénglikol jó a szivattyú kenésére. Persze hogy jó. A higitáshoz használt desztvizzel sem az a gond, hogy az ára=200 Ft. - hanem csak az, hogy tök felesleges.
A 110 C-ot azért írtam, mert a vízkő többnyire 100 C fok körül válik ki a csapvízből, magyarán ha forralva van. Egy zárt rendszert viszont akár 110 C fokon is lehet járatni, a nyomás növelése ugyanis emeli a forrpontot. Ezen az elven megy a kukta nevű és főzésre régóta alkalmas Pappen edény. És az autók hűtője sem piskóta.
Oalex pelenkás válaszához csak annyit tennék hozzá, én legalább 55 éve nem voltam pelenkás, de inkább még több.
Eleknek csak annyit, a 1/2 coll az az átmérőre nézve szabvány, az ahhoz tartozó akármilyen menet-emelkedéssel együtt. Ha rossszul írtam vagy rosszul lett értelmezve, az egy dolog. Kákán a csomó ...
És utólag elnézést azoktól akik nagyon sértőnek kezdték el értelmezni a felvetéseimet, egyáltalán nem az volt a szándékom hogy cikizzek bárkit vagy hogy itt osszam az észt. Pusztán kiváncsi lettem arra, amit a sorok között már leírtam, mitől lehet ennyire meghajtani egy gépet?
:))

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.