Hirdetés

2024. április 18., csütörtök

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#3751) FoBCRaistlin válasza tsar (#3747) üzenetére


FoBCRaistlin
őstag

jééézus, ez kemény :(

Tuning szempontjából fontos, hogy "hány Mhz hideg van éppen" T56 - www.pcvizhutes.hu WOT: RaistlinX

(#3752) Reset Elek válasza tsar (#3747) üzenetére


Reset Elek
aktív tag

Mockosszkisz iszopropil...
Nekem egyszer egy nyomtatófejet nyírt ki, az is így széttöredezett. Azóta semmilyen műanyaghoz nem használok propil-alkoholt.
Szerintem ti se tegyétek.
Az etil-alkohol viszont elméletileg nem csinál ilyet, és én sem láttam edig, hogy bármit megtámadott volna.

FoBCRaistlin!
Mount Everest.... Könnyebb kibetűzni.:DDD

Az elmélet és a gyakorlat viszonyának elméletét már jól ismerjük a gyakorlatból. Indoklás nélkül a hozzászólásod csak a ''vélemény'' szintjét éri el...

(#3753) Nyugdíjas válasza Reset Elek (#3752) üzenetére


Nyugdíjas
nagyúr

Jaja,én használtam etilt sokáig,nem csinált semmi galibát :)

Én is ajánlani akartam a Mount Everestet :DDD

‎"Két dolog fontos az életbe' nagyon. Hogy az ágyad legyen jó, meg a cipőd. Mer' vagy az egyikbe vagy, vagy a másikba."

(#3754) FoBCRaistlin válasza Reset Elek (#3752) üzenetére


FoBCRaistlin
őstag

hehe mondasz valamit :DDD
nyelvtanár létemre nemtudok írni :DDD
én is szenvedtem már károsodást etilalkoholtól, az is be volt keverve. (pálinka és társai) :DDD

Tuning szempontjából fontos, hogy "hány Mhz hideg van éppen" T56 - www.pcvizhutes.hu WOT: RaistlinX

(#3755) dvdbackuper


dvdbackuper
őstag

hali. lesz egy Laing D5 pumpám...annak 1/2"-es menete :F van, átalakító kellene nekem 1/4"-esre, és gyorscsatlakozó is kellene 11/8-as csőhöz...Debrecenben létezik olyan bolt, ahol ezeket közel emberi áron és egy helyen lehet beszerezni? :R

[ Szerkesztve ]

(#3756) FoBCRaistlin válasza dvdbackuper (#3755) üzenetére


FoBCRaistlin
őstag

igen, 1/2-es, de vegyél egy tekercs teflont is hozzá :K
Nekem vagy 8 réteget kellett tekernem rá, mert könnyezett a bitang. Kb annyit kell rátekerni, hogy picit nehezen tudd betekerni majd. :R

Tuning szempontjából fontos, hogy "hány Mhz hideg van éppen" T56 - www.pcvizhutes.hu WOT: RaistlinX

(#3757) OC válasza dvdbackuper (#3755) üzenetére


OC
őstag

Hali!

Igen, létezik:
Pólus 2001 Bt
4024. Deberecen, Méliusz tér 10.

(#3758) draff


draff
aktív tag

Üdvözletem a vizes uraknak!
Úgy látom, a "vízhűtésesek" egyhangúlag erősen felbolydultak a magánvéleményeim ellen.
Kezdem hát az elején.
Nekem sose volt és sose lesz vízhűtésem. Azt inkább hagyom az autómra. És mert a hagyományos, fordulatszámszabályozott ventilátoros léghűtésem simán viszi azt a kis hőt, amit a processzoromon hűtőbordáján generálok.
Amikor nekikezdtek egyesek ennek a "vízhűtés mizériának", mindig megkérdeztem magamtól, mit hajtanak ezek otthon, tán atomreaktort?
Egy számítógépet hogyan és mivel lehet annyira túlhajtani és feltunningolni hogy ennyire melegedjen? Ha egy 486-as gép túlontúl melegszik és nem bírja már a tempót, akkor egy gyorsabb géppel sokkal inkább el lehet érni azt, amit ezek a "túlhuzatók" a muzeális szaraikkal megpróbálnak. Hozzá aztán nem ismerve se Istent, se embert, se fizikát se semmit. Csak az egymásnak átadott néhány éves tapasztalatuk van.
Mert kérdezem én, egy teljesen zárt - és szinte fénymentes rendszerben - ugyan mitől algásodna meg a desztillált vízzel higított alkohol? Egy autóban sem kell az algával számolni, az csak akváriumokban dívik, ahol egész nap megy a fénycsővilágítás a halaknak.
Soha sem említettem azt, hogy én lennék az okos és mindenki más hülye, de vannak itt furcsaságok rendesen.
Összegezném tehát szűken.
Alkoholon én nem kimondottan a Kecskeméti fütyülősbarackot értem hanem bármilyen,a moláris fagyáspontot lecsökkentő anyagot. A konyhasó is nagyon jó erre a célra, de kissé erősen korrozív.
Amikor azt írja egyikőtök, hogy a hűtőrendszere másik pontja (a radiátor) a házon kívül van, én meg tudom érteni hozzá a téli befagyás elleni védelmet. Bár ha már ekkora kapacitással kell egy számítógépet hűteni, akkor itt magát azt nem értem. Mitől és mivel lehet annyira túlhajtani egy gépet, hogy ekkora hűtésigénye lenne?
Játékkal?
Nem egyszerűbb lenne hozzá egy komolyabb gép? Aztán pl. a játékos írja hogy az etilénglikol jó a szivattyú kenésére. Persze hogy jó. A higitáshoz használt desztvizzel sem az a gond, hogy az ára=200 Ft. - hanem csak az, hogy tök felesleges.
A 110 C-ot azért írtam, mert a vízkő többnyire 100 C fok körül válik ki a csapvízből, magyarán ha forralva van. Egy zárt rendszert viszont akár 110 C fokon is lehet járatni, a nyomás növelése ugyanis emeli a forrpontot. Ezen az elven megy a kukta nevű és főzésre régóta alkalmas Pappen edény. És az autók hűtője sem piskóta.
Oalex pelenkás válaszához csak annyit tennék hozzá, én legalább 55 éve nem voltam pelenkás, de inkább még több.
Eleknek csak annyit, a 1/2 coll az az átmérőre nézve szabvány, az ahhoz tartozó akármilyen menet-emelkedéssel együtt. Ha rossszul írtam vagy rosszul lett értelmezve, az egy dolog. Kákán a csomó ...
És utólag elnézést azoktól akik nagyon sértőnek kezdték el értelmezni a felvetéseimet, egyáltalán nem az volt a szándékom hogy cikizzek bárkit vagy hogy itt osszam az észt. Pusztán kiváncsi lettem arra, amit a sorok között már leírtam, mitől lehet ennyire meghajtani egy gépet?
:))

(#3759) Nyugdíjas válasza draff (#3758) üzenetére


Nyugdíjas
nagyúr

Jááj:D Rossz fát...:DDD

Amúgy felettébb ismerős ez a "mitől lehet ennyire meghajtani egy gépet" felfogás. Édesapám szokta ezeket mondogatni... Ő is annyi idős mint te. Szerintem ez lehet betudható a kornak:)

Egyébiránt itt alapvető szemléletbeli különbségek/ellentétek vannak. Te arra apellálsz hogy valaki x alkalmazást nem tud megfelelően futtani a gépén,ezért tuningol. Nos itt általában pusztán a tuning kedvéért tuningolnak az emberek. De ezt már annyiszor elmeséltem...:(
És tudom, hogy nehéz megérteni...

[ Szerkesztve ]

‎"Két dolog fontos az életbe' nagyon. Hogy az ágyad legyen jó, meg a cipőd. Mer' vagy az egyikbe vagy, vagy a másikba."

(#3760) Játékos válasza draff (#3758) üzenetére


Játékos
addikt

Hali!
A Te konfigurációd miből áll? Mire használod? El tudod azt képzelni, hogy másoknak sokkal több hőt fejleszt a gépük? És midemellé hatékonyan szeretnék hűteni, ráadásul nagyon halkan, esetleg NÉMÁN???
Nem vagyok vegyész, a folyadék összetételéről leírtam, amit gondolok, meg mások is...

Pusztán kiváncsi lettem arra, amit a sorok között már leírtam, mitől lehet ennyire meghajtani egy gépet?

Ne haragudj, de erről szó sem volt! Hidd el, hogy nekem csak egy szar 8800GTS-em van (illetve most pont nincs, mert gariztatáson van :O ...) és ezt vagy igen hangosan tudom hűteni, vagy sehogy, mivel rajta kívül nem igen van venti a gépben...
Te nem kérdésekkel jöttél, de ha visszaolvasol, láthatod, hogy a friss reges újoncok (ill. bárki más), akik kérdeznek, minden esetben nagyon hamar segítőkész választ kapnak! :K
Béke!

Nyugdíjas:
ilyen rövid válasz nem ér! :DDD

[ Szerkesztve ]

Ha szeretet van az életünkben, az pótol ezernyi dolgot, ami hiányzik. Ha nincs szeretet, mindegy, mink van, sose lesz elég...

(#3761) kiborg válasza draff (#3758) üzenetére


kiborg
aktív tag

Szóval:
Vízhűtést nem csak a tuningbajnokok építenek, hanem jómagam is, aki unja azt, hogy forog a ventilátor és ezáltal szélzaj hallatszik. Egy jó vízhűtés egyik fő alapelve az, hogy csendes. Másik előnye, hogy egy hőleadóval több alkatrészt tudsz hűteni jóval nagyobb felülettel, mint az eredeti hűtőborda.
Másrészt te nem láttál még természetfilmet ???? Bazzek tele vannak olyan állatokkal, amik simán alkalmazkodtak a sötétséghez. Ezek között van az alga is. Él és virul, nem beszélve arról, hogy egyes modderek UV ( esetleg UV tartalmú) fénnyel világítják meg a gép beljesét, mert nekik tetszik Ekkor már eleve nem adott a sötét hely. Másrészt azért van kizárva a sötét gépház, mert a PC nincs teljesen zárva, vannak rések,szellőzők, ahol élet kialakulásához elég fény jut be. Autóban azért nincs élet, mert ott a hőmérséklet tényleg 80-90 fok, ahol ezek a lények már elpusztulnak. Ellenben egy PC hűtésénél 30-40 fok körüli hőmérésklet uralkodik, ami ideális nekik.
Nem feltétlenül a régi gépek túlhajtása a cél, hanem inkább az új csúcsok megdöntése, vagy csak szimplán a halk működés.
Röviden ennyi.

Jutott eszembe: nem feltétlen kell nagy hőmérséklet a vízkő kiválásához, gongolj bele: a kerti slag is mindig hideg és nézd meg a belsejét: csupa trutyi. Miért ? , mert hosszú ideig van benne víz és van ideje dolgozni. Egy vízhűtő rendszert sem 5 percre terveznek, hanem akár évekre is és akkor igenis van ideje kirakódni a benne lévő trutyinak.
Mellesleg nézz majd meg egy autóroncsnak a blokkját, ami csapvízzel volt használva, hogy milyen belülről, VASTAGON vízköves, ami csak ront a hűtűsen.

Kiborg

[ Szerkesztve ]

Ésszel él az ember - mondá a kannibál!

(#3762) Sándor -P20-


Sándor -P20-
senior tag

Hy all !!!
Huh! Alig hagyok ki egy évet, és máris megtelik két topic... :Y :D:D
Na mind1.
A lényeg. Infó kellene, hogy milyen szivattyút érdemes mostanság venni? Ár/érték...
Szal közel 3 év működés után (Az utolsó 2 nonstop volt) elkezdett megzörgősödni a jó öreg Hydor L20-am... Olyan hangja van, mintha a mágnes hozzáérne valahol belül a műanyaghoz... Tehát megérett a cserére.
Az árkategória amiben gondolkodom, az olyan 15 max. Az hogy 12, vagy 230V-os, az mind1, úgyis állandóan menni fog. ;] ;] szal nem lesz sokat kapcsolgatva... :D
A lényeg, hogy ha lehet hangtalan legyen a kicsike, és legalább annyit bírjon ki mint a mostani. Tehát 3 év nonstop üzemmm :Y :D:D

A segítséget előre is köszönöm..

40 feletti kornak megvan az előnye és hátránya... Igaz, a betűket csak közelről látod, viszont az idiótákat már messziről észreveszed.

(#3763) Játékos válasza Sándor -P20- (#3762) üzenetére


Játékos
addikt

Részemről nyugodt szívvel ajánlom a Laing DDC-t. Én ezt használom, bár még nem 3 éve, de megbízható sokak szerint. :K

Ha szeretet van az életünkben, az pótol ezernyi dolgot, ami hiányzik. Ha nincs szeretet, mindegy, mink van, sose lesz elég...

(#3764) ssolitude válasza draff (#3758) üzenetére


ssolitude
őstag

"Nekem sose volt és sose lesz vízhűtésem."

No comment.

Amúgy sosem!

[ Szerkesztve ]

''If I could start again \ A million miles away \ I would keep myself \ I would find a way...'' from Hurt by Johnny Cash

(#3765) shteer válasza Sándor -P20- (#3762) üzenetére


shteer
titán

én most váltottam laing D5-re, csak ajánlani todm - 3 évnél várhatóan jóval tovább fog üzemelni hibátlanul, kitűnő konstrukció
igaz, kicsit átlépi a 15k-t :U ezt azonban valóban csak 1x kell megvenni ;)

..szerintem jónak tűnik

(#3766) #56573440 válasza draff (#3758) üzenetére


#56573440
törölt tag

nekem volt léghűtésem is, és vizem is van most. levegővel egy AMD-s rendszer volt hajtva, hangtompított házban, gyakorlatilag néma volt. Kinőttem, és kellett az erő, a napi feladatok mellett nem tudott a háttérben futni sok számomra fontos program, ami számodra lehet hogy full fölösleges, de nekem kell. Intel váltás után olyan hangja lett a gépnek hogy 5 perc után zakkantam meg mellette, erős, de számomra használhatatlan, főleg hogy néha este is megy, FTP szervert futtatok a fősulis csoportársaimnak, anyagokat cserélünk rajta, órai anyagokat, doksikat, stb, aludni még a másik szobában sem tudtam, ha néha játszottam volna, gondolom a gtx-et nem netre tettem be, akkor meg megint halál.

így néma csend, este is csak a vinyót hallom ha seekel, de ha bedobozolom akkor azt sem. nekem ez pl fontos, nomeg hogy minden komponensen, proci vga pl nyertem huszonsok fokot, így a GtX sem 90 fokos, csak 5x a proci meg nem 60 hanem 38, ami megint nem mindegy, főleg hogy nem alap órajeleken ment (most azon megy...).
aki nem tapasztalta meg soha, az nem is fogja értékelni.

megint más kérdés, hogy én is hamarosan el fogom adni, és beruházok egy shuttle kisgépbe, de ez csak helyhiány miatt lesz...

van szituáció és ember akinek megéri beruházni sok 10, 100 ezret egy ilyen rendszerbe, és van akinek a 486-os is sok. ezért nem rohangál mindenki vízhűtéssel? lehet

(#3767) yakuza.tora válasza draff (#3758) üzenetére


yakuza.tora
addikt

Vannak, akik azért építenek vízhűtést, mert agyba-főbe tuningolnak. Vannak, akik azért, mert ez a hobbijuk...A tuningosok nagy része nem "muzeális szart" kísérletezik.
Ezt nem így kell felfogni. Ráadásul a Core2 architektúra az, amiben komoly tartalékok vannak. Igenis érdemes tuningolni, mert egy olcsóbb, alacsonyabb órajelen ketyegő prociból egy jóval drágább CPU teljesítményét tudod kihozni.

"Mitől és mivel lehet annyira túlhajtani egy gépet, hogy ekkora hűtésigénye lenne?
Játékkal?
Nem egyszerűbb lenne hozzá egy komolyabb gép?"

Láttad már ennek a procinak a TDP-jét? [link] (Core 2 Extreme QX9770; Core 2 Extreme QX9650) Tudod mennyit fűt egy nagy tejesítményű VGA? Vagy két darab SLI-ben???

Alléz Olympique de Marseille!

(#3768) tomika873


tomika873
csendes tag

sziasztok.egy kicsi változás lesz a backplate területén.nem aluból lesz hanem acélból.remélem nem nagy gond.akinek az jelezzen és akkor annyival kevesebbet csinálok.alu sajna nemfog menni most.

TGMT

(#3769) yakuza.tora válasza tomika873 (#3768) üzenetére


yakuza.tora
addikt

Nekem az acél is tökéletes! :R
Ja, és el ne felejtselem megdícsérni a munkáidat.
Tomika, nagyon szépen dolgozol! :DDD :DDD :DDD

Alléz Olympique de Marseille!

(#3770) dtss válasza tomika873 (#3768) üzenetére


dtss
tag

Nekem is tökéletesen megfelel. :R

Csináltam pár új képet a gépemről ha érdekel valakit: [link]

[ Szerkesztve ]

ASRock Z270 Fatal1ty Gaming K4, Intel Core i7-7700K, G.Skill DDR-4 16GB /3200 TridentZ RGB KIT, Sapphire R9 290X + Heatkiller gpu X3 blokk, Patriot Blast (SSD) 240GB, Antec Twelve Hundred, Corsair 850TXV2EU

(#3771) Silex válasza tomika873 (#3768) üzenetére


Silex
aktív tag

Nekem is megfelel és grat az eddigiekhez! :D :C

[ Szerkesztve ]

(#3772) kiborg válasza dtss (#3770) üzenetére


kiborg
aktív tag

Hali!

Este, amikor csak szimplán netezel, nem zavaró a fénye, amikor a szemed sarkából látod ?

Kiborg

Ésszel él az ember - mondá a kannibál!

(#3773) tomika873


tomika873
csendes tag

köszönöm nektek.és remélem mindenki ugyál az acélhoz mint ti.
köszönöm :R

TGMT

(#3774) dtss válasza kiborg (#3772) üzenetére


dtss
tag

Hy
Olyankor nem kapcsolok be mindent rajta (a ventik vissza vannak véve a neonok kikapcsolva). Amúgy meg lehet szokni, a 22"-os monitor mellett nekem nem zavaró.

ASRock Z270 Fatal1ty Gaming K4, Intel Core i7-7700K, G.Skill DDR-4 16GB /3200 TridentZ RGB KIT, Sapphire R9 290X + Heatkiller gpu X3 blokk, Patriot Blast (SSD) 240GB, Antec Twelve Hundred, Corsair 850TXV2EU

(#3775) dchard


dchard
veterán

Az előzőeket nem kommentálom, a többiek már megtették.

A topik szétoffolása helyett leheten például a kérdésemre válaszolni?

Vagyis: hol találok 12 és 8mm-es belső átmérőjű csöhöz való átalakítót, ami külső menetes (értsd a cső külső felén van a menet), és a - vélhetően szabványos Dunaferr radiátoromhoz passzolna?

Amúgy egy 500x500milis radiátor lesz dupla bordázattal, dupla víztérrel. Szerintetek megéri bruttó 10-ért? (vigyázat: a mostanában 4-5000 Forintért hírdetett hasonló radiátoroknak se bordája nincsen, se dupla víztere).

Köszi!

Dchard

PS: egyébként nincs se brutál gépem, se semmim, csak zavart a gépzaj. Meg időtálló rendszert akartam.

A kitárulkozó idegenektől mindig elfog a hányinger. [Cornelius]

(#3776) Reset Elek válasza dchard (#3775) üzenetére


Reset Elek
aktív tag

A radiátor menete, vagyis hollandija szerintem 1/2 collos lesz, nem M12-es.

Az elmélet és a gyakorlat viszonyának elméletét már jól ismerjük a gyakorlatból. Indoklás nélkül a hozzászólásod csak a ''vélemény'' szintjét éri el...

(#3777) yakuza.tora válasza dchard (#3775) üzenetére


yakuza.tora
addikt

Pl. a Platform áruházban. (Budaörs v. ha helyileg nem jó, akkor Google) Ha külső menetes, akkor egy karmatyú kell hozzá. 1/2-1/4-es átalakító is van náluk. Tudom, mert én is ott vettem.

Alléz Olympique de Marseille!

(#3778) Bagira01


Bagira01
veterán

Sziasztok erről mi a vélemény? Egy e2180-t jobban meghűtene mint egy scythe infinity :F
:R

Hirdetéseim: http://goo.gl/TfNH1d

(#3779) varga911 válasza Bagira01 (#3778) üzenetére


varga911
senior tag

Lehet hogy jobban lehűtené, de ezek a gyári szettek nem a minőségükről híresek. Ha vízben gondolkodsz, egy saját rendszer összeépítése jobban megéri, és jobban is hűt. :K

(#3780) Bagira01 válasza varga911 (#3779) üzenetére


Bagira01
veterán

Ez 13k lenne+ másik blokk olyan 5-6k. 15-18k-ból lehet hatékony vízhűtést összerakni :F (én vkitől úgy hallottam, hogy lehet de nem tom)

Hirdetéseim: http://goo.gl/TfNH1d

(#3781) Bivaly válasza tomika873 (#3768) üzenetére


Bivaly
tag

Hi!
Én egyelőre lemondanám a backplate igényemet!
:R

Life begins at 140!

(#3782) oalex válasza tomika873 (#3768) üzenetére


oalex
senior tag

Te még itt vagy :F ;]

Nem mész a helyedre (műhelybe) de gyorsan. :DDD :DDD :DDD :DD

A Backplate nélkül nem akarom még össze rakni a rendszert. Így te vagy a leg gyengébb láncszem, amig nem készül el. Meg ne lássalak erre felé. :P :P :P

[ Szerkesztve ]

!!!Légy jó mindhalálig!!!

(#3783) draff válasza Nyugdíjas (#3759) üzenetére


draff
aktív tag

Én azért megértem, mert nem vagyok egy szenilis vén hülye.
De csak úgy érdekelt volna alapból hogy ez valami bizonyítási vágy, megfelelési kényszer vagy van netán még a gépre nézve előnye is?
Azon kívül hogy sokba kerül.

(#3784) tomika873 válasza Bivaly (#3781) üzenetére


tomika873
csendes tag

okézs.az a gond hogy acélból lesz?

TGMT

(#3785) tomika873 válasza oalex (#3782) üzenetére


tomika873
csendes tag

:DDD oda csak éccaka megyek. :DDD

TGMT

(#3786) oalex válasza draff (#3783) üzenetére


oalex
senior tag

"De csak úgy érdekelt volna alapból hogy ez valami bizonyítási vágy, megfelelési kényszer vagy van netán még a gépre nézve előnye is?
"

Ha így kezdted volna, hogy kérdezel és nem úgy, hogy ossztod itt az észt egy olyan témával kapcsolatosan, aminél a mondandoidbol egyértelmű volt és te is bevalottad, hogy életedben nem volt közöd, akkor teljesen rendben lett volna.

Így viszont hülye lesz aki ezek után (mármint, hogy megalapoztad az IQ szinteded is a előitéleteidet) azzal fárasztja magát, hogy válaszolgat a kérdéseidre.

Nem érdekel a viz hűtés és nem is fog, akkor mi a faszt keresel itt?

[ Szerkesztve ]

!!!Légy jó mindhalálig!!!

(#3787) oalex válasza tomika873 (#3785) üzenetére


oalex
senior tag

Hól van, mert akkor hajnalba mennék az első ért nekem íszonyat sürgös és a többieknek rá ér ;] ;] (gondolom egy pár elkészül reggelre)

Nekem kell az egyik M4-es menettel :) Ha kell sürgösségi felárat fizetek :R :DDD

[ Szerkesztve ]

!!!Légy jó mindhalálig!!!

(#3788) fuzik válasza oalex (#3786) üzenetére


fuzik
aktív tag

;] Szerintem a szerves szót szedd ki gyorsan!

Nem kell válaszolni - majd megunja és eltávozik.... :P

___________________________________________________________________ Két ember két esetben tud igazán jót vitatkozni egy szakmai témáról: A) Mind a ketten értenek hozzá B) Egyikük sem ért hozzá : Persze az igazán élvezetes és parázsló viták a (B) esetben tudnak kialakulni....

(#3789) szacsee válasza draff (#3783) üzenetére


szacsee
nagyúr

Hali, vagy csókolom? :DDD

Nos a napjaink processzorai eléggé melegedős tipusok, és ezt a hőtermelést az idétlen ATX kialakítás is fokozza, hogy pl melegedő alkartészekkel van körbebástyázva Mosfet (feszellátó áramkör és munkatekercse), valamint egy középkategóriás VGA is tud fűteni, vagy 4 modul van memóriából stb...
Mivel a léghűtés elve az lenne, hogy az adott alkatrészről elvonjuk a hőt az által, hogy valamilyen felületnek leadja (hűtőborda) és ezt a levegőnek átadva hűtjük, viszont egy idő után mindenki tapasztalja, hogy a PC házában (nem 386-ról van szó) megemelkedik a belső hőmérséklet és ezzel a levegővel már nem tudjuk olyan hatékonyan hűteni a rendszerünket, amit igazol, ha egy automatikus vezérlésű ventink van és egy idő után kezd felpörögni.
2-3 év intenzív PC használat után ventik cseréje kopásból, elhasználódásból adódóan kicsit unalmas.
Nézzük a vízhűtést:
A melegedő alkatrész a hőt egy fémfelületen keresztül a hőt a hűtőfolyadéknak adja át, ami ezt a PC-n kívül elhelyezett radiátoron keresztül "távozik". Nincs a PC-nk belsejében dög meleg, nincsenek Ventillátorok és mint tudjuk a víz jobb hővezető mint a levegő. :B
Nem vagyok szakgádzsó, ennyi ragadt csak rám a koszon kívül.
Jön Zoli és megmondja a frankót, tőle olvastam valami ilyesmit csak sokkal érthetőbben magyarázta el. :R

(#3790) viktor2105


viktor2105
csendes tag

hi all a következő konfim van
giga p35 ds3r
dual core e2160
160gb vinyo
7600GST
dvd íro
elég lesz hozzá egy 350w -es táp

(#3791) draff válasza Játékos (#3760) üzenetére


draff
aktív tag

Akkor bocsánat a kezdetért, de szerintem egy újonc is mondhat jó dolgokat.
Én próbáltam a részemről bevált tanácsokkal jönni, mert annyi hülyeséget végigolvastam már hogy az csodálkozásra ösztönözött.

Biztosan izgalmas lehet ez a vízhűtés téma, de én nem ebben fogok elmerülni az már biztos.
Én a fapados gépemmel csak elnetezgetek, játék nincs a gépemen, sose volt, azt sem tudom - és nagyon nem is érdekel - hogy hogyan kell azokat játszani?
A gépemet én magam raktam össze 3 éve vásárolt, kapott és egyéb szedett-vedett alkatrészekből. A videókártyán közben megcsináltam a ventit, (azt úgy kaptam egy HiFi torony teljes generáljavításáért cserébe), mert úgy darált mint az állat, de mára a régi siklócsapágy helyett már miniatűr golyóscsapágy van benne.
RAM-ból van benne 1 Gigám, van 2 vinyó (80 és 160G). ennyi.
A 2,4-es celeron procit húznám én, ha hagyná magát, de különösebb célja nincs, csupán párszor megpróbálkoztam vele.

Amúgy meg mi az hogy "friss reges, meg újonc"?
Ez nem a katonaság hogy le van nézve az, aki csak 2 napos? Egy 2 napos is tudhat jó ötleteket, ha netán igény merül fel rá. Úgy láttam vannak itt azért még megválaszolatlan kérdések. Nyugdíjas pedig nem vagyok csak vegyész.
:C

(#3792) Játékos válasza draff (#3791) üzenetére


Játékos
addikt

Értem én mindezt, nincs is snkinek semmi baja Veled alapból, meg azzal, hogy újonc vagy, csak ez egy vízhűtés topik, mindenki szereti azt, amit csinál. Ne basztassák már őket :DDD Na részemről túl van tárgyalva.
:R

Ha szeretet van az életünkben, az pótol ezernyi dolgot, ami hiányzik. Ha nincs szeretet, mindegy, mink van, sose lesz elég...

(#3793) tomika873 válasza oalex (#3787) üzenetére


tomika873
csendes tag

hát szerintem várnod kell még rá :D mert még elkell vitetnem majd horgonyoztatni. :D amugy már 5 darab készen van.

huhúú lelkes ujonc lettem. :DDD

[ Szerkesztve ]

TGMT

(#3794) fuzik válasza draff (#3791) üzenetére


fuzik
aktív tag

Na akkor mégis válaszolok..... :(((

Soha ne mond, hogy soha..... ennyi év alatt megtanulhattad volna :P !

Nem azért osztottunk ki, mert két napos vagy, hanem azért, mert idejöttél megmondóembert játszani. Sokan közülünk nem csak gyakorlati tapasztalatokkal rendelkeznek - hanem iylen olyan irányból, de mélyebben érintettek a témában. A korod nem érdem, hanem egy aktuális állapot - itt ez alapján biztosan nem fog hátrány érni, de előny sem.... ...és ebben tuti biztos lehetsz.

Várunk szeretettel a vitákban, és a beszélgetésekben, amennyiben úgy érzed, hogy konstruktív módon hozzá tudsz járulni. Egyébként valóban hangzanak el időnként butaságok.... és akkor mi van?

És végezetül egy jótanács..... Ha rómában vagy, tégy úgy mint a rómaiak......

Egyébként ha vegyész vagy, akkor itt az első kérdés:

Alumínium (felületi) passziválását otthoni környezetben mivel lehet megoldani? Természetesen normál körülmények között beszerezhető anyagokkal. És a festés ugye szóba sem jöhet.

___________________________________________________________________ Két ember két esetben tud igazán jót vitatkozni egy szakmai témáról: A) Mind a ketten értenek hozzá B) Egyikük sem ért hozzá : Persze az igazán élvezetes és parázsló viták a (B) esetben tudnak kialakulni....

(#3795) Goldye válasza viktor2105 (#3790) üzenetére


Goldye
aktív tag

Juj, ez hogy jön ide? Am ha jó min. pl FSP akkor igen.

(#3796) draff válasza szacsee (#3789) üzenetére


draff
aktív tag

Én ezeket átlátom és értem, azért nem vagyok ebben sem kezdő, sem hülye, de például engem az soha nem érdekelt, hány fok van benn a gépben és hány fokos a proci. Mert normál üzemben az normálnak látszik. Hátul belóg egy digithőmérő érzékelője ami elől a kijelzőn a kifújt levegő hőfokát mutatja, most éppen 22,5 C fok. Arra én meg nem vizezek. A procim az Everest szerint 43 C fokos, tehát az sem kétségbeejtő.
Az meg, hogy hallom forogni a ventiket ... hát nagy kaland. Nekem golyóscsapágyas az összes, tehát talán nem kell évente cserélni. Van egy a tápban, azt szinte sose hallom, van egy a videókarin, amit átalakítottam golyósra, van egy hátfalra tett ventim amit az alaplap vezérel, az csak úgy kifúj a gépből (vagy befúj) már nem is tudom, van a procin egy nagy és van a vinyók alatt egy-egy kicsi. Ennyi zajtól igazán nem ijedek meg.
No és nem hajtom annyira agyon valami hülye több gigabájtos programmal a gépet hogy szétizzadja az agyát.
A vízhűtés hátulütőiről elég sokat olvastam, deresedés, csepegés, állandó életveszélyek az elektronikának. Megéri a tök csendes gép azt a rizikót?

(#3797) P00By válasza draff (#3796) üzenetére


P00By
nagyúr

Meg hát,kétszer is :D

(#3798) dchard


dchard
veterán

Reset Elek & yakuza.tora: talán rosszul fogalmaztam.

Tehát lesz ez a Dunaferr radiátorom, a vízhűtésnek pedig 12 (alsó) és 8mm (felső) belső átmérőjű csövezése van.

Namost a radiátorhoz szeretnék szűkítőket, amivel a 12 és 8mm-es belső átmérőjű csövezést csatlakoztatni tudom (bilinccsel, vagy bárhogy) a radiátorhoz. Én úgy tudom, a radiátornak belső menetes a két csatija, de hogy ennek mekkora az átmérője, és milyen a menetemelkedése, foggalmam sincs. Feltételezem, hogy szabványos.

Mivel én nem vagyok tisztában a kifejezésekkel, valaki meg tudja mondani, van-e itt olyan, ami nekem kell:?
http://www.kometa2001.hu/index.php?catid=7&page=products

Mert ez pont útba esne.

Köszi!

Dchard

A kitárulkozó idegenektől mindig elfog a hányinger. [Cornelius]

(#3799) oalex válasza tomika873 (#3793) üzenetére


oalex
senior tag

Grat :))

[ Szerkesztve ]

!!!Légy jó mindhalálig!!!

(#3800) draff válasza fuzik (#3794) üzenetére


draff
aktív tag

Aluminiumot még valamikor ammóniumklorid vizes oldatos áztatással csináltuk olyanra mintha eloxált lenne. Még előtte metilénkloriddal totál zsírmentesre kellett lemosni.
De én ezt nagyon-nagyon régen csináltam, (van az tán már 20 éve) így azért nagyon nem emlékszem rá, nem ismerem a recepturát és a pontos részleteket. Egy műszer dobozának előlapjához csináltam, ha jól emlékszem videóerősítő volt a videómagnós másolásokhoz.
Utána kellene nézni jobban a Vegyészek Zsebkönyve, Vegyi Receptek meg más ilyenekben. Volt valaha egy mérnöksrác nálunk, az de nagyon vágta az ilyeneket.
Hogy ammoniumkloridot lehet-e kapni és hol? Nem tudom!
Meg kell talán nézni a VIII. ker. József krt. 69.-ben (Csepreghy u. sarok), ott van egy kimondottan általános lakossági Vegyszerbolt. Valaha a vaskloridot mindig ott vettem, aztán szépen átáltam a peroxidos módszerre, és mára meg már nyákot se nagyon tervezek.
Lelassultam.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.