Hirdetés

2024. május 10., péntek

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#31051) syC válasza adamka16 (#31049) üzenetére


syC
addikt

Én emlékszem rá. Ha a szendvics között és valamelyik másik oldalon is voltak ventik, akkor volt sokkal jobb a hatásfok. Ha a 3. oldalon is voltak ventik, akkor már csak egy kicsivel volt jobb a hatásfok a kétoldalashoz képest. Szóval a 2 oldalas venti elhelyezés a nyerő.

(#31052) adamka16 válasza Silex (#31050) üzenetére


adamka16
őstag

amit az elöbbiekben is linkeltél, abban is elég meggyőző a hatásfok. 1 radi tuti van, a másikat holnap viszik hűtőshöz, talán olcsóé megcsinálja, és akkor én is tesztelem. elvégre is dupla akkora a felület, igaz, hogy az egyik radira már csak melegebb levegő jut, de sztem még így sem lehet annyira vészes.
syc: mármint, hogy-hogy kétoldalas? :))

[ Szerkesztve ]

(#31053) Silex válasza adamka16 (#31052) üzenetére


Silex
aktív tag

Megvan. :DD Radiátor szendvics teszt.
[link]
Eredetileg asszem nem itt volt, de lényegtelen. Nem emlékeztem pontosan, de erre gondoltam. syC jobban emlékezett.

[ Szerkesztve ]

(#31054) adamka16 válasza Silex (#31053) üzenetére


adamka16
őstag

nagyjából átfutottam és megdöbbentett. azt gondolná az ember, hogy sokkal jobban lehűti, de nem. szóval 1 radi, meg annyi venti amennyi ráfér és leszabályozva. viszont ha egymástól különálló radiátort összekapcsolok, sorba, akkor viszont tényleg nagy előrelépést lehet elérni. nem hoz annyit a szendvics mint kéne sajnos:)

(#31055) Silex válasza adamka16 (#31054) üzenetére


Silex
aktív tag

Nem fenékig tejfel persze, de "kényszermegoldásnak" azért nem olyan rossz.

(#31056) adamka16 válasza Silex (#31055) üzenetére


adamka16
őstag

az igaz. mondjuk nálam csak a proci van hűtve, vagyis lesz ha kész lesz a radiátorom, mivel eddig is elég volt. de ha a videókarit is rákötném... akkor lehet elkelne a 2 radiátor is.

(#31057) mh197 válasza nebancsa (#31043) üzenetére


mh197
senior tag

Nos, mint írtam, a ventik NEM kapcsolnak be a gép indulásakor, sem akkor sem, amikor átlagosan használom, pl filmet nézek játszok, vagy egyéb mást csinálok. Kizárólag több óra prime után kapcsolnak be minimumra. A ventik kizárólag a rendszer épségének megőrzése érdekében, mint egy biztonsági tartalék vannak a radin. Tehát több óra prime teszt után kapcsolja csak be az alaplap 5-600 rpm-es fordulatra. Ebben az esetben is csak azért van rájuk szükség, mert ugye egy gépben max terhelésen nemcsak a proci melegszik, hanem más alkatrészek is, és lévén, hogy nekem nincs a házban más olyan venti, ami légáramlást biztosítana, ezért több óra után kell vmi, ami megmozgatja a levegőt benn.
Így ha azt nézed, ez egy zárt házban tökéletesen üzemelő passzív hűtés a proci és a vga-ra egyben, mivel csak a több órás full terhelés után kapcsolnak be egy kis fordulatra a ventik! Ha leveszem a ház oldallapját, akkor meg soha nem kapcsolnak be a radin lévő ventik.

A külső megoldásokat én viccesnek tartom, mert nem lehet a gépet mozgatni, és egy számítógépnek sztem el kell férnie egy kompakt dobozban, nem pedig 2-3 részból kell álljon. A MO-RA nekem kicsit olyan, mintha az autóból lenne egy radiátor kiszedve a géphez. Az elképzelésem annyi volt, hogy átlagos használat mellett ne menjen egyáltalán a venti a gépben, és ez sikerült. A prime-ot meg szerintem nem futtatja senki sem több óráig, így az a teszteléshez meg pont elég. Bár sztem ha átállítanám a ventik bekapcsolási hőfokát fenntebbre, akkor valszeg elbírná 24/7-ben is passzívan a cpu-t és vga-t, mert annyi még van sztem a gépben.

Nos abban igazad van, hogy a full passzív gépben sehol sincs venti. Hát megnéznék én egy olyan gépet, ahol a tápban sincs venti, meg a lapon se sehol, meg egyáltalán sehol a gépben, és az egész motyó radiátorral együtt egy zárt szivaccsal szigetelt/bélelt házban van, és semmin nincs egy légáramoltató sem. Mindez a gép legyen húzva proci szinten a 4Ghz-re E8400-es proci esetén, és 3870 -es vga legyen benne, meg egy P35 chipset, 3 winyóval, és 4Gb rammal. Na ha egy ilyen vagy ettől erősebb gépet összeraknak full paszívan, egyetlenegy venti nélkül a tápot is beleértve, és több órás prime tesztet is elbír emberi max 60 fokos procihővel, akkor azelőtt megemelem kalapom, szívesen megnéznék az elrendezésről egy képet, na meg a gépről is természetesen! Mert ha jól értem ez lenne a passzív gép szerinted.
Így sztem az én megoldásom, ahol csak a több órás prime után kapcsol ba 5-600 rpm.-re a venti a radin, egyéb használatban meg nem kell neki venti, és mindez egy procit és egy 3870 vga-t hűt, a proci 4Ghz-en, akkor az nem olyan rossz. A tápot sajnos nincs pénzem passzívra cserélni, mert egy komolyabb passzív táp ami nem döglik meg légáramoltatás nélkül sem, az olyan 50-60k körül kezdődik, és a ram blokkokkal is ez a szitu, két nagyobb bordával akár az is lehetne passzív, de akkor ugrik róluk a gari, mert az OCZ platinumon gyári ragasztott bordák vannak , amik nem nevezhetők sztem hűtőnek. Más venti meg nincs a gépemben, szóval hajrá. Nekem elég így is, mert a winyók működése nagyobb zajt csap, mint a táp ventije, szóval sztem fölösleges lenne kidobnom ennyi pénzt. A proci meg a vga meg elmegy passzívan, tehát ott meg nincs gondom. :K ;)

Ja, a winyókról meg annyit, hogy most újjítottam be samsung F3 -as winyókra, az 1Tb fajtára. Ha olvastál róla, akkor tudod, hogy azoknak a hőtermelése gyakorlatilag 0, mivel nekem venti nélkül 32 fokos, és ha másolok folyamatosan, akkor is max 40 fokig, ha felmegy a hője. Nagyon jó, és kézzel megfogva még langyosnak sem mondható működés közben. Én ajánlom mindenkinek, aki nem akar még a winyóra is ventit! Megéri, de csak az F3 széria, a korábbiak mind rezsók még! Sebességéről az F3-asnak meg annyit, hogy annyit tud, mint a korábbi raid0 -ba rakott 2x160Gb-os WD winyóim, amik raid edition-osak voltak. Így gyorsak, és kifejezetten hüvösek. Hülyeség drága vizes winyóhűtésre költeni, mert ezekhez a samsungokhoz már nem kell. A mégjobb megoldás meg az SSD lenne, de sztem azok még csak rendszer winyóknak jók, tárolásra az F3-as kiválló a gépbe.

[ Szerkesztve ]

(#31058) nebancsa válasza mh197 (#31057) üzenetére


nebancsa
senior tag

Nem vonom kétségbe a rendszered kiépítését, mint írtam is minden elismerésem, de a passzív hűtéstől akkor is messze van. :U Valószínűleg azért is van a radin a venti, mert így tervezted hogy bekapcsoljon ha túl melegszik, és időnként be is kapcsol ahogy említetted.
Ha valaki passzív rendszert tervez, az kihagyja a légkeverőket.
Nem mindenki használja a gépét csak netezésre és filmnézésre, egy kellően nagy házba talán egy tripla radi tényleg képes passzívan hűteni. Azt azért ne feledd hogy a prim csak a cpu-t terheli, az igazi rendszer teszteléshez a vga-t is kéne terhelni. Akkor kiderülne mennyi idő után kellene a ventiket bekapcsolni.
Van aki gépének teljesítményét ki is használja, kemény gamer, vagy filmeket konvertál, esetleg renderel. Ezek nem pár órás terhelések, emlékszem mikor ilyenekkel foglalkoztam éjszakákon keresztül ment a gép, ezért fertőződtem meg a vízzel.

Példákat is mondjak az én gépemben nincs ventilátor, még se mondhatom hogy passzív a gépem, mert kívül van a radiátor és azon pedig van venti. Viszont ha nem játszanék át éjszakákat elbírná passzívan is. Meg nem is passzívra terveztem, engem nem zavar ha pörög a venti teljesen leszabályozva.
Hordozhatóságot tekintve, lehet könnyebben cipelném a kis midi házat mint a nagy server házat, viszont való igaz így elég sérülékeny a radi.

Winyó tekintetébe is igazat szólsz a maiak nem melegednek annyira, viszont az én szűk házamban ő is hajlamos volt a kelleténél melegebbnek lenni (500G Samsung SpinPoint F1)

(#31059) Joshi válasza mh197 (#31057) üzenetére


Joshi
titán

Én is hitetlenkedve olvastam azt hogy csak több órás Prime után kapcsolnak be a ventilátoraid pedig nekem is hasonló gépem van csak plusz 2db single radi is van a házban. Most az 5 venti helyett csak a felső három megy ~500rpm-en de az mindig, mert tapasztalataim szerint venti nélkül még idle-ben is túlmelegedne igaz hogy még nem próbáltam(ezt pótolom). :U
Most vagy mi csinálunk valamit nagyon rosszul vagy nálad van valami amitől még is csak van egy "állandó" légmozgás. Légyszi részletezd az alkatrészeket amiből áll a vízhűtésed, valamint készíthetnél a mostani rendszeredről képeket. :U Jó lenne kideríteni hogy mi kell ahoz hogy egy ilyen rendszer is működhessen passzívan. Régebbi példa: a képen látható konfigom internetezés mellett 3 órát bírt passzívan, na nekem ezért furcsa az egyébként nem passzív radinak tervezett tripla rendszer passzív működése. :U

ui.: nem megkérdőjelezni akarjuk a passzív működést inkább segíts rájönni hogy mitől működik nálad és mitől nem működik a többségnél. :K :R

(#31060) SimonYana válasza Joshi (#31059) üzenetére


SimonYana
addikt

Nagyon jól sikerült!
Én is gondolkodom még 2 db 1-es radi berakásán a Tripla mellé,de iszonyat drágák!
Ráadásul amit én kinéztem (HWLabs Black Ice GT Stealth 140) , meg arany árban van! :O
Pedig meg van az Obsidian-ban szépen a helye! :B
Nagyon be jön az a MORA II. is ,de nem szeretem,ha nem a házamban vannak beszerelve a dolgok!

® SimonYana ®

(#31061) nebancsa válasza Joshi (#31059) üzenetére


nebancsa
senior tag

" Régebbi példa: a képen látható konfigom internetezés mellett 3 órát bírt passzívan"

Na ennek tudatába én is visszaszívom hogy netezés közbe bírná passzívan, még nem próbáltam...

(#31062) Joshi válasza SimonYana (#31060) üzenetére


Joshi
titán

Köszi, de ahogy egyik vizesnek se úgy nekem se lesz kész soha a rendszerem. :D
Én a két single radit 3k-ért vettem(1.5k/db) használtan igaz hogy csak 120-as és a vékonyabb kivitel de szépen teszik a dolgukat. :K
Egy single radiért ne adj ki ennyi pénzt mert nem hoz annyit mint amennyibe kerül. :(
Egyébként folyamatban van a konfigom átalakítása, Fel-től vettem egy EK 8800GT blokkot illetve vettem egy Cooler Master Real Power 520W-os moduláris tápot is. A vga csak a tavasszal lesz az enyém addig sajnos pihi van. :K

nebancsa: ne hasonlítsd azt a régi konfigot a te mostani cuccaidhoz, a MO-RA 2 azért jóval komolyabb holmi ráadásul akkor még csak egy Hydor L20 pumpám volt.

Mondjuk lehet hogy működne passzívan is a rendszerünk csak 10-15 C°-al magasabbak lennének a hőmérsékleteink. :DD Vasárnap délután kipróbálom mert most már tényleg kíváncsi vagyok.

[ Szerkesztve ]

(#31063) mh197 válasza nebancsa (#31058) üzenetére


mh197
senior tag

Nos, nekem mindegy, ha te úgy definiálod a passzív gépet, hogy nincs benne venti, akkor legyen az a passzív. Nálam a mindennapi használat során NEM kapcsol be a venti, ami azt jelenti, hogy bármennyi idő játék, fil, vagy net, vagy bármi más esetén. Egyedül a prime teszt-el vagyok képes elérni azt ,hogy beinduljon a minimumon. Ha az alaplapon pedig fentebb venném a hőfokot, aminél a ventik bekapcsolnak, akkor meg sztem akkor sem kapcsolna be. Ez a funkció, mint említettem biztonsági, így nem tekintem olyannak, hogy elengedhetetlenül szükséges lenne a géphez. A játékból meg sztem a legutóbbi a crisys volt, ami asszem eléggé megterheli a procit, vga-t, ott semm kapcsolt be egyszer sem a venti játék közben, de már ezt is írtam, hogy játék alatt sem képes elérni a olyan hőfokot, aminél be kellene kapcsolnia. Konvertálni igaz nem konvertálok, de nem is erre építettem a gépem, majd egyszer lehet kipróbálom, mondjuk nem tudom ki az aki órákon át konvertál filmeket, egyáltalán mire jó az neki, de biztos vagy néhány tíz olyan ember az országban, aki éjjel nappal ezt nyomja, de sztem sokkal komolyabb vason, mint bármelyikünké. :DDD
A házad szép kiépítésű, de egy ekkora radi, és még a ventik, tényleg nem passzív, főleg, hogy ahogy írtad, nálad leszabályozva ugyan, de állandóan megy rajta. Nálam pont az volt a cél, amikor építettem, hogy játék, film, net, meg a mindennapi dolgok közben ne menjen venti, és ez sikerült, szóval részemre, amire építettem, és használom nem kell venti, és így én ezt passzívnak tekintem, mert amire használom, nem megy közben a venti egyáltalán. És sztem a 4Ghz-re húzott proci, és a 3870 vga-t megoldani trippla radival így , hogy passzívan elmegy játék közben is, nem olyan rossz eredmény.
Ahogy írtam, ha totál passzív gépem lenne, akkor táp 50-60k, ramhűtő 12k, és kész a full passzív gépem, csak ezt a pénzt fölöslegesnek tartom már kidobni, mert így sem hallom már a tápot, inkább a winyók zaja a hangosabb, azt meg max SSD-re tudnám cserélni, de abból meg nemhiszem, hogy lenne 1Tb -os :DDD

(#31064) Silex válasza mh197 (#31063) üzenetére


Silex
aktív tag

Nekem is egy tripa radi van házon belül, (Cosmos S1100, TC PA120.3) de passzívban azért rendesen fölszöknek a hőfokok. Ne lepődj meg, ha rosszindulat nélkül ugyan, de kétkedéssel fogadjuk, hogy mondjuk passzívban crysis-ozol ezzel a konfiggal.

Szóval bennem nincs semmi rosszindulat, viszont baromira kíváncsi vagyok, hogy raktad össze. Fotók, hőfokok - idle, terhelve? Szóval mondhatom szerintem a többiek nevében is kíváncsian várjuk a részleteket. Tényleg. :) És peace.

[ Szerkesztve ]

(#31065) mh197 válasza Joshi (#31059) üzenetére


mh197
senior tag

Nem is azért írtam, mert titkolni akarom, miért megy ez így. Leírok bármit, ami kérdés van. A radi egyMagicool trippla radi, úgy van beépítve a házba, mint ahogy a képen is látszik. A pumpa a képen látható mobil rack alá van beépítve, ez egy Laing DDC 1T típus, a teteje lecserélve olyan plexis tetőre, ami befogatható olyan rezgésmentes gumicsavarokkal 5'25" helyre. Tartály hátul van, kicsi plexi tartály, semmi extra. A proci blokk egy XSPC delta V2-es, a 3870 vga-n, ami sajnos nincs a képen, de jövő hét után csinálok róla képet, az meg egy EK blokk, ami hűti a gpu-t, ramokat, fet-et. OC -től vetem. A csövek Tygoon csövek, 11/8 -as méretben, csatik is ugyanúgy. Ahogy írtam egyéb légkavarás nincs a gépben! Az alaplap egy DFI p35 UT- TSR2 , a proci egy E8400 -as, ami jelenleg 9x445Mhz-en, vagyis 4005Mhz-en ketyeg. Természetesen nem C1-es stepping, hanem az E-s steppinges a proci. A vga MSI 3870 OC 512Mb kártya. Ramok OCZ 2x2 Gb platinum 1100 Mhz-es fajta, az osztó miatt asszem 1068 Mhz-en megy jelenleg 5-5-5-15 el. A ramokra kellene egy nagyobb borda, mert sztem melegek, szóval ez a leggyengébb része jelenleg a rendszeremnek a hűtést tekintve, de ha leveszem a gyári ragasztottat, akkor meg ugrott a gari, szóval egyenlőre patt helyzet ezen a téren, csak a 8 cm-es zalamn venti 5V -on volt amit tudtam vele csinálni, hogy hangtalanul hűlljön is valamit gyári bordával. Ezenkívül a táp chieftek 550W-os 12 cm-es ventivel, halk fajta, meg vagyok vele elégedve. Winyók: Samsung 1 Tb F3 -as széria. A gép belsejét már részben szivaccsal kibéleltem, ahol legalábbis rések voltak, oda mindenhová fél cm vastag fekete szivacsot tettem, ez is eltérés a képhez képest. Sztem ami miatt megy passzívban, az a jó fajta steppinges proci, az XSPC blokk, ami nagyon jó, az erős pumpa, és, hogy a radi a ház tetején van, akadálytalanul mehet felfelé a meleg, mert ugye a meleg levegő felelé távozik, és emelett a ház kialakítása is szerencsés, mert elől pici lukakon tud beáramolni levegő a winyók felől szintén szivacson át a gép alsó részébe, valamint a ház aljára is vágtam egy nyílást, ami a képen még szintén nem látszik, és ott is képes levegő beáramolni. Így a lentről hideg, felfelé meleg áramlás az sztem, ami kihúzza a gépből a meleget, mert más egyéb trükk nincs benne. A vízes rendszerben a bekötés sorrendje: Pumpa --> cpu blokk -->vga blokk -->tartály -->radi -->pumpa. Így van összeállítva a rendszer. Apró szépséghiba, hogy a pumpa nm a rendszer legalacsonyabb pontja, így az első feltöltéskori légtelenítés nem a legegyszerűbb művelet, de utánna már zavartalan a működés. ;)

Kérdés?

(#31066) mh197 válasza Silex (#31064) üzenetére


mh197
senior tag

Mindent leírok, bármi érdekel, nyugodtan kérdezd. Amúgy először annó még én is bekötve használtam a ventiket állandó 5 V-on, majd gondoltam egyet, és lekapcsoltam őket, vagyis véletlen volt, mert elfelejtettem visszadugni az áramot rájuk egy szerelés után :DDD Aztán később vettem észre, hogy nem is mennek, és úgy sem volt sokkal melegebb. Idle 38-40 fok, terhelve 56 fok körül mozog a hő. Szobahőmérséklet normál, mielőtt megkérdezné vki nem az északi sarkon lakom ;) .
Hogy van elhelyezve a tripla radid a házban, tud szabadon felfelé áramolni a levegő róla függőlegesen? A ház tetején van?
A vga- vizesítése mondjuk sztem kulcsfontosságú egy ilyen rendszernél, mert ha a vga a házba benntre dolgozza a meleget, akkor tényleg bukó lehet a kísérlet. Szóval a két legnagyobb hőtermelő cuccot rá a vízre, és akkor minden ok. Fotókból a gépről annyi változás a korábban linkelthez képest, hogy a ga víz alatt van, az alaplap cserélve lett, és némi szivacs is került még a gépbe, ja, és a gép alsó részére is vágtam egy nyílást a két talp közé, amin szintén szivacs van.
Egyébként nem célom, hogy itt bizonygassam mit tud a cucc, leírtam, hogy nekem hogy sikerült a motyót így összerakni, hátha vki ugyancsak gépépítés előtt áll, és szeretné, ha a winyó lenne a gépében a leghangosabb, mint nálam. Szóval ha technikai jelleggű a kérdés, szivesen leírom, mit hogy csináltam, ha amolyan támadó jellegű, hogy ez így lehetetlen, akkor köszönöm, arra ezt követően nem reagálnék. Építse meg mindenki, és meglátja, lehet összehozni ilyen gépet, nameg én sem úgy kezdtem annó vízhűtést építeni, hogy elsőre sikerült egy ilyet összedobni.
Ja, itt jut eszembe, a folyadék a Valvolin-os zöld lötyi 5%- ban bekeverve sima deszt vízzel. Ha esetleg ez is felmerülne. A kis tartályba meg van egy szivacs, hogy a csobogást megszüntesse, ezt sokan midig elfelejtik, hogy kis tartálynak ez a hátránya, én is megszívtam vele, de így szivaccsal már jól megy, cserélni meg már nem akarom.

[ Szerkesztve ]

(#31067) mh197 válasza Silex (#31064) üzenetére


mh197
senior tag

Ebben a rendszerben milyen pumpa van, mit hűt, milyen típus a proci, stepping, vga-t is hűti, milyen a cső, elrendezés, folyadék, más egyéb lényeges hőforrás, tuning, vga hűtése ha víz, akkorfull vizes, vagy csak a gpu-t hűti?
Esetleg egy képed van a motyó belsejéről, elrendezésről?
Egyébként a minél több radi a rendszerben nem biztos, hogy jó irány, nekem legalábbis nem jött be. Egy régebbi rendszeremben 3 radiátor is volt, gondoltam majd jó nagy felület jól leadja a hőt, de utánna eladtam belőle egy radit, a legnagyobbat, és szinte semmi nem változott. Tudom, hogy a felület növelésének csökkenteni kellene a hőfokot, de vmiért ez akkor nálam nem működött, nem tudom miért. Sztem a levegő áramlását kell jól megtervezni, és a gépben mindent elpakolni rendesen, hogy szabadon áramolhasson a levegő, és akkor ez a leghatékonyabb. Nekem legalábbis ez vált be.
Egyébként Idle nekem 4 fok fölé nem is megy a hőfok a procin, meg a VGA is olyan 40-42 fok körül mozog idle. Bár az is igaz, hogy idle-ben az E8400 a proci feszt is visszaveszi elég rendesen, szóval az azért lényeges.

[ Szerkesztve ]

(#31068) SimonYana válasza Silex (#31064) üzenetére


SimonYana
addikt

Nekem is tripla radis a rendszerem,de nekem van venti is rajta!
Passzívan elég keményen felmegy a hőfok!
Ventivel leszabályozva 53 fokos húzva az 5850 és a CPU is felmegy 46-50 körül.Igaz 4100-on az i5.Passzívan legalább 15 fokkal több lehet szerintem!
Gépem

® SimonYana ®

(#31069) somasz


somasz
addikt

Üdv!
Mire cseréljem inkább a prociblokkomat? A versenyzők:

Watercool Heatkiller CPU Rev3.0 754/939/AM2/AM3 LC 10500Ft
T56 v2. POM (am2, am3) 9000 Ft

Igazából nagyon fontos lenne az ár, úgyhogy hacsak nem nagyságrendekkel jobb a watercool, akkor maradnék az occsóbnál.

Valamint keresnék egy jóféle, de univerzális vga blokkot, ez pl. jóféle?
Áttérnék akkor a HF csatikra, meg a fasza csövekre. Ezek a blokkok milyen ellenállással rendelkeznek?
És még egy kérdés, nem tom, melyik radimat tartsam meg, a Magicool Extreme 1080-at, vagy egy böszme Volkswagen-radiátort. Gondolom az lesz a válasz, hogy teszteljem le :DD
Melyiknek lehet kisebb az ellenállása? A lényeg, hogy halk legyen a gép, és elnémítsam az erőlködő DDC-met!

Válaszokat köszi!

Eladó üzleti laptopok számlával, garanciával: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/somasz/index.html

(#31070) adamka16 válasza somasz (#31069) üzenetére


adamka16
őstag

én most vettem egy T56 v2-t 4000-ért postával és full jó állapotban van, semmi hiba. engem mindig elérnek az aránylag jó üzletek :D

(#31071) Fel válasza somasz (#31069) üzenetére


Fel
addikt

Eddig mindkét radi benne volt a rendszerben? Mit hűtöttél?

(#31072) SimonYana válasza somasz (#31069) üzenetére


SimonYana
addikt

Én ezt venném EK Water Blocks EK-Supreme HF (High Flow) - Acetal!
Bár nem egy árkategória az álltalad kinézettel,de ezzel nem lesz gondod talán soha sem!

® SimonYana ®

(#31073) somasz válasza Fel (#31071) üzenetére


somasz
addikt

Csak proci és vga van hűtve, és a legjobb lenne, ha passzívan tudnám hajtani őket, vagy kevés ventilátorral, eddig a magicool volt, de nem tartotta elég alacsony hőfokon őket, lehet a blokkok, és a csövezés miatt. Idle 40 fok volt a proci, a videó 30 körül, de terhelve nem néztem, mert eléggé felment hamar...
Az autóradi pedig még nem volt beépítve.

adamka16: honnan a búsból szereztél 40%-s áron olyan blokkot? A hülyének is megéri...
Ötért vevő lennék rá, de a 6tól sem ódzkodom :))

Szájmonbácsi: Ez tényleg nem az a kategória... a felső ár az kb. ott van a watercool blokknál--->> kb. 10e Ft

[ Szerkesztve ]

Eladó üzleti laptopok számlával, garanciával: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/somasz/index.html

(#31074) adamka16 válasza somasz (#31073) üzenetére


adamka16
őstag

tessék: [link]
és ahogy néztem, jucye-től vette anno N95 8GB, csak nem kellett neki, mert más proci foglalata van. [link]
képek vannak az aláírásomban lévő albumban
nem volt senki elől eldugva. 4000 lett volna postával, de 4500-ért adott hozzá 2 csatit is, csak mivel azok nem HF csatik voltak(kissé elmértem velük magam), így tovább adtam tockos25-nek 700-ért a 2-t.
amúgy a képeken látszik, hogy kicsit sötétebb foltok vannak rajt, de egy kis Sidol és eredeti fényében pompázik, belül meg makulátlan. és a csavarokat kellett lecserélni rajt, de az megvolt ingyen.

[ Szerkesztve ]

(#31075) SimonYana válasza adamka16 (#31074) üzenetére


SimonYana
addikt

Gyönyörű készlet! :))
Igaz ízlések és pofonok......
Én nem tenném be a lakásba sem , nem hogy a gépembe.

® SimonYana ®

(#31076) adamka16 válasza SimonYana (#31075) üzenetére


adamka16
őstag

ne nekem mond, nálam csak a prociblokk van. :DD

(#31077) somasz válasza adamka16 (#31076) üzenetére


somasz
addikt

Te szemét mázlista :C
3,7k-s ajánlat befigyel :DD

Nem kerül esetleg eladósorba a blokkod? 6k-t adok érte :DDD

Esetleg ez a blokk faszább, mint a t56-os?? Fel kolléga ne dicsérje, ha lehet, mert átlátok a rendszeren ;)

[ Szerkesztve ]

Eladó üzleti laptopok számlával, garanciával: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/somasz/index.html

(#31078) adamka16 válasza somasz (#31077) üzenetére


adamka16
őstag

most vettem vagy 2 hete, még vizet se látott :D amúgy nem :D

(#31079) SimonYana válasza somasz (#31077) üzenetére


SimonYana
addikt

Nagyon jó a tody56 blokjai!
Nekem i7-en volt és tökéletes volt!

® SimonYana ®

(#31080) adamka16 válasza SimonYana (#31079) üzenetére


adamka16
őstag

én is mikor szétszedtem eléggé jónak tűnt. azért látszik, hogy nem a legprofibb, gyári munka, de ennyi pénzért a legeslegjobb vétel, én meg annyira nem vagyok maximalista.
aztán majd ha készen vannak a radik, jöhet a tesztelés 1000-el.... :))

[ Szerkesztve ]

(#31081) somasz válasza somasz (#31077) üzenetére


somasz
addikt

váá, lemaradt, az "ez a blokk..." kezdetű mondat Fel kolléga d-tek fuzion v1 blokkjára vonatkozott

Eladó üzleti laptopok számlával, garanciával: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/somasz/index.html

(#31082) Fel válasza somasz (#31081) üzenetére


Fel
addikt

Így már értem. :DDD ...amúgy jó blokk. Nekem az EK Supreme miatt vált feleslegessé.

Annak a 1080-as radinak bőven elegendőnek kellene lennie. Lehet ennyire visszafogná a rendszered a szűk áramlási keresztmetszet...?

[ Szerkesztve ]

(#31083) somasz válasza Fel (#31082) üzenetére


somasz
addikt

Esetleg egy pártatlan véleményt kaphatok? :))
Nem mintha nem bíznék a kollégában...

Kipróbálom még a nagy autóradit is, az egy csöppet hatalmasabb

méretbeli különbségek

Eladó üzleti laptopok számlával, garanciával: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/somasz/index.html

(#31084) adamka16 válasza somasz (#31083) üzenetére


adamka16
őstag

nem passzolod el ezt a radit? nekem igencsak tetszik. ez egy 1-es golf fűtő vagy hűtő radija?
közbe már megtaláltam a hirdetések között.

[ Szerkesztve ]

(#31085) danati válasza somasz (#31083) üzenetére


danati
senior tag

Erre a 2 nagy radira mit akarsz rákötni? Egy szerverfarmot? :DDD :C

(#31086) somasz válasza danati (#31085) üzenetére


somasz
addikt

Csak az egyik radit akarom megtartani, és fasza lenne, ha menne passzívban a rendszerem.

adamka16: PÜ-ben beszéljünk! :R

Eladó üzleti laptopok számlával, garanciával: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/somasz/index.html

(#31087) mh197 válasza SimonYana (#31068) üzenetére


mh197
senior tag

Az elég magas hőfok az I5-től, vagy ez már az a fajta, amiben integrált a mem vezérlő, és a gpu? Stepping? Az 5850 meg alpból is ad hőt nem keveset, főleg ha még húzva is van. ;) Nálam a vga alapon megy, csak a cpu-t húzom 4Ghz-ig, úgy megy passzívban a trippla radival, hasonló elrendezésben.
A táp ebben a házban honnan tud levegőt szívni? A ház alatt rácsos, és alulról szívja be, és hátra fújja ki a levegőt?
Ha időd engedi, és van kedved próbálgatni, érdemes lenne megnézni, hogy mindent alapon hagyva cpu, vga, mennyi a hőfok, mert elvileg úgy el kellene bírnia, bár az 5850 mondjuk tényleg sok hőt nyom a fet-jeiről játék közben.

[ Szerkesztve ]

(#31088) somasz


somasz
addikt

Kérdés: ti melyiket vennétek, tody bácsi amd blokkját, vagy Fel d-tek fuzion-ját?
Todytól úgy tűnik, kéne rendelnem csatikat, meg vga blokkot, meg csövet. De Fel-től kb 2k-val olcsóbban jön ki a blokk.
Szóval szerintetek melyiket? PÜ-ben is jöhet a válasz, nem szeretném, ha viszály lenne, remélem Fel nem sértődik meg.
Fura helyzet, bocsi :R

Eladó üzleti laptopok számlával, garanciával: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/somasz/index.html

(#31089) Silex válasza Silex (#30870) üzenetére


Silex
aktív tag

Az van amire gyanakodtam. Bealgásodtam, betrutyisodtam. :( Pedig nem ez volt az első rendszerfeltöltésem az is biztos. Bár már másfél éve ez kering, meg ahogy emlékszem próbáltam eltalálni a minimum arányt a fagyállóval. Alulkalibráltam. :(((

Noha rendes aránnyal sosem volt bajom ezzel a fagyállóval (GM-es), elgondolkodtam a Valvoline supercoolanton. Vki vélemény, tapasztalat róla?

(#31090) danati válasza Silex (#31089) üzenetére


danati
senior tag

Supercoolantot használok, eddig nincs vele negatív tapasztalatom, de még csak kb 3 hónapja van benne a rendszerben.

(#31091) mh197 válasza Silex (#31089) üzenetére


mh197
senior tag

Nekem is már majdnem egy éve valvoline folyadékkal megy a rendszer. Közben volt már leeresztés, feltöltés többször is, ugyanaz a folyadék ment vissza, és azóta is teljesen tiszta. Arra kell figyelni, hogy valóban 5%-os keverésbe tedd hozzá a vízhez. Én pl desztvizet használok, amit vasalókhoz adnak, és aba kevertem bele még annó egy 1,5 literes flakonba, és abból töltök után ha kell, bár eddig csak egyszer volt szükséges.
Szerintem legjobb választás. Alkohol van még alternatíva, de az meg szétszedi a plexi alkatrészeket, ha nagyobb koncentrációt teszel bele. Vagy sokan dícsérik még itt a Glikoshellt. Nekem annó az nem volt kéznél, így maradt a valvoline folyadék. A valvoline zöld, a gliko meg kék, ha esetleg átlátszó csövet, tartályt használsz.

(#31093) Silex válasza mh197 (#31091) üzenetére


Silex
aktív tag

Köszi, danati-nak is. Nem használok átlátszó cuccokat, ill. a tartályom az de amúgy is le akarom cserélni. Úgy emlékszem a valvolinra régen sem panaszkodott senki, úgyhogy kipróbálom, hátha még hoz is egy kicsit.

Legelső rendszerem nekem is alkohollal ment nem is volt vele gondom, igaz nem is volt plexi a rendszerben. Jó kis vodkával. :DDD De inkább nem játszom már vele, elég agresszív az.

(#31094) mh197 válasza Silex (#31093) üzenetére


mh197
senior tag

A valvolinnal max annyi lehet, hogy ha a keverési aránytól több valvolint teszel a vízhez, akkor elkezd habosodni, meg kicsapódni, de ezt én még csak hallottam, nálam ilyen nem fordult elő, igaz én a dobozán lévő keverési arányt pontosan kimértem egy fecskendő segítségével, mert elég kevés kell a vízhez. Akitől vettem annó a folyadékot, ő mondta, hogy nála habosodott, de mondta, hogy sokkal többet tett a vízhez, egy decit kevert be belőle fél liter vízzel. :) Szóval csak ügyesen.

[ Szerkesztve ]

(#31095) schlecker válasza somasz (#31039) üzenetére


schlecker
tag

Mennyire igazad volt a syscooling tartályal kapcsolatban.2 napig ment,aztán ma reggelre eldobta a vizet.A menetnél elrepedt,úgyhogy úszik az egész gépem,vga,táp,még jó hogy az alsó ventihelyen kifolyt,így észrevettem,és nem indítottam el a gépet.

(#31096) somasz válasza schlecker (#31095) üzenetére


somasz
addikt

Sajnálom, hogy így jártál, én még mindig nem kaptam vissza tőlük a pénzemet :(

Eladó üzleti laptopok számlával, garanciával: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/somasz/index.html

(#31097) adamka16 válasza schlecker (#31095) üzenetére


adamka16
őstag

ezért nem bízom annyira a gyári cuccokban :(

(#31098) somasz válasza adamka16 (#31097) üzenetére


somasz
addikt

Tody bácsi tartálya nem rossz azért, mondjuk azt nem nevezném éppen gyárinak.
De ha azt vesszük, hogy ez a legalja a tartályoknak, akkor még nem minden gyári tartály szar...
De gondolom nálad az alkotás öröme is közrejátszott.

Eladó üzleti laptopok számlával, garanciával: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/somasz/index.html

(#31099) luise178


luise178
tag

szasztok "vizesek"! :)

új vagyok még a témában, szal ha volt róla szó, akkor bocs, de agyalok 1 gépcserén. ASUS crossair 3 formuila alaplapra gondoltam, 965-ös AMD procival, és az érdekelne, hogy milyen hűtőblokkot kéne tenni rá, ami jó minőség, és még el is bír a proci 140watt-jával.

ha vizzel hűtöm a procit, akkor a házban levő maradék légmozgás elég lesz a memóknak, és a FET-eknek, kondiknak, stb. ami a proci körül foglal helyet, nem, fog hiányozni a procihűtő keltette légmozgás?

vagy tudtok arra is vizest?

valahol olvastam, hogy DOMINATOR memóriára gyártottak vizes hűtöt. erröl mi a véleményetek?

előre is köszi a válaszokat!

ASUS B150M-K D3; INTEL I7-7700k; Gainward GeForce® GTX 1660 Ti Ghost OC videokari; 16Mb@1600Hhz; Samsung evo SSD 240Gb;Samsung evo SSD 480Gb; 4 Tb WD; 3 Tb WD; 2 Tb WD; ASUS SONAR hang;

(#31100) somasz válasza luise178 (#31099) üzenetére


somasz
addikt

Ha komolyan gondolod, akkor keresd fel Tody56 fórumtársat, jó minőségű és elfogadható árú blokkjai, szettjei vannak!
Vagy vizezel majdnem mindent, vagy egy kis légmozgás kell, hogy maradjon 1-2 házventi segítségével. Egyelőre ennyit tudok segíteni, mennem kell

Eladó üzleti laptopok számlával, garanciával: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/somasz/index.html

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.