Hirdetés

2024. május 3., péntek

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#3083) Reset Elek válasza R.Zoli (#3073) üzenetére


Reset Elek
aktív tag

Na, az első és legfontosabb, hogy soha ne állíts rólam valótlant.

Sosem néztem OC-t hülyének, sosem mondtam, hogy másolt. Ha olyan jo a memóriád, mint emlegetted, akkor rájössz, hogy soha nem is említetted, hogy OC tervezte a talpat is.
OC-t alapvetően egy rendes, ügyes, szorgalmas gyereknek tartom, akinek ki kéne emelni az érdemeit, amikor a munkájáról beszélsz. És ne így utólag derüljön ki, hogy jé, hát ezt is ő tervezte!
Másodsorban nem nézek hülyének sok embert. Az, hogy kritizálni merem a géped meg a vízhűtéssel kapcsolatos elveidet, nem jelenti azt, hogy magamat másnál okosabbnak tartom.
Soha nem mondtam olyat, hogy szerintem csak akkor egyedi valami, ha már a nyersanyagot is saját magad bányászod hozzá. Az az egyedi, amit te csinálsz meg. Nem, nem megveszed a boltban, és beszereled. Nem is valamelyik segytőkész barátod megcsinálja, te meg villogsz vele.

Hogyha ilyen téveszmékkel szeretnél műsorozni, mert érveid, indokaid elfogytak, akkor inkább egy másik fórum másik topicjába tedd meg.

Persze lehet, hogy én életemben nem raktam össze akkora egyedi vizes gépet, mint a tied, és így fogalmam sincs róla, hogy milyen nagy munka.
De az is lehet, hogy összeraktam már egy akkora rendszert, ami 5 kW-ot hűt, belement vagy 30 méter cső, és a legkönyebb alkatrésze is vagy 1 kiló.
Mindegy, nem érdekes. Ha a szakmai hozzértésem próbálod megkérdőjelezni, akkor jobb, ha alaposan felkészülsz.

Megjegyzem ,hogy ha szépen visszanézed Te milyen talpat rajzoltál hozzá akkor rájössz ,hogy ez jobb és átgondoltabb...

Értem én, hogy jobb, meg átgondoltabb, de miért?
Miért jobb?
És miért átgondoltabb?
Műszakilag indokold meg légyszíves. Komolyan.

Az előre gyártott aluprofilokkal meg nemtudom, mi bajod. Oké, neked van igazad, nem 80 pénz, csak 45 az anyag. Plusz a marás. Akkor már lehet, hogy másfélszeresére ugrott az ára. Azt meg nehezen hiszem el, hogy pont extrudált aluprofilt nem tudtál szerezni. Másoknak sikerült, neked nem. De nem azért, mert nincs a boltban, vagy ez a Balkán. Ezen tényleg nem kell vitatkozni.
Ha más nem, ezt is berendeled Németországból.
És itt megint előadtál egy logikai hátrabukfencet. Egy eleve passzív üzemhez gyártott aluborda, ami több éve megfele mindenkinek, neked miért nem jo? Úgy érzed, jobbat tudsz tervezni, mint akinek ez a szakmája? Mi alapján tervezel meg egy passzív üzemű hűtőbordát? Mégcsak a bordahatásfok fogalmával sem vagy tisztában, hogy a többiről ne is beszéljek... Asszem túl sokat képzelsz magadról. Persze a marós a 45 eFt-os tömbödből azt mar ki, amit akarsz. És akkor lesz egy egyedi hűtőd. Egyedi, mint a Thermaltake Bigwater :DDD Boltban jobbat és olcsóbbat kaphattál volna, de legalább elmondhatod, hogy ez is egyedi.

Visszakanyarodva a kiinduló gondolathoz, a te gépednek az a baja, hogy ennyi pénzből sokkal jobban is meglehetett volna csinálni, csak te ezt valamiért nem akarod elfogadni, és ha valaki kritizálja, akkor vered a segged a földhöz, és úgy csinálsz, mintha minden direkt így lett volna tervezve.
Egyedileg.
Remélem kinövöd.

Az elmélet és a gyakorlat viszonyának elméletét már jól ismerjük a gyakorlatból. Indoklás nélkül a hozzászólásod csak a ''vélemény'' szintjét éri el...

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.