Hirdetés
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Digitális Állampolgárság Program
- Asszociációs játék. :)
- Windows 11 - HP Pavilion – 15 cc516nh (2LE41EA) laptopon Intel I3-7100U TPM2.0
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
- MárkaLánc
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
EkSYS
senior tag
Szia!
Ha jól emléxem akkor csak az egyik procival mahinálnak
Off.-ba: kicsit ez szerintem ilyen 22-es csapdája mert ugye jó dolog az a 2 proci a 7D-ben csak hát melegszik is , meg nem is jó a szellőzése meg gyorsan le is merül benne az akksi. Az egy procis gépek meg oké hogy tovább bírják csak hát azok meg nem elég erősek. (digic5+-ról még nem tudok nyilatkozni)
Azt olvastátok hogy az 1DX -be pont ugyanaz a hw van mint a 4k-s Cinema sorozatos canon-ba? (csak fw kérdése)
Namost az 1DX 1.8M, a sony FS700 kb ugyanennyi (talán kicsit több) + a Sony pénzért adja a fw upgrade-t ami még így is 10k USD alatt tartja az árat, 1DX meg kb 7k USD
Hmm..fincsi dolgok lesznek itt
Eki - az eredeti
-
.DLL
veterán
Nem egészen, a krán karja a végén nem 0g, tehát csak ahhoz, hogy az üres krán, esetleg még videófej vagy ilyesmi üresen megálljon, máris kell X kiló, utána jön még rá a gép.
Nekem a krán eleje majdnem 4 kilót nyomott üres videófejjel (súlyos darab). 2,37:1 aránnyal dolgozom, ez már alapból 9 kiló súlyt igényelt. Erre úgy számoltam, hogy még egy-két kiló rákerülhet, obitól, egyebektől függően, úgyhogy szerintem 15 kilónál megáll a segge, ami még bőven elfogadható.(P.H.)
-
-
-
Cancer
senior tag
Halihó!
Aki érzi magában a chi-t annak egy lehetőség.
Tervben van egy HuNatuReel. Magyaroszági túrázást/természetjárást népszerűsítő reklámfilm készítése. Egyelőre "saját szórakoztatásra". TFCD alapon lehet csatlakozni, mert 2 VDSLR-rel elég macerásnak ígérkezik.Ötleteket is szívesen várunk. (eszközök)
Az ügyvédem nélkül nem írok alá semmit...
-
.DLL
veterán
Én igen, ugyanis ez nem az a kategória. Ez olyan, mintha a Nikon a D350-et vagy D400-at is FF szenzorral hozná ki. A 7D az 50D felnőtt utódja, szóval nem hiszem hogy FF szenzor lesz itt. Majd beszállnak újra a megapixel háborúba valami 24-es APSC szenzorral azt kezi-csókolom.
D3100 - 1100D
D5100 - 600D
D7000 - 60D
D300s - 7D
D800 - 5D III
D4 - 1Dx(P.H.)
-
EkSYS
senior tag
Részben egyet kell értsek. a CR2.5 a canon rumors-on elég való-tényszerű besorolás, tehát valószínű lesz valami AF. A 650D ettől még bőven nem lesz konkurencia, mert egy kamerához képest obikat kell rajta cserélgetni, 29percet tud csak felvenni, és ergonómiailag is fényévekre van egy videokamerától.
Hogy az mk3-ba miért nem tettek, és miért is nem favorizálják AMÚGY az AF-t az szerintem könnyen megválaszolható: mert az MF jobb, biztonságosabb és szebb. (csak sokkal több vele a munka!). Az mk3 elég jó cucc, de 970k azért nem kevés. 1.5M-ért megkapod a Sony FS100-at, ami azért más kategória ugyebár.(én néztem annak a gépnek a tudását, elég jó !
Akkor miért is áhítoznak annyira az AF után? Mert kényelmes és az esetek 80%-ban a profi MF-es videóhóz képest 70-80% ban azonos minőséget ad. És sokkal kevesebb vele a tennivaló!!
Én személy szerint a 7D mkII-től várom a nagy durranást! mk I-em van, az jó, strapa cucc, amit az kibírt eddig, le a kalappal. Jó lenne az a két mem.kártya foglalat, a HDR, Digic5, valami jó szellőztetési ötlet a hardware-nek, több AF pont, kicsit jobb WB, okosabb energiagazdálkodás, esetleg fullframe , beépített moire szűrő (akár SW-s is jó), és a változtatható bitrate se lenne rosszEki - az eredeti
-
EkSYS
senior tag
-
-
trialboj
őstag
Én akkor is állítom, hogy olyamra költsd amit nem kaphatsz meg máshonnan(ha már 1 videószerkesztpt megértettél akkor annyira nem lehet zavaros, 2 videó alatt megtanulod az új kezelőfelületet, s onnantól már magadtól is boldogulsz), az utalványt meg használd fel valami ilyesmire: [link] ez nincs fent a neten
"Do not go where the path may lead, go instead where there is no path and leave a trail." // Ralph Waldo Emerson //
-
EkSYS
senior tag
igen ez elég jól néz ki de az ára cseppet sem garantálja hogy minden körülmény között kiválóan helytáll.
Én egy átalakított IGUS slider-t használok rajta egy manfrotto fej, meg egy tripoddal gyorstalpakkal, így gyorsan le fel tudom tenni állványra/ról.
Ez kb 60k-ba volt nekem. (plusz a tripod)Eki - az eredeti
-
trialboj
őstag
Szerintem előbb néz bele ha van rá mód, mert ha tényleg csak az alapokat taglalja, akkor azt youtube-ról is meg tudod szerezni, a többire meg úgyis rájössz. A premiere egyáltalán nem nehéz, csak tisztában kel lenni vele, hogy mire van!
"Do not go where the path may lead, go instead where there is no path and leave a trail." // Ralph Waldo Emerson //
-
.DLL
veterán
A slider a kisebb, jellemzően egyenes, hordozható sínpálya 1-2 méternél nem nagyobb. A dolly az ami a földön gurul, vagy gumi kerekeken vagy sínpályán, más néven fahrt. Google dob mindenre képet, youtube pedig videót.
Az hogy mekkora slidert tehetsz egy állványra, függ a felszerelés súlyától is amit mozgatni akarsz rajta. Az ugye alap, hogy a kamera+slider+felszerelés összsúlyát elbírja az állvány, de a fejnek mégerősebbnek kell lennie, hogyha a szélén van a kamera akkor is kibírja a fej a csűrést.
(P.H.)
-
EkSYS
senior tag
szia!
Nálunk vansteady is meg shoulder (spider rig) is
Steady. mellénnyel, lágy úszó mozgásra, kitűnő, de izzadós, nehéz, sokáig nem bírod, és ki -be kell öltözni vele:
spider: gyorsan lehet vele vidceózni, mint a vállkameráknál, nagyon jó, van hozzá csillapító is ami egy övzsebre illeszthető ezáltal tompítja a lépésekkor keletkező ugrálást, ( de nem annyira jó mint a steady)Eki - az eredeti
-
.DLL
veterán
Köszönöm!
A fázisairól nincs, a csukló rész már nyáron elkészült, de akkor még egy roller kormánytengelye adta az oszlopot, amit emberi testsúlyra terveztek, ezért marha vastag és nehéz volt. Aztán félre lett téve a projekt (nem tudom miért) és nem rég vettem elő újra, amikor is vettem hozzá egy normális könnyű alu csövet.
Rugós mellény az olyan nagy falat még nekem is, hogy ódzkodok belevágni, félek hogy egy évig kerülgetném az alkatrészeit, így egyelőre a kézi használat miatt a lehető legjobban le van egyszerűsítve a konstrukció, de használható lenne akár most is szinte bármelyik gyári mellénnyel.
Itt van róla kép: [link] [link]
Minden irányba csapágyazott, esztergált aluminium, a kamera súlypont is beállítgató, az ellensúlyoknak is van még hely bőven, nehezebb felszerelés esetére, és a fogantyú alján nyílás található, ahova pl. egy rugós kar tud csatlakozni.[ Szerkesztve ]
(P.H.)
-
.DLL
veterán
Szerintem elvétve akar még hasonló szintű obi, majdnem írtam a sima 75-300-at de még annak is van gyűrűje, még ha a frontlencse forog is.
A kit obira nem érdemes klasszikus follow-focust tenni, egyrészt nehéz rögzíteni a fogaskereket, nagyon keskeny a perem, másrészt mozog előre-hátra, nem csak fókuszáláskor, tehát ha nem elég széles a fogaskerék akkor lecsúszhat róla, nomeg akadályozhatja az amúgy sem finomjárású zoomot.
Szerintem nem olyan kicsi a mélységélessége, hogy némi gyakorlás után ne lehetne kézzel fókuszálni. A nehézséget inkább más adja: leggyakoribb hiba amit látok, hogy keresgéli az ember a fókuszt, rossz irányba tekeri, stb. Nekem sem megy tökéletesen, hogy mindig felmérjem, hogy az ahova fókuszálni szeretnék az a jelenlegi pozíció előtt vagy mögött van, nehéz egyszerre figyelni a hátteret, az előteret, a témát, a mozgatást, és közben tudni, hogy merre kell fókuszálni: jobbra teker -> közelebbi, balra teker -> távolabbi.
Jah, sajna kevés idő van gyakorolni, ha csak hobbi szinten űzi a zember.Egy ideig megtartom, utána törlöm, de legalábbis a fölöslegesek mindenképp kuka, mert aztán nem lehet győzni alápakolni winyót.
(P.H.)
-
.DLL
veterán
Attól függ
Ekkora méretű kompendium inkább csak filmforgatásokon jellemző, ahol nagyon számít a minőség, és a becsillanást, fátyolosságot megszüntetni időigényes folyamat. DSLR-eknél az utómunka is erősen korlátozott a 4:2:0 vagy 4:1:1 színtömörítés miatt, tehát már a felvételkor törekedni kell a maximális minőségre.
Amit furcsállok ezen az összeállításon az rászerelt mikrofon. Ha filmes rig, akkor úgyis boom-mic-ot érdemes használni, vagy más módon elhelyezve a megfelelő irányba állítani.
Ha pedig egyszerű rohangálós "riport-rig" akkor meg tényleg kicsit túlvállalós egy ekkora árnyékoló.(P.H.)
-
-
.DLL
veterán
"tehát a méret --> minél nagyobb" annál jobb, ahogy írtam is.
_______________________Azt akarod mondani, hogy moziban még fullHD-nek megfeleltethetõ felbontással sem vetítenek? o_O
Néztem már 1080p-s filmet fullHD tv-n, nem taglózott le a felbontása, szerintem ennyi egy rendes moziban is megvan.
Különben miért rögzítenének vagy cellulóznál digitalizálnának 4-5-6K-ban? Nem létezik, hogy csak az utómunka miatt. o.O(P.H.)
-
EkSYS
senior tag
a dupla procinak azért vannak hátrányai, pláne ha nagyon időjárásálló (ezáltal szellőzésmentes) vázba teszik. Folyamatos igénybevétel esetén (nemcsak videóra gondolok) a 7D eléggé tud melegedni (ebből a szempontból a 60D jobb - bár abban csak 1 proci van és nem tud 8 fps-t
Nem tudom elképzelni mi lesz itt a megapixel háborúban. :? , de az tuti hogy javított feldolgozás, manual audio és videós AF az jól esne az mkII-ben, ha lesz egyáltalán.Eki - az eredeti
-
Bagaba27
csendes tag
Tökéletesen egyet értek. A hdmi kimeneten való rendes monitorozás és normális fókuszrendszer nekem többet ér mint a megapixelszám növelése feltéve ha valóban ff lesz a cucc ami én személy szerint kétlek mert így az 1d sorozatnak gyártanának konkurenciát házon belül!
www.facebook.com/BagaPhotoandVideography
-
.DLL
veterán
Ez abszolút változó, leginkább a fékynépező csapattól esetleg a vágóktól függ, hogy mi a csapat kialakult "workflow"-ja. Pl. meglepődve láttam, hogy a 300 c. mozit, filmes Panavision kamerával forgatták teljesen hagyományos(nak mondható) felszereléssel. Annyi, hogy mindenhol blooskreen (magyarul bluescreen ) hátterek voltak feltéve. Végső soron CGI előtt úgyis digitalizálják az anyagot... Tehát a válasz: jelenleg változó, egyelőre még bőven használják a hagyományos filmet is.
(P.H.)
-
-
EkSYS
senior tag
a bivalyos az jó!!!
namostmár.. először is nem kell AF, legyen az csak manuális..igazad van tanulni kell..én is azt teszem, de hát ha minőséget akarsz áldozni kell érte. Most őszintén mutassatok egy kamerát ami tudja azt a minőséget ami az 5D mkII, max a 35mm-esek aminél csak a váz 3.5M. Köszi!
A redrock valley vagy ilyesmi pl. frankó kis cuccokat csinál (jó drágán) ami pl. eszméletlenül hasznossá teszi akár a zoom akár a fókusz állítást. érdemes egy pillantást vetni rá.Szerintem is ellen(e)fele, mert még "kényelmesebb" egy videókamerát használni. Tudom , mert én is évekig nyomtam egy VX2000-el. Kényelmes, majdnem komolynak is tűnik
Szvsz..gyakorlás kérdése. Amúgy meg ha belegondolsz pl. egy 7D-nél is ahogy kézbe fogod mondjuk bal kézzel fogod az obit amin azonnal tudsz állítani amit akarsz a jobbal meg markolod a gépet ahol a mutató- és a hüvelyk ujjaddal tudod állítani a rekesz/ idő párost.
Plusz ha belegondolsz hányan vannak már akik pl. esküvőket videóznak 5DmkII-el, akkor egyrészt gondolom bátor dolognak ítélitek ezt, csakhogy ők "kicsit" jobb minőségű felvételt adnak át mint azok akik pl. egy Z5-el nyomják (ami megint van kb 1M)
Szóval az hogy az 5DmkII FF-es videőt ad 520k-ért, eléggé odavágott a videós piacnak.
Eki - az eredeti
-
majkel
tag
Azért mondjuk a TimeLapse nem egészen "videózás DSLR-el", mert ugye nem klasszikus értelemben vett videóról van szó. De amúgy remekül összehozta és hát a felszerelését ki ne irigyelné...
Mondjuk ez olyannyira nem videózás, hogy amikor egy barátom felvételizett egy hasonlóan szép TimeLapse videóval a filmművészetire akkor azért csukták ki, mert nem videót adott le felvételi munkának.
-
EkSYS
senior tag
én most próbáltam a 7D-t komolyabban videóra fogni. olyan 30 perc kézben tartott fullHD videó után előjött a kis piros hőmérő. De a szobában elég fülledt meleg volt.
Amúgy fullHD-ban 12 perc-et tud felvenni egy huzatra.
Sajna ezekben aza baj hogy két proci van és nincs megoldva a szellőzésük. az 5DmkII nem nagyon melegszik. (de nem is tud felvenni 8képkockát másodpercenként)
Egyébként sokat segít hogyha markolatot használsz és hdmi-n kivezeted a képet - mert akkor lekapcsolja a kijelzőt.hogyan videóztok? milyen módban? manuálisan használtok mindent?
Eki - az eredeti
-
Cancer
senior tag
Részemről a timelapse működőképes! Első videó az új kütyüvel.
Már csak motoros dolly kell és kész a fullos felszerelés.
Az ügyvédem nélkül nem írok alá semmit...
-
Peethy
őstag
Nyilván attól függ, hogy amit be akarsz mutatni, az milyen gyorsan mozog. Egy napfelkeltéhez elég ritkábban, ha egy sugárutat fényképezel, akkor pedig gyakrabban. Az 1 másodpercet kicsit gyorsnak találom, főleg úgy, hogy kb 1/2-vel kell fényképezni, kis rekesszel, hogy legyen egy kis elmosódás a képen.
-
-
Peethy
őstag
Köszi szépen!
Az az írás engem is érdekelne! Én is a DIY mellett állok, de leginkább anyagi okokból. A Kesslert nevezhetjük piacvezetőnek, igazából olyan árakat mond, amilyeneket akar (bár nyilván a motor, bordásszíj, felépítés sem olcsó).Nekem nagy álmom, hogy egyszer csináljak Budapestről egy timelapse videót. Vimeon van egy Cities In Minutes nevű csoport, ahova ilyen videókat lehet felrakni. Nagyon szép a többi város is, de egy idő után már elég unalmas volt folyton a felhőkarcolókat nézni.. Budapest szerintem gyönyörű város - persze megfelelően bemutatva. Budai vár, Parlament, Lágymányosi környéke, vagy ha kicsit távolodunk, akkor Visegrád, Dunakanyar... tökéletes nyersanyag.
[ Szerkesztve ]
-
Peethy
őstag
Bocsi, lejárt a szerkesztési idő. Nekem a kedvenc timelapse-em ez és ez. Mind Kessler Crane-el dolgozik, ha egyszer lesz sok pénzem, én is befektetek egybe, ahogy láttam 150-200ezerből már ki is jönne egy szett. Decemberben édesapámmal összetákoltunk egy DIY dolly-t (leginkább az ő érdeme), itt láthatjátok:
Egész jól működik, ha valakit érdekel, leírhatom, hogy hogy készült
[ Szerkesztve ]
-
Peethy
őstag
Ha az embernek jó kapcsolatai vannak, akkor minden lehetséges Sajnos csak 1-2 napra.
Egy pályázatra fogok filmet csinálni, a migráció, az emberi sokszínűség és elfogadás jegyében. Olyan 3-4 perces rövidfilm lesz, jelenleg is írom a forgatókönyvet. Egy hasonlat köré építem majd, amit nemrég hallottam: a szeretet úgy változtatja meg az ember életét, mint mikor kap egy csokor virágot, és mikor bele akarja rakni a vázába, eltöri. Vesz egy újat, belerakja, de utána látja, hogy milyen csúnya a terítő, amire helyezné, ezért elmegy és vesz egy szebbet. Utána ugyanígy az asztallal és a szőnyeggel, meg az egész szobával.. végül pedig minden megváltozik. Szerintem nagyon jól megjeleníthető, remélem sikerülni is fog..
Nem tudom, mennyire tartozik a DSLR-videózáshoz, de nemrég készítettem két filmet is a stop motion technikával, ha gondoljátok, lessétek meg: [link] [link]
Nagyon megtetszett a technika, és - bár az enyémek nagyon amatőr próbálkozások lettek - nagyon élveztem.magnum15: pontosan mire rögzítetted? Ha jól látom, az a kamera miniDV-t és SD-t is tud. Gondolom ha át akartad venni, akkor miniDV volt, ebben az esetben USB-vel vagy Firewire-el próbáltad bedigitalizálni? Az USB-vel szokott probléma lenni, én a helyedben kipróbálnám Firewire-el is.
Ha eredetileg is firewire-el próbáltad, akkor nem tudom, mi lehet a probléma, én Adobe Premiere-t használok (az 5.1-től kezdve már majdnem az összes verzióval volt dolgom), abban sosem találkoztam ilyen problémával.[ Szerkesztve ]
-
EkSYS
senior tag
-
EkSYS
senior tag
kigen. És erre találta ki a kanon hogy lehet állítani mikor legyen meg a "KATT", úgyanis eléggé zajos és belehallatszana a felvételbe, de arra nem gondoltak ezek a jopánok hogy esetleg valaki külső mikit szeretne használni hozzá. És ezek meg azé aggódnak hogy valaki évente 1x fényképez videózás közben és az belehallatszik a felvételbe. Na erre varrjon valaki gombot!
Eki - az eredeti
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Spórolós topik
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- DIGI Mobil
- Mikrotik routerek
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val