Hirdetés

2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1601) HollyBoni válasza narumon (#1600) üzenetére


HollyBoni
veterán

Itthon szerintem nem is lehet kapni...

Néztem én is pár GH2 vs 550D tesztet, 550D-nek tényleg finomabb színei vannak.

(#1602) HollyBoni


HollyBoni
veterán

Mondjuk a picture style-tól is nagyon függ. Minden fórumon azt írják hogy a nostalgic és a smooth a legjobb, én viszont mostanában standard-ot haszálok. Kontraszt és szaturáció teljesen le, Helios-al így nagyon szép finom képet kapok, kitobival még mindig nem az igazi. Smooth és nostalgic módnál nekem nagyon kiégnek a highlight-ok, bár a sötétebb részei a képnek világosabbak. Standard profil égeti ki legkevésbé a világos részeket, legalábbis eddig én így vettem észre.

(#1603) papaya


papaya
senior tag

Hi
láma kérdés lesz, vagy is amatőr. :B

Összevágtam egy hosszú videót. Az első részét lementettem, így lett egy 10 perces videó belőle.
Most ehhez még fűztem részeket, de a lényeg, hogy miután végeztem, gondoltam megcsinálom a szín korrekciót. Úgy gondolkodtam, hogy az AE-ben, vagy a preimere proban vhogy kijelölök egy részt és kedvemre korrigálom a színt. De sajnos egyelőre sehogy sem jövök rá, hogy tudom ezt megcsinálni, hogy pl a 10 perces videó első 5 mp-ét szín korrigáljam, majd a következő 5 másodpercét másik színekkel , és így tovább..

Valaki megszánna a válaszával? :o

Gondolom elcsesztem, és először kellett volna a színt korrigálni, aztán csak vágni?

Köszi

[ Szerkesztve ]

(#1604) HollyBoni válasza papaya (#1603) üzenetére


HollyBoni
veterán

Először kell vágni NEM kell exportálni, és aztán színezgetni. Premiere Pro-ban fel tudod darabolni a videót elég egyszerűen, razer tool-al. Nem biztos ez a neve, kis borotva ikon. :DDD

Miben vágtad először? Nincs már meg a project?

[ Szerkesztve ]

(#1605) papaya válasza HollyBoni (#1604) üzenetére


papaya
senior tag

ezt próbáltam, előbb , de hiába vágtam meg razerrel, továbbra is az egészet korrigálta. De, most új projektet nyitva beleimportálva a kész vidit már ok minden :B :K

Na akkor bocsesz, és köszi.

ui: már úgy fest agyamra ment ez a 4-5 órája tartó vágás ;]

(#1606) narumon válasza papaya (#1605) üzenetére


narumon
őstag

Akkor én már nem is okoskodom :)

https://www.facebook.com/Naruvideo

(#1607) narumon válasza HollyBoni (#1602) üzenetére


narumon
őstag

Én ezen pár nap alatt azt vettem észre, hogy a nostalgic alacsony fénynél jó mert emel a sötét részek részletességén. A smooth-ot használtam amúgy.

Üveg ajánlatokat még mindig várok :)

https://www.facebook.com/Naruvideo

(#1608) narumon válasza HollyBoni (#1604) üzenetére


narumon
őstag

Illetve van egy gondom; kaptam a GH2 mellé egy Nikon adaptert. Most havernál ráraktam egy Nikon obit, ment is viszont nem tudtam rekeszt állítani, pedig manuális - külön rekeszállítóval felvértezett üveg volt. Ez miért lehet? (Hiába tekergettem semmi nem változott a képen...)

https://www.facebook.com/Naruvideo

(#1609) cOxeR válasza EkSYS (#1599) üzenetére


cOxeR
Ármester

Azért attól függ, megint honnan nézed az előrelépést... és mire használod. :)
Én váltottam mkII-esekről, mkIII-asokra... és csöppet sem bántam meg, fél percre se a beruházást
Ég és föld a fókuszálása, ez az ami nálam egy fő kardinális pont volt, a két kártyás mentés mellett.
Zaj tekintetében is szignifikánsan javult a mkII-höz képest, pedig én tényleg kényes/háklis vagyok erre.
Igen... 60 fps tényleg kellene....

Amúgy:
Canon plans to release a notable firmware update to its high-end EOS 5D Mark III in April that will let videographers use the SLR to record uncompressed HDMI video.
When shooting video, HDMI Output makes possible the recording of high-definition uncompressed video data (YCbCr 4:2:2, 8 bit) from the EOS 5D Mark III to an external recorder via the camera's HDMI terminal. This, in turn, facilitates the editing of video data with minimal image degradation for greater on-site workflow efficiency during motion picture and video productions. Additionally, video being captured can be displayed on an external monitor, enabling real-time, on-site monitoring of high-definition video during shooting.

Kihajthatós lcd-t sosem értettem... ekkora méreten nem látni semmit... vagy teszel egy értelmes 7-9" külső megjelenítőt... vagy felesleges tekergetni a vázon lévő kijelzőt... + egy felesleges törési, elromlási pont.

Ez a rögvest megveszed... igen... szokásos téma... én kivártam a vázak vásárlásával... és meglehetősen jól tettem, közel 100k-val jött lentebb az ára a mkIII darabjának... igez a mkII-esek használt piaci ára is lement.

A karácsonyfa effekt meg hát így van ahogy leírtad. :)

(#1610) narumon válasza cOxeR (#1609) üzenetére


narumon
őstag

Szerintem nem nagyon érted amit mondok :)

Én csak azt próbálom mondani, hogy ha a Canon csinálna egy fenntartható fejlődést a video vonalon is, akkor ma sem lenne konkurenciája szinte.
Ennyit kellett volna tennie:

550D - jó volt úgy ahogy van
600D - bele kellett volna rakniuk az 50/60fps-t
650D - ezek mellé bele kellene rakni vagy 2.5K-t, vagy egy jobb videókodeket (mondjuk amit az 5dMk3 használ)
700D - ez most fog jönni - az előzőből azt ami nem valósult meg.

És így tovább. Senki nem vinnyogna, de jelenleg:

550D - ok
600D - ugyanaz
650D - ugyanaz + kihajtható kijelző és videó alatt használhatatlan autofokusz (tehát ugyanaz)
7D - ugyanaz
700D - ugyanaz
70D - ugyanaz

Nos ezzel van a gondom, és nem csak nekem. Ennyit akartam mondani már legelőször is, nem többet.

https://www.facebook.com/Naruvideo

(#1611) EkSYS válasza cOxeR (#1609) üzenetére


EkSYS
senior tag

Kiváncsi leszek arra a fw. Frissítésre.
Félreértés ne essék nem azt mondom hogy az mkIII nem jó, csak ahhoz képest hogy itt mondjuk egy gh3 jóval olcsóbban, itt vannak a Nikon gépei hasonló árban, a Sony is nyomul, (fs-100), itt a Blackmagic is, hát elgondolkodtató hogyha videozni akarnék mibe is tennék a millióim.
A képzajos kommentet értem, jobb a digic5 mint a 4. De a fokuszost nem igazán: úgyis mindenki kézzel fókuszál dslr-eknel, nem?
Az a gondom, hogy bár a Canon jó ötletekkel áll elő a legfelsőbb szférában, de onnan ezeket a megoldásokat olyan lassan ereszti le a földi polgároknak amilyen lassan csak lehet. Lásd. 1dx ötletei, stb.
S ez szvsz. Gusztustalan. Persze ezt mondom én aki tele van Canon cuccokal :)
Sajna a Canon egy túlárazott kényelmes politikát folytat amit mar a meglevő nagy ügyfél állományból fakadó tehetetlensége is autonóm segít, magyarán aki úgy vesz Canon cuccokat hogy előtte nem tájékozódik kellőképpen az ilyen kommenteket fog írni mint én :). Ettől függetlenül azért elmondható hogy fényképezőgépek nem olyan rossz az mkIII. Nyilván mivel most az 1dx és az mkIII között nincs semmi értelmes gép, így hülyén nézne ki ha az 1dx et adjak 1.8M ért az mkIII át meg 0.45ert.
S most itt ismételten vissza kell kanyarodjak, egyik kedvenc témámhoz, a magic lantern hez. Elképesztő hogy mit hoznak ki a gepekbol, úgy tudom pl. Nikonokra ez nem megy.
Én szerintem a Canon ML támogatás hiányában komoly részt veszíthet adott esetben a videós dslr szekcióban és potenciális vevők körében. Mert, mint lentebb említve volt, aki komolyan nyomja az cinema eos-t vesz. Persze, de azért mindenki jobban örül annak ha vesz egy gépet 6-700k-ért, meghackeli kicsit a fw.-t és máris annyit tud a gépe mint egy 3milkas.
A kivaros témára meg egyet: a mai világban, amikor elég nagy a harc a vásárlókért minden területen szerintem elég felesleges rizikó és ostobaság megvarakozatni a potenciális profit termelőket , hisz nem kell sokat keresgélni ha szeretnél egy másik gépet, mondjuk gh3at, pénzért ma bármit. Csak fizess!
Kene valami erő ami loyalissabba, elkötelezettebbe tenne a mar meglevő ügyfeleket. Szerintem

Eki - az eredeti

(#1612) cOxeR válasza narumon (#1610) üzenetére


cOxeR
Ármester

Én értem, mi a gondod és persze egy felől igazad van, de nem mindig kell felvenni a harcot a "kicsikkel"... akik egy dolog miatt adják el magukat, miszerint előbb bekerül a low budget eszközökbe az újabb és újabb fejlesztés.
Ezek fényképezőgépek, nem kamerák, ne várja már el senki se, hogy beletesznek egy 100%-osan használható fókuszt videó tekintetében...
Továbbra is csak azt tudom mondani, hogy arra ösztökélik az üzleti célú felhasználókat, hogy ne fényképezőt, hanem kamerát vegyenek...
Nem vennék meg mások sem a Cinema eos-t, ha egy pl 700D tudna mindent amit felsoroltál... 60fps, rendes fókusz, 2,5k.... vagy 4k...

(#1613) cOxeR válasza EkSYS (#1611) üzenetére


cOxeR
Ármester

Erre azért én is... sok bizodalmam azért nincs benne... :)
Fókuszt azt a fotózás miatt írtam... nem videózás tekintetben.
Igazad van, éppen csak csöpögteti... és még is jól csinálja... mert tudja tartani ennek ellenére is a piaci pozícióját. Megy a nyűglődés, hogy jaj, de ebben ez is van, abban az is van, és a végén, nem mindig jut el oda az ember, hogy vált...
Amúgy ez meg megint a hazai viszonylat problémája... kint egy fotós-videós, nem low-mid budget megoldásokra spórolgat... hanem megveszi a profi felszerelést. Nem azt nézi, hogy jaj, de jó lenne, ha a x00 vázakban 60 fps, meg követőfókusz, meg minden lenne...

Ez az, hogy honnan nézed... ki diktálja a tempót, és ki diktálja a feltételeket... nem biztos, hogy az a jó üzletpolitika, hogy az ügyfél, végfelhasználó diktálja az ütemet... mint ahogy egy szolgáltatásnál sem jó koncepció, hogy az ügyfél diktál.... irányított feltételek mellett szabad csak engedni.
Ez ugyanaz, hogy odamegy hozzád valaki, hogy készíts neki egy felvételt, x összegért, de ő azt akarja, hogy x óra hosszú legyen, és még ezt meg ezt meg ezt is tartalmazza. Határt húz mindenki, így tesznek a gyártók is... a fejlesztéseket nem mérik ki minden felhasználónak, csak annak aki a prémium kategóriát hajlandó kifizetni. Ezen gondolkozzatok csak el. Mindemellett én is örülnék, ha a három számjegyes gépekben elérhetőek lennének a lenti funkcionalitások, de érdekel ezt bárkit is?

(#1614) cOxeR


cOxeR
Ármester

Inkább kérdezek... :)
Slider hosszúságban kinek mi vált be?
80-100-120?

(#1615) killerjohn válasza cOxeR (#1613) üzenetére


killerjohn
addikt

Csak erre jártam, de egy offom van a témához:
ezt a "nem fejlődünk, mert így nagy a margin kevés melóval" témát már ellőtte a Microsoft is és nézd meg ma a piaci szerepét, és azt hogy hol lesz 5 év múlva az előrejelzések szerint. 3 éve a fene se gondolta volna, hogy van bármi alternatíva a nagy zajos ventilátoros melegedő zörgő kékhalálos Windowsos gépre - nem is volt fejlődés -, aztán nézd meg ma. Apple is eljátszotta ezt, most meg már több androidot adnak el mint iPhone-t. Az informatikai piacon sok nagy, gigászi céggel történt már meg, hogy beleültek a jóba, aztán jött valaki igazi innovációval, pénzt tett mögé, és szépen el lehetett köszönni az eladásoktól. Az, hogy adott a DSLR hardver és ők kihagynak funkciókat és lebutítják, hogy legyen piaci szegmentálás, az enyhén szólva irritáló, de a remény, hogy jön valaki és a sárba döngöli őket, vagy legalább az üzletpolitika átgondolására készteti, az megnyugtató számomra :) Értem én hogy a profi fotósoknak/videósoknak fontos, hogy ők legyenek akik "a nagy csodagéppel" rendelkeznek, és senki más, de az viszont tény, hogy használni is tudni kell - ergó semmi akadálya nem lenne a Canon kapzsiságán kívül annak, hogy az xxx vázakban is rendesebb funkciók legyenek...
Röviden ennyi :)

[ Szerkesztve ]

(#1616) cOxeR válasza killerjohn (#1615) üzenetére


cOxeR
Ármester

Kockázat nélkül nincs extra profit. :)

(#1617) zgospel válasza EkSYS (#1611) üzenetére


zgospel
őstag

a kivárós témához annyit tennék hozzá, hogy vásárlói szemmel nézve szerintem nem feltétlenül rossz ez. hogy miért? mert ha mondjuk úgy gondolod hogy most vásárolsz egy vázat, nézelődsz mondjuk 1 hétig, aztán belefutsz egy bejelentésbe, hogy 3-4 hónap múlva jön ez és ez a váz ezzel és ezzel a funkcióval, akkor lehet hogy azt mondod, hogy "ááá inkább most nem veszem meg, inkább kibírom azt a pár hónapot még a régi szettel és jobban járok anyagilag is meg a vázam is jobb/újabb lesz".
én pl telefonvásárlásnál jártam így, vártam a lumia 920 hivatalos megjelenését kb 3-4 hónapon át, és egy nagyon régi nokiával mászkáltam addig, miközben már rég vehettem volna bármi mást. aztán amikor kijött hivastalosan, végigolvastam róla minden tesztet meg megnéztem csomó kisvideót és rájöttem hogy nem is kell ez nekem annyira, ezért inkább vettem egy motorola razr-t amivel a saját igényeimnek és pénztárcámnak is jót tettem.

egyébként én nekem egyáltalán nem "key painpoint" hogy full hd a max felbontás és nem tud 2k-t meg 4k-t egy dslr, legalábbis az xxD meg az xxxD kategóriában, kicsit az az érzésem hogy túl van az egyelőre hypeolva. viszont a full hd 60 fps-sel egyetértek, az mindenképpen egy fájó pont.

valamint videós szemmel nézve az xxD sorozat létjogosultságát is megkérdőjelezném, hiszen mint már korábban többször is leírtátok, 550D, 600D, 60D, 7D stb mind ugyanazt produkálja ezen a téren. az érzékelhető és számottevő ugrás az szerintem egy full frame gép.

https://www.flickr.com/photos/zpapa/

(#1618) HollyBoni válasza zgospel (#1617) üzenetére


HollyBoni
veterán

Nem értem ezt a FHD 60fps dolgot, hogy miért nem tudja egyik DSLR sem, kivéve az 1DC-t. Annyi kompaktban benne van.

Szerk.: Most néztem a videódat az aláírásodban, azt írtad Pentacon 29 f2,8-at is használtál. Milyen üveg? Elég olcsón adják, valami ilyesmi nagylátót keresek M42-ben.

[ Szerkesztve ]

(#1619) zgospel válasza HollyBoni (#1618) üzenetére


zgospel
őstag

nem rossz de én saját magamnak nem látom értelmét ezért megvétel után párszor próbálgattam, de igazából kihasználatlan. árulni nem árulom de használni sem használom, ha érdekel akkor privátban megbeszélhetjük.

mivel nekem kit-obin kívül csak manuális üvegeim vannak ezért nyilván jobb képe van mint a kit-obinak, de a helios az őszintén szólva pengébb, csak hát az ugye nem 58 mili.

https://www.flickr.com/photos/zpapa/

(#1620) HollyBoni válasza zgospel (#1619) üzenetére


HollyBoni
veterán

Értem, köszi. Múltkor filmeztem egy Zenit 50 3,5 pancake-el, nem volt penge képe de még nyitottan is szebb képet ad mint a kitobi. Lehet nem élesebb, de úgy vettem észre a manuális üvegeknek mindenhogy szebb képvilága van. Majd lehet írok privátot, csak előbb el kell adnom az időzítőm és aztán veszek obit.

(#1621) EkSYS válasza zgospel (#1617) üzenetére


EkSYS
senior tag

Na ezt már off-olom, mert szerintem az:

Tudod, ez a baj ez a nagyon nagy baj hogy ez a mai fejlesztéskényszeres rohanós világba már nekünk vevőknek ilyenen kell gondolkodnunk hogy most azért nem veszek meg egy több százezrest vázat (nem 20-40e-es kategóriáról van szó ugyebár) mert attól tartok hogy valami funkciója nem lesz jó és visszahívják. Márpedig a Canon se nagyon kapkodik az új cuccokkal. Akkor hogy is van ez?
Ez szerintem durva. Miért nem elvárható az hogy falun akár egy kis telek árába kerülő fényképező gép VÁZ jól működjön, és ne kelljen attól rettegni hogy mikor kell visszavinni a markIII-momat? Persze tudom a választ..legalább is azt hiszem hogy részben tudom.
A 2k vs. 4k örülettel meg csak annyit hogy szerintem nincs ez túl hájpolva mert csak figyeljétek meg hogy majd amikor már jönnek az olyan telefonok amik 4k-ban rögzítenek videót, kijönnek a 4k-s konzumer kamerák 300k-ért, amikor meg lehet majd venni mondjuk 1.5-2 éven belül a 4k-s tv-t mondjuk 400-ért akkor nem akkor kell majd kapkodni Canon-éknál hogy gyorsan kidobjunk egy xxxxxxD-t amit itt-ott hibásan kezeli a 4k-t. Most kéne már. És próbálgassuk addigra amire a 4k a mostani fhd szintéjre kerül.
Na nem morgok tovább ezen...csak bosszantó hogy még én kérek bocsánatot hogy veszek valamit és fizethetek érte.

Eki - az eredeti

(#1622) narumon válasza cOxeR (#1612) üzenetére


narumon
őstag

De még mindig nem érted. A konkurencia viszont ADJA ezeket a funkciókat. Csak akkor utána a Canon ne rinyáljon, hogy csökken a forgalma amikor a Panasonicnak meg a Sonynak folyamatosan nő. És nem csak professzionális felhasználók vannak. Én (és még nagyon sokan - mint a topic címéből is kiderül) only videóra veszem ezeket a fényképezőket, a fényképező része ennél hidegebben már nem is hagyhatna. Azt könnyű mondani, hogy vegyek kamerát - csak hát szegény ember vízzel főz, nincs több millió forintom egy kamerára, ezért vettem az 550D-t. Gondolom azért a Canon örült a pénzemnek. Legközelebb sem lesz 3 millió forintom kamerára, tehát azt fogom venni ami 2-300k körül elérhető és a legjobbat nyújtja. Ez jelen állás szerint nem Canon lesz. Nekem nincs ezzel gondom, csak utána ne rinyáljon a Canon ha csökken a forgalma mert leszarta az igényeimet magasról. Ennyi.

https://www.facebook.com/Naruvideo

(#1623) narumon válasza cOxeR (#1613) üzenetére


narumon
őstag

Mindemellett én is örülnék, ha a három számjegyes gépekben elérhetőek lennének a lenti funkcionalitások, de érdekel ezt bárkit is?

Még egyszer megerősítésként. ELÉRHETŐEK. Csak Canonnál nem. Ez azért nagy különbség.

https://www.facebook.com/Naruvideo

(#1624) cOxeR válasza narumon (#1622) üzenetére


cOxeR
Ármester

Az a baj, hogy Te sem érted, amit én mondok. :)
Nem célom védeni a Canon-t (hisz értelmetlen is lenne), ha neked nem térül meg és nem tudsz/akarsz ennyit kifizetni, akkor elmész másik gyártóhoz, nem miattad fog sírni a gyártó....
Ezek otthoni felhasználóknak szánt készülékek, nem üzleti célra... ha más az otthoni felhasználóknak megadja ezeket a "szükséges" műszaki előnyöket - mert úgy gondolja, hogy ezzel tart lépést, vagy ezzel szerez piaci szegmenst, akkor el kell adni a mostani cuccaidat, és már mehetsz is másik gyártóhoz.
Tényleg felesleges itt a szájtépés emiatt.
Amúgy hozzátéve, nem is feltétlenül ez a műszaki oldalú megközelítés az ami számít... hisz itt a videózás tekintetében is, az emberi meglátás, kreativitás és ügyesség nélkül, ott lehet bárki kezébe a technika... ha nem tudja kihasználni, vagy csak korlátozottan tudja kihasználni.
Egy példa a sok közül... míg pl a dslr tulajok zöme a gép által készített jpeg-eket használja... addig felesleges a raw funkcionalitás... és a képfeldolgozási procedúra.
Ezek nem rád vonatkoznak, csak egy picit rugaszkodjál el a saját elvárásaidtól, és nézd meg a felhasználói tömegeket.

[ Szerkesztve ]

(#1625) killerjohn válasza EkSYS (#1621) üzenetére


killerjohn
addikt

Komolyan azt hiszed, hogy Canon-nak "otthon" nincs olyan firmware-je (hasraütésre) az 550D-től felfelé minden vázra ami mondjuk 4K-ban vesz fel? Nagyon csalódott lennék, ha így lenne :) Hardveresen ezeknek képeseknek kell(ene) lenniük rá, csak szoftveresen nem teszik bele, mert akkor nem lenne eladható az 1M-es eszköz amin viszont megy. Majd csinál olyan cég, ami nem kannibalizálná a saját temékeit ezzel a fícsőrrel, akkor meg lehet váltani annak aki akar.

(#1626) EkSYS válasza killerjohn (#1625) üzenetére


EkSYS
senior tag

..s akkor hangsúlyoznám ismét a Magic Lantern-es fiúk erőfeszítéseit. "ML, te vagy az utolsó remény" :)

Eki - az eredeti

(#1627) robi222


robi222
senior tag

Nem tudom,hogy próbáltátok-e ezeket :nikon d5100 canon 600d ?Videózni rossz fényviszonyok között melyiket választanátok?Azt nem tudom hogy van -e bennük automata fókusz,és automata zoom?

(#1628) HollyBoni válasza robi222 (#1627) üzenetére


HollyBoni
veterán

AF mindkettőn van(persze csak olyan obival működik amin van AF), de elég rossz, DSLR gépeken nincs auto zoom, már ha azt érted ez alatt hogy nem egy gombot kell elhúzni hanem objektívet tekergetni. Ha nagyon automatán akarsz videózni nem a DSLR ajánlott. :N

[ Szerkesztve ]

(#1629) robi222 válasza HollyBoni (#1628) üzenetére


robi222
senior tag

Igen de sötétben ezek a legjobbak ha jól tudom.

(#1630) HollyBoni válasza robi222 (#1629) üzenetére


HollyBoni
veterán

Alacsony fénynél jobbak mint a kompaktok, de rossz fényviszonyoknál általában mégjobban szenved az autófókusz.

(#1631) alph4


alph4
tag

Végre nekem is meglett az áhított gép, így most már bele lehet vágni keményen a videózásba :)

(Egyenlőre még 2 fix obi, a kötelező 20mm palacsinta, meg egy régi 58mm helios adapterezve.)

Pár videó felvételt már csináltam, azt mondhatom aláz rendesen, mondjuk nem véletlen nem is gondolkodtam ilyen canon/nikon gépben... le vannak maradva ezen a téren.

(#1632) HollyBoni válasza alph4 (#1631) üzenetére


HollyBoni
veterán

:Y

:O

(#1633) zgospel válasza alph4 (#1631) üzenetére


zgospel
őstag

"mondjuk nem véletlen nem is gondolkodtam ilyen canon/nikon gépben... le vannak maradva ezen a téren."

ezt kifejtenéd bővebben légyszíves?

https://www.flickr.com/photos/zpapa/

(#1634) EkSYS válasza alph4 (#1631) üzenetére


EkSYS
senior tag

Gratulé, jó cucc!

Én azért még mindig a mk III-al szemezek.

Eki - az eredeti

(#1635) HollyBoni válasza EkSYS (#1634) üzenetére


HollyBoni
veterán

Ez azért kicsit olcsóbb mint az MKIII. :DDD

(#1636) alph4 válasza zgospel (#1633) üzenetére


alph4
tag

Videó funckiókat nézve: Elég ha ha megnézed hogy a 550D kijövetele óta nem történt érdemi fejlődés a canonnál... ami nem most volt. És akkor a kép minőséget meg se említem (ebbe még az 5D-t is értem, tudom sötétben picit jobb a képe). Na tovább nem is akarom ragozni, úgy is lehurrog itt canon tábor, mivel a többségnek ez van. és mert menő :D, de én inkább a szememnek hiszek.

Most is Nikon-an is jött ki egy jó belépő gépe:
https://vimeo.com/60135187
Szerintem nagyon jó alternatíva Canon belépője helyett. (650/700D-re értem)

(#1637) EkSYS válasza HollyBoni (#1635) üzenetére


EkSYS
senior tag

igaz..nálam mondjuk szempont hogy adott esetben fotózni is tudjak vele...arra meg elég jó a mkIII

Eki - az eredeti

(#1638) narumon válasza robi222 (#1627) üzenetére


narumon
őstag

Hát sajnos a Nikonok videó képességei még mindig nagyon bugyuták - ez miatt Canon.

https://www.facebook.com/Naruvideo

(#1639) narumon válasza alph4 (#1631) üzenetére


narumon
őstag

Pár videó felvételt már csináltam, azt mondhatom aláz rendesen, mondjuk nem véletlen nem is gondolkodtam ilyen canon/nikon gépben... le vannak maradva ezen a téren.

Azért ez így ebben a formában nem teljesen igaz... (lásd amit nemrégi írtam összehasonlítást.)

https://www.facebook.com/Naruvideo

(#1640) HollyBoni válasza narumon (#1639) üzenetére


HollyBoni
veterán

Te GH2-ről írtál, én ahogy nézegettem a GH3 videókat teljesen más képi világa van, ISO-ban is jobb.

GH3 képe szerintem kicsit hasonlít a normális nagyobb szenzoros kamerákhoz, minden DSLR képe valahogy más.

[ Szerkesztve ]

(#1641) narumon válasza alph4 (#1636) üzenetére


narumon
őstag

Sajnos ez nem ilyen egyszerű (képminőség). Attól függ mire használod. Mert amire mi használjuk (szerintem) ott nem feltétlenül az a legjobb ami minél élesebb (akkor vennénk 200-300-ért valami pengeéles videokamit....

https://www.facebook.com/Naruvideo

(#1642) narumon válasza HollyBoni (#1640) üzenetére


narumon
őstag

Nyilván a GH3 egy sokkal modernebb kamera, de asszem az összehasonlításban amiket írtam azok gyak. ugyanúgy fennállnak. Mondjuk sokkal robosztusabb és jobb felépítésű a GH3 tehát az a része talán már nem.

https://www.facebook.com/Naruvideo

(#1643) alph4 válasza narumon (#1641) üzenetére


alph4
tag

Amúgy nem csak ebben jobb... csak kiemeltem. Iszonyat jó autofocus, 40%-os lassítás Full HD-ben, magas bitráta és még csomó beállítható dolog. :) Igazából a többi géphez képest csak plusz van benne, ha nem az 1 milla feletti gépeket nézem.

(#1644) HollyBoni válasza alph4 (#1643) üzenetére


HollyBoni
veterán

Gondolom EVF is zsír benne, meg van fejhallgató kimenet is. Kéne. :O

(#1645) HollyBoni


HollyBoni
veterán

Ezt láttátok már? Oké csak 1 másodperc lehet max egy snitt, de elég érdekes. Milyen szépen néz ki az egész videó. :))

[ Szerkesztve ]

(#1646) --Disztroj-- válasza alph4 (#1631) üzenetére


--Disztroj--
senior tag

Csini (: kéne!

nekem is ilyen helios van, csak gh2 vel.
csudajó üveg!

A jó bor is megárt, ha sok! Hallgasd meg Sono Matto Bozo

(#1647) --Disztroj-- válasza narumon (#1641) üzenetére


--Disztroj--
senior tag

a panák az utómunkában gyengébbek. (dinamika etc.)
ahogy a micro 4/3 totyikban fogalmazták meg szemléletesen; kb. mintha jpegből kéne dolgoznod (:
bár a gh2nek videóra szerintem 5d mkII-ig nincs igazán komoly ellenfele, max házon belül (gh3)

A jó bor is megárt, ha sok! Hallgasd meg Sono Matto Bozo

(#1648) .DLL válasza --Disztroj-- (#1647) üzenetére


.DLL
veterán

Akkor is ha magasabb bitrátájú hack fut rajta?

Egyébként ja, kb. olyan mint a jpeg, hiszen 8 bites, tömörített képről van szó, amiből ráadásul egy csomó színt eldobálunk a 4:2:0 miatt...
Éppen ezért a kulcs a mentés előtti (kamerán belüli) képfeldolgozásban rejlik. ;)

(P.H.)

(#1649) robi222


robi222
senior tag

Panasonic Lumix DMC-G3 erről mi a véleményetek a canon 600d hez képest?

(#1650) HollyBoni válasza .DLL (#1648) üzenetére


HollyBoni
veterán

Canon gépek kodekje 4:2:2 vagy 4:2:0?

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.