Hirdetés

2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1201) doktor úr válasza sellerbuyer (#1186) üzenetére


doktor úr
tag

Nagyon jó, hogy szóba jött ez a Spider, én is nézegetem. Minőségre, várható tartósságra milyen? Nem nyeklik-nyaklik? A csavarokat rendesen meg lehet húzni, pozícióban tartja az egészet? Nekem egy GH2 nagyobb obival, 7"-os kontroll monitor, mikrofon menne rá, később follow focus és matte box is.

(#1202) sellerbuyer válasza doktor úr (#1201) üzenetére


sellerbuyer
őstag

Én úgy fogalmaznék, hogy ennyi pénzért igen jól használható és hasznosítható.

Természetesen az embernek rögtön feltűnik, ahogy kézbe fogja, hogy mondjuk szárnyas csavar helyett vmi gyors csatlakozós megoldás jobb lett volna rá, amit egy-két mozdulattal meg lehet húzni és nem kell a sűrűmenetes csavarokat egy fél óráig tekergetni. Meg, hogy a műanyag részek idővel el fognak használódni. Meg, hogy lehetne racsnis a forgatható részeknél, akkor stabilabban és pontosabban lehetne pozicionálni, DE... 24e Ft-ért vettem ÁFA-val, számlával, boltban, estébé-estébé és kiválóan használható! :C Ebay-ről 20-21e Ft lett volna.

Halkan jegyzem meg, hogy egy jó esztergályos ismerőssel (de még saját ügyes kézzel is) fillérekből meg lehet oldani a fenti gondok egy részét, a másik részét meg boltból ugyancsak fillérekért vett gyors csatlakozóval, stb. Szóval ha valaki nagyon ügyes akar lenni, akkor semmi pénzért atomjó riget hoz össze. Nekem meg jó így, ahogy van. ;)

Én azért ömlengek róla ennyire folyton, mert nagyon féltem még ennyi pénzt is kiadni érte, egyáltalán nem néztem ki semmi jót a cuccból, pedig az összes videó elég meggyőző volt, de mégsem. Azt hittem, kidobott pénz lesz az ablakon, de momentán nem tudtam többet rászánni rigre (százezreket), forgatni meg nagyon kellett volna. Így aztán csak belevágtam és nem bántam meg. :N

Itt egy elég szemléletes videó: [link]

Szándékosan nem a reklám videóját linkelem, pedig az igen meggyőző, de arról még akkor azt hittem, hogy hát... reklámban bármi jónak nézhet ki ugye... :)

A legjobban az tetszik, hogy milyen nagy tud lenni használat közben (én nagydarab vagyok, hosszú karokkal, így az volt a fő gondom, hogy csak a nagyon drága rigek voltak jók a méretemhez), ugyanakkor milyen eszméletlenül kicsire össze lehet csukni szállításhoz. A súlya is nagyon kedvező.

A kövi ilyen jellegű beszerzés, ha az anyagiak úgy hozzák, tutira egy autóra szerelhető tappancsos megoldás lesz, már kinéztem bay-en pár olcsóbb, de igen jónak ígérkező modellt és nyáron készülnek majd a road múvik. :)

Ja de hogy a kérdésedre is válaszoljak így hatmillió gondolat után :DD : a csavarokat teljesen tökéletesen nem mertem meghúzni, a műanyag alkatrészek miatt. EOS D60-nál, 18-135mm obival nem tapasztaltam különösebb elcsúszást, tartottak rendesen.
Az más kérdés, hogy ugye kapkodva is kellett olykor meghúzni, mert miattam nem áll meg az élet, nem fog a szereplő, mondjuk egy táncos arra várni, hogy én ott csavargassam a dolgaimat, ő meg kihűl közben. :DDD
Ezért lenne nagyon jó a gyors csatlakozó rá, plusz a racsni. Ez volt egyébként rögtön az első tapasztalatom a cuccal, ez jutott elsőként eszembe, mikor használatba vettem élesben.
Az alucsavarokat is ki lehet cserélni tartósabbakra, amik kevésbé puhák, de akkor már tényleg félő, hogy a műanyag megadja magát. Persze ne értsd félre, azért nem tűnik az a műanyag gagyinak egyáltalán, de én mindig félek a fém és műanyag találkozásától, abból sok jó nem szokott kisülni. A csavarokon sűrű a menet, túl sűrű, ezért viszonylag sokat kell csavargatni rajtuk. Az egyik helyen pl. egyetlen nagy vájat van a műanyag illesztő akármin, amibe a csőnek illeszkednie kell. Így ahhoz, hogy ebből a nagy vájatból a csövet ki tudd emelni egy másik pozícióba, ahhoz totál ki kell csavarnod a csavart. Nem jó megoldás, nem túl átgondolt, de mondom, teljesen használható élesben is és orvosolható kis kézimunkával. Nem olyannal! :DDD

(#1203) MIFtIli válasza MIFtIli (#1194) üzenetére


MIFtIli
aktív tag

Védőfóliát keresek 550D-re. Milyet érdemes? :)

(#1204) Eyesis válasza sellerbuyer (#1202) üzenetére


Eyesis
őstag

Megkérdezhetem, hogy hol? :)

Eyesis

(#1205) sellerbuyer válasza Eyesis (#1204) üzenetére


sellerbuyer
őstag

Abszolút, de már fogalmam sincs sajnos. :( Neten rákerestem, legolcsóbb helyet kinéztem, megrendeltem és kb. ennyi.

Akkor még több helyen lehetett kapni, most már látom, hogy csak egy-két helyen, ami fura. Az ebay-ről is konkrétan eltűnt! Alig van egy-két eladónál, pedig nemrég még tömve volt vele az egész ebay.co.uk!

Mindazonáltal Kínából még mindig szép áron beszerezhető és VÁM mentesen:
[link]
[link]

Itt egy fullos verzió, ami szintén nagyon olcsó a tudásához képest, de erre már van VÁM: [link]

(#1206) sellerbuyer válasza sellerbuyer (#1205) üzenetére


sellerbuyer
őstag

Még egy video, ez promo jellegű: [link]

(#1207) sellerbuyer válasza Eyesis (#1204) üzenetére


sellerbuyer
őstag

Van most itt egy használt 17k-ért, újszerű, ahogy látom: [link]

Kicsit vidék, de mivel másfél kiló, ezért levélként eljön a postán.

(#1208) Eyesis válasza sellerbuyer (#1205) üzenetére


Eyesis
őstag

Én még sosem rendeltem kínából etc.. ha nem találok más megol

Eyesis

(#1209) narumon válasza sellerbuyer (#1207) üzenetére


narumon
őstag

Mhm ez szimpi. Ha jövőhéten meglesz akkor lehet, hogy meglépem de utána akkor zaklatlak tanácsért :)

https://www.facebook.com/Naruvideo

(#1210) sellerbuyer


sellerbuyer
őstag

Ha valakinek mégis Kínából kellene, F & V rig néven rákeresve többet lehet találni (bár ez még mindig kevés ahhoz képest, ami pár hónapja fent volt): [link]

Ez pl. igen jó áron van és szállít HUN-ba, ráadásul ingyért és a standard csomaghoz is ki lehet bírni azt a 2-4 dodót:
[link]
[link]

[ Szerkesztve ]

(#1211) Dvico


Dvico
csendes tag

ML-t próbáltátok már 64Gb-os kártyán? Működik a gyakorlatban?Olvastam hogy csal EOS szoftverrel lehet rátenni az ML-t miután kisebb kártyán már használtam a vázat.Egyáltalán szükséges a 64Gb?Vagy jobban járok 2db 32Gb-al?Ahogy néztem 7500ért van 32Gb ,és 15e-ért pedig 64Gb, nettóban persze.Mindegyik SDHC 45Mb/sec class 10.
A másik kérdésem hogy 60D-hez milyen tartalék akkut javasoltok a gyári mellé?Utángyártott tud annyit mint a Canon?

(#1212) sellerbuyer válasza Dvico (#1211) üzenetére


sellerbuyer
őstag

A másik kérdésem hogy 60D-hez milyen tartalék akkut javasoltok a gyári mellé?

Egy másik gyárit. Bagóért vettem ebay-ről. Az egyik kínainál úgy van, hogy kirakja bid-re, aztán ajánlasz neki egy 20 Font körüli összeget és ha nem nyerted meg, akkor második eséllyel simán elhozhatod. Így vettem gyári pótakkut a 60D-mhez valami 22 Fontért. :C

Náluk vettem teljesen eredeti, dobozos(!) Sandisk 32GB SDHD class 10 45MB/s kareszt jó áron anno, most úgy látom, hogy nincs, viszont van ez: [link]

[ Szerkesztve ]

(#1213) sellerbuyer


sellerbuyer
őstag

Ezt itt nem értem: [link]

A kábel elég vastag... Ha nem csukod be rendesen az akkutartó fedelét, akkor nem tudod használni a gépet. Most akkor ez hogy van?

Szer.:
Eszembe jutott. Szoftveresen ki kell iktatni... ML tudja talán, vagy a firmware? Most fejből nem is tudom.

[ Szerkesztve ]

(#1214) sellerbuyer válasza Dvico (#1211) üzenetére


sellerbuyer
őstag

(#1215) k1csi válasza Dvico (#1211) üzenetére


k1csi
senior tag

ML-t macera 32GB feletti kártyávál használni (nem is használom).
Az ok ha jól tudom az, hogy az SDXC kártyákat nem tudja az ML bootolhatóvá tenni (ehhez kell az EOScard.exe).
SHDC-val mikor nyomsz egy low level formatot az ML ugye előtte mindent felolvas, utána meg mindent visszállít.
Na ez az amit nem tud a ML az SDXC-vel (32GB-ig SDHC, felette meg SDXC).
Ez addig nem is gond, amíg van PC hozzá...

Egyébként nem ez az egyetlen eltérés. Az SDXC MS védett extFAT-ot használ ami nem minden OS-el megy alapból (XP, Linux). Nem egy nagy cucc akár Linuxra feltenni (tapasztalatból), de extra macera.

Előnye ugye az lenne, hogy nagyobb mint 4GB-os fájlok lehetnek, viszont azt meg tudtommal a váz nem használja ki.

Röviden: Több hátránya van mint előnye.

Telóban nekem 64GB-os micro SDXC van (mint minden kártyám ez is Sandisk), azaz használok SDXC-t, de videózásra vsz. felesleges. Eleve felesleges kockáztatni annyi felvételt (több óra).
Árban ma kb. 16GB-nál van az optimum.

Amit a fotózásról szeretnél tudni Chuck Gardnertől: http://super.nova.org/DPR/

(#1216) narumon válasza sellerbuyer (#1212) üzenetére


narumon
őstag

Biztos, hogy eredeti? Mert azt tudom a kínaiakról, hogy nagyon jól tudják másolni az eredeti dobozokat is ha kell, de.... :)
Egyébként én kínai utángyártottakat vettem pótakksinak. Nekem azokkal sem volt gondom, igaz nincs szép Canon-os doboza :)

https://www.facebook.com/Naruvideo

(#1217) sellerbuyer válasza narumon (#1216) üzenetére


sellerbuyer
őstag

Hát ezt ugye így nem lehet megítélni arról, amit linkeltem. Csak azt tudom, hogy amit én vettem, az műanyag csomagolású, ahogy mindenhol úgy árulják az eredetiket (nem papírdobozzal), nálunk is. Valamint használom már jóideje és egyértelműen kijelenthetem, hogy ez teljesen eredeti, gyári.

A papírdobozoshoz még nem volt szerencsém (most láttam először ebay-en is), de ha abból indulok ki, hogy én mennyiért vettem az eredetit, hát akkor ennyi erővel a papírdobozos is lehet az. Fogsincs... :F

(#1218) kiskornel válasza sellerbuyer (#1217) üzenetére


kiskornel
addikt

"amit én vettem, az műanyag csomagolású, ahogy mindenhol úgy árulják az eredetiket (nem papírdobozzal)"

Khm... én még eddig mindig magyar hivatalos márkakereskedésből rendeltem minden tartozékot, és eddig minden eredeti Canon cuccom szép kis dobozkában volt, mindenféle hologrammos matricával, stb... ahogy azt a képeken látni. Még az utolsó távirányító is dobozos volt, nemhogy az akksik :U

http://www.flickr.com/photos/34330024@N05/sets/

(#1219) kiskornel válasza sellerbuyer (#1217) üzenetére


kiskornel
addikt

Elbizonytalanítottál. Lehet, hogy volt olyan vákumfóliás csomagolású is??? De gyáriba nem emléxem, hogy olyan lett volna. Lehet, hogy az utolsó 7D akksinál... :B

http://www.flickr.com/photos/34330024@N05/sets/

(#1220) sellerbuyer válasza kiskornel (#1219) üzenetére


sellerbuyer
őstag

Én tényleg nem tudok mást írni, mint, hogy a vákuumos az tutira megegyezik a gyári 60D aksimmal, minden tekintetben. Lehet, hogy a dobozos is jó, ahogy írtam, azt nem ismerem, nem tudom, hogy milyen. Én csak vákuumosat láttam Mo-n is, meg külföldi webáruházakban is. Most először láttam ebay-en dobozosat, ahogy rákerestem, hogy linkeljek egyet.

[ Szerkesztve ]

(#1221) zgospel


zgospel
őstag

[link] pár állványtrükk

https://www.flickr.com/photos/zpapa/

(#1222) HollyBoni


HollyBoni
veterán

Sokszor ha valami profibb videót nézek ami jobb géppel készült (pl 5D MKx), akkor a színek gyönyörűek. Ez a kamerán és az obin múlik, vagy az utómunkán? Mert ugye flat képprofilokat használnak, és utólag hozzák vissza a színeket. Ha nagyon hülyeség akkor bocs. :B

(#1223) .DLL válasza HollyBoni (#1222) üzenetére


.DLL
veterán

A lapos képprofil csak egy trükk, hogy nagyobb legyen a dinamikaátfogás, mert utólag lehet kontrasztot emelni, sötétíteni egyes területeken, de ha valami már bebukott, onnan csak a zajt lehetne visszahozni.
A színek egyrészt azért szépek, mert remek a képérzékelő és alacsonyabb a zaj, mint a kis érzékelős egy chipes kameráknál. Másrészt igen utómunkában is lehet eze emelni, tologatni jobbra balra, attól függően, hogy milyen a film koncepciója, de ehhez mindenképpen kell a jó nyersanyag, mert ami nincs rögzítve, az nincs rögzítve.

[ Szerkesztve ]

(P.H.)

(#1224) Dvico


Dvico
csendes tag

Sziasztok!Ismét kérném a véleményeteket. (az előzőeket köszi szépen, mindegyik hasznos/)
Szóval melyik állványt választanátok kezdő dslr filmezéshez :
Fancier FC370A szett (FC03 fej+ ET70 tripod + táska) új 65000Ft-ért : [link]
vagy egy használt Manfrotto 519pro fej +525mvb tripod+táska 150000ért. [link]
A manfrotto túl van a kereten, igazából csak akkor vállalnám be ha mindenképp kihagyhatatlan és megéri beruházni.Kb 4-5kg súly menne a fejre.

(#1225) HollyBoni válasza .DLL (#1223) üzenetére


HollyBoni
veterán

:R

Color Grading-hez mit használtok? Gondolom Looks, az a legelterjedtebb. Azon belül melyik eszközöket?

(#1226) narumon válasza HollyBoni (#1225) üzenetére


narumon
őstag

Looks. Azon belül mikor mit. Attól függ milyen hangulatot akarok. De én általában a videón mindig használom előtt a curves-t, hogy beállítsam a középtartományt és ha az oké akkor lehet hogy looksban csak vignettát dobok rá vagy valami színt. Szinte soha nem használtam még kétszer ugyanúgy.

https://www.facebook.com/Naruvideo

(#1227) narumon


narumon
őstag

Nem is beszéltünk még róla, hogy elfogadták a H265 codec specifikációit, tehát nemsokára jönnek majd ki az új tömörítéssel ellátott update-ek. Persze majd real life teszteket érdemes lesz megnézni előtte.

https://www.facebook.com/Naruvideo

(#1228) rbalogh22


rbalogh22
csendes tag

sziasztok!

sokan tettek már itt közzé saját munkákat, így én is arra vállalkoztam, hogy megosszam Veletek az első komolyabb, felkérésre kért cuccomat. kiváncsi lennék a véleményetekre, hogy mit lehetett volna esetleg jobban, vagy épp mi a rossz, jöhet negatív/pozitív egyaránt... info képpen annyi, hogy a forgatásnál egy HomeMade DSLR Rig-et használtam, kb. ennyi :)

tessék a link: [link]

[ Szerkesztve ]

http://www.youtube.com/RiTsiProductions

(#1229) Chrystall


Chrystall
senior tag

Sziasztok!

Sony A65-ről mi a véleményetek? Főleg a videós funkcióira volnék kíváncsi, leginkább arra kéne. Nekem a Youtube-on nagyon megtetszett a színvilága. Valakinek nincs esetleg erről a gépről nyersvideó? Objektíveket mennyire könnyen lehet ezen cserélni? Mert mintha azt hallottam volna, hogy a Sony annyira nem kompatibilis ilyen szempontból, mint a Canon.

[ Szerkesztve ]

(#1230) narumon válasza rbalogh22 (#1228) üzenetére


narumon
őstag

Hali!

Nekem tetszik szerinem jó munka. Én a képet kicsit kékebbre csináltam volna de ez egyéni prefer.
Milyen hardverekkel készült? És milyen a saját riged?

https://www.facebook.com/Naruvideo

(#1231) narumon válasza Chrystall (#1229) üzenetére


narumon
őstag

Hát ha videózni akarsz akkor nem szabad belemenni Sony-ba. Havernak is van már nagyon cserélné. A képével még csak csak nincs semmi baj, de gyak. semmivel sem kompatibilis. Canonhoz "fillérekért" találsz mindent ami kell, plusz ott az ML ami videóhoz szinte kötelező. A kis kamerák közül ezeket ajánlják most a nagyok (pl Philip Bloom)

Canon-ok
Nikonnak a nagy masinái
Panasonic GH2 GH3

utána már csak húzós árú gépek jönnek.

https://www.facebook.com/Naruvideo

(#1232) Chrystall válasza narumon (#1231) üzenetére


Chrystall
senior tag

Kár, mert a Sony nagyon megfogott képileg. De utálom ezt az állandó görcsölést a Sony-nál...

[ Szerkesztve ]

(#1233) rbalogh22 válasza narumon (#1230) üzenetére


rbalogh22
csendes tag

egy Canon EOS 7D EF-S 15-85 IS USM Kit cuccal készült az egész...
a házi gyártású rigről, ezt a képet tudom mutatni

http://www.youtube.com/RiTsiProductions

(#1234) tiszavirág válasza Chrystall (#1229) üzenetére


tiszavirág
tag

Hozzáértő kézben pl. ilyen anyagot lehet vele csinálni.

Kár, hogy full manuál módban nincs AF videó közben.

[ Szerkesztve ]

Tudtam, csak nem sejtettem.

(#1235) tiszavirág válasza rbalogh22 (#1233) üzenetére


tiszavirág
tag

A zene nem az én stílusom, viszont a képi világa ötletekkel teli,tetszik. Gratulálok.

[ Szerkesztve ]

Tudtam, csak nem sejtettem.

(#1236) HollyBoni


HollyBoni
veterán

Rajtam kívül még van itt GH1 tulaj?

(#1237) .DLL válasza rbalogh22 (#1228) üzenetére


.DLL
veterán

Teljesen rendben van, nem rossz cucc! Utómunka After Effects?

(P.H.)

(#1238) rbalogh22 válasza .DLL (#1237) üzenetére


rbalogh22
csendes tag

Adobe Premiere Pro CS6-ban vágtam, és igen After Effects CS6-ban volt az utómunka, köszönöm :)

http://www.youtube.com/RiTsiProductions

(#1239) Chrystall válasza tiszavirág (#1234) üzenetére


Chrystall
senior tag

Ez nem rossz, de engem igazából ilyen kültéri videózásra érdekelne kirándulásokkor.

(#1240) .DLL válasza Chrystall (#1239) üzenetére


.DLL
veterán

Mivel akarod, hogy kompatibilis legyen? A Sony az összes régi Minolta lencsével kompatibilis, sőt a legtöbbel csavarhúzó-AF is van, de az M42 is ráadapterezhető! Nem látom a problémát.

(P.H.)

(#1241) Chrystall válasza .DLL (#1240) üzenetére


Chrystall
senior tag

Én nem tudom, csak hallottam másoktól olykor olyat, hogy pl. a Canon mennyivel jobb, mert az sokkal több objektívvel kompatibilis. Nekem nem volt még DSLR-em, úgyhogy én nem tudom. De ami egyéb Sony cuccaim voltak, azokban sokszor volt valami buta lekorlátozás. Csak ezért gondolotam, rákérdezek.

(#1242) sellerbuyer válasza Chrystall (#1241) üzenetére


sellerbuyer
őstag

A Sonynál egyébként általánosságban elmondható, hogy mániákusan szeret saját szabványokat használni és ezeket méregdrágán árulni, tudván, hogy úgysem tudsz mást csinálni, meg kell venned. Úgy készíti a cuccait, hogy még véletlenül se menjenek bele/hozzá egyéb, általánosságban más cégek által használt szabványú cuccok. Lásd pl.: kizárólagosan MMC memkártya SD helyett a fényképezőkbe/kamerákba, stb.

Volt egy jó húzásuk, ami bejött: a DVCAM szabvány megalkotása, itt ugye ők győztek a Panával szemben (DVCPRO), mert az ő DV szabványuk terjedt el leginkább. Na az óta még jobban elszállt az agyuk ilyen téren. Érdekességképpen megemlíteném, hogy semmivel nem volt jobb a Sony DV szabványa, sőt! Egyetlen egy "véletlennek" köszönheti a győzelmét, elterjedését: kicsit hamarabb kijött vele, mint a Pana a saját szabványával, ezért az akkoriban még csak VHS-ben tonnaszám felvett pornófilmeket elkezdték DV-ben rögzíteni és így árulni. Ez ugye brutális képminőség javulással járt a VHS-hez képest, a stúdiók és a nép rákapott és valami embertelenül gyorsan terjedt (a pornó segítségével). Így mire a Pana kijött a saját szabványával, az már nagyjából a kutyát nem érdekelte.

A Sony egyébként általában mindig is a négy betűt fizettette meg, a cuccai durván túl voltak árazva a tudásukhoz, teljesítményükhöz képest. Ezért is lettek a Sony cuccok inkább sznoboknak való ketyerék, csakúgy, mint manapság az i... cuccok... Ugyanannyi pénzért kapsz sokkal jobbat, ha nem vagy márkahű.

[ Szerkesztve ]

(#1243) Chrystall válasza sellerbuyer (#1242) üzenetére


Chrystall
senior tag

"Ezért is lettek a Sony cuccok inkább sznoboknak való ketyerék, csakúgy, mint manapság az i... cuccok... Ugyanannyi pénzért kapsz sokkal jobbat, ha nem vagy márkahű."

Na, nekem is kb ez a benyomásom már jóideje...

(#1244) sellerbuyer válasza Chrystall (#1243) üzenetére


sellerbuyer
őstag

Nekem kb. 25 éve ez a benyomásom. Anno a hi-fi hangcuccokkal játszotta el ugyan ezt a Sony. :K

(#1245) kiskornel válasza sellerbuyer (#1244) üzenetére


kiskornel
addikt

Én azért tartok a Sonytól, mint vállalattól. Elég sok vállalatot felvásárolt. Úgy tör be az egyes ágakba, hogy megvesz cégeket. A Konica-Minolta fényképezőgép gyártása / szabványai is együttműködés címszó alatt kerültek át hozzá. Sony Ericson, mostanra megint Sony...
Nem másoktól veszik az érzékelőt, hanem saját maguk fejlesztik, és adják oda más neves cégeknek (pl. Nikon) a saját maguk által fejlesztett / megvásárolt technológiát.
Nem kell semmiért pitizniük más gyártóktól. Ha akku kell, abban is nagy a piaci részesedésük (és még jó is a termék).
Méregdrága, de qurva jó Zeiss obik mehetnek rá a gépeikre.
Ha így átgondolom ezt a globalizációs taktikájukat, szerintem az övék a jövő. Hacsak nem jön még1 ilyen vállalat.
És kétségtelen, hogy nem rosszak a termékeik. :D

http://www.flickr.com/photos/34330024@N05/sets/

(#1246) sellerbuyer válasza kiskornel (#1245) üzenetére


sellerbuyer
őstag

Tény, hogy rendkívül agresszív üzletpolitikát folytat a cég.

Saját gyártású alkatrész viszont szinte nincs a termékeikben! Mindent összevásárolgatnak Taiwanból, meg Kínából, meg innen-onnan és olcsó összeszerelő üzemekben "születnek" a termékeik, így tesznek szert nagy profitra. A termékeik minősége semmivel sem jobb, mint más nagy gyártók termékének minősége, akik teljesen ugyan ezeket az alkatrészeket veszik meg a cuccaikba. Az más kérdés, hogy a Zeiss obikra rátette a kezét alapvetően a Sony, szerződés kérdése és ennyi. Csak látszatkeltés a Sony-nál a sokkal magasabb minőség ígérete. Ez csakis és kizárólag kiváló promóció kérdése, amire a Sony nagy hangsúlyt fektet, lássuk be. Ettől azt hiszi az ember, hogy a négy betűért tényleg többet kap, mintha más gyártó termékét venné meg, sokkal olcsóbban.

Ezzel szemben a Canon termékekben az utolsó csavarig(!) Canon gyártású alkatrészek vannak. Saját találmány, saját fejlesztés, saját gyártás, saját összeszerelés. Így minden alkatrész összepasszol, minden alkatrész együtt és külön-külön is tesztelve lett, stb. Ez a minőség garanciája. A Canon ezért drága, mert a saját fejlesztés iszonyat sok pénzbe kerül. Az emberek ezt nem tudják, ezért hívják "túlárazottnak" a Canon termékeket, amikre rátesznek keményen a különböző online teszter oldalakon cikkeket írogató "hozzáértők" is, akik nem látnak tovább az orruknál általában. A Sony termékek valóban túlárazottak (ahogy a HP-k is egyébként az informatika területén, azoknál is pont ugyan ez a helyzet!), mivel teljesen ugyan azokat az alkatrészeket tartalmazzák, amiket más gyártók is tömegesen vásárolnak és szerelnek be a termékeikbe.

Ne adja az Ég, hogy valaha megéljük azt, hogy a Sony felvásárolja a Canont, az lesz a világvége kb... :Y

[ Szerkesztve ]

(#1247) kiskornel válasza sellerbuyer (#1246) üzenetére


kiskornel
addikt

Én ebbe nem vagyok annyira biztos, hogy a Sony szar kínai alkatrészeket használ. Az új érzékelőjük NAGYON TETE: [link]. És nemcsak az érzékelő, a feldolgozó procit is ők gyártják maguknak...

Canon meg xarik a reklámozásba. Ha megveszel egy Nyikon fényképezőt, sulykolják beléd, hogy igen, te egy körhöz tartozol, te NIKONOS vagy. Míg te sokkal több promóciót tettél az előző hsz-eddel, mint a Canon cég összesen a múlt évben MO-n. Ezenkívűl a Canon csak a video részét fejlesztette az érzékelőknek, de nem jött rá, hogy ezzel el fog veszteni egy csomó fényképészt -> nem lesz miből finanszírozni a videozás mániájukat (ez szigorúan magánvélemény).

Canon esetében nem látom, hogy a haldoklási folyamat most csak MO-ról látszik, és külföldön minden rendben van, csak MO-t felejtette ki a cég, vagy valóban haldoklik.

http://www.flickr.com/photos/34330024@N05/sets/

(#1248) sellerbuyer válasza kiskornel (#1247) üzenetére


sellerbuyer
őstag

Én nem csak a fényképezőkről beszélek. Egy érzékelő, meg egy proci saját gyártású, hű de nagy kaland... Én az egész Sony termékpalettáról és az összes egyéb alkatrészről beszélek, meg a hozzáállásról. Jó terméknek nem kell nagy reklám, a Canon ezt tudja. A jó terméket maguk a fogyasztók reklámozzák egymás közt, elég a brandet felépíteni, hogy legyen egy "cégér", ami köré gyűlnek az emberek, legyen mit a zászlóra varrni. Lehet, hogy laikus ésszel ez nem fogható fel, de amit a Canon csinál, az a helyes stratégia és még korrekt is.

Nézd meg az összes, de tényleg az összes hálivúdi mozifilmet! Kizárólagosan csakis Nikon gépek szerepelnek benne. Nagy eséllyel van egy szerződésük a filmgyártóknak a céggel. Egyetlen egy "külföldi" (nem hálivúdi) filmben láttam Olympus gépet, de ezt leszámítva az összes többi filmben ott is Nikon van! Pedig nagy filmnéző vagyok, elhiheted. :) Szóval ha ezt nem sorolod a reklámok közé, akkor is reklám, mégpedig hatalmas. A Sonynak vhogy ez nem jutott eszébe, mert nagyon merev a reklámstratégiája.

Tévedés, hogy maga a cég alakította ki a "canonos vagyok", meg "nikonos vagyok" plecsniket, egyáltalán nem sújkolja ezt egyik sem. Ezeket az emberek (közéjük sorolom a kereskedőket is, akik eladják a terméket) találták ki maguknak (és egymásnak)! Vajon miért nincs olyan, hogy "én Sony-s vagyok"? Akkor most kérdem én, kié a sikeresebb promo, kié a sikeresebb brand épéítés, a Sony-é, vagy a Canon/Nikon-é?

Nem állítom, hogy a Sony termékek rosszak, természetesen csak úgy tarthatnak itt, ahol tartanak, ha a termékek nem csak eladhatóak komoly reklám háttérrel, hanem valóban jók. A reklám csak egy db-ig használ, utána már az emberek elterjesztik, hogy f...s a termék, akkor hiába bármilyen reklám.
Én azt állítom, hogy ugyan azért a pénzért, amiért a négy betűt megveszed, megkapsz sokkal jobbat, vagy min. ugyan olyan jót más gyártó termékpalettájáról, csak akörül nem akkora a hype, ezért is olcsóbb. Hiszen mitől lenne jobb a Sony termék, ha ugyan azokat az alkatrészeket veszi meg hozzá a Sony, mint bármelyik más gyártó? Erre céloztam és mondom, nem csak fényképezőkről beszélek, nagy hiba volna ilyen szűk látókör alapján ítélni meg egy egész céget!

Akarsz hulladék Sony terméket látni? Tessék: [link]
Egy nagy rakás szemét, de legalább drága! :C Persze a Sony szerint olcsó, mert az "alja" esküvői videósoknak szánták, de akkor ennyi pénzért (csaknem fél milka volt az ára akkoriban, mikor "menő" volt) inkább veszek brutál obival egy jó kis Canon dslr-t és kínlódok kicsit a felvételkészítésnél, de a végtermék überjó minőség lesz, nem ilyen f..s-f...s, mint ami ebből a kamerából kijön!

Igaz, hogy tovább fejlesztették és kijött a 2000-es, ami már megüti az alsó szintjét annak, hogy egyáltalán érdemes legyen megvásárolni esküvőzgetés céljára, meg otthon a kutyát felvenni, de félmilka fölött volt a kezdő ára, most nem néztem, mennyi. Megint csak azt mondanám rá, hogy akkor inkább már egy dslr L-es obival!

[ Szerkesztve ]

(#1249) sellerbuyer válasza sellerbuyer (#1248) üzenetére


sellerbuyer
őstag

Bocs, rossz linket tettem be véletlenül, erről a kameráról regéltem: [link]

Az FX1000 a maga korában egészen tűrhető volt, persze az ára horror és értelmetlen volt megvenni, mikor ott volt pl. a Canon "fűrészgépe", ami bármikor kenterbe fektette a Sony üdvöskéjét...

Tudom, mindez hogyan hangzik, de anyám sírjára esküszöm, pont én vagyok az az ember, aki tojik a márkákra, egyszerűen megveszi, ami adott áron (ami pénze van rá) a legjobb "teljesítményt" nyújtja. Viszont nem mehetek el szó nélkül amellett, amit a Sony-nál már tényleg vagy 25 éve látok saját szememmel: az emberek sorozatos hülyítési próbálkozásai, a porhintés és egyes sznobok, akik tényleg csak a négy betű miatt veszik meg a termékeiket, mert nem látnak tovább az orruknál, meg a reklámoknál és közben baromira szét sem néznek a piacon, hogy esetleg milyen alternatívák léteznek még sokkal olcsóbban, esetenként sokkal nagyobb tudással, komolyabb minőséggel...
Legalább addig használnák ki, hogy van több gyártó, amíg ez így létezik... Utána meg sírnak, ha valamelyik cég monopol helyzetbe kerül, hogy "jajj, mennyire x...r nekünk, hogy nem választhatunk"... Fura állat az ember...

Az újítási vágy, új technológiák kifejlesztése tiszteletre méltó mindenképp..., hogy vmi pozitívat is írjak a Sony-ról. :)

(#1250) HollyBoni


HollyBoni
veterán

Ilyen vagy ilyen kártyát nem használ innen valaki? Érdekelne, hogy tényleg annyi e az írási sebessége mint ami rá van írva.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.